Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Het grote borstvoedingstopic

<<

Anoniem112

Bericht 08 Mei 2015 14:41

Re: Het grote borstvoedingstopic

Oh en hou je koorts goed in de gaten! Ik had ik geen harde plek in m'n borst maar wel een borstontsteking, zag later pas dat er een rode plek zat.. Maar gelukkig zakt je koorts nu.
<<

Anoniem166

Bericht 08 Mei 2015 14:50

Re: Het grote borstvoedingstopic

Het kunnen ook best regeldagen zijn, Lady. Echte regeldagen heb ik nooit gehad door mijn overproductie, maar ik denk dat clusteren en regelen best veel op elkaar lijkt, behalve dat regeldagen vaak de hele dag duren en clusteren meer op bepaalde tijdstippen. Geef er maar gewoon aan toe, ritme is met (borstgevoede) jonge baby's nog echt ver te zoeken. Mijn zoon is nu 11 weken en zelfs met hem heb ik nog geen ritme. Hij laat pas sinds de laatste week wat langer tussen de voedingen en sinds een paar dagen hebben we weer het andere uiterste dat hij helemaal niet wil drinken.

Met mijn dochter kreeg ik pas iets meer ritme toen ze naar de crèche ging en ze haar daar toch langzamerhand meer om de paar uur gingen voeden.

En verder had ik hetzelfde als Annemijn. Ik kreeg pas na anderhalve dag koorts rode harde plekken in mijn borst, reden ook voor de huisartsenpost om dus te denken dat ik geen borstontsteking had. Maar mijn borsten deden wel pijn. Als jij ook keelpijn hebt, lijkt het een gewone griep. Niet bepaald een handig moment he?
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 14432

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 19 Mei 2015 15:21

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik zit er helemaal doorheen. :snik:

Al bijna twee weken komt D. 's nachts iedere twee uren voor voeding. Al met al ben ik meestal wel een half uurtje bezig en kan ik daarna, mits hij gelijk in slaap valt, slechts andershalf uur slapen voor de volgende voeding. Hij drinkt vaak maar kort (5-10 minuten) en valt dan weer in slaap. Ik verschoon hem dan zodat hij weer wakker wordt en soms drinkt hij dan weer 5-10 minuten maar soms valt hij ook weer als een blok in slaap.

Overdag zit er helemaal geen ritme in, maar ook dan komt hij maximaal om de 2,5 uur en meestal vaker. Hij drinkt onrustig, laat vaak los, is gefrustreerd en dus onrustig met aanhappen en boeren lukt meestal niet. Hij heeft geregeld last van krampjes, al is dat minder nu we Infacol en Cinababy gebruiken.

Ook slaapt hij overdag weinig en kort. Het zijn meer hazeslaapjes dan dat hij 2-3 uren achter elkaar slaapt. Hij slaapt sowieso moeilijk in. Op je arm of in de draagdoek kan hij heerlijk in slaap vallen maar wanneer je hem dan in zijn wiegje legt, wordt hij wakker en is het brullen.

Omdat ik nogal veel productie heb ben ik gaan blokvoeden. Hierbij biedt je gedurende drie uren slechts een borst aan. Op die manier wordt de andere borst niet geactiveerd tot aanmaak van nieuwe melk. Dit werkt wel, maar nu ben ik soms weer bang dat ik te weinig melk heb/krijg. Dus ga ik af en toe toch weer twee borsten aanbieden, waarbij ik dan weer bang ben dat hij teveel voormelk en te weinig achtermelk krijgt. Daarbij raak ik zelf het overzicht nu een beetje kwijt, wat me nog onzekerder maakt. Ik zie door de bomen het bos gewoon niet meer een weet niet hoe ik het rimte er weer in kan krijgen.

Ik heb vandaag (huilend) contact gehad met een van mijn verloskundigen, die ook lactactiekundige is. Ik sta nu namelijk op het punt van stoppen, terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet wil. Zij kan helaas zelf niet langskomen deze week maar heeft me wat namen van collega's gegeven. Ik schrik echter best wel van de bedragen, het gaat me zeker 100-150 euro kosten en ik krijg het helaas niet vergoed. Dat houdt me dus een beetje tegen.

Ik heb vandaag voor het eerst een poging tot kolven gedaan maar dat was nog niet echt een succes. Het is een tweedehands handkolf en hij zuigt niet goed vacuüm. De 20 cc die ik er uit kreeg, had D. zomaar op uit een flesje. Sowieso weet ik niet precies hoe ik het kolven aan moet pakken: afkolven na een voeding, een volledige voeding kolven en met een flesje aanbieden? Ik wil eigenlijk niet stoppen met hem aan mijn borst aanleggen en helemaal overgaan op kolven en flesjes. Of moet ik alleen 's nachts een flesje proberen te geven?

Het is zó vermoeiend allemaal en ik zit er vandaag helemaal doorheen. Dag roze wolk, hallo huilbuien. Hopelijk hebben jullie tips voor mij. Of herkenning? Is het afwijkend dat hij zo vaak en onregelmatig komt? Hij is vandaag precies drie weken oud. Het meest nare vind ik nog dat ik 's nachts zo moe en kapot ben dat ik D. er een beetje op aan kijk en dat vind ik zó erg :snik:
Laatst gewijzigd door Lady op 19 Mei 2015 15:25, in totaal 1 keer gewijzigd.
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15331

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 19 Mei 2015 15:24

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ahh Lady ik vind het rot om deze update te lezen. Ik kan niets zinnigs zeggen maar wil je een dikke knuffel geven. Het is niet niks, ineens zo'n klein wezentje waar je dag en nacht voor moet zorgen. Hopelijk kun je hier wat goeie tips opdoen en gaat het snel beter.
:hug:

♥♥


Don’t feed the troll 🧌
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 14432

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 19 Mei 2015 15:28

Re: Het grote borstvoedingstopic

Dank je Elliot, ik moet alweer huilen door jouw reactie.
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Anoniem186

Bericht 19 Mei 2015 15:31

Re: Het grote borstvoedingstopic

Pittig hè, Lady. Mijn zoon kwam de eerste 14 maanden om de 2 uur. Ik dacht echt dat ik gek werd.
Slapen jullie al samen? Dat kan een hoop schelen. En verschoon je hem echt iedere keer? Ik ben daar heel gauw mee gestopt, zolang ze niet doorlekken hoeft het niet. En je hoeft hem ook niet perse langer te laten drinken. Het heeft toch geen effect op langer verzadigd blijven.

Ben je echt op zoek naar een ritme? Voor jezelf? Hier heb ik de eerste tijd nooit een ritme gehad. Ik voedde als ze wilde drinken en ze kregen een schone luier als die vies was. Je hoeft niet perse een ritme te hebben.

Wist je dat een slaapcyclus 3 kwartier duurt? Klopt het dat hij vaak al na 3 kwartier wakker wordt? Kleine kinderen worden vaak wakker als ze overgaan in de volgende cyclus.

Het is logisch dat het zwaar is, want dat is het ook. Ik denk dat 8 van de 10 keer borstvoeding geven een stuk zwaarder is dan flesvoeding. Probeer goed voor jezelf te zorgen. Doe een dutje met hem mee, slaap samen, zorg dat je zo min mogelijk je bed uit hoeft 's nachts.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 14432

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 19 Mei 2015 15:48

Re: Het grote borstvoedingstopic

Bedankt Jans. Veertien maanden?! Dat ga ik niet volhouden, op deze manier niet eens nog veertien dagen..

Hij wordt meestal echt na twee uren wakker en heeft dan ook gelijk honger. Tot gisteren heeft hij elke nacht in zijn wiegje naast mijn bed geslapen. Afgelopen nacht heb ik hem voor het eerst op zijn kamertje laten slapen, omdat ik dan niet steeds wakker wordt tussendoor. Hij kan best wel onrustig zijn namelijk, veel kreunen enzo. Ik verschoon hem bijna elke keer ja. Vooral omdat ik hoop dat hij dan weer goed wakker wordt. Maar ook maar aanleiding van eem biecht laatst hier in het biechttopic. Daar schreef een moeder dat ze haar zoontje weleens laat liggen in een poepluier en de reacties waren toen niet mals. D. heeft meestal geen hele grote poepluiers, meer wat scheetjes, maar door al die reacties die dar biechtje toen kreeg voel ik me een ontaarde moeder als ik hem niet verschoon en doe ik dat dus toch maae.

Naast je slapen, hoe deed jij dat? Echt bij je in bed? Dat durf ik dus niet zo goed, bang dat hij onder de dekens komt. Ik schrik soms ook wakker en dan weer ik niet meer of ik nou aan het het voeden was of niet en ben ik bang dat hij onder de dekens is geraakt of dat ik op hem lig. Maar dan ligt hij dus altijd veilig in zijn wiegje. Als hij erg omrustig is, laat ik hem op mijn borst slapen. Dan slaap ik halfzittend.

Het is dus eigenlijk niet zo gek dat hij zo vaak komt? Ik probeer overdag wel bij te slapen maar omdat hij vaak zo onrustig en kort slaapt lukt dat niet altijd heel goed. Vanochtend heb ik tot 11.15 geslapen maar ik voel me nog steeds gesloopt.
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Wen

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 836

Geregistreerd: 06 Okt 2013 23:55

Bericht 19 Mei 2015 16:00

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik herken me wel in wat Jans zegt, ik ben ook snel gestopt met in de nacht iedere keer verschonen. Denk dat hij niet eerder weer om eten komt als je hem na die 5 minuten als hij in slaap valt gewoon laat slapen. L. was ook zo, ik heb heel lang geprobeerd er ritme in te krijgen maar dit zorgde voor veel frustratie.
Uiteindelijk heb ik hem bij me in bed genomen en kon hij makkelijker drinken en werd ik er maar half wakker van. Nu is hij 10 maanden en slaapt zo'n 5 dagen per week door en 2 keer per week ongeveer komt hij nog 1 keer voor een slokje. Het wordt vanzelf beter en probeer je vooral niets aan te trekken van alle mensen die aangeven dat hij nu echt door zou moeten slapen, zo werkt het niet bij iedere baby.
Probeer zelf zoveel mogelijk te rusten als de kleine ook slaapt en je erbij neer te leggen dat scheelde hier heel veel frustratie en spanning en daardoor kon ik het loslaten. Overdag slaapt hij ook moeilijk, dus herken het wel.

Over je blokvoeden, dat deed ik ook vanwege overproductie! Mijn productie is daar nooit te weinig van geworden en als hij teveel voormelk dronk kreeg hij krampjes en andere ontlasting. Mocht je productie teruglopen dan kun je altijd even de andere borst aanbieden maar zou dat niet standaard doen.
<<

Anoniem125

Bericht 19 Mei 2015 16:36

Re: Het grote borstvoedingstopic

Klinkt als een normale baby, hij is pas twee weken, geef het even de tijd! Ik snap nooit zo goed wat mensen dan verwachten, dat een baby direct doorslaapt, een ritme heeft en nooit eens huilt en geen geluiden maakt? Het is een baby!
Laatst gewijzigd door Anoniem125 op 19 Mei 2015 16:39, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Ayla

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1830

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:06

Bericht 19 Mei 2015 16:36

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik heb geen ervaring met borstvoeding, maar Sanne slaapt samen met haar zoontje, zij dekbed tot haar heupen en shirtje met lange mouwen, en hij in een slaapzak. Als je op je zij ligt, knieën opgetrokken, D. met zijn voetjes tegen jou bovenbenen en je arm boven zijn hoofdje kan er niks mis gaan. Ik zou dat echt proberen, je slaapt er toch op, je rolt niet bovenop hem.

Succes, ik hoop dat Sanne nog even reageert dat ze het goed uit kan leggen.
<<

Wen

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 836

Geregistreerd: 06 Okt 2013 23:55

Bericht 19 Mei 2015 16:39

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik slaap dus ook met mijn zoontje op de manier die Ayla aangeeft! Er is ook veel informatie te vinden over veilig samen slapen. Ik vond het ook heel erg spannend in het begin maar weet nu zeker dat ik niet op hem ga liggen.
<<

Anoniem167

Bericht 19 Mei 2015 16:50

Re: Het grote borstvoedingstopic

Nougat schreef:Klinkt als een normale baby, hij is pas twee weken, geef het even de tijd! Ik snap nooit zo goed wat mensen dan verwachten, dat een baby direct doorslaapt, een ritme heeft en nooit eens huilt en geen geluiden maakt? Het is een baby!Gelukkig zegt ze dit ook geen van allen.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5658

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 19 Mei 2015 16:51

Re: Het grote borstvoedingstopic

Als hij niet gepoept heeft dan zou ik hem ook niet verschonen, zo word je zelf ook minder wakker en slaap je misschien ook weer sneller in.
Ik ben al vrij snel onze zoon overdag om de 2 uur gaan voeden, hem echt wakker maken als hij niet kwam en dan 's nachts het aan hem zelf laten, dan sprak ik niet tegen hem en deed ik geen lamp aan ( het is niet heel donker in onze kamer), op die manier probeerde ik hem een dag/nacht ritme te geven. Helaas heeft het gewoon echt even tijd nodig.

Wij hebben een bed van 180breed en legde S weleens met zijn wieg matrasje en al tussen ons in, dan legde we hem helemaal boven in bed, tussen onze kussens en legde we hem gewoon onder zijn dekentje zoals in de wieg. Wij hebben aparte dekbedden, dus onder onze dekens komen was niet mogelijk en we konden zo ook niet op hem gaan liggen. Op die manier durfde ik wel met hem bij ons in bed te slapen en vaak hielp het al als we een hand op hem legde op verder te slapen.

Misschien kan je even een electrische kolf huren om dat te proberen ( ik krijg met een handkolf ook nauwelijks wat gekolft en met een electrische kolf gaat het prima), na de voeding nog kolven en dan je vriend hem 's avonds de fles laten geven zodat jij alvast een paar uur slaap kan pakken, voordat hij gaat slapen. Als je meteen gaat slapen nadat je hem gevoed hebt, kan je misschien al wel 4 uur slapen op die manier.

Het is echt slopend, zo moe zijn, heel veel succes, ik hoop voor je dat iemand hier een gouden tip voor je heeft!
Laatst gewijzigd door minoessepoes op 19 Mei 2015 16:56, in totaal 1 keer gewijzigd.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Patsy

Bericht 19 Mei 2015 16:55

Re: Het grote borstvoedingstopic

Pippa schreef:
Nougat schreef:Klinkt als een normale baby, hij is pas twee weken, geef het even de tijd! Ik snap nooit zo goed wat mensen dan verwachten, dat een baby direct doorslaapt, een ritme heeft en nooit eens huilt en geen geluiden maakt? Het is een baby!Gelukkig zegt ze dit ook geen van allen.


Idd, èèn keer langer dan anderhalf uur doorslapen is héél wat anders dan een baby die de hele nacht doorslaapt. Enig tact zou je sieren, Nougat.
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3235

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:20

Bericht 19 Mei 2015 17:02

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik hoop niet dat ik in herhaling ga vallen en dat anderen dit ook al heel vaak hebben gezegd maar Lady:
- steeds weer verschonen is niet nodig. Stel hij zou een hele nacht slapen zou je hem ook niet wakker gaan maken voor verchonen toch?
- zolang je zoon niet afvalt hoef je je over voor-en achtermelk niet druk te maken. Hij krijgt het gewoon wel binnen
- maak het jezelf 's nachts zo makkelijk mogelijk. Durf je hem niet bij je in bed? Dan zou je nog een verschoonkussen bij het hoofdeind van je bedkunnen leggen en daar een bedje van maken.

Verder vond ik het boek van Stefan Kleintjes heel fijn om te lezen.ik dacht na 8 weken: ' na acht weken zou het toch relaxed worden?!! Ik merk er anders niks van!' Dat boek heeft me geholpen het allemaal wat luchtigerte zien.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 14432

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 19 Mei 2015 17:05

Re: Het grote borstvoedingstopic

Bedankt allemaal voor jullie tips en adviezen. Ik moet proberen wat minder onzeker te zijn en wat meer te vertrouwen op mijn lichaam en mijn zoon. En hij hoeft helemaal niet door te slapen, ik voed hem met liefde 's nachts. Maar wat langere blokken dan anderhalf uur slaap zou zeer welkom zijn.

As we speak ligt de lieverd al bijna drie uren te slapen bij mij in de draagdoek!
Laatst gewijzigd door Lady op 19 Mei 2015 19:57, in totaal 1 keer gewijzigd.
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Anoniem125

Bericht 19 Mei 2015 17:48

Re: Het grote borstvoedingstopic

Katrien schreef:
Pippa schreef:
Nougat schreef:Klinkt als een normale baby, hij is pas twee weken, geef het even de tijd! Ik snap nooit zo goed wat mensen dan verwachten, dat een baby direct doorslaapt, een ritme heeft en nooit eens huilt en geen geluiden maakt? Het is een baby!Gelukkig zegt ze dit ook geen van allen.


Idd, èèn keer langer dan anderhalf uur doorslapen is héél wat anders dan een baby die de hele nacht doorslaapt. Enig tact zou je sieren, Nougat.

Ik vind de verwachtingen nogal hoog gespannen, het gaat om een baby van net drie weken. Niet om bot te doen, maar het verbaast me een beetje. Hoe had je het je dan voorgesteld? De zorg voor een pasgeboren baby gaat 24/7 door. En borstvoeding is gewoon hard werken, voor de meeste vrouwen althans wel.
<<

Anoniem167

Bericht 19 Mei 2015 17:56

Re: Het grote borstvoedingstopic

Dat neemt niet weg dat het gewoon soms even enorm zwaar kan zijn en ze dat dus even deelt? Ze is net 3 weken moeder, mag ze onzeker zijn, zich rot voelen of hulp vragen? Kom nou.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15331

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 19 Mei 2015 17:58

Re: Het grote borstvoedingstopic

Nougat, Lady is pas moeder, onervaren, onzeker en emotioneel. Vind het echt nodig om haar nu nog een paar trappen na te geven? Het zou je sieren als je je gewoon zou terugtrekken. Het is allemaal al lastig genoeg, je moet echt even wennen als nieuwbakken moeder en je weet na 3 weken (de baby in kwestie is namelijk 3 weken, niet 2) echt nog niet precies hoe alles zit.

♥♥


Don’t feed the troll 🧌
<<

Anoniem125

Bericht 19 Mei 2015 18:03

Re: Het grote borstvoedingstopic

Daar zeg ik ook niks over. Logisch dat ze moe is en onzeker, dat zijn we allemaal zeker bij de eerste. Ik zeg alleen dat het normaal gedrag is voor een pasgeboren baby.
<<

Anoniem167

Bericht 19 Mei 2015 18:05

Re: Het grote borstvoedingstopic

Nougat schreef:Daar zeg ik ook niks over. Logisch dat ze moe is en onzeker, dat zijn we allemaal zeker bij de eerste. Ik zeg alleen dat het normaal gedrag is voor een pasgeboren baby.


Nee maar vervolgens sneer je wel dat mensen gelijk verwachten dat kindjes doorslapen etc.
<<

Anoniem166

Bericht 19 Mei 2015 18:08

Re: Het grote borstvoedingstopic

Lady, jouw D. klinkt precies als mijn D. Kort drinken, vaak drinken, onrustig drinken, overproductie. Ik herken het allemaal. En helaas kan ik je niet geruststellen dat het binnen een paar weken beter wordt. Hier gaat het namelijk nog net zo en morgen is mijn zoon 3 maanden. Wat mij wel helpt om alles aan te kunnen en er (redelijk) relaxed onder te blijven, is een goede nachtrust. En die bereik ik (Ayla noemde het al) door samen te slapen. Ik begrijp je wel als je het eng vind of er gewoon niet achter staat. In dat geval moet je het ook niet doen, maar hier is het echt de oplossing om die eerste periode door te komen met een vaak drinkende baby.

Ons dekbed ligt laag opgemaakt, tot mijn heupen. Ik draag een shirtje met lange mouwen. Ik heb nog een dunne katoenen deken over ons bed heen liggen die tot de borst van mijn zoontje reikt en tot iets lager bij mij. Zoon ligt in een heel dun slaapzakje. Hij kan niet naar beneden, want daar liggen mijn knieën. Hij kan niet omhoog, want daar ligt mijn arm. Hij kan niet doorrollen naar zijn buik, want daar lig ik. Hij kan hooguit terugrollen op zijn rug en dat is niet erg.

Verschonen doe ik niet, tenzij het een hele dikke poepluier zou zijn.

Wat betreft je productie. Als blokvoeden helpt, zou ik dat blijven doen. Ik doe dat ook en heb door een borstontsteking heel even minder productie gehad. Ik heb toen even wat meer afgewisseld en na een dag was de productie alweer op peil en had ik alweer te veel.

Het kan ook zijn dat je zoon niet alleen last heeft van de overproductie, maar ook van een snelle tsr. Dat gaat wel vaak gepaard. Je kunt de eerste tsr dan laten wegstromen als hij die heeft opgewekt.

Wat betreft kolven, dat moet je ook leren. Als je lichaam daaraan gewend raakt, kolf je makkelijker. Je kunt, voordat je gaat kolven, even warme washandjes op je borsten leggen. Dan gaat de melk soms sneller stromen.

En verder, het kan echt pittig zijn in het begin. Als ik soms zie hoe makkelijk andere moeders hun kind voeden en ik ben nog steeds aan het hannesen... Dan heb ik het ook wel even moeilijk. Ik weet alleen dat het bij mijn dochter beter werd toen ze een maand of 4 was en daar houd ik me nu maar aan vast als ik een inzinkmoment heb. En zoals mijn vriend gisteren zei: Het gaat misschien moeizaam en niet lekker nog, maar kijk naar je zoon, hoe goed hij het doet op jouw voeding en hoe gezond hij is. En daar doe ik het voor.

Als je vragen hebt, mag je altijd pm'en, of evt. appen als je dat wilt.
Laatst gewijzigd door Anoniem166 op 19 Mei 2015 18:18, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem166

Bericht 19 Mei 2015 18:10

Re: Het grote borstvoedingstopic

Hier nog even de link over veilig samen slapen. Er staat een plaatje in hoe jij en de baby kunnen liggen. Mijn zoon ligt overigens de hele nacht op zijn zij tegen mij aan, buik tegen buik. Hij nestelt zijn gezichtje het liefst tegen mijn borst aan.

https://www.lalecheleague.nl/borstvoedi ... men-slapen
Laatst gewijzigd door Anoniem166 op 19 Mei 2015 18:12, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem147

Bericht 19 Mei 2015 18:12

Re: Het grote borstvoedingstopic

Aahh schat ik vind het zo vervelend voor je. Ken je Dunstan babytaal? Ik ben daar echt fan van. Geluidjes die je baby produceert hebben vaak een reden en zijn een middel van communicatie. Zo lijkt het huiltje van honger heel erg op het huiltje van ongemak of last van lucht. Ook wat Jans zegt, na een slaapcyclus wakker worden is heel normaal. Wat ik van begeleiders veel geleerd heb is dat er na 3 kwartier vaak weer lucht in de weg kan zitten van boven. Dus weer opnieuw proberen te laten boeren.

Ik kan natuurlijk niet in jullie portomonnee kijken maar een lactatiekundige kan voor zo ontzettend veel rust zorgen. Ik heb een 3-daagse borstvoedingscursus gehad tijdens mijn opleiding van een Lk en direct voor mezelf besloten mocht ik ooit troubles hebben met bv in de toekomst als ik kinderen zou hebben ik dan gelijk een Lk zou inschakelen. Zij zitten bomvol met ervaring en kennis op het gebied van bv.

Heel veel sterkte en probeer extra te genieten van de heerlijke momentjes die er ook zijn!
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3235

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:20

Bericht 19 Mei 2015 18:23

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ja over het samenslapen kan ik ook alleen maar vol lof zijn. Zara werd denk ik zeker net zo vaak wakker als jouw kindje en goewel ik de babytijd loeizwaar vond kan ik zeggen dat ik altijd lekker hebkunnen slapen. Dat komt doordat ik zara voedde en meteen weer verder sliep als Zara klaar was. Als ze niet wilde slapen legde ik het voedingskussen onder mijn nek en ging ik op kijn rug verder slapen met zara op mijn buik. Doordat het voedingskussen om mij heen lag lag ik met mijn armen hoger en vormde daardoor een 'hekje' voor zara. Zij kon er niet afvallen en ik kon me nirt omdraaien in mijm slaap. Perfect! Alle partijen tevreden.

En wat ik opmaak uit jouw verhalen is jouw kindje ook zo'n knuffelfreakje dus ligt daar waarschijnlijkeen oplossing.
Afbeelding

Afbeelding
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Niekske