Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


najaar 2013 mama's!

<<

Yindy

Kwebbel

Berichten: 406

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:34

Bericht 19 Mrt 2014 08:31

Re: najaar 2013 mama's!

Goedemorgen meiden,

Ik ben hem gisteren wezen wegen en hij weegt alweer 7 kilo en is 66,8 cm lang. Nu had ik het daar over bijvoeding. Hun adviseerde om nu te beginnen met groente en geen fruit en ook geen rijstebloem geven want dit was alleen voor baby's die niet doorsliepen. Zal ik nog 2 weken wachten totdat hij 6 maanden is of niet?
Wat is jullie advies?
En welke kinderstoel hebben jullie?
Afbeelding
<<

Valerie

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 653

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:25

Bericht 19 Mrt 2014 10:37

Re: najaar 2013 mama's!

Yindy, een jaren 60 kinderstoel (met zilveren frame en zwarte zitting). Die past perfect bij onze eettafel stoelen.
Wat betreft voeding, zou ik luisteren naar je gevoel. Voelt het goed om nu al iets te geven?
Zelf zijn wij van plan om te wachten tot ze 6 maanden is.
Make happy memories
<<

Anoniem315

Bericht 19 Mrt 2014 12:49

Re: najaar 2013 mama's!

Yindy, Guido Weijers was tof! Mijn ouders pasten op en die hadden echt een makkie met de slapende N.
het werk bevalt me wel, maar 't is wel druk met het geplan en gesjouw. Ik voel me erg geleefd momenteel, maar dat zal vanzelf wel rustiger worden.
Wat vervelend dat bij jullie het slapen nog niet zo gemakkelijk gaat. Als hij smakt, zou ik hem gewoon wat proberen te geven. Mijn nichtje (van m'n broer en schoonzus) deed dat met 4 maanden al en die at vrijwel direct met de pot mee! Ze was er gewoon helemaal aan toe. Ik zou echt niet wachten.
Mijn hummel zit nu tegen de 60 cm en weegt zo'n 6 kilo.

Het drinken hier gaat wel aardig. Maandag was ze bij mijn ouders en wilde ze moeilijk op gang komen, maar later op de dag heeft ze alles ingehaald. Ze heeft toen 3 flessen gehad, waarvan de avondfles zelfs 200 ml schoon opgedronken! Ik geef nog steeds bv en kolf wanneer ze niet in de buurt is, maar ik heb 1 voeding vervangen door Nutrilon. Daar heb ik vrede mee. N. heeft vrij veel last van een soort eczeem en berg. Waarschijnlijk gaat ze astma krijgen. Mijn man heeft dat ook en zijn moeder herkent alle symptomen. Ook daarom wil ik de bv vol blijven houden tot ik niet meer kan. Gelukkig ondervindt ze er geen last van. Ze is hartstikke vrolijk, houdt hele verhalen en lacht enorm veel :love:
<<

Pomodori

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 520

Geregistreerd: 02 Sep 2013 21:28

Bericht 19 Mrt 2014 13:41

Re: najaar 2013 mama's!

Zo daar ben ik ook weer eens... Alweer heel lang geleden. :redface:
Alles is meegelezen, maar dat reageren schiet er telkens bij in. De dagen vliegen voorbij hier.

Onze L is inmiddels alweer ruim 7 maanden oud en krijgt nog steeds borstvoeding, dat gaat nog steeds goed. Kolven op het werk lukt ook goed, maar mijn hobby is het niet. Vooral het afwassen van de spullen ben ik inmiddels wel een beetje zat. :laughcry: Maar geen reden om te stoppen, ik heb geen idee hoelang we nog doorgaan. Nog twee maanden onder werktijd legaal kolven, maar daarna moet ik nog even zien. Het kost best wat tijd en dan betekent wel veel extra uren maken anders.

We zijn toen hij bijna zes maanden was begonnen met de bijvoeding. We doen het op rapleymethode. Het is erg leuk om te zien, maar opschieten doet het niet. Hij likt en sabbelt wat en krijgt zo wel wat binnen, maar een hele boterham redt hij nog niet op een dag. Groente/fruit is ook maar mondjesmaat wat. We hebben expres gewacht tot 6 maanden na het lezen van een artikel over dat de darmpjes het dan het beste kunnen verwerken. En eerder kon hij ook nog niet zitten en was rapley dus nog helemaal geen optie.

Hij heeft inmiddels twee tanden onderin en ik denk dat er meer op komst zijn. De signalen lijken er op te wijzen (al deden ze dat voor deze twee ook en dat duurde wel maanden....)

Meneer rolt alle kanten op, kruipt nog geen meter, ligt alleen maar te vliegen (alles los van de grond op zijn romp na), kan als je hem neer zet in zitstand toch al snel een minuut of 10 zitten zonder om te kukelen en is een heerlijke lachebek. Maar ook een kleine frusti. Hij wil heel veel, maar als dat niet lukt wordt hij boos en gaat lopen mopperen en huilen. Hij sliep nachten van een uurtje of 9-10 aan een stuk, maar is daar helaas mee gestopt een week geleden. Nu verschilt het weer heel erg. Nachten van elke twee uur wakker, elke 4 uur wakker of juist weer pas na 6 uur. Alles is mogelijk.

Zo dat was even een kleine update van mijn kant uit. Nu kijken of ik toch meer kan reageren, toch wel heel leuk.
Ik reageer later nog even op jullie.

Ons ventje:
Afbeelding
augustus 2013
<<

nillis

Kletskop

Berichten: 501

Geregistreerd: 03 Sep 2013 09:49

Bericht 20 Mrt 2014 10:14

Re: najaar 2013 mama's!

Even een snelle reactie, want moet zo even wat boodschappen halen.
Ik heb een goed gesprek gehad op het werk en ik ga nu 5,2 uur minder werken in de week en tot M 1 jaar is wordt dat 25% vergoedt door de werkgever, dat valt dus weer mee. Verder houdt ik dus wel mijn slaapdienst en dat betekent dat ik nog 19 uur op de groep moet staan, maar met een slaapdienst maak ik al 14 uur, dus dat schiet mooi op. Dus krijg vast mee rust en gaat ook al vanaf 1 april in.
Verder doet M het goed. We doen alleen nog groentehapjes, maar hij lijkt het slikken steeds beter door te krijgen, dus willen volgende week met fruit erbij beginnen. Ook heeft hij eergisteren voor het eerst rijstebloem in de laatste fles om 19.00 uur gehad en hij slaapt nu de hele nacht door, dus dat gaat allemaal goed.

Goed ik ga snel verder. lekker genieten van het mooie weer vandaag.

@ Pomodori, wat een knapperd
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Pomodori

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 520

Geregistreerd: 02 Sep 2013 21:28

Bericht 23 Mrt 2014 17:54

Re: najaar 2013 mama's!

@Nillis, dank je! Wat lekker dat M doorslaapt en fijn dat je minder kunt gaan werken en een deel door je wg gecompenseerd wordt. Dat geeft vast een stuk rust zo.

@exo, goed dat je het nog steeds volhoudt het bv geven. En alles is meegenomen toch? Dan is het heus geen ramp als ze eens een flesje nutrilon krijgt. Wat gaat het hard ook zeg, al weer een flinke dame!

@yindy, wij hebben gewacht tot hij zes maanden was met het geven van bijvoeding. En zijn begonnen met wat groente en fruit. beetje gevarieerd en snel een broodkorstje ook. (op de rapleywijze). Wij hebben een ikea kinderstoel en gaan van de week een Tripp Trapp halen bij de prenatal. Ze zijn nu iets afgeprijsd tijdens de mama mazzeldagen. Die van ikea is ook wel heel makkelijk om mee te nemen ergens heen. Flinke vent trouwens ook!

@Suus, je wordt er wel handig zo in, in het voeden elders. Ik had vooraf nooit gedacht dat ik dat ook zo makkelijk zou doen. ben nogal preuts aangelegd. Maar nu maakt het me echt helemaal niets meer uit. Als L honger heeft en het s mogelijk om te voeden, doen we het gewoon. Wat een lekkere blije meid hebben jullie zeg! Fijn dat ze ook in haar ledikantje goed slaapt! Hoe is de broccoli gegaan?

@Myloon, ja die tandjes.... Ook erg leuk inderdaad. L heeft er ook wel flink last van gehad. Maar ze kwamen dan ook wel alle twee tegelijk onderin. Gaat het nu weer wat beter?

@Fenix, wat heeft jullie meisje een prachtige ogen zeg! En wat goed dat je je examen hebt gehaald. Lijkt me best pittig naast het moederschap. En goed dat de zwangerschapskilo's er af zijn. Ik moet er nog 5.....

@Dolphinne, wat een leuke foto van jullie viertjes! Wij hebben nog nauwelijks, eigenlijk maar een paar, foto's van ons drietjes. Op de een of andere manier schiet dat er steeds bij in. Moeten we toch eens snel gaan maken.

Zo dat waren de laatste paar pagina's. Vanaf nu het goede voornemen (weer :smile: ) om meer te reageren....
augustus 2013
<<

nillis

Kletskop

Berichten: 501

Geregistreerd: 03 Sep 2013 09:49

Bericht 26 Mrt 2014 11:07

Re: najaar 2013 mama's!

Waar is iedereen?

Hier gaat alles goed. heb meer rust nu ik weet dat ik vanaf april wat minder kan werken. Daarnaast is ook de schoonmaakster terug, dus hoef niet meer na te denken wanneer ik het huishouden ga doen.
M doet het ook goed. Slaapt heerlijk door op een fles met rijstebloem.
T zit heerlijk in de peuterpubertijd. Als ik rechts zeg dan doet ze links. Heel vermoeiend, maar steeds meer genieten. Het weekend wordt het heerlijk weer, dus lekker naar buiten.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Yindy

Kwebbel

Berichten: 406

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:34

Bericht 26 Mrt 2014 11:41

Re: najaar 2013 mama's!

Hoi hoi,

Het is inderdaad erg rustig in "ons " topic. Ben er zelf ook schuldig aan hoor.
Ik wacht netjes totdat hij echt 6 maanden is, nu kunnen die paar dagen er ook nog bij.
Verder is het een heel ander mannetje als de oudste.
De oudste is trouwens echt een super broer!

Valerie, leuk een bijpassende kinderstoel ,hoe is het verder met jullie?

Exo, bedankt voor je kaartje, de jouwe gaat vandaag metde post mee! En mijn l heeft ook exeemplekjes en ontzettend veel last van schilfers en berg. Blijf iedere keer aande gang. Ja ik snap dat jeje geleefd voelt, de dagen vliegen voorbij! Fijn dat ze zo vrolijk is! Daar kun je dan zo van genieten hè?

Pomodori, wat gaat de tijd snel zeg, ruim 7 maanden alweer. Ik wil ook met de rapley methode beginnen. Wat leuk 2 tandjes, tis wel een knapperd zeg op die foto! Knap hoor dat je nog steeds bv. geeft. L rolt ook door heel de kamer, ik moet er gewoon om lachen want op een gegeven moment ligt ie ergens tegen aan en dan wordt ie kwaad .
Hoe gaat het nu met de nachten?

Nillis, fijn dat je wat uren minder kunt gaan werken, groot gelijk. Wat heerlijk dat hij op de rijstebloem doorslaapt, is echt belangrijk een goede nachtrust. Die kleine hier is ook snacks wat aan het spoken.


Ennuh, hoe is het met de rest????

Liefs
Afbeelding
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11076

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 26 Mrt 2014 12:02

Re: najaar 2013 mama's!

Ik ben er ook nog hoor! Het ging alleen niet zo lekker met mij. Ik was dit weekend erg benauwd, was van plan om maandag naar de dokter te gaan, maar ik hield het zondag echt niet meer vol, dus ben naar de huisartsenpost geweest. Conclusie: astma. Nu een kuur prednisolon van vijf dagen en ondertussen de symptomen onderdrukken met een pufje. Wat heerlijk om weer voldoende zuurstof binnen te krijgen!

We zijn dit weekend begonnen met bijvoeden. E. vond het erg interessant, maar of ze het ook lekker vindt valt nog te bezien :razz: Ze heeft broccoli gehad en gisteren heeft ze een wortel gehad. Ze is vooral druk bezig geweest om de stukjes wortel die ze in haar mond kreeg weer naar buiten te werken :wink:

Afbeelding

Gisteren is er weer een röntgenfoto gemaakt van haar heupjes. We hadden heel erg gehoopt dat het spreidbroekje af mocht, maar helaas. Het zag er nu goed uit op de foto, maar volgens protocol moet het broekje minstens drie maanden om. Dat zei de dokter er de vorige keer niet bij, als we dat hadden geweten, waren we wat minder teleurgesteld geweest. We gaan er de komende maanden wel wat minder streng mee om denk ik, we willen E. ook de kans geven om weer te oefenen met rollen, dat heeft ze sinds januari niet meer kunnen doen.

De volgende keer zal ik ook weer op jullie reageren hoor!
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Catgirl

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 137

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:14

Bericht 26 Mrt 2014 12:08

Re: najaar 2013 mama's!

@yindy, wij hebben gewacht tot 6 maanden met bijvoeden. We zijn begonnen met fruit. Waarom zou dat niet mogen? Ik geef bv en dat is al zoet natuurlijk, dus de reden dat fruit zoet is en daardoor de kans bestaat dat ze groente niet eten, vind ik beetje 'onzin' . Wat is hij al goed gegroeid! Wij hebben de nuna zaaz kinderstoel. Hele fijne stoel, je kan er zelf ook nog gebruik van maken.

@exo, hier zit ook eczeem in de familie net als astma. V. heeft nu ook eczeem plekken in dr nek maar dat komt van het veel spugen. Gaat het al beter, of heb je nig het gevoel dat je geleefd wordt? Als alles een beetje ritme heeft komt het vast goed.

@pomodir, erg herkenbaar van dat kolven en spullen schoonmaken. Ik heb er echt een hekel aan haha. Ook dat kolven vind ik niks, maar het is voor een goed doel. Hoe vaak kolf je en hoe lang ben je dan bezig? Ik kolf 2x en ben dan een half uur kwijt per keer. Je zou evt na de 9 maanden in je pauzes kunnen kolven. Is zonde om daar je vrije dagen/ uren voor te gebruikent och. Wat leuk dat hij al zo rolt. V. vliegt ook veel haha. Zo komisch altijd. Gaan de nachten weer wat beter?
Wat een leuk mannetje!

@nillis, wat fijn dat je minder kan werken en dat het je rust geeft. Gaat het verder goed met M.? En die peuterpubertijd is herkenbaar. Af en toe kan ik dr wel achter het behang plakken ;)

@all. Hier gaat het goed. De oudste is zo lief voor v. Ze kan natuurlijk steeds meer dus het contact wordt steeds meer. V. rolt steeds van rug naar buik, maar nog niet terug. Dus ik blijf dr maar steeds terugrollen.
Ze vindt dr fruithapje heerlijk. Ze blujft dr mond maar open doen. Ze wil nu ook steeds rechtop zitten, dan is het natuurlijk veel interessanter om alles te bekijken.
Op het kdv hadden ze vorige week foto's gemaakt, ik ben erg benieuwd naar het resultaat?
Ik kan helaas niet mee naar de meeting. Volgende keer beter!
Afbeelding

Afbeelding
<<

Catgirl

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 137

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:14

Bericht 26 Mrt 2014 12:12

Re: najaar 2013 mama's!

@suus. Wat vervelend dat je zo benauwd was. Gelukkig gaat het nu beter. Kan je de kuur wel combineren met de bv?
Wat balen dat het broekje nog langer om moet. Wat is de reden dat het 3 maanden om moet, ondanks dat het nu. Al goed is?
Wat een geweldige foto!
Afbeelding

Afbeelding
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11076

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 27 Mrt 2014 07:25

Re: najaar 2013 mama's!

@ Catgirl: E. rolde twee maanden geleden juist van buik naar rug, die had het juist van rug naar buik niet door :wink:

De kuur is gelukkig te combineren met borstvoeding. De arts zei dat ik vijf dagen moest kolven en de melk weggooien, daar schrok ik wel van. Bij de apotheek waren ze iets minder stellig, daar zeiden ze dat er weinig over bekend was, dus voor de zekerheid weggooien. Ik heb toen gebeld met LLL en die hebben het helemaal voor me uitgezocht. Het kan waarschijnlijk helemaal geen kwaad, maar voor de zekerheid neem ik de pil 's avonds, voed dan 9 uur niet en gooi dan de eerste melk wel weg. De rest van de dag kan ik dan gewoon voeden. Alleen vanavond nog een pilletje gelukkig!

Het was me niet helemaal duidelijk waarom het broekje nog langer moest. De foto was nu inderdaad goed, maar volgens mij om te voorkomen dat het nu alsnog verkeerd gaat groeien. Maar daar zijn we eigenlijk niet zo bang voor, ze had ook maar een heel kleine afwijking. Vandaar dat we haar overdag nu ook meer zonder broekje laten spelen. Tijdens slaapjes en drinken heeft ze 'm dan gewoon on (nog steeds het overgrote deel van de tijd dus).
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Pomodori

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 520

Geregistreerd: 02 Sep 2013 21:28

Bericht 27 Mrt 2014 10:11

Re: najaar 2013 mama's!

@nillis, fijn dat het allemaal een beetje beter gaat. Geniet van het zalige weertje, Ga ik ook doen van het weekend. Plannen zijn naar de dierentuin te gaan.

@Yindy, afgelopen nacht heeft hij 7,5 uur aan een stuk geslapen. Niet verkeerd. Er zit vaak wel een stukje in van een uur of 6 minstens. Maar hij sliep al een tijdje 10 uur aan een stuk, dus dan is 6 uur weer even wennen. Al is dat nog niet slecht. Een vriendin van mij heeft een meisje van 10 maanden en die is elke uur wakker en heeft dan een knuffel/speen/kusje nodig om weer verder te slapen.

@Suus, fijn dat het weer beter gaat met je en dat je uiteindelijk toch niet alle melk hoeft weg te gooien. Dat lijkt me zo naar om te moeten doen. Haha dat eten komt me bekend voor. L is ook vaak een ster erin zijn eten weer uit zijn mond te krijgen en stampt dan alles fijn op tafel.
Vervelend dat ze nog even haar spreidbroekje aan moet, maar als het zo goed gaat zou ik er ook wat flexibeler mee om gaan. Dan kan ze ook weer verder met rollen en ontwikkelen.

@Catgirl, Ik kolf op een werkdag 3 keer en ben in totaal wel zo'n twee uur kwijt aan kolven, schoonmaken en installeren. Pauzes doen we hier niet echt aan op kantoor. Je star in de morgen en zo'n 8 uur later gaan we weer naar huis. En als er pauze wordt gehouden gaan we veelal even wandelen en dat is ook wel heel erg lekker. Even achter je bureau weg. Maar wellicht dat ik dan met twee keer kolven toe kan. Ach we zien, nog anderhalve maand totdat hij 9 maanden is.
Nachten gaan best aardig, zie ook bij @Yindy.
Dat zitten steeds klinkt bekend, L wil ook niet meer liggen. Liever zitten en staan is helemaal mooi. Maar nu hij iets begint te kruipen (achteruit met een cm per minuut) is liggen weer iets leuker.
augustus 2013
<<

Yindy

Kwebbel

Berichten: 406

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:34

Bericht 27 Mrt 2014 10:42

Re: najaar 2013 mama's!

Goedemorgen meiden,

Hier weer een hele relaxte nacht gehad, heb hem niet gehoord heeeeerlijk! Hopelijk gaat hij dit weer volhouden hihi.
Hij ligt nu weer heerlijk in bed, zomeren komt een vriendin een bakje drinken, en dan nog wat poetsen vandaag en lekker wandelen . Vanavond ouderavond van mijn oudste zoon, ben benieuwd wat de juf te zeggen heeft.

Suus, haha grappige foto van E. Balen zeg dat het niet goed met je ging, gelukkig dat de kuur wel aanslaat. Jammer dat het zo tegenviel dat ze nog 3 maanden de spreidbroekje aan moet, hadden ze van tevoren eigenlijk beter moeten vertellen van te voren. Maar snap dat je ze nu wat meer bewegingsvrijheid geeft.

Catgirl, tja wat de reden precies was, ik dacht dat het met Luca z'n exeemplekjes te maken had. Weet niet of het klopt hoor. L krijgt geen bv. maar neocate voor de koemelkallergie, dus ben echt benieuwd....
Fijn dat de oudste zo lief is voor de jongste , is hier ook en dat is echt super om te zien.
Leuk dat ze zo goed haar fruit eet. En idd zitten is veeeel leuker ook hè :banaan:

Pomodori haha dat kruipen in achteruit stand

Reageer straks verder heb visite haha
Afbeelding
<<

Myloon

Kletskop

Berichten: 886

Geregistreerd: 16 Sep 2013 13:41

Bericht 28 Mrt 2014 14:41

Re: najaar 2013 mama's!

Het is inderdaad rustig!
Nog even dames en dan onze meeting! Zijn we er al een beetje uit hoe we het gaan doen met hapjes? hoe laat we verzamelen en waar we moeten zijn?

Hier gaat het nu weer iets beter. T. had maandag en dinsdag koorts ik weet het aan tandjes. Op het CB vertelde ze mij dat hij de zesde ziekte zou hebben, er zaten hier en daar al een paar rode vlekjes.
En ja hoor, hoe besmettelijk het ook is, donderdag en vandaag heeft N. koorts.

Verder gaat alles goed, ze eten en drinken goed! Zijn buiten af en toe huilen leuke gezellige mannetjes! :smile:
20-09-2013 N. & T. Geboren!
<<

Yindy

Kwebbel

Berichten: 406

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:34

Bericht 29 Mrt 2014 10:29

Re: najaar 2013 mama's!

Goedemorgen ladies,
Wat wordt het heerlijk weer! Hier schijnt al heerlijk het zonnetje. De kleine ligt nu in bed en straks even naar de markt voor groente en fruit. De oudste is samen met papa naar de voetbal en daar ga ik straks saampjes lekker winkelen en lunchen. Even moeder zoon tijd!
Morgen is de kleine alweer 6 maanden, wat gaat het toch allemaal snel.

Myloon, en hebben ze last van de 6e ziekte ? Gaat hun ontwikkeling ook hetzelfde of niet? Hoe is het met jouzelf allemaal?

Iedereen een heel zonnig :sunny: gezellig weekend toegewenst
Afbeelding
<<

Myloon

Kletskop

Berichten: 886

Geregistreerd: 16 Sep 2013 13:41

Bericht 29 Mrt 2014 11:01

Re: najaar 2013 mama's!

Inderdaad heerlijk dat zonnetje!! Als N. vandaag koortsvrij blijft gaan wij vanmiddag ook even heerlijk er op uit!
Ik merk wel dat ze allebei anders ziek zijn, klinkt misschien raar maar T. was heel hangerig, wilde niet in zijn bedje liggen maar tegen mij aan slapen met duim in de mond. N. is ook wel heel hangerig maar ik heb het idee dat hij het liefst maar in bed wil liggen.

Gelukkig gaat het nu wel beter. Morgen zouden wij naar een belijdenis gaan een eindje van huis, maar wij hebben besloten dat niet te doen. De kinderen zouden dan naar de opvang moeten bij allemaal onbekende mensen en zolang ze vlekjes hebben kan het ook besmettelijk zijn voor andere jongere kinderen.

Lief dat je vraagt hoe het met mij gaat.
Het is druk, zeker de afgelopen dagen maar ik kan ook echt wel genieten!
Tijdens mijn verlof had ik besloten niet meer terug te komen na mijn verlof. Ik had het niet (meer) naar mijn zin, er werd moeilijk gedaan over mijn verlof en er klopte gewoon een heleboel niet. Bovendien zou ik mijn loon bijna kunnen doorschuiven naar de opvang van mijn kinderen. Dus ik ben nu 24/7 echt moeder en dat is soms ook best zwaar.

Daarbij komt momenteel ook nog wel dat ik onder de galbulten zit, artsen kunnen mij niet zeggen waar het door komt en medicijnen werken niet :snik: Ik heb dus de hele dag een branderig gevoel en jeuk en dat is best vermoeiend.

Maar moeder zijn is echt heel mooi, ik ben heel blij dat ik dat mag mee maken!!!
20-09-2013 N. & T. Geboren!
<<

Yindy

Kwebbel

Berichten: 406

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:34

Bericht 30 Mrt 2014 09:24

Re: najaar 2013 mama's!

Goeiemorgen,

Gisteren met de oudste wezen winkelen, poeh een hoop gekocht en een jongen die iedere keer moeilijk deed om te passem :thumbdown:
Ook had hij de presentatie viering voor de communie . Die kleine deed het ook prima, kreeg van iedereen het ook te horen van hij deed het goed en was erg rustig. Dus dat was wel fijn. De oudste heeft nog een stukje gelezen en die deed dat prima.

Vandaag hebben we met vrienden afgesproken, dus dat wordt hopelijk heerlijk in het zonnetje zitten.

Myloon, dus toch 2 hele verschillende karaktertjes . Wat vervelend dat je onder de galbulten zit en dat de medicatie niet werkt. Kunnen ze niet iets anders geven?
Afbeelding
<<

Yindy

Kwebbel

Berichten: 406

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:34

Bericht 30 Mrt 2014 09:59

Re: najaar 2013 mama's!

Hij is vandaag alweer een half jaar! Wat gaat de tijd toch snel!!
Afbeelding
<<

Anoniem315

Bericht 30 Mrt 2014 11:09

Re: najaar 2013 mama's!

Wauw, dat gaat zéker snel! Ik weet nog goed dat we allemaal meeleefden met degene die op het punt stond te bevallen.. en dat de eigen bevalling dan ook weer een stapje dichterbij kwam.

Wat leuk om al die updates te lezen!

Hier gaat het over het algemeen goed. Ik voel me alleen schuldig naar het hoofdje van N., want ik heb de berg er een paar weken geleden afgehaald en nu lijkt het net of ze een brandwond heeft: helemaal rood en er zit geen haar meer op :snik: Dat advies door mijn omgeving ga ik dus niet nog een keer opvolgen. Verder is haar gezichtje héél droog en moet ik sowieso 2 keer per dag olie smeren. Ik gebruik nu geen Switsal meer, maar een neutraal middel.
Vrijdag is de fysio geweest en ze had goed nieuws: het scheve hoofdje is goed aan het bijtrekken! Ze had een schrikbarend hoog afwijkingspercentage van 115% en inmiddels is dat nog 105,7%!! Ze zit nu onder de advies-voor-een-helmpje lijn, jay!! :cheers:
Qua werken wil het relaxte ritme er nog niet in komen. Elke week is er wel weer wat anders en elke keer kijk ik weer tegen de maandag op (omdat ik haar dan weg moet brengen en ik zit elke week weer in tijdstress). Maar goed, gelukkig heb ik woensdags en vrijdags vrij, zodat ik op een iets rustiger tempo de rest van m'n verplichtingen kan vervullen.
Qua ontwikkeling gaat N. lekker! Ze is aan het kraaien, aan het gillen en aan het kakelen. Met de longinhoud zit het wel goed. Hilarisch om naar te luisteren. Ik probeer het steeds vast te leggen, maar als ik met m'n telefoon in de buurt kom, houdt mevrouw haar mond dicht. Dus nu film ik vanaf de bank, als ze nietsvermoedend in de box ligt :pirat:
Ze draait zo nu en dan van rug naar de zij en ook van buik naar rug, maar dat is meer per ongeluk, omdat ze haar hoofd zó hoog houdt dat ze kopzwaar wordt :laughcry:
Al met al vind ik het een heerlijk kind :love: Op deze manier wil ik er wel 10! Ik had nooit verwacht dat ik deze baby periode zo leuk zou vinden. Misschien is het ook wel leuker, omdat ik lage verwachtingen had :P

Ik heb zin in de meeting!! Suus, wij moeten nog even wat afspreken bij de carpool van E.mmeloord.
Hoe laat is de bedoeling dat we verwacht worden?
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11076

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 31 Mrt 2014 14:09

Re: najaar 2013 mama's!

Myloon, vervelend dat ze ziek waren. Zijn ze inmiddels weer beter? Gelukkig gaat het verder goed!

Exo, wat fijn dat haar scheve hoofdje zo goed bijtrekt! Ik twijfel trouwens nog of ik zaterdag met de auto of de trein kom, ik vond met E. in de trein ook wel relaxed. Wil jij sowieso met de auto?

Ik heb zin in de meeting :banaan: Om 12 uur hadden we afgesproken toch? Weet iedereen al wat ze meeneemt? Ik ga een arretjescake maken!

We hebben een druk, maar erg gezellig weekend achter de rug. E. en ik zijn zaterdagochtend met zijn tweetjes naar Den Haag gereden, bijna drie uur rijden voor ons. Ging goed! Onderweg een keer gepauzeerd bij Hajé bij Lelystad/Almere. Konden we mooi gebruikmaken van de woman only parkeerplek :wink: Ik moest plassen, dus heb haar maar met maxicosi en al meegenomen het toilethokje in, haha, toch wel makkelijker als je samen bent, maar ging prima. E. wilde even drinken, schone luier, en toen weer verder gereden. Voelde best stoer zo :dance:
In Den Haag hebben we gewinkeld met mijn schoonzusje, erg gezellig, ging ook prima met E. 's Avonds kwam mijn man ook met de trein, want we bleven daar slapen. Gisteren hebben we lekker over het strand gewandeld en daarna zijn we nog bij familie op bezoek geweest. Iedereen was dol op E, vooral ons 2,5 jarige achternichtje was erg onder de indruk van de baby :D
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Sazzle

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 155

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:48

Bericht 31 Mrt 2014 14:27

Re: najaar 2013 mama's!

@ pomodori: woon jij toevallig in H.? En op maandagochtend babyzwemmen?
Afbeelding
<<

Pomodori

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 520

Geregistreerd: 02 Sep 2013 21:28

Bericht 31 Mrt 2014 14:57

Re: najaar 2013 mama's!

@Sazzle, ik woon niet in H, maar in Z.eewolde. En inderdaad wordt er op maandagmorgen met L gezwommen, maar niet door mij, maar door mijn man. Heb je ze gespot? Ben jij er dan ook aan het zwemmen? Komende maandag hoop ik er zelf eens bij te zijn ook.
augustus 2013
<<

Sazzle

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 155

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:48

Bericht 31 Mrt 2014 17:28

Re: najaar 2013 mama's!

Pomodori schreef:@Sazzle, ik woon niet in H, maar in Z.eewolde. En inderdaad wordt er op maandagmorgen met L gezwommen, maar niet door mij, maar door mijn man. Heb je ze gespot? Ben jij er dan ook aan het zwemmen? Komende maandag hoop ik er zelf eens bij te zijn ook.


Jaaa zie je wel! Ik herkende je zoontje al van de foto maar wist het niet zeker. Dan zie ik elke maandagochtend jouw man bij babyzwemmen! Hij zei al dat je volgende week misschien mee komt:).
Afbeelding
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11076

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 31 Mrt 2014 20:06

Re: najaar 2013 mama's!

Wat leuk dat jullie bij elkaar in de buurt wonen :)

Ik ontdek net weer een nieuw doorkomend tandje, haar derde al, dit keer boven.
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers