Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Het grote borstvoedingstopic

<<

Anoniem148

Bericht 09 Apr 2015 02:14

Re: Het grote borstvoedingstopic

Melk heb ik genoeg want bij 1 borst loopt het er zelfs uit als ik niet uit kijk. Dus dat is inderdaad het probleem niet.
Heb Tot nu toe geen flesje meer bijgegeven en het gaat echt zoveel beter deze nacht. Hij komt nu om de 2 uur maar slaapt daarna meteen dus minder spanning zo.
Hoop dat het nu zo blijft.
Ik ga morgen sowieso even bellen met een lactatiekundige. Gewoon voor de zekerheid. Even kijken of zij nog tips heeft voor mij.
<<

Snirp

Major Yipyapper

Berichten: 4543

Geregistreerd: 22 Nov 2013 08:57

Bericht 09 Apr 2015 05:42

Re: Het grote borstvoedingstopic

Fijn dat het deze nacht zoveel beter gaat!
Ik herken je onzekerheid over 'genoeg hebben'.
T. komt overdag ook rustig nog om de 2/3 uur. Hij had wel een tijdje heel erge zuigbehoefte. Dat merkte ik doordat hij altijd erg lang dronk, veel losliet tussendoor en vervolgens flinke golven terug spuugde. Ik heb hem toen een tijdje mijn pink gegeven, nadat hij (naar mijn idee) genoeg had. Dit werkte prima.
Hopelijk kan de lactatiekundige je ook nog wat tips geven. Luister verder gewoon naar je eigen gevoel en kijk naar je kindje.
En kom hier gerust om raad vragen. Ik vind dit topic ook heel fijn om te lezen. Zoveel herkenbaarheid. Owja, het weeguurtje bij het CB heeft mij ook erg geholpen, fijn om te kunnen zien hoeveel T. was aangekomen en dus hoe goed het ging met de bv.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem148

Bericht 16 Apr 2015 20:28

Re: Het grote borstvoedingstopic

En nu heb ik een borstontsteking denk Ik. Iemand een tip? kolf na de voeding Nog Na, zojuist een paracetamol genomen en nu aan het koelen.
Zoon gaat steeds aan beide borsten.
Het doet ontzettend veel pijn! in een dag echt snel pijnlijker.
Is het nodig om morgen naar de dokter te gaan of doen ze er niets aan? Dit omdat het weekend ook weer voor de deur staat dus liever morgen dan in het weekend...
<<

Anoniem166

Bericht 16 Apr 2015 20:39

Re: Het grote borstvoedingstopic

Sanne schreef:Mrs. Jansen, ik heb momenteel ook een borstontsteking. Het begon met pijn in de borst zonder dat er een rode harde vlek te zien was. Twee uur later had ik hoge koorts en twee strak gespannen borsten, maar nog steeds geen harde rode plekken. De verloskundige heeft mij geadviseerd de borst goed leeg te kolven en mijn zoon daarna nog te laten drinken dat het echt goed leeg is. Voor iedere voeding de borst voorverwarmen (kan ook met een pittenzak, of een Zensy kruik als je die hebt), je kind de borst leeg laten drinken en de borst na te koelen (bijv. met een zakje appelstroop uit de vriezer in een washandje). Daarbij mocht ik paracetamol tegen de pijn en ibuprofen tegen de ontsteking. De pijn nam bij mij toen af en de paracetamol en ibuprofen hebben de koorts verlaagd. Pas de volgende dag had ik harde rode vlekken in mijn borsten en was de ontsteking dus te zien. Ik heb inmiddels antibiotica gekregen en het gaat nu alweer een stuk beter. Het was blijkbaar een behoorlijke ontsteking die diep zat, maar waar ik wel op tijd bij was.


Balen, Dandelion. Ik heb even mijn eerdere bericht erbij gezocht, dan hoef ik niet alles over te typen.
Als jij met bovenstaande methode je al gauw beter voelt, zou ik het erbij laten. Mocht je nog weinig verbetering merken, dan morgen toch even de huisarts bellen.
<<

Anoniem148

Bericht 16 Apr 2015 21:03

Re: Het grote borstvoedingstopic

Dank je! Hoop dat het helpt.
<<

Anoniem166

Bericht 16 Apr 2015 21:06

Re: Het grote borstvoedingstopic

Dat hoop ik ook voor je. Beterschap, je kunt er goed ziek van zijn.
<<

Anoniem166

Bericht 17 Apr 2015 10:01

Re: Het grote borstvoedingstopic

Hoe gaat het nu met je, Dandelion?
<<

Anoniem148

Bericht 17 Apr 2015 10:50

Re: Het grote borstvoedingstopic

Beter dan gisteren. Nog niet voorbij maar het gaat wel de goede kant op. Dank je voor de interesse eb tips!
<<

Travel

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 694

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:28

Bericht 19 Apr 2015 04:24

Re: Het grote borstvoedingstopic

Pfff ben ook begonnen met kolven.
Iedereen zegt dat hij goed aan de borst zit maar die kloven die ik weer heb...pffff.

gisteravond heeft hij 2x veel bloed gespuugd. Ik schrok me wezenloos tot de kraamhulp zei dat het van mijn kloven kwam. Hij wordt er misselijk van. Bah baal zo, hoopte zo dat het beter zou gaan dan bij de 1e. Morgen de lactatiekundige maar bellen.

Borstontsteking...ai zeer vervelend! Heb dit bij mijn dochter ook gehad. Sterkte meis!
https://www.instagram.com/handmade_by_linn/?hl=nl

20 januari 2013 Knuffelkont
14 april 2015 Draakje
24 april 2017 Deugniet
<<

Tiramisu

Kwebbel

Berichten: 450

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:06

Bericht 19 Apr 2015 08:34

Re: Het grote borstvoedingstopic

Wat vervelend travel! Verstandig om iemand mee te laten kijken. Bel ook vooral vandaag al, vinden lactatiekundigen vaak echt niet erg. Zeker in de kraamtijd is het fijn er zo snel mogelijk bij te zijn.
Wat er ook gezegd wordt en hoe mooi het aanhappen er ook uitziet, bij (erge) kloven gaat er toch ergens iets niet helemaal goed. Ben je bekend met achteroverleunend voeden? Hierbij leun jij lekker achterover, ondersteund door wat kussens. Je zoontje kun je dan op je buik leggen met zijn neusje ongeveer ter hoogte van je tepel. Veel kindjes happen dan zelf aan, en in deze houding gaat het soms ineens wonderbaarlijk goed.
Ik kan me ook goed voorstellen dat je nu even kolft om je tepels wat rust te geven. De afgekolfde melk kun ke geven met een voedingsspuitje of cupje. Een fles beter nog niet, in verband met het risico op zuig verwarring. Zeker nu hij nog niet goed aan de borst drinkt, is het goed om niet teveel vreemds in zijn mondje te krijgen.
Doe je al wat met je zere tepels? Je kunt er bijvoorbeeld lanoline op doen. Dit helpt de pijn wat te verzachten. Ook een druppeltje moedermelk op je tepel helpt de genezing versnellen.

Sterkte! Hopelijk gaat het drinken aan de borst snel beter.
Merk je zelf iets tijdens het drinken, los van de pijn? Maakt hij bijvoorbeeld smakgeluidjes tijdens het drinken? Houdt hij het vacuüm goed vast? Zijn zijn lipjes naar buiten gekruld of juist misschien wat meer naar binnen? Ligt zijn tongetje tijdens het drinken over zijn onderkaak?
februari 2012
november 2015
<<

Anoniem112

Bericht 19 Apr 2015 10:56

Re: Het grote borstvoedingstopic

Bah ik ga ook even klagen! M'n dochter is nu vijf weken oud en al vijf weken hebben we spruw....m
Twee keer een week lang gv gebruikt en twee nistatine kuren en nog hebben we spruw... :cry:
Morgen naar de huisarts, ga im fluconazol vragen deze keer...
<<

Travel

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 694

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:28

Bericht 19 Apr 2015 11:30

Re: Het grote borstvoedingstopic

Wat een uitgebreid antwoord Tiramisu. En van je naam krijg ik trek hahaha.

lanoline smeer ik erop. En na voeden/kolven de moedermelk eerst op laten drogen op de tepels doe ik ook.
nee die voedhouding ken ik niet! Ga hem zeker proberen. Hij klinkt voor beide erg relaxt. Hou de tepels vandaag even met rust en morgen weer om en om proberen. Baal ook zo erg.
Lactatiekundige net gebeld en die komt vanmiddag kijken. Blij dat ze zo snel komt ook op een zondag!
Voedingsspuitje ook net uit de kast gehaald.
bedankt voor je tips!erg lief.

annemijn: niet leuk, veel sterkte!
https://www.instagram.com/handmade_by_linn/?hl=nl

20 januari 2013 Knuffelkont
14 april 2015 Draakje
24 april 2017 Deugniet
<<

Anoniem166

Bericht 19 Apr 2015 11:37

Re: Het grote borstvoedingstopic

Travel, aan het antwoord van Tiramisu heb ik niets meer toe te voegen. Fijn dat de lactatiekundige vanmiddag al langs komt.

Wel nog een tip, tegen de kloven werken compressen van Mother Mates of Rite Aid ook heel goed. Ze zijn duur, want je kunt ze maar tijdelijk gebruiken, maar mijn tepels knapten er binnen een halve dag al heel erg van op. Ik zou een volgende keer geen seconde meer twijfelen om ze te kopen.

Annemijn, wat balen van de spruw. Bij mijn dochter hebben we er destijds ook zo'n last van gehad. Het ging pas definitief over toen we vanaf 7 maanden twee keer per dag een lepeltjes volle yoghurt gaven. Nu met zoon twijfel ik nog steeds of we spruw hebben. We hebben nergens last van, maar hij heeft wel een wit tongetje. Het wordt niet erger en niet minder. Een kuurtje Nystatine heeft niets uitgehaald, zelfs niet een kleine verbetering, dus ik betwijfel of het wel spruw is.
<<

Fauve

Major Yipyapper

Berichten: 2685

Geregistreerd: 02 Sep 2013 22:40

Bericht 19 Apr 2015 11:40

Re: Het grote borstvoedingstopic

Sanne is dat niet gewoon van de melk die witte tong?
Mijn dochter heeft ook altijd een witte tong.
Bij spruw was die laag alleen heel dik en had ze ook witte lippen en witte stukjes op haar wangen.
04-2014
10-2015
<<

Anoniem112

Bericht 19 Apr 2015 11:56

Re: Het grote borstvoedingstopic

Hier zie je er niks van verder.. Maar ze klakt bij t drinken en m'n tepels doen zeer en branden ook nog uren na de voeding.. Het is zeker weten spruw... Had t bij m'n andere dochter ook en ook maanden lang.. Niet leuk!
Kan nog eens m'n borsten met azijn behandelen, maar inmiddels is m'n trukendoos aardig leeg..
Probiotica gebruik ik ook al en let ook erg op m'n voeding..
<<

Fauve

Major Yipyapper

Berichten: 2685

Geregistreerd: 02 Sep 2013 22:40

Bericht 19 Apr 2015 12:01

Re: Het grote borstvoedingstopic

Gentiaan violet maar das uit de handel gehaald.
04-2014
10-2015
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3340

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:09

Bericht 19 Apr 2015 16:32

Re: Het grote borstvoedingstopic

@annemijn, zelf yoghurt eten. nystatine na elke voeding en niet 4 dgs zoals de bijsluiter. bij nystatine gebruik jij dan miconazol voor je tepels?
M:21072011
J :08012014
<<

Anoniem112

Bericht 19 Apr 2015 20:56

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik had net nog gv kunnen bestellen na de geboorte gelukkig maar t heeft niet geholpen, niet genoeg althans..

Ja nistatine na elke voeding gedaan...

Het is weer lekker hardnekkig deze keer.. Net als bij m'n tweede toentertijd..
Ben nu met azijn in de weer en morgen langs de dokter
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3340

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:09

Bericht 20 Apr 2015 10:01

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik heb 2 keer spruw gehad en beide keren duurde het ruim een week voordat ik van de pijn af was. De laatste keer had mijn zoon geen klachten maar ik had vreselijke pijn.
M:21072011
J :08012014
<<

meisje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 739

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:09

Bericht 28 Apr 2015 18:52

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik denk dat wij ook spruw hebben. Heb voor mijn zoon nystatine gekregen en voor mezelf micro (nog wat..) Van die zalf.
In de bijsluiter staat dat ik 4x per dag hem die nystatine moet geven. Maakt dat uit wanneer je dat geeft (voor of na de voeding?) las hier ook dat sommigen het elke keer gaven. Kan dat zomaar?
Zelf moet ik 6x pee dag smeren. Maar wat een gedoe zeg!

Hoe lang duurde het bij jullie voordat het over was? En hoe lang bleef je smeren?
Zoon drinkt gelukkig nog prima, maar mijn tepels voelen het wel.
Moet ik nog ergens anders opletten?
💜💜💙💙
<<

Anoniem166

Bericht 28 Apr 2015 19:47

Re: Het grote borstvoedingstopic

Je geeft volgens de bijsluiter 4 keer per dag een ml. Als jij 8 voedingen op een dag geeft, kun je na iedere voeding een halve ml geven. Je moet het geven na de voeding. Verder alles wat met het mondje van je kind en jouw borsten in aanraking komt wassen op 60 graden en spenen, kolfspullen etc. uitkoken.

Succes, ik vond het vrijwel onmogelijk om na iedere voeding Nystatine te geven. Soms dronk mijn dochter, gaf ik haar daarna dat spul, vervolgens wilde ze nog een paar slokjes en viel ze in slaap. Ze dronk soms ieder uur wel en dan is het echt geen doen met die Nystatine. We kwamen ook bijna niet van de spruw af. En dat geldt nu denk ik ook voor zoon, al twijfel ik nog steeds of het spruw is.
<<

Anoniem180

Bericht 28 Apr 2015 20:02

Re: Het grote borstvoedingstopic

Wanneer de gentiaan violet en medicatie onvoldoende werken, kun je ook nog probiotica erbij slikken. Spruw is een schimmel die zijn oorsprong in de darmen vindt. Vaak heb je na een zwangerschap en bevalling verminderde weerstand waardoor je eerder gevoelig bent voor schimmels. Probiotica helpt de darmflora, dus je weerstand, weer te herstellen. Ik was met gentiaan violet in combinatie met probiotica van A. Vogel binnen een dag of 10 van de spruw af. Met probiotica verklein je ook de kans dat de spruw terug komt, omdat je de oorzaak aanpakt. Dat doe je met alleen medicatie niet, dat zal de darmflora eerder nog verder verstoren.
<<

Fearie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1428

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 04 Mei 2015 01:25

Re: Het grote borstvoedingstopic

Even een vraag dames. J is nu ruim 5 maanden en is de laatste paar dagen erg onrustig tijdens het drinken. Denk aan mopperen, spartelen met zn beentjes en met zijn handjes in mn borsten knijpen. En bij savonds zo rusteloos drinken komt hij snachts weer.

Mn man zegt dat D dat ook deed toen hij (bijna) toe aan bijvoeding en dus niet meer genoeg had aan mn melk. Herkent iemand dit?
D. 16-8 en J. 27-11
<<

Anoniem151

Bericht 04 Mei 2015 06:45

Re: Het grote borstvoedingstopic

J is ook vaak onrustig aan de borst, vooral overdag. Ik denk dat het bij hem gewoon ontdekken is en alles om hem heen is interessant
<<

Fearie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1428

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 04 Mei 2015 07:02

Re: Het grote borstvoedingstopic

Dat zou kunnen, alleen voed ik bijna altijd op z'n kamer. En daar zijn amper prikkels om van afgeleid te worden.
D. 16-8 en J. 27-11
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers