Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


En nu?

<<

Anoniem131

Bericht 03 Sep 2013 17:32

En nu?

Ook ik mag binnenkort weer fijn solliciteren. De vraag is alleen wanneer. Mijn uren zijn zwaar verminderd maar ik hoorde dat de manager me er eigenlijk uit wilde gooien maar dat niemand het daarmee eens is omdat ik nogal specialistische kennis heb.Echter, voor zo'n bullebak wil ik niet werken (tot het einde van het jaar). Ik heb geen zin om een vaste dude in te werken terwijl ik straks op straat sta. Dit mag heel onredelijk klinken maar als organisatie zijn ze de afgelopen jaren niet echt heel fantastisch met mij omgegaan. Ook als ik me niet inzet zal die persoon het uiteindelijk wel redden. Mij is dat immers ook gelukt.
Toch voelt het niet heel erg oké om nu maar z.s.m. een andere baan te nemen (eerst natuurlijk vinden)maar aan de andere kant kan ik niet rondkomen van die paar lullige uurtjes (heb er nog wel een andere parttime baan naast).
Mijn vraag is: Wat zouden jullie doen? Ook qua financiën enzo. Is het handig om nu gedeeltelijk al WW aan te vragen?
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10532

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 03 Sep 2013 17:40

Re: En nu?

ALs je niet kan rondkomen dan zal ik aanvullend ww aanvragen. Je hebt er op zich recht op.
Ik weet niet hoe snel je een baan kan vinden en hoeveel er in jou sector te vinden is. Als je namelijk te lang wacht dan krijg je weer een boete of alleen ww over je laatste salaris. Wat ik zelf vaak deed was ww aanvragen als aanvulling en dat als spaarpot gebruiken. Je hebt recht op de aanvulling en je werkt nu ook nog dus je bouwt ook nog wat extra op.
Als je pas aanvraagt als je weggaat krijg je over dat deel ww. Dus stel je werkt nu 40 uur en je gaat naar 20 uur. dan krijg je nu aanvullend ww over de 20 uur. Als je het aanvraagt als je er volledig uit ligt dan krijg je geen ww over de 40 uur, maar over de 20 uur.
____________________
<<

Anoniem131

Bericht 03 Sep 2013 17:53

Re: En nu?

Dan lijkt het mij verstandig dat ik het nu aanvraag want ik ga van 40 naar 15. Dat geld loop ik anders dus mis. En inderdaad, dat gebruik ik als spaargeld. Zal morgen sowieso even het UWV bellen omdat ik 2 banen heb en bij de andere baan nog wel op blijf bouwen. Geen idee hoe dat met 2 banen zit (en de site snap ik daarin ook niet heel goed) qua opbouw en financiën.
<<

Kannibaal

Bericht 03 Sep 2013 21:57

Re: En nu?

Ik zou gelijk het UWV bellen, want voor dat allemaal begint te lopen dan ben je al een maand/twee maanden verder.
<<

Kiek

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 562

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:21

Bericht 03 Sep 2013 22:00

Re: En nu?

Volgens mij krijg je in principe WW op de uren van je huidige baan, maar het zou kunnen dat ze de inkomstenvan je 2e baan daar weer vanaf trekken. Maar dat weet ik niet zeker. Ik zou iig even contact opnemen en ze vertellen hoe of wat.
<<

Anoniem131

Bericht 04 Sep 2013 18:37

Re: En nu?

Dat UWV is ook niet meer wat het geweest is. Wat een gezeik over 'dat moet u zelf weten, mevrouw'. Grr! Het stoom komt nu al uit mijn oren dus ik weet nog steeds wat nou de beste optie is aangezien ze advies geven ook zo lastig vinden. Zoek dan een andere baan zodat ik die van jou over kan nemen. Bleeeh!
<<

Anoniem9

Bericht 04 Sep 2013 18:42

Re: En nu?

Gewoon een WW-aanvraag doen via internet, dan moeten ze daar sowieso en beslissing opnemen. Normaliter zou je gewoon recht hebben op een aanvullend WW, omdat je meer dan 5 uren per week verliest. Wat ze dan doen met jouw loon uit jouw parttime werk, durf ik niet toe te zeggen. Mijns inziens doen ze daar niks mee. Dat speelt pas als je in de bijstand komt.
<<

Anoniem131

Bericht 04 Sep 2013 18:50

Re: En nu?

Forti schreef:Gewoon een WW-aanvraag doen via internet, dan moeten ze daar sowieso en beslissing opnemen. Normaliter zou je gewoon recht hebben op een aanvullend WW, omdat je meer dan 5 uren per week verliest. Wat ze dan doen met jouw loon uit jouw parttime werk, durf ik niet toe te zeggen. Mijns inziens doen ze daar niks mee. Dat speelt pas als je in de bijstand komt.

Maar ik zit ook nog met gigantisch veel vakantie uren waar ik iets mee moet dus ik moet wel weten wat mijn rechten zijn en hoe ik dat het handigste kan opnemen zonder minder WW te krijgen. Vrij ingewikkeld in ieder geval want mijn accountmanager weet het ook niet. We zoeken nog even verder dus.
<<

Anoniem9

Bericht 04 Sep 2013 19:00

Re: En nu?

Zolang jij daar nog werkt, heeft het geen invloed op jouw uitkering. Je kunt deze dagen gewoon opnemen. Weet niet hoe lang je nog moet werken? Gewoon elke week een dag ofzo ;)
<<

Anoniem131

Bericht 04 Sep 2013 21:05

Re: En nu?

Forti schreef:Zolang jij daar nog werkt, heeft het geen invloed op jouw uitkering. Je kunt deze dagen gewoon opnemen. Weet niet hoe lang je nog moet werken? Gewoon elke week een dag ofzo ;)

Mijn contract wordt verlaagd met 20 uur per week. Dan kan ik die 20 uur niet meer opnemen, lijkt me? Ik ben via mijn bedrijf gekoppeld aan een UZB die mij aan het verhuren is. Schijnt nogal bijzonder te zijn.
<<

Anoniem131

Bericht 04 Sep 2013 21:07

Re: En nu?

Handig, praat ik over verlof en jij over ww. Weet jij iets van die vakantie uren? Wil je wel een pb sturen.

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron