Susan schreef:Ik ben ook gek op soep, maar eigenlijk maak ik bijna altijd kippensoep of groentensoep. Mijn lievelingssoep is tom kha kai, pittige Thaise kippensoep met kokosmelk, maar het is me nog nooit gelukt om dat echt goed te maken.
Die soep van jou klinkt ook lekker. Ik eet wel koolhydraatarm, maar een of twee aardappels op een hele pan soep zal wel gaan.
Ik maak deze soms:
- Kipfilet kruiden (zo'n 100 gr. p.p.)
- kipfilet reepjes aanbakken
- chinese of thaise wokgroente toevoegen. Thaise is wat pittiger
- dat een beetje wokken tot het wat slinkt
- na een paar minuutjes een fikse lepel thaise groene currypasta toevoegen (kan ook twee om het pittiger te maken, of de rode curry. Die schijnt milder te zijn). Ik gebruik Koh Thai, van de AH geloof ik.
- goed verdelen en dan 2 kippenbouillonblokjes eroverheen verkruimelen
- een blik kokosmelk toevoegen (een blik van 400 g).
- en 1 a 2 (afhankelijk van de gewenste dikte) van die blikken vullen met water en toevoegen.
- alles aan de kookbrengen, paar minuten.
- op het laatste de kikkererwten toevoegen en ze nog even 2 a 3 minuten mee verwarmen.
Ik maak hem altijd zonder kikkererwten, dat is ook prima te doen. Soep is zo klaar en is makkelijk te maken! En lekker
.