Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic

<<

Anoniem148

Bericht 13 Jan 2015 23:23

Re: Biechttopic

Dat is wel vervelend ja. Vooral nu jij je energie ergens anders voor nodig hebt.
Ik zou gewoon aangeven dat je geen interesse hebt in een vaste opvang dag of dat je dat tegen die tijd wel ziet.
En ook met schoonmoeder praten dat ze jou een app moet sturen en dat je haar vervolgens belt als het uit komt. Kan dus ook een dag duren. Probeer duidelijk te zijn en geef jouw grenzen aan. Ook dat je niet bij hun verleden betrokken wilt worden maar alleen wilt focussen op de toekomst.
Succes, een ander heeft altijd makkelijk praten.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4203

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 20 Jan 2015 20:25

Re: Biechttopic

Vandaag zijn wij gebeld dat de oma van mijn man op sterven ligt.
Mijn man heeft al jarenlang geen contact meer met zijn oma of iemand anders van die familie. Zijn ouders zijn gescheiden, dat is allemaal nog al erg rot gegaan en daarom is het contact destijds verbroken.
In 8 jaar tijd heeft mijn man zijn oma 2 keer nog gezien, ik heb haar nog nooit gezien.
De overige familie heeft mijn man afgelopen 8 jaar ook nog maar 1 of 2 keer gezien.
We zitten nu nog een beetje in dubio wat we moeten doen. Oma is dement en herkent niemand meer, dus veel nut heeft langs gaan niet. Niet voor zijn oma tenminste en mijn man weet niet of hij er nog wel behoefte aan heeft om oma nog te zien.
Maar wat als oma overlijdt? Wat doen we dan? Gaan we naar de begrafenis, sturen we een kaartje of gaan we alleen condoleren? Dat is iets wat mijn man zelf moet beslissen vind ik, maar hij heeft graag dat ik een beetje help.
Toen wij gingen trouwens hebben we zijn familie wel uitgenodigd op onze bruiloft, maar meer uit fatsoen. Zijn oom, tante en nichtjes zijn wel in het stadhuis komen kijken, maar gaven aan om geen behoefte te hebben om op het feest te komen.
Ik vind dit nu dus een hele moeilijk situatie om te bedenken wat we moeten doen. Vooral omdat mijn man aan geeft het ook totaal niet te weten.
Wat zouden jullie in deze situatie doen?
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3166

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:35

Bericht 20 Jan 2015 20:36

Re: Biechttopic

Op zich wel netjes dat ze jullie gebeld hebben. Inderdaad een moeilijke en persoonlijke situatie om te bepalen wat je doet. Ik zou in elk geval een condoleance kaart sturen naar die oom/tante die ook de moeite genomen hebben om bij jullie trouwceremonie te zijn. Ik vind het op zich wel begrijpelijk dat ze indertijd geen zin hadden om op jullie feest te komen omdat ze daar verder natuurlijk ook maar geen of weinig mensen kenden. Maar omdat zij indertijd wel moeite gedaan hebben voor jullie (ze hadden natuurlijk ook gewoon alleen een kaartje kunnen sturen of helemaal niets) zou ik nu zelf in elk geval die kaart en misschien ook wel persoonlijk gaan condoleren. Dat laatste vind ik ook afhankelijk van de grootte van de verdere familie/zijn er bv meer ooms/tantes die jullie indertijd ook uitgenodigd hebben en niet kwamen en vooral ook of daar een confrontatie uit kan komen waar je / jullie geen behoefte aan hebben. Als die oom/tante de enige nabije familie zijn en het zou voor mij in de buurt zijn/te doen zijn dan zou ik denk ik zelf wel naar de condoleance gaan en dan meer om met hun de band nog enigszins te onderhouden en omdat zij wel naar de trouwceremonie zijn geweest.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Angela

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 556

Geregistreerd: 02 Sep 2013 11:26

Bericht 20 Jan 2015 20:37

Re: Biechttopic

Lastig, Biechtje met oma op sterven!

Ik ga waarschijnlijk ook ooit in zo'n situatie komen en vraag me nu ook al wel eens af wat ik dan ga doen. En ik weet het niet... Ik denk dat ik tzt mijn gevoel maar volg. Denk dat ik, uit respect voor andere familieleden, wel zou gaan maar "op de achtergrond".

Ik zou er met je man over praten: waarom zou hij wel willen gaan en waarom niet? Wat was zijn eerste gedachte? Voor wie zou hij willen gaan?
Those we loved don't go away, they still walk beside us, every day. Unseen, unheard, but always there. Still loved, still missed, still very dear!
<<

Anoniem Antwoord

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 159

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:06

Bericht 20 Jan 2015 21:01

Re: Biechttopic

Biechtje, ik heb een beetje dezelfde situatie gehad als jouw vriend. Ik had al een jaren geen contact meer met mijn oma en de rest van die kant van de familie toen mijn oma overleed. Toen mijn oma overleed hoorde ik dat van m'n ouders (die ook geen contact meer hadden maar die hadden het wel gehoord van iemand uit de familie). Ik heb er verder niks meegedaan. Ik heb aangeboden om mee te gaan met m'n moeder omdat het toch haar moeder was maar zij had zelf geen behoefte om te gaan en ik ook niet. Het had voor mezelf echt niet goed gevoeld om te gaan na al die jaren.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4203

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 20 Jan 2015 21:13

Re: Biechttopic

*reden weg*
Laatst gewijzigd door Biechtje op 21 Jan 2015 11:50, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Pippin

Kwebbel

Berichten: 434

Geregistreerd: 19 Sep 2013 15:18

Bericht 21 Jan 2015 00:37

Re: Biechttopic

In mijn familie zijn er ook een aantal mensen die geen contact meer hebben met elkaar (waaronder mijn oma). Toen mijn oma overleed was de gehele familie compleet in de kerk, alleen de familieleden die geen contact meer hadden met mijn oma, zaten achterin.
Jullie moeten zelf bepalen wat je doet. Maar ik zou in die situatie op de achtergrond blijven. Er wel heen gaan als medeleven naar de mensen met wie je nog wel contact hebt.
Sterkte met het maken van een beslissing hierover.
<<

Anoniem125

Bericht 21 Jan 2015 11:41

Re: Biechttopic

Ik zou een kaartje sturen en gaan condoleren om je steun te betonen aan de rest van de familie. Ik zou me wat op de achtergrond houden verder, maar wel je gezicht laten zien. Dit is een mooi gebaar om te laten zien dat jullie in elk geval van goede wil zijn.
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3585

Geregistreerd: 01 Jan 2015 13:05

Bericht 21 Jan 2015 11:46

Re: Biechttopic

Ik zou een kaart sturen. Erheen gaan, waarom? Ik zou daar persoonlijk geen behoefte aan hebben.
Afbeelding
<<

Anoniem125

Bericht 21 Jan 2015 12:37

Re: Biechttopic

Het ligt er een beetje aan wat je vriend wil. Als hij het contact met zijn familie wil verbeteren, dan zou het een goede stap zijn om te gaan condoleren.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 21 Jan 2015 12:42

Re: Biechttopic

Ik zou denk ik hetzelfde doen als Nougat. Achteraan in de kerk/ dienst plaatsnemen, van te voren een kaartje sturen en that's it. Dan heb je het voor je gevoel gewoon goed gedaan.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4203

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 24 Jan 2015 20:32

Re: Biechttopic

Ik wil niet meer...

Ik loop al heel wat jaren met suicidale gedacht rond. Al sinds ik een jaar of 10 was heb ik hier last van.
Soms zijn deze gedachten wat meer op de achtergrond, maar de laatste jaren zijn ze erg aanwezig.
Begin vorig jaar ben ik naar de huisarts geweest omdat ik continu hoofdpijn had en een trillend ooglid, na een lang gesprek heeft hij me doorverwezen naar de psycholoog omdat het volgens hem door stress kwam.

Ik ben 4 maanden bij deze psycholoog geweest die uiteindelijk niet echt een psycholoog was maar een coach :S
Voor mijn gevoel heb ik niet veel aan deze gesprekken gehad en ben ik er dus ook niet echt verder mee gekomen..

Er is afgelopen jaar veel gebeurd op relationeel gebied en ook op mijn werk heb ik het niet naar mijn zin. Op het moment zit ik een beetje vast en weet ik niet meer hoe ik verder moet :(

Nu zijn dus die suicidale gedachten weer heel erg aanwezig, en zo aanwezig dat ik ook echt manieren probeer te bedenken om zelfmoord te plegen. Ik weet dat dit niet gezond is en diep van binnen weet ik ook dat ik mijzelf dit nooit echt aan zou kunnen doen. Maar toch word ik bang van mezelf, en zie ik dit eigenlijk nog als de enige uitweg.
Ik heb het mezelf echt moeilijk gemaakt mbt relatie en hoe het op het moment allemaal loopt dat ik het echt niet meer weet :( heb ook geen mensen in mijn omgeving met wie ik hier over praten kan..

Weet niet zo goed wat ik hier mee wil bereiken maar moest het toch even kwijt..
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10078

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 24 Jan 2015 20:54

Re: Biechttopic

Wat naar biechtje!
Ik raad je echt aan om nogmaals hulp te zoeken!! https://www.113online.nl
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Leaf

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2790

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:42

Bericht 24 Jan 2015 20:59

Re: Biechttopic

Een jaar geleden was ik het suicide biechtje. Ik begrijp dus heel goed hoe je je voelt. Ik ben nu een jaar verder, maar voel me echt zoveel beter nu. Het was keihard werken, maar het kan wél.
Ik ben doorverwezen naar Psyq (ggz) en daar volg ik het programma depressie ambulant en een programma traumaverwerking. Ik ben ook al met vlagen depressief sinds mijn 10e. Ook slik ik nu antidepressiva en bleek mijn vitamine D te laag (kun je ook depressief van worden) en hier krijg ik ook wat voor nu.
Ik had ook eerst meer een coach bij de huisarts zelf, maar hier heb ik echt heel weinig aan gehad ook.

Je mag me altijd pm-en...
RYW schreef:Ik heb dingen uit mijn schoenzool gepeuterd die ik boeiender vind dan Nougat's mening en leven.
<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5437

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 24 Jan 2015 21:23

Re: Biechttopic

Wat vreselijk tot om je zo te voelen biechtje!
Ik denk dat hier boven goede tips staan.

Qua werk kun je misschien een andere weg in slaan. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Maar vraagt wel wat van je! Kan me voorstellen dat je niet alles tegelijk kan/ wil aanpakken.
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
<<

Anoniem Antwoord

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 159

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:06

Bericht 24 Jan 2015 23:38

Re: Biechttopic

@ Suicide biechtje: Ik herken het voor 100% en daarom wilde ik toch even mijn reactie geven. Ik ben regelmatig depressief sinds mijn 14e; ben nu 38. Heb al verschillende hulpverleningstrajecten gevolgd, varierend van opname tot crisishulp, ambulante therapie en sinds mei heb ik hulp van een heel goede psycholoog/psychotherapeut. Maar toch, de depressie zit zo diep, dat mijn doodswens nog altijd aanwezig is. Ik begrijp ook je angst. Als ik het voor mezelf verwoord, is het de angst om niet meer voor jezelf in te kunnen staan. Mijn advies is: zoek hulp en ik hoop van harte dat je net zo'n goede hulpverlener vind als ik momenteel heb. Wat ik al zei: ik wil nog steeds graag dood, maar sta er in mijn "gevecht" niet alleen voor. Elke dag is een strijd, maar ik kijk niet verder vooruit dan een dag, soms nog niet eens verder dan een dagdeel. Ik weet niet wanneer het beter wordt; ik probeer het zo dragelijk mogelijk te maken voor mezelf. Ik wens jou alle kracht en weet dat je niet alleen bent.
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4553

Geregistreerd: 09 Feb 2014 15:55

Bericht 25 Jan 2015 00:07

Re: Biechttopic

Wat vreselijk, ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Ik hoop echt dat je Hulp gaat vinden. Sterkte :hug:
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4203

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 25 Jan 2015 00:17

Re: Biechttopic

Bedankt voor jullie reacties.. en ik vind het ''fijn'' om te horen dat ik niet de enige ben.
Ik vind het heel lastig om aan te geven dat ik hulp nodig heb, en na de sessies met de psycholoog/coach die ik gehad heb moet ik nu dus opnieuw die stap nemen om hulp te zoeken.

Mijn omgeving heeft geen idee hoe ik me voel, elke dag weer dat masker op en doen alsof er niks is. Savonds thuis op de bank heb ik barstende koppijn en kijk ik al op tegen de volgende dag.
Heb heel vaak de gedachte dat ik hoop dat ik niet meer wakker word..

Op het moment zit ik in een situatie waar ik een keuze moet maken en dat is iets wat ik erg moeilijk vind. Heb mij er vorige week al van terug getrokken maar ik moet de keuze toch een keer maken en er staat nu druk op mij vanuit meerdere kanten. In dit soort situaties zijn de suicidale gedachten het meest aanwezig en zie ik dit als een uitweg om geen keuze te hoeven maken.

ook is er de laatste jaren veel gebeurd waardoor ik vaak het gevoel heb dat ik nergens goed in ben en overal in faal, ook de keuze die ik op dit moment moet maken heeft daar weer mee te maken..

Het zou zo fijn zijn als iemand mij zou vertellen wat het beste zou zijn om te doen, maar ik weet dat de enige die mij gelukkig kan maken ikzelf ben..
<<

Pure*

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1876

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:18

Bericht 25 Jan 2015 00:26

Re: Biechttopic

Ook mijn ervaring is dat je echt de juiste psycholoog of therapeut moet treffen (waar je een klik mee hebt, die echt tot je doordringt) en dat het dan echt flink bergopwaarts kan gaan!! Doorzoeken dus, tot de juiste hebt!! Dat is echt alle stress en moeite waard!
Heel veel sterkte biechtje!
Juli 2015
Maart 2017
<<

Marie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2559

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:32

Bericht 25 Jan 2015 09:19

Re: Biechttopic

Biechtje: ik kan alleen maar zeggen: ZOEK HULP!

Hier ga je niet alleen uitkomen. Ga opnieuw naar de huisarts en vraag een doorverwijzing naar een meer gespecialiseerde instantie. Eerstelijns psychologen zijn prima in staat kort durende problemen aan te pakken, maar mijn ervaring is dat dit soort problematiek ze al snel boven de pet groeit.

Aangezien je deze gedachten al zo lang hebt, verwacht ik dat ze veel meer tot de kern moeten. Van binnenuit jouw probleem oplossen, anders blijf je er tegenaan lopen. De stap om opnieuw hulp te zoeken is een hele grote stap, maar wel een noodzakelijke. Hier ga je niet alleen uitkomen. Heel veel sterkte.

P.s. je mag me altijd pm sturen, dan kan ik je wat meer vertellen. Wil niet teveel openbaar op het forum hebben staan.
2010: Jij hebt ons papa en mama gemaakt!
* * *
2013: Compleet gelukkig en gelukkig compleet!
<<

FruttiTutti

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 105

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:43

Bericht 25 Jan 2015 13:07

Re: Biechttopic

Hey Biechtje,
Je verhaal is voor mij ook herkenbaar. Ik kan je echt aanraden je door te laten verwijzen naar een goede GGZ-instelling. Hoe moeilijk ook, maak je suicide gedachten kenbaar bij de huisarts en zeg dat je graag hulp wilt. Je zal dan worden doorverwezen naar de gespecialiseerde ggz. Ik heb hier goede ervaringen mee.
Je mag me altijd pm-en, als je wilt kletsen of gewoon je gedachten wilt ventileren, maar ook voor wat motiverende woorden of de spreekwoordelijke 'schop onder je kont'.

Succes!
Liefs
<<

Lara

Kletskop

Berichten: 560

Geregistreerd: 29 Dec 2013 13:45

Bericht 25 Jan 2015 20:54

Re: Biechttopic

Wat rot Biechtje. Hoop dat je de keuze snel kunt maken en er dan een last van je schouders valt (al ken ik de situatie natuurlijk niet).
:hug:
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4203

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 25 Jan 2015 21:15

Re: Biechttopic

Nog een update rondom treinkaart:
Ik had hem een mail nog gestuurd dat ik het jammer vind dat dat misverstand zo geescaleerd is, en dat we het beter achter ons kunnen laten en stelde voor een nieuwe afspraak te plannen.

Kreeg ik eerst kort mailtje terug dat hij het moest laten bezinken. Nja ok.

Kreeg ik vandaag nog een mail dat hij niet gelooft dat het een misverstand is, en dat hij me goed genoeg kent om te weten hoe ik het bedoelde. Hij vindt het nog te vroeg om over afspreken te beginnen, wil eerst weer beginnen met gewoon contact.

Tja wat moet ik ermee? Ik vind echt dat hij zich aanstelt..
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 23092

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 25 Jan 2015 21:18

Re: Biechttopic

Sjezus wat een ontzettende drama queen! Ik zou er al geen zin meer in hebben geloof ik.
❤ 7 juni 2018
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10096

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 25 Jan 2015 22:35

Re: Biechttopic

Suïcidaal Biechtje, zoek hulp. Wat iemand al eerder zei; hier kun je niet alleen uitkomen. Uiteindelijk heb ik de juiste hulpverlener gevonden. Nog steeds heb ik heel soms zulke nare gedachten. Het duurt lang, maar er is echt licht aan het einde van je donkere tunnel!
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers