Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Houdbaarheidsvraagje # 34563864

<<

Lonely Goatherd

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2887

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:44

Bericht 04 Aug 2014 17:28

Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Gehakt dat tot 6 augustus goed zou moeten zijn, maar ik vrijdag al uit de verpakking heb gehaald en sindsdien in een zakje in de koelkast ligt, zou je dat vandaag nog eten?
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 04 Aug 2014 17:31

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Nee.. hahaha in de verpakking zit het lucht dicht, en door het open te maken is er natuurlijk lucht bij gekomen.
Ik zou het niet meer aandurven denk ik :redface:
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3232

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 04 Aug 2014 17:32

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Vrijdag - maandag, is 3 dagen. Ik zou het zelf vrijdag in de vriezer gegooid hebben, maar tsja of je het nog kan eten... twijfelachtig.
08/2018
05/2021
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11847

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 04 Aug 2014 17:32

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Ik zou afgaan om de geur. Ruikt het nog naar 'vlees' dan zou ik het gewoon bereiden en wel er voor zorgen dat het echt goed gaar is. Het is waarschijnlijk wel bruinig geworden doordat er zuurstof bij is gekomen. Rundvlees verkleurd vrij snel, maar dat is niet gelijk dat het is bedorven.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Anoniem287

Bericht 04 Aug 2014 17:32

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Nee, zou dat echt niet meer eten. Wat Lejow zegt, er is lucht bijgekomen.
<<

Lonely Goatherd

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2887

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:44

Bericht 04 Aug 2014 17:34

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Ja, dat zat ik inderdaad ook al te denken. Het ziet er nog wel prima uit, maar toch maar niet doen dan. Stom, vergeten om vrijdag in de vriezer te doen.
<<

Anoniem122

Bericht 04 Aug 2014 17:43

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Lejow schreef:Nee.. hahaha in de verpakking zit het lucht dicht, en door het open te maken is er natuurlijk lucht bij gekomen.
Ik zou het niet meer aandurven denk ik :redface:



Vlees is meestal toch niet vacuüm verpakt? Volgens mij maakt het dan ook niet veel uit of je het nou in de verpakking laat of in een gewoon zakje.

Ik zou het nog gewoon gebruiken als het nog goed ruikt en er goed uit ziet.
<<

Spencer

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11153

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:18

Bericht 04 Aug 2014 17:44

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

TukTuk schreef:
Lejow schreef:Nee.. hahaha in de verpakking zit het lucht dicht, en door het open te maken is er natuurlijk lucht bij gekomen.
Ik zou het niet meer aandurven denk ik :redface:



Vlees is meestal toch niet vacuüm verpakt? Volgens mij maakt het dan ook niet veel uit of je het nou in de verpakking laat of in een gewoon zakje.

Ik zou het nog gewoon gebruiken als het nog goed ruikt en er goed uit ziet.


Dit. Ik zou het echt nog gebruiken, als het niet goed meer is proef je het wel.
R. 2013
D. 2016
<<

Anoniem119

Bericht 04 Aug 2014 17:45

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Ik zou 't wel opbakken maar ik ben daar niet zo moeilijk in, zeker niet bij rundvlees.
<<

Anoniem173

Bericht 04 Aug 2014 17:46

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Wat gooien sommige mensen toch snel eten weg zeg!

Naar mijn weten gaat het om het koelen en niet om het luchtdichte.
<<

Isolt

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2386

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:46

Bericht 04 Aug 2014 17:46

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Als het nog goed ruikt en niet verkleurd is zou ik het gewoon gebruiken. Het gehakt wat ik bij de Jumbo koop is niet vacuüm verpakt.
10-08-2017 ♥
<<

Anoniem122

Bericht 04 Aug 2014 17:50

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Atelier Madame schreef:Wat gooien sommige mensen toch snel eten weg zeg!

Naar mijn weten gaat het om het koelen en niet om het luchtdichte.


Inderdaad.

Nou moet ik ook wel zeggen dat ik zeker na 5,5 maand in Thailand echt heel makkelijk geworden ben :P Daar ligt het vlees gewoon in een vitrine op straat bij de eetstalletjes, ongekoeld en ben daar ook nooit ziek geworden (op 1x na, maar dat is te verwaarlozen in 5,5 maand tijd)
<<

Anoniem147

Bericht 04 Aug 2014 18:09

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Als het er nog goed uitziet eet ik het echt wel op. Je bakt gehakt toch door.

En gehakt zit helemaal niet vacuümverpakt. Er zit sowieso lucht in de verpakking.

Ik zou gewoon als datum de 6 augustus aanhouden, helemaal als het er nog goed uitziet.
<<

Henque

Kletskop

Berichten: 607

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:20

Bericht 04 Aug 2014 18:14

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Dat kan je wel gewoon eten hoor! Zo doe ik dat al jaren..
<<

Anoniem304

Bericht 04 Aug 2014 18:21

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Ja hoor, de datum is 6 augustus.

Al heb je het 16x in een ander zakje gedaan, dat maakt niet uit.
<<

Wolfinschaapskleren

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2141

Geregistreerd: 22 Apr 2014 10:27

Bericht 04 Aug 2014 19:22

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Bij gehakt ruik je het direct als het bedorven is, dus ik zou het zakje open maken en kijken met welke geur je verrast wordt :).
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5363

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:12

Bericht 05 Aug 2014 00:50

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Het zit dan wel niet vacuüm verpakt, maar vaak zit er wel een soort gas bij wat er voor zorgt dat het gehakt langer goed blijft. Dat de verpakking open is geweest heeft dus wel wat invloed op de houdbaarheid.
10.04.17
<<

Anoniem75

Bericht 05 Aug 2014 10:16

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Ik zou het zelf niet doen maar ik ben dan ook echt heel voorzichtig als het om vlees of melkproducten gaat.
<<

Anoniem304

Bericht 05 Aug 2014 10:26

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Saga schreef:Het zit dan wel niet vacuüm verpakt, maar vaak zit er wel een soort gas bij wat er voor zorgt dat het gehakt langer goed blijft. Dat de verpakking open is geweest heeft dus wel wat invloed op de houdbaarheid.

Gas? In voorverpakt vlees misschien wel, maar dan nog is het gewoon weer verpakt binnen enkele minuten.

Bij de slager of de slager in de supermarkt zit er toch gewoon een folietje om. Of ligt het gewoon zo in de vitrine en wordt het voor je in een zakje gedaan.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 05 Aug 2014 11:05

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Ik zou het zo opeten. Tenminste, als het niet raar ruikt of verkleurd is. Ik word altijd een beetje kriegel van dat schijterige gedoe met eten, haha. Mijn vriend zei zondag ook: De melk is op! Dus ik keek in de koelkast, stond nog een half pak melk. Zegt hij; Ja maar dat was maar tot 2 augustus goed en het is nu de derde. Hallo, als het gewoon goed ruikt kun je het nog prima drinken hoor. Het is niet van het een op het andere moment ineens bedorven.

Gewoon op je zintuigen vertrouwen! :)

♥♥
<<

Anoniem122

Bericht 05 Aug 2014 11:13

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Ik vraag me ook wel af hoe mensen die zo moeilijk er over doen, dat doen op vakantie bijvoorbeeld?

Sowieso is de houdbaarheidsdatum die hier gehanteerd wordt enorm "ruim" genomen. Heb dat wel vaker verteld hier, maar heb op de slagerij afdeling gewerkt bij een Plus supermarkt en de inpakmachine was zo ingesteld dat bij het verpakken automatisch een datum voor 3 dagen later kwam als TGT datum. We konden die datum niet vooruit zetten, (wettelijk zo bepaald ofzo?) alleen instellen dat de datum op 1 dag later moest komen bijvoorbeeld. Als het gehakt dan over datum ging, wat we 3 dagen er voor vers gemaakt hadden, werd het uitgepakt en opnieuw verpakt, met een nieuwe datum voor de dag er na.
En ja die slagerij afdeling werd gerund door een echte slager, die ook zeker wel wist wat hij aan het doen was.
<<

Jules

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 914

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:33

Bericht 05 Aug 2014 16:31

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Ik zou hierbij afgaan op de geur van het vlees. En sowieso zou ik het nog wel durven eten, met rundvlees ben ik nooit zo bang en ga je het nog verhitten.
<<

M-G

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1158

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:39

Bericht 06 Aug 2014 01:04

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Dat ruik je inderdaad wel als je het zakje opent. Het gaat er voornamelijk om dat het koel heeft gelegen en niet zozeer luchtdicht verpakt is geweest. Bij de slager ligt het toch ook gewoon in de koelvitrine, zonder verpakking?
Afbeelding
<<

Anoniem 63

Bericht 09 Aug 2014 15:19

Re: Houdbaarheidsvraagje # 34563864

Aangezien je het verhit (en met gehakt ook helemaal door en door bakt) kun je dat echt nog wel eten. Ik zou zelf wel op de geur afgaan omdat ik het gewoon niet zo'n lekker idee vind dat het al een tijdje ligt, maar ziek zul je er niet van worden hoor.

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Radler, Silly-One