Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


najaar 2013 mama's!

<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 18 Feb 2014 19:26

Re: najaar 2013 mama's!

Nillis, hoe was het zwemmen? Heel misschien ga ik volgende week even als D vakantie heeft. Vooral voor D. Ik weet niet of ik N dan ook al meeneem het water in.
Als het bij de benen mis gaat heeft een grotere luier ook geen zin denk ik.
Wat een mooi ventje hebben jullie!!

Stitch, het doorslapen was helaas maar van korte duur hier haha, maar 1 keer per nacht is nog wel goed te doen. Hoe gaat het bij jullie nu? Jammer van de negenmaandenbeurs, ik zou het ook niet leuk vinden als het op het laatste moment afgezegd wordt. Hopelijk vind je nog iemand die mee kan.

Exo, wat balen dat ze niet wilde drinken op het kdv en bij oma. Daar ben ik hier ook wel bang voor. En ook om het te weinig kolven voor alle voedingen. Ik heb nu ook bedacht om een pak fv in huis te halen voor de zekerheid. Dat neemt denk ik een berg stress weg bij mezelf. Ik heb geen puf om me elke dag druk te maken of er wel genoeg melk op voorraad is. Dan maar combineren. Als ik thuis ben wil ik wel gewoon bv blijven geven en op het werk ook wel kolven, maar dan is het niet erg als dat minder is.
Welke dagen werk jij nu?

Suus, fijn dat het weer goed gaat! Wat leuk dat ze een vestje van jou vroeger past. Mijn moeder had het vandaag ook over een jurkje dat ik voor mijn 1e verjaardag aanhad. Die heeft ze toen zelf gemaakt en heeft nu een pop daar in huis aan. Die wilde ze ook gaan wassen (en nieuw elastiek erin) zodat ons meisje het aan kan. Heb je een foto van het vestje?

Ik heb eindelijk mijn rooster voor volgende week, dus nu ook de opvang (deels) geregeld. Maandag en vrijdag komt mijn moeder oppassen en dinsdag is papa thuis. Ben erg benieuwd hoe het gaat!!
Vanmiddag lekker een eind gewandeld naar mijn ouders (25min heen en ook weer terug natuurlijk). Ik merk dat ik wat te vaak hele dagen thuis zit.

Edit: vanochtend heb ik het rollen kunnen filmen :smile:
http://youtu.be/5M8ben88-rk
Afbeelding
Afbeelding
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11087

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 18 Feb 2014 20:46

R mama's!

Het was vanmiddag een beetje een troep in de box :smile: en natuurlijk had ze net over het vestje gespuugd:

Afbeelding

Leuk filmpje! Echt knap dat ze dat al kan!
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Stitch

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 221

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:24

Woonplaats: Zuid-Holland

Bericht 18 Feb 2014 21:07

Re: najaar 2013 mama's!

Nillis, wat een schattige foto van je kindjes samen!

Exo, balen dat het drinken niet goed ging vandaag. Geef het wat tijd, op mijn werk zie ik ook vaak dat kindjes in het begin nog niet helemaal goed willen drinken, maar dat dat met tijd over het algemeen wel goed komt. Ik zou denk ik toch de diepvriesmelk blijven aanbieden, en geen flesvoeding erbij geven. Dan went ze ook vanzelf aan die smaak, en dan gaat het vast wel beter. Desnoods laat je ze voorlopig wat vaker kleinere beetjes aanbieden, zodat ze niet gelijk een hele fles warm hoeven te maken (en dus eventueel weg moeten gooien). (sorry als ik betweterig overkom, is niet mn bedoeling! :nerd: ) Ik ga iig voor je duimen dat ze het snel door heeft!

Suus, fijn dat het weer helemaal goed met jullie gaat. Schattig met dat vestje! Je hebt sowieso gewoon een schattige dochter :ja: Ik heb in M zijn kast ook nog een (heel fout) pakje hangen wat van mij is geweest vroeger. Wil ik binnenkort ook een keertje even aandoen, leuk voor de foto :smile:

Dolphinne, jammer dat het doorslapen maar eenmalig was, hopelijk gebeurt het binnenkort vaker! En wat schattig dat filmpje! Ze laat zich gewoon omvallen lijkt het wel, supergrappig om te zien. En die lekker bolle wangetjes! :love:

All, vanacht is M maar 3 keer wakker geworden! :cheering: Hopelijk blijft het zo doorzetten, en kan ik binnenkort ook weer eens een nachtje doorslapen :smile:
Oh, en mn vriend heeft donderdag vrij genomen, en nu gaan we dus als gezinnetje naar de negenmaandenbeurs. Arme man :lol:
If overthinking situations burned calories, I'd be dead.
<<

Anoniem315

Bericht 19 Feb 2014 11:19

Re: najaar 2013 mama's!

YES! We've survived en mijn voeding ook :banaan:
Gister heeft ze bij mijn man steeds goed gedronken (niet van harte, maar als ze eenmaal op gang was, ging het goed) door vriezermelk te mixen met het kleine beetje verse melk dat ik de avond er voor kon kolven. M'n man heeft dus geen kunstvoeding gekocht. Gister in mijn pauze heb ik 200 ml gekolfd (dus met de hoeveelheid zit het nog wel goed :) ), dus dat kan ze donderdag krijgen, samen met nog wat nieuw gekolfde melk van vandaag.
Vandaag heb ik vrij, morgen weer een dag werken en vrijdag en het weekend weer vrij en volgende week voorjaarsvakantie (oftwel: flink vooruit werken voor m'n gymopleiding). Ik geloof dat dit werkritme mij wel gaat bevallen :thumbup:
<<

Stitch

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 221

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:24

Woonplaats: Zuid-Holland

Bericht 19 Feb 2014 11:35

Re: najaar 2013 mama's!

Fijn Exo! Ik denk dat het inderdaad gewoon tijd nodig heeft, maar volgens mij is jullie dametje wel een slimme tante, dus heeft ze het denk ik snel wel door! En ik merk zelf dat als ik wat gestresst ben of me druk loop te maken dat het kolven bij mij wat minder makkelijk gaat. Misschien is dat bij jou ook zo?
If overthinking situations burned calories, I'd be dead.
<<

Anoniem315

Bericht 19 Feb 2014 11:35

Re: najaar 2013 mama's!

Stitch, bedankt voor je bemoedigende woorden! We bieden het sowieso in kleine hoeveelheden aan (nooit meer dan 100 ml). En meid, ik gun je het doorslapen toch zo! Hopelijk ben je zeer binnenkort vergeten hoe het is om gebroken nachten te hebben en kun je wat uitgeruster je dag beginnen. Hahaha! Ik moet lachen om je opmerking over de negenmaandenbeurs. Veel plezier!

Suus, wat leuk dat ze jouw vest aan heeft! Mijn moeder heeft ook nog het één en ander van ons van vroeger. Onder anderen een rood jasje, dat N. aanstaand najaar of winter wel aan kan. Lijkt me zo grappig!

Dolphinne, wauw, wat knap! Dat zie ik N. nog echt niet doen! Fijn dat je je rooster nu eindelijk hebt. Komt vast wel goed met het werk en het drinken. Laat het over je heen komen. Een baby zorgt wel goed voor zichzelf. Als ze overdag niet drinkt, dan haalt ze het 's avonds wel in.
Ik werk op ma, di en do. Op vrijdags neem ik het komend halfjaar betaald ouderschapsverlof op.
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 19 Feb 2014 12:15

Re: najaar 2013 mama's!

Ja we zien het idd wel hoe het gaat straks.
Ik baal wel van mijn werk.
Ik werk tot nu toe maar 17 uur id week, maar daarvoor moet ik de ene week 3 en de andere week 5 dagen werken. Nu kan ik er nog 4 uur elke week bij krijgen, maar dat is dan weer een extra dag. Dan werk ik dus 4 of 6 dagen in de week voor 21 uur. Dat is dus ook echt ruk met steeds oppas regelen voor een paar uurtjes....

Mijn vriend pusht nu heel erg om ander werk te gaan zoeken waar ik gewoon 3 dagen kan gaan werken voor 24 uur. Of op mijn huidige werk andere uren te vragen/eisen.
Ik vind het echt lastig wat ik nu moet doen....
Afbeelding
Afbeelding
<<

Aardbei

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 243

Geregistreerd: 03 Sep 2013 10:00

Bericht 20 Feb 2014 16:23

Re: najaar 2013 mama's!

Hoi meiden, hier ook weer eens een reactie van mij, alweer een maand geleden voor het laatst gereageerd, schaam schaam. Ik heb niet alles terug gelezen maar heb mijn best gedaan.

Ik las net dat ze standaard een echo krijgen van hun heupjes al ze in stuit hebben gelegen? T heeft tot een dag voor de draaipoging in stuit gelegen, dat was geloof ik met 34 weken? Op het CB vroegen ze laatst ook al of ze een echo van haar heupjes heeft gekregen omdat ik vroeg of ze even wilden kijken naar haar beentjes want ik heb het idee dat ze haar rechterbeentje meer gebruikt dan haar linkerbeentje. Ze kon niets geks vinden maar vroeg dus wel van die echo… Maar wij hebben daar nog nooit iemand over gehoord…

Suus: Wow, dat is toch al snel 2 tandjes? De foto doet het (inmiddels?) niet meer maar zal vast superschattig zijn! Je andere foto zie ik wel en wat een heerlijk vrolijk meisje heb jij zeg! En wat een prachtige ogen!

Exo: vind het zo leuk om te lezen hoe gelukkig je bent. Ik kan me helemaal voorstellen hoe je je voelt, helemaal verliefd! Wat fijn dat het weer goed gaat met de borstvoeding en dat je nu niet over hoeft te stappen op deels kunstvoeding. Zal vast een zorg minder zijn.


Dolphinne: Fijn dat je borstontsteking snel over was, lijkt me niet heel prettig! En wat knap dat N al van haar buik naar haar rug kan rollen! T kan dat nog niet tot haar grote frustratie. Die kan wel van rug naar buik maar dan niet meer terug. Woest wordt ze dan haha. En wat een heerlijk bol toetje, ik houd daar zo van! En het gaat snel ineens ja he! T kon ineens binnen een week ook zoveel!

Nillis: Wat heerlijk dat M al zo lekker lang tussen zijn laatste en eerste fles laat zeg! En wat een superschattige foto zo van ze samen!!

Stitch: Haha gezellig zo samen met je man naar de negenmaandenberus! Hij overleeft het vast wel 

All: Hier gaat het heel goed, ben zo verliefd op mijn meisje. Het gaat zo hard nu ineens allemaal. Ze draait nu sinds twee weken van haar rug op haar buik, maar andersom lukt haar niet, daar wordt ze wel echt superboos om af en toe haha. Ook vindt ze het ineens heel leuk om met dingen te spelen en vast te grijpen, echt ineens van de een op de andere dag. Ze komt ’s nachts altijd nog wel voor 1 voeding maar op zich vind ik dat niet zo erg, ze slaapt wel gelijk weer door daarna.
Deze week ben ik ook weer begonnen met werken, vind het eigenlijk best lekker, even weer wat anders doen dan alleen voor een babytje zorgen. Ze heeft het ook echt naar haar zin op het kdv dus ik laat haar daar ook met een gerust hart achter. Ze is altijd heel vrolijk als ik haar weer kom halen.

Is er trouwens al een datum bekend voor de meeting? Vind het nog steeds wel erg leuk. Ik zag ergens 5/6 april voorbij komen maar ook het tweede weekend van april
Afbeelding
Afbeelding
<<

Fenix

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 94

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:20

Bericht 21 Feb 2014 14:05

Re: najaar 2013 mama's!

Hier ook nog een teken van leven. Heb het momenteel erg druk met studeren en de baby. Ik vind het toch wel wat lastig te combineren. Even omschakelen is het vooral want L. is eigenlijk erg makkelijk.

Mijn huis staat nog steeds open voor de meeting. In maart doe ik examen dus daarna hoef ik niet meer zo druk te studeren. 5/6 April kan ik en 19/20 ook.
Mijn vriend is die weekenden ook gewoon vrij, moet ik hem het huis uit sturen of mag hij gewoon aanwezig zijn?
L.ivia E.smee 26-9-2013
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11087

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 23 Feb 2014 23:19

Re: najaar 2013 mama's!

@ Stitch: Hoevond je het met vriend en zoon op de negenmaandenbeurs?

@ Exo: Fijn dat de kunstvoeding niet nodig was! En leuk dat jouw moeder ook nog wat kleren van jou bewaard heeft :)

@ Dolphinne: Wat lastig die verspreide uren op je werk. Hopelijk kan dat nog wat verbeterd worden.

@ Aardbei: Ze is er inderdaad vroeg bij met haar eerste tandjes, het ziet er zo schattig uit! Ze heeft er gelukkig nauwelijks last van gehad. Wat fijn dat het bij jullie ook zo goed gaat!

@ Fenix: Lijkt me ook best lastig hoor, studeren combineren met de zorg voor je baby. Hopelijk went het snel.

@ All: Wij zijn vandaag naar de negenmaandenbeurs geweest, E. en ik met een vriendin van ons. Was erg gezellig en ook prima te doen met E. Ik had haar in de draagdoek, dat vond ik wel heel fijn, ook in de trein. We zijn regelmatig even ergens gaan zitten zodat ze kon drinken, verschonen was daar natuurlijk ook geen probleem, ik had geen luiers mee hoeven nemen. Was een geslaagd dagje uit!

Zullen we allemaal even invullen wanneer we kunnen meeten? Ik zal de dagen van Fenix aanhouden, omdat het waarschijnlijk bij haar is:

Zaterdag 5 april: Fenix, Suus
Zondag 6 april: Fenix, Suus
Zaterdag 19 april: Fenix, Suus
Zondag 20 april: Fenix
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Anoniem272

Bericht 24 Feb 2014 07:24

Re: najaar 2013 mama's!

Dag dames! Ik kom gauw weer uitgebreid reageren vanaf de pc. Vanaf mijn telefoon kan ik dat lijstje met data niet overnemen, maar ik kan alle vier de dagen. Wil iemand mij erbij zetten? Dit zijn trouwens weekenden waarin mijn man vrij is (hij werkt om het weekend), dus dan kan ik onze constant kletsende kleuter thuis laten ;)
<<

Catgirl

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 137

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:14

Bericht 24 Feb 2014 10:41

Re: najaar 2013 mama's!

Weer een teken van leven van mij. Pfff ik heb de tijd niet om te reageren.
Maar hoe gaat het met jullie? Ik heb geprobeerd alles te lezen, maar mn geheugen is ook niet altijd even best. Als ik vandaag of vanavond nog tijd heb ga ik uitgebreid reageren.
Hier gaat het goed. Alweer 4 weken gewerkt. Het leek net of ik nooit weg geweest was. Wel fijn om weer aan het werk te zijn, maar thuis vond ik het ook fijn. V. rolt nu sinds een week van rug naar buik. En leuk dat ze dat vindt. Ze lacht nu ook echt hard, zo schattig. Nog 3 weken en dan gaan we met fruithapjes beginnen! De tijd gaat veel te hard! Geeft er iemand al fruit/groente?
Afbeelding

Afbeelding
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11087

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 24 Feb 2014 11:06

Re: najaar 2013 mama's!

Zullen we allemaal even invullen wanneer we kunnen meeten? Ik zal de dagen van Fenix aanhouden, omdat het waarschijnlijk bij haar is:

Zaterdag 5 april: Fenix, Suus, Filoria
Zondag 6 april: Fenix, Suus, Filoria
Zaterdag 19 april: Fenix, Suus, Filoria
Zondag 20 april: Fenix, Filoria

Catgirl, de tijd vliegt inderdaad. Wij zijn ook nog niet begonnen met hapjes, we wachten ook tot ze zes maanden is, nog ruim een maand geduld dus! Fijn dat het met jullie ook zo goed gaat :thumbup:

Hier nog even een foto van gisteren. Hier stonden we te wachten op de trein na ons bezoek aan de negenmaandenbeurs:

Afbeelding
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Anoniem272

Bericht 24 Feb 2014 19:18

Re: najaar 2013 mama's!

Suus, die foto is TE lief! Volgens mij is jouw dochter heel gelukkig :heart:
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 24 Feb 2014 22:24

Re: najaar 2013 mama's!

Zaterdag 5 april: Fenix, Suus, Filoria, Dolphinne (met D.)
Zondag 6 april: Fenix, Suus, Filoria, Dolphinne
Zaterdag 19 april: Fenix, Suus, Filoria, Dolphinne
Zondag 20 april: Fenix, Filoria, Dolphinne

Wat een superlieve foto Suus!!

Ik heb mn eerste werkdag weer overleefd. Thuis is het ook goed gegaan. Eerst was mijn vriend nog thuis en hebben ze alledrie tot half 9 geslapen (ik was 6 uur weg).
Toen een flesje bv van 80ml.
Vanaf 9 uur was mijn moeder er en heeft ze lekker in de box gelegen en geslapen in de kinderwagen. Toen ik thuis kwam rond 12 uur was ze net een flesje kv aan het drinken.
Morgen moet ik weer werken van 10 tot 4. N is dan thuis bij papa en D wilde graag naar oma. Na vandaag heb ik er gelukkig wel wat meer vertrouwen in!
Afbeelding
Afbeelding
<<

Valerie

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 653

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:25

Bericht 25 Feb 2014 17:12

Re: najaar 2013 mama's!

Zaterdag 5 april: Fenix, Suus, Filoria, Dolphinne (met D.), Valerie
Zondag 6 april: Fenix, Suus, Filoria, Dolphinne, Valerie
Zaterdag 19 april: Fenix, Suus, Filoria, Dolphinne
Zondag 20 april: Fenix, Filoria, Dolphinne
Make happy memories
<<

Myloon

Kletskop

Berichten: 886

Geregistreerd: 16 Sep 2013 13:41

Bericht 26 Feb 2014 09:11

Re: najaar 2013 mama's!

Hallo meiden,

Van Filoria hoorde ik van deze meeting en het lijkt mij ook leuk om te komen met de jongens.
Dus ik hoop dat dat mag!?

Ik zal het lijstje even invullen:
Zaterdag 5 april: Fenix, Suus, Filoria, Dolphinne (met D.), Valerie, Myloon
Zondag 6 april: Fenix, Suus, Filoria, Dolphinne, Valerie, Myloon
Zaterdag 19 april: Fenix, Suus, Filoria, Dolphinne, Myloon
Zondag 20 april: Fenix, Filoria, Dolphinne

Zondag 20 april is het eerste paasdag, ik weet nu nog niet of ik dan kan.
20-09-2013 N. & T. Geboren!
<<

nillis

Kletskop

Berichten: 501

Geregistreerd: 03 Sep 2013 09:49

Bericht 26 Feb 2014 10:54

Re: najaar 2013 mama's!

Hallo allemaal

@ Suus, wat een geweldig mooie foto. Wat straalt je dochtertje.

@ Dolphinne, wat goed dat het werken goed ging. Dat is altijd fijn en des te fijner om weer thuis te komen.

@ Exo, bij jou is het dus ook goed gegaan? Sta je nu nog steeds bij de kleuters? En vind je het nu leuker als eerst.

@ Catgirl, ik verwacht ook met ruim een week te beginnen met de fruithapjes. Dan is M 5 maand. Bij T hebben we gewacht tot 6 mnd, maar M laat overdag nog steeds maar 3 uur tussen de voeding zitten, dus misschien krijgt hij dan wat meer regelmaat en ik ook.

@ all, nou heb weinig gereageerd. Mijn oud buurman is overleden,door een ongeluk en was als een tweede vader voor mij. Dus hele heftige weken gehad en nog steeds. Met T en M gaat het goed. M heeft overdag nog steeds weinig regelmaat en komt van om de 3 uur voor een fles waardoor hij dus maar een uurtje tussendoor in bed ligt en dat is best vermoeiend, voor hem en mij. Volgende week moet ik naar het cb en krijgt hij ook zijn 3e prik. Ben benieuwd hoeveel hij gegroeid is. Denk dat ik dan ook al wel snel met hapjes zal beginnen. Ik ben echt van wachten tot 6 mnd, maar misschien krijgt hij dan wat meer ritme. Zijn jullie al begonnen met bijvoeding?
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem272

Bericht 26 Feb 2014 11:33

Re: najaar 2013 mama's!

Nillis, als je zoontje zo veel honger heeft snap ik wel dat je wilt beginnen met bijvoeden! Wij wachten tot zes maanden, maar I. is dan ook een heel tevreden baby.
<<

Valerie

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 653

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:25

Bericht 26 Feb 2014 11:42

Re: najaar 2013 mama's!

Onze baby eet ook veelal om de 3 uur (al is het tegenwoordig ook vaan 4 uur). Maar ik wacht wel tot 6 maanden.
Kan je proberen hem af te leiden om zo het eten iets te rekken (zodat er uiteindelijk iets langer tussen zit?) Dat heeft hier wel geholpen.
Make happy memories
<<

Aardbei

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 243

Geregistreerd: 03 Sep 2013 10:00

Bericht 26 Feb 2014 15:13

Re: najaar 2013 mama's!

Nillis: Hier heeft het ook geholpen af te leiden. Als dat niet werkt hoop ik dat bijvoeding wel werkt voor je! Ga je eerst rijstebloem proberen door de fles als bijvoeding of echt al hapjes?

Fenix: snap dat het druk is, het is inderdaad even omschakelen. Ik ben nu voor de tweede week aan het werk en ik heb mijn (ons) ritme voor werkdagen ook nog niet helemaal gevonden hoor!

Suus: Wat leuk dat het goed is gegaan bij de negenmaandenbeurs, ook met E lekker in de doek. Ik ben deze week voorzichtig voor het eerst in de doek naar buiten gegaan met T, vond het wel spannend want ze wordt vaak erg boos in de doek. Ik ga met de trein naar mijn werk (1 halte verderop) en dat is zo'n gedoe met de wagen dus ik dacht ik probeer de doek eens. Ging helemaal prima, zat lekker om zich heen te kijken. Wat een superschattige foto zeg! Ik kan die doek echt niet zo hoog opstropen, dan wordt ze dus wel boos. Ze wil haar handjes erboven. Ik moet dus wel met 1 hand haar ondersteunen maar ach, dat is dan voorlopig maar even zo.

Dolphinne: Wat fijn dat het zo goed gegaan is toen je weer moest werken, dat geeft inderdaad toch veel vertrouwen. Is het nog steeds zo'n getob met je uren?

All: Wij zijn afgelopen weekend een nachtje naar mijn ouders geweest. Was erg gezellig. Zaterdag heeft T een lachbui gehad zeg, ze begint nu langzaamaan echt te schateren, heerlijk. Hoe verliefd je dan kunt zijn op je eigen kindje zeg! Maandag heeft ze haar tweede prikje gehad en gelijk controle. Ze gaan haar hoofdje extra in de gaten houden omdat ze de fontanel niet meer voelde en dat zou wel moeten? Ze vond het nog niet ernstig genoeg om actie te ondernemen want ze voelde ook niets 'verkeerds' maar begon wel over het feit dat in het ernstigste geval ze de groeinaden van haar hoofdje operatief weer open moeten maken... Dus... :pale: Vooralsnog maak ik me niet te veel zorgen maar vind de afspraak voor over een maand toch wel spannend!
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem315

Bericht 27 Feb 2014 12:06

Re: najaar 2013 mama's!

Zaterdag 5 april: Fenix, Suus, Filoria, Dolphinne (met D.), Valerie, Myloon, Exo
Zondag 6 april: Fenix, Suus, Filoria, Dolphinne, Valerie, Myloon
Zaterdag 19 april: Fenix, Suus, Filoria, Dolphinne, Myloon, Exo
Zondag 20 april: Fenix, Filoria, Dolphinne

Aardbei, wat onzeker zeg... :( En eng ook. Hopelijk valt het allemaal mee.

Nillis, het werken ging goed. Nog steeds mijn eigen groepje, groep 1/2. Ik vind het nu wel wat leuker dan in het begin van het schooljaar. Misschien wel omdat ik 10 weken met een baby bezig ben geweest en dat ik als het ware, wat meer in de wereld van de kleintjes zit.
Wat heftig van je buurman.. :hug:
Ik ben van plan te beginnen met bijvoeding bij 4 maanden. Het plan is dan om zelf te gaan blenderen en op die manier groente- en fruithapjes aan te bieden.Waarom? Mijn ouders hebben dit vroeger ook bij ons gedaan rond die leeftijd en wij zijn alle drie gemakkelijke eters (niet veel, maar wel divers).

Myloon, leuk dat je ook wilt meeten! Hoe gaat het met jullie?

Dolphinne, fijn dat het goed ging meid!! Mooi dat je er vertrouwen in hebt :thumbup:

Suus, zo lief en tevreden! Heb je nog leuke dingen gescoord op de negenmaandenbeurs?

Catgirl, fijn te horen dat het zo goed met jullie gaat :D

Fenix, ik ervaar het zelfde. Ik ben overdag bezig met de studie, nu ik voorjaarsvakantie heb, maar merk dat ik continue afgeleid ben en me zelfs schuldig voel naar de kleine wanneer ik even geen aandacht aan haar besteed. Joh, geen probleem toch dat je vriend dan thuis is! Maar waar gaan we nu meeten? Want dat is nog niet vastgesteld, volgens mij...

All, hier gaat het lekker. Ons meisje kan zich al heerlijk zelf vermaken met bijvoorbeeld de knuffeltjes aan het speelkleed. Ze heeft nog niet volledige controle, maar ze zwaait en grijpt flink om zich heen. Als ze dan een beestje te pakken heeft, is ze helemaal vrolijk en gaat ze er aan sabbelen :heart: Ze begint ook allemaal geluidjes te maken, van piepjes tot hele brabbels aan toe. Ik vind het zo mooi te zien dat mijn man zo lief met haar omgaat. Hij zegt ook steeds dat hij baby's toch wel heel leuk vindt :love: (Hij verwachtte dat het eerste jaar heel saai zou zijn, maar hij vindt dat N. al heel veel kan. Dat had 'ie niet gedacht bij zo'n kleintje.)
<<

Myloon

Kletskop

Berichten: 886

Geregistreerd: 16 Sep 2013 13:41

Bericht 27 Feb 2014 16:03

Re: najaar 2013 mama's!

@Aardbei, wat vervelend zeg, ik kan me voorstellen dat je een nieuwe afspraak spannend vind.
Ik ken toevallig een jongetje die net die operatie heeft gehad. Heftig en ingrijpend voor de ouders, maar gelukkig is alles goed gegaan met hem.

@exogenesis, ik ben ook met 4 maanden begonnen met bijvoeden. Eigenlijk omdat mijn kinderarts mij dat aangeraden had. Ik heb het ook zelf fijn gemaakt. Ik ben wel rustig begonnen, eerst een week wortels, weekje bloemkool, weekje sperziebonen. Na 3 weken heb ik ook een eerste fruithapje gegeven. Nu doe ik gevarieerd. Van de week voor het eerst pompoen, dit vinden ze echt heel lekker!

Met de jongens gaat het inmiddels heel erg goed!!
Gisteren bij het CB geweest en ze zijn allebei de 6 kilo inmiddels voorbij. Wel begon ze daar over een echo van de heupjes, niet omdat ze iets aan de heupjes zag, maar omdat mijn schoonmoeder (ze was mee) vertelde dat mijn schoonzusje heupdysplasie heeft gehad. En daar baal ik van, weer naar het ziekenhuis... ik had net vorige week maandag te horen gekregen dat we pas over 3 maanden terug hoeven te komen bij de kinderarts.
Het zullen vast nog de hormonen zijn hoor, maar ik werd er een beetje verdrietig van... is het nou nooit klaar met dat ziekenhuis.

N. is een echte lachebek, hij lacht naar iedereen die naar hem kijkt, zijn eerste tandje is inmiddels aan het doorkomen.
T. is een vrolijk mannetje, hij brabbelt wat af, grijpt al lekker naar alles wat er bij hem ligt e.d

Afbeelding
20-09-2013 N. & T. Geboren!
<<

Fenix

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 94

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:20

Bericht 27 Feb 2014 16:40

Re: najaar 2013 mama's!

Even mijn studie ontwijken. Mijn zusje let even op L. en denkt nu dat ik hard aan het studeren ben en iets aan het uit tikken op de laptop. Haha.

Myloon leuk dat je ook wilt komen! Gezellig nog 2 jongens erbij. Als ik het goed onthouden heb zijn er in dit topic voornamelijk meiden geboren.

Exo Ik geloof dat het bij mij is. Dus in Lelystad. Wat leuk dat jou meisje ook al zoveel kan.

Aardbei, dat is zeker even schrikken. Ik meen dat chiq ook ooit een topic erover geopend had. Wel fijn dat ze het nu in de gaten houden.

En toen was ik het alweer kwijt.

Met L gaat het dus super. Is een vrolijke meid die de halve dag brabbelt. Speelt met haar rammelaar en knuffels. Weet inmiddels de knop op haar muziek mobiel te vinden en die zet ze dus ook zelf aan. 10 februari was ze 66 cm en 7225 gram. Flinke meid geworden dus. Draaien lukt soms net wel of net niet. Op haar zij gaat prima maar soms net dat tikje door wil niet.
Bijvoeden zijn wij met 4 maanden mee begonnen. Eigenlijk wilde ik wachten tot 6 maanden maar ik zat broccoli te eten en gaf haar als grap een stukje. (smakken en het eten uit mijn handen kijken/grijpen deed ze al langer) L. vond het super lekker en zat heerlijk op het stronkje te sabbelen. Toen er toch maar voor gekozen bij te voeden. Inmiddels krijgt ze iedere dag een groente hapje om 17:00. Ik heb een baby cook aangeschaft wat erg makkelijk is. Vaak eet ze het hapje met smaak op. Soms laat ze wat staan. Ook krijgt ze om 22:00 nog een 180 fles met wat rijstebloem. Sinds ik dat ben gaan doen slaapt deze dame door tot 8 uur in de morgen, soms wat langer. Ik heb een fijner ritme nu met haar en ze is ook wat rustiger.
L.ivia E.smee 26-9-2013
<<

Myloon

Kletskop

Berichten: 886

Geregistreerd: 16 Sep 2013 13:41

Bericht 28 Feb 2014 11:07

Re: najaar 2013 mama's!

Wel grappig dat er meer meiden zijn dan jongens, ik heb namelijk zwangerschapsgym gedaan, wij waren met 5 vrouwen en er zijn 6 jongens geboren geen meisje. Ik dacht zelf echt dat 2013 het jaar van de jongens was, haha niet dus.
20-09-2013 N. & T. Geboren!
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers