Ik heb een paar keer Turkse Spinazie taart gemaakt. Door de cake twee keer op de bakplaat te bakken ipv van in de springvorm heb je een hele grote cake die je kan afsmeren. Verder heb ik over de slagroom kokos gestrooid waardoor het net wat minder zoet wordt. Het kan ook met kersen, maar dat vind ik minder.
Ik heb het recept van een Turkse collega ooit gehad, deze van internet is goed te vergelijken.
Recept spinazie taart
De tovertaart! Gemaakt met spinazie maar geen spinaziesmaak.
Ingredienten:
250-500 gram spinazie
3 eieren
2 glazen suiker (250ml)
250 ml zonnebloemolie
500 gr bloem
1 pakje bakpoeder
1 pakje vanillesuiker
Voor de topping
2 pakjes slagroom
2 pakjes klopfix
Bereiding:
Kook de spinazie. Laat dit uitlekken en pureer de gekookte spinazie. Laat dit afkoelen en ga aan de slag met je andere ingredienten.
Klop de eieren samen met de suiker tot een glad mengsel. Voeg hier de zonnebloemolie en gepureerde spinazie aan toe. Als laatst voeg je de bakpoeder, vanillesuiker en bloem toe. Klop dit mengsel gedurende een minuut. Zorg ervoor dat je springvorm vooraf goed is ingevet en giet je mengsel in de springvorm.
Plaats je springvorm in de vooraf voorverwarmde oven ( 170-180 graden). Zo’n 20 minuten in de oven laten tot de cake opstijft. Ga ondertussen aan de slag met de slagroom voor de topping. Klop je slagroom samen met de klopfix. Na 20 minuten de cake uit de oven halen en wachten tot het is afgekoeld.
Snij nu de cake door midden. Smeer tussen de twee lagen een laag slagroom. De rest van de slagroom verdeel je over de taart. Je kunt de taart garneren met aarbeien, kleurt mooi met het groen van de spinazie!