Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Taarten topic

<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12710

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 30 Nov 2014 15:45

Re: Taarten topic

Leuk WF!!

Ik mocht weer aan de slag voor een van de kinders van Roodkapje.
Thema Frozen, ZO vet!

Afbeelding
<<

Gijs.

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3127

Geregistreerd: 13 Apr 2014 10:04

Bericht 30 Nov 2014 16:24

Re: Taarten topic

Wat een leukerd, Lejow!
I made a wish and you came true
L. 22-01-2012 M. 16-05-2014
<<

CCC

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2715

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:58

Bericht 30 Nov 2014 17:23

Re: Taarten topic

Leuk geworden Whiteflower, ik zie al duidelijk verschil met de andere taart. Word al mooi strak en goed afgewerkt.

Hij is leuk Lejow!
<<

CCC

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2715

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:58

Bericht 30 Nov 2014 18:06

Re: Taarten topic

Hier mijn laatste taartje, gemaakt omdat we alweer 8 jaar samen waren afgelopen week. Het was een snelle taart en had nog maar een klein beetje marsepein, iets te dun uitgerold dus. De kleur komt alleen niet goed over op de foto. Het is echt heel licht groen, beetje avocado groen zegmaar.

-
Laatst gewijzigd door CCC op 03 Dec 2014 00:29, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8766

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:17

Bericht 30 Nov 2014 21:12

Re: Taarten topic

Mooi CCC!

Lejow, wat een mooie, vrolijke taart!

Ik heb een Sinterklaastaart gemaakt.
Afbeelding
29 augustus 2012
27 februari 2016
18 juni 2020

Mijn blog
Mamajezzblog
Instagram
<<

Truus

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 308

Geregistreerd: 28 Dec 2013 16:39

Bericht 01 Dec 2014 09:43

Re: Taarten topic

Wat een prachtige taarten komen er weer voorbij zeg, wauw!
<<

Truus

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 308

Geregistreerd: 28 Dec 2013 16:39

Bericht 01 Dec 2014 12:36

Re: Taarten topic

Nog weer even een vraagje... Ik lees namelijk veel tegenstrijdige dingen online.

Hoe bewaren jullie een taart die af is? Bijvoorbeeld een taart, biscuitmix, bekleed met marsepein en gevuld met een bepaalde vulling. Waar zet je zo'n taart weg, en hoe lang is 'ie nog te eten? En dan zonder de optie vriezer, want die ruimte heb ik niet...
<<

JustMeDaan

Major Yipyapper

Berichten: 2506

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:39

Bericht 01 Dec 2014 13:54

Re: Taarten topic

Dat ligt aan de vulling. Slagroom enz moet in de koelkast. Jam enz niet geloof ik
D. 💙14-01-2019💙
<<

zonneschijn

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4885

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:28

Bericht 01 Dec 2014 14:05

Re: Taarten topic

Hij is echt gaaf Lejow!

Leuk CCC.

Wat leuk gedaan Jezzie.
Trots op mijn stoere ventje!
<<

Anoniem81

Bericht 02 Dec 2014 11:04

Re: Taarten topic

Ik krijg het niet voor elkaar om de marsepein/ fondant er omheen te krijgen. Bovenkant lukt wel, maar de zijkanten... Allemaal plooien en als ik het goed probeer te krijgen trek ik het kapot.
Iemand een tip?
<<

Anoniem122

Bericht 02 Dec 2014 11:11

Re: Taarten topic

Ik zou wat filmpjes bekijken op internet. Je moet het echt beetje bij beetje doen, niet gelijk in 1x op een bepaalde plek naar beneden duwen.
<<

Truus

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 308

Geregistreerd: 28 Dec 2013 16:39

Bericht 02 Dec 2014 11:53

Re: Taarten topic

JustMeDaan schreef:Dat ligt aan de vulling. Slagroom enz moet in de koelkast. Jam enz niet geloof ik


Maar zo'n taart met jam dan, hoe lang bewaren jullie die buiten de koelkast?
<<

JustMeDaan

Major Yipyapper

Berichten: 2506

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:39

Bericht 02 Dec 2014 14:19

Re: Taarten topic

Max 2 dagen
D. 💙14-01-2019💙
<<

Truus

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 308

Geregistreerd: 28 Dec 2013 16:39

Bericht 02 Dec 2014 16:54

Re: Taarten topic

Als de biscuit gebakken moet worden op 160 graden (30-35 min) maar je oven kan alleen op 150 of 175 graden, wat zouden jullie dan doen?
<<

Anoniem81

Bericht 02 Dec 2014 16:58

Re: Taarten topic

Helft van de tijd op 150 en de rest van de tijd op 175.
<<

Truus

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 308

Geregistreerd: 28 Dec 2013 16:39

Bericht 02 Dec 2014 17:18

Re: Taarten topic

Stofzuiger schreef:Helft van de tijd op 150 en de rest van de tijd op 175.


Dankje, ik ga het proberen!
<<

Truus

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 308

Geregistreerd: 28 Dec 2013 16:39

Bericht 02 Dec 2014 22:09

Re: Taarten topic

Nou ik blijf vragen hoor :-)

Wat is een makkelijke vulling om mee te beginnen? Ik wil drie lagen maken, dus twee keer vullen, waarvan 1x botercrème. Maar die tweede... Gewoon jam, kan dat? Of moet je dat ergens mee mengen? Of hebben jullie andere tips?
<<

Gijs.

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3127

Geregistreerd: 13 Apr 2014 10:04

Bericht 02 Dec 2014 22:10

Re: Taarten topic

Truus schreef:Nou ik blijf vragen hoor :-)

Wat is een makkelijke vulling om mee te beginnen? Ik wil drie lagen maken, dus twee keer vullen, waarvan 1x botercrème. Maar die tweede... Gewoon jam, kan dat? Of moet je dat ergens mee mengen? Of hebben jullie andere tips?


Lemoncurd vind ik erg lekker! Maar gewone jam kan ook prima :)
I made a wish and you came true
L. 22-01-2012 M. 16-05-2014
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12710

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 02 Dec 2014 22:20

Re: Taarten topic

Ik zou de botercreme wel een smaakje geven met bijv kloppudding saroma.
Ik doe vaak aardbeienbotercreme daarop vlaaifruit of jam, en in de bovenste laag vanille botercreme.
<<

Truus

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 308

Geregistreerd: 28 Dec 2013 16:39

Bericht 02 Dec 2014 22:21

Re: Taarten topic

Bedankt voor jullie snelle tips!

Lejow, oe zijn die verhoudingen dan? Ik heb nu een pak aangeschaft van funcakes voor botercrème. Ooooh ik ben zo'n leek hiermee, maar ik vind het zó leuk!
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12710

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 02 Dec 2014 22:24

Re: Taarten topic

Truus schreef:Bedankt voor jullie snelle tips!

Lejow, oe zijn die verhoudingen dan? Ik heb nu een pak aangeschaft van funcakes voor botercrème. Ooooh ik ben zo'n leek hiermee, maar ik vind het zó leuk!


125 gr mix, 125 ml water en 150 gram boter.
Dat is ruim voldoende voor een 20 cm taart en 24 cm kun je er ook nog wel mee vullen.

Doe dan lekker laagje van beide er op en een dunner laagje jamzooi.

Voordeel is dat het ook niet in de koelkast hoeft.
<<

Roodkapje

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 362

Geregistreerd: 14 Sep 2013 22:05

Bericht 03 Dec 2014 04:34

Re: Taarten topic

Lejow schreef:Leuk WF!!

Ik mocht weer aan de slag voor een van de kinders van Roodkapje.
Thema Frozen, ZO vet!

Afbeelding


Ze is er nog steeds over in de wolken, thanks :)
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
<<

Anoniem122

Bericht 03 Dec 2014 08:58

Re: Taarten topic

Truus schreef:Nou ik blijf vragen hoor :-)

Wat is een makkelijke vulling om mee te beginnen? Ik wil drie lagen maken, dus twee keer vullen, waarvan 1x botercrème. Maar die tweede... Gewoon jam, kan dat? Of moet je dat ergens mee mengen? Of hebben jullie andere tips?


Wil je 3 lagen cake dus 2 lagen vulling? Of 3 lagen vulling en dus 4 lagen cake? Want met dat laatste moet je biscuit wel echt hoog zijn, anders zjjn de lagen niet te snijden.

Ik doe trouwens altijd 1 laag gele room en 1 laag met beetje slagroom en daaroverheen jam. En dan de jam niet helemaal tot de rand, want dat kan je dan door je marsepein soms zien (als je rode jam.en witte marsepein hebt bijv.)
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers