23 Sep 2014 22:55 door Mizz_S
Met aardappels, groente, vlees/vis/vega ligt het er natuurlijk een beetje aan wat het is. Maar vandaag hadden wij bijvoorbeeld aardappelkroketjes, crispino en prei. De kroketjes en de crispino kunnen dan in de oven. Kan prima en het is ook nog eens veel minder vet. Dan hoef je dus alleen nog maaf de prei te wokken en klaar (of je maakt bijvoorbeeld gegratineerde prei uit de oven).
Met aardappels is mijn ervaring dat bijna alle aardappeldingen uit de vriezer die je kunt bakken of frituren ook in de oven kunnen (ook als dat niet op de zak staat). Bijvoorbeeld schijfjes, kroketjes, rostirondjes etc. Verse aardappels maak ik vaak ongeveer zoals UN beschrijft, je kunt natuurlijk ook varieren met kruiden. En probeer eens Rosevalaardappeltjes, die zijn echt heerlijk uit de oven en die hoef je niet eerst te koken.
Verder eten wij vaak vleesvervangers en die doen we ook allemaal in de oven. En doordat ze dan niet al het vet uit de pan opzuigen zijn ze veel lekkerder.