Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic

<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4266

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 18 Jun 2014 15:44

Re: Biechttopic

Tja, daar ben ik dus een beetje bang voor, dat hij er niks aan heeft. Ik wil ook niet te kansloos overkomen :laughcry:
Denk dat ik het maar niet doe en als ik hem dan nog een keer tegenkom, kan ik altijd nog kijken of ik een iets langer gesprekje aan kan knopen en tussen neus en lippen door sorry zeggen.
<<

ellibre

Kwebbel

Berichten: 443

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:23

Bericht 19 Jun 2014 19:40

Re: Biechttopic

Ik zou hem er niet mee lastig vallen. Het gaat voor hem niks opleveren en het is al zo lang geleden. Lekker laten rusten.
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3528

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 19 Jun 2014 20:21

Re: Biechttopic

Je zegt zelf dat je weinig tot geen contact met hem hebt, dus ik zou het niet doen. Hoe zou je het zelf vinden als je uit het niets een mailtje krijgt waarin de boodschap is "sorry dat ik 10 jaar geleden vreemd ben gegaan."?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4266

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 21 Jun 2014 15:41

Re: Biechttopic

Vanwege herkenbaarheid doe ik het even in het biechttopic..

Vorig jaar oktober besloot ik de stap te nemen naar de huisarts te gaan omdat ik niet lekker in mn vel zat. In het verleden had ik een zware depressie gehad en ik had het gevoel weer die kant op te glijden dus ik wilde op tijd actie ondernemen.
Voordat ik bij psycholoog terecht kon, had ik elke week een gesprekje met de huisarts, ze wilde me in de gaten houden. Een paar weekjes later kon ik terecht bij mn psycholoog. Al snel kwam de diagnose middelmatige depressie. Ik vond het vreselijk om de diagnose te krijgen en onbewust heb ik toen mijn emoties volledig geblokkeerd. Ik voelde niks meer, plande m'n agenda helemaal vol, ging feesten, stappen, veel werken en allerlei gezellige dingen. Toch kon ik er niet volledig van genieten. Inmiddels zijn we maanden verder, ik leer veel bij therapie, maar we zijn vooral bezig met het weer toelaten van emoties voor we verder kunnen.
Momenteel weet ik even niet meer wat ik met mezelf aan moet, ik ben moe, kapot en het zo zat om te vechten. Tegelijkertijd zit ik zo in tweestrijd. Ik heb geleerd in het verleden dat je afleiding en leuke dingen nodig hebt om uit een depressie te komen, maar eigenlijk ben ik nu zo moe en wil ik rust. Tegelijkertijd heb ik mega onrust in m'n hoofd als ik wel mn rust pak, ik wil en moet dan nog van alles en zit dan nog niet fijn. Al mn spieren doen zeer, voel gewoon de spanning in mijn lijf.
Laatst zei iemand; "je moet oppassen, volgens mij zit je al tegen overspannen/burnout aan"
ik weet dus gewoon niet wat wijsheid is. Mn rust nemen wil ik super graag terwijl ik tegelijkertijd doodsbang ben dan in mn depressie weg te zakken.
Iemand tips?
Bedankt voor het lezen.
<<

Anoniem130

Bericht 21 Jun 2014 15:55

Re: Biechttopic

Ik denk dat je het rationeel zelf ook wel een beetje weet. Een middenweg proberen te zoeken. Dus niet vluchten in afleiding, je agenda helemaal vol plannen en jezelf uitputten.. En dus wel je rust pakken, maar ook niet doorschieten en alles uit je handen laten vallen en daardoor inderdaad wegzakken in de depressie. Ik denk dat je heel bewust met je agenda om moet gaan op dit moment. Meerdere keren per week leuke dingen inplannen en dan ook gaan en meerdere keren per week rustmomenten inplannen en die ook pakken.

En als je nu héél erg behoefte hebt aan die rust. Die ook pakken, een paar dagen achter elkaar. Maar daar niet in blijven hangen. Eventueel voor nu daar achteraan dan alvast wat plannen en daar dan ook echt heen gaan en eventueel dan met een vriendin die erg dichtbij staat en die inlichten dat je zegt dat wat er ook gebeurt je dat niet af mag zeggen. :)

Afleiding en onderdeel blijven zijn van het echte leven helpt tegen depressie, maar de depressie ontvluchten niet.
<<

Winegum

Major Yipyapper

Berichten: 3966

Geregistreerd: 26 Okt 2013 19:21

Bericht 21 Jun 2014 15:58

Re: Biechttopic

Het is heel erg moeilijk om ergens aan toe te geven. Weggaan is makkelijker. Je hoeft niet na te denken en bij jezelf stil te staan.
Heb je dit ook tegen je psycholoog gezegd? Hoe moeilijk je het vind? Want als ik het zo lees is het wel belangrijk om goed naar jezelf te luisteren. Het zal absoluut niet makkelijk zijn om je rust te nemen en aan jezelf te werken zodat je definitief uit je depressie raakt, maar op de lange termijn zal dat wel het beste zijn denk ik.

Heel veel sterkte!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4266

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 22 Jun 2014 09:44

Re: Biechttopic

Thnx voor jullie reacties. Ik probeer inderdaad al een beter evenwicht te zoeken tussen dingen doen en mn rust pakken, ik vind dat heel erg zoeken.
ik heb het inderdaad met mn psycholoog besproken, zij zegt dat het heel erg voorkomt uit het ' niet accepteren' van mezelf en alles wat daarbij hoort. Zij adviseerde me ook om een betere balans te zoeken.
ik vond het fijn om het even gedeeld te hebben.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4266

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 22 Jun 2014 20:29

Re: Biechttopic

Even onder het biechtaccount, omdat dat veiliger voelt.

De laatste jaren ben ik nogal zoekende geweest. Ik wist dat er iets aan de hand was, dat er iets mis met mij was, maar wat het precies was, geen idee. Afgelopen week had ik een gesprek met mijn moeder. Ze bleef haar excuses aanbieden voor dingen die ik niet meer als probleem zag. Zo heeft ze als ouder fouten gemaakt, maar ik roep echt al jaren dat mijn ouders ook mensen zijn en dat mensen nu eenmaal fouten maken. En toen uit het niets kwam alles wat me de afgelopen jaren dwars had gezeten er in één keer uit. Ik wist niet eens dat ik het in me had om op die manier te vertellen wat me heel erg heeft aangegrepen en wat me heeft gemaakt tot wie ik nu ben.

Het gesprek voelde als een opluchting en ik was blij dat ik eindelijk wist waarom ik dingen op mijn manier doe, bijvoorbeeld mensen negeren, contact geheel op hun initiatief, niet luisteren, weglopen als het me te moeilijk wordt e.d. Maar nu de vraag, hoe kom ik van dit karakter af? Mijn psycholoog zou hierbij een luisterend oor kunnen zijn, maar ik geloof niet dat ze meer met mijn verhaal kan dan erna luisteren. Ik ben blij dat ik weet wat er is, maar ik heb het gevoel dat het hiermee niet klaar is. Ja, ik heb het verteld, het voelde goed om te vertellen, opgelucht dat ik nu weet waar mijn gedrag vandaan komt, maar dan ben ik er nog niet? Want het gedrag/karakter blijft.

Jullie een idee wat ik ermee kan? Of mee zou moeten?
<<

Jip

Bericht 25 Jun 2014 09:59

Re: Biechttopic

Ik zou toch naar een psycholoog gaan. Om te leren omgaan met je gedrag/karakter. En om te leren waar en hoe het precies ontstaan is. Dat kan rust geven. Sterkte!
<<

anoniem213

Bericht 25 Jun 2014 10:03

Re: Biechttopic

Je moet het er gewoon wel over hebben met je psycholoog, je weet toch helemaal niet of hij/zij je niet kan helpen?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4266

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 25 Jun 2014 20:12

Re: Biechttopic

Ik weet even niet wat ik met mezelf aan moet. Ik vraag me af of het iets is waar ik aan kan werken of dat het iets is waar ik hulp voor moet zoeken.

Ik merk sinds een jaar (na een gebeurtenis die me met beide benen op de grond zette) dat ik niet écht geïnteresseerd ben in mensen. Ik vraag mensen wel hoe het gaat, hoe iets is geweest, wat ze ergens van vinden maar eigenlijk boeit het me geen zak. Ik doe het dus eigenlijk vanuit sociaal wenselijk oogpunt. Diepgaande gesprekken voeren met mensen vind ik lastig (behalve in geschreven tekst, dan lukt me dat prima), vriendschappen zijn ook nooit diepgaand.

Ik denk tevens dat ligt aan mijn opvoeding. Ik ben echt nooit iets te kort gekomen en hou dan ook echt wel van mijn ouders. Maar interesse in elkaar (hoe voel je je, wat doe je eigenlijk, wat gaat er in je om) was er eigenlijk nooit.

Sinds ik dit beseft heb, probeer ik er wel om te denken en probeer ik me meer te interesseren in mensen en hoe zij zich voelen. Alleen vraagt dit onwijs veel energie omdat dit simpelweg niet automatisch gaat zoals bij 'normale' mensen.

Ben ik raar? Zo ja, wat kan ik hiermee. Heeft het zin om dit met een psycholoog te bespreken?
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8072

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:36

Bericht 26 Jun 2014 08:51

Re: Biechttopic

Ik zou er alleen iets aan doen als je er last van hebt.

Soms denk ik dat ik dat ook heb maar ik leef altijd wel heel erg met mensen mee en als ik weet dat het iemand niet goed gaat vraag ik bv de andere dag via de app hoe het is. Maar echt -hoe noem je dat- filosofische/diepgaande gesprekken heb ik ook niet. Ik ga niet vragen "en hoe voel je je daarbij dan?"
Mijn liefde voor die mensen is er niet minder om, zeker niet zelfs maar dit is gewoon mijn manier van met de wereld omgaan.

Ik vind je dus niet raar maar misschien zijn we allebei wel raar. Ik heb er iig geen last van.....
30-04-2017
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4266

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 30 Jun 2014 17:03

Re: Biechttopic

Al een paar maanden zit ik heel slecht in mijn vel, ik moet heel veel van vroeger verwerken en loop daarvoor ook bij behandelaars. Ik weet dus ook dat ik de nodige stress heb.
Helaas ben ik ook een beetje een hypochonder en ben ik erg bezig met symptomen die mijn lichaam geeft en daarvan raak ik ook best vaak in paniek met bijbehorende paniekaanvallen.
Nu heb ik al die tijd al last van duizeligheid maar het lijkt erger te worden, ik heb een bril sterkte is nog goed. Ik heb fysio voor mn nek... niets lijkt te helpen. Overdrijf ik of moet ik toch (weer)naar een dokter? Iemand nog ideeen wat die duizeligheid kan veroorzaken?
<<

Hope

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1447

Geregistreerd: 28 Jun 2014 16:08

Bericht 30 Jun 2014 17:06

Re: Biechttopic

Biechtje, je kan altijd eventjes langs de huisarts hoor. Misschien is je bloeddruk te laag?
Heb je vaak paniekaanvallen? Misschien dat je daar duizelig van word, na zo'n aanval?
<<

anoniem213

Bericht 30 Jun 2014 17:07

Re: Biechttopic

Ik word heel erg misselijk als ik een paniekaanval heb.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4266

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 30 Jun 2014 17:10

Re: Biechttopic

Paniekaanvallen heb ik met regelmaat in grote of mindere mate maar die duizeligheid is er gewoon constant.. zo irritant! Ik word er gewoon wanhopig door... ik voel me zo stom als ik weer eens 'voor niets' naar de huisarts moet
<<

Hope

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1447

Geregistreerd: 28 Jun 2014 16:08

Bericht 30 Jun 2014 17:13

Re: Biechttopic

Ach, als jij je eigen niet prettig voelt bij al die duizeligheid, zou ik gewoon naar de huisarts gaan hoor. Als jou dat rust geeft, waarom niet gaan dan :)
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5805

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 01 Jul 2014 06:09

Re: Biechttopic

Ik had het ook een hele poos en mijn bloeddruk was te laag. Probeer, verdeeld over de dag, eens wat meer zout te eten, het hielp mij.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4266

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 02 Jul 2014 09:46

Re: Biechttopic

Daar dacht ik ook aan, te lage bloeddruk omdat ik ook heel veel geplop en druk in mn oor heb. Maar zoals Hope al zei, de huisarts... nu blijf ik maar gissen en me onprettig voelen! Ik heb voor morgenmiddag dus maar een afspraak gemaakt!
Dank jullie wel voor het reageren en meedenken!
<<

Hope

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1447

Geregistreerd: 28 Jun 2014 16:08

Bericht 02 Jul 2014 09:48

Re: Biechttopic

Slim van je, biechtje! :) Je eigen druk blijven maken is ook niets, dan kan je beter maar eventjes gaan.
<<

Teddyaapje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 509

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:50

Bericht 02 Jul 2014 12:42

Re: Biechttopic

Je evenwichtsorgaan zit bij je oor...kan ook duizeligheid veroorzaken
Afbeelding Afbeelding

*20-7-2012*
<<

Burgemeester Esmee

Bericht 02 Jul 2014 22:29

Re: Biechttopic

Het bericht van het laatste biechtje en de antwoorden daarop heb ik verplaatst naar het biechttopic in werk en studie omdat ik ze daar beter vond passen.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4266

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 16 Jul 2014 14:28

Re: Biechttopic

Pff.. ik moet het gewoon even van me aftypen want ik ben al drie dagen af en aan aan het huilen en dat is al niks voor mij. En als mensen mij herkennen, wat ik me wel kan voorstellen, dan graag mijn naam voor je houden. Ik wil het gewoon niet onder mijn eigen naam hebben staan.

Want voor het eerst voel ik me verloren. Ik denk dat ik in die dip zit waar mensen het over hebben waar je in terecht komt na een hoop ellende. Ik zie het gewoon even niet meer, misschien ben ik wel mijn ergste éigen vijand en critici tegelijkertijd.

Ik heb 2,5 jaar lang ellende erop zitten, en de slechte jaren van de relatie daarvoor niet meegerekend. Ben mijn vader verloren en ik ben zo klaar met al het vechten in de tussentijd. Er gebeurde altijd wel iets, was het niet dat de hypotheek niet werd betaald of mijn ex me op een andere manier het me financieel lastig maakte.. was het wel weer iets anders aan de hand. Continue heb ik op scherp gestaan, gevochten, geprobeerd niet af te glijden, heb ik gewoon gewerkt en geprobeerd er nog iets van te maken. Heb ik aardig en lief gedaan als het nodig was, en me terug getrokken als het niet goed met me ging. Maar die periode is nu voorbij, ik hoef niet meer op scherp te staan en taddaa.. daar komen dan toch de tranen die al die tijd misschien vast hebben gezeten.

En nu? Ik weet het gewoon niet zo goed. Wil zó graag vooruit, weg van de ellende, me weer gelukkig voelen maar geluk is niet maakbaar. Dat weet ik en dat snap ik. Maar dat voortdurende drukkende gevoel in me, en verdorie: wanneer mag ik weer eens gelukkig zijn? Verongelijkt doen heeft ook geen zin, ook dat weet ik.. maar soms heb ik er gewoon even genoeg van.

Ik doe nog steeds aardig en lief, lach met de kinderen van vriendinnen die schattig zijn, zorg voor ze, stuur de juiste reacties als kinderen gaan staan, tandjes krijgen, deel vreugdes over nieuwe liefdes, applaudiseer mensen die promotie maken, of een andere baan vinden. Iedereen leeft zijn leventje, wil mensen niet lastig vallen maar áls ik dan aangeef dat ik huil, of het niet goed trek (En trust me.. dat doe ik echt niet vaak) dan is het alsof mensen het wegwuiven. 'ohh maar misschien komt het omdat je nog niet ongesteld ben geworden' NEEHEE.. dat komt omdat ik gewoon continue een snijdende pijn door me heb lopen en ik niet wéét hoe ik daarvan af moet.

Ik loop al bij een psycholoog momenteel om eea te verwerken, ik zal hier ook wel doorheen moeten en zal het een fase zijn. Maar momenteel vind ik nergens een luisterend oor echt.. Mensen zijn druk, hebben veel aan hun eigen hoofd en dat neem ik ze allemaal niet kwalijk. Ik moet het toch met mezelf rooien..

Nieuwe liefdes: ik heb er geen hoop meer op. Schrijf ik me in bij een datingsite, nul reacties. De berichten die ik zelf stuur: iedereen is al aan het daten. En ja, nuchter bekijkend kan ik dat allemaal een plek vinden maar het is gewoon pffffff.. ben er gewoon klaar mee. Láát het dan maar. Alleen dan snijdt het weer: wat is er dan mis met mij? Kan zelf genoeg bedenken hoor, daar niet van, ben hard genoeg om alle tekortkomingen aan mezelf nog eens extra onder de loep te nemen.

Dit is een hoop geklaag en gedoe, en daar hou ik niet van maar ik moest het gewoon érgens kwijt. Ergens even alles eruit gooien..
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4565

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 16 Jul 2014 14:38

Re: Biechttopic

Hoi Biechtje,

wat vervelend dat je je zo voelt. Ik denk dat dat heel logisch is na alles wat je hebt meegemaakt, en zoals je zelf zegt dat het er eigenlijk nu pas allemaal uitkomt. Dat is heel kut, maar ik denk wel dat je er 'door heen moet', je mag ook balen, boos en verdrietig zijn. En misschien is het ook wel fijn dat je hier hulp bij krijgt. Misschien als je door deze periode heen bent, je dan pas weer echt gelukkig kan zijn (lekker vervelend om te lezen natuurlijk want het liefst zou je morgen een oplossing willen denk ik). Wat ik wel vervelend vind is dat niemand je hierbij helpt, zou je niet misschien nog een keer kunnen aangeven dat je je echt heel rot voelt, misschien vervelend om te doen (want hallo: waarom voelt niemand dat aan en wuiven ze het weg?) maar het kan je op den duur wel helpen en mensen bedoelen het misschien niet verkeerd maar zien de ernst van de situatie nog niet in.

Veel sterkte en een dikke knuffel!
<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5437

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 16 Jul 2014 14:54

Re: Biechttopic

Wat rot allemaal! En vervelend ook dat mensen niet ECHT luisteren he! Dat is zo jammer. Het zou zo fijn zijn als je wel eens een keer goed kon praten over waar jij mee rond loopt. En niet alleen bij een psycholoog, maar juist ook met de mensen die je lief zijn! Ik wil je een hele dikke cyber knuffel geven! Hopelijk keert het tij voor jou snel en gaat het weer de goede kant op!
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers