Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Taarten topic

<<

Linvi

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1627

Geregistreerd: 12 Okt 2014 09:59

Bericht 15 Sep 2021 09:38

Re: Taarten topic

Ik heb een taart vraagje!

Met de verjaardag van dochter deze taart gemaakt;

https://brendakookt.nl/2019/10/13/oreo-monchoutaart/

Nu is mijn zoon vrijdag jarig en wilt hij dat ik de taart weer maak, wil ik zeker doen maar hij was niet mooi opgesteven. Heeft een hele nacht de tijd gehad, zeker 16 uur later pas aangesneden.

Heeft iemand een tip hoe ik hem stijver/ steviger krijg?
25-07-201117-09-2013
<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5376

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 15 Sep 2021 09:54

Re: Taarten topic

Klopfix erin?
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

Giselle

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1723

Geregistreerd: 16 Apr 2021 14:46

Bericht 15 Sep 2021 10:29

Re: Taarten topic

High Heels schreef:Klopfix erin?


Volgens het recept in de link zit dat er al door. Als je het recept gevolgd hebt zou de taart ook goed moeten opstijven, dus ik durf niet te zeggen waardoor het mis ging bij jou, Linvi. Of heb je toch iets anders gedaan dan in het recept staat?
<<

Pure*

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1887

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:18

Bericht 15 Sep 2021 10:44

Re: Taarten topic

Ik denk dat het komt doordat de verhouding slagroom MonChou niet klopt.
Als ik(gewone) MonChou taart maak gebruik ik altijd 2 pakjes MonChou a 100gram op 250ml slagroom en dan 1 zakje klopfix.
Juli 2015
Maart 2017
<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5376

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 15 Sep 2021 11:05

Re: Taarten topic

Ik had over de klopfix heen gekeken
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8347

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 15 Sep 2021 11:33

Re: Taarten topic

Ik zou ook zeggen meer Monchou erin en de vierkante pakjes (er zijn ook zacht&luchtig, die is slapper). Dus gewoon twee extra pakjes erin, dat moet helpen. En anders kun je 2 blaadjes gelatine in een klein beetje warme slagroom laten oplossen (eerst weken in water uiteraard) en dit erdoor doen.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10020

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 15 Sep 2021 11:44

Re: Taarten topic

Taeda schreef:Ik zou ook zeggen meer Monchou erin en de vierkante pakjes (er zijn ook zacht&luchtig, die is slapper). Dus gewoon twee extra pakjes erin, dat moet helpen. En anders kun je 2 blaadjes gelatine in een klein beetje warme slagroom laten oplossen (eerst weken in water uiteraard) en dit erdoor doen.


Dit was het eerste waar ik aan dacht dat het echt die pakjes monchou moeten zijn en dan ook echt de originele monchou. Heb gemerkt dat andere merken nog wel eens slapper kunnen zijn.
08-08-2015
<<

Blue Phone

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1897

Geregistreerd: 08 Sep 2016 16:43

Bericht 15 Sep 2021 11:55

Re: Taarten topic

Minx schreef:
Taeda schreef:Ik zou ook zeggen meer Monchou erin en de vierkante pakjes (er zijn ook zacht&luchtig, die is slapper). Dus gewoon twee extra pakjes erin, dat moet helpen. En anders kun je 2 blaadjes gelatine in een klein beetje warme slagroom laten oplossen (eerst weken in water uiteraard) en dit erdoor doen.


Dit was het eerste waar ik aan dacht dat het echt die pakjes monchou moeten zijn en dan ook echt de originele monchou. Heb gemerkt dat andere merken nog wel eens slapper kunnen zijn.


Ja! Ik heb ook eens de "nep monchou" van lidl gebruikt maar dat was veel minder stevig
Jurre 23-11-2014
Mette 16-03-2017
Hidde 01-07-2020
<<

Giselle

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1723

Geregistreerd: 16 Apr 2021 14:46

Bericht 15 Sep 2021 12:20

Re: Taarten topic

Dat wilde ik nog wel zeggen inderdaad, die echte Monchou gebruiken, die in de vierkante pakjes, niet de kuipjes. En inderdaad de hoeveelheid Monchou verdubbelen.
<<

Linvi

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1627

Geregistreerd: 12 Okt 2014 09:59

Bericht 15 Sep 2021 13:53

Re: Taarten topic

Ik wist zelf niet meer wat we gebruik hadden maar volgens mijn dochter waren het inderdaad die kuipjes. Nu dus maar hetzelfde recept maar dan de kleintjes in wikkel gebruiken!
25-07-201117-09-2013
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8347

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 15 Sep 2021 14:40

Re: Taarten topic

Linvi schreef:Ik wist zelf niet meer wat we gebruik hadden maar volgens mijn dochter waren het inderdaad die kuipjes. Nu dus maar hetzelfde recept maar dan de kleintjes in wikkel gebruiken!

Gezien de genoemde verhoudingen zou ik ook zeker 300/400 gram gebruiken. Ik vind het veel slagroom t.o.v. de monchou.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Linvi

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1627

Geregistreerd: 12 Okt 2014 09:59

Bericht 15 Sep 2021 15:54

Re: Taarten topic

Ik denk dat ik 400/400 doe. Heb even wat zitten googlen en zie overal idd dat het wat gelijker moet liggen.
25-07-201117-09-2013
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 39961

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 17 Sep 2021 16:31

Re: Taarten topic

Mag ik ook nog een keer advies?

De taart is klaar, althans het versieren doe ik zondag. Maar ben niet ontevreden! Zeker met twee kinderen thuis en tussendoor winkeltje spelen enzo. 💪

Onderste laag is dus die zoete citroencreme geworden en de bovenste laag lemon curd (zie foto).
Afbeelding

En hij is afgestreken met citroen cream cheese frosting. Het werd alleen al snel te warm dus kreeg 'm niet zo mooi glad. Nou vind ik dat ook niet persé nodig, zo'n beetje semi naked rustieke cake vind ik ook altijd mooi. Had 'm nog even terug gekoeld in de koelkast en toen nog een beetje afgestreken. En nu staat ie goed in de koelkast. Ik heb nog behoorlijk wat frosting over. Wat zal ik doen? Zondag voor 't versieren toch nog een poging wagen er een extra laagje overeen te doen (maar met risico dat 't minder mooi wordt of te dik wordt) of gewoon zo laten? Versiering wordt suikerwerk bloemetjes en cake prikkers dus niet heel ingewikkeld (maar wel schattig hopelijk).

Afbeelding
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Dobby

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 455

Geregistreerd: 25 Jul 2020 04:39

Bericht 17 Sep 2021 16:39

Re: Taarten topic

Misschien nog wat cupcakes erbij met een toefje van dezelfde frosting en dan beetje zelfde thema versieren ?
08-03-2010
08-02-2016
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 39961

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 17 Sep 2021 16:40

Re: Taarten topic

Yes dat ga ik sowieso doen. 🎉
(zonder lemon curd voor de kinderen namelijk)

Maar m'n vraag is meer van zo laten of nog poging doen er meer op te smeren?
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10020

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 17 Sep 2021 20:26

Re: Taarten topic

Goed koelen en dan kun je hem nog wel strak krijgen. Ik koel tussentijds ook vaak omdat dat gewoon lekkerder werkt om het strak te krijgen.
08-08-2015
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 39961

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 20 Sep 2021 09:51

Re: Taarten topic

Hij was goed gelukt! Wel enorm machtig haha. Maar kreeg er veel complimenten over. Best leuk voor iemand die niet goed kan bakken haha. Had ook nog cupcakes voor de kinderen.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Giselle

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1723

Geregistreerd: 16 Apr 2021 14:46

Bericht 20 Sep 2021 13:21

Re: Taarten topic

Superleuke taart toch, Marin! Ik vind 'm echt hartstikke goed gelukt.
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8347

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 20 Sep 2021 13:28

Re: Taarten topic

Wat een leuke Marin! Is toch hartstikke goed gelukt :)
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Nixi

Kwebbel

Berichten: 321

Geregistreerd: 28 Mei 2021 12:09

Bericht 20 Sep 2021 20:03

Re: Taarten topic

Super leuke taart, zit er ook heel lekker uit!
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 39961

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 20 Sep 2021 20:10

Re: Taarten topic

Dank jullie! En stom eigenlijk, had die schattige prikkers al maanden in huis en ze hebben ongeveer vijf minuten op de taart gezeten. 😂 Maar heb één grote en één kleine bewaard voor in haar babyboek.
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3230

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:20

Bericht 21 Sep 2021 07:46

Re: Taarten topic

Super mooie taart en die prikkers doen het echt! Die staan levenslang te stralen in de fotoboeken! De taart lijkt me echt heel lekker!
Afbeelding

Afbeelding
<<

Tauriel

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 466

Geregistreerd: 17 Jun 2021 13:23

Bericht 21 Sep 2021 13:25

Re: Taarten topic

Mooie taart Marin.

Wie kan er meedenken met het volgende probleem. Ik had laatst cake gebakken en er boven op haf ik kleine stukjes appel gelegd. Maar tijdens het bakken zakken de stukjes appel helemaal in het beslag. Dit probleem heb ik ook met stroopwafels. Ik leg kleine stukjes op het beslag, maar het zakt tijdens het bakken in het beslag. Doe ik iets fout, of moet ik accepteren dat het er in zakt.
“Smile and wave, boys. Smile and wave…"
<<

Anoniem323

Bericht 21 Sep 2021 18:42

Re: Taarten topic

Ja dat hoort erbij. Misschien moet je dan als een tarte tartin bakken?
<<

Karnemelk

Orakel

Berichten: 8234

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:36

Bericht 21 Sep 2021 19:07

Re: Taarten topic

Appel kun je toch door de bloem halen, dan zakt het niet?
Als het is wat het is, dan is dat wat het is.
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers