04 Jul 2014 14:43 door Slakje
Nee, dat vind ik vies, Caro. :-/ Dat smaakt anders.
Ik gebruik 400 g volkoren bloem (allez, zo bloem voor bruin brood), 300 ml lauw water, 1 el olijfolie, 1 el gist (geen verse), 1 kl honing (vaste), 1 kl zout en dan alles mengen. Ik kneed tot mijn handen en het werkoppervlak proper zijn en dan laat ik het een eerste keer rijzen 30-45 min, dan in de juiste vorm zetten, eventueel inkepingen en zaadjes erop, dan een 2de keer rijzen tot het in volume verdubbeld is en dan bak ik het af. Ik laat het afkoelen op een rooster zodat de onderkant ook knapperig is.
Het is nu net nog maar mijn tweede brood, hoor, dat ik zelf gebakken heb.
De bakker is hier meer gesloten dan open en ze gebruiken oa melkproducten als meelverbeteraars (Julie is allergisch), vandaar dat ik wil kijken of het zou lukken om altijd zelfgebakken brood te eten.