Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic

<<

Anoniem156

Bericht 13 Jan 2015 08:30

Re: Biechttopic

Ik vind dat hij zich nogal aanstelt, maar het berichtje van jou was niet echt duidelijk zoals je m bedoelde.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 13 Jan 2015 08:36

Re: Biechttopic

Nu ik ook teruglees is het ook een ongelukkige communicatie. Maargoed wat ik ook aangaf bij hem, via whatsapp kunnen dingen anders overkomen. Hij had me kunnen vragen van: kan je nu de 31e ja of nee?
En stel nu dat ik had besloten om dan de 31e ook niet te komen, wat maakt het uit, hadden we toch andere dag afgesproken als er weer een actie is?
Nu ik er een nachtje over heb geslapen vind ik hem echt als een behoorlijke dramaqueen reageren
<<

Anoniem140

Bericht 13 Jan 2015 08:38

Re: Biechttopic

Wat irritant zeg! Ik heb ook een hele goede vriend waamee ik wel eens zulk kleine dingetjes heb, Het is dan gewoon een misverstand en na een paar dagen praten we het uit. Alleen hij heeft 1 keer gezegd dat ik loog en daar ben ik zo ontzettend boos om geworden, liegen doe ik niet en al helemaal niet tegen iemand waar ik zoveel om geef. Daar ben ik toen uiteindelijk kwader om geworden dan waar de ruzie in eerste instantie over ging (een gekke opmerking van zijn kant). Dat zou ik dus echt niet kunnen waarderen.

Ook heb ik nog een andere vriend die ik eergisteren heb laten weten dat hij weer conctact kan opnemen als hij normaal doet. Hij vond dat ik te traag reageerde op zijn whatsappjes (ja, die mannen bestaan). Terwijl ik gewoon meteen reageer zodra ik tijd heb en die berichten zie. Tot nu toe niks meer gehoord.
<<

Anoniem156

Bericht 13 Jan 2015 08:38

Re: Biechttopic

Jij zegt in je wa heel duidelijk: het gaat niet lukken. Als reden geef je dat het kaartje niet meer geldig is.
dan hoeft hij toch niet te vragen of je nog kan, de 31e?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 13 Jan 2015 08:46

Re: Biechttopic

Ik ben nu inderdaad bozer om het feit dat hij gewoon zegt dat hij me niet gelooft en ik lieg.
Als ik nog eens teruglees begint hij met dat ik alleen maar wil afspreken omdat anders mn ticket verloopt. Maar ik wil juist afspreken omdat ik hem graag wil zien. Ik had ook andere dingen met die kaart kunnen doen.

Poubelle, ik zie dus die treinkaart en de 31e los van elkaar, en hij dus niet.
Wat ik bedoelde te zeggen van, nou die treinkaart is maar geldig tm de 25e, dan kan ik die dus niet de 31e gebruiken(logisch, dat snapt iedereen). Maar, dat wil niet zeggen dat ik de 31e niet kan komen. Dat zijn 2 verschillende dingen.
Hij denkt: oke, dus omdat die treinkaart maar t/m de 25e geldig is komt ze niet de 31e en gaat het alleen maar om die kaart dat ze die kan gebruiken.
(maargoed, wat dan nog..)
Maar dat heb ik gister niet goed kunnen verwoorden naar hem toe, mja, ik ga nu geen contact zoeken om het nog een keer duidelijk te maken hoe ik het bedoelde.
Nu ik er steeds meer over nadenk snap ik steeds minder ervan waarom hij nu eigenlijk zo boos is. En snap ik nu ook steeds minder wat nu eigenlijk het probleem is. Gaat het nu erom dat ik die kaart wilde gebruiken omdat hij anders verloopt, om de 31e, om wat gaat het nu eigenlijk?
Feit blijft dat ik hem een whatsapp heb gestuurd om hem te zien. Het is nu allemaal een beetje uit zn verband getrokken ook.
Ik wacht eerst zijn reactie af, hoewel dus de kans bestaat dat ik niks meer hoor..
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15329

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 13 Jan 2015 09:42

Re: Biechttopic

Huh ik snap er echt niks van Biechtje. Hij heeft toch gewoon gelijk? Ja ok, hij reageert compleet overdreven en is inderdaad nogal een dramaqueen, maar hij is boos omdat jij zei dat het niet ging lukken omdat die kaart dan niet geldig is. En dat is toch ook precies wat jij zei? Ik vind jouw berichtje ook een beetje raar, ik had het wat meer uitgelegd: Ja dan kan ik wel, maar dan is mijn treinkaart niet meer geldig. En omdat we dit bezoekje aan het plannen zijn om m'n kaart te gebruiken (anders verloopt 'ie, da's ook zo zonde), kunnen we misschien beter voor de 25e (ook) een keer afspreken.

Nogmaals, ik vind dat hij enorm overdreven reageert, maar hij heeft in essentie wel gelijk. Jij zegt nee omdat je kaart niet geldig is.

♥♥


Don’t feed the troll 🧌
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 13 Jan 2015 10:00

Re: Biechttopic

Ja het is nogal een ongelukkige communicatie bij elkaar.
Ik schrok nogal omdat hij nogal overtrokken reageert, hij ging me een week lang negeren. Hij zegt dat hij het enorm raar vindt dat ik alleen maar wil afspreken met hem omdat anders die kaart verloopt. En dat is niet waar, ik heb tegen hem gezegd dat ik graag met hem wil afspreken omdat ik hem graag wil zien. En ja, dat ik dan die kaart kan gebruiken is natuurlijk fijn meegenomen.

Maar als ik dus aangeef dat ik wilde afspreken met hem om hem gelooft hij me niet.
Voor hem wordt het nog eens extra bevestigd omdat hij begon over de 31e en ik dus zei: dan lukt het niet, waarmee ik doelde op dat ik dan niet die kaart kan gebruiken. Een kaart die geldig is tm de 25e kan je niet gebruiken voor de 31e. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet KAN komen.
En ik denk nu dat het er niet echt meer toe doet wie er nu gelijk heeft.. Het doet mij dus pijn dat hij denkt dat ik niet om hem als persoon zijnde wil afspreken.

Zoals ik hem ken gaat hij me nu echt voor altijd negeren, vind ik wel wat ver gaan om voor zoiets een vriendschap op te geven? Maarja als hij het dan niet wil uitpraten.
Ik zat er nog aan te denken om hem eind deze week een mail te sturen waarbij ik nogmaals uitleg geef hoe ik het bedoelde, doen of niet doen?
Snappen jullie het allemaal nog? :eyes:
<<

Anoniem140

Bericht 13 Jan 2015 10:06

Re: Biechttopic

Ik ben het eens dat jouw communicatie naar hem toe ook niet goed is. Maar het is inderdaad erg uit de hand gelopen. En als hij je voor altijd gaat negeren denk ik niet dat het een hele speciale vriendschap is eerlijk gezegd. Ik zou even helemaal niets meer doen of sturen.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15329

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 13 Jan 2015 10:08

Re: Biechttopic

Het is inderdaad allemaal een beetje ongelukkige communicatie. Maar ik zou hem nu niet in zijn sop laten gaarkoken zoals anderen hier adviseren. Het is namelijk niet helemaal onterecht, zijn reactie. Alleen hij blijft er enorm in hangen en luistert niet naar jouw kant van het verhaal. Ik zou hem bellen of anders (als hij niet opneemt) een appje sturen dat je je rot voelt over de hele situatie en dat er echt een miscommunicatie is. En dan aangeven dat je graag langs komt om het uit te praten.
Zonde om over zoiets kleins een hele vriendschap te verpesten toch?

Edit: Oh ik zie nu de reactie van Miley en daar kan ik me ook wel weer in vinden. Ik ben zelf altijd nogal van het uitpraten, maar zij heeft ook wel weer een punt dat het blijkbaar niet zo'n hele speciale vriendschap is als hij om zoiets kleins zo kinderachtig gaat doen. Nja, ik persoonlijk zou het dus proberen uit te praten maar ik snap ook wel dat je daar geen zin in hebt.

♥♥


Don’t feed the troll 🧌
<<

Anoniem140

Bericht 13 Jan 2015 10:11

Re: Biechttopic

Elliot ik ben ook van het uitpraten. En toen ik ruzie had met mijn beste vriend voelde ik mij ook heel rot maar mijn beste vriend ook en die zou mij echt niet "voor altijd negeren" zoals Biechtje zegt. Als dat het geval zou zijn zou ik hem nu dus wel met rust laten en dan misschien na een week eens een berichtje sturen.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13527

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 13 Jan 2015 10:20

Re: Biechttopic

Al zou ze in het meest extreme geval hebben bedoeld dat ze niet kan omdat die kaart dan niet geldig is, dan nog reageert hij toch zwáár over de top? Daarbij heeft ze toch al tig keer uitgelegd wat ze wel bedoelt, maar blijft hij maar beweren dat zij het bedoelt zoals hij zegt dat ze het bedoelt? Sorry, maar dan blijf ik toch echt bij mijn mening dat ik hem in zijn sop gaar zou laten koken, hoe vaker ik het lees, hoe meer ik hem een zeikerd vind. Ik heb het gisteren ook aan mijn man laten lezen, zijn reactie was: 'Ik zou zeggen: zak er maar in.'
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem148

Bericht 13 Jan 2015 10:23

Re: Biechttopic

Ik zou het berichtje ook oppakken zoals hij. Jij kan de 31 niet omdat die kaart niet meer geldig is. Ik zou niet reageren zoals hij doet maar dan zeggen Ow jammer, een week eerder dan? En anders van helaas Ik kan niet eerder. Maar het lijkt mij dat hij nu van een mug een olifant maakt.
Ik zou hem persoonlijk wel bellen. Uitleggen dat nu ik het terug lees snap wat hij bedoelde maar dat het niet zo bedoeld is. Wel vragen wat er nog meer aan de hand is want volgens mij speelt er meer.
Reageert hij daar niet op dan zou ik het laten voor wat het is.
In principe heeft hij gelijk maar zijn reactie is niet netjes. Zonde als je het daarom laat verpesten. Misschien was er die dag iets wat hem dwars zat en kwam dat er bovenop een reageert hij het op jou af.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13527

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 13 Jan 2015 10:23

Re: Biechttopic

Als je het opvat zoals hij het heeft opgevat had hij ook kunnen vragen of ze misschien krap zat en of hij haar treinkaartje een keer kon betalen, of naar haar toe kon komen. Want zoals ik al zei, hij brengt het nu net alsof ze van hem wil profiteren door met die kortingskaart naar hem toe te willen, maar dat slaat in mijn ogen echt nergens op, het kost haar nog steeds geld, al is het een gereduceerd tarief.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem148

Bericht 13 Jan 2015 10:24

Re: Biechttopic

Susan schreef:Al zou ze in het meest extreme geval hebben bedoeld dat ze niet kan omdat die kaart dan niet geldig is, dan nog reageert hij toch zwáár over de top? Daarbij heeft ze toch al tig keer uitgelegd wat ze wel bedoelt, maar blijft hij maar beweren dat zij het bedoelt zoals hij zegt dat ze het bedoelt? Sorry, maar dan blijf ik toch echt bij mijn mening dat ik hem in zijn sop gaar zou laten koken, hoe vaker ik het lees, hoe meer ik hem een zeikerd vind. Ik heb het gisteren ook aan mijn man laten lezen, zijn reactie was: 'Ik zou zeggen: zak er maar in.'


Heb je ook helemaal gelijk in maar dan nog zou ik het jammer vinden dat de vriendschap eindigt.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15329

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 13 Jan 2015 10:26

Re: Biechttopic

Susan schreef:Al zou ze in het meest extreme geval hebben bedoeld dat ze niet kan omdat die kaart dan niet geldig is, dan nog reageert hij toch zwáár over de top? Daarbij heeft ze toch al tig keer uitgelegd wat ze wel bedoelt, maar blijft hij maar beweren dat zij het bedoelt zoals hij zegt dat ze het bedoelt? Sorry, maar dan blijf ik toch echt bij mijn mening dat ik hem in zijn sop gaar zou laten koken, hoe vaker ik het lees, hoe meer ik hem een zeikerd vind. Ik heb het gisteren ook aan mijn man laten lezen, zijn reactie was: 'Ik zou zeggen: zak er maar in.'


Nja, het is dus niet het meest extreme geval, want ze bedoelt ook daadwerkelijk dat ze die dag niet kan omdat die kaart niet geldig is. Dus in die zin snap ik wel dat hij dat zo opvat. Maar zoals ik al eerder zei vind ik zijn reactie ook enorm overdreven. Ik bedoel alleen te zeggen, dat ik begrijp waar het vandaan komt, de reactie van biechtje was gewoon een beetje onduidelijk (zoals ze zelf inmiddels ook aangeeft).

♥♥


Don’t feed the troll 🧌
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13527

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 13 Jan 2015 10:26

Re: Biechttopic

Ja, maar ja, het is niet dat ze het na het eerste boze bericht van hem heeft opgegeven. Ze heeft al geprobeerd het uit te praten, als iemand dan zo blijft reageren dan is het op een gegeven moment echt wel klaar. Ik ga dan voor zoiets stoms niet door het stof of diegene alsjeblieft weer met me wil praten. Als de vriendschap hierdoor eindigt dan vind ik dat zijn keuze, niet die van haar.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13527

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 13 Jan 2015 10:28

Re: Biechttopic

Elliot schreef:
Nja, het is dus niet het meest extreme geval, want ze bedoelt ook daadwerkelijk dat ze die dag niet kan omdat die kaart niet geldig is. Dus in die zin snap ik wel dat hij dat zo opvat. Maar zoals ik al eerder zei vind ik zijn reactie ook enorm overdreven. Ik bedoel alleen te zeggen, dat ik begrijp waar het vandaan komt, de reactie van biechtje was gewoon een beetje onduidelijk (zoals ze zelf inmiddels ook aangeeft).


Biechtje schreef:Wat ik bedoelde te zeggen van, nou die treinkaart is maar geldig tm de 25e, dan kan ik die dus niet de 31e gebruiken(logisch, dat snapt iedereen). Maar, dat wil niet zeggen dat ik de 31e niet kan komen. Dat zijn 2 verschillende dingen.
Hij denkt: oke, dus omdat die treinkaart maar t/m de 25e geldig is komt ze niet de 31e en gaat het alleen maar om die kaart dat ze die kan gebruiken.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 13 Jan 2015 10:58

Re: Biechttopic

Precies Susan.
Maar hij is nogal snel met het verbinden van een conclusie.
Hij reageerde dus met dat ik niet moet liegen om het feit dat ik zei" het gaat niet lukken". Nee, inderdaad, ik kan geen kaart gebruiken op de 31e die maar geldig is tm de 25e. Dat hij daar gelijk de conclusie aan verbindt/het opvatte dat ik dan de 31e niet kom is toch raar?
Het hele verhaal komt mij over als stank voor dank. Is toch juist fijn dat ik hem nog een extra keer kon zien omdat ik vorige keer die kaart vergeten was? Zijn hele reactie is echt het tegenovergestelde van wat ik verwachtte. Ik verwachtte terug van, ah ja leuk dat je nog een keer komt! Jammer dat je die kaart dan niet kan gebruiken omdat die maar geldig is tm de 25e, anders kom ik wel naar jou of misschien is er een andere actie tegen die tijd?
Want toen ik dus reageerde met: dan gaat het niet lukken reageerde hij een week niet. Toen ik dus afgelopen week (nietsvermoedend) een berichtje stuurde met: he hoe is het? begon hij gelijk van: ik voelde me niet geroepen om te reageren op je whatsapp.
Ik wachtte namelijk nog op een antwoord die week en toen dat uitbleef had ik er maar een conclusie aan verbonden dat hij waarschijnlijk nogal druk was, en ik was het ook een beetje vergeten omdat ik zelf druk was.
Ik zit heel erg in dubio wat nu te doen.. Ik vind zijn reactie echt belachelijk overtrokken, maar ik ken hem, hij gaat me nu lange tijd negeren. Is dat dit allemaal waard? Aan de andere kant, als hij dit allemaal zo opvat, en dus niet de moeite gaat nemen om te reageren maar vast blijft houden aan zijn eigen waarheid, zegt wat over hem.
<<

Anoniem125

Bericht 13 Jan 2015 11:01

Re: Biechttopic

Ik vind dat niet raar. Als iemand zegt: dan gaat het niet lukken, zou ik ook concluderen dat diegene dus niet komt. Ik zou het alleen niet zo slecht opvatten allemaal. Waarom komt hij niet een keer jouw kant op eigenlijk? Jij bent toch de vorige keer ook al naar hem gekomen? Ik vind het echt heel gek dat hij zo boos is. Waarschijnlijk zit er iets anders achter. Iets dat al langer speelt in jullie vriendschap en wat er nu uitkomt en dat dit de druppel is.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15329

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 13 Jan 2015 11:13

Re: Biechttopic

Susan schreef:
Elliot schreef:
Nja, het is dus niet het meest extreme geval, want ze bedoelt ook daadwerkelijk dat ze die dag niet kan omdat die kaart niet geldig is. Dus in die zin snap ik wel dat hij dat zo opvat. Maar zoals ik al eerder zei vind ik zijn reactie ook enorm overdreven. Ik bedoel alleen te zeggen, dat ik begrijp waar het vandaan komt, de reactie van biechtje was gewoon een beetje onduidelijk (zoals ze zelf inmiddels ook aangeeft).


Biechtje schreef:Wat ik bedoelde te zeggen van, nou die treinkaart is maar geldig tm de 25e, dan kan ik die dus niet de 31e gebruiken(logisch, dat snapt iedereen). Maar, dat wil niet zeggen dat ik de 31e niet kan komen. Dat zijn 2 verschillende dingen.
Hij denkt: oke, dus omdat die treinkaart maar t/m de 25e geldig is komt ze niet de 31e en gaat het alleen maar om die kaart dat ze die kan gebruiken.


Ja dat heb ik allemaal wel gelezen, maar Biechtje zei 'dat gaat niet lukken'. Ze zei niet: 'Dan kan ik die kaart niet gebruiken, maar ik wil wel alsnog komen'. Ze was dus niet duidelijk in haar communicatie.

♥♥


Don’t feed the troll 🧌
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 13 Jan 2015 11:18

Re: Biechttopic

Hij heeft gewoon voorbarig een conclusie getrokken denk ik

-De treinkaart is niet geldig
-De treinkaart is niet geldig dus komt ze niet.

Ik was nog maar bij punt 1 terwijl hij al punt 2 had geconcludeerd.
Ik vind dat hij te voorbarig een conclusie heeft getrokken. Hij had ook kunnen vragen van, oke, de kaart is dus niet geldig maar wil je nog afspreken de 31e? Dan had ik geantwoord van, ja ik kan dan wel, maar ik moet even kijken hoe het zit met geld. (Het zou me dan 40 euro kosten ipv rond de 15 EUR als er een actie zou zijn) en dat is voor mij nogal een verschil omdat ik aan het sparen ben voor een wereldreis. Hij weet ook dat ik ervoor aan het sparen ben.

Ik twijfel dus heel erg wat te doen, omdat ik dus niet duidelijk ben geweest in mijn communicatie hem over een week ofzo een mail sturen waarbij ik het nogmaals uitleg hoe ik het bedoelde? En dan aan hem overlaten wat hij er verder mee doet..
<<

Anoniem125

Bericht 13 Jan 2015 11:22

Re: Biechttopic

Ik denk dat er meer achter zit. Sowieso zou ik het precies zo hebben opgevat als hij heeft gedaan, dat je dus niet komt, maar dat hij zo boos wordt is wel vreemd. Is het in het verleden vaker gebeurt dat je eerst iets zegt en er dan later op terugkomt, afspreken maakt die je niet nakomt, en dat soort dingen meer?
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13527

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 13 Jan 2015 11:24

Re: Biechttopic

Er is nu toch helemaal geen afspraak die ze niet nakomt? Ze hadden nog geen afspraak, ze waren een datum aan het prikken. De vorige keer hadden ze een afspraak, toen was ze haar kaart vergeten en toen is ze alsnog gewoon gekomen.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem140

Bericht 13 Jan 2015 11:26

Re: Biechttopic

Al zou er iets zijn dat hem dwars zit, dan moet hij dat ook aankaarten. Ze heeft er over proberen te prazten, lijkt me dan voor hem de mogelijkheid om te zeggen wat hem precies stoort.
<<

Anoniem125

Bericht 13 Jan 2015 11:26

Re: Biechttopic

Ja, dat weet ik wel, maar vaak als iemand zo fel reageert zit er meer achter. We hebben het hier over een vriendschap van jaren, dus kan me zo voorstellen dat hier meer achter zit. Je reageert niet vanuit het niets zo.
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers