Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


najaar 2013 mama's!

<<

Anoniem272

Bericht 15 Jan 2015 09:30

Re: najaar 2013 mama's!

Wat fijn dat alles goed is Aardbei, en leuk dat jullie een meisje verwachten! Je lijkt me ook wel een meisjesmoeder op de een of andere manier. Wat vindt je man ervan?

Kom gauw uitgebreider reageren, leuk om al jullie updates te lezen.

Stitch: even een knuffel voor jou! Ben benieuwd hoe het bij de KA was. Alles wat wordt gezegd over borstvoeding gewoon meteen weer vergeten, daar hebben kinderartsen gek genoeg weinig verstand van over het algemeen.
<<

Myloon

Kletskop

Berichten: 849

Geregistreerd: 16 Sep 2013 13:41

Bericht 15 Jan 2015 10:04

Re: najaar 2013 mama's!

stitch, ik ken iemand met een tweeling waar slecht slapen ook een groot probleem was.
De kinderen hebben buisjes gekregen, scheen er mee te maken te hebben en ze zijn opgenomen geweest, even rust voor de ouders en zo kon gekeken worden waar het 'probleem' zat. Ook weet ik dat ze thuis hulp heeft gehad, iemand die een paar keer een dagje mee kwam kijken.

Ik zou dus zeggen, laat de oren na kijken. Misschien zijn buisjes een optie?
En dring toch echt aan op hulp!!

Heeeeeeel veel succes vandaag!!

Wij gaan zo op pad naar de meiden van de zwangerschapsgym, elkaar nooit meer gezien na de bevalling (op een enkeling na in de winkel e.d) vaak geprobeerd een afspraak te maken. Dus nu eindelijk!!!
6 kids in totaal allemaal jongens, ik ben benieuwd!

Aardbei, wederom een meisje!! wat leuk!
Van harte meid!

Filoria, Ik ben benieuwd hoe het met jullie gaat!! dus kom maar op met die update ;) :P

Fijne dag allemaal!
20-09-2013 N. & T. Geboren!
<<

Exogenesis

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15145

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:26

Bericht 27 Jan 2015 23:07

Re: najaar 2013 mama's!

Hey! Hoe gaat het hier?

Bij ons goed, na een week van ziek zijn (overgeven en diarree). Gelukkig is N. nu weer de oude en lijkt ze het gemiste voedsel in te halen :P Ze eet als een bootwerker.
En een spraakwaterval ineens: die (en dan wijzen met de vinger), deedee (knuffel), waf-waf, kak-kak (eend), boes (poes), boe (kiekeboe of boe van de koe), beeeeehhh (schaap), tiktak/tiktik (klok), jas, audo (auto), baby, papa, mama, dag dag! Echt ongelooflijk hoe snel dat gaat.
De passieve woordenschat is ook goed. Ze kan feilloos dingen in huis aanwijzen, wanneer ik een woord noem. Vooral boeken en speelgoeddingen kent ze.
Qua lopen gaat ze niet heel hard: ze zet nog steeds een paar stapjes en dan gaat ze op de billen zitten. Verder klimt ze overal op en begint ze een béétje eenkennig te worden. Ze wil nu 's avonds alleen nog maar bij mij eten. Bij m'n man is ze heel vervelend :thumbdown: Ook neemt ze moeilijker afscheid. Op het kdv valt het mee, maar thuis, als ik ga paardrijden bijvoorbeeld, dan moet ik haar echt huilend achterlaten. Gelukkig is dat vaak heel snel weer goed, maar echt lekker ga je dan niet weg.

Hebben jullie nog leuke ontwikkelingen te vertellen? Of minder leuke, dat kan natuurlijk ook.
• 6-12-2013 & 30-8-2016 •
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 28 Jan 2015 15:04

Re: najaar 2013 mama's!

Wat een leuke update exo!

Aardbei, wat fijn dat alles goed is en jullie een meisje erbij krijgen.
Ik vind het wel grappig dat jullie nu weer een kleintje erbij krijgen. Voor mijn gevoel zijn we nog steeds allemaal pas bevallen... Haha.

Hier gaat het met de kinderen goed.
Vandaag voor n haar eerste schoentjes gekocht. Kan ze ook lekker buiten lopen. Dat vond ze op het schoolplein al meteen fantastisch. Ze werd boos toen ik haar optilde omdat de kinderen naar buiten kwamen.

Praten begint heel langzaam te komen. Ze lijkt mja mja (miauw miauw) mjam (als we vragen of ze brood/fruit etc wil) en soms heel zachtjes papa te zeggen. Ik vroeg gisteren waar papa was en ze zei toen heel zachtjes papa, alsof ze nog niet zeker genoeg is en ging naar hem op zoek.

Ik ben zelf erg gestrest. We moeten eigenlijk zondag ons huis uit zijn, maar hebben nog steeds geen sleutel van het andere huis. Inmiddels wel het meeste hier ingepakt staan in dozen en zakken etc.
Straks er maar weer eens achteraan bellen of ze al meer weten en of de toestemming er eindelijk is van de hypotheek verstrekker van de verhuurder.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Bruintje beer

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 484

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:10

Bericht 28 Jan 2015 15:56

Re: najaar 2013 mama's!

hier is M. nog steeds een supermakkelijk mannetje. En een erg lui mannetje :smile: Hij doet nog steeds alleen over de grond tijgeren en als hij zit schuift hij op zijn billen weg. In de box doet hij wel een poging tot staan en zit hij veel op de knieen. Ben dit ook helemaal niet gewend omdat zijn broer en zus al met 12 maanden liepen. Maar dit is ook wel lekker hoor.
Praten gaat wel super. Hij roept al om zijn zus, mama en papa zijn favoriet en hij probeert ook Cato(hond) te zeggen.
Eten, amen en lekker probeert hij ook te zeggen. Als we gaan bidden zit hij al met zijn handjes samen en is echt leuk om te zien. Met zijn geduld is het way anders al ziet hij maar wat eetbaars dan zet hij het op het gillen en is echt grappig om te zien hoe hij dan reageert.
Maandag ook weer CB en ben benieuwd wat ze te zeggen hebben.

Aardbei: Leuk weer een meisje!!!

Dolphinne: Wat een stress bij jullie! Hopelijk komt het allemaal goed!!

Exo: Leuk die ontwikkeling kwa spraak he'
Born to be loved.......
Grote meid 05-08-2009
Grote knul 04-06-2011
Kleine knul 03-12-2013
<<

Exogenesis

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15145

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:26

Bericht 29 Jan 2015 17:18

Re: najaar 2013 mama's!

Dolphinne, dat heb ik ook: het idee dat we pas geleden bevallen zijn!
Wat een vervelend tijd voor jullie is dit nu zeg.. Hopelijk komt het op tijd voor elkaar!

Bruintje Beer, wat lief dat hij meedoet met bidden. Zo leuk om te zien dat ze van alles overnemen :)
Dat hij nog niet loopt lijkt me op zich ook wel weer voordelen hebben. En zo blijft 'ie nog lekker even klein.
• 6-12-2013 & 30-8-2016 •
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 29 Jan 2015 19:30

Re: najaar 2013 mama's!

Ik heb er vandaag weer achteraan gebeld. Helaas lijkt er deze week nog niks te gebeuren. Ze wachten nog steeds op toestemming van de bank of het huis verhuurd mag worden.
Daarna kunnen de contracten pas in orde gemaakt worden.
Misschien dat we morgen iets horen, maar de sleutel zal dan wel niet lukken meer deze week.

Nu dus heel erg hopen dat we hier nog een paar dagen langer mogen blijven.
Anders wordt het dit weekend een opslagbox volgooien en tijdelijk bij mijn ouders logeren.
Met de kinderen in de logeerkamer en wij in de woonkamer...
Afbeelding
Afbeelding
<<

Aardbei

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 243

Geregistreerd: 03 Sep 2013 10:00

Bericht 02 Feb 2015 13:09

Re: najaar 2013 mama's!

Filoria: Wat grappig dat je dat zegt. Ik zie mezelf ook wel een beetje als meisjesmama, hoewel ikzelf volgens mij niet echt een meisje-meisje ben haha. Heb echt een hekel aan winkelen, houd niet van chocola, houd niet echt van tutten, knutselen enz en heb meer vrienden dan vriendinnen. Mijn man vindt het trouwens ook echt helemaal leuk! Die ziet zichzelf ook niet echt met een jongen haha.
Hoe gaat het nu bij jou?

Stitch: Hoe is het geweest bij de KA? En gaat het al iets beter?

Myloon: Was het leuk met de meiden van de zwangerschapsgym? Wij hebben elkaar het afgelopen jaar denk ik wel een keer of 4 gezien, erg leuk vind ik dat altijd.

Exo: wat een leuke update, leuk he dat ze zo beginnen te kletsen. Vind het soms zo knap wat ze al onthouden. T begint ook steeds meer lekker te kletsen. Dat eenkennige herken ik wel, als ik er ben en papa wil iets doen zet ze gelijk een keel op. Gelukkig heeft ze dat niet als ik er niet ben, dan is papa ook gewoon lief :wink: Maar vind het soms wel vermoeiend hoor, heb in het weekend bijvoorbeeld geen moment rust met die kleine directrice.

Dolphinne: Heb je dat gevoel echt ja? Dat je pas bevallen bent? Ik kan me die tijd bijna niet meer heugen haha. En jeetje wat een stress. Is alles nog goedgekomen? Of hebben jullie moeten logeren? Wat een rotsituatie.

Bruitnje Beer: Ach wat schattig van dat bidden. En lijkt me ook wel lekker hoor, dat hij nog niet loopt. Lekker rustig :wink:

All: T begint ook steeds meer te kletsen, echt zo leuk. Ze kan al best wel wat woordjes. Eten, hap, papa, mama, opa, poe (poes, ze kan geen s zeggen :wink: ), toel (stoel), Tet (Tess), wafwaf, boe (kiekeboe of boem), op (als iets op is of als ze op schoot wil), bal, pop, oto (auto), toet toet, die. Nog best veel als ik het opsom. Ik vind het wel handig, zo kan ze steeds meer duidelijk maken 

Krijgen jullie kindjes trouwens nog een fles of voeding voor het slapen gaan? T krijgt nog wel een fles, meer voor het ritueel dan dat ze het nodig heeft. Zaterdag sliepen we bij mijn ouders en we waren haar fles vergeten, was best een drama haar in slaap te krijgen, terwijl als ze een flesje opheeft ze zonder morren gaat slapen. Heb het nog geprobeerd in haar rietjesbeker of een gewoon glas met een gewoon rietje maar dat accepteerde ze allebei niet.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 02 Feb 2015 14:12

Re: najaar 2013 mama's!

Wij zitten gelukkig nog in ons eigen huis. We hebben tot 11 feb gekregen nu om hier weg te zijn.
Nu dus hopen dat we deze week dan eindelijk de sleutel krijgen!

Aardbei, hier krijgt ze ook nog elke avond een fles voor het slapen. Eerst een schone luier, pyjama en slaapzak aan en dan de fles. Ze krijgt dan 180 met 6 scheppen nr 4.
Ze drinkt hem bijna altijd helemaal leeg.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10828

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 02 Feb 2015 15:30

Re: najaar 2013 mama's!

Exo, fijn dat jullie weer beter zijn. Leuk he, al die ontwikkelingen. Ik vind dat beginnende gepraat ook zo gezellig. Ze zegt echt steeds meer na. Niet alleen korte woordjes als op, uit en klaar, maar nu ook bijvoorbeeld 'kuiken'. En haar favoriete dierengeluid is nu ia, haha, en soms draait ze die om, klinkt ook zo schattig :love:

Dolphinne, wat een gestress met jullie huis. Gelukkig mogen jullie hier nog 1,5 week blijven, hopelijk is dat lang genoeg.

Aardbei, ook al zo lekker aan het kletsen. E. drinkt trouwens voor het slapengaan nog altijd bij mij. Ongeveer de helft van de avonden valt ze tijdens het drinken al in slaap. Hoe gaat het met je zwangerschap?

Met E. gaat het goed, al is ze nu al de hele winter verkouden, de hele tijd aan het snotteren en deze week met een vervelend hoestje erbij. Heb het zelf ook trouwens. Maar ze speelt en kletst er niet minder om gelukkig, alleen met slapen is het vervelend. Ze eindigt nu elke nacht weer bij ons in bed. Gelukkig valt ze dan na het drinken meestal weer snel in slaap.
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

nillis

Kletskop

Berichten: 501

Geregistreerd: 03 Sep 2013 09:49

Bericht 02 Feb 2015 21:34

Re: najaar 2013 mama's!

Hallo allemaal

@ Dolphinne, fijn dat jullie nog ander halve week kunnen blijven, maar lijkt me wel veel stress. Succes met alles.

@ Exo, wat leuk kun je alles weer omschrijven. Leuk al die ontwikkelingen. Fijn dat jullie allemaal weer beter zijn.

@ Suus, vervelend dat hoestje, maar gelukkig speelt ze er wel lekker om. Het heerst ook wel heel erg hoesten en verkouden zijn. Wel vervelend dat de nachten minder gaan.

@ Ardbei, fijn dat alles goed was en dat jullie een meisje krijgen. Hopelijk nu een fijne zwangerschap.

@ all, vorige week voor M zijn eerste schoentjes gehaald. En van het weekend er al heerlijk mee door de sneeuw gelopen. Hij vindt de schoentjes ook heel interessant en loopt er goed op. mi is sinds vrijdag ook ineens veel beter te pas. Hij is ontspannender en speelt uit zichzelf met van alles, dat kennen we helemaal niet van hem, dus we zullen zien. Hopelijk zet zich dit voort, want het huilen hebben we wel genoeg gehoord.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10828

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 17 Feb 2015 14:21

Re: najaar 2013 mama's!

Is het zo goed blijven gaan, Nillis?

En hoe gaat het met de rest?

Hier werden we vannacht wakker van een overgevende E., alles eronder. Mijn man bracht haar bij mij, zodat hij haar bed kon verschonen en toen gaf ze ook over in ons bed, was dus erg gezellig vannacht :smile: Wel heel zielig. Ik heb haar gewassen en mijn man heeft ons bed verschoond en nu ook vol gelegd met hydrofielluiers, zodat het niet nog een keer hoefde. Ze heeft nog een keer een beetje overgegeven, ze was inmiddels wel leeg, toen wilde ze drinken en zijn we allemaal weer in slaap gevallen. Ik werd wakker van E. die over mij heen probeerde te klimmen en zich duidelijk kiplekker voelde.
Vanochtend moesten we naar het ziekenhuis voor controle van haar heupen. Dat moest nog één keer als ze goed kon lopen. E. werkte prima mee, speelde lekker in de wachtkamer, palmde allemaal mensen in met haar gespeel en geklets :wink: Ze lag netjes stil voor de foto, liet de orthopeed haar onderzoek doen en ze is helemaal goedgekeurd! We hoeven dus niet meer terug te komen, erg fijn. Ze is duidelijk wel moe van haar nachtelijke avontuur en de drukke ochtend. Terug op de fiets viel ze in slaap en ik kon haar zo slapend in bed leggen. Dat lukt niet vaak!

Verder gaat het ook prima met ons. E. kletst, loopt en klautert er op los, vrolijke meid. En over twee weken krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis, zin in!

Zijn jullie inmiddels verhuisd, Dolphinne?
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 18 Feb 2015 13:35

Re: najaar 2013 mama's!

Nillis, fijn dat het nu wat beter gaat met m. Leuk he, de eerste schoentjes! Dan lijken ze meteen weer een stuk ouder.

Suus, ow bah alles zat dus flink onder door een ziek meisje bij jullie. Is ze verder weer helemaal opgeknapt nu?
Wat leuk, bijna de sleutel van jullie huis! Moet er straks nog veel aan gebeuren?

Wij zijn nu dan eindelijk aan het verhuizen! Alleen wel een ander huis dan eerst de bedoeling was.
Mijn oom bleek zijn huis sinds kort weer leeg te hebben staan en wij mogen het nu huren.
Mijn vader hoorde dat zondagavond. Een half uur later zijn we er gaan kijken en mochten we meteen de sleutel houden.
Nu zo veel mogelijk al met de auto heen en weer brengen en vrijdagmiddag en zaterdag een busje om alle grote dingen te verhuizen en dan dus officieel over.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Stitch

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 220

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:24

Woonplaats: Zuid-Holland

Bericht 28 Mrt 2015 14:51

Re: najaar 2013 mama's!

Hallo dames,
Ben ik ook weer eens een keer, terug in het land der levenden :smile: sorry dat ik niet op jullie gereageerd heb, ga vanaf nu weer proberen het iets beter bij te houden!
We zijn met M bij de kinderarts geweest ivm het slechte slapen, en vooral het in paniek wakker worden. Gelukkig is er medisch gezien niks mis met onze kleine man, helaas alleen dus nog geen stap verder. Het lijkt nu de laatste weken gelukkig wel de goede kant op te gaan, het in paniek wakker worden is een stuk minder, en hij slaapt nu soms zelfs een nacht door :ja:
Helaas gaat het met mij niet zo goed, zit erg slecht in mijn vel en zit tegen een burn out aan. Helpt ook niet mee dat ik afgelopen maand een vroege miskraam heb gehad (al was ik niet gepland zwanger) en loop ik op mijn werk ook ontzettend op mijn tenen. Daar heb ik van de week ook nog te horen gekregen dat ik zoals het er nu naar uit ziet eind van het jaar geen vast contract ga krijgen. Nu had ik dat ook niet echt verwacht, en wil ik zelf ook eigenlijk wat anders waar ik niet zo op mijn tenen hoef te lopen en wat kortere dagen kan maken, maar toch voelt het niet fijn. Loop sinds kort nu wel bij de psycholoog, dus hopelijk gaat het snel weer een beetje de goede kant op.
Sinds vorige week staat wel ons huis te koop, spannende tijden dus! Hopelijk verkoopt het een beetje snel, en kunnen wij ook een leuk huis vinden. Heb zo'n behoefte aan wat meer ruimte en een tuin, zou ook heerlijk zijn voor M!
Met hem gaat het verder super goed. Het is een heerlijk mannetje, een echt ondeugende dreumes. Op het kdv heeft hij nu ook een echt vriendinnetje, we horen haar naam regelmatig thuis, zodra hij haar ziet geeft hij knuffels en kusjes. En toen hij laatst weer er was na ziek geweest te zijn (maar nog niet helemaal opgeknapt was) mocht niemand in zijn buurt komen, behalve zij. Echt zo ontzettend schattig :heart:

Hoe is het met jullie allemaal? En met de kids?
Afbeelding
Als liefde leven wordt...
AfbeeldingAfbeelding
<<

Exogenesis

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15145

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:26

Bericht 28 Mrt 2015 15:37

Re: najaar 2013 mama's!

Stitch, wat vervelend dat je tegen een burnout aan zit. En wat akelig, een miskraam :( Fijn dat jullie mannetje wel vrolijk is en dat hij zich lekker ontwikkelt :)

Hier gaat het zijn gangetje. N. is een vrolijk en gezellig meisje. Totaal geen baby meer. Ze rent door huis, klimt overal op, praat honderduit en kan heerlijk spelen. Ik heb het idee dat ze aardig weerbaar wordt door het kdv, want eerder was ze wat bangig voor andere kinderen (die ze niet kent) en was ze dan wat mieperig, nu is dat helemaal niet meer zo. Ze laat nog wel speelgoed afpakken, maar wordt daar dan niet verdrietig om; ze wacht gewoon rustig haar kans af om het terug te pakken als het andere kind er mee is uitgespeeld. Ze is eigenlijk heel vriendelijk, behalve tegen mij soms, haha! Ze zit behoorlijk in de peuterpuberteit, gebruikt het woord 'nee' vaak en kan heel goed op de grond gaan liggen krijsen. Of dingen wegsmijten. Maar alleen bij mij dus. Zucht. Ik troost me met het idee dat het bij de hechting hoort en dat ik op nr. 1 sta qua vertrouwde personen. Of dat het een faaaaaase is ;)
Ze eet trouwens veel, vind ik. Hoe is dat bij jullie?
Een lijstje van een standaard dag:

O: Pap (200ml)
T: Banaan, drinken (zo'n 200ml, tussen ontbijt en lunch) en een biscuitje.
L: 1 boterham met beleg.
T: 1 boterham met beleg (na het middagdutje).
A: 250 gr groente, aardappelen en wat vlees.
T: Vla (zo'n 150ml)
En... Voor het naar bed gaan standaard nog een papflesje van 180ml.
Best veel lijkt me.. Maar ja, als je ziet hoe veel ze beweegt.. En ze poept 2 keer per dag, dus het stroomt goed door, zeg maar.
• 6-12-2013 & 30-8-2016 •
<<

Myloon

Kletskop

Berichten: 849

Geregistreerd: 16 Sep 2013 13:41

Bericht 29 Mrt 2015 20:29

Re: najaar 2013 mama's!

@ Stitch, vervelend te lezen van de miskraam en je burnout, ik hoop dat het snel weer wat beter met je gaat!

@Exo, fijn dat het goed gaat met je dochter!! Met jou ook?
Wat is ze snel in de nee fase!

Hier gaat het met ons iets minder, man is overspannen en wat ons in 1,5 jaar tijd is overkomen breekt nu toch wel op.
N. is nu sinds vrijdag ziek, spugen, natte luiers e.d maar gaat nu wel weer steeds iets beter.

Verder gaat het met de jongens heerlijk!
Wat worden ze snel groot zeg. Lopen, rennen, klimmen soms zijn het echte wildebrassen.
Ook gaan ze steeds meer praten en kunnen ontzettend goed aangeven wat ze willen.
Kleine opdrachtjes, zoals geef het brood maar even aan papa of zet je beker maar op de tafel gaan ook al goed!

Het zijn echte jongens, gek op vliegtuigen, vrachtwagens, bussen en tatuus (alles met sirenes).
Thuis spelen ze tegenwoordig alleen nog maar met hun autootjes.

Samen gaat het niet altijd even goed, wat de een heeft wil de ander ook.
Maar wat ook steeds vaker gebeurd is het knuffelen dat is zo schattig om te zien!!
Tegenwoordig ga ik wel eens bewust met 1 van de twee even naar de winkel maar we merken wel dat vooral de thuisblijver dat dan lastig vind (blijft dan natuurlijk bij papa).

Wat betreft het eten hier:
O: pap (150ml) half broodje
T: Fruit, samen meestal 3 stuks en een drinkfles (van de hema)
L: 1,5/2 boterhammen en een beker melk
T: Koekje/ soepstengel/ rijstenwafel en een drinkfkes
A: warm eten, ik weeg de porties niet af met yochurt na

tussen 19.00 en 19.15 liggen de mannen er in.
20-09-2013 N. & T. Geboren!
<<

Stitch

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 220

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:24

Woonplaats: Zuid-Holland

Bericht 22 Mei 2015 12:45

Re: najaar 2013 mama's!

Hallo dames! Hoe is het met jullie allemaal? Hier gaat het gelukkig weer de goede kant op! Dat M nu sinds een paar weken ook bijna elke nacht doorslaapt (Even afkloppen) helpt daarbij natuurlijk ook wel mee. En ook op mijn werk is het weer iets rustiger. En daarbij ben ik weer zwanger! Deze keer wel geplanned, al hadden we zelf niet verwacht dat het zo snel zou gaan! Nog wel heel pril, ergens tussen de 4 en de 5 weken, maar het gaat nu alweer langer goed als de vorige keer. Vanochtend ook nog een test gedaan (de 6e alweer :redface: ) en die streep kon niet meer knallen, dus weer even iets meer gerustgesteld! 11 juni de eerste echo, dus nog wel even spannend.
Verder zit M nu echt in de peuterpubertijd, af en toe best pittig. Gelukkig begrijpt hij wel een hele hoop, en is er ook goed met hem te communiceren. En gelukkig krijg ik ook nog wel regelmatig een dikke kus van hem. Laatst zijn eerste echte langdurende driftbui gehad, zijn nieuwe buggy ging niet mee naar binnen maar bleef in de auto liggen. Hij heeft hier een kwartier boos opmde grond liggen huilen :laughcry: Al met al is het gewoon een heerlijk mannetje :heart:
Afbeelding

Suus, ik zag dat jij ook weer zwanger bent, gefeliciteerd! Hoe ver ben je nu?
Afbeelding
Als liefde leven wordt...
AfbeeldingAfbeelding
<<

Parel

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2364

Geregistreerd: 21 Mrt 2015 12:30

Bericht 22 Mei 2015 13:09

Re: najaar 2013 mama's!

Gefeliciteerd Stitch! Wat een onwijs gave foto!
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10828

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 22 Mei 2015 23:08

Re: najaar 2013 mama's!

Stitch, ook hier gefeliciteerd! Leuke foto :D

Hier gaat het ook goed. E. is nu volop aan het kletsen, zo schattig!
Ik ben ook weer zwanger, sneller dan ik gedacht had, haha. Ongeveer 8 weken nu, 1 juni heb ik de termijnecho, daar kijk ik erg naar uit!
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Exogenesis

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15145

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:26

Bericht 12 Okt 2015 19:59

Re: najaar 2013 mama's!

Ik keek zo eens een beetje om me heen.. en volgens mij krijgt (of heeft!) bijna iedereen van dit topic alweer een volgende baby! Wow!

Hier is daar nog geen sprake van. Maar echt heel verdrietig ben ik er (nog) niet om. N. is een te heerlijk kind om te delen momenteel ;)

Maar hoe gaat het met jullie??
• 6-12-2013 & 30-8-2016 •
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 12 Okt 2015 20:46

Re: najaar 2013 mama's!

Hier ook nog geen sprake van een volgend kindje.
Als het aan mijn vriend ligt komt die er ook niet meer, zelf ben ik daar nog niet helemaal van overtuigd. Ik kan nog niet helemaal afscheid nemen van nooit meer zwanger zijn en een baby hebben.We zullen wel zien in de toekomst :).

Verder gaat het hier goed! Ik kan zo genieten van N. Ze kletst nu steeds meer en snapt zoveel.
Ze kan ook rustig een half uur tot een uur met de duplo of het kinetic sand spelen.

D. is deze week jarig en wordt alweer 7. Hij zit nu in groep 3, dat is wel pittig voor hem waardoor hij soms niet helemaal lekker in zijn vel lijkt te zitten. Maar verder gaat het ook goed!

Ikzelf werk de laatste 1,5emaand een aantal uur meer. Fijn dat we wat extra inkomsten hebben, maar soms ook wel zwaar. De ene week werk ik nu 25 uur en de andere 38 uur (Om de week een werk weekend).

Leuk om weer eens wat van de rest te horen! Ben benieuwd hoe het met iedereen is!
Afbeelding
Afbeelding
<<

Pomodori

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 520

Geregistreerd: 02 Sep 2013 21:28

Bericht 12 Okt 2015 21:00

Re: najaar 2013 mama's!

Hier ook geen tweede baby hoor. En ook nog geen plannen. We zijn zijn er ook nog niet Uit of we een broertje of zusje wensen. Dus vooralsnog zijn we met zijn drietjes.

En wat is het leuk met zijn drie. Cliché maar we genieten elke dag. L is heerlijk aan het kletsen. Zinnen met 3-5 woorden. Zo fijn om te kunnen communiceren en hem een beetje beter te begrijpen. En het is zo gezellig. Hij staat lachend op en kletst de hele dag raak. Houdt zijn mond nauwelijks dicht. Slapen gaat prima. Hij is ondernemend en niet verlegen. Vorige week voor het eerst naar de Psz geweest. Niets wennen, gewoon spelen en mama mag meteen wel naar huis. Erg fijn ook voor mama die het wel een beetje spannend vond.(hij gaat niet naar een kV of gastouder, maar is twee dagen per week bij oma's)

Ondertussen hebben we een nieuw huis gekocht, een nieuwbouwhuis. Deze wordt met circa zes weken opgeleverd en dan begint de hectiek van klussen en inpakken. Ik ben benieuwd hoe dat allemaal gaat met de kleine man erbij, of bij grootouders.

Ik ben ook benieuwd hoe het met iedereen is. :)
augustus 2013
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10828

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 12 Okt 2015 21:11

Re: najaar 2013 mama's!

Leuk om weer wat van jullie te horen!

Hier gaat het ook goed, E. is net 2 jaar geworden en echt verwend die dag. Ze kletst ook de hele dag door, heel gezellig. En inderdaad leuk om haar ook nog beter te begrijpen. Het is wel echt een peutertje, ze kan behoorlijk eigenwijs zijn en ook ondeugend. Tekenen op alles wat geen papier is, is natuurlijk veel leuker...
Vandaag zijn we voor het eerst wezen kijken op de peuterspeelzaal. Waarschijnlijk kan ze daar in november beginnen voor twee dagdelen. Vinden we wel belangrijk omdat ze niet naar een kinderdagverblijf gaat, hier wordt de opvang ook door de opa's en oma's gedaan.

In december/januari wordt E. grote zus, ze krijgt een broertje. De zwangerschap gaat weer erg voorspoedig eigenlijk. Ik merk wel dat ik 's avonds erg moe ben, maar krijg overdag ook niet veel rust. De meeste dagen slaapt E. niet meer overdag, heel af en toe nog hooguit een half uurtje. De nachten gaan gelukkig meestal prima en de enkele keer dat ze eens wakker wordt, gaat mijn man naar haar toe. De zwangerschap lijkt deze keer wel echt veel sneller te gaan!
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Exogenesis

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15145

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:26

Bericht 12 Okt 2015 21:20

Re: najaar 2013 mama's!

Wie weet zwicht hij nog over een poos Dolphinne! En wauw, 7 al weer..

Ik werk ook meer vanaf afgelopen augustus: 4 dagen. Mijn man is nu elke woensdag thuis, zodat N. niet vaker weg hoeft.

Hier ook veel geklets. Ook al bijna volledige zinnen ('op e bank zitten, melk drinken', 'in e auto naar huis, naar mama!', etc.) In de zomervakantie had ze een enorme taalspurt en leerdrang. Haar woordenschat is absurd. Maar dat compenseert ze met haar lengte en gewicht. Kleine uk is nog geen 11 kilo en ik schat haar op nog geen 86 cm aan lengte.
En ze kan heeeeel boos worden en dan gaat ze smijten met dingen. Ik lach haar dan altijd even uit ;)
Oh ja, zindelijk worden heeft ze nog geen zin in. Het potje en de wc zijn heel interessant, maar als ze daadwerkelijk gaat poepen, gaat ze stiekem achter de bank staan..

Suus, gefeliciteerd nog met haar tweede verjaardag!! Wat leuk dat ze naar de psz gaat straks! Dat lijkt me idd heel goed. En ook even tijd voor me time met de baby straks.
• 6-12-2013 & 30-8-2016 •
<<

Pomodori

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 520

Geregistreerd: 02 Sep 2013 21:28

Bericht 12 Okt 2015 21:25

Re: najaar 2013 mama's!

Suus, wat leuk een broertje. Beide soorten vertegenwoordigt straks in jullie gezin. En fijn dat alles goed gaat. Maar pittig hoor, niet meer slapen overdag. L slaapt gelukkig elke dag nog een anderhalf uur. Erg lekker. En dan de nacht meestal een klokje rond. En de Psz inderdaad ook bij ons voor de sociale contacten. Ik zeg elke keer maar dat hij dan met jonge dames kan spelen. Hij speelt voornamelijk met oude vrouwen ;)

Dolphinne, pittig dienders van 38 uur. Dat lijkt me wel veel. Maar goed, extra inkomen ook lekker. In groep drie alweer, wel leuk dat hij gaat leren lezen en schrijven.
Heerlijk dat n zich zo kan vermaken. L kan zichzelf ook met duplo prima vermaken. Of met de treinbaan of de toettoet auto's. Maar hij komt je ook graag halen om mee te spelen.

Exo wat heerlijk hè dat geklets. Vakanties staan er om bekend dat ze nieuwe vaardigheden vrijspelen. Door de aandacht van pa en ma bloeien ze op en kunnen kids vaak ineens meer. L kon ineens klimmen in de speeltuin en liep veel beter. Niet meer zwalkend maar in een rechte lijn zeg maar. En ook zijn taal is erg toegenomen. Mr is nu 2 jaar en twee maanden. En 90 cm en 12,4 kg ongeveer. Gewoon precies op de curve bij het cb. Zijn ze erg tevreden mee daar ;)
augustus 2013
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers