Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Taarten topic

<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2728

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 14 Aug 2014 22:16

Re: Taarten topic

Ja, die kan gewoon in de oven!
19 juni 2015
2 februari 2017
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8766

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:17

Bericht 14 Aug 2014 22:19

Re: Taarten topic

Wat handig! Dan ga ik die halen :)
29 augustus 2012
27 februari 2016
18 juni 2020

Mijn blog
Mamajezzblog
Instagram
<<

PiP

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1578

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:43

Bericht 14 Aug 2014 22:49

Re: Taarten topic

Jahoor, ff insmeren of inspuiten met boter en dan vullen met biscuitbeslag!

Zaterdag trouwens voor het eerst een taart met fondant bekleden. Ben heel benieuwd hoe anders dat is.
Welke fondant gebruiken jullie?
December 2009
juli 2012
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12714

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 15 Aug 2014 08:30

Re: Taarten topic

PiP schreef:Jahoor, ff insmeren of inspuiten met boter en dan vullen met biscuitbeslag!

Zaterdag trouwens voor het eerst een taart met fondant bekleden. Ben heel benieuwd hoe anders dat is.
Welke fondant gebruiken jullie?



Funcakes.
Fondant is heel anders. Droogt sneller uit. Dus vraagt om gelijk verwerkt te worden enzo. De ene vindt het prettiger, de ander niet. Ik werk liever gewoon met (zeelandia) marsepein.

De blandas kunnen inderdaad prima in de oven.
Ik doe bakvormen altijd insmeren met boter en dan bestuiven met bloem.
<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2728

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 15 Aug 2014 09:07

Re: Taarten topic

Ik gebruik sinds kort callebaut fondant. Daarvoor gebruikte ik satin ice. Voordeel van callebaut vind ik de elasticiteit, ik heb nog wel eens dat de randen bovenaan de taart van die kleine scheurtjes krijgen, dat gebeurt me met deze fondant niet. En hij is zo elastisch dat je lap de klein kan zijn voor de taart, maar je 'm dan tijdens 't eromheen doen toch passend krijgt omdat 't zo makkelijk meegaat zeg maar. En deukjes, scheurtjes etc krijg je makkelijk weggepoetst met je vinger en een beetje smootheren. Hij is wel wat duur, al zijn er ook winkels waar dat wel meevalt.
Funcakes werkt voor mij iig echt helemaal niet, daar kan ik niks mee. Maar ja, ik kan ook niks met marsepein ;).
19 juni 2015
2 februari 2017
<<

PiP

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1578

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:43

Bericht 15 Aug 2014 09:30

Re: Taarten topic

Ik werk altijd met Zeelandia marsepein, maar de klant is koning en die wil fondant.
Vind het meteen een leuke uitdaging om daar een keer mee te werken.
Zag bij een webshop voorbij komen dat Satin Ice erg fijn is en gebuikt wordt door Cake Boss.
Heb er nu de bloemen mee gemaakt en tot nu toe vind ik hem wel fijner dan de reguliere fondant.
Ook ideaal dat er al Tylose door heen zit en ik vind normaal fondant vies, deze vind ik wel oké.
Wat kost die van callebaut dan? Vond deze eigenlijk al wel duur :)
Geloof dat ik normaal voor een kilo zeelandia 6,95 betaal en nu voor 2,5 kilo satinice 19,95. Als ik de satinice ook per kilo had gehaald was het 9,95.
Nu ik het lees valt het bij 2,5 kilo nog wel mee. De zeelandia kan ik ook per 6 kilo halen, maar dat vind ik wat teveel van het goede.
December 2009
juli 2012
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12714

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 15 Aug 2014 17:06

Re: Taarten topic

Ik haal de Zeelandia marsepein altijd per 14 kilo :P
<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2728

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 15 Aug 2014 21:17

Re: Taarten topic

Bij de leukste taarten, waar ik normaal bijna alles koop 65,- voor 7kg (en ongeveer 55,- voor 10 kg satin ice). Had 'm nu via een taartvriendin die in een winkel in Eindhoven was geweest voor 47,- voor 7kg, een heel verschil!
19 juni 2015
2 februari 2017
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12714

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 16 Aug 2014 09:23

Re: Taarten topic

(web)winkels vergelijken loont echt wel.
De zeelandia marsepein verschilt ook echt heel veel in prijs. Bij bakzolder heb ik tot nu toe de goedkoopste 14 kilo gevonden.
<<

PiP

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1578

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:43

Bericht 17 Aug 2014 11:19

Re: Taarten topic

Mijn eerste taart bekleed met fondant!
Afbeelding
December 2009
juli 2012
<<

Anoniem151

Bericht 17 Aug 2014 12:14

Re: Taarten topic

Ziet er strak uit PiP!
<<

Anoniem286

Bericht 17 Aug 2014 12:33

Re: Taarten topic

Goed gelukt pip, mooi strak!
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12714

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 17 Aug 2014 20:58

Re: Taarten topic

Gaaf pip! Mooie letters en bloemen ook.
<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2728

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 17 Aug 2014 23:36

Re: Taarten topic

Mooi Pip! Ziet er goed uit!
19 juni 2015
2 februari 2017
<<

CCC

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2715

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:58

Bericht 17 Aug 2014 23:43

Re: Taarten topic

Heel mooi zeg Pip! Vind je letters ook mooi!
<<

Anoniem286

Bericht 18 Aug 2014 15:07

Re: Taarten topic

Ik gebruik overigens altijd pettinice fondant, vind ik erg fijn spul. Hard hard ook uit dus is ook voor boetseren fijn spul.
Ik heb laatst satin ice geprobeerd maar dat vond ik niet prettig werken, de smaak was wel lekker trouwens.
<<

Anoniem193

Bericht 18 Aug 2014 16:04

Re: Taarten topic

Mooi Pip! Veel succes deze week voor zaterdag;)

Ik heb zaterdag een Nigella Nutella Cheese cake gemaakt. 1 taartje met bijna 7000 kcal!
Verder had ik een Aardbeien kwark taart, die was maar 1000 kcal voor de hele taart :D

Hebben jullie dit al eens uitgerekend per taartje?
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12714

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 18 Aug 2014 16:52

Re: Taarten topic

Euh.. nee.. hahahaha
<<

sabje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 570

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:05

Bericht 19 Aug 2014 16:44

Re: Taarten topic

Ik heb even een vraagje. Ik ga vrijdag een taart maken met de blanda schaal van 20 cm. Ik heb op de leukste taarten gevonden hoeveel ik van alles erin moet stoppen, maar hoe lang moet die dan in de oven en op hoeveel graden?
Ons boefje 24-08-2010
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12714

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 20 Aug 2014 09:03

Re: Taarten topic

sabje schreef:Ik heb even een vraagje. Ik ga vrijdag een taart maken met de blanda schaal van 20 cm. Ik heb op de leukste taarten gevonden hoeveel ik van alles erin moet stoppen, maar hoe lang moet die dan in de oven en op hoeveel graden?



Ik laat de temp altijd oplopen in 3 tredes. 145, 160 en 175 graden.
Nu moet het in mijn oven iets langer, omdat de temp niet helemaal meer is zoals het hoort. Maar een min of 50 staat die bij mij zeker wel in de oven.
En dan ongeveer 23 min op 145, 17 min op 160, en min of 10/15 op 175.
<<

sabje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 570

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:05

Bericht 20 Aug 2014 19:07

Re: Taarten topic

Lejow schreef:
sabje schreef:Ik heb even een vraagje. Ik ga vrijdag een taart maken met de blanda schaal van 20 cm. Ik heb op de leukste taarten gevonden hoeveel ik van alles erin moet stoppen, maar hoe lang moet die dan in de oven en op hoeveel graden?



Ik laat de temp altijd oplopen in 3 tredes. 145, 160 en 175 graden.
Nu moet het in mijn oven iets langer, omdat de temp niet helemaal meer is zoals het hoort. Maar een min of 50 staat die bij mij zeker wel in de oven.
En dan ongeveer 23 min op 145, 17 min op 160, en min of 10/15 op 175.


Dank je voor het antwoord. Ik ga er mee aan de slag. Maak hem wel op tijd. Mislukt kan ik opnieuw beginnen. Heb genoeg in huis gelukkig.
Ons boefje 24-08-2010
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12714

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 20 Aug 2014 20:37

Re: Taarten topic

En dan even sate prikker er in prikken, even laten zitten, en als deze er droog uit komt is de taart in principe gaar.
<<

PiP

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1578

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:43

Bericht 20 Aug 2014 20:48

Re: Taarten topic

Thanks allemaal, was zelf ook blij met het resultaat!

Sabje: Ik denk dat ik dat in mijn oven ongeveer 35 minuten op 175 graden zou moeten doen, maar ik moet dan alles juist weer korter in de oven doen dan op de verpakking staat. Even ter vergelijking, een 24 cm bakvorm gaat er bij mij 30 minuten in terwijl er 35-40 op de verpakking staat voor 25 cm.

Jojootje: Heb geen idee hoe je dat uit moet rekenen, staat niks op de verpakkingen gelukkig :laughcry:
enne nummer 1 is klaar! :razz:
December 2009
juli 2012
<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5010

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 20 Aug 2014 21:10

Re: Taarten topic

Duimen jullie dat mijn ganache lukt? Ik ben er nu voor het eerst mee aan het werken.
Het zijn gelukkig wel taarten voor mijn eigen verjaardag, dus al het niet lukt/mislukt is het niet zo erg.
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12714

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 21 Aug 2014 08:52

Re: Taarten topic

Dora schreef:Duimen jullie dat mijn ganache lukt? Ik ben er nu voor het eerst mee aan het werken.
Het zijn gelukkig wel taarten voor mijn eigen verjaardag, dus al het niet lukt/mislukt is het niet zo erg.


Ganache is zoooooooooooooooooooooooooooooo lekker
Zou zo zon hele bak leeg kunnen lepelen ervan haha
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers