Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


quiche

<<

Summerlovin

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1164

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 03 Sep 2013 13:53

quiche

Wie weet er lekkere recepten voor een quiche?
Ik zat eraan te denken om er een te maken met ham en prei maar ik kom zoveel dingen tegen. Met room, slagroom of creme fraiche. Wat is het lekkerste?
En moet ik de prei en ham wel eerst even in een pan doen, of niet? (Daar lees ik ook veel verschillende dingen over)

Ik sta ook open voor andere quiche recepten.
24-12-2019

Afbeelding

Afbeelding
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:44

Bericht 03 Sep 2013 13:53

Re: quiche

Als ik hem maak dan doe ik het met creme fraiche. De groenten en ham doe ik altijd even in de pan aanbakken.
<<

Summerlovin

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1164

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 03 Sep 2013 14:08

Re: quiche

Ella schreef:Als ik hem maak dan doe ik het met creme fraiche. De groenten en ham doe ik altijd even in de pan aanbakken.


Dat lijkt mij inderdaad ook het lekkerste.
Hoeveel eieren mix je met de creme fraiche?
24-12-2019

Afbeelding

Afbeelding
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6555

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 03 Sep 2013 14:15

Re: quiche

Ik doe altijd maar wat haha. Ham/prei is wel een lekkere combi. Ik bak het wel kort van te voren meestal, maar als ik weinig tijd heb ook weleens niet en dat kan ook prima. Ik doe er meestal ei en melk bij, gewoon op de gok. En geraspte kaas erover.
Ook lekker: loraine (ham/spek/ui/kaas), kip/courgette/roomkaas, prei/paprika/tonijn.
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:44

Bericht 03 Sep 2013 14:56

Re: quiche

Summerlovin schreef:
Ella schreef:Als ik hem maak dan doe ik het met creme fraiche. De groenten en ham doe ik altijd even in de pan aanbakken.


Dat lijkt mij inderdaad ook het lekkerste.
Hoeveel eieren mix je met de creme fraiche?


4 volgens mij. Ik maak hem volgens recept van de ah.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5320

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 03 Sep 2013 16:20

Re: quiche

Ik maak vaak een quiche met prei en spekjes, de prei wok ik dan even kort met wat tijm en ik maak het mengsel met eieren, geraspte kaas en een scheutje melk.
Ik vind juist dat die geraspte kaas het lekker een beetje pit geeft, het liefst gebruik ik dan belegen of zelfs oude kaas.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Summerlovin

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1164

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 03 Sep 2013 17:16

Re: quiche

Ik heb er kaas door gedaan! Dat is dus een goede keuze geweest. Hij staat nu in de oven en ruikt heerlijk. Ik hoop dat de smaak ook goed is :).
24-12-2019

Afbeelding

Afbeelding
<<

Moira

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 314

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:25

Bericht 03 Sep 2013 22:07

Re: quiche

Ik heb vaak dat als ik een quiche maak, hij nog ontzettend papperig is vanbinnen. Ik hou precies de hoeveelheden aan van de recepten (die ik overal vandaan pluk, vooral Allerhande) en de baktijd enzo. Maakt trouwens niet uit hoe lang ik hem bak, hoe warm of hoger of lager zetten, het komt dan ook niet meer goed.. Weet iemand hoe dit kan komen? Vind het zo lekker en leuk om te maken, maar het mislukt hier constant.
<<

Milady

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3109

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 03 Sep 2013 22:10

Re: quiche

Ik heb dat ook wel eens Moira. De ene keer lukt het wel en de andere keer is hij heel papperig/nat. Geen idee waar het aan ligt want ik doe altijd hetzelfde.

Ik vind de combi spinazie en zalm ook erg lekker voor quiche. En ik maak er meestal 1 met prei/ui en tonijn.
<<

Jefi

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 887

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:19

Bericht 03 Sep 2013 22:26

Re: quiche

Lekker quiche! Goed idee om morgen weer eens te maken. Heb spekjes in huis, maar eens even kijken wat voor lekkers er nog meer doorheen gaat.
<<

Summerlovin

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1164

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 03 Sep 2013 22:27

Re: quiche

Moira schreef:Ik heb vaak dat als ik een quiche maak, hij nog ontzettend papperig is vanbinnen. Ik hou precies de hoeveelheden aan van de recepten (die ik overal vandaan pluk, vooral Allerhande) en de baktijd enzo. Maakt trouwens niet uit hoe lang ik hem bak, hoe warm of hoger of lager zetten, het komt dan ook niet meer goed.. Weet iemand hoe dit kan komen? Vind het zo lekker en leuk om te maken, maar het mislukt hier constant.


Die van mij is niet papperig geworden.
Ik heb hem gemaakt met hartige taart bladerdeeg van koopmans. Op de bodem heb ik wat paneermeel gestrooid. Ik heb geen idee of hij papperig was geworden als ik dit niet gedaan had.

Hij was echt heerlijk :D !
24-12-2019

Afbeelding

Afbeelding
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5320

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 05 Sep 2013 08:19

Re: quiche

@Moira: Om te voorkomen dat hij papperig word moet je zorgen dat de ingredienten die je er in doet niet te nat zijn, dus het vet van de spekjes afgieten bijvoorbeeld en zorgen dat je groenten gebruikt die niet te nat zijn, geen blokjes tomaat bijboorbeeld. Tomaat kan overigens wel maar dan kerstomaatjes, of door de helft gesneden trostomaten met de "natte" kant naar boven.

Daarnaast kan je wat paneermeel op de bodem van je taart strooien, dat neemt wat van het vocht op.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Moira

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 314

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:25

Bericht 05 Sep 2013 17:36

Re: quiche

Bedankt voor de tips! Ik zorgde al wel dat alles niet te nat was, maar dat van die paneermeel ga ik eens uitproberen. Ik dacht zelf dat het kwam doordat de eieren niet helemaal stollen? Ga het volgende week weer eens proberen met de tips erbij. To be continued ;-).
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:44

Bericht 05 Sep 2013 18:00

Re: quiche

Moira schreef:Bedankt voor de tips! Ik zorgde al wel dat alles niet te nat was, maar dat van die paneermeel ga ik eens uitproberen. Ik dacht zelf dat het kwam doordat de eieren niet helemaal stollen? Ga het volgende week weer eens proberen met de tips erbij. To be continued ;-).


Gebruik je wel hartige taart deeg of misschien gewone bladerdeeg? Weet niet of het daaraan ligt maar ik gebruik altijd hartige taart deeg.
<<

Moira

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 314

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:25

Bericht 06 Sep 2013 14:49

Re: quiche

Soms maak ik het zelf (dan is het wel iets minder zompig) en soms met die hartige taartdeeg van Koopmans geloof ik. Die is dus zo zompig als de pest. Ik heb trouwens een combimagnetron, geen echte oven. Zou dat ook iets uitmaken? Ik maak veel taarten en die lukken altijd goed.
<<

Anoniem16

Bericht 07 Sep 2013 10:49

Re: quiche

Mmm goed idee, ik ben dol op een quiche.
<<

Summerlovin

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1164

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 07 Sep 2013 17:33

Re: quiche

Dit was die van mij, ik had verwacht dat de vulling wat hoger zou worden, haha. Maar hij smaakte er niet minder om.

Afbeelding

Afbeelding
24-12-2019

Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem157

Bericht 07 Sep 2013 18:17

Re: quiche

Deze quiche is heerlijk en maak ik vaak:
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/ ... illequiche
<<

Anoniem123

Bericht 09 Sep 2013 11:12

Re: quiche

Een quiche is hier vooral bedoeld om restjes op te maken.
Wat ik al eens gemaakt heb:
met gehakt, paprika, ui en mais
met gehakt, courgette en tomaten
met stukjes kipfilet, prei en champignons
met stukjes ham en asperges

Ik gebruik bijna altijd bladerdeeg en qua room/creme fraice net wat ik in huis heb.
<<

_Lana_

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2715

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:19

Bericht 09 Sep 2013 12:50

Re: quiche

Oh heerlijk, dit ga ik ook snel eens maken.
En Summerlovin, hoeveel melk en ei heb je uiteindelijk gedaan?
Afbeelding
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 4684

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:12

Bericht 09 Sep 2013 13:07

Re: quiche

Deze quiche is echt heerlijk:

http://inmyredkitchen.nl/spinazie-chorizo-quiche/

Ik gebruik ook altijd hartige taart deeg uit de vriezer, vind een quiche met bladerdeeg niet zo lekker.
10.04.17
<<

Summerlovin

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1164

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 09 Sep 2013 17:19

Re: quiche

_Lana_ schreef:Oh heerlijk, dit ga ik ook snel eens maken.
En Summerlovin, hoeveel melk en ei heb je uiteindelijk gedaan?


125 ml creme fraiche en 4 medium eieren.
24-12-2019

Afbeelding

Afbeelding
<<

Moira

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 314

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:25

Bericht 16 Sep 2013 15:16

Re: quiche

Nou, het is gelukt hoor! :). Heb er dit keer mascarpone erin gedaan ipv melk en heel veel gaatjes op de bodem geprikt. Zo issie echt lekker!
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2630

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:20

Bericht 19 Sep 2013 12:45

Re: quiche

Hij ziet er lekker uit, Summerlovin!

Ik maak quiche meestal met prei en spekjes, 3 eieren, creme fraiche en oude geraspte kaas. En ook weleens met ui ipv prei, net wat ik in huis heb. Als deeg gebruik ik het liefst hartige taart deeg, en anders bladerdeeg. Ik maak quiche als maaltijd (met wat salade) maar vind het ook lekker als hapje op een verjaardag.
<<

Zoethout

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 702

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:43

Bericht 19 Sep 2013 15:21

Re: quiche

Ik maak heel vaak quiche, iedere keer anders. Wat hier favoriet is, is roerbakgroente met salami-worst. Toen ik het voor het eerst hoorde van een vriendin dacht ik: 'niks voor mij', maar het was heerlijk!
Leven en laten leven

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers