Re: Lust jij alles?
Cotton schreef:Mijn darmen kunnen niet goed tegen varkensvlees, dus ik eet het met mate. Als ik keuze heb, kies ik dus geen varkensvlees.
Logisch dan inderdaad.
Cotton schreef:Mijn darmen kunnen niet goed tegen varkensvlees, dus ik eet het met mate. Als ik keuze heb, kies ik dus geen varkensvlees.
Milady schreef:Nee, ik gruwel echt van wortels en doperwten en al helemaal in die combinatie. Alleen die geur al.
Caro schreef:Maar ik vind het wel overdreven om te zeggen dat je 'alles' lust.. ik denk dat je dat moet nuanceren naar de meest gangbaere producten hier in Nederland. Er zijn tig voorbeelden te verzinnen die een normaal mens hier in Nederland niet lekker vind.
ZO vind ik escargots (slakken) wel erg lekker. Ik weet zeker dat er mensen hier tussen zitten die net 'alles' hebben gezegd, en die dat echt niet lekker vinden. Maakt ook niet uit, maar zo zijn er natuurlijk legio voorbeelden te vinden. En dan vind ik slakken nog niet zo exotisch ;-).
Maar goed.. de meest gangbare dingen in Nederland eet ik wel gewoon..
Marin schreef:Milady schreef:Nee, ik gruwel echt van wortels en doperwten en al helemaal in die combinatie. Alleen die geur al.
Maar bij zoiets vraag ik me dan af of dat niet aan de bereidingswijze ligt.Want bij de combi wortels & doperwten denk ik direct aan die zakjes of bonduelle blikjes die dan helemaal overgaar gekookt zijn. Nee, dan lijkt het me ook niet zo lekker.
Maar doperwten in een risotto bijvoorbeeld, of in de paella is al heel anders, vooral van die verse. Of geroosterde worteltjes met honing en tijm. Dat is iets heel anders dan die smeuige weeiige gekookte wortels.
Dat zeg ik ook altijd tegen mensen die spruitjes niet lusten. Oké, spruitjes hebben een redelijk uitgesproken smaak. Maar dat komt met name doordat ze vaak zo overgaar gekookt worden, waarbij die smerige geur vrij komt. Maar als je ze in halfjes snijdt en roerbakt in de wok, en dan met beetje balsamico en pijnboompitten, of met ketjap manis en sesamzaadjes heb je echt heerlijke groente, die totaal niet op de gekookte spruitprut lijkt. Vooral van die kleine stukjes spruitbladeren die dan helemaal carameliseren met die ketjap er op. Dat is echt niet te vergelijken vind ik.
Jans schreef:Dan ben je toch ook gewoon geen gemiddelde Nederlander? Dan klopt het alsnog wat ze zegt.
Nougat schreef:Jans schreef:Dan ben je toch ook gewoon geen gemiddelde Nederlander? Dan klopt het alsnog wat ze zegt.
Maar wat is dat dan 'de gemiddelde Nederlander'? Die bestaat toch gewoon niet.
Susan schreef:Op zich liggen slakken hier volgens mij ook gewoon in de (grotere) supermarkt, ik vind dat ook niet heel exotisch. Ik heb ze zelf nooit gegeten, maar ik heb ook niet alle Hollandse gerechten gegeten die er bestaan. Ik heb ook nooit balkenbrij of zo gegeten.
mzcharlotte schreef:Balken-wát? Ik lust nagenoeg alles om on-topic te blijven.
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers