Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Fotoshootvraagje

<<

Kiwi

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 480

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:20

Bericht 09 Sep 2013 11:28

Fotoshootvraagje

Even een vraagje aan, vooral, de fotograven onder ons..

Aankomend weekend hebben mn ouders, zusje, mijn vriend en ik een fotoshoot om een laatste familiefoto van ons allen te maken omdat mam niet meer lang zal leven (hebben we afgelopen woensdag gehoord). Nu zijn we het er al over eens dat we blote voeten, spijkerbroek en wit shirt aan doen. Maar nu twijfel ik over hoe ik mijn haren zou doen..

Iedereen heeft verder korte haren, behalve ik.. Ik heb schouderlang krullend haar. Ik draag het vast, los, opgestoken.. Maar weet gewoon niet wat er op een foto het best uit ziet. In ieder geval niet strak naar achter lijkt me. Maar wat dan wel? Wat ziet er op foto's het best uit?
<<

Anoniem205

Bericht 09 Sep 2013 11:36

Re: Fotoshootvraagje

Ik zou heteen doen waar JIJ je het beste bij voelt én ik zou overleggen met je moeder.
Anders zou ik iets doen wat je makkelijk kunt wisselen tussendoor.

Heftig hoor, ik heb laatst zo'n fotoshoot gedaan bij een familie waarbij de moeder ook niet meer lang heeft. Heel veel sterkte, want ik denk dat het best wel een beladen/emotioneel moment zal worden!
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13198

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 09 Sep 2013 13:02

Re: Fotoshootvraagje

Ik zou denk ik aan je moeder vragen hoe zij jou het liefste ziet.

Sterkte meis, ik krijg kippenvel van je berichtje.
<<

Kiwi

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 480

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:20

Bericht 09 Sep 2013 15:35

Re: Fotoshootvraagje

Dankjulliewel. :) Waarschijnlijk wordt het los met pony iets vastgezet..

Het is allemaal nog zo onwerkelijk.. 1,5 jaar geleden de medische mallemolen ingegaan. Borstkanker. Chemo, amputatie en bestraling. Alles leek van een leien dakje te gaan. Weinig klachten ook. Om het zomaar te zeggen, ideaal voor hoever zoiets ideaal kan zijn. Toen dat alles klaar was en ze net was begonnen met hormoontabletten bleken er in de littekenlijn een paar kleine uitzaaiingen te zitten. Verder onderzoek wees uit dat er ook een uitzaaiing in lever zat (juni 2013). Het zou nooit meer beter worden maar zoals de arts tegen pap zei, ze zou pap nog makkelijk kunnen overleven. Wanneer nodig zou ze chemo krijgen en dan zou ze nog heeeeel lang mee kunnen gaan.
Omdat ze hekel aan prikken heeft kreeg ze begin juli een PAC. Helaas bleek hier na maand een bacterie in te zitten waardoor deze er weer uit moest. Om bacterie uit bloed te krijgen heeft ze toen twee week in ziekenhuis gelegen. Toen ze weer thuis was, was ze nog steeds erg moe (werd eerst gedacht dat van antibiotica en operatie van verwijderen PAC kwam) en eetlust ging achteruit. Veel misselijk, meer pijn. Ze wist soms niet eens hoe te zitten liggen of staan. Dus weer naar oncoloog met opname als gevolg. Dat was vorige week maandag. Dinsdag kregen we te horen dat er ook uitzaaiingen in longen zaten. Woensdag dat er niets meer aan te doen was. De kanker is door iets getriggerd waardoor het van een heel kalme naar de meest agressieve vorm is gegaan. De lever zit nu al geheel vol (minder dan 10% is nog 'goed'). Tikkende tijdbom zeggen ze wele eens..

Volgens arts is het nu afwachten. Kijkend naar chemo zou hij zeggen 6 week, kijkend naar mam nog jaaaaaren. Want ze ziet er, nu de pijn etc weer weg is door andere medicatie, absoluuuuut niet ziek uit. Zo voelt ze zich ook niet. En dat maakt het verdomd lastig.
<<

Zero

Bericht 09 Sep 2013 16:28

Re: Fotoshootvraagje

Neem een elastiekje mee, een beetje fotograaf geeft je de tijd om meerdere haardrachten/sets te doen.
Dan sta jij er ook op zoals je zelf wilt - ik snap dat je je moeder een plezier wilt doen, maar hoe cru ook - zij zal niet degene zijn die deze foto nog lang zal zien.
Het gaat ook om wat jullie zelf mooi vinden, want je wilt niet jaren later naar die foto kijken en jezelf er stom op vinden staan.
Sterkte en toch fijn dat je moeder zich nog niet zo ziek voelt. Ik hoop voor jullie dat ze nog zo lang mogelijk pijnvrij bij jullie kan zijn voor een passend afscheid.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13198

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 09 Sep 2013 16:48

Re: Fotoshootvraagje

Meid wat een heftig verhaal, wat is het toch een rotziekte.
Sterkte.
<<

Angela

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 556

Geregistreerd: 02 Sep 2013 11:26

Bericht 09 Sep 2013 19:37

Re: Fotoshootvraagje

Jeetje wat heftig! En wat mooi dat jullie nog een fotoshoot met zijn allen gaan doen :heart:

Ik zou dat doen waar jij je fijn bij voelt en inderdaad iets wat je nog kunt veranderen als je het toch niet zo leuk vindt op de foto.

Veel sterkte!
Those we loved don't go away, they still walk beside us, every day. Unseen, unheard, but always there. Still loved, still missed, still very dear!
<<

Valerie

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 653

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:25

Bericht 09 Sep 2013 19:52

Re: Fotoshootvraagje

Hier geen tips over hoe je je haar kan doen, maar jeetje wat heftig zeg! Wil je heel veel sterkte wensen.
Make happy memories
<<

Kiwi

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 480

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:20

Bericht 09 Sep 2013 20:19

Re: Fotoshootvraagje

Dankjulliewel allemaal :)
Het is aan de ene kant nu allemaal nog zoooo onwerkelijk, en oneerlijk..
Maar aan de ande kant heb ik er ook al ergens wel, deels, vrede mee.. Vind het vreselijk dat ze bepaalde mijlpalen niet mee zal maken, dat ze nooit een kleinkind zal hebben, nooit haar dochters zal zien trouwen.. Maar dat moet ik gewoon allemaal een plaatsje geven, dat heeft tijd nodig.. Maar bah, wat een nachtmerrie.
<<

Anoniem205

Bericht 09 Sep 2013 20:38

Re: Fotoshootvraagje

Neem ook de tijd voor de foto's he Ellus! En bedenk misschien vooraf hoe jullie met mam op de foto willen! Ik ga er vanuit dat de fotograaf jullie daar ook alle tijd voor geeft.

Gatver, wat een naar verhaal! Ik hoop voor jullie dat jullie moeder nog lang op een waardige en zo veel mogelijk pijnvrije manier bij jullie kan blijven!
<<

Anoniem 63

Bericht 09 Sep 2013 23:13

Re: Fotoshootvraagje

Ik krijg er kippenvel van, wat heftig zeg! Heel veel sterkte! En ik neem aan dat de fotograaf je de mogelijkheid geeft om meerdere dingen met je haar te doen.

Terug naar Hobby's, uitgaan & vrije tijd

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers