Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Het grote borstvoedingstopic

<<

Anoniem28

Bericht 10 Mrt 2014 11:59

Re: Het grote borstvoedingstopic

Roze: op de momenten dat je hem anders een speen geeft zou ik m idd aan de borst leggen. Daarmee verhoog je de productie ook flink mee.
<<

Anoniem28

Bericht 10 Mrt 2014 12:01

Re: Het grote borstvoedingstopic

Mzcharlotte: hoe doe je dat nu? Slaapt ie op een eigen kamer en waar voed je? Ik kon op een gegeven moment liggend voeden, dochter sliep naast me, dus ik legde haar aan en ik sliep eigenlijk direct weer verder.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 10 Mrt 2014 12:32

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik heb een hele kleine flat en Liam slaapt in zijn eigen kamer (niet meer dan tien stappen van ons bed). Voeden doe ik op mijn eigen bed. Ik heb wel geprobeerd om liggend te voeden, maar het lukt niet goed. Liam kan soms niet goed bij mijn tepels (cup F) en ik moet soms wel een handje helpen. Dat maakt het ook wel vervelend.
L2014 & H2017
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 10 Mrt 2014 13:24

Re: Het grote borstvoedingstopic

Mirthe kwam op een gegeven moment ook snachts om de 2 uur. Ik dacht dat ik gek werd. Ik was dan ook nog 3kwartier bezig omdat ze de hele tijd in slaap viel. We slapen/sliepen wel samen, maar even aanleggen ging niet ivm tepelhoedje. Ik heb verder geen tips voor je. Ik geef nog 1nachtvoeding bv en de rest kv (laatste voeding en eerste voeding na de nachtvoeding).
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Anoniem 82

Bericht 10 Mrt 2014 17:58

Re: Het grote borstvoedingstopic

Vandaag heb ik een lactatiekundige thuis gehad, echt heel fijn. Over het algemeen deden we het al heel goed zei ze, maar gelukkig had ze toch nog wel wat tips en tricks waar ik nu mee aan de slag kan. De lk had er wel vertrouwen in, en ik nu ook wel voorzichtig. Hij heeft in elk geval al 24 uur alleen maar de borst gehad en kreeg ongeveer voldoende binnen per keer (soms iets meer en soms iets minder). Nu hoef ik hem voorlopig maar eens per dag te wegen, en verder voldoende aanleggen en alleen even nakolven als ik echt het idee heb dat hij amper iets op heeft. Wat ik ook echt een hele geruststelling vind is dat er nu een professional heeft meegekeken en dat ik haar ook wat vragen heb kunnen stellen. Nu hoorde ik namelijk van iedereen wel wat anders (familie, verpleegkundigen, vk, kraamzorg, iedereen zei wat anders) en sommige mensen hebben me blijkbaar ook nog eens onnodig onzeker gemaakt. Dus in elk geval de komende dagen gaan we positief tegemoet, en nu hopen dat hij voldoende gaat groeien.

Wat ik alleen wel veel vond, is dat hij blijkbaar gemiddeld genomen zo'n 40 gram per dag aan zou moeten komen. Hopelijk doet hij dat gewoon, maar het lijkt me zo veel. Dat is toch 280 gram per week. Terwijl ik me van A dacht te herinneren dat ze op het CB zeiden tussen de 100 en 200 gram per week. Nouja, we gaan maar zo door als nu en hopen dat hij daar goed op groeit, anders heb ik donderdag weer overleg met de lk.
<<

Tiramisu

Kwebbel

Berichten: 450

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:06

Bericht 10 Mrt 2014 18:53

Re: Het grote borstvoedingstopic

Hoi Roze, wat fijn dat de lactatiekundige je wat tips en vertrouwen heeft kunnen geven. 280 gr per week vind ik inderdaad wat veel. Bij LLL houden ze 180 tot 320 gram per week aan, gedurende de eerste twee maanden. Kijk vooral ook naar je kindje. Is hij als hij wakker is alert? Plast hij genoeg en heeft hij voldoende ontlasting? Dan zal hij vast genoeg binnen krijgen. Mocht je je zorgen maken of toch nog ergens over twijfelen, bel dan gewoon de lactatiekundige nog eens zodat je nog eens kunt overleggen.
februari 2012
november 2015
<<

Teddyaapje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 509

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:50

Bericht 10 Mrt 2014 22:34

Re: Het grote borstvoedingstopic

Je moet idd oppassen met adviezen van mensen uit je omgeving. Vaak spreken dingen elkaar tegen waardoor je (nog) onzeker(der) wordt. Ik had bij J. in mn bevalplan staan dat ik bij problemen met de bv meteen een LK wilde inschakelen. Die hebben ervoor gestudeerd en kunnen ook echt jouw situatie bekijken.

Super dat je er weer vertrouwen in hebt! Ik heb geen idee wat er wordt aangehouden met aankomen maar als ik jou was zou ik de curve op bv.com aanhouden http://www.borstvoeding.com/groeicurve/user/register . Deze is alleen gebaseerd op kinderen die bv krijgen. Die van t cb heeft voor een groot deel kvgroei erbij zitten en geeft een vertekend beeld.
Afbeelding Afbeelding

*20-7-2012*
<<

Stokstaartje

Kwebbel

Berichten: 363

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:50

Bericht 10 Mrt 2014 23:24

Re: Het grote borstvoedingstopic

Filoria schreef:Stokstaartje: wat vervelend dat je steeds dipt met je productie en dat je dochter wat problemen met aankomen heeft gehad. Je klinkt hier op het forum wat gestresst, ben je dat ook? Om je productie te stimuleren kun je proberen veel te slapen, rusten en drinken. Zolang je dochter elke verschoning plasluiers heeft hoef je je denk ik geen zorgen te maken. Stress is voor jullie allemaal niet goed. Heb je trouwens al een lactatiekundige ingeschakeld voor al je vragen en zorgen? Dat kan ook heel waardevol zijn.


ik ben heel erg gestressed geweest door alle sores rondom de borstvoeding en het groeien. Lactatiekundige is er al vanaf dag 1 bij en heb ik veel hulp van gehad. Het gaat nu gewoon goed. Heb haar gisteren weer gewogen en ondanks dat ik eem melkdip had door een ovulatie is ze sinds dinsdag 200 gram gegroeid. Dus dat is helemaal prima.

Rejoy schreef:Stokstaart: 6 voedingen op deze leeftijd is wel heel minimaal hoor. Ik zou overdag een max van drie uur aanhouden en dan liever nog vaker aanleggen. Dan zou je kindje 's nachts wat langer kunnen slapen, maar dan kom je in totaal op een voeding of 12. Iedere keer als je een toeschietreflex hebt, stimuleert dat de productie. Je kunt dus beter 3 keer kort voeden, dan één keer heel lang.
Ik zou zoveel mogelijk live voedingen geven, omdat live drinken veel effectiever is dan kolven. Als je wel aan het kolven bent geldt ook weer dat je zoveel mogelijk die toeschietreflex op moet wekken. Dus eventueel tussendoor een paar minuten stoppen en dan weer beginnen, zodat je opnieuw een TSR krijgt.


Meestal heeft ze er idd 6 soms ook weleens 7 of 8. Ik voed haar op verzoek. Als ik haar namelijk vaker aanleg lees uit haar slaap haal om te voeden dan drinkt ze niet goed door. Ze valt dan gewoon weer in slaap dus dat heeft vrij weinig zin. Ik vind 12 voedingen wel heel erg veel hoor. Dat betekent om de 2 uur (dus ook 's nachts) aanleggen. Dat lijkt me niet helemaal de bedoeling. Blijkbaar doet ze het toch goed op die 6 a 7 voedingen op een dag want ik heb haar gisteren gewogen. Sinds dinsdag is ze ondanks dat ik een paar dagen minder melk had door een ovulatie toch 200 gram gegroeid. Dus ik denk dat het toch goed is hoe het nu gaat....Kolven doe ik idd niet meer sinds ze goed groeit op de live voedingen
Afbeelding
<<

Teddyaapje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 509

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:50

Bericht 11 Mrt 2014 10:23

Re: Het grote borstvoedingstopic

12 voedingen zijn vooral goed om ervoor te zorgen dat je productie voldoende blijft. En dan niet alleen voor dit moment, maar met name voor over een paar maanden. Door vaker aan te leggen worden er melkcellen gemaakt. Maak je deze in het begin noet voldoende aan dan kan t zijn dat je noet genoeg melk meer aanmaakt als de baby over ee paar maanden meer vraagt.

Ik zit nu nog op zeker 9 voedingen. In t begin kwam ik zelfs nog boven de 12. Snachts voed(de) ik meestal 1 of 2x, overdag kwam hij gewoon vaak.

Je hoeft je baby niet wakker te maken om te voeden. Je kunt ook een droomvoeding geven.
Afbeelding Afbeelding

*20-7-2012*
<<

Tiramisu

Kwebbel

Berichten: 450

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:06

Bericht 11 Mrt 2014 11:57

Re: Het grote borstvoedingstopic

12 voedingen per etmaal is op zich niet veel. Zeker in de eerste weken is 8 tot 12 keer (of vaker) per etmaal aan de borst gaan heel normaal. Voor het goed op gang brengen en houden van de borstvoeding is het vooral in de kraamweek belangrijk veel voedingsmomenten te hebben. Op die manier zorg je dat de productie goed op gang komt en leg je ook een basis voor een goede productie en het gemakkelijker aanmaken van melk op lange termijn.
Echter, als ze nu goed groeit op 6 tot 8 voedingen per etmaal, ze voldoende plast/ontlasting heeft en goed alert is lijkt het me geen probleem om, zolang je op verzoek voedt en je het idee hebt dat je dochter zich goed meldt, minder dan die 8 tot 12 keer per etmaal te voeden. Als je zelf het gevoel hebt dat het nu goed gaat, dan zal dat ook zo zijn. Mocht je toch het idee hebben dat het niet zo lekker gaat, dan klinkt het alsof je al wat goede lijntjes hebt lopen om het weer beter te laten lopen. Fijn!
februari 2012
november 2015
<<

snoezel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1129

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Bericht 11 Mrt 2014 12:44

Re: Het grote borstvoedingstopic

Jahoe! Ik mag hier ook weer meeschrijven :smile:

Hier weer een natuurtalentje qua drinken, dus weet niet of ik veel mee zal schrijven. Zal weinig vragen ofzo hebben denk ik. Mijn productie is goed op gang (op het moment iet te... Lang leve de stuwing sinds gister :palm: ), kind hapt mooi aan. Alleen de eerste dag wat last van mijn tepels gehad, maar dat kwam omdat ze na haar geboorte eerst een uur bij mij heeft gelegen en ik haar net zo lang heb laten drinken als ze wilde :^^: Dus ja, was beetje au gesopt. Bovendien was ze niet zo lekker na de bevalling omdat ze veel vruchtwater binnen had gekregen, dus ze wilde veel bij mij zijn en dan ook maar meteen drinken... Maar goed, alles weer gestabiliseerd nu en het gaat eigenlijk super. Heb wel sinds gister stuwing, dus het is hard drinken voor haar, maar ik mag (nu in ieder geval) niet klagen, want het is niet dat ik echt harde pijnlijke plekken heb. Hopelijk blijft het zo. Ze wil ook heerlijk veel drinken, en drinkt ze dan ook weer soepel.

O, zoooo heerlijk om weer borstvoeding te geven :heart:
Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem186

Bericht 11 Mrt 2014 12:46

Re: Het grote borstvoedingstopic

Wat een heerlijk berichtje, snoezel!!
<<

Teddyaapje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 509

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:50

Bericht 11 Mrt 2014 17:14

Re: Het grote borstvoedingstopic

Super snoezel! Dan kom je hier gewoon vertellen hoe fijn t is om bv te geven! Alleen problemen lezen kan een negatief effect hebben op mensen die twijfelen ofzo.

Hier ging/ gaat op de hyperlactatie in t begin ook alles super, geniet ervan!
Afbeelding Afbeelding

*20-7-2012*
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3225

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:20

Bericht 11 Mrt 2014 17:30

Re: Het grote borstvoedingstopic

mzcharlotte schreef:Wat lijkt me dat heerlijk zeg!


Ik doe het hetzelfde als Teddyaapje. . is dat niet ook een optie voor jou dan? Ik kan echt zeggen dat ik elke ochtend uitgeslapen wakker word terwijl Z.ara echt nog wel een stuk of 5x drinkt. .

edit: ik zie je berichtje over liggend voeden. Ik heb cup E en kan perfect liggend voeden. Misschien even nog oefenen? Het is zo makkelijk om liggend te voeden! Makkelijk in de zin van 's nachts half slapend kunnen voeden.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem 82

Bericht 11 Mrt 2014 18:00

Re: Het grote borstvoedingstopic

Wat klinkt dat heerlijk Snoezel!

Op zo'n start had ik ook gehoopt, helaas liep het hier anders. Maar toch ben ik vooralsnog allang blij dat het op dit moment nog lukt, nu alleen even afwachten hoe het allemaal gaat lopen met name de komende week.
<<

Anoniem75

Bericht 11 Mrt 2014 20:24

Re: Het grote borstvoedingstopic

Wat fijn Snoezel dat het goed gaat! Ik hoop dat ik volgende week hetzelfde kan schrijven :D

Ik heb nu al een paar keer proberen te kolven maar meer dan een ieniemienie drupje kreeg ik er niet uit helaas. Handkolven lukte niet dus ik heb gelijk maar de handkolf gebruikt. Ik blijf het gewoon iedere avond proberen tot de dag van de ks. Wel heb ik 's ochtends al 2 keer een vlek in m'n shirt gehad dat het iets heeft gelekt. Dus er begint al wel iets in gang te komen!
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:09

Bericht 11 Mrt 2014 23:42

Re: Het grote borstvoedingstopic

Wanneer stopt het clusteren? Ik ben er een beetje klaar mee inmiddels.
M:21072011
J :08012014
<<

Stokstaartje

Kwebbel

Berichten: 363

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:50

Bericht 12 Mrt 2014 00:10

Re: Het grote borstvoedingstopic

@Teddyaapje: ik zal het eens proberen zo'n droomvoeding, maar ben bang dat het niks wordt. Als ze slaapt valt aan de borst drinkt ze ook niet. En dan is ze nog niet verzadigd want als ik haar dan wakker maak drinkt ze effectief verder.

Choco: het gaat hartstikke super zo en ze groeit heel goed. Heb idd goede lijntjes open staan voor als ik vragen/problemen heb.
Afbeelding
<<

snoezel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1129

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Bericht 12 Mrt 2014 01:02

Re: Het grote borstvoedingstopic

Balen Razz! Heb je al geprobeerd eerst lekker relaxed te gaan douchen, lekker met warm water, je borsten wat te masseren en DAN proberen te kolven? Hielp bij mij wel een beetje...
Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem272

Bericht 12 Mrt 2014 06:48

Re: Het grote borstvoedingstopic

Happydobby schreef:Wanneer stopt het clusteren? Ik ben er een beetje klaar mee inmiddels.

Bij ons stopte het met drie maanden.
<<

Spencer

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10801

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:18

Bericht 12 Mrt 2014 07:21

Re: Het grote borstvoedingstopic

Bij ons ook rond de drie maanden dacht ik. Vlak nadat ik weer begon met werken.
R. 2013
D. 2016
<<

Anoniem166

Bericht 12 Mrt 2014 09:00

Re: Het grote borstvoedingstopic

Bij ons stopte het ook rond 3 maanden. Het werd wel minder vanaf 2 maanden, steeds een uurtje eraf totdat ze rond 3 maanden om 8 uur 's avonds ging slapen.
<<

Teddyaapje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 509

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:50

Bericht 12 Mrt 2014 09:29

Re: Het grote borstvoedingstopic

@ Razz, ik kolfde in de zwangerschap met de handkolf ook maar 2ml, later soms 4ml. Zonder kolf met de hand kwam er soms een druppel. Na de bevalling kwam de melk meteen goed opgang en in de kraamweek had ik weer hyperlactatie dus wat je nu kolft zegt helemaal niks. Bij de eerste had je genoeg melk en daar zou ik nu ook gewoon vanuit gaan!
Afbeelding Afbeelding

*20-7-2012*
<<

Anoniem 82

Bericht 12 Mrt 2014 11:28

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik ben vandaag begonnen met capsules fenegriek te slikken om de productie extra te stimuleren. Iemand hier daar toevallig ervaring mee?

Zometeen gaat de kleine man weer in badje, ga ik hem gelijk weer even bloot wegen. Ben benieuwd of en hoeveel hij gegroeid is.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 12 Mrt 2014 11:53

Re: Het grote borstvoedingstopic

De voedingen 's nachts worden steeds korter. Vannacht zelfs maar 5 minuten en hóógstens 5 minuten aan de tweede borst (if at all). Hij viel zelfs voortijdig in slaap! Kan het zomaar zo zijn dat hij zelf aan het afbouwen is? Iemand ervaring?

Er zat vannacht zelfs langer tussen voedingen. En juist nu kon ik zelf niet slapen! :12:

Ik heb ook een beetje het idee dat hij een groeispurtje heeft gemaakt. Kleding van vorige week past hij amper. Qua truien zit hij eigenlijk tussen 56 en 62 in. Kleine beer!
L2014 & H2017
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers