Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


najaar 2013 mama's!

<<

Anoniem272

Bericht 13 Jun 2014 20:24

Re: najaar 2013 mama's!

Fenix wat heftig... Helpt de medicatie? Heel veel sterkte.
<<

Yindy

Kwebbel

Berichten: 406

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:34

Bericht 14 Jun 2014 08:06

Re: najaar 2013 mama's!

Fenix, wat ontzettend klote zeg! Heel veel sterkte. Een hele dikke knuffel.
Afbeelding
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11078

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 14 Jun 2014 08:53

Re: najaar 2013 mama's!

Fenix, wat ontzettend rot! Heb je daar eerder ook al last van gehad of is het nieuw voor je? Hopelijk slaat de medicatie goed aan. Een vriendin van mij had het ook na de geboorte van haar zoontje, sinds een paar maanden slikt ze ook medicijnen hiertegen en ze voelt zich nu eindelijk weer zichzelf. Hopelijk werkt het bij jou net zo goed :hug:

Dolphinne, wij hebben maandag helemaal geen onweer gehad, alleen maar prachtig weer :sunny:
Prachtige foto's trouwens, vooral die van je zoon en dochter samen, ze kijken zo lief naar elkaar.
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Pomodori

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 520

Geregistreerd: 02 Sep 2013 21:28

Bericht 15 Jun 2014 13:37

Re: najaar 2013 mama's!

@Fenix, wat naar zeg! Hopelijk slaat de medicatie snel aan en kun je weer een beetje opkrabbelen. Sterkte! :hug:

@Aardbei, das inderdaad even geleden! En wat gaat ze al goed zeg! L heeft de achteruit nooit gevonden ;-) Was hartstikke leuk zo in een tentje, leuker dan verwacht zelfs. Heerlijk kneuterig. En bijna op de fiets, lekker!

@Suus, fietsen is zo leuk! Wij hebben L nu twee weken in een fietsstoeltje. Het is erg gezellig zo samen en je komt weer wat verder dan met wandelen. Even geduld en jullie kunnen! En wat heerlijk even aar Schiermonnikoog. Voelt een beetje als vakantie zo'n dagje lijkt me. L draagt 's nachts een korte mouwen romper en een slaapzak zonder mouwen. Dan heeft hij het ook nog wel warm, maar zonder slaapzak ligt hij de hele nachtbloot, leek me wat frisjes. We proberen ook zijn kamertje zo koel mogelijk te houden door de zonwering dicht te doe, veel luchten als het koeler is. Maar nog best warm.
8 tanden al! L krijgt denk ik nu de achtste door, alle symptomen wijzen erop.

@Dolphinne, fijn dat het zo ging op de camping en wat een mooie foto's heeft je moeder gemaakt. Met zo'n camera ziet het er vaak net wat mooier uit. Wij maken alles eigenlijk met de telefoon, ook leuk, maar niet zo mooi als met een Spiegelreflexcamera. Die samen is ook erg lief!

@Exo, gaat goed zo te horen met jullie dametje! En heerlijk nog één voeding per dag. Blijft toch een gezellig momentje zo samen.

Hier gaat alles zijn gangetje. We hebben tegenwoordig een fietsstoeltje en zijn er al samen op uit geweest. Erg leuk. Je komt net weer wat verder we als wandelend. Tand 8 is onderweg en meneer ontwikkelt zich op het moment als en razende. Hij trekt zich overal aan op, gaat los taan (niet altijd handig, de eerste pleister op zijn kin is geplakt gisteren) en loopt al hel wat rondjes om de tafel heen. Erg leuk om te zien en ook super schattig. Sta je in de keuken komt hij eraan getijgert en trekt zich op aan je been en gaat dan blij staan. Ook wel weer lastig, een hoop dingen kan hij nu ineens wel bij....
Hij eet inmiddels aardig met de pot nee, brood, fruit, avondeten. En daarnaast nog steeds borstvoeding. Nooit gedacht dat ik dat zo lang zou volhouden. En ook het eenmaal kolven op het werk in mijn pauze gaat super. Ik kolf zoveel nog, dat drinkt hij niet eens op een dagje bij de oppas of papa. De vriezer krijgt nog steeds wel wat erbij. Echt bizar. Ik wil het blijven geven tot hij 1 jaar is (nog maar twee maanden :shock: ) en dan gaan afbouwen. Dan is het wel mooi geweest denk ik en kan ik ook zelf weer wat langer weg zonder kolven of hoeven voeden.
Fijne vaderdag allen!
augustus 2013
<<

Myloon

Kletskop

Berichten: 886

Geregistreerd: 16 Sep 2013 13:41

Bericht 16 Jun 2014 16:45

Re: najaar 2013 mama's!

@Fenix, wat naar joh, ik hoop dat de medicijnen goed hun werk doen en je weer lekkerder in je vel gaat zitten!

Hier gaat alles goed! Zaterdag voor het eerst een klein stukje gefietst met ze, ze vonden het hoorbaar erg leuk :smile: Met mijn schoonvader gaat het wel, hij heeft wel heel veel pijn.
Deze week start hij met een speciaal medicijn en vandaag krijgt hij ook te horen hoe verder met bestralingen e.d.

Met mij gaat het ook goed! Ik geniet lekker!
20-09-2013 N. & T. Geboren!
<<

Aardbei

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 243

Geregistreerd: 03 Sep 2013 10:00

Bericht 19 Jun 2014 11:26

Re: najaar 2013 mama's!

Fenix: Oh bah wat vervelend! Ik hoop dat de medicijnen snel gaan werken. Hoe gaat het nu met je?

Pomodori: Leuk he, fietsen! Wij hebben twee keer heel kort even een testritje gemaakt en vanmorgen ben ik op de fiets naar mijn werk gegaan. Heerlijk vond ze het! Ze zat te gillen van plezier. Maar wat gaat dat toch snel zeg, optrekken, staan, stappen. Je moet inderdaad weer even anders naar je huis kijken want dan kunnen ze ineens ook alles van een lage tafel pakken. T probeerde zich van de week wel op te trekken aan de box toen ze ernaast zat maar meerd an 1 cm omhoog ging haar kont niet ;)

Myloon: Wat leuk, de jongens mee op de fiets! Leuk he, als ze zo genieten. Fijn dat het zo goed met je gaat.
En heel erg rot voor je schoonvader dat hij zoveel pijn heeft. Hoe gaan ze zijn behandeling nu verder aanpakken?

Filoria: Hoe is het nu met jou? En met het slapen van I? Gaat het al iets beter?

All: T zit inmiddels ook gezellig op de fiets, leuk dat ze het vindt joh! Is ook een stuk makkelijker naar mijn werk toe nu, dus dat is ook wel fijn.
Wat is jullie eetschema ongeveer op een dag, ik vind die van ons zo raar nu:
07.00 fles
11.30 boterham+1 stuk fruit
13.00-14.00 fles
16.30 groenten en aardappeltjes (gaat nog niet echt denderend)
19.00 fles
22.00 fles
's middags/ 's avonds zit alles zo op elkaar naar mijn idee
Afbeelding
Afbeelding
<<

Yindy

Kwebbel

Berichten: 406

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:34

Bericht 19 Jun 2014 17:03

Re: najaar 2013 mama's!

Hoi hoi,

Hoe gaat het met jullie allemaal meiden?
Hier gaat alles zijn gangetje. Vorige week een zieke kleine gehad. Echt zielig had flinke koorts en hij huilde erg veel. At en dronk bijna niets en Snachts ook allemaal wakker en huilen en dan niet 1 keer maar 4,5 keer erg vermoeiend vond ik.
Maar nu gaat het weer helemaal goed met die druktemaker hihi. Ook zijn we van de week voor het eerst een rondje weg geweest met de fiets, erg leuk om te doen.

Aardbei, over het eten kan ik weinig zeggen, want wij bouwen heel langzaam op. Hier krijgt hij alleen nog maar groentes en rijstebloem pap.

Myloon, hopelijk slaat de medicatie bij je schoonvader aan. En wat leuk om met de jongens te lezen dat jullie ook al op fiets weg zijn geweest.

Dolphine, mooie foto's zeg die je moeder heeft gemaakt!

Fenix, hoe is het met jou? Slaat de medicatie aan?

Hoe is het met de rest allemaal??
Afbeelding
<<

nillis

Kletskop

Berichten: 501

Geregistreerd: 03 Sep 2013 09:49

Bericht 20 Jun 2014 21:44

Re: najaar 2013 mama's!

Hallo allemaal

Ook hier even een teken van leven van deze kant. Hier gaat alles goed. Mi is erg gezellig. Heeft nu tand 3 er ook door en tand 4 is onderweg. Verder wordt hij erg ondeugend. Qua ontwikkeling is hij nog steeds van het rugliggen. Hij draait wel naar zijn zij, maar naar buik echt niet. Maar hij vindt op de buik liggen nog steeds heel erg verschrikkelijk, dus denk dat je dan daar ook niet naar toe draait. Verder kan hij al goed zelf rechtop zitten en doet dat ook het liefste.
Met T gaat het ook goed. Ze is nu echt grote zus en zoekt M steeds meer op. mi is ook heel erg erg gericht op T en ze krijgt echt een grote smile van hem. Zo leuk om te zien.
Verder hier weinig nieuws.M weigert nog steeds eten. Toch jammer dat we weer een kieskauwer hebben. grote zus wil nog steeds niet eten en M houdt voor avondeten ook vaak zijn mond stijf dicht. Ik weet niet wat die kids van mij daarmee hebben. Fruit, brood en pap gaat er moeiteloos in. Iemand nog tips?

Verder lees ik dat sommige van jullie al fietsen met de kindjes. is dat niet heel vroeg? Bij mijn weten mag het pas rond de 10 maanden. Ik zou het denk ik ook niet eerder durven. Veels te bang dat hun nekje dat nog niet aankan.

Fijn weekend iedereen
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11078

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 22 Jun 2014 17:30

Re: najaar 2013 mama's!

@ Pomodori: Jouw zoon is echt duidelijk al iets verder in zijn ontwikkeling, leuk om te lezen dat hij zich al optrekt en loopt langs de tafel. Fijn dat de borstvoeding en het kolven nog zo goed gaan. Ik had van tevoren ook echt niet gedacht dat ik zo lang borstvoeding zou geven. Nu kan ik me juist weer moeilijk voorstellen dat het ooit zal stoppen...

@ Aardbei: Ik heb ook weinig zinnigs te zeggen over jullie schema, het ziet er in mijn ogen niet raar uit. Wij hebben niet echt een schema eigenlijk.

@ Nillis: Je mag volgens mij fietsen als ze goed stevig zitten. Dat is bij de een natuurlijk eerder dan bij de ander. Gemiddeld bij een maand of negen dacht ik?

Gisteren was mijn man jarig en hij kreeg een papafiets met stoeltje. Aangezien E. nu wel goed zit hebben we net een testritje gemaakt. En leuk dat ze het vond! Was maar een klein stukje, even naar de supermarkt en terug, langer mocht nog niet van mij :smile:

Vanochtend en vanmiddag zijn we naar een kinderfestival hier in de stad geweest, Kidspiration. Was echt heel leuk! Eerst een lesje yoga gevolgd, wat gegeten, in een tent met allemaal zitzakken een boekje gelezen en gedronken, liedjes gezongen met een troubadour en naar een mini-theatervoorstelling geweest. Het weer zat gelukkig ook mee.
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Aardbei

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 243

Geregistreerd: 03 Sep 2013 10:00

Bericht 23 Jun 2014 08:48

Re: najaar 2013 mama's!

Yindy: Oh wat vervelend zeg, dat hij zo ziek was! Lijkt me ook voor jullie erg slopend. Gelukkig is hij weer helemaal opgeknapt. En wat leuk zeg, op de fiets, hij vond het zeker wel prachtig?

Nillis: Hier op het CB zeiden ze dat als een baby zelfstandig kan gaan zitten, en dat nog even een week of twee oefent, dat ze dan mee mogen op de fiets. Dat hebben we dus ook gedaan, T kan nu ruim twee weken zitten. Het gemiddelde is geloof ik 9 maanden dat ze gaan zitten dus daar kotm volgens mij die 9 maanden vandaan dat ze mee mogen op de fiets. Wat leuk dat M en T zoveel interactie hebben samen, lijkt me inderdaad heerlijk om te zien. Hier gaat het avondeten ook moeizamer dan fruit en brood, na een paar happen heeft ze het wel gezien, geen tips dus helaas.

Suus: Ons schema is ook een 'ongeveer' schema hoor, ze geeft het zelf aan. En klinkt gezellig dat festival!

Wij zijn gisteren ook naar een festival geweest, was voor kinderen en volwassen, met allemaal spelletjes die volwassenen volgens mij nog leuker vonden dan de kinderen haha. Het was gelukkig heerlijk weer en T heeft tussendoor lekker in de doek liggen slapen
Afbeelding
Afbeelding
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 23 Jun 2014 08:59

Re: najaar 2013 mama's!

Even over het fietsen hè. Ik wil echt geen betweter zijn hoor. Maar jullie zijn er wel echt rapido bij. Baby's moeten zelfstandig kunnen gaan zitten. Niet alleen het stevig zitten is voldoende. Ik ben misschien wat bezorgd maar dat komt omdat ik de verhalen van gebroken nekjes echt verschrikkelijk vind en het echt geen broodje aap verhalen zijn. Fietsen is echt heel erg leuk en ik kan ook niet wachten, maar wij gaan dat echt pas doen met 11 maanden of een jaar.
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Aardbei

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 243

Geregistreerd: 03 Sep 2013 10:00

Bericht 23 Jun 2014 09:27

Re: najaar 2013 mama's!

Snap ik Steep, maar T kan al een ruime twee weken zelfstandig gaan zitten en doet ook niets anders meer sinds ze dat kan. Als zij dit nog niet had gekund had ik ook zeker niet met haar gaan fietsen!
Afbeelding
Afbeelding
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 23 Jun 2014 11:06

Re: najaar 2013 mama's!

Bedankt voor alle leuke reacties op de foto's! Ik denk dat ik die van allebei samen wil gaan laten afdrukken op canvas. Of misschien een soort collage van meer foto's (3of 4) van de afgelopen maanden. Evt ook voor de opa's en oma's. Wat zouden jullie doen?

Fenix, wat heftig! Hoe is het nu? Slaat de medicatie een beetje aan? Gelukkig doet jullie meisje het goed!

Pomodori, zelf maak ik ook eigenlijk alleen foto's met mijn telefoon. Maar door mijn moeder toch ook nog zulke foto's. Als ze een dagje oppast bij haar thuis maakt ze standaard een hele reeks van van alles haha. In een week vakantie kan ze ook gerust 1000 foto's maken. Met dan 29 keer dezelfde salamander bijv ;).
Wat knap dat je nog steeds bv geeft. Hier is het juist andersom met kolven. Ik kolf op een dag minder dan ze drinkt.

Myloon, wat leuk dat jullie gefietst hebben! Leuke foto zag ik ervan in een ander topic!

Aardbei, hier ook niet echt een schema, maar ze krijgt ook niet elke dag fruit en groente en ook af en toe maar brood.
Het ligt eraan of ik zelf thuis ben en hoeveel tijd we hebben. Ze krijgt wel elke avond groente. Tussen 17.00 en 20.00 ergens.
Meestal is het dan ergens in de ochtend of begin middag fruit of een stukje brood.
Misschien dat je het fruit eerder op de ochtend kan doen. Dus tussen de eerst fles en het brood in. En evt. nog wat water of thee bij het brood.

Yindi, ah zielig dat hij zo ziek was! Als je korte nachten niet meer gewend bent is het idd ineens weer heel vermoeiend.

Nillis, mijn oudste vond op zijn buik liggen ook niks. Ik denk idd dat ernaartoe draaien voor hem niet leuk is. Maar misschien dat hij het straks ineens gaat doen als hij door heeft dat hij vanaf daar makkelijker kan gaan zitten zelf.
Lief dat ze allebei zo gek op elkaar zijn. Hier precies zo :love:

Suus, leuk dat het fietsen zo'n succes was! Klinkt leuk dat festival!

Hier verder alles goed! Sinds donderdag hebben we het bedje van N verplaatst. Ze sliep nog bij ons op de kamer en nu dus op haar eigen kamertje. Inmiddels lijkt ze daar aardig aan gewend. En heerlijk dat we weer ruimte naast ons bed terug hebben :smile: . En we hebben de trip trap van zolder gehaald. Ze wordt alleen zo enthousiast als ze erin zit dat ik haar echt vast moet houden anders ben ik bang voor een whiplash ofzo. Ze zit dus meestal nog in de wipstoel met eten.

Ik begin het steeds moeten kolven wel zat te worden en denk er daardoor oom over om af te gaan bouwen. Maar aan de andere kant is het zelf voeden wel weer erg makkelijk (vooral s' nachts of in de ochtend lekker samen in bed).
Ik kolf sinds deze week wel minder vaak op mijn werk. Misschien dat dat ook een optie is, even afwachten wat dat met mijn productie doet. En daardoor zal ze op mijn werkdagen vaker fv drinken omdat ik dan minder voorraad heb.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Pomodori

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 520

Geregistreerd: 02 Sep 2013 21:28

Bericht 26 Jun 2014 09:26

Re: najaar 2013 mama's!

@Myloon, wat leuk fietsen! Passen ze nu samen op één fiets? Hoe doe je dat?

@Aardbei, wij hebben niet echt een schema. Wel een soort van routine. We beginnen met BV, dan een broodje, dan of in de morgen fruit of in de middag (hangt af wanneer hij slaat en daar zit geen echt ritme in), lunchen met een broodje en BV, dan in de middag of fruit of een rijstwafel ofzo, dan diner (aardappel, groente en soms vlees, vis of ei) en Bv en dan voor het slapen gaan nog weer BV. En vaak als wij eten (later dan hij eet) nog een soepstengel ofzo.
Maar de tijden hiervan verschillen nogal. Alleen diner is vaak om 17.30-18.00. De rest is erg variabel.

@Yindy, sneu zeg zo'n ziek mannetje. Niets aan. Gaat het eten steeds wat beter?

@Nillis, geen tips helaas. Maar wel vervelend zeg! En als je eens in de middag warm zou eten? Zou hij dan wel willen?

@Suus, ja zoonlief is een rappe en dan ook nog eens bijna de oudste hier. Stoppen kan ik me aan de ene kant ook niets bij voorstellen. Maar bij een nachtje weg met man alleen en zoon dan logeren weer wel. En een dagje shoppen zonder te hoeven kolven en zonder zoon lijkt me ook wel weer wat. Klinkt leuk zeg dat kinderfestival! En hoe gaat het met het spreidbroekje?

@Dolphinne, Lastige keuze wat betreft de foto's! Wij hebben er eentje op canvas gekregen. Had mijn schoonmoeder bij de Albert Heijn laten doen door zo'n fotostudio die daar eens per zoveel staat en je failliet maakt. Maar daardoor hoefden we niet zelf te kiezen. Ik vind één mooie foto leuker denk ik dan een collage, dat wordt zo druk wellicht.
Ik vond het wel fijn dat L op zijn kamer sliep. Werd ik niet meer wakker van elk zuchtje. Nu liggen we beide met de deuren open en hoor ik nog steeds als hij huilt het eerste huiltje. Wat leuk dat ze zo blij wordt van zitten! L vind dat ook nog steeds erg leuk, maar die is ook wel een beetje te groot voor de wipstoel.
Ik ben het kolven ook wel een beetje zat mee, nou eigenlijk met het afwassen ervan. Blegh... Kolven zelf gaat redelijk vlot en nog steeds voorspoedig. Ik wil tot L één is doorgaan en dan wel gaan afbouwen. Maar in de avonden en nachten is het wel heel makkelijk. Even aanpluggen en meneer is weer tevree.

Verder gaat het bij ons allemaal zijn gangetje. Meneer gaat als een speer. Hij gaat steeds vaker even los staan. Vindt hij echt prachtig. Heel af en toe probeert hij een stapje te zetten, maar dat gaat nog niet altijd goed. Het is echt een heerlijk ventje. Ik had van tevoren niet kunnen denken dat het zo leuk zou zijn!
augustus 2013
<<

Anoniem315

Bericht 27 Jun 2014 11:02

Re: najaar 2013 mama's!

Hier gaat het ook lekker. N. maakt een spurt qua rollen/kruipen, maar ook qua taalontwikkeling. Ze brabbelt er op los en heeft hele verhalen (tegen de knuffel, tegen een vlieg, tegen de rits van mijn vest). Soms zingt ze er van! Zo grappig en lief! Verder wordt ze erg mobiel nu en rolt ze de hele kamer door.

Ons schema:

7u 200ml melk of pap
11u 200 ml melk
12u fruit (50-100gr)
15u 200 ml melk
17u groente
18u 200 ml melk
20.30u 150 ml pap

Oh ja, fysio is net voor het laatst geweest: de afwijking aan het hoofd is nu.... padapadapadaaa..... 101%!! Ze kwam van 115% (ernstige afwijking), dus wij zijn blij dat ze geen helm hoeft! Jaaaajjj! :thumbup:
<<

Stitch

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 221

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:24

Woonplaats: Zuid-Holland

Bericht 29 Jun 2014 14:38

Re: najaar 2013 mama's!

Hallo dames, ben ik ook weer eens een keer :redface:
Ik reageer later even een keer op iedereen, zit nu op mijn telefoon, en dan is dat erg lastig.
Hier afgelopen week flink ziek geweest, inclusief borstontsteking. Gelukkig is die nu wel weer over, alleen is mn productie echt gezakt tot een tragisch dieptepunt :( hopelijk ga ik dat weer snel wat op kunnen krikken, hoef woensdag gelukkig pas weer te werken. Verder gaat alles goed hier. M slaapt sinds vorig weekend nu 's nachts ook in zijn eigen kamer, gaat best goed. Hij slaapt nu ong 25% van de tijd door, dus dat is ook wel lekker. Verder kan hij nu een klein beetje tijgeren sinds woensdag. Het is echt millimeterwerk, maar hij komt vooruit :razz:

En nog even mijn ventje showen natuurlijk! :love:
Afbeelding
Afbeelding
If overthinking situations burned calories, I'd be dead.
<<

Aardbei

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 243

Geregistreerd: 03 Sep 2013 10:00

Bericht 30 Jun 2014 10:19

Re: najaar 2013 mama's!

Stitch: Wat een knap mannetje, zeg! En hij lijkt echt onwijs op zijn vader! Wat vervelend dat je zo ziek bent geweest, gelukkig voel je je al een stuk beter. En goed hoor, dat hij lekker aan het oefenen is, ineens heeft hij het door en sjeest hij de hele kamer door!

Exo: Wat gezellig, zo'n kletskoud in huis! En leuk he, als ze zo mobiel worden. Je let even niet op, je draait je weer om en ineens liggen ze ergens anders! En wat superfijn van haar hoofdje, wat zullen jullie daar blij mee zijn!

Pomodori: Oh, jullie bieden dan dus al best veel vast voedsel aan. Nu is hij wel wat ouder natuurlijk. Wij geven ook vaak iets van een rijstewafel of een stuk komkommer als wij wat later eten, vind ze wel zo gezellig als ze erbij zit :) En wat knap zeg, al lekker los staan, leuk he hoe trots en blij ze dan kunnen zijn! En dat heb ik inderdaad ook wel, van tevoren wist ik echt niet hoe leuk het is, hoe je elke keer weer smelt als je naar dat vrolijke koppie kijkt!

Dolphinne: Dat is zo lastig, ertussenin slaapt ze :wink: Ze slaapt meestal van 9 tot 11 tegenwoordig ongeveer, en om half 12 gaan we 'lunchen' met een boterhammetje en wat fruit en water. Misschien gaat ze binnenkort wel weer wat minder slapen (deed ze hiervoor ook) maar ze is nu zo bezig met allemaal nieuwe dingen dat ze helemaal gesloopt is elke keer. En fijn he als ze lekker op hun eigen kamertje liggen. Ik vond het altijd heel erg gezellig dat ze bij ons lag, en de eerste nacht ook wel erg wennen, maar uiteindelijk toch wel erg fijn dat je weer gewoon hardop kon praten enzo als we naar bed gingen :)

All: Zoooooo, T gaat zo hard! Sinds vrijdag kan ze al gaan staan! Echt zo bizar! En nu elke keer als we haar slaapkamer inkomen kijk je tegen een stralende staande baby aan! Ze vindt het zo leuk! Nou, nu is het gedaan met onze rust hoor haha. Kruipen gaat als een speer en dan nu ook overal gaan staan... jeetje... En heb het idee dat ze het woordje 'nee' nog niet echt snapt, er komt in ieder geval geen enkele reactie op, ook geen lachende. Dus ik ren nu de hele dag achter mijn kind aan :wink:
Afbeelding
Afbeelding
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11078

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 02 Jul 2014 21:13

Re: najaar 2013 mama's!

@ Pomodori: Dat lijkt mij ook heerlijk, weg kunnen zonder te hoeven kolven. Dat vind ik het enige nadeel, verder vind ik het voeden alleen maar fijn. Afgelopen zaterdag zijn mijn man en ik naar Soldaat van Oranje geweest. Wat een geweldige musical! Ik heb heen en terug in de auto gekolfd, moet toch gebeuren.
Het spreidbroekje draagt ze 's nachts nog. Hoeft niet elke nacht, maar ze slaapt beter met, haha, helemaal gewend. Over een maand weer controle.

Stitch, leuke foto's! Gelukkig dat je niet meer ziek bent. Hoe ging het werken vandaag? Gaat het kolven weer beter?

Aardbei, wat gaat jouw dochter toch snel! E. begint ook net met staan, maar die is al wel wat ouder. En zij gaat nu nog niet zo snel de kamer door.

@ All: Het gaat prima hier. E. blijft ontzettend vrolijk en makkelijk. Maandag hadden we een bruiloft en ze mocht de hele dag mee. Ging erg goed! Lekker gespeeld en toen ze moe werd aan het eind van de middag heeft ze heerlijk op mijn buik geslapen. Daarna heeft ze nog gezellig meegegeten en in de auto naar huis sliep ze weer heerlijk :D
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 02 Jul 2014 22:31

Re: najaar 2013 mama's!

Stitch, auw dat zal pijn hebben gedaan die borstontsteking. Ik zat er vorige week tegenaan, maar gelukkig ging het vanzelf over en werd ik er niet ziek van. Dat heb ik in mijn verlof wel gehad, was nog nooit zo beroerd geweest.
Mooie foto's!!

Exo, wat superfijn dat ze geen helmpje hoeft meer! Het is echt zo leuk om te zien, dat draaien en rollen door het huis!

Aardbei, wat leuk al die ontwikkelingen met kruipen en staan! Dan is nu niks meer veilig!
Als ze slaapt wordt het lastig dan fruit te geven haha. Als ze zoals het nu gaat gewoon tevreden is, is het toch helemaal goed!

Suus, dat kolven ben ik ook zat en heeft hier wel meegespeeld dat ik besloten heb af te bouwen.
Handig dat ze lekker bij je geslapen heeft op de bruiloft. Daarvoor vind ik mijn hop tye ook ideaal. Met pinksteren sliep ze hier moeilijker in het campingbedje, dus ging ik 'S middags gewoon een eindje wandelen.

All, ik ben de bv nu aan het afbouwen en dat gaat eigenlijk wel heel snel. Ik sloeg eerst steeds 1 voeding over en vandaag heeft ze alleen vanochtend en vanavond gedronken. Misschien dat ik dat nog wel even aan hou zolang er nog genoeg melk daarvoor overblijft. Vind het wel erg fijn wat vrijheid terug te krijgen als ik weg ben. Niet steeds nadenken wanneer ik weer moet kolven.
Groente en fruit gaat er super in. Ze eet zo iets van 150 gram achter elkaar weg van beide. Net ook weer een tijdje in de keuken gestaan en de vriezer volgegooid met verschillende combinaties van groente (en aardappel).
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem315

Bericht 05 Jul 2014 22:02

Re: najaar 2013 mama's!

Wauw, de eerste kinderen van het najaar worden straks gewoon al 1 jaar!! :omg:

Onze kleine meid is morgen 7 maanden. We hebben haar sinds vandaag uit de wagenbak en in de 'buggy'.. Wat gaat dit toch allemaal snel..
Aanstaande vrijdag moet ik naar het cb, dan zal ik eens vragen naar N.'s eetpatroon, want ze drinkt nog steeds minimaal 4 keer. En dan meestal 180-200ml, dus dat is best veel. Ze eet ook wel groente, aardappel, broodkorst en fruit, maar ze blijft zin houden in melk (dat kondigt ze luid en duidelijk aan :laughcry: )

Stitch, wat vervelend van je borst ontsteking :(

Suus, mooie musical he!! Heel bijzonder hoe ze dat in elkaar hebben gezet.

Aardbei, wauw, staan.. dat is echt nog waaaaaay out of ons league! N. doet nog niks met haar beentjes. Ik denk dat ze eerder praat dan loopt. Haha, dan moet je je ogen en oren dus óveral hebben met zo'n actieve baby!
<<

Myloon

Kletskop

Berichten: 886

Geregistreerd: 16 Sep 2013 13:41

Bericht 08 Jul 2014 14:03

Re: najaar 2013 mama's!

Hallo meiden,

Hier even een snelle reactie van mij.
Met de jongens gaat het erg goed! Inmiddels op naar de 10 maanden, morgen weer een bezoekje aan het CB.
Met mij gaat het ook goed, ik geniet altijd nog steeds.

Toch wordt dat laatste iets moeilijker door de situatie van mijn schoonvader en daar de emotie natuurlijk bij van mijn man. Mijn schoonvader is vorige week met spoed geopereerd, er is een start gemaakt met speciale medicijnen en nu nu blijkt er toch weer een uitzaaiing gevonden te zijn, nu in zijn hersenen.
Wij proberen de tijd met hem maar te pakken... pluk de dag!
20-09-2013 N. & T. Geboren!
<<

Anoniem315

Bericht 09 Jul 2014 12:59

Re: najaar 2013 mama's!

Myloon, wat zwaar moet dit voor jullie zijn.. Pluk de dag inderdaad en knuffel die stoere jochies maar een keer extra :hug:
<<

Aardbei

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 243

Geregistreerd: 03 Sep 2013 10:00

Bericht 09 Jul 2014 13:37

Re: najaar 2013 mama's!

Myloon: Jeetje wat heftig zeg! Heel veel sterkte ermee jullie! Fijn dat je gelukkig wel van je heerlijke knullen kan genieten.

Exo: T drinkt ook nog 4x 200 ml hoor, en die is bijna 8 maanden! Daarbij eet ze ook twee stuks fruit, een hele boterham, een rijstwafel, en wat avondeten op een dag. Zolang ze er niet als een obese babytje eruit gaat zien maak ik me er niet zo druk om :wink: En gaat zeker snel he, de buggy zal ze wel prachtig vinden zeker?

Dolphinne: Ik heb het eetpatroon ook maar een beetje losgelaten, zal inderdaad wel prima zijn zo, ze is volgens mij heel tevreden :) En wat eet N al veel zeg! Fruit gaat er hier ook wel zoveel in maar avondeten nog minder. Ze is vaak ook best wel moe al tijdens het avondeten dus dat zal ook wel meespelen. Komt vanzelf wel denk ik maar. En fijn dat het afbouwen zo snel gaat! Kan me voorstellen dat het fijn is dat je niet altijd hoeft te kolven.

Suus: Prachtig is die musical he! Ik vond hem ook heel indrukwekkend. En zo knap gemaakt ook. Wat heerlijk dat E zo lekker makkelijk is, T hoor je gelukkig ook bijna nooit. Was het een leuke bruiloft? Wij hadden zaterdag een bruiloft en die begon om half 3. We hebben T lekker thuis gelaten, vond het ook wel fijn om lekker mijn handen vrij te hebben :)

Hier gaat alles zijn gangetje. T blijft lekker oefenen met staan. Het lukt nog niet overal aan maar aan de box en bed gaat al supersoepel. Het kruipen gaat nu ook echt ontzettend snel, je moet van tevoren echt goed speuren of alles 'babyproof' is. Geen rondslingerende schoenen meer? Deur naar de gang dicht? Daar staan namelijk ook de kattenbakjes en ze heeft er al een paar keer een sprintje naartoe gemaakt. Ze heeft gelukkig nog nooit de brokjes kunnen proeven haha. Volgens mij begint ze vanaf gisteren ook een beetje het woordje 'nee' te snappen, dus dat maakt het al wat makkelijker :)
Maandag moeten we weer naar het CB, ze is dan bijna 8 maanden. Hier is het eigenlijk zo dat de 8 maanden afspraak een soort groepssessie met andere ouders is ouzo maar voor ons hebben ze een aparte afspraak gemaakt omdat ze haar hoofdje nog in de gaten willen houden. Al een hele poos is haar fontanel niet meer te voelen en ze willen in de gaten houden of haar hoofd wel goed blijft groeien.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Yindy

Kwebbel

Berichten: 406

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:34

Bericht 09 Jul 2014 14:02

Re: najaar 2013 mama's!

Hoi hoi,

Myloon, Pffff wat heftig zeg, inderdaad pluk de dag. In ieder geval heb je veel afleiding door je knappe mannetjes! Hoe was het bij het cb?

Exo, Ooh dat zal ze wel leuk vinden om in de buggy te zitten zodat ze alles kan zien! En wat fijndat ze geen helmpje hoeft. Succes morgen bij het cb.

Dolphine, ik kan met voorstellen nu je de bv aan het afbouwen bent dat jeje vrijheid terug krijgt. Hoe gaat het verder met je oudste zoon?

Stitch, oe borstontsteking klinkt niet fijn, maar wat een pracht kereltje is het toch!

Suus, ik heb ook gehoord dat soldaat van oranje hartstikke mooi is. Leuk dat je man een nieuwe fiets met zitje heeft gekregen!

Aardbei, haha baby proef , dan merk je pas hoe of wat weg moet of anders moet gezet worden. En je hebt je handjes dan vol he. Succes ook bij cb hopelijk gaat het gewoon goed.

Fenix hoe gaat het met jou?

Filoria, geef jij nog bv? En hoe eet ze verder erbij?

Nillis, hoe gaat het met het eten nu? En de reflux?

Hier gaat het z'n gangetje ik kan er bijna ieder nacht uit, dus ik loop echt op mijn tandvlees. Zodra ik iets nieuws introduceer staat hij helemaal onder exceem. . En dan moet je daar doorheen. En dan die reflux, ik geef nexium en moeilijk en toch geeft hij nog melk terug en fruit en groente, ook zo vervelend. Mijn oudste heeft vanaf volgende week schoolvakantie en ik ben blij ook gewoon even geen wekker en op mijn gemak opstarten .
Qua ontwikkeling vind ik het echt snel gaan allemaal, en ook iedere keer nieuwe geluidjes erbij. Dat is echt wel heel leuk, en soms ook vermoeiend hihi


Hoe is het met de rest allemaal verder?
Afbeelding
<<

Myloon

Kletskop

Berichten: 886

Geregistreerd: 16 Sep 2013 13:41

Bericht 09 Jul 2014 23:11

Re: najaar 2013 mama's!

Dank jullie wel voor de lieve woorden!

Het ging wel bij het cb. zoals altijd heeft die arts wel weer wat te zeuren.
T. pakte volgens haar het blokje nog niet goed over van de ene naar de andere hand.
N. wilde het lampje niet volgen en was meer bezig met die hand van haar op zijn gezicht, ook hoort hij al een beetje te brabbelen met a klanken, dat doet hij ook nog niet. T. wel.
En tot slot zei ze dat de oortjes van N. niet Symmetrisch zijn. Zelf zie ik daar niets van.

Wat betreft eten, mijn mannen doen dat super, eten tot nu toe alles lekker op!
Wel ben ik er achter gekomen dat N. geen fan is van ei.

Oja wat betreft gewichten, T. was altijd de lichtste maar heeft zijn broer nu ingehaald!! Ze zijn rond de 8,5 kilo en N. 71 en T. 73 cm. lang.

Nogmaals dank voor de lieve woorden, binnenkort zal ik weer meer reageren op jullie!
20-09-2013 N. & T. Geboren!
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers