Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Liefde, seks & relatie biechttopic

<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4020

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 26 Okt 2013 19:26

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Ik ben er achter gekomen dat mijn man 3 jaar geleden vreemd is gegaan met een collega. De manier waarop ik er achter ben gekomen was nogal pijnlijk. Ik had een ontsteking in mijn buik en ben daar met spoed aan geopereerd. In het ziekenhuis is daar een kweekje van genomen en bleek het dus een soa te zijn. Ik moet nog voor verdere onderzoeken om te kijken of mijn eileiders niet zijn aangetast. We zijn nu negen jaar samen, hebben net een huis gekocht en zijn/ waren erg gelukkig met elkaar. Ik heb altijd gezegd dat als je vreemdgaat kun je je spullen pakken. Maar nu dit gebeurt weet ik niet wat ik moet doen. Drie jaar geleden twijfelde hij aan onze relatie, wist niet wat hij wilde en is dus 1x vreemd gegaan. Hij zegt dat hij huilend is weggegaan en het echt nooit meer zal doen. Maar ja moet ik dat dan geloven?
<<

SuperGrover

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 710

Geregistreerd: 10 Sep 2013 23:33

Bericht 27 Okt 2013 00:03

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Poeh Biechtje, heftig! Weet je, in principe heb ik zoiets van, een keer vreemdgaan is niet oké, twijfels moet je bespreekbaar maken, maar het hoeft niet per se het einde van een serieuze relatie te betekenen. Maar het onveilig doen, het niet opbiechten en geen soa-test doen, dat vind ik wel heel erg. Hij zet daarmee niet alleen jullie relatie op het spel, maar ook jouw gezondheid. Ik snap dat je niet weet wat je nu moet doen. Ik denk even niet zo veel. Laat het bezinken, denk erover na, praat met elkaar, overweeg eventueel relatietherapie. Dit is wel een dusdanig beschamen van jouw vertrouwen en zo'n grote onverantwoordelijkheid van zijn kant, dat ik het me kan voorstellen als je hier niet zo overheen stapt. Het hoeft nog steeds niet het einde van jullie relatie te betekenen, ik weet niet wat ik in jouw situatie zou doen. Dit is wel heel ernstig.

Hoe gaat het nu met je gezondheid? Gaat het om chlamydia?

Heel veel sterkte, Biechtje!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4020

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 27 Okt 2013 01:17

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Bedankt voor je reactie! Ik heb inderdaad ook zoiets van oké, het kan een keer gebeuren. Maar in dit geval ben ik er echt ziek van geworden. Ik voel me ook zo vies. Hij wist echt niet dat hij een soa heeft opgelopen. Heeft zelf echt nergens last van gehad. En ja hij heeft spijt vind het echt heel erg dat hij me ook nog ziek heeft gemaakt. Maar ja ik denk dan hoe heb je zo ontzettend stom kunnen zijn! Het maakt me zo kwaad mede omdat hij mijn kinderwens ook op het spel heeft gezet. En als ik hierdoor onvruchtbaar ben, kan ik dan nog oprecht van hem houden? Of ga ik hem dit altijd kwalijk nemen. Voor nu heb ik nog geen beslissing genomen. Voor mij speelt ons huis, geld e.d echt geen rol, daarom zal ik nooit bij iemand blijven. We hebben zo hard gewerkt aan onze relatie na die dip dat ik het zo zonde vind om alles op te geven. We hebben het echt fijn samen. Voor nu praten en huilen we veel. Ik vind het in ieder geval fijn dat je een normaal antwoord geeft en niet gelijk hem veroordeeld. Want ik weet zelf ook wel dat hij goed fout zit.
<<

Viva

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1995

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:42

Bericht 27 Okt 2013 07:50

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Wat een enorme rot situatie biechtje! Hopelijk zijn je eileiders niet aangetast (maar kijk naar chiQ)!
Ik word altijd wel boos op de man ik kwestie dus ik laat het even hierbij.
<<

Anoniem28

Bericht 27 Okt 2013 09:06

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Poeh Biechtje. Wat een lastige situatie. Ik weet niet wat ik zou doen, je hebt een heel verleden samen en je zag ook een hele toekomst samen denk ik. Ik denk dat als ik in zo'n situatie bij hem zou blijven, dat ik hem nog hele lange tijd (zo niet altijd) zou blijven wantrouwen. Ik denk dat ik er heel veel moeite mee zou hebben om hem weer te gaan vertrouwen. Vreemdgaan en drie jaar voorliegen is niet niks. Als jullie bij elkaar blijven moet je man er denk ik heel veel in investeren om weer een stukje vertrouwen terug te krijgen.

Volgens mij moet je het inderdaad even laten bezinken. Je zit nu met zulke heftige emoties dat je nu geen goede beslissing kunt maken. Ik zou denk ik ook relatietherapie overwegen, vaak kom je dan toch een stukje verder dan dat je het zelf probeert. En als je dan tot de conclusie komt dat het niet meer werkt, heb je in ieder geval je best gedaan om het weer te laten werken.

Sterkte.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4020

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 27 Okt 2013 09:17

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Je mag ook reageren als je boos bent, ik zelf wordt om zulke dingen ook erg boos. Nu het mezelf overkomt is het heel anders. Ik ben zo ontzettend teleurgesteld en gekwetst, dat ik niet weet of dat nog goed kan komen. Het gaat om gonorroe met mijn gezondheid gaat het wel. Heb veel pijn gehad dat gaat nu gelukkig beter, ben ontzettend moe maar dat komt denk ik meer door het emotionele. Ik kom uit een gezin waar mijn vader van vreemd ging mijn moeder daardoor chlamydia op liep. Scheiden en toen weer een man die structureel vreemdging. Dus ja ik ben erg tegen vreemdgaan en dan gebeurt mij zoiets. Aan het begin van onze relatie heeft hij een soa test gedaan, ik ging er dus vanuit dat hij geen soa's had. Misschien naïef en dom maar ik ging er niet vanuit dat hij zoiets zou doen. Ik weet wat de gevolgen van een soa kunnen zijn.
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5379

Geregistreerd: 11 Sep 2013 12:54

Bericht 27 Okt 2013 09:26

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Biechtje wat ontzettend rot en verdrietig moet dit voor je zijn. Hoe gaat het nu met je gezondheid, komt het goed? Sowieso is dit natuurlijk al heel moeilijk, maar om hier dan op zo'n manier achter te komen.. Volgens mij kán je op dit moment niet eens een beslissing maken. Doe waar jij je op dit moment het fijnst bij voelt, denk goed aan jezelf.. Het lijkt me ook naar dat nu iedereen hier een mening over heeft (of heb je het niet aan je naaste omgeving verteld?) maar het gaat uiteindelijk om jou, vergeet dat niet. Hoe is jouw vriend er verder onder? Kan me voorstellen dat het voor hem (ook al is hij de grote boosdoener in dit verhaal) niet in z'n koude kleren gaat zitten.

Heel veel sterkte gewenst.. :hug:
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4020

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 27 Okt 2013 09:31

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Ik heb ook gezegd dat ik nu geen beslissing maak en er over na moet denken. Heb ook relatie therapie voorgesteld omdat ik denk dat het ons kan helpen. Dan kan ik er in ieder geval over praten. We praten veel maar dat doen we eigenlijk altijd al. Op dit moment zijn we ook nog het huis aan het verbouwen, niet dat het huis er toe doet. Daar hecht ik echt geen waarde aan. Maar we hebben samen zo hard gewerkt en gestudeerd om te komen waar we nu zijn. En drie jaar geleden zijn we langs elkaar heen gaan leven en waren er twijfels. We zijn nu anderhalf jaar getrouwd dat was voor mij echt een bewuste keuze. Voor hem ook zegt hij, daar was ik ook van overtuigd. Nu op dit moment weet ik het allemaal niet meer. Bedankt voor jullie reacties en sorry voor mijn warrige verhaal.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4020

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 27 Okt 2013 09:41

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Over twee weken heb ik een onderzoek om te kijken of het niet verder is gegaan. Verder heb ik het niemand vertelt. Als ik dit aan mijn vriendinnen vertel dan zullen ze hem er altijd op aan kijken. Dan heeft iedereen een mening over mij/ons en dat wil ik niet. Maar het valt me zwaar om het er met niemand over te kunnen hebben en te doen alsof er niks aan de hand is. Hij heeft het zwaar dat zie ik aan hem. Als ik m'n wond verzorg zie ik de tranen in z'n ogen staan. Hij heeft voorgesteld om weg te gaan. Maar ik kan en wil op dit moment niet alleen zijn.
<<

SuperGrover

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 710

Geregistreerd: 10 Sep 2013 23:33

Bericht 27 Okt 2013 12:34

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Oh Biechtje, wat erg. Ik hoop dat je onderzoek goed uit pakt. Ik snap dat je nu juist je vriend nodig hebt, en eigenlijk ook je vriendinnen. Kun je niet met een goede vriendin bespreken dat je relatieproblemen hebt, maar dan niet alle ins en outs? Dan hoef je in elk geval niet de schijn op te houden.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7091

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 27 Okt 2013 12:46

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Biechtje dit is natuurlijk heel erg. Kijk dat je er nu achterkom dat dat 3 jaar geleden is gebeurt, is al vervelend. Maar ik zou inderdaad het meest boos zijn om het feit dat hij het onveilig heeft gedaan en zo jouw gezondheid en vruchtbaarheid op het spel zette. Dat vind ik echt zo respectloos! Mannen weten onderhand toch wel dat zij van een soa vaak niets merken, maar dat het enorme gevolgen kan hebben voor de vrouw. En wat denk je dat het hiv was geweest ipv gonorroe? Ik vind dat echt heel disrespect. Beseft hij nu wel dat hij het ook die meid moet melden? En als dat niet zo is, omdat zij het al wist... hmm. Ja ik zou dat echt erger vinden dan iets dat 3 jaar geleden is gebeurt (al is dat ook helemaal niet leuk of accepteerbaar).
<<

Anoniem44

Bericht 27 Okt 2013 13:19

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Wat vreselijk, vreemdgaan en het dan ook nog onveilig doen... dat is echt wel het meest onrespectvolle dat je kunt doen binnen een relatie. Wil je met zo iemand verder?
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7091

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 27 Okt 2013 13:27

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

-ED- schreef:Wat vreselijk, vreemdgaan en het dan ook nog onveilig doen... dat is echt wel het meest onrespectvolle dat je kunt doen binnen een relatie.


Precies! Dat vind ik echt het laagste van het laagste! Zo onrespectvol!
<<

Anoniem44

Bericht 27 Okt 2013 13:29

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Hier zeggen we altijd, áls je dan vreemdgaat doe het dan tenminste veilig... Niet dat we van plan zijn hoor om vreemd te gaan, of dat we dat ok zouden vinden, maar stel dát, dan toch echt wel veilig... Hoe erg wil je iemand - waarvan je het meeste houdt - naaien? Ik zou echt woest zijn en ik denk dat ik door zo'n actie de relatie wel echt zou beëindigen, hoe moeilijk ook.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7091

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 27 Okt 2013 13:37

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Dat is ook altijd precies wat ik zeg!

Ik vind vreemdgaan al erg, maar als je dan ook nog speelt met mijn gezondheid, mijn leven, dan kan je helemaal genageld aan de muur worden. Als je het dan doe, doe het dan veilig.

Ik vraag me ook nog af of die vrouw waarmee hij vreemd is geweest al wist dat ze een soa had (toch in die 3 jaar goede kans dat zij er al eerder achter is gekomen) en indien ja hem al verteld had.
<<

Moira

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 314

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:25

Bericht 27 Okt 2013 15:09

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Wat een rotsituatie biechtje! Dan gaat hij vreemd en doet hij het ook nog eens onveilig. Ik kan niet beschrijven hoe dom ik het van hem vind. Persoonlijk zou ik wel mijn vraagtekens hebben om hier mee door te gaan. Want was als het weer een keer wat minder gaat in je relatie, rent hij dan ook weer zo naar een ander toe? Doet hij het dan ook weer onveilig?

Laat het even bezinken en denk hier goed over na. Nu heb je alleen nog maar een huis samen, maar straks zijn er misschien ook kinderen in het spel (als hij dat niet van je afgepakt heeft) en dan is het een stuk lastiger om weg te gaan. Ik wens je heel veel beterschap en ik hoop dat de overige uitslagen goed voor je uitpakken.
<<

SuperGrover

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 710

Geregistreerd: 10 Sep 2013 23:33

Bericht 27 Okt 2013 17:11

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Dat vind ik wel een belangrijk punt inderdaad, de andere vrouw moet hiervan ook op de hoogte worden gebracht. Dat is in zo'n situatie natuurlijk niet het eerste waar je aan denkt.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4020

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 27 Okt 2013 17:15

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Bedankt voor al jullie reacties. Het is makkelijk om te zeggen ik zou dat nooit accepteren. Dat heb ik ook altijd gezegd. Ik heb besloten dat ik mezelf even rust gun, ik neem nu geen beslissing. Hij zal ontzettend z'n best moeten doen om onze relatie te redden. Ik heb het haar verteld, heb haar in mijn woede op facebook een berichtje gestuurd. Zei zegt nooit een soa gehad te hebben en ook nergens last van te hebben. Dan niet, ik heb haar gewaarschuwd. Ze kan namelijk nog steeds drager zijn. Mijn man heeft ook nergens last van gehad. Ik ben ook kwaad op haar maar dat moet ik van me afzetten. Het blijft zijn verantwoordelijkheid.
<<

SuperGrover

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 710

Geregistreerd: 10 Sep 2013 23:33

Bericht 27 Okt 2013 17:20

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Maar worden zij en jouw man wel behandeld? Geen last is niet hetzelfde als geen soa. Dat jouw man het heeft, is wel duidelijk, en als hij alleen met haar is vreemd gegaan, dan heeft zij het ook.

Ik denk dat het goed is om nu de emoties nog zo heftig zijn, even geen beslissing te nemen.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4020

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 27 Okt 2013 17:38

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Mijn man wordt wel behandeld, zei niet want ze heeft het niet zegt ze. Ik heb haar gewaarschuwd en ook gezegd dat je het niet hoeft te merken. Misschien is ze allang behandeld dat weet ik niet. Mijn man wist het echt niet. Dan had hij me echt wel gewaarschuwd, aangezien we beide een kinderwens hebben. Ik denk ook dat het voor nu beter is om het even te laten rusten. We praten er wel veel over, en ik merk dat het me rustiger maakt om nu geen beslissing te hoeven nemen.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7091

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 27 Okt 2013 19:47

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Ik zeg ook niet dat ik het nooit zo accepteren Biechtje. Ik heb immers mijn ex ook vergeven. Ik vind het gewoon wel een gradatie erger omdat hij het flink onrespectvol heeft gedaan. Niet alleen ging hij vreemd, hij deed het onveilig en was daarna niet slim genoeg om zich voor de zekerheid te laten testen. Ik vind dat op z'n zachts gezegd niet netjes en zeker wel meedingen in de afweging die je gaat maken. Zoals ik ook al zei, het was immers drie jaar geleden, als jij nooit klachten had gekregen kwam je er pas achter als je zwanger was (dan doen ze je testen namelijk). Enkel zonder soa was je er nooit achtergekomen en hij heeft het nooit opgebiecht. Dat zegt ook iets over hem, maar ook dat ondanks dat is gebeurt jullie momenteel een goede relatie hebben.

Laat inderdaad die woede even zakken. En ik vind het heel netjes van je dat je die vrouw hebt gewaarschuwd, maar misschien neemt ze je niet serieus aangezien je kwaad bent ook. Het zal je waarschijnlijk totaal niet boeien, maar laat anders de dokter ook nog even bellen..
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4020

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 27 Okt 2013 20:50

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Je hebt helemaal gelijk, zo denk ik er ook over. Het is zo respectloos en laag van hem. Ik probeer het ook echt niet goed te praten. En ja het maakt het voor mij ook erger dat hij het niet verteld heeft en daarbij zo'n risico heeft genomen. Mijn man moet dinsdag naar de ggd en die lichten dan ook haar nog een keer in. Meer kan ik er niet aandoen, ik heb het haar gezegd omdat ik dit echt niemand gun. Gelukkig ben ik financieel onafhankelijk, als ik besluit te scheiden dan kan ik gewoon in dit huis blijven wonen en heb ik verder ook geen problemen.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13258

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 27 Okt 2013 21:37

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Voor mij zou het wel heel zwaar wegen dat hij me met een soa heeft opgezadeld eerlijk gezegd. Een keer vreemdgaan zou ik op zich ook nog wel kunnen vergeven, maar onveilig vreemdgaan, vervolgens onveilige seks met mij, drie jaar zijn mond daarover houden, wat voor mij weer verstrekkende gevolgen zou hebben, nee, dat zou mij te ver gaan. Dan zou hij nog zoveel spijt kunnen hebben, maar in zo'n geval zou ik echt weinig met die spijt kunnen. Ik neem aan dat hij prima weet wat de gevolgen van onveilige seks kunnen zijn en ook wat het jarenlang ongemerkt met een soa rondlopen kan veroorzaken. In mijn ogen heeft hij er bewust voor gekozen om zijn mond te houden en daar kun je achteraf, als het allemaal is uitgekomen, dan wel over gaan jammeren, maar daar had hij toch echt eerder mee moeten komen. Waarschijnlijk heeft hij gehoopt dat het nooit uit zou komen, maar hij heeft gegokt en verloren en jij bent daar de dupe van.

Ik denk zelf helemaal niet zo strikt over vreemdgaan, ik kan me in principe best voorstellen dat ik dat zou kunnen vergeven, maar deze situatie, dit alles bij elkaar zou ik mijn partner echt heel, heel, heel kwalijk nemen, echt heel veel meer dan alleen vreemdgaan op zich.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem66

Bericht 27 Okt 2013 22:01

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Oh man, wat een kutsituatie.. Goed van je dat je niet meteen de relatie verbreekt maar eerst uit gaat zoeken hoe en wat. Kijk samen waar jullie staan en relatietherapie is helemaal zo slecht nog niet. Ik hoop ook van harte dat je hier niet onvruchtbaar oid van bent geworden... Heel veel sterkte..
<<

ellibre

Kwebbel

Berichten: 365

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:23

Bericht 27 Okt 2013 22:35

Re: Liefde, seks & relatie biechttopic

Wat een klotesituatie zeg. Ik vind het heel goed van je dat je eerst de tijd neemt om alles op een rijtje te zetten voordat je iets besluit en wens je alle sterkte.

Ik zou zelf wel heel erg gaan twijfelen door haar reactie, eerlijk gezegd, omdat zij er in mijn ogen geen belang bij heeft om er over te liegen nu je toch al weet dat hij met haar vreemd is gegaan. Hoe sta je daar zelf in?
VorigeVolgende

Terug naar Liefde, seks & relaties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers