Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Zwangerschap & kinderen biechttopic

<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13517

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 26 Sep 2013 09:53

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Ik ben het ook eens met mijn voorgangers. Ik zou zoiets echt niet makkelijk naast me neer kunnen leggen, voor mij zou dit voorlopig niet klaar zijn. Ik vind het heel erg fout als een vrouw zoiets doet, buiten de man om de beslissing nemen om zwanger te worden en stiekem met de pil stoppen, dit vind ik eigenlijk precies hetzelfde of eigenlijk zelfs nog een graadje erger, omdat hij niet alleen eenzijdig beslissingen neemt over jullie gezinssituatie maar ook nog jouw lichamelijke integriteit schaadt door voor jou te bepalen dat je het risico neemt zwanger te raken.

Voor een derde kind gaan zou wel het allerlaatste zijn dat ik op zo'n moment zou willen. Hij zou toch eerst heel goed moeten begrijpen dat het heel, heel erg fout is wat hij heeft gedaan en mijn vertrouwen zou ook weer moeten herstellen. Ik denk dat als je nu aangeeft dat je toch ook wel een derde wil, hij denkt dat het eigenlijk nog best een leuke grap is die hij je heeft geleverd, een onschuldige streek om je over de streep te trekken. Terwijl het feit dat jij heimelijk ook best een derde zou willen niets afdoet aan hoe fout hij bezig is geweest. Ik zou echt eerst de puntjes op de i willen wat dat betreft. Gaten in condooms prikken en stiekem het condoom afdoen gaat in mijn ogen echt heel ver.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem5

Bericht 26 Sep 2013 10:41

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Wat een nare streek om gaatjes in het condoom te prikken zeg, ik geloof dat ik dan eerst nog wel heel lang zou moeten nadenken of ik met die man wel nog een kindje wil (of uberhaupt de relatie) als hij zo achterbaks achter mijn rug een kind wil opdringen, wat jij notabene zou moeten dragen.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 26 Sep 2013 11:10

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Hier het biechtje weer met vriend die de condooms saboteert.

Gisteren is hij vertrokken naar zijn ouders.. We hebben een lang en goed gesprek gehad en daar in heeft hij aangegeven dat hij heel fout was, heeft veel spijt nu, maar voor mij is dat even te laat gekomen..
Ik moet na denken over alles en wil hem daarom even niet om me heen hebben, vandaar dat hij nu een paar dagen logeren is.

We hebben verder gewoon een goede relatie, nooit problemen of wat dan ook... Ik vind dit ook niets voor hem daarom
Hij zegt zelf dat hij het nooit had mogen doen maar dat zijn wens zo sterk was en dat hij okk niet begreep dat ik eerst wel er voor ging en na twee maand toch niet meer..
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 26 Sep 2013 14:45

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Ik denk dat ik vanmiddag een innestellingsbloeding heb gevoeld. Ik voelde ineens 1 steek in mijn onderbuik en riep daarbij ook ‘auw!’. Daarna ben ik wat bloed verloren, 1 oktober zou ik eigenlijk pas ongesteld moeten worden, dus het zou kunnen. 17 september is mijn eisprong geweest. Nu is mijn vraag, naar hoeveel dagen kan ik nu testen of ik zwanger ben, aangenomen dat het een innestellingsbloeding is geweest?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 26 Sep 2013 17:04

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Ik heb een vraag. Wanneer vinden jullie een relatie/situatie stabiel genoeg om voor een kindje te gaan? Wij zijn ruim 8 jaar samen en hebben een goede relatie. Wij hebben een koophuis met genoeg ruimte voor een gezin. Kamers zijn al zo dat er vrij simpel, snel en misschien goedkoop een kinderkamer gemaakt kan worden. Nu had mijn vriend voor kort twee banen. Eén daar van viel helaas, door de crisis, weg. De andere baan behield hij en kon er ook meer voor werken. Nu werd dit niet gezien als tweede baan dus kreeg hij wel een uitkering. De uitkering heeft hij gelijk stop gezet omdat de baan die hij nog heeft in maart 2014 af kan lopen. Mocht het zijn dat deze baan niet verder gaat dan heeft hij nog recht op 14 maanden uitkering. Wij hebben de laatste tijd tegen elkaar gezegd dat wij eerst zouden wachten tot maart 2014. Maar eigenlijk willen wij allebei wel graag een kindje. Maar mijn vriend houdt niet van onzekerheden en wil dus echt wachten. Maar als die baan weg valt ben ik bang dat hij ook niet meteen voor een kindje wil gaan. Ik werk zelf overigens ook nog en dat ziet er nog steeds gunstig uit. Al weet je dat de laatste jaren nooit helemaal zeker. Natuurlijk is het slimmer om alles financieel stabiel te hebben. Maar mijn tijd tikt ook door.
<<

Anoniem75

Bericht 26 Sep 2013 17:09

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Ook als je een vast baan hebt heb je op dit moment geen zekerheid. En wie weet doen jullie er een paar maanden over om zwanger te raken. Als je gevoel echt zo sterk is zou ik er dus gewoon voor gaan!
<<

Ilovethe90s

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3154

Geregistreerd: 03 Sep 2013 22:14

Bericht 26 Sep 2013 17:59

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

@Biechtje met vermoedelijke innesteling, ik denk dat het gewoon net als anders is --> op je nod dus.

@ laatste Biechtje: als je gevoel zo sterk zegt dat je ervoor wilt gaan zou ik het doen.
Er zijn zoveel mensen die minder zekerheid hebben dan jullie nu, die gaan er ook voor en redden het ook. De 1 natuurlijk wat minder goed dan de ander maar als jullie een stabiele relatie hebben en een leuk huisje hebben lijkt het mij prima. Luister gewoon naar je eigen gevoel!
<<

Annie24

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1405

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:22

Bericht 26 Sep 2013 22:55

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Razz schreef:Ook als je een vast baan hebt heb je op dit moment geen zekerheid. En wie weet doen jullie er een paar maanden over om zwanger te raken. Als je gevoel echt zo sterk is zou ik er dus gewoon voor gaan!


Daar sluit ik me bij aan. Mijn vriend had al 7 jaar een vast contract en huppa bedrijf failliet, dus zonder baan.
Ik heb 9 jaar een vast contract en bij ons moeten er 50 van de 150 uit. Ik hoor a.s. maandag of ik de pineut ben.

Een vaste baan zegt tegenwoordig vrij weinig meer.
Afbeelding
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 27 Sep 2013 13:29

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Ik wil heel graag wat kwijt... Sinds ons 2e kindje er is hebben mijn man en ik al een paar keer flinke ruzies gehad over de lulligste dingen. Het probleem is dat als wij eens ruzie hebben dat het ongelooflijk knalt en er een super ruzie ontstaat. Zo kwamen er opeens heel veel dingen op tafel. Zoals: dat mijn man nog geen 1 dag heeft genoten sinds dat hij thuis is( heeft vakantie en heeft momenteel geen werk ), hij had wat creatieve dingen liggen om te maken voor buiten maar dat moet hij zogenaamd tussen neus en lippen doordoen omdat ik volgens hem, hem beperk doordat de kids ook vermaakt moeten worden. Ja kom je hebt niet voor niets kinderen. Dat slaat natuurlijk nergens op dat hij nog geen 1 dag heeft genoten!! En dan moet je nagaan dat ik me nog meer ontferm over de kids dan hij. Daar kan ik me zo pissed om maken BAH! En dan heb je de slaapjes nog van beide kids en hijzelf trouwens ook! En door die slaapjes hebben we nog maar weinig tijd zoals hij zo mooi zegt! Ga dan niet naar bed denk ik dan. Ach zo zijn er nog zoveel meer dingen en ik ben echt super verdrietig en boos! Hij moet maar gauw weer aan het werk, dan zitten we elkaar ook niet op de lip elke dag. En dan zegt hij: ja jij gaat er ook noooit op uit met de kids. Nee dat doe ik ook niet genoeg, en dat moet ik wel doen inderdaad maar dan wil ik weg als gezin met z'n allen lekker 4ren wandelen ofzo. En dan zegt hij, nee je moet lekker met je 2 kids weg en niet met mij. Ja? We zijn een gezin hoor en het is niet ik en de 2 kids. Ik weet het op dit moment echt ff niet meer..... :cry: We hebben echt knallende ruzie. Het zijn zoveel dingen ( dingen die ik nog niet eens opgenoemd heb maar dan ben ik over een half uurtje nog bezig )
<<

Anoniem32

Bericht 27 Sep 2013 16:29

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Als ik dit zo begrijp en op basis van 1 kant van het verhaal beoordeel, dan denk ik dat jullie een goed gesprek moeten gaan voeren.

"En dan zegt hij, nee je moet lekker met je 2 kids weg en niet met mij. " Met jou 2 kids?
Hier slaat hij de plank wel mis naar mijn mening.
Als er niet gesproken word, of nog beter hulp bij ingeschakeld word, dan gaat dit niet lang goed ben ik bang.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13517

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 27 Sep 2013 16:38

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Hij baalt dat hij niet meer tijd voor zichzelf heeft en probeert dat op jou af te wentelen, terwijl het gewoon een logisch gevolg is van het hebben van twee kleine kinderen, waaronder een pasgeboren baby. Dan heb je gewoon niet alle tijd. Als jij al veel meer doet en hij tijdens de slaapjes van de kinderen zelf kiest om op bed te gaan liggen dan moet hij inderdaad niet bij jou komen klagen. Wel misschien als het op een manier gaat van 'ik vind het best zwaar zo, heb jij dat ook?' maar niet op een beschuldigende manier en al helemaal niet om te proberen te zorgen dat jij de deur uitgaat met 'jouw' twee kinderen zodat hij het rijk alleen heeft. Ook hier kan zoiets uiteraard best in overleg, dat je vraagt: 'Vind je het goed om beide kinderen mee te nemen zodat ik even iets voor mezelf kan doen?' en een volgende keer dan uiteraard ook bereid zijn om dat andersom ook te doen. Maar niet op de manier waarop hij het nu probeert.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:44

Bericht 27 Sep 2013 20:31

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Biechtje schreef:Hier het biechtje weer met vriend die de condooms saboteert.

.


Ik denk dat dit verstandig is. Even ruimte tussen jullie. Sterkte!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 27 Sep 2013 20:37

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Stuiterbal schreef:Als ik dit zo begrijp en op basis van 1 kant van het verhaal beoordeel, dan denk ik dat jullie een goed gesprek moeten gaan voeren.

"En dan zegt hij, nee je moet lekker met je 2 kids weg en niet met mij. " Met jou 2 kids?
Hier slaat hij de plank wel mis naar mijn mening.
Als er niet gesproken word, of nog beter hulp bij ingeschakeld word, dan gaat dit niet lang goed ben ik bang.


Oke dat heb ik inderdaad niet helemaal goed getypt :confused: Ik bedoelde meer in de zin van dat ik de kids maar eens lekker mee moest nemen. Ik zal het gelijk veranderen. Ja ik was behoorlijk in de war toen ik het typte en toen kwam het waarschijnlijk verkeerd over.....
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 27 Sep 2013 20:42

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Susan schreef:Hij baalt dat hij niet meer tijd voor zichzelf heeft en probeert dat op jou af te wentelen, terwijl het gewoon een logisch gevolg is van het hebben van twee kleine kinderen, waaronder een pasgeboren baby. Dan heb je gewoon niet alle tijd. Als jij al veel meer doet en hij tijdens de slaapjes van de kinderen zelf kiest om op bed te gaan liggen dan moet hij inderdaad niet bij jou komen klagen. Wel misschien als het op een manier gaat van 'ik vind het best zwaar zo, heb jij dat ook?' maar niet op een beschuldigende manier en al helemaal niet om te proberen te zorgen dat jij de deur uitgaat met 'jouw' twee kinderen zodat hij het rijk alleen heeft. Ook hier kan zoiets uiteraard best in overleg, dat je vraagt: 'Vind je het goed om beide kinderen mee te nemen zodat ik even iets voor mezelf kan doen?' en een volgende keer dan uiteraard ook bereid zijn om dat andersom ook te doen. Maar niet op de manier waarop hij het nu probeert.


Kijk, als hij dat alleen al aan mijn vraagt of ik beide kinderen mee wil nemen zodat hij even tijd voor zich alleen heeft. Zo zou het inderdaad al heel anders overkomen. Maar ik krijg nu pas het verwijt van weken geleden toen hij met een kliko bouw aan de gang ging en dat het ruim een week heeft geduurd alleen maar kwam omdat hij telkens werd afgeleid door de oudste en er elke keer weer iets tussendoor kwam. ( Kleine fles, allebei vervelend oid ) Ja hallo neem dan ook de consequenties dat je er een 2e bij hebt. En ja een baby heeft gewoon meer aandacht nodig, en de oudste wil ook leuke dingen doen en gezellig dingen doen met papa en mama.

Hier is het laatste woord ook nog niet over gesproken. Ik heb gewoon echt het idee dat ik de boosdoener ben.....
<<

Anoniem Antwoord

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 159

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:06

Bericht 28 Sep 2013 09:02

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Het is alsof ik mijn eigen verhaal lees. Sinds dat de tweede er is vind ik mijn partner niet zo'n leuke vader meer als bij de eerste. Ik wil graag leuke dingen doen alleen of met het gezin, maar dat lukt niet want hij heeft anders geen tijd meer voor zijn hobby... Ja hallo, ik wil ook wel eens wat tijd voor mezelf!

Maar eerlijk, er komt al een kleine verbetering in. Het is vooral van zijn humeur afhankelijk of hij wat wil doen of niet.
<<

Slakje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2867

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:38

Bericht 28 Sep 2013 11:42

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Een biecht onder mijn eigen naam.

Ik zie het even niet meer zitten met Julie. Ik ben echt wel helemaal gek op haar! Maar het huilen stopt gewoon niet. Er is af en toe een dag dat het goed gaat en dan ben ik helemaal euforisch, maar dan begint het weer, het ontroostbaar huilen. Nu ik koemelkvrij eet zie ik wel verbetering met de stoelgang/spugen/krampen/uitslag, maar nu huilt ze zonder dat ik weet wat er is. En echt krijsen. Ookal heb ik haar bij me, probeer ik haar te troosten, aan de borst, in de doek, in de wandelwagen, in de auto, in de fietskar. Het helpt gewoon niet. Ze blijft krijsen. Ik was er gisteren zo helemaal klaar mee dat ik even zin had om haar gewoon te laten vallen. Dat idee floepte zo even door mijn hoofd. Ik heb haar dan aan mijn vriend gegeven en gezegd dat hij zijn plan moest trekken met haar, dat er melk in de frigo stond. Ik heb bijna continu hoofdpijn, ik slaap te weinig, ik geraak op dit moment niet aan mezelf toe of aan het huishouden. Om het huishouden te doen moet ik haar bewust laten huilen... Gisteravond waren de 2 meisjes enkele uurtjes bij mijn schoonouders en ik was zo opgelucht. Mijn hoofdpijn verdween als sneeuw voor de zon, ik kreeg plots meer energie, ik voelde mij echt goed.

Zeg me alsjeblieft dat dit gehuil niet te lang meer duurt :-( *hetiseenfase*
AfbeeldingAfbeelding
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:44

Bericht 28 Sep 2013 12:17

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Slakje wat ontzettend vervelend. Goed dat je meisjes gisteren even weg waren. Dat geeft jouw de rust en ruimte om even aan jezelf te denken. Probeer dat vaker even te doen. Zodat je zelf even op adem kan komen. Komt J 's nachts nog veel? En hoe doen jullie dat 's nachts?
<<

Anoniem28

Bericht 28 Sep 2013 12:40

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Je vriend is heel veel weg toch? Jij staat er heel vaak alleen voor, of niet? Is het geen optie dat je vriend meer thuis is om je te ontlasten?
<<

Vlaai

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1374

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:39

Bericht 28 Sep 2013 17:52

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Slakje veel sterkte, hopelijk komt er snel verbetering met het huilen.
Hier herkende ik het helaas en heeft hij t/m 9 weken bijna dag en nacht gehuild, verschrikkelijk voelde ik me.
Heb je toevallig mensen in je omgeving die regelmatig even op j kan passen zodat hij beetje voor een op adem kan komen?
<<

Anoniem85

Bericht 28 Sep 2013 20:09

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Slakje, wat ontzettend naar. Heel erg herkenbaar. Hier heeft het tot 4 maanden geduurd toen stopte het met koemelk vrije voeding. De tip die ik je echt wil meegeven is, ga naar de huisarts, eis dat ze gezien wordt door de kinderarts, als die niets kan vinden zou je nog een osteopaat kunnen proberen. Probeer tijd voor jezelf te plannen, anders is het niet vol te houden. Sterkte.
<<

Anoniem16

Bericht 28 Sep 2013 20:49

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Wat vervelend Slakje. Ik heb ook niet echt tips, en andere voeding? En dan zorgen dat ook je vriend de nachten eens overneemt ofzo? Is het niet mogelijk om een verwijzing te krijgen naar een kinderarts? Heel veel succes!
<<

Surya

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 996

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:27

Bericht 28 Sep 2013 21:27

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Wat naar slakje! Ik zou ook een verwijzing vragen. Anders naar de huilpoli. Sterkte! Het lijkt me echt heel naar.
<<

Anoniem 42

Bericht 28 Sep 2013 22:04

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Slakje: wat klinkt dat loodzwaar. Ik zou ook een ziekenhuisafspraak regelen om haar helemaal goed door te lichten of anders voor de huilpoli. Heel veel sterkte, ik vind het al superknap dat je het twee maand volhoudt op deze manier.
<<

Slakje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2867

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:38

Bericht 28 Sep 2013 22:22

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

We zijn al naar 2 kinderartsen (bloedafname en echo zijn gedaan toen) geweest en de osteopaat ondertussen ook al... Ik heb dus ook iemand gesproken van LLL over het koemelkvrij dieet. Ze spuugt iig wat minder en het lijkt erop dat ze ook minder krampen heeft. Maar nu ligt ze gewoon terwijl ze huilt, ze doet verder niets waaruit ik kan opmaken dat ze pijn heeft oid.

Misschien moet ik haar inderdaad wat vaker wegbrengen...
AfbeeldingAfbeelding
<<

Anoniem16

Bericht 28 Sep 2013 22:34

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic

Jeetje wat vervelend zeg allemaal. En bestaat er in Belgie geen huilpoli voor dit soort kindjes?
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers