Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Wat doe ik verkeerd?

<<

Anoniem193

Bericht 11 Sep 2013 21:55

Re: Wat doe ik verkeerd?

Mijn man doucht elke dag, ikzelf en de kinderen 4/5x per week. Ik gebruik per keer 2 handdoeken en hergebruik die niet nog een keer, ja om de vloer te drogen oid. Maar ik heb zo ongeveer 1 was per week. vind dat ook de minst erge was van allemaal. In de machine, in de droger en man vouwt ze weer op;) we hebben wel allemaal gewoon kleine handdoeken, niet van die groten.
<<

Artemis

Bericht 12 Sep 2013 09:07

Re: Wat doe ik verkeerd?

Het is niet alleen de was hoor, dat is wel mijn grootste struikelblok, maar verder word ik gewoon al moe als ik bedenk wat er allemaal moet gebeuren.
Wat het ook lastig maakt: ik heb geen droger. We zijn ook net verhuisd, dus ik heb 1 piepklein rekje om de was op te hangen, en het droogt voor geen meter binnen.

Ik heb sinds een maand of 2 een vaatwasser en dat is echt een geschenk uit de hemel. Normaal wilde ik opruimen, maar dan stond er altijd wel wat afwas en die moest dan eerst.
Nu gooi ik alles in de vaatwasser en is het opgeruimd.

Ik red me wel, maar het is nooit zoals ik het wil hebben en erg hoog liggen mijn standaarden niet geloof ik (als ik mijn moeder moet geloven)
<<

Anoniem12

Bericht 12 Sep 2013 09:09

Re: Wat doe ik verkeerd?

Nog een wasrekje kopen? Ik heb er ook 3 voor 2 personen en die hangen altijd allemaal vol.
<<

Anoniem193

Bericht 12 Sep 2013 09:13

Re: Wat doe ik verkeerd?

Ik heb in huis ook alleen 1 deurrekje die dan aan onze slaapkamer deur hangt. Echt niet handig.
Daarom hebben wij buiten een overkapping gemaakt en daar een rek onder. Dat scheelt een stuk al.
<<

Anoniem66

Bericht 12 Sep 2013 09:42

Re: Wat doe ik verkeerd?

Koop een droger! Echt! Wat een geschenk uit de hemel is dat. Die van ons doet het niet zo goed op dit moment en ik mis 'm echt!
<<

Artemis

Bericht 12 Sep 2013 10:01

Re: Wat doe ik verkeerd?

Ik had een droger, maar die is stuk. In de zomer kon alles buiten, en dat werkte prima. Maar omdat we net verhuisd zijn moet ik nu nog verzinnen wat ik met de was doe die niet naar buiten kan. En ik ben net mijn baan kwijt, dus geld uitgeven is even niet zo wenselijk. Het liefst zou ik er vandaag 1 kopen, maar dat van de toch al magere spaarrekening halen durf ik nu niet. Zodra ik werk heb wel.
<<

Artemis

Bericht 12 Sep 2013 10:09

Re: Wat doe ik verkeerd?

Wat misschien meespeelt: ik zit nu in een traject om te testen of ik ADHD heb. En ik functioneer verder best wel ok, maar qua huishouden is het een ramp. Het is zovéél, ik weet niet waar te beginnen, ik voel me continue overweldigd, vooral omdat er verder ook nog zoveel moet gebeuren met een gezin.

Vandaag allen al: twee uitnodigingen voor feestjes gekregen op korte termijn voor de kinderen, ik moet dus kadootjes kopen, ik ben een afspraak vergeten bij de schooldokter, die moet ik bellen, er liggen nog 3 formulieren en 1 vriendenboekje voor school die ingevuld moeten worden, en een inschrijfformulier voor een sport voor dochter. Dat is allemaal vandaag en gisteren binnen gekomen. Dochter kwam gisteren thuis in een geleende outfit van een vriendinnetje, die moet gewassen en mee terug, de melk is op, dus ik moet boodschappen doen, er is een beker ranja over de vloer gegaan en hoewel opgeruimd moet ik nu dweilen, gisteren zijn mijn nieuwe gordijnen binnengekomen en die moeten opgehangen, en een nieuwe lamp, de badkamer bleek te lekken en daar moet ook wat aan gedaan, ik kreeg vanmorgen een vacature doorgestuurd waar ik een brief voor moet schrijven vandaag of morgen, ik moet bezig met mijn studie, waar ik enorm tegenop zie, en ik zou een keukenkast opruimen omdat er niets meer in past.

Oh en er hangt dus een stapel was die gevouwen en gestreken moet worden en nog twee manden die gewassen moeten worden.
Dus.

En dat loopt in mijn hoofd door elkaar heen, en dan raak ik in de war.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15357

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 12 Sep 2013 10:53

Re: Wat doe ik verkeerd?

Dat is ook best veel.
#teammaple🍁
<<

Anoniem66

Bericht 12 Sep 2013 10:55

Re: Wat doe ik verkeerd?

Dat is wat ik vanochtend ook nog wilde schrijven, maar had er even geen tijd voor: je zit toch in het adhd traject of inderdaad de test ervoor? Dan is het toch ook niet zo gek dat het nu niet goed gaat met het huishouden en dat het allemaal zo veel lijkt? Ok, het is ook veel, vind ik ook, maar ik denk dat jij nu niet in de situatie zit dat je er heel helder naar kan kijken. Het zijn allemaal prikkels he.

Heb je van al die dingen die je nu in je hoofd het al een lijstje gemaakt? Markeer wat het belangrijkste is voor nu en wat morgen of een dag later afgehandeld kan worden.

Ken je het boek 'opgeruimd leven met adhd'? Ik heb dat boek ooit een keer gekocht. Staan handige tips in, voor iedereen eigenlijk.
<<

Artemis

Bericht 12 Sep 2013 11:05

Re: Wat doe ik verkeerd?

Ik heb een aantal boeken en dergelijke gelezen, niet per se allemaal gericht op ADHD, maar wel over organiseren, huishouden, plannen. Ik heb een aantal redelijk goed werkende systemen, lijstjes maken, de drie belangrijkste dingen op een kaartje schrijven en die eerst afwerken, Eisenhowerschema gebruik ik ook regelmatig, vaste taken voor elke dag die ik iig moet doen. En ze werken allemaal, maar wel door elkaar heen, de ene keer werkt dit, de andere keer werkt dat.

En als je hier nu binnen zou stappen ziet het er prima uit hoor, gewoon een huis waarin geleefd wordt, maar niet vies of rommelig. Maar het kost me gewoon zo ontzettend veel energie om het zo te houden, en ik word er compleet moedeloos van.

Dan ben ik een dag druk geweest met van alles en nogwat, en dan ben ik voor mijn gevoel 'klaar' maar dan moet ik nog eten koken, aan tafel zitten, afruimen, vaatwasser inpakken, spullen voor morgen klaarzetten, kinderen schoongewassen in bed krijgen, kijken wat iedereen morgen aan moet trekken, enzovoorts. En dat lijkt dan even een onmogelijke opgave.
<<

Artemis

Bericht 12 Sep 2013 11:10

Re: Wat doe ik verkeerd?

Urban Naked schreef:Dat is ook best veel.

Dat is ook best veel. Maar niet meer dan in een gemiddeld gezin met 2 schoolgaande kinderen. En ik heb het idee dat andere mensen daar net iets makkelijker doorheen fietsen dan ik, maar misschien heb ik het mis hoor.
Dan hoor ik van mensen 'oh, de was strijken? dat doe ik 's avonds even voor de tv' ,of 'de badkamer poetsen? Ach, dat doe ik even tussendoor als de kinderen in bad zitten' terwijl ik dat maar niet voor elkaar lijk te krijgen.
<<

Anoniem66

Bericht 12 Sep 2013 11:16

Re: Wat doe ik verkeerd?

Nou, ik herken dat gevoel als de beste Febe. Maar eerlijk? Als je er open over praat met andere gezinnen kom je er ook achter dat het bijna overal zo gaat. Ik zit op Twitter en ik gooi er wel eens een frustratie uit. Nou, je krijgt echt enorm veel reacties hoor. En als ik daar dan nog niet van opgeknapt ben, ga ik naar mijn schoonzusje. Daar hoef je 1 woord over het huishouden te zeggen en die wordt er al moedeloos van. :laughcry:. Mijn ouders klaagden er ook altijd over toen wij wat jonger waren.

Een huishouden met kleine kinderen is gewoon k*t. Het is niet voor niks dat zoveel gezinnen een huishoudelijke hulp hebben hoor. En dan nog is het veel. De enige truc lijkt mij om je kinderen te leren zoveel mogelijk mee te helpen. En dat ze dat op gegeven moment dus ook gaan doen.

Anders weet ik het ook niet. Ik laat het tegenwoordig gewoon maar een beetje los en probeer er een makkelijke oplossing voor te vinden. Over een paar jaar wordt het vast wel weer beter.
<<

Anoniem66

Bericht 12 Sep 2013 11:18

Re: Wat doe ik verkeerd?

Zelfs op een dag dat ik gewoon thuis ben en in principe niks hoef te doen voor mijn bedrijf of studie, dan nóg betrap ik mezelf erop dat ik de hele dag dingen aan het doen ben in het huishouden. En het is hier niet netjes, het is hier nooit echt netjes. Als het hier een beetje netjes is en mijn schoonmoeder komt langs (die is zelf ook niet netjes) dan roept ze verbaasd:''Krijg je visite ofzo? Wat is het hier netjes!''. Die is dan dus gewoon verbaasd. Zegt genoeg.
<<

Artemis

Bericht 12 Sep 2013 11:30

Re: Wat doe ik verkeerd?

Mijn moeder zei bij de verhuizing: Febe, dit huis moet je wél een beetje proberen bij te houden hoor
:laughcry:

En dat probeer ik dus ook, want ik voel me zelf prettiger als het opruimd is en netjes.

Maar ik word soms zo moe van mezelf. Er liggen nu al 2 maanden 3 bloempotten achter in mijn auto. Elke keer als ik rijd hoor ik dat, maar ze liggen er nog steeds omdat ik tussendoor niet bedenk dat ze eruit moeten.

En mijn tandenborstel ligt al 3 dagen beneden en niet in de badkamer, en ik heb dus al een keer of 6 in de badkamer gestaan om mijn tanden te poetsen, om er dan achter te komen dat het ding beneden ligt, en dan ga ik met wat tandpasta naar beneden om daar mijn tanden te poetsen ipv dat ding gewoon op te halen..... :laughcry:
Om er later wéér achter te komen dat het ding beneden ligt....

Te triest gewoon.
<<

Anoniem66

Bericht 12 Sep 2013 11:40

Re: Wat doe ik verkeerd?

HAHA! Zó herkenbaar!

Hier hangt al een jaar lang een lamp zonder kap op de overloop. Die is er ooit afgehaald omdat er een nieuw lampje in moest. Maar er nooit meer op gezet. En ik kan er niet bij en ik heb geen trapje hier. En mijn man kan er wel bij, maar ik vergeet steeds om hem te vragen. Al een jaar lang he. :P Zo heb ik nog tig voorbeelden.
<<

Artemis

Bericht 12 Sep 2013 11:42

Re: Wat doe ik verkeerd?

:lol:
<<

Anoniem66

Bericht 12 Sep 2013 11:47

Re: Wat doe ik verkeerd?

Of die kofferbak die al weken vol staat met oud papier en waardoor je niet eens fatsoenlijk in je achterspiegel kunt kijken. En waarbij je élke keer denkt: ''Sh*t, die moet ik ook nog wegbrengen. Doe ik vanmiddag''. En vanmiddag wordt morgen. En morgen wordt volgende week en nou ja, 2 maanden later heb ik het eens weggebracht.
<<

Anoniem193

Bericht 12 Sep 2013 12:01

Re: Wat doe ik verkeerd?

Wat fijn om al die herkenning te lezen!
<<

Theeleut

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 642

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:04

Bericht 12 Sep 2013 12:04

Re: Wat doe ik verkeerd?

Totaal herkenbaar!! Ik loop ook vaak als een kip zonder kop door het huis. Ik begin in de badkamer, breng iets weg naar zolder en ga daar vervolgens de was doen, breng weer wat naar beneden bij de kinderkamer en ga daar ineens het bed afhalen, weer naar boven oja de was, weer verder met de was. Klaar naar beneden, hé badkamerlamp staat aan, oja ik was hier bezig! Enzovoorts.

Jaren geleden was ik ook heel blij met mijn vaatwasser, maar kijk uit Febe je raakt er aan gewend, nu is het zover dat ik geen in heb hem uit te ruimen.

Ik probeer mijn kinderen ook zelf te laten opruimen, gaat opzich prima (zoon is nu bezig zijn treinbaan op te ruimen, lees: alles in de kast proppen) maar het is nooit zoals ik wil, dus ben ik alsnog tijd eraan kwijt.
Als dochter kleding uitzoekt dan ligt haar hele kast overhoop bijvoorbeeld, om gek van te worden! Kan ik het weer opruimen, zonde van mijn tijd, kan net zo goed alles er zo in pleuren, want als ik een week niet zo checken dan zou je het verschil niet zien.

Ik zelf ben heel open over het reilen en zeilen van mijn huishouden en dan hoor je inderdaad ook de verhalen van anderen dat het overal wel zo'n beetje zo gaat. En als je hier binnen kom ziet het er echt wel netjes uit, maar die zien niet dat het konijn verschoond moet worden, mijn zolder ontploft door de was en spullen van zet daar maar neer, de oven weer aan een schrobbeurt toe is, de bedden ook weer verschoond mogen worden enz.

Dussss zover mijn bijdrage :)
05-05-2005 01-05-2011
<<

Anoniem66

Bericht 12 Sep 2013 12:10

Re: Wat doe ik verkeerd?

N.a.v dit topic toch maar bedacht dat ik het ziekenhuis ook weer moet bellen. Vorige week een echo afgezegd, maar helemaal vergeten een nieuwe afspraak te maken. :angel:
<<

Theeleut

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 642

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:04

Bericht 12 Sep 2013 12:18

Re: Wat doe ik verkeerd?

Zo ben ik bijvoorbeeld al 11 jaar lid van BNN, ooit aangesmeerd toen ik lekker op het strand lag. Elk jaar wordt er €5 afgeschreven, en dan denk ik weer oja dat moet ik nog eens opzeggen, naja het is maar €5, dat komt nog wel. Tot het weer afgeschreven wordt. Al 11 jaar dus haha

En ik kijk zelden BNN :D
05-05-2005 01-05-2011
<<

Anoniem66

Bericht 12 Sep 2013 12:19

Re: Wat doe ik verkeerd?

:D
<<

Theeleut

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 642

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:04

Bericht 12 Sep 2013 12:27

Re: Wat doe ik verkeerd?

Ik sta vast bekend als diehard lid, steun ze al jaaaáren, zonder mij was die zender van de buis gegaan ;)
05-05-2005 01-05-2011
<<

Anoniem12

Bericht 12 Sep 2013 12:29

Re: Wat doe ik verkeerd?

Ik moet al weken naar de glasbak. Als je in de kelder komt kan je wel denken dat ik zwaar alcoholist ben.
<<

Artemis

Bericht 12 Sep 2013 12:31

Re: Wat doe ik verkeerd?

Theeleut schreef:Zo ben ik bijvoorbeeld al 11 jaar lid van BNN, ooit aangesmeerd toen ik lekker op het strand lag. Elk jaar wordt er €5 afgeschreven, en dan denk ik weer oja dat moet ik nog eens opzeggen, naja het is maar €5, dat komt nog wel. Tot het weer afgeschreven wordt. Al 11 jaar dus haha

En ik kijk zelden BNN :D

:lol:

Ik kan hier overheen denk ik:

Ik heb mijn diploma gehaald voor de havo op volwassenenonderwijs. Ik was 18 en moest nog 1 vak, was gezakt het jaar daarvoor, dus naar volwassenenonderwijs om dat ene vak te halen.
Geslaagd en ik kreeg mijn diploma .
Alleen stond daar een verkeerde geboortedatum op. Balen, doorgegeven en er zou een nieuwe gemaakt worden. Moest ik komen ophalen, alleen woonde ik ergens anders. 100x bedacht dat ik het ging doen, steeds uitgesteld.

Tot op de dag van vandaag heb ik dat diploma nooit opgehaald, en heb ik een diploma in huis met de verkeerde geboortedatum. 12 jaar zijn we inmiddels verder :laughcry:
VorigeVolgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers