Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Hoe ben jij in de keuken?

<<

Artemis

Bericht 12 Sep 2013 09:47

Re: Hoe ben jij in de keuken?

Het is echt een kwestie van oefenen. Toen ik uit huis ging kon ik aardappels/vlees/groente en macaroni uit een zakje en cake uit een zakje.

Maar door 10 jaar proberen, experimenteren, heel veel mislukt eten en gebak gaat het me nu goed af. Want als je veel kookt leer je vanzelf goede combinaties en verhoudingen kennen en die pas je dan vanzelf weer toe in andere recepten. Ik maak bijvoorbeeld al jaren verschillende soorten soep, pompoensoep, tomatensoep, wortelsoep. Dat gaat altijd min of meer volgens hetzelfde principe, en dat ken ik uit recepten. Op een gegeven moment heb ik dan wel ingrediënten voor handen, maar geen recept en doe ik maar wat, met in mijn achterhoofd wat er in die recepten ongeveer moet gebeuren, en dan komt het vanzelf goed.

Net als met bakken, ik kon het vroeger echt niet, alles zakte in of brandde aan. Maar ik vond het wel altijd leuk, dus ik heb veel geoefend. Vorige week moest ik halsoverkop iets bakken voor de school van de kinderen, ik had wat basisdingen in huis, maar geen bijpassend recept, dat doe ik dan gewoon op gevoel, meet ook nauwelijks exact af, en het resultaat is gewoon goed en lekker. Dat had ik 5 jaar geleden echt niet gekund, er staat me nog een fiasco met mislukt gebak voor een verjaardag bij.....
Inmiddels bak ik bijna alle verjaardagstaarten zelf, en die smaken prima. Kwestie van proberen, oefenen, heel vaak eindigen met een boterham omdat het eten mislukt is ook, en dan leer je het vanzelf.
<<

Mystique

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 83

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:21

Bericht 14 Sep 2013 04:14

Re: Hoe ben jij in de keuken?

Ik kook wel regelmatig iets uit zakjes/potten en vind bijv. de Wereldgerechten lekker om te maken. Door onregelmatig werken maak ik vaak iets wat relatief snel klaar is en niet te moeilijk. Ik ben dan vaak te moe om uitgebreider te koken. Zo leuk vind ik koken overigens ook niet om te doen, het duurt me al snel te lang. Ik maak bij voorkeur gerechten uit de oven zoals lasagna of ovenschotels met groenten/aardappelschijfjes/gehakt/kaas.
Maybe the reason why all the doors are closed, so you could open one that leads you to the perfect road
<<

Zonnetje

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2452

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:49

Bericht 14 Sep 2013 11:45

Re: Hoe ben jij in de keuken?

Ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen of om dingen zelf te maken in plaats van kant-en-klaar te kopen. Zo heb ik bijvoorbeeld de afgelopen jaren zelf wel eens ragout, aioli, guacamole, verschillende pastasauzen, pepersaus, verschillende soepen, eiersalade, tonijnsalade, aardappelsalade, etc. zelf gemaakt. Maar ik vind wel dat je er voldoende tijd voor moet hebben. Op dagen dat ik laat thuis kom uit mijn werk of vroeg ga sporten, hou ik het bij wat gemakkelijkers.
<<

Exogenesis

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15219

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:26

Bericht 14 Sep 2013 13:25

Re: Hoe ben jij in de keuken?

Ik ben niet zo heel creatief. Wel maak ik vaak dingen na met verse ingrediënten, in plaats van uit pakjes, zoals de wereldgerechten van Knorr.
• 6-12-2013 & 30-8-2016 •
<<

Ilovethe90s

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3152

Geregistreerd: 03 Sep 2013 22:14

Bericht 14 Sep 2013 17:57

Re: Hoe ben jij in de keuken?

Ik maak veel gebruik van pakjes en zakjes maar probeer het wel zoveel mogelijk te beperken. Ik vind koken best leuk maar de tijd ontbreekt vaak gewoon waardoor ik weer in oude gewoontes terugval.
Vorige

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers