Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Taarten topic

<<

Linvi

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1170

Geregistreerd: 12 Okt 2014 09:59

Bericht 15 Sep 2021 09:38

Re: Taarten topic

Ik heb een taart vraagje!

Met de verjaardag van dochter deze taart gemaakt;

https://brendakookt.nl/2019/10/13/oreo-monchoutaart/

Nu is mijn zoon vrijdag jarig en wilt hij dat ik de taart weer maak, wil ik zeker doen maar hij was niet mooi opgesteven. Heeft een hele nacht de tijd gehad, zeker 16 uur later pas aangesneden.

Heeft iemand een tip hoe ik hem stijver/ steviger krijg?
25-07-201117-09-2013
<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5076

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 15 Sep 2021 09:54

Re: Taarten topic

Klopfix erin?
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

Giselle

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 432

Geregistreerd: 16 Apr 2021 14:46

Bericht 15 Sep 2021 10:29

Re: Taarten topic

High Heels schreef:Klopfix erin?


Volgens het recept in de link zit dat er al door. Als je het recept gevolgd hebt zou de taart ook goed moeten opstijven, dus ik durf niet te zeggen waardoor het mis ging bij jou, Linvi. Of heb je toch iets anders gedaan dan in het recept staat?
<<

Pure*

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1830

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:18

Bericht 15 Sep 2021 10:44

Re: Taarten topic

Ik denk dat het komt doordat de verhouding slagroom MonChou niet klopt.
Als ik(gewone) MonChou taart maak gebruik ik altijd 2 pakjes MonChou a 100gram op 250ml slagroom en dan 1 zakje klopfix.
Juli 2015
Maart 2017
<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5076

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 15 Sep 2021 11:05

Re: Taarten topic

Ik had over de klopfix heen gekeken
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7873

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 15 Sep 2021 11:33

Re: Taarten topic

Ik zou ook zeggen meer Monchou erin en de vierkante pakjes (er zijn ook zacht&luchtig, die is slapper). Dus gewoon twee extra pakjes erin, dat moet helpen. En anders kun je 2 blaadjes gelatine in een klein beetje warme slagroom laten oplossen (eerst weken in water uiteraard) en dit erdoor doen.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8599

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 15 Sep 2021 11:44

Re: Taarten topic

Taeda schreef:Ik zou ook zeggen meer Monchou erin en de vierkante pakjes (er zijn ook zacht&luchtig, die is slapper). Dus gewoon twee extra pakjes erin, dat moet helpen. En anders kun je 2 blaadjes gelatine in een klein beetje warme slagroom laten oplossen (eerst weken in water uiteraard) en dit erdoor doen.


Dit was het eerste waar ik aan dacht dat het echt die pakjes monchou moeten zijn en dan ook echt de originele monchou. Heb gemerkt dat andere merken nog wel eens slapper kunnen zijn.
08-08-2015
<<

Blue Phone

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1612

Geregistreerd: 08 Sep 2016 16:43

Bericht 15 Sep 2021 11:55

Re: Taarten topic

Minx schreef:
Taeda schreef:Ik zou ook zeggen meer Monchou erin en de vierkante pakjes (er zijn ook zacht&luchtig, die is slapper). Dus gewoon twee extra pakjes erin, dat moet helpen. En anders kun je 2 blaadjes gelatine in een klein beetje warme slagroom laten oplossen (eerst weken in water uiteraard) en dit erdoor doen.


Dit was het eerste waar ik aan dacht dat het echt die pakjes monchou moeten zijn en dan ook echt de originele monchou. Heb gemerkt dat andere merken nog wel eens slapper kunnen zijn.


Ja! Ik heb ook eens de "nep monchou" van lidl gebruikt maar dat was veel minder stevig
Jurre 23-11-2014
Mette 16-03-2017
Hidde 01-07-2020
<<

Giselle

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 432

Geregistreerd: 16 Apr 2021 14:46

Bericht 15 Sep 2021 12:20

Re: Taarten topic

Dat wilde ik nog wel zeggen inderdaad, die echte Monchou gebruiken, die in de vierkante pakjes, niet de kuipjes. En inderdaad de hoeveelheid Monchou verdubbelen.
<<

Linvi

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1170

Geregistreerd: 12 Okt 2014 09:59

Bericht 15 Sep 2021 13:53

Re: Taarten topic

Ik wist zelf niet meer wat we gebruik hadden maar volgens mijn dochter waren het inderdaad die kuipjes. Nu dus maar hetzelfde recept maar dan de kleintjes in wikkel gebruiken!
25-07-201117-09-2013
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7873

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 15 Sep 2021 14:40

Re: Taarten topic

Linvi schreef:Ik wist zelf niet meer wat we gebruik hadden maar volgens mijn dochter waren het inderdaad die kuipjes. Nu dus maar hetzelfde recept maar dan de kleintjes in wikkel gebruiken!

Gezien de genoemde verhoudingen zou ik ook zeker 300/400 gram gebruiken. Ik vind het veel slagroom t.o.v. de monchou.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Linvi

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1170

Geregistreerd: 12 Okt 2014 09:59

Bericht 15 Sep 2021 15:54

Re: Taarten topic

Ik denk dat ik 400/400 doe. Heb even wat zitten googlen en zie overal idd dat het wat gelijker moet liggen.
25-07-201117-09-2013
Vorige

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers