Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Het grote borstvoedingstopic

<<

Anoniem 146

Bericht 24 Jul 2015 18:36

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik lees nergens drammerige berichten hoor. Volgens mij geeft iedereen aan dat het ieders keuze is. En wordt het voeden juist aangemoedigd. (Ook voor korte termijnen)
<<

Anoniem193

Bericht 24 Jul 2015 18:39

Re: Het grote borstvoedingstopic

Carrie schreef:
Alibi schreef:En dat is typisch een opmerking van een moeder die na 3/6 maanden stopt omdat ze ook wel weer eens haar eigen lichaam terug wil/tijd voor haar zelf wel hebben.


Is daar iets mis mee? (oprechte vraag!)

Ik wil zoals bekend geen borstvoeding geven, maar ga het wél proberen. In mijn hoofd heb ik dan dat ik voor de 3 maanden wil gaan. Geen idee hoe het loopt of het lukt en of ik dan misschien wel langer borstvoeding wil geven. Maar ik ben er denk ik ook wel een beetje klaar mee, inderdaad 9 maanden zwanger en dan nog borstvoeding geven.


Nee hoor. Helemaal niks mis mee.

Maar zeg dat dan eerlijk dat dat de reden is waarom je stopt. Niks mis mee. Maar ga er niet andere smoesjes/ ongefundeerde onzin bij verzinnen.
<<

Fauve

Major Yipyapper

Berichten: 2685

Geregistreerd: 02 Sep 2013 22:40

Bericht 24 Jul 2015 18:46

Re: Het grote borstvoedingstopic

Wie doen dat dan Alibi? Wat voor smoezen zijn dat dan?
04-2014
10-2015
<<

Anoniem193

Bericht 24 Jul 2015 19:16

Re: Het grote borstvoedingstopic

Dat de Who norm alleen voor derde wereld landen geldt, omdat wij hier goed water hebben en andere mogelijkheden. Dat is gewoon niet zo. De Who norm geldt net zo goed voor ons.

Verder wil ik het hier graag bij laten omdat het topic hier niet voor bedoeld is.
<<

Anoniem186

Bericht 24 Jul 2015 23:05

Re: Het grote borstvoedingstopic

Nougat schreef:Ik hoor echt niet anders. En ook van jou bijvoorbeeld Jans, weet ik dat je daar een tijdje geleden nog een topic over opende, dat je zo vermoeid was en er echt ouder uit bent gaan zien. Borstvoeding geven kost veel energie.

Tegenwoordig is het een trend om zo lang mogelijk te voeden, het lijkt wel alsof vrouwen elkaar aftroeven, wie heeft het langst gevoed, wie heeft het meeste over voor haar kind? Ik snap die hype niet zo goed. Natuurlijk wil iedere moeder het beste voor haar kind, maar waar ligt de grens? Is het als moeder juist ook niet belangrijk om aan je kind te laten zien dat jij ook jouw persoonlijke grenzen hebt.


Ik had dit nog niet eens gelezen. Maar Nougat, zou dat dan echt de borstvoeding zijn? Of het ouderschap an sich? Ik weet het niet hoor... Ja, als ik geen bv had gegeven, dan had ik vaker een nachtje op zolder kunnen slapen. Maar verder..? Het kan toch niet alleen maar aan de borstvoeding liggen? Een moeder die flesvoeding geeft wiens kind heel slecht slaapt, heeft toch net zo goed last van de pittige nachten.

Ik kan me herinneren dat in dat topic de meeste mensen zeiden dat ze er in 5 jaar tijd ouder uit zijn gaan zien. Maar dat terzijde.
<<

Anoniem125

Bericht 25 Jul 2015 11:27

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik weet dat natuurlijk niet Jans, maar in het algemeen vind ik inderdaad wel dat sommige vrouwen zichzelf tekort doen door alleen nog maar aan hun kinderen te denken vanaf het moment dat ze moeder zijn. Langvoeden is een onderdeel van die mentaliteit. Persoonlijk denk ik dat het voor zowel de moeder als de kinderen niet gezond is als de moeder zichzelf zo wegcijfert. Welke boodschap geef je ze daarmee mee?

Kinderen zijn meer gebaat bij een moeder die goed voor zichzelf zorgt, goed in haar vel zit en niet een moeder die oververmoeid is en elke dag op haar tenen loopt omdat ze zo nodig de perfecte moeder probeert te spelen.
<<

Anoniem186

Bericht 25 Jul 2015 11:34

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik vind echt dat je het volledig uit z'n verband trekt. Alsof alle moeders die langvoeden zichzelf wegcijferen?!
En naast langvoeden kan je sowieso alsnog gewoon goed voor jezelf zorgen, ik zie die 2 dingen echt los van elkaar. Mijn lichaam is me veel waard, ik zorg er altijd zo goed mogelijk voor. Maar daarnaast zorg ik ook goed voor de lichamen van m'n kinderen, oa door ze borstvoeding te geven. Die dingen kunnen prima samen gaan.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7793

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 25 Jul 2015 11:55

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik vind het ook erg zwart-wit Nougat, alsof 6 maanden voeden de perfecte norm is, waar jij geheel toevallig natuurlijk aan voldoet. Ik heb je volgens mij ook weleens zien beweren dat kort(er dan 6 maanden) of niet voeden ook geen goede keuze zou zijn, want dan hebben moeders niet genoeg over voor hun baby en gebruiken ze laffe smoezen. Vrouwen die (veel) langer dan 6 maanden voeden cijferen zichzelf weg en geven daarmee een slecht voorbeeld aan het kind.

Ik denk dat de meeste moeders prima in staat zijn om een persoonlijke afweging te maken en het omslagpunt te vinden waarbij voeden meer kost dan het oplevert. Laten we elkaar daar niet op afvallen.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Anoniem125

Bericht 25 Jul 2015 12:26

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik zeg niet dat het voor alle moeders geldt, maar ik zie het wel veel in mijn omgeving en lees het hier op het forum. Het lijkt bijna wel normaal dat je als moeder niet slaapt en er volledig doorheen zit. Ik vind dat heel jammer, juis t die eerste jaren met kinderen kunnen zo waardevol zijn, echt een tijd om van te genieten en zonde om te laten verpesten door een hype, of hoe jij denkt dat het hoort.
<<

Hippie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1905

Geregistreerd: 19 Jan 2015 13:10

Bericht 25 Jul 2015 13:31

Re: Het grote borstvoedingstopic

Over de WHO norm gesproken, hier hebben we een kinderarts en diëtiste die van mening zijn dat dit alleen voor ontwikkelingslanden geldt.. Ehm, het is een advies wat bedoeld is voor de héle wereld volgens mij, en voor ontwikkelingslanden bevelen ze zelfs aan om langer dan die twee jaar te geven inderdaad ivm de situatie daar. Dus ik heb me er inmiddels bij neergelegd dat ik wat zij tegen ons zeggen over BV maar met een korrel zout neem. Overigens heb ik van de diëtiste ook nog de opmerking gehad dat het na 6 maanden vooral vocht en liefde is, en dat er verder niet echt meer wat in zit. Ech, ga je schamen denk ik dan steeds als ik haar zie.

Ik vind trouwens niet dat ik mezelf tekort doe door zoon langer te voeden. Ja, het zal vast wat extra energie kosten, maar ik vind het echt een kleine moeite. BV gaat moeiteloos op de eerste twee weken na, dus ik zie het niet als een last. En oververmoeid ben ik toch wel door de gebroken nachten, die ik ook zonder borstvoeding helaas gewoon heb.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10030

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 25 Jul 2015 13:33

Re: Het grote borstvoedingstopic

en al is het alleen vocht en liefde, dat heeft een kind ook nodig.
08-08-2015
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3233

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:20

Bericht 25 Jul 2015 14:25

Re: Het grote borstvoedingstopic

Nougat schreef:Ik zeg niet dat het voor alle moeders geldt, maar ik zie het wel veel in mijn omgeving en lees het hier op het forum. Het lijkt bijna wel normaal dat je als moeder niet slaapt en er volledig doorheen zit. Ik vind dat heel jammer, juis t die eerste jaren met kinderen kunnen zo waardevol zijn, echt een tijd om van te genieten en zonde om te laten verpesten door een hype, of hoe jij denkt dat het hoort.


Nou daar komt ie dan! Niet schrikken! ! Ik geef nu 25 maanden borstvoeding, voel me eigenlijk nooit echt moe, ben weinig ziek en met dochter gaat het ook heel goed.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem125

Bericht 25 Jul 2015 18:30

Re: Het grote borstvoedingstopic

Minx schreef:en al is het alleen vocht en liefde, dat heeft een kind ook nodig.

Ik hoop toch dat je naast borstvoeding nog een hoop andere manieren kent om je kind liefde te geven. Op zich vind ik het prima hoor als vrouwen lang doorvoeden maar doe dan niet alsof borstvoeding de enige goede/gezonde voeding is de eerste twee jaar. Dat is namelijk gewoon niet zo.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10030

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 25 Jul 2015 18:40

Re: Het grote borstvoedingstopic

nee mijn kind krijgt borstvoeding, en verder mag hij de hele dag in de box of in zijn bed liggen hoezo?? Hij vermaakt zichzelf maar. Ik heb ook tijd voor mezelf nodig. Waar haal ik anders de tijd vandaan om te gaan sporten mijn figuur weer terug te krijgen, me bezig te houden met mijn make-up nagels werk enz enz. Kom op hee ik heb 9 maanden lang keihard mezelf aan de kant gezet voor dat accessoire. Die borstvoeding krijgt ie ook alleen maar omdat ik dan meer kcal verbrand...
08-08-2015
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 25 Jul 2015 18:49

Re: Het grote borstvoedingstopic

Zenna schreef:
Nougat schreef:Ik zeg niet dat het voor alle moeders geldt, maar ik zie het wel veel in mijn omgeving en lees het hier op het forum. Het lijkt bijna wel normaal dat je als moeder niet slaapt en er volledig doorheen zit. Ik vind dat heel jammer, juis t die eerste jaren met kinderen kunnen zo waardevol zijn, echt een tijd om van te genieten en zonde om te laten verpesten door een hype, of hoe jij denkt dat het hoort.


Nou daar komt ie dan! Niet schrikken! ! Ik geef nu 25 maanden borstvoeding, voel me eigenlijk nooit echt moe, ben weinig ziek en met dochter gaat het ook heel goed.


Ik wist niet dat meer ziek zijn ook door bv zou kunnen komen. In elk geval ben ik nog niet 1x ziek geweest sinds dat zoon geboren is.

Ik heb nu niet de indruk dat moeders het normaal vinden om niet te slapen en 'alles' op te offeren om maar zo lang mogelijk te voeden. Juist wel in het begin en dan nog zijn er voldoende moeders die (m.i.) een verstandige keuze maken door het af te bouwen. Natuurlijk zijn er ook doorzetters voor wie ik óók alle respect heb.

Het erdoorheen zitten dat ik zie/lees zit 'm vooral in andere aspecten.
L2014 & H2017
<<

Anoniem125

Bericht 25 Jul 2015 19:15

Re: Het grote borstvoedingstopic

Minx schreef:nee mijn kind krijgt borstvoeding, en verder mag hij de hele dag in de box of in zijn bed liggen hoezo?? Hij vermaakt zichzelf maar. Ik heb ook tijd voor mezelf nodig. Waar haal ik anders de tijd vandaan om te gaan sporten mijn figuur weer terug te krijgen, me bezig te houden met mijn make-up nagels werk enz enz. Kom op hee ik heb 9 maanden lang keihard mezelf aan de kant gezet voor dat accessoire. Die borstvoeding krijgt ie ook alleen maar omdat ik dan meer kcal verbrand...

Over wie heb je het nou?
<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5376

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 25 Jul 2015 19:22

Re: Het grote borstvoedingstopic

Nougat schreef:
Minx schreef:nee mijn kind krijgt borstvoeding, en verder mag hij de hele dag in de box of in zijn bed liggen hoezo?? Hij vermaakt zichzelf maar. Ik heb ook tijd voor mezelf nodig. Waar haal ik anders de tijd vandaan om te gaan sporten mijn figuur weer terug te krijgen, me bezig te houden met mijn make-up nagels werk enz enz. Kom op hee ik heb 9 maanden lang keihard mezelf aan de kant gezet voor dat accessoire. Die borstvoeding krijgt ie ook alleen maar omdat ik dan meer kcal verbrand...

Over wie heb je het nou?Nee, ze heeft het tegen jou. En aangezien praten niet kan doet ze het schriftelijke/online
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

Anoniem125

Bericht 25 Jul 2015 20:40

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik denk dat vrouwen die zeggen dat ze 'hun eigen lichaam terug willen' of 'dat ze ook tijd voor zichzelf nodig hebben', het niet hebben over hun make-up, figuur of nagels. Dan zou het inderdaad nogal dom en oppervlakkig zijn. Maar er is echt meer in het leven dan die dingen. Veel vrouwen gaan op een bepaald moment weer aan het werk en ook een gevoel van autonomie is voor velen belangrijk. Dat kun je dan gaan bagatelliseren, maar ik denk dat dit voor veel vrouwen heel diep zit. Je eigen lijf voor jezelf hebben, onderdeel uitmaken van een grotere wereld dan het gezin, ook nog een gezellige vriendin, een goede echtgenote willen zijn en datgene doen waar je ambities en talenten liggen. Natuurlijk zijn er ook vrouwen die echt alleen maar moeder willen zijn en het liefst de hele dag door thuis op de bank zitten met drie kinderen getamdemd boven op zich, maar (gelukkig) is niet iedere vrouw zo'n ultieme moederkloek.

Persoonlijk vind ik het prima of een vrouw nu geen borstvoeding geeft, tot 3 maanden, tot 6 maanden, of 2 jaar, 6 jaar. Als ze maar achter haar keuze staat, zichzelf goed heeft geïnformeerd en het doet om de juiste redenen. Dus niet uit angst voor ziektes of allergieën (ziek kan een kind altijd worden, helaas biedt het leven geen garanties, zelfs niet al geef je borstvoeding tot in het bejaardentehuis), of omdat haar buurvrouw haar heeft aangepraat dat 6 maanden borstvoeding niet genoeg is. En ook niet omdat ze in de veronderstelling is dat kunstvoeding evenveel voedingsstoffen bevat als borstvoeding.

Gewoon een goede, weloverwogen, bewuste keuze maken. Voor jezelf. Zonder je te laten inpakken door de borstvoedingsmaffia, of de een of andere hype op internet.
<<

maia

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 918

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:01

Bericht 26 Jul 2015 00:27

Re: Het grote borstvoedingstopic

op zich snap ik wel wat je bedoelt Nougat, het is inderdaad belangrijk om het om de juiste keuzes te doen. Zowel het geven van flesvoeding of het geven van borstvoeding. Sommige voorbeelden die je in je stukje naar voren haalt zijn alleen wat ongenuanceerd. Ik ben een moeder die lang borstvoeding geeft waarbij ik sinds 2 jaar tandem. Maar ik ben geen moederkloek die op de bank ligt en geen grenzen heeft. Ik zeg rustig tegen mijn dochter, en nu ook wel eens tegen de jongste dat ze een bekertje drinken mogen pakken omdat ik even zelf zit te eten/ een boek zit te lezen of iets voor mezelf aan het doen ben.

Het 1 sluit het ander niet uit. En dat is denk ik ook wat jij bedoelt.

En tuurlijk kan ziek worden altijd, maar het is toch echt wel een feit dat je de kansen op bepaalde ziektes dmv de borstvoeding verkleind. Dat is een beetje hetzelfde voorbeeld als mensen die zeggen " ach mijn buurman is ook 95 geworden en rookte een pakje sigaretten per dag, dus ik steek er ook nog eentje op" .
Mother of 3 adorable children
<<

Anoniem125

Bericht 26 Jul 2015 08:06

Re: Het grote borstvoedingstopic

Maar nu stel je het niet borstvoeding geven tot het tweede jaar gelijk met roken.... dat vind ik dus juist zo fout aan veel vrouwen die langvoeden, dat ze doen alsof al het andere zwaar ongezond is en je je kind iets aandoet als je het niet doet. Dat is simpelweg niet zo. Ik geloof best dat het gezond is hoor tot die leeftijd, maar doe niet alsof je je kind schade toebrengt als je met 6 maanden stopt.
<<

maia

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 918

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:01

Bericht 26 Jul 2015 09:24

Re: Het grote borstvoedingstopic

Dat heb ik absoluut niet zo gesteld nougat. Ik vind het helemaal niet zwaar ongezond als vrouwen niet of korter bv geven, wel minder gezond maar niet ongezond. Je trekt het uit zijn verband en dat is jammer.
Mother of 3 adorable children
<<

Anoniem125

Bericht 26 Jul 2015 09:53

Re: Het grote borstvoedingstopic

Je vergelijkt het met roken...
<<

Anoniem142

Bericht 26 Jul 2015 09:58

Re: Het grote borstvoedingstopic

Nougat schreef:Ik denk dat vrouwen die zeggen dat ze 'hun eigen lichaam terug willen' of 'dat ze ook tijd voor zichzelf nodig hebben', het niet hebben over hun make-up, figuur of nagels. Dan zou het inderdaad nogal dom en oppervlakkig zijn. Maar er is echt meer in het leven dan die dingen. Veel vrouwen gaan op een bepaald moment weer aan het werk en ook een gevoel van autonomie is voor velen belangrijk. Dat kun je dan gaan bagatelliseren, maar ik denk dat dit voor veel vrouwen heel diep zit. Je eigen lijf voor jezelf hebben, onderdeel uitmaken van een grotere wereld dan het gezin, ook nog een gezellige vriendin, een goede echtgenote willen zijn en datgene doen waar je ambities en talenten liggen. Natuurlijk zijn er ook vrouwen die echt alleen maar moeder willen zijn en het liefst de hele dag door thuis op de bank zitten met drie kinderen getamdemd boven op zich, maar (gelukkig) is niet iedere vrouw zo'n ultieme moederkloek.


Bijzonder dat je dit nu aanhaalt. Juist onder hoogopgeleide vrouwen wordt de termijn waarin borstvoeding geven wordt juist langer. Volgens mij zijn die hoogopgeleide vrouwen juist de vrouwen die snel aan het werk gaan, een behoefte aan autonomie hebben en vooral datgene willen doen waar hun ambities en talenten liggen.
<<

anoniem213

Bericht 26 Jul 2015 09:59

Re: Het grote borstvoedingstopic

Nougat schreef:Je vergelijkt het met roken...

:laughcry:

Haha. Wel weer een leuke relpoging.
<<

maia

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 918

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:01

Bericht 26 Jul 2015 10:03

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik vergelijk het niet met roken. Ik geef een voorbeeld over hoe mensen redeneren. Je kunt je gezondheid niet zwart wit bekijken. Oké voor jou een ander voorbeeld: "de buurvrouw eet altijd biologisch en suikervrij en is toch ernstig ziek geworden, dat biologische eten heeft dus ook geen zin." Zo zwart wit is het simpelweg niet. Biologisch eten is gezond maar geen garantie op een goede gezondheid, zo ook met borstvoeding.
Mother of 3 adorable children
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Sublimo

cron