Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic

<<

Anoniem221

Bericht 29 Mrt 2016 00:23

Re: Biechttopic

Zelf heb ik depressieve gedachten, maar ik ben nog nooit afhankelijk geweest van mijn vriend of vrienden. Ik zou dan ook aanraden om naast vriend en vrienden iets te zoeken waar jij gelukkig van wordt. Mijn vriend gaat dagelijks een uur wandelen, even bij vrienden langs, en dan vind ik het fijn om mijn eigen programma's te kijken of om te lezen. En vraag de vriend of hij een avond bij je wil zijn en op de logeerkamer wil slapen. Als hij nee zegt, dan houdt het waarschijnlijk alleen in dat hij het niet redt door werk/andere afspraken. Niet alles op jezelf betrekken, daar word je juist ongelukkig van.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 29 Mrt 2016 11:11

Re: Biechttopic

Ik weet het, ik zou hier ook graag aan willen werken wanneer ik bij de psycholoog terecht kom eindelijk. Het is al jarenlang een probleem voor mij om mezelf echt te kunnen vermaken als ik alleen ben en heb momenteel ook niet de gelegenheid om zelf dingen buiten de deur te ondernemen. Afgelopen dagen waren druk, dan vind ik het bijvoorbeeld niet erg om een avondje even niets te hebben, maar langere periode vind ik dan weer lastig.
Vrijdag zie ik die vriend, dan zal ik eens een balletje opwerpen.
<<

Anoniem211

Bericht 29 Mrt 2016 11:24

Re: Biechttopic

Het klinkt als een soort van verlatingsangst. Iemand nodig hebben om jezelf compleet te voelen. Jezelf niet kunnen vermaken, niet bij jezelf kunnen blijven. Jezelf willen ontvluchten? Wat zou er gebeuren als je gewoon even niks gaat plannen voor dat weekendje en dat angstgevoel eens te laten zijn om te zien wat er gebeurt? Misschien is het juist wel een positieve ontwikkeling om stil te gaan staan bij jouw gevoel op dat moment. Door afspraken in te plannen ontvlucht je jezelf eigenlijk weer. Terwijl je je volgens mij juist op den duur beter gaat voelen als je bij jezelf gaat leren blijven.

Wat maakt het voor jou dat je niet bij jezelf kan blijven maar je aandacht het liefst op een ander richt zodat je niet bij jezelf hoeft te blijven? Is er iets gebeurd in jouw jeugd of nabije verleden dat maakt dat je bang bent om verlaten te worden?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 30 Mrt 2016 21:31

Re: Biechttopic

Sorry, een laat antwoord. Bedankt voor je reactie, Marilyn.

Na mijn geboorte heeft mijn moeder een depressie gehad en eens tegen mijn vader geroepen "Zet haar maar bij het grofvuil", ik weet niet waarom, maar dit heb ik dus ook op een wat latere leeftijd te horen gekregen. Daarnaast ben ik jaren gepest en heb nu nog weinig vrienden. Veel vrienden kwijtgeraakt en ook moeite met het behouden van vriendschappen. In het afgelopen jaar ben ik 2 vriendschappen kwijt geraakt omdat ze geen begrip hadden voor mijn lichamelijke klachten. Hierdoor komt oud zeer weer naar boven. Ook in mijn vorige, lange, relatie heb ik hier erg last van gehad en dit pakte behoorlijk vervelend uit.

De afgelopen tijd ben ik al meerdere keren een avond/halve dag alleen geweest, maar dan staan gelijk mijn gedachten op actief en zit ik uiteindelijk me de hele avond rot te voelen achter mijn laptop met als resultaat dat ik weer baal. Ik vind het heel moeilijk emoties en gedachten toe te laten juist omdat ik er geen grip op heb en doordat er vrij veel behandeld zou moeten worden ook geen idee meer precies wát er allemaal zit. Daar heb ik een soort angst voor gecreëerd, stop alles liever weg als ik alleen ben want dat is voor zo'n moment makkelijker. Ik zie het dus echt niet zitten om alleen te zijn dat weekend.

Op het moment dat ik nog heel veel kon was ik overdag veel weg. Dan fietste ik naar de Action bijv. of naar de stad en was ik zo een paar uur zoet omdat ik dan ook nog andere afspraken had. Ik plande mijn dagen compleet vol en dat kan nu niet meer, niet op die manier tenminste.

Dit is ook echt iets waar ik heel graag aan wil werken, maar mijn vorige Psycholoog heeft er eigenlijk een beetje voor gezorgd dat het erger is geworden. Daarom hoop ik nu wat dat betreft op de juiste plek te zitten, het duurt alleen verdomd lang voordat het allemaal in gang wordt gezet en we echt kunnen beginnen.
<<

Anoniem211

Bericht 03 Apr 2016 21:29

Re: Biechttopic

Zo te lezen vertrouw/bouw je niet echt op jezelf en is dat ook niet zo gek gezien je verleden. Maar wel zaak dat je dat gaat leren voelen tijdens therapie. En als je op een goede plek terecht komt zal dat waarschijnlijk ook gaan gebeuren. Je hebt zelf de regie over je leven, ookal voelt dat nu misschien niet zo. Je hebt ook zelf de regie over je gevoelens en als je dat eenmaal echt beseft/gaat voelen, zullen die emoties je ook niet meer zo overspoelen.

Ik wens je veel succes met dit traject om jezelf echt te gaan vinden. Woon je toevallig in regio Zwolle? Zo ja, dan ken ik iemand die je hier heel goed bij kan helpen.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 12 Apr 2016 10:55

Re: Biechttopic

Dankjewel! Ik hoop ook echt dat ik nu op de goede plek zit om verder te komen. Helaas woon ik niet in de buurt van Zwolle.

Bedankt voor al je reacties!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 13 Mei 2016 16:48

Re: Biechttopic

Ik heb super weinig sociale contacten waar ik wel een beetje van baal.

Hier in de straat wonen best veel jongere kindjes waarvan de moeders met elkaar staan te kletsen, de vaders ook.

Wij zijn allebei nogal op ons zelf maar ik wil er eigenlijk best een beetje bijhoren om ook wat sociale contacten te krijgen.
Maar verder dan hoi of een kort praatje kom ik niet echt ik durf me er niet goed in te mengen en er zonder aanleiding ineens bij te gaan staan ik weet dan ook niet veel te zeggen want hun doen dit altijd al.

Ook durf ik me niet op te dringen ook al zou ik dat willen dat kan ik niet eens ik ben gewoon niet zo spontaan aangelegd.

Vaak vinden mensen mij saai en niet zo interessant wat ook een beetje zo is wel maar zo ben ik.

Ik heb ook een kindje nog wel een heel stuk jonger maar het lukt gewoon niet me erin te mengen.

Iemand misschien tips ????

Ik heb ook bijna geen vrienden mijn vriend helemaal niet wij zijn erg op ons zelf wat we ook niet perce willen maar het lukt gewoon niet zo.
<<

Winegum

Major Yipyapper

Berichten: 3966

Geregistreerd: 26 Okt 2013 19:21

Bericht 13 Mei 2016 18:13

Re: Biechttopic

Je moet er denk ik niet al te veel over na denken en het geforceerd maken, biechtje.
Sta open voor een gesprek als je kind samen speelt met een kind wiens ouder er naast staat. Praat over simpele dingen zoals het weer of jullie kindjes. Houdt het luchtig. En als het klikt komt daar vanzelf een gesprek uit voort.
<<

Anoniem168

Bericht 13 Mei 2016 18:41

Re: Biechttopic

Nodig eens iemand uit voor een bakkie koffie of stel voor een buurtfeest te organiseren met wat anderen. Ik ben ook altijd erg afwachtend maar zelf actie ondernemen werkt vaak veel beter.
<<

munk

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 577

Geregistreerd: 18 Sep 2013 19:59

Bericht 13 Mei 2016 19:17

Re: Biechttopic

Er zijn zo veel manieren om aan sociale contacten te komen. Dat je een klein kindje hebt is juist een groot pluspunt, hierdoor zal je nog veel makkelijker contact kunnen leggen met andere mensen omdat je over de kinderen kan praten en dus niet out of the blue op iemand af hoef te steppen. Niet iedereen vind het even makkelijk om zomaar naar buiten te stappen, en met een van de buurtgenoten een gesprek te beginnen. Maar waarom ga je dan niet zoiets doen als muziek op schoot, peuter gymmen of baby zwemmen. Mocht het met iemand klikken, kan je na een les een keer voorstellen om wat te drinken in de kantine en zo bouw je dat op. Wat ook leuk is om eens te gaan meeten?! Veel kennen elkaar niet, en je zit allemaal in hetzelfde schuitje. Ik heb via het forum ook een hoop leuke meiden leren kennen.
<<

Anoniem161

Bericht 14 Mei 2016 13:36

Re: Biechttopic

Ik herken het. Ik ben veel vrienden kwijt geraakt door de zwangerschap en mijn kindje. Opeens hoor ik er niet meer bij. Een ander kreeg na mij een kindje en haar overkomt hetzelfde. Maar ik heb geen behoefte meer in contact met haar want zij heeft mij toen ook laten vallen.

Hier in de buurt zijn juist geen kleine kinderen dus ik vind het zelf heel lastig. Vooral omdat mijn man onregelmatig werkt en ik vaak geen auto heb. Nu ben ik weer zwanger dus dat maakt mij ook minder mobiel.

Ik vind het bij jou dus een groot voordeel dat je dat wel in de straat hebt.
Ik zou iemand uitnodigen voor de koffie. Is er iemand met een kindje net zo oud als jouw kindje? Dan zou je daar mee kunnen beginnen.
Het idee van een straat bbq is ook leuk. Misschien met buren dag iets regelen?

Is er een buurtvereniging? Daar zouden jullie je bij kunnen aansluiten. Deze organiseren ook leuke dingen voor jouw kindje.
Die hebben wij hier helaas ook niet. Mijn oude buurt wel en dat was wel heel gezellig. Daar ook contacten op gedaan. Dus dat zou je kunnen proberen.

Gaat jouw kindje naar de opvang of peuterspeelzaal? Een keer een kindje uitnodigen met moeder.
<<

Anoniem168

Bericht 14 Mei 2016 22:15

Re: Biechttopic

Naar 'sociale aangelegenheden' als babyzwemmen, babygroepen (kijk eens wat er vanuit het cb georganiseerd wordt) of door de gemeente georganiseerde groepen en activiteiten (hier is een ouder-kind-inloop) is ook een goed idee ja. Daar heb ik leuke contacten opgedaan.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 20 Mei 2016 18:33

Re: Biechttopic

Ik biecht op dat de jaarlijkse 'spanningen / onzekerheden' rondom de vakantie toch weer op komen zetten.
Hoe goed ik ook weet dat het enorm luxe is om op vakantie te gaan, overheersen de gedachten, valt het hotel niet tegen, wordt het wel lekkers zomers weer?

Wilde het even van me afschrijven en ook om even een hart onder de riem te krijgen...
<<

Anoniem161

Bericht 21 Mei 2016 06:34

Re: Biechttopic

Dat had ik ook. Irritant is dat he. Uiteindelijk valt het allemaal mee maar toch die twijfels.
Ik wil nu een weekend weg met man en zoon maar wij blijven in Nederland. We kunnen pas in juli of augustus, eerste keer dat man weer een weekend vrij is en wij niets gepland hebben. Ik durf dus ook niets te boeken en kies denk ik voor een last minute.

Wanneer ga je en waarheen? Heb je ook binnen activiteiten gezocht? Ik kijk wel altijd voor een museum ofzo. Dat je iets achter de hand hebt.
Maar vaak valt het allemaal wel mee met het slechte weer!
<<

Anoniem184

Bericht 21 Mei 2016 07:46

Re: Biechttopic

Ik heb daar eigenlijk nooit last van. Gek eigenlijk, ik kan stressen over alles maar dat soort dingen kan ik redelijk goed naast me neerleggen. Natuurlijk ben ik wel bang dat het hotel tegen gaat vallen, maar ik zoek voordat ik boek vrijwel altijd recensies op en kijk altijd foto's die reizigers van de accommodatie gemaakt hebben. Tripadvisor vind ik daar een goede site voor. Zijn die overwegend positief, dan boek ik. Is ook een gedeelte van de voorpret, ik vind dat echt leuk om te doen :) Misschien een idee voor volgend jaar?
Vorig jaar waren we naar Centerparcs en toen hadden we enorm slechte bedden. De nachten waren een crime maar ondanks dat hebben we toch een heerlijke 'vakantie' gehad. Probeer je accommodatie en het weer niet bepalend te laten zijn voor een geslaagde vakantie, er zijn zoveel andere factoren die nog veel belangrijker zijn! Ik heb me er trouwens wel bij neergelegd dat niets zo lekker slaapt als thuis. De meeste hotelbedden zijn gewoon slechter dan ons eigen bed en m'n eigen douche/badkamer is altijd fijner dan die in een hotel. Doordat ik dat op voorhand al accepteer, valt het me eigenlijk nooit écht tegen. Zolang het maar schoon is.

Succes ermee en je vakantie wordt vast ontzettend geslaagd! Waar gaan jullie heen?
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6877

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 21 Mei 2016 09:12

Re: Biechttopic

Ik herken het ook niet echt. Ik vind de tips van Maple wel goed.
Ik snap ook niet goed waarom je je druk zou maken over het weer. Als je ergens 0,0 invloed op hebt is dat het wel. En is het erg als het een keer regent, of wat frisser is? Je vakantie valt of staat toch niet met het weer? Ik begrijp dat echt niet. Wij hebben wel eens tweeenhalve week lang elke dag regen gehad, tsja dat is dan zo. Het was toch echt een van de leukste vakanties ooit.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 22 Mei 2016 14:30

Re: Biechttopic

Elisa schreef:Wanneer ga je en waarheen? Heb je ook binnen activiteiten gezocht? Ik kijk wel altijd voor een museum ofzo. Dat je iets achter de hand hebt.
Maar vaak valt het allemaal wel mee met het slechte weer!


We gaan 8 dagen naar het Griekse gedeelte op Cyprus. We hebben nog geen activiteiten uitgezocht, we laten ons daar voorlichten.
Mijn 'angst' is een paar jaar geleden begonnen, we zaten toen eind mei/begin juni 12 dagen in Macedonië, waarvan we 10 dagen regen hebben gehad. Sindsdien ben ik elk jaar 'bang' dat het weer tegenvalt.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 22 Mei 2016 14:33

Re: Biechttopic

Maple schreef:Tripadvisor vind ik daar een goede site voor. Zijn die overwegend positief, dan boek ik. Is ook een gedeelte van de voorpret, ik vind dat echt leuk om te doen :) Misschien een idee voor volgend jaar?


Dat ga ik zeker doen, bedankt voor de tip! We hebben ons nu laten voorlichten door het reisbureau.

Maple schreef: Succes ermee en je vakantie wordt vast ontzettend geslaagd! Waar gaan jullie heen?


Dankjewel, we gaan 8 dagen naar het Griekse gedeelte op Cyprus.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 22 Mei 2016 14:34

Re: Biechttopic

Mizz_S schreef:Ik herken het ook niet echt. Ik vind de tips van Maple wel goed.
Ik snap ook niet goed waarom je je druk zou maken over het weer. Als je ergens 0,0 invloed op hebt is dat het wel. En is het erg als het een keer regent, of wat frisser is? Je vakantie valt of staat toch niet met het weer? Ik begrijp dat echt niet. Wij hebben wel eens tweeenhalve week lang elke dag regen gehad, tsja dat is dan zo. Het was toch echt een van de leukste vakanties ooit.


Jij kan dan beter relativeren dan ik, mijn humeur is wel heel gevoelig als er tegenvallend weer is. Ik weet dat je er 0,0 invloed op hebt, maar ik kan niet afdwingen dat ik er niet aan denk.
<<

Anoniem184

Bericht 22 Mei 2016 15:48

Re: Biechttopic

Ik denk dat het weer op Cyprus wel geslaagd zal zijn hoor! Uiteraard is de kans dat je af en toe regen hebt, maar ik geloof niet dat het daar je hele vakantie zal regenen. Je biecht komt me trouwens bekend voor, heb je afgelopen jaar (of het jaar daarvoor) niet een soortgelijke biecht geplaatst? Of zal dat dan iemand anders geweest zijn?
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5581

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 22 Mei 2016 16:09

Re: Biechttopic

Maple schreef:Ik denk dat het weer op Cyprus wel geslaagd zal zijn hoor! Uiteraard is de kans dat je af en toe regen hebt, maar ik geloof niet dat het daar je hele vakantie zal regenen. Je biecht komt me trouwens bekend voor, heb je afgelopen jaar (of het jaar daarvoor) niet een soortgelijke biecht geplaatst? Of zal dat dan iemand anders geweest zijn?


Ik heb ook een vermoeden om wie het gaat en kan me alleen maar bij Maple aansluiten.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 22 Mei 2016 22:01

Re: Biechttopic

*
Laatst gewijzigd door Biechtje op 11 Aug 2016 14:54, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem185

Bericht 22 Mei 2016 22:22

Re: Biechttopic

Zolang er niets gebeurd is en het geen 'foute' gesprekken zijn geweest in de auto lijkt me dit geen probleem. Niet iedere man waar je graag mee praat moet je leuk vinden he. Mijn vriend heeft ook collega's waarmee hij 's nachts na zijn werk naar huis rijdt en waarmee hij soms nog even nakletst. Zal mij een worst wezen al gaat hij twee uur met haar hier binnen beneden zitten terwijl ik lig te slapen, zolang hij het maar netjes houdt. Jij geeft ook aan dat er niets gebeurd is, dus dan is er ook niets om je schuldig over te voelen. Het was gezellig, je hebt gekletst, prima. Wees blij dat je een klik met iemand hebt en misschien een mooie vriendschap aan kan gaan.

Als je je schuldig voelt omdat je toch iets voor hem voelt zou ik zo snel mogelijk contact verbreken, maar ik denk dat je gewoon gezelligheid verwart met gevoelens.
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6877

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 22 Mei 2016 22:44

Re: Biechttopic

Biechtje schreef:
Mizz_S schreef:Ik herken het ook niet echt. Ik vind de tips van Maple wel goed.
Ik snap ook niet goed waarom je je druk zou maken over het weer. Als je ergens 0,0 invloed op hebt is dat het wel. En is het erg als het een keer regent, of wat frisser is? Je vakantie valt of staat toch niet met het weer? Ik begrijp dat echt niet. Wij hebben wel eens tweeenhalve week lang elke dag regen gehad, tsja dat is dan zo. Het was toch echt een van de leukste vakanties ooit.


Jij kan dan beter relativeren dan ik, mijn humeur is wel heel gevoelig als er tegenvallend weer is. Ik weet dat je er 0,0 invloed op hebt, maar ik kan niet afdwingen dat ik er niet aan denk.


Nou, ik snap ook wel dat het niet leuk is hoor, iedereen heeft liever lekker weer, lijkt me logisch. Maar daar ga je toch je vakantie niet door laten verpesten? Waar ben je dan bang voor? Wat kun je concreet niet doen bij minder mooi weer behalve de hele dag op het strand liggen? Misschien helpt het om dit eens voor jezelf op een rijtje te zetten.
En ja, misschien kan ik dan in dit geval wel goed relativeren. Maar ik weet gewoon uit ervaring dat je ook met rotweer een hele leuke vakantie kunt hebben. Door zo negatief te denken maak je het jezelf echter bijna onmogelijk om er wat van te maken.

Ik weet trouwens ook wie Biechtje is, ik had al zo mijn vermoedens bij het eerste berichtje.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 23 Mei 2016 06:12

Re: Biechttopic

Ik biecht op dat ik al maanden ergens een knoop in m'n maag heb als ik aan de ex van m'n zus denk. Ze hebben jarenlang een relatie gehad en hij kwam al jaren over de vloer. We zijn zo vaak met z’n allen op vakantie geweest, er zijn zoveel foto’s en herinneringen met hem. Ik kende hem dus ook al jaren. Hun relatie is nu een tijdje uit door toedoen van mijn zus en ik heb hem daarna nooit meer gesproken. Ik ben ontzettend blij dat mijn zus een nieuwe relatie heeft en gelukkig is. Haar geluk staat voorop voor mij, dat heb ik altijd gezegd tegen haar en zo voelt het ook uiteraard. Haar nieuwe vriend is ook ontzettend welkom in de familie maar toch vind ik het nog ergens gek. En ik voel heel vaak een soort medelijden voor haar ex. Als ik aan hem denk, kan ik soms wel bijna huilen. Hij blijft alleen achter, heeft moeten verhuizen, er heeft privé net iets heel heftigs voor hem plaatsgevonden. Kortom: Hij is de verliezende partij en ik weet via mijn zus en moeder (die hem nog wel eens spreken) dat hij het soms best moeilijk daar mee heeft. En dat raakt mij veel meer dan ik dacht. Ergens mis ik hem, als persoon in onze familie. Ik weet niet goed of ik dat met mijn zus kan bespreken maar met mijn moeder heb ik het er wel eens over. Ik hoef denk ik ook niet echt contact verder met hem en ik hoef denk ik ook niet uitgebreid met mijn zus hierover te spreken maar mijn vraag is meer of dit herkenbaar is voor iemand? Hoe blij ik ook ben voor mijn zus dat ze nieuw geluk heeft gevonden, lijkt het wel alsof ik er ook een beetje moeite mee heb om die oude periode af te sluiten. Het voelt echt alsof we een familielid kwijt zijn. En daar ben ik best verdrietig om. Is dat herkenbaar voor iemand?
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers