Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Het grote borstvoedingstopic

<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 16 Jul 2014 19:46

Re: Het grote borstvoedingstopic

Dank je Exo!
L2014 & H2017
<<

Anoniem 82

Bericht 16 Jul 2014 20:10

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik geef hem meestal zoveel mogelijk op verzoek. Maar soms ook op mijn verzoek. Bijvoorbeeld als we echt op een bepaalde tijd ergens naartoe moeten of ergens moeten zijn, en het komt echt slecht uit qua voeden, dan probeer ik hem bijvoorbeeld iets eerder te voeden. En meestal laat ik hem thuis gewoon zijn gang gaan qua ritme als we niet weg hoeven, en ook 's avonds en 's nachts. Al geef ik hem ook wel een enkele keer op mijn verzoek nog een voeding voordat ik ga slapen, wanneer het al even geleden was dat hij kwam. Ik ben meestal zo verrot dat ik graag een paar uurtjes slaap achterelkaar pak, dus zo heel af en toe krijgt hij op mijn verzoek. Verder probeer ik me zoveel mogelijk aan zijn behoefte aan te passen. Echt een ritme hebben we hier ook niet, gemiddeld komt hij om de drie tot vier uur, maar dan ineens heeft hij na twee uur honger of hij laat er juist vijf uur tussen. Geen pijl op te trekken, ook 's nachts niet.

Ik vind het ook bizar om te zien hoe R gegroeid is, en dat op mijn melk! Had ik in de eerste twee weken niet eens gedacht, toen was het echt even spannend of de BV wel zou kunnen slagen.

Wat verlof betreft herken ik het wel MZcharlotte, ik ben nu fulltime thuis en had er echt niet aan moeten denken na een paar maanden weer aan het werk te moeten. Wil overigens op termijn wel weer werk gaan zoeken, maar ik voel me wel heel erg rijk met het feit dat het nu nog niet noodzakelijk is dat ik werk en dat we het de komende maanden zo blijven doen. Ik denk dat ik er over een paar maanden ook wel weer aan toe ben. Jij sterkte bij de huisarts, hopelijk kan die wat voor je betekenen. Gelukkig geniet je wel van je gezin, maar klinkt verder inderdaad alsof je een beetje teveel hooi op je vork hebt!
<<

Ingeborg

Noob

Berichten: 108

Geregistreerd: 31 Mei 2014 21:07

Bericht 16 Jul 2014 20:15

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ik heb onze zoon ook altijd op mijn verzoek om 22-23 uur een voeding gegeven. Zo kon ik daarna zelf ook een paar uur slapen en hoefde ik eigenlijk altijd maar een keer echt in de nacht te voeden. Dat vond ik goed vol te houden. Met 3 maand sliep hij door tot een uur of 6-7. Al gauw daarna liet hij zelf die late avondvoeding vallen! Hij werd echt woedend als we hem nog wakker maakten.

Nu slaapt hij eigenlijk altijd van 19.30 tot 7.30. Ik vond het eerst ook wel jammer, maar nu is het toch wel heerlijk!!!
<<

snoezel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1129

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Bericht 17 Jul 2014 21:36

Re: Het grote borstvoedingstopic

Robin:
Ik denk dat je moet doen wat je zelf fijn vindt. Als er nog geen touw aan vast te knopen is en er soms 3 uur, soms 8 uur tussen voedingen zit, zou ik zelf kijken hoe het uitkomt. Komt je kindje om 22:00uur nog voor een voeding zou ik haar niet een uur later alsnog wakker maken voor een voeding. Als ze om 20:00uur voor het laatst gehad heeft, zou ik haar na 2 uur wel wakker maken als je naar bed gaat. Ik vond het voor mezelf echt killing als ik net een uur lag te slapen en ze kwam al. Ik had voor mezelf een beetje de magische grens van 2 uur. Als ze al langer dan 2 uur lag te slapen als ik naar bed wilde, maakte ik haar wakker.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 18 Jul 2014 23:38

Re: Het grote borstvoedingstopic

Even een vraagje:
Ik heb de bv nu grotendeels afgebouwd. Sinds 1,5/2 weken krijgt ze alleen nog 's ochtends en 's avonds een voeding. Dat zou ik ook nog wel een tijdje willen volhouden, maar Hoe lang kun je dat eigenlijk volhouden?

Ik heb het idee dat ik nu wel minder melk heb (ze lijkt er geen hele voeding meer uit te halen, ze heeft al sneller weer honger erna).
Of hoe kun je er toch voor zorgen genoeg te hebben zonder weer meer voedingen te geven? Of zal het zich vanzelf stabiliseren nu?
Afbeelding
Afbeelding
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3340

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:09

Bericht 19 Jul 2014 09:29

Re: Het grote borstvoedingstopic

Dolphinne schreef:Even een vraagje:
Ik heb de bv nu grotendeels afgebouwd. Sinds 1,5/2 weken krijgt ze alleen nog 's ochtends en 's avonds een voeding. Dat zou ik ook nog wel een tijdje willen volhouden, maar Hoe lang kun je dat eigenlijk volhouden?

Ik heb het idee dat ik nu wel minder melk heb (ze lijkt er geen hele voeding meer uit te halen, ze heeft al sneller weer honger erna).
Of hoe kun je er toch voor zorgen genoeg te hebben zonder weer meer voedingen te geven? Of zal het zich vanzelf stabiliseren nu?Ik vermoed dat het binnenkort klaar is. Dat was bij mijn oudste tenminste. Pas rond 10 /11 maanden is je produktie stabiel zeggen ze.
M:21072011
J :08012014
<<

Wen

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 836

Geregistreerd: 06 Okt 2013 23:55

Bericht 21 Jul 2014 19:30

Re: Het grote borstvoedingstopic

Even een vraag, ik ben nu sinds de geboorte van onze zoon een week geleden bezig met het geven van borstvoeding. Volgens de verpleegkundigen en kraamhulp gaat het aanleggen goed, ik heb vrij grote tepelhoven dus hij neemt daar een gedeelte maar van in zijn mond. Nu merk ik dat het vanaf het begin af aan gevoelig is, ik lees overal dat het geen pijn mag doen. Het is niet zo dat ik echt veel pijn ervaar, maar vind het nog steeds een gevoelig iets. Ervaren meerdere dit zo, of zou de kleine toch niet goed aangelegd zijn?

Daarbij merk ik dat ik ook heel erg onzeker ben over het voeden op verzoek. De kraamhulp gaf aan dat je borstvoeding op verzoek moet geven, maar er 2-3 uur tussen de voedingen moet zitten. De kleine laat echter regelmatig langere pauzes ertussen zitten. Komt wel netjes op de 6 plasluiers en 4 poepluiers per dag, was binnen de week alweer op zijn geboortegewicht, dus ik neem aan dat het wel goed gaat. Als ik hem wakker maak na 3 uur, wil hij vaak niet eten en zitten we met een overstuur kind. Ik twijfel dus heel erg wat ik moet doen, gewoon zijn eigen ritme laten bepalen of toch wakker maken?
<<

Anoniem166

Bericht 21 Jul 2014 19:51

Re: Het grote borstvoedingstopic

Je doet het hartstikke goed, Wen! Kijk gewoon goed naar je zoontje. Mijn dochter dronk vaak binnen 3 uur alweer, maar soms zat er ook langer tussen. Als jouw zoontje niet uit zichzelf komt binnen drie uur en ook nog eens overstuur raakt als je hem toch aanlegt, dan klinkt het alsof hij nog geen honger heeft. Probeer te luisteren naar zijn signalen en met zijn voedingsvraag mee te gaan. Niet ieder kind is hetzelfde.

Wat je andere vraag betreft over het aanhappen, dat vind ik moeilijk om te beantwoorden. Mijn dochter had ook niet de gehele tepelhof in haar mond en was toch uitstekend aangelegd. In het begin vond ik het een wat vervelend gevoel, niet echt pijnlijk, maar ook niet gevoelloos, het prikkelde wat. Dat ging na verloop van tijd over. Als jouw zoon goed drinkt, jouw tepels na het voeden niet kapot zijn, dan ben ik geneigd te zeggen dat het aanleggen goed gaat.
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10871

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 21 Jul 2014 19:57

Re: Het grote borstvoedingstopic

Bij mij was het voeden eerst ook (erg) gevoelig, mijn tepels moesten er erg aan wennen. Ik heb een lactatiekundige laten meekijken en die zei ook dat het aanleggen goed ging. Mijn tepels waren er zelfs wat rood van, heb ze nog een tijdje ingesmeerd met lanoline. Na een paar weken was de gevoeligheid helemaal weggetrokken.
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Anoniem112

Bericht 21 Jul 2014 19:58

Re: Het grote borstvoedingstopic

Wen kijk goed naar je tepels na een voeding, zijn de mooi rond? Of ergens afgevlakt?
Zijn er kloven of wondjes te zien? Wit beslag?
Een beetje pijn en of gevoeligheid hoort er in het begin vaak echt wel bij, ik had echt gewoon pijn in het begin terwijl mijn dochter wel goed aangelegd lag.

Ik heb altijd gewoon gevoed op verzoek, dat is prima zolang hij goed groeit en tevreden is, en dat lijkt mij uit jouw verhaal wel.
Bij twijfel kun je altijd een lactatiekundige raadplegen.
<<

Noor

Major Yipyapper

Berichten: 2577

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:24

Bericht 21 Jul 2014 20:03

Re: Het grote borstvoedingstopic

Hoeveel poepluiers bij borstvoeding zijn normaal?
Volgens onze kraamzorg staat Nora in haar top 10 van groot verbruik luiers haha.
Ik moet zeggen dat het vandaag wel wat minder is maar de dagen hiervoor had Nora gemiddeld 10-15 poepluiers per dag. Ze groeit goed.
Compleet gelukkig & gelukkig compleet..
Luuk: 07-09-2012
Nora: 15-07-2014
<<

Anoniem180

Bericht 21 Jul 2014 20:10

Re: Het grote borstvoedingstopic

Wen, mijn dochter heeft ook niet de hele tepelhof in haar mond. Gewoon de tepel met een stukje daar om heen, maar niet alles. Ze maakt ook niet altijd een hele grote hap, maar toch is ze blijkbaar wel goed aangelegd. Bij mij heeft het voeden nooit pijn gedaan, maar dat het wat gevoelig is, is vrij logisch. Is het bij jou gevoelig tijdens de hele voeding of alleen in het begin? Als het de hele voeding lang gevoelig is, dan denk ik dat je kindje misschien idd niet goed aangelegd is.

Ik denk dat je gewoon kan voeden op verzoek. Als ik jouw verhaal zo hoor is er geen aanleiding om eerder te voeden en je kindje hiervoor wakker te maken. Mijn dochter liet ook al wel snel wat langer tussen de voedingen, zolang alles verder goed gaat is dat echt geen probleem. Ik wist dat ze zich weer zou melden als ze honger had en dat is eigenlijk altijd goed gegaan. Een opgelegd ritme werkt hier alleen maar averechts. Geniet van de momentjes dat je kindje langer tussen de voedingen laat... er komen nog genoeg momenten dat het krap 2 uurtjes is ;).
<<

Ingeborg

Noob

Berichten: 108

Geregistreerd: 31 Mei 2014 21:07

Bericht 21 Jul 2014 20:22

Re: Het grote borstvoedingstopic

Wen, mijn tepels deden in het begin ook pijn hoor. Vooral de eerste 10 seconden, brr! De mijne waren ook rood en heb ook wel wat kloofjes gehad. Bij mij hielp Purelan van Medela echt heel goed!
Gaat gelukkig steeds minder worden! Let wel op spruw, dat kregen wij na een paar weken. Toen kon ik echt niet voeden van de pijn.

Ik zou verder naar je baby kijken! Volgens mij hoef je je geen zorgen te maken! Mijn zoontje dronk ook niet vaak. Ik hield toen voor mezelf 4 uur aan. Dat wilde hij wel.
<<

Ingeborg

Noob

Berichten: 108

Geregistreerd: 31 Mei 2014 21:07

Bericht 21 Jul 2014 20:26

Re: Het grote borstvoedingstopic

Volgens mij is er geen normaal bij borstvoeding;) Hier in het begin had ie wel altijd na een voeding een vieze luier! Duur grapje die 10-15 luiers :angel: :thumbup:
<<

Anoniem 82

Bericht 21 Jul 2014 21:08

Re: Het grote borstvoedingstopic

Wen, mijn tepels zijn een aantal weken behoorlijk gevoelig geweest. Nog te doen, maar verre van prettig. Werd steeds minder en inmiddels al een hele tijd niet meer gevoelig. En ook hier goed aangehapt en dan toch net niet de hele tepelhof in zijn mondje. Qua aantal voedingen werd mij wel geadviseerd er liever niet meer dan 4 uur tussen te laten in het begin, dat zou beter zijn voor de productie. Op een uitzondering na meldde hij zich altijd wel binnen die tijd, gebeurde dat eens niet dan maakte ik hem niet meteen wakker. Ik zou iig vooral kijken naar hoe je kindje het verder doet, voedingen echt op moeten dringen terwijl verder alles goed gaat lijkt me ook niet fijn.

Amber, hier de eerste weken bij bijna elke voeding wel een poepluier. Hele kleine beetjes, maar wel de hele dag door. Een keer of 8 denk ik wel. Maar 15, wow, dan gaan de luiers hard! Als ze het verder prima doet lijkt het me niet erg, behalve dan voor het luierverbruik :wink:
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 21 Jul 2014 21:36

Re: Het grote borstvoedingstopic

Sanne schreef:Je doet het hartstikke goed, Wen! Kijk gewoon goed naar je zoontje. Mijn dochter dronk vaak binnen 3 uur alweer, maar soms zat er ook langer tussen. Als jouw zoontje niet uit zichzelf komt binnen drie uur en ook nog eens overstuur raakt als je hem toch aanlegt, dan klinkt het alsof hij nog geen honger heeft. Probeer te luisteren naar zijn signalen en met zijn voedingsvraag mee te gaan. Niet ieder kind is hetzelfde.

Wat je andere vraag betreft over het aanhappen, dat vind ik moeilijk om te beantwoorden. Mijn dochter had ook niet de gehele tepelhof in haar mond en was toch uitstekend aangelegd. In het begin vond ik het een wat vervelend gevoel, niet echt pijnlijk, maar ook niet gevoelloos, het prikkelde wat. Dat ging na verloop van tijd over. Als jouw zoon goed drinkt, jouw tepels na het voeden niet kapot zijn, dan ben ik geneigd te zeggen dat het aanleggen goed gaat.


Eens! Overigens vond ik het begin wel pijnlijk en had hij lang niet heel mijn tepelhof in zijn mondje. Verder is het helemaal goed gekomen. Ik voed hem met veel plezier. Het zijn speciale momenten, koester ze.
L2014 & H2017
<<

Wen

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 836

Geregistreerd: 06 Okt 2013 23:55

Bericht 22 Jul 2014 09:14

Re: Het grote borstvoedingstopic

Iedereen bedankt voor de reacties. Voel me gelijk een stuk minder onzeker, hij komt nu op 7 soms 8 voedingen per dag. Hier lijkt hij voldoende aan te hebben en hij groeide goed in de kraamweek, dus geen reden tot zorgen.
<<

Anoniem 82

Bericht 22 Jul 2014 16:50

Re: Het grote borstvoedingstopic

Hier ook een kindje dat heel in het begin al op een voeding of 7-8 zat (en inmiddels al heel lang op een stuk of 6). Ik hoorde meerdere malen dat dit zeker in het begin wel erg weinig is voor borstvoeding. Maar hij deed het er meer dan prima op en wakker maken was meestal geen heel groot succes. Dus ik heb gekeken of het zo te doen was, hem zijn eigen ritme laten bepalen. En het bleek dat meneer méér dan voldoende groeit, hij begon gemiddeld en gaat nu nog net niet buiten de curve qua gewicht. Dus als het verder goed gaat, dan zou ik het zo laten. Of als je twijfelt bijvoorbeeld een keer tussendoor langs het CB gaan naar het weeguurtje.
<<

Ingeborg

Noob

Berichten: 108

Geregistreerd: 31 Mei 2014 21:07

Bericht 22 Jul 2014 20:18

Re: Het grote borstvoedingstopic

Hier ook vanaf het begin 7-8 voedingen en dat werd al snel nog minder.

Stom vraagje, Mats is bijna 6 maand en ben nog niet weer ongesteld. Dit bevalt me echt meer dan prima en zou dit graag nog zou houden. Nu drinkt Mats eigenlijk niet zo vaak, meestal 4×. Zou ik door hem tussendoor vaker even aan te leggen voor een slokje, mijn menstruatie nog verder kunnen uitstellen? Of heeft dit er echt geen klap mee te maken? ;) En heeft de een grwoon mazzel en de ander pech?
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 22 Jul 2014 20:56

Re: Het grote borstvoedingstopic

Volgens mij heeft de een geluk en de ander pech.
Sommigen zijn ondanks bv na een paar maand alweer ongesteld en andere na 2 jaar nog niet.
Ik geef nu sinds een maand nog maar alleen de ochtend en avondvoeding. En sinds deze week alleen nog de avond.
Tot nu toe ben ik nog niet ongesteld geweest en dat mag ook nog wel wegblijven voorlopig van mij haha, al verwacht ik haast wel dat het nu met maar 1 voeding wel weer op gang zal komen.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 22 Jul 2014 21:52

Re: Het grote borstvoedingstopic

Gewoon een kwestie van mazzel Ingeborg. Mijn zoon komt nog 6-7x per dag en ik ben al sinds hij drie maanden is, weer ongesteld.
L2014 & H2017
<<

Anoniem166

Bericht 22 Jul 2014 21:53

Re: Het grote borstvoedingstopic

Ingeborg, dat zegt niet zoveel. Het verschilt echt per vrouw en de hoeveelheid voedingen maakt niet altijd uit. Volgens mij zijn er ook moeders hier die bij een eerste snel ongesteld werden en bij een tweede juist niet (en andersom).
<<

Ingeborg

Noob

Berichten: 108

Geregistreerd: 31 Mei 2014 21:07

Bericht 23 Jul 2014 08:58

Re: Het grote borstvoedingstopic

Toch jammer, had hem met alle liefde extra aangelegd om het te voorkomen! :angel: Ik mis dat dus echt niet!
Hopelijk is het dan een beetje erfelijk bepaald, bij mijn zus kwam het echt pas weer toen ze stopte met 9 maand. :wink:
<<

snoezel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1129

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Bericht 23 Jul 2014 09:26

Re: Het grote borstvoedingstopic

http://www.borstvoeding.com/aanverwant/vruchtbaarheid/vbh.html

Het is natuurlijk een combi van factoren, maar het speelt wel degelijk mee volgens mij...
Afbeelding

Afbeelding
<<

Silver

Lady-post-a-lot

Berichten: 1302

Geregistreerd: 02 Sep 2013 12:33

Bericht 23 Jul 2014 11:04

Re: Het grote borstvoedingstopic

Bijna een jaar borstvoeding kunnen geven (ondanks de tandjes, spruw, kloven, borstontsteking etc), helaas sinds maandag een prednison kuur met een nieuwe ab kuur voor mijn longen gekregen. Hierbij mag ik absoluut geen bv geven, Tenminste dat zeggen de artsen? Ik lees alleen veel tegenstrijdige verhalen. Wie heeft prednisolon 30mg gebruikt en toch bv gegeven? Of moest toch noodgedwongen stoppen?
De bedoeling is, gedurende de prednison af te kolven en dan 3 dgn nog ff afkolven, dan zou ik nog 2 dagen incl T zijn verjaardag kunnen voeden en dan was het gebeurt. Ik had me steeds zo ingesteld op 3 aug. Maar het kolven wil ook totaal niet. hooguit 50ml per keer. :nopompom:
Wat hadden jullie gedaan? Nu toch maar in 1 keer stoppen? Of toch eerst ff afkolven en die laatste paar keer nog ff voeden tot zijn verjaardag? Langer kan niet, omdat ik door mijn longen ook weer aan de extreme corticosteroïden moet.
♥2013♥ ♥2015♥ ♥2018♥ ♥2019♥
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers