Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic

<<

Anoniem Antwoord

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 150

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:06

Bericht 19 Mrt 2015 23:25

Re: Biechttopic

Sorry hoor, maar wat is dat voor EIKEL van een psychiater. Knap hoor, dat hij weet dat je niks aan een opname gaat hebben. Weet hij dan ook wanneer het wel nodig is? Als je inmiddels een poging gedaan hebt? Heb je hulp via PsyQ of GGz? Want dan wordt mijn idee van die instanties weer bevestigd... Ik herken het trouwens ook van mezelf hoor; net van de rails getrokken en toen zeiden ze: "Nou, je ziet er nog wel goed uit." En een paar uur later zat ik thuis. Volkomen onverantwoord.

Je kunt niet verder met je probleem, als je niet eerst tot rust komt.
Eerst rust, daarna verder zien.

Je hebt inderdaad nog wat aan probleemoplossing als je ondertussen dood bent...
Hulpverleners... hulpverleners, breek me de bek niet open.
Sorry, maar ik kan me hier dus heel boos om maken.

Let wel: je moet nu helemaal NIKS. Alleen maar tot rust komen. Geen dag verder kijken. Ik kijk zelfs nog geen halve dag verder.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3988

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 19 Mrt 2015 23:31

Re: Biechttopic

Hier het biechtje waarvan een familielid zelfmoord heeft gepleegd. Zij heeft zich een jaar geleden vrijwillig laten opnemen, omdat ze totaal niet wilde toegeven aan haar suïcidale gedachte. Ze had een lieve mand en 2 lieve jongens waar ze nog voor wilde leven. Waar ze ook zielsveel van houdt. Ik weet niet of ze toen al een poging had gedaan, maar de opname was volledig vrijwillig en ze wilde geholpen worden. Gevolg, ze wordt op een wachtlijst van 3 maanden gezet, tja het lijkt mij dan dat hulp te laat is en het bewijs is ook geleverd. Ik zal er echt voor zorgen dat je de hulp krijgt die je nodig hebt en op je strepen gaan staan. Hoe moeilijk het ook is, maar jij wilt nu wel geholpen worden!
<<

Leaf

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2788

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:42

Bericht 20 Mrt 2015 01:51

Re: Biechttopic

Ik herken de wachtlijst voor een vrijwillige opname gelukkig niet. Bij mij was het uiteindelijk niet nodig (ik ben een tijdje bij een vriendin gaan logeren) maar ik had zo terecht gekund.

Als je zelf niet op je strepen kan staan, laat dan iemand het voor je doen. Ik kon nauwelijks anders meer dan voor me uitstaren, ik was het helemaal kwijt. Gelukkig was mijn moeder wel goed assertief.
RYW schreef:Ik heb dingen uit mijn schoenzool gepeuterd die ik boeiender vind dan Nougat's mening en leven.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3988

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 22 Mrt 2015 22:37

Re: Biechttopic

Ik biecht op dat ik al 1.5 jaar last heb van angst/paniekaanvallen. Ik ben hier vorig jaar al 2x voor naar mijn oude huisarts geweest, maar die zei gewoon dat het een teken van mijn lichaam is dat ik te gespannen ben en een stapje terug moest doen, dat het vanzelf wel weer over zou gaan. Voelde me helemaal niet serieus genomen want ik had het toen al een half jaar. Inmiddels ben ik een jaar verder en heb ik het steeds vaker, ik kan totaal niet tegen drukte en grote ruimtes. Alleen mijn vriend weet het, verder verberg ik het. Ik weet dat ik weer naar de huisarts moet gaan, heb inmiddels een andere, maar ik durf gewoon niet meer. Ben bang dat ik toch niet serieus genomen wordt, terwijl het mijn leven beheerst. Nu ik dit typ zit ik alweer bijna te janken, zo klote voel ik me. Ik héb ook gewoon teveel op mijn bordje genomen, eerst een klotebaan (daar is het begonnen), daarna verhuisd, een nieuwe baan en binnenkort weer verhuizen.
Eigenlijk moet ik gewoon meegesleurd worden naar de huisarts, maar dat gebeurt dus niet.. :snik:
<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5055

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 22 Mrt 2015 22:40

Re: Biechttopic

Vraag of je vriend mee wilt gaan naar de huisarts. Dan kan hij je steunen.
Vervelend dat je je niet serieus genomen voelden.
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

Anoniem107

Bericht 22 Mrt 2015 22:49

Re: Biechttopic

Heb je deze biecht eerder deze weke niet ook al geplaatst? Verder eens met Dora, ik zou toch een afspraak maken met je nieuwe huisarts, en vragen of je vriend mee wil gaan, zodat hij je in je verhaal kan steunen en voor je kan opkomen en kan staan op een verwijzing richting psycholoog, als ook deze huisarts het wil wegwuiven.
<<

Olifant

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4416

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:56

Bericht 23 Mrt 2015 10:32

Re: Biechttopic

Biechtje, waarom zou jouw huisarts je niet serieus nemen? Gebruik je dat niet als smoesje om niet te gaan?
Je weet wat je te doen staat. Maak toch die afspraak. Later zul je blij zijn dat je het hebt gedaan.

En wat Maple zegt: neem desnoods je vriend mee naar de huisarts.
Laat je nog even weten of je daadwerkelijk een afspraak hebt gemaakt?
Never assume that loud is strong and quiet is weak.
<<

Anoniem93

Bericht 24 Mrt 2015 11:02

Re: Biechttopic

Ik ben één van de suïcidale biechtjes (degene die ook schreef vanuit het Anonieme Antwoord account). Ik heb nu een eigen account; ik was een meelezer.

Ik kom net bij de huisarts vandaan voor een doorverwijzing; hij twijfelt of mijn klachten ernstig genoeg zijn... Tenminste, deze huisarts kent mij al jaren en hijzelf neemt mijn klachten uitermate serieus, maar de zorgverzekeraar maakt doorverwijzen behoorlijk onmogelijk. Er moet nu een glasharde diagnose gesteld worden, anders wordt geweigerd. Ik heb sowieso een dysthyme stemmingsstoornis (chronische depressie), maar dat is in feite niet "zwaar genoeg" voor intensievere hulp...
Ik voel me nog verdrietiger en depressiever dan voorheen. Ik probeer iedere keer weer om m'n schouders eronder te krijgen, maar ik kan dat niet alleen. De suïcidaliteit (bang voor mezelf zijn) belemmert mij. Maar dat is kennelijk niet ernstig genoeg tegenwoordig. Ik moet erg oppassen dat ik nu niet nog dieper val. Aan de andere kant: het lost wel een hoop problemen op.
De moed zakt me hier behoorlijk van in de schoenen, moet ik zeggen.

(Edit: moet er even bij zeggen dat ik sinds 2002 al in het hulptraject zit. Ben opgenomen geweest, heb ambulante hulp gehad, crisishulp. Maar omdat ik al zoveel hulp heb gehad, denken ze dat nieuwe hulp waarschijnlijk niets biedt).
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3988

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 24 Mrt 2015 13:15

Re: Biechttopic

Even weer onder het biechtaccount.. heb tijdje geleden hier iets neergezet (over ex en dat ik vast liep qua emoties) en ook weer weggehaald. Heb vanmorgen de stap gezet naar de huisarts om aan te geven dat ik niet weet hoe ik verder moet, dat de emoties terug blijven komen en ik voor mijn gevoel steeds vaster loop.
Nu ben ik doorverwezen naar de praktijkondersteuner, en kan daar morgen terecht.. Maar zij is geen psychologe of psychotherapeut, maar iemand met een totaal andere achtergrond (Docent) en heeft een cursus counseling/coaching gevolgd..

Heb nu ook geen idee wat ik moet verwachten, ik moest hulpvragen gaan bedenken, maar ik wéét het echt niet.. ik heb er sowieso niet veel vertrouwen in, dat hele counseling gedoe klinkt mij wat te zweverig. Ik heb gewoon behoefte om te praten, ik heb niks waar ik nu concreets aan kan werken voor mijn gevoel omdat het een kwestie is van dingen verwerken.. Ik ben gewoon niet gelukkig en heb het heel lang weg kunnen stoppen, en nog lukt het wel om een masker op te zetten, maar zodra ik alleen ben dan komen de gedachtes, emoties en woede terug. En ik weet echt niet wat ik daarmee moet.
Gelukkig gaf de HA wel gelijk al aan dat als ik na het eerste gesprek het gevoel heb dat het niet klikt of ik er niks aan ga hebben ik haar moest bellen. Dan ging ze kijken naar vervolg stappen. (Ze gaf ook aan dat ik het "geluk" heb de diagnose ADHD te hebben omdat mocht het nodig zijn om door te verwijzen, het via die diagnose te kunnen doen om het zo toch vergoed te krijgen)

Heeft iemand ervaring met counseling/coaching? En iemand enig idee wat ik kan verwachten?
<<

Bolus26

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2197

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:47

Bericht 24 Mrt 2015 15:48

Re: Biechttopic

coaching/counseling hoeft verre van zweverig te zijn. Dingen die jij aangeeft waar je behoefte aan hebt zouden daar prima bij passen. De eerste stap die je zou kunnen doen is kijken of je je masker af 'durft' te zetten en de ruimte voelt om te praten. Is dit allemaal niet het geval kan je altijd verder kijken.
<<

Verde

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 484

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:04

Bericht 24 Mrt 2015 16:09

Re: Biechttopic

Wat goed dat je de stap naar de huisarts hebt gezet.
De praktijkondersteuner is iemand binnen de huisartsenpraktijk die meer tijd heeft voor een patiënt en meestal iets meer kennis over ggz gerelateerde onderwerpen. Zoals in jouw geval is het een coach/counseller. Dit hoeft inderdaad niks met zweverig zijn te maken te hebben.
Wat ik weet uit eigen ervaring hiermee, is dat de praktijkondersteuner er is om door middel van een aantal gesprekken te kijken wat jij nodig hebt aan ondersteuning en dat kan zij vervolgens in overleg met de huisarts voor je regelen.
Misschien heb je wel genoeg aan de gesprekken met haar, maar misschien komt er ook uit naar voren dat je gebaad bent bij een psycholoog of gedragstherapeut. Ik noem maar wat als voorbeeld, want ik ken je verder niet natuurlijk.
Maar ga eerst het gesprek maar eens aan en kijk inderdaad of je je op je gemak voelt en haar durft te vertellen waar je op vastloopt.
Qua hulpvragen bedenken, volgens mij heb je er al 1, namelijk dat je de behoefte hebt om te praten. En ik lees dat je hulp/ondersteuning wil bij het verwerken van dingen. Dat is al heel concreet en daar kan zo iemand echt wel wat mee. Zij zelf misschien of door je door te verwijzen.
Succes morgen en sterkte!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3988

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 24 Mrt 2015 16:32

Re: Biechttopic

Even korte reactie want heb niet veel tijd nu, reageer later uitgebreider. Maar die vrouw komt gewoon beetje zweverig/alternatief over en haar website van haar eigen praktijk ook. Dus daar ben ik gewoon beetje bang voor.
Heb hiervoor gesprekken gehad met mn vorige (mannelijke) huisarts en dat beviel beter dan het gesprek vanmorgen met mn nieuwe vrouwelijke huisarts die veel "liever" deed. Kan het moeilijk uitleggen waarin het verschil precies zit. Voelde veel betuttelender ofzo en dat gevoel krijg ik helemaal bij die praktijkondersteuner.
<<

Anoniem162

Bericht 24 Mrt 2015 18:15

Re: Biechttopic

Mocht het niet klikken met de praktijkondersteuner kan je toch verder, weer terug naar de huisarts of de praktijkondersteuner verwijst je door. Ik kwam bij haar (een ander als jij hebt) ook niet verder, het klikte totaal niet, ze was heel veroordelend en dat had ik niet nodig, ik had iemand nodig die me begreep (niet perse gelijk gaf maar wel begrip voor mijn gevoel)
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3988

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 25 Mrt 2015 13:12

Re: Biechttopic

Hier het biechtje dat doorverwezen was naar de praktijkondersteuner.. Pff heb spijt dat ik gegaan ben.. Heb er echt niks aan gehad en voel me er alleen maar rotter door.
Voelde me totaal niet begrepen en ze bleef maar doorgaan over andere dingen die er nu totáál niet toe doen of gewoon te simpel gedacht, ondanks dat ik dat aangaf..
Vertelde waarom ik thuis mijn masker niet kon afzetten (Woon tijdelijk bij mijn ouders), "ja nou ik zou als eerste zo SNEL mogelijk weggaan hoor en een eigen woning zoeken" ..Tja euhm lekker makkelijk zonder werk, en een sector waarin bijna geen werk te vinden is, dus mijn toekomstige woonplaats af gaat hangen van waar ik werk vind.. "Tja al huur je maar een kamer samen met iemand toch?" ... :palm: Vervolgens bleef ze maar doorgaan over dat dingen uit het verleden vást nog wel meespeelden ook, wederom aangegeven dat dat nu helemaal niet speelt en ik daar niet voor kwam.
En toen ik aangaf aanstaande vrijdag een sollicitatie in België te hebben klonk het bijna verwijtend "Deze vrijdag al?" alsof ze wilde zeggen "Wat kom je hier doen dan"

En ze vond dat ik sociale dingen moest ondernemen om een netwerk hier op te bouwen, terwijl ik net daarvoor uitgelegd heb dat ik zsm werk hoop te vinden, wáár dan ook en dus ook ga verhuizen op korte termijn.

En ik kreeg de tip mijn gevoelens etc op te gaan opschrijven.. Ging ze vervolgens vragen of ik wist wat chronologisch was :eyes:

Heb nu voor over 2 weken een test staan, Mirro screening ofzo, om te kijken of ze me moet gaan doorverwijzen. In de tussentijd geen afspraak. Heb nu alleen sterk te neiging om af te bellen.. Het lijkt allemaal zo zinloos, zeker nu ik druk aan het solliciteren ben. Heb ergens echt spijt dat ik naar de huisarts ben gestapt, waar ik nu behoefte aan heb kan ik nu toch niet krijgen en het heeft voor mijn gevoel weinig nut om nu dingen op te zetten omdat ik toch binnenkort hoop te verhuizen.
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6777

Geregistreerd: 11 Dec 2013 12:19

Bericht 25 Mrt 2015 13:40

Re: Biechttopic

Wat vervelend dat je zo'n slecht gevoel hieraan hebt over gehouden. Kan je dit niet met je huisarts bespreken, eventueel een telefonisch consult? Misschien kan hij je wel naar iemand anders doorverwijzen? Zoals ik het zo lees, kon ze zich precies niet goed inleven in jouw huidige situatie. Het is natuurlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend om een eigen woning te zoeken (al snap ik wel dat dat goed zou zijn voor jou) als je verder geen inkomen hebt.

Over het sociale aspect, dat je dingen moet ondernemen, dat zou ik wel echt doen hoor. Je hoeft daarom niet gelijk een netwerk op te bouwen, maar je kan misschien wel kijken waar je bijvoorbeeld groepslessen kan volgen (fitness ofzo?) om toch onder de mensen te zijn.
2012 & 2016
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9428

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 25 Mrt 2015 14:13

Re: Biechttopic

Laatste Biechtje die bij de poh is geweest. Zou een coach niet beter voor je kunnen zijn? Ik heb daar heel veel aan gehad. Uiteraard is het verleden besproken om te kijken of ik daaruit bepaalde patronen ontwikkeld had. Maar juist ook heel erg hoe ik met emoties van het nu om te gaan en voor de toekomst.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3988

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 25 Mrt 2015 17:29

Re: Biechttopic

Ik denk dat ik het idd even ga overleggen met de HA.
Overigens heeft het ook weinig nut om me nu bij iets als fitness aan te melden, zijn of jaar contracten of niet te betalen als je maandelijks opzegbaar hebt. En wil niet nu investeren in vriendschap voor zon korte tijd.

Jip, wat ik begrepen heb is coaching juist voor de lichtere dingen, richting te geveb aan je leven etc en daar heb ik geen hulp bij nodig. Ik zit met onverwerkte emoties agv dingen die me zijn aangedaan. En daarin loop ik vast. Scoorde vandaag bij andere screening ook hoog op depressie. Daarom krijg ik andere screening om te kijken of en zoja, waar ze me naar toe moet doorverwijzen
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9428

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 25 Mrt 2015 17:40

Re: Biechttopic

Ik vond mezelf, met suïcidale neigingen, niet licht. Ik begrijp nu vele beter hoe dingen/gebeurtenissen/dinen die mij zijn aangedaan uit het verleden mij gevormd hebben en waar bepaalde gedachten en emoties vandaan kwamen. Doordat ik het nu begrijp kan ik er mee omgaan en verdwijnen bepaalde dingen ook. Met een psycholoog kwam ik daar niet. Maar dat hoeft niet perse aan de soort hulpverlening te liggen als aan de persoon die de hulpverlening biedt.

Veel sterkte!
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Leaf

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2788

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:42

Bericht 25 Mrt 2015 18:04

Re: Biechttopic

Ik kwam met een coach dus echt helemaal nergens. Ik had echt een psycholoog nodig en een psychiater, en ze moesten echt wel streng voor me zijn. Ik ben nog niet klaar, maar al wel zo veel verder dan een jaar geleden!

En het laatste waar je zin in hebt met een depressie is dingen gaan ondernemen, maar dat helpt wel echt enorm. Ik dacht eerst ook van: ja doei, zijn jullie wel helemaal lekker?! Maar als ik me nu kut voel ga ik een blokje om en dat voelt echt zoveel beter dan op de bank blijven hangen of in bed blijven liggen. Ook als dat verder het enige is wat ik doe op een dag. Zo sprak ik bijv met mezelf af dat ik alleen boodschappen voor max 2 dagen mocht halen, dan moest ik daarna echt weer naar de supermarkt en dus naar buiten. Hielp echt.
RYW schreef:Ik heb dingen uit mijn schoenzool gepeuterd die ik boeiender vind dan Nougat's mening en leven.
<<

Leaf

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2788

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:42

Bericht 25 Mrt 2015 18:07

Re: Biechttopic

Overigens lopen de biechtjes voor mij een beetje door elkaar heen (sorry!!!) maar ik heb dus ook een dysthyme stoornis en heb echt door cognitieve gedragstherapie en schematische therapie zo ontzettend veel handvaten (handvatten??) gekregen en zoveel meer zelfvertrouwen opgebouwd.
RYW schreef:Ik heb dingen uit mijn schoenzool gepeuterd die ik boeiender vind dan Nougat's mening en leven.
<<

Anoniem93

Bericht 25 Mrt 2015 19:27

Re: Biechttopic

Ik (één van de suïcidale biechtjes - heb een dysthyme stemmingsstoornis) post nu onder m'n eigen naam. Dat valt alweer mee qua overzichtelijkheid.
Tegenwoordig moet je een spijkerharde diagnose hebben om bij tweedelijns zorg aan te komen blijkbaar. Ik ben er nu wel aangemeld, maar kan nog geweigerd worden. En als je zelf dingen kunt ondernemen zoals bijvoorbeeld inplannen dat je maar voor twee dagen boodschappen gaat doen, is de ernst niet hoog genoeg voor intensievere hulp... Vorig jaar kon je nog makkelijker hulp krijgen; nu zijn de eisen veel strenger.
Ik ben daar wel aardig van geschrokken, want ik heb wel degelijk intensievere hulp nodig. De therapeut die ik nu heb is een heel goede, maar één uurtje therapie in de week als je verder tamelijk geïsoleerd én werkloos bent, en zo depressief als wat... dat is niet voldoende. Ik heb dat ook wel in het eetstoorniswereldje meegemaakt overigens. Patiënten die eerst moesten aankomen voordat ze opgenomen konden worden. Ja, hallo... waarom denk je dat die opname nodig is? :popcorn:
Ik hoop dus dat ze mij bij de intake in de psychiatrie serieus gaan nemen. (Benoemen dat je suïcidaal bent, wat ik daadwerkelijk ben, is ook niet ernstig genoeg meer -> het moet acuut en bedreigend zijn voor jezelf of een ander).
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3988

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 25 Mrt 2015 20:04

Re: Biechttopic

Fijn dat jij er zoveel aan gehad hebt!
Persoonlijk denk ik dat het voor mij net iets anders is.. Een jaar geleden was ik enorm gelukkig, en ik kan dat nog zijn. Alleen op de momenten dat ik geen afleiding hebt komen dingen wat betreft mijn ex terug. Er zit nog teveel boosheid en verdriet omdat hij mij geen kans heeft gegeven om het af te sluiten. Verder heb ik mijn leven wel op orde, het is niet een bepaald iets van mijzelf waar ik constant tegenaan loop in verschillende situaties.
Geen idee welke hulp ik nodig heb of wat bij mij zou passen maar ik heb niet het idee dat ik iets aan een coach heb.. ik weet wat ik wil in mijn leven, ik functioneer ook nog wel. Werk nu ook etc, alleen voel me gewoon steeds leger van binnen omdat ik niks met die emoties kan. En dat komt steeds vaker naar boven en het lukt me niet meer om dat te onderdrukken en dat zelf te verwerken
Laatst gewijzigd door Biechtje op 25 Mrt 2015 23:37, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9428

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 25 Mrt 2015 20:09

Re: Biechttopic

Zou je mijn quote uit je post kunnen halen? Dank je!

Ik heb al die tijd ook gefunctioneerd. Ik kon sporten, werken, met vrienden afspreken, maar van binnen en thuis ging er veel mis. Maaaaar op elk potje past een dekseltje,en zo is er denk ik voor iedereen passende zorg!
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3988

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 26 Mrt 2015 14:05

Re: Biechttopic

Daar heb je gelijk in :) Ben blij dat het met jou inmiddels beter gaat! Overigens dat beeld van een coach wat ik heb is door wat ik gelezen had en door wat mij uitgelegd was. Dat een counselor tussen een coach en een psychotherapeut in zit en een counselor dieper gaat dan een coach. Maar volgens mij is het een vrij beroep en kan iedereen zich coach of counselor noemen, dus het type hulp zal ook wel bij iedereen anders zijn.

Ik heb vanmorgen telefonisch contact gehad met de HA, aangegeven dat ik niet zo'n goed gevoel er over had en antwoord was kort (ze vroeg ook niet door over waarom) "Ok, nou het enige wat ik dan nog voor je kan doen is je doorverwijzen naar een psycholoog". Maar heb er gister nog over gedacht en durf nu niet zo'n traject in te stappen omdat ik niet weet hoelang ik hier nog woon dus dat ook gezegd. Leek ze gek te vinden "Tja het kan toch ook nog een jaar duren voordat je weg bent?".. Nouja dat is niet de bedoeling.. Gezegd dat ik het dan misschien beter maar even kon laten voor wat het was voor nu en daarop vroeg ze of ze kon concluderen dat ik nu geen behoefte heb aan hulp.. Nouja wel behoefte, maar weet niet of het verstandig is omdat ik zoveel onzekere factoren heb en daarom het traject niet durf op te starten. Maarja puntje bij het paaltje, de afspraak voor de screening is afgezegd en that's it.
Heb echt spijt dat ik van de week überhaupt de stap heb gezet om naar de HA te gaan er mee. :thumbdown:
Laatst gewijzigd door Biechtje op 26 Mrt 2015 14:14, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

ChiQ

Bericht 26 Mrt 2015 14:11

Re: Biechttopic

Maar, wat kon ze nog meer voor je doen, dan?
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers