Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


najaar 2013 mama's!

<<

nillis

Kletskop

Berichten: 501

Geregistreerd: 03 Sep 2013 09:49

Bericht 17 Jan 2014 21:19

Re: najaar 2013 mama's!

@BB, wat leuk om wat van jullie te horen en wat naar dat ze blijft snotteren. Wij gaan inderdaad altijd met de tent, We gaan naar St Girons plage is onderin aan de westkant. Nog nooit geweest, dus ben benieuwd.

@ Dolphinne, wat balen dat je nu niet meer aan je uren komt. Pff wat weinig slaap. Hopelijk heb je nog even bij kunnen slapen. Wanneer moet je weer beginnen?

@ Stitch, hoe was het met de fysio? zie all voor cb

@ all, nou hier is Mick nog steeds ziekjes. Hij spuugt gelukkig niet meer en vandaag 5 voedingen 120 cc binnen gehouden. En nu 6x diarree i.p.v 10x, dus langzaam gaat het beter. moet ook wel want hij woog 5,6 kg en dat si toch wel 300-400 gr minder dan verwacht. helemaal omdat ik hem thuis ook al wel 5,9 had gewogen. Hij liep nu ook met lengte en hoofdomtrek achter, maar dat is ook wel logisch als je na gaat dat hij eigenlijk voedingen 150-180 ml mag hebben en hij eigenlijk de hele week 100 cc drinkt en ook nog alles eruit gooit. Morgen gaan we weer 150cc proberen. Zullen zien. Hij is wel weer vrolijker. Hij kletst weer wat meer en speelt weer. Verder heb ik afgelopen nacht ook weer mijn eerste slaapdienst gedaan en dat is ook goed gegaan. Weer extra genieten als je dan na zoveel uur weer thuis komt. Nu lekker weekend en maandag training geven.
Fijn weekend allemaal
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11087

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 19 Jan 2014 13:10

Re: najaar 2013 mama's!

@ Nillis: Vervelend dat M. ziek was. Hoe gaat het nu?

@ Stitch: Wat gaat de fysio doen om die afplatting tegen te gaan?

@ Bruintje Beer: Fijn dat het met jou goed gaat! Wel vervelend dat M. zijn neusje steeds verstopt zit.

@ Dolphinne: Vervelend dat je er in uren op achteruit gaat. En wat ontzettend schattig zijn die geluidjes he?

@ All: Wij hebben net weer een efficiënte douchebeurt achter de rug, E. heeft weer lekker gedronken :wink: Mijn tweede werkweek zit er weer op. Het gaat op zich prima, maar ik vind het wel zwaar. Vooral de woensdag, omdat ik dan van 7 tot 7 van huis ben, de andere dagen wat korter gelukkig. Onze ouders vinden het oppassen heerlijk, E. doet het ook prima op de fles. En het kolven op het werk gaat ook goed.
Gisteren hadden we afgesproken met de meiden van de zwangerschapscursus, met baby's, zo leuk! Was ook erg gezellig. Helaas misten er twee baby's, dus we gaan het binnenkort nog een keer doen :)
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11087

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 19 Jan 2014 17:55

Re: najaar 2013 mama's!

Ze draaide zich net van haar buik op haar rug! Ben trots op mijn kleine meid :heart:
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Anoniem315

Bericht 19 Jan 2014 18:17

Re: najaar 2013 mama's!

Wauw, wat goed Suus!! Da's al best vlot, of niet?

Dolphinne, balen van je uren zeg! Wel fijn dat de oppas voor handen is. Ook balen van het doorslapen. Hier helaas ook een dipje.. Leuk he, die geluidjes :heart: Nina is ook steeds heerlijk aan het brabbelen. Ze maakt allerlei klanken met echt zo'n meisjes'klank'.

Hier hebben we 'crisis'. Vannacht is ze om 4.30u wakker geworden ineens! :shock: En gister en vandaag is ze vrijwel de hele dag huilerig. Ze lijkt te slapen, we leggen haar weg en binnen 5 minuten is het jengelen en soms zelfs krijsen. Geen idee wat er aan de hand is. Ze ontlast zich goed en ze drinkt veel, maar ze lijkt erg ontevreden te zijn. Hopelijk is dit dipje van korte duur...
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 19 Jan 2014 23:19

Re: najaar 2013 mama's!

Nillis, ik moet als het goed is 24 feb. weer beginnen.

Suus, wat knap dat ze zich omrolde! Idd erg snel!

Exo, wat jammer dat jullie even een dipje lijken te hebben.
Hier is ze vandaag ook onrustig, maar dat komt denk ik door de drukte van vandaag en omdat ik wat minder voeding heb. Moest kolven voor morgen tussendoor.

All, ik ben al wat nerveus voor morgen. Ik heb herhaling van BHV voor mijn werk. Van 18.00 tot 22.00.
N. is dan thuis bij papa. Maar ik moet dan dus wel genoeg voeding gekolfd hebben.
Ik weet nog niet of ze ingevroren melk drinkt, dus wilde vandaag en morgen proberen genoeg te kolven.
Heb nu 140 ml. vandaag in 3 keer kolven. Hoop morgen nog 60 te kolven zodat er 2 flesjes zijn.
Verder vandaag een onrustig dagje. Vanochtend was ze veel wakker en vanmiddag kraambezoek waardoor ze ook niet rustig geslapen heeft. Nu ligt ze op mijn buik te schrijven slapen.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem315

Bericht 20 Jan 2014 13:25

Re: najaar 2013 mama's!

Argh! Weer een onderbroken nacht (oké, ik weet dat ik alsnog niet mag klagen..), om 5 uur werd madame weer wakker. Ze had 6,5 uren geslapen. Ze lijkt haar ritme omgegooid te hebben :palm:
Vanavond ga ik proberen haar laatste voeding wat uit te stellen, want gisteravond was het 22.30 uur en dat lijkt wel te vroeg te zijn ofzo. Maar de eerste werkdag nadert ook, dus ik vind het wat lastig.

En net als wat Dolphinne zegt, maak ik me ook wat zenuwachtig om weg te gaan en (bevroren) melk te moeten laten geven. A.s. donderdag hebben mijn man en ik een herhalingsinenting en gaat Nina voor het eerst een paar uurtjes naar opa en oma. Dan heeft ze waarschijnlijk een voeding nodig.
Over 3 weken moet ik voor het eerst écht langer weg, voor de gymopleiding (op avond van 17 - 22 u) en ik kijk daar nu al tegenop qua voedingen en het idee van haar achter te moeten laten.. Achteraf zal alles wel meevallen, maar het idee he.. Héérlijk, dat moederinstinct :laughcry:

Nina blijft nu trouwens steeds langer wakker overdag. Ik moet haar echt gaan vermaken nu. Ze pakt nog niks vast, maar wil vooral dingen zien en volgen met haar ogen. Ik vind dit best een lastige fase. Hoe vermaak je een 6 weken oude baby?
Ik leg haar in de box onder een muziekmobile (maar dat houdt ze zo'n 10 minuten vol en dan is de interesse weg), ik praat met haar, zing liedjes, wieg haar in mijn armen of in de wipstoel, houd knuffels voor haar ogen, maar verder reikt mijn fantasie nog niet. Iemand goede tips?
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 20 Jan 2014 13:48

Re: najaar 2013 mama's!

Grr, had ik van alles getypt, ververst hij terwijl ik een link opzocht automatisch de pagina....

Exo, hier was het vannacht ook weer minder. Ze had 12 uur de laatste voeding en kwam toen om 4, 8 en daarna 10.30.
Jij hebt dus ook in je verlof al een cursus. Bij mij nu al de tweede (en ook nog een paar andere bijeenkomsten, waarvan ik bij 1 niet geweest ben) helaas krijg ik het niet als overuren uitbetaald.
Wanneer moet jij ook alweer weer werken?

Hier ligt ze wel erg graag in de box onder de mobile. Ze ligt er nu ook alweer ruim een half uur en ligt nog gezellig te brabbelen. Wij hebben deze:
http://www.bol.com/nl/p/tiny-love-sweet ... 009987556/
Verder zit ze gewoon op schoot en probeert ze dan gezichtsuitdrukkingen na te doen (tong uitsteken, o-mondje etc)
Andere tips heb ik helaas niet voor je.

All, ik heb denk ik genoeg melk voor vanavond in de koelkast. 2 keer ruim 100 ml. Hoop dat het genoeg is voor 5 uurtjes.
Mijn vriend vind het ook wel spannend om voor het eerst een paar uur met haar alleen te zijn!

Ik ga er eens eentje uit de box halen, ze begint het nu zat te worden. Heb ik toch even rustig kunnen ontbijten, kolven en forummen :-D.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11087

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 20 Jan 2014 14:29

Re: najaar 2013 mama's!

Ik weet niet of het snel is dat ze zich omdraaide hoor, ik hoorde van een van de dames van de zwangerschapscursus al dat haar dochter het met een week of vijf al deed! Dat is wel erg vroeg :) maar ik ben evengoed trots op haar. Het is tot nu toe wel bij die ene keer gebleven :wink:

Dolphinne, wat spannend dat je vanavond weg moet! Maar het komt vast goed :) ik blijf de avonden wel het lastigst vinden om weg te gaan, omdat E. dan altijd het langst bij me aan de borst ligt. Succes vanavond!

Exo, wat jammer dat N. ineens vaker wakker wordt. Hier wordt E. heel af en toe 's nachts wakker, maar dan heeft ze ook al wel 6 uur geslapen. Tot ruim twee maanden kwam ze sowieso elke nacht nog een keer drinken. Maar wij mogen ook absoluut niet klagen. Ik had echt niet gedacht dat ik me met een jonge baby zo uitgerust zou voelen :wink:
En logisch hoor, dat je er tegenop ziet om je dochter bij iemand anders achter te laten. Maar ik vond het wel fijn om dat al een paar keer 'geoefend' te hebben voordat ik weer moest werken. Zo was het in elk geval niet direct een hele dag en konden de oppasoma's en -opa ook alvast oefenen met flesjes. E. drinkt de diepvriesmelk ook prima trouwens.
Best lastig he, een kleine baby vermaken. Het wordt makkelijker hoor. Volgens mij doe je het prima :) E. pakt nu zelf ook knuffels en speeltjes. En alles gaat haar mond in :wink:
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Anoniem315

Bericht 20 Jan 2014 14:48

Re: najaar 2013 mama's!

Dolphinne, bedankt voor de tips. En komt vanavond vast wel goed. Voor je het weet ben je weer thuis :ja:
Ik ben een paar weken geleden in m'n uppie een uurtje weggeweest, zodat mijn man met haar alleen was. Ik laat hem ook veel zelf doen en dat gaat prima. Hij gaat heel gemakkelijk met haar om. Gemakkelijker dan dat ik zelf doe.

Mijn opleiding begint 12 februari (vanaf dan elke woensdagavond) en mijn werk begint 17 februari (elke ma, di en do).

Suus, ik meende dat omrollen normaal is met een maand of 5. Dus diegene met de baby die met 5 weken rolt heeft vast een soort van super-baby :hulde:
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11087

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 20 Jan 2014 14:56

Re: najaar 2013 mama's!

Haha, ik heb het meisje gezien zaterdag en ze is inderdaad erg actief! En volgens mij schrok E. er zelf van dat ze ineens andersom lag. Of van de enthousiaste uitroepen van haar papa en mama :wink:
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 21 Jan 2014 00:01

Re: najaar 2013 mama's!

Ik ben weer thuis.
Mn vriend was blij dat ik er weer was. Ze heeft het grootste deel van de avond gehuild. Af en toe even 10 min rustig en dan weer huilen. Ze heeft bijna 2 flesjes van 110ml gedronken. Van de tweede was 20 over.
En net bij mij nog een paar slokken gehad en toen viel ze al snel in slaap. Nu slaapt ze op mijn buik.
Ze was ook erg moe, maar kon dus eerder niet in slaap vallen of maar een paar minuutjes.

Ik denk dat we mss maar wat meer moeten oefenen met in bed/kinderwagen slapen overdag ipv op mijn buik.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11087

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 21 Jan 2014 13:08

Re: najaar 2013 mama's!

Wat sneu voor je meisje en voor je vriend. Hier zijn ook nog steeds de avonden het lastigst als ik er niet ben, dan heeft E. gewoon behoefte aan de borst. Overdag gaat het prima, dan is ze ook tevreden na een flesje.

Wij zijn vanmorgen naar het cb geweest. E. kreeg haar derde prikjes, huilen natuurlijk! Daarna lekker bij papa op de buik naar huis gelopen. Na de borst viel ze in slaap, ze heeft een tijd in de box geslapen en ligt nu tevreden te spelen in de box.
De arts heeft ons wel doorverwezen voor een echo van de heupjes. Ze denkt niet dat er wat is, maar E. werkte (voor de derde keer al) niet mee met het onderzoek. Ze blijft vrolijk trappelen met de beentjes :wink: Blijkbaar is ze sterker dan de arts :ja:
Ik ben wel blij dat we nu 7 maanden van de prikken af zijn :thumbup:
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 21 Jan 2014 13:46

Re: najaar 2013 mama's!

Hopelijk heeft ze niet teveel last vd prikjes Suus.
Wij moeten waarschijnlijk ook een echo vd heupjes laten maken omdat ons meisje tot minstens 30 weken in stuit lag. Bij langer dan 28 weken wordt je automatisch doorgestuurd.

Ze heeft gisteren in bed nog ruim 45 min gedronken. Ze had denk ik even wat in te halen. Vannacht ook vaker dan normaal. Eerst om half 5 en daarna elke 2,5 uur tot nu toe. Misschien dus ook wel meteen een regeldag.

Wij gaan zo even naar een garage. Oriënteren op een grotere auto. Onze panda wordt met z'n vieren toch wat krap. Hopelijk kunnen we hem 1 op 1 inruilen. En anders kijken we nog een tijdje verder.
Afbeelding
Afbeelding
<<

nillis

Kletskop

Berichten: 501

Geregistreerd: 03 Sep 2013 09:49

Bericht 21 Jan 2014 15:41

Re: najaar 2013 mama's!

@ Exo, ze kan in een sprongetje zitten. Dan zijn ze vaak onrustiger. is rond de 6 weken dacht ik.

@ Suus, wat goed dat ze kan rollen. Moet zeggen dat wij M nog heel weinig op de buik hebben liggen, want hij vindt dat zo erg.

@ Dolphinne, de eerste keren dat ik van huis was dan was M ook heel onrustig en huilerig en zo snel ik er weer was dan was het goed. Komt vanzelf goed.

@ all, hier weinig bijzonderheden. M is weer over zijn buikgriep heen en weer vrolijk aan het spelen. Gisteren ben ik voor het eerst weer een hele dag weggeweest voor training. Hier had ik toch meer moeite mee dan ik normaal voor een een slaapdienst heb, dan weet ik dat ze met een halve dag weer door hun papa worden opgehaald. Alles was goed gegaan hoor. Vanmorgen ben ik met de twee kids wezen zwemmen. Ging erg goed en ik redde me prima met de kids in het water en het douchen. Nu ligt T heerlijk te slapen en M in de box. Die gaat zo weer naar bed als T eruit komt.
Fijne avond
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11087

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 21 Jan 2014 19:56

Re: najaar 2013 mama's!

Fijn dat hij weer helemaal beter is, Nillis! En wat knap dat je met twee kinderen bent wezen zwemmen. Gaan jullie dan naar een speciaal uur voor kinderen of gewoon regulier?

Nou, mijn meisje heeft wel wat last van de prikjes. We zijn wel de hele middag op pad geweest en in de draagdoek was het gelukkig wel goed. Ze heeft veel geslapen, wat ze meestal maar weinig doet overdag. Ze is nu weer aan mijn borst in slaap gevallen. Ze voelt ook erg warm aan en als ze wakker is, is ze erg huilerig, heel zielig. Ik ga normaal zingen op dinsdagavond, maar blijf nu lekker thuis. Aan de borst is ze nu het gelukkigst :)
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Fenix

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 94

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:20

Bericht 21 Jan 2014 22:27

Re: najaar 2013 mama's!

Even snel een berichtje van mijn kant. Ik lees nog trouw alles mee maar heb het vaak te druk om de laptop even op te starten. Ik werk weer en de overige dagen ben ik druk een bruiloft van een vriendin voor te bereiden. Of wandelen met de kleine meid natuurlijk!

Een meeting lijkt me super! Ik ben de even weekenden altijd vrij. Eventueel kan ik ook iedereen wel kwijt hier thuis. Ik woon in lelystad.

Met L. gaat het super! Ze brabbelt en lacht de hele dag door. Ze begint nu een beetje te schateren en vastgrijpen van rammelaar of knuffels gaat ook steeds beter. Ze slaapt sinds een week of 6 door. Van 23:00 tot 7 en soms langer. Overdag oefenen we nu (Als we thuis zijn) dat ze in haar eigen ledikant op haar kamertje slaapt. Dit gaat ook super
Ze is nu 62 cm en 6400 gram (16 weken)
binnenkort wil ik met haar gaan zwemmen, alleen durf ik zelf nog niet zo goed in badpak. Ik ben bezig af te vallen al gaat het niet zo snel als ik zou willen. Ik ben sinds eind november 10 kilo kwijt maar moet er nog genoeg.
L.ivia E.smee 26-9-2013
<<

nillis

Kletskop

Berichten: 501

Geregistreerd: 03 Sep 2013 09:49

Bericht 22 Jan 2014 11:22

Re: najaar 2013 mama's!

@ Suus, ik ga al met T babyzwemmen sinds ze 4 mnd was. Ze is nu een half uurtje later en dat is dan voor peuters. Het is een half uur en daarna blijven we nog lekker vrij zwemmen. Ik heb nu ook M meegenomen. Die ligt dan tijdens de les in mc in romper en na de les heb ik hem meegenomen in het water. Hij vond het erg lekker. Ongeveer 15 min in het water geweest. Toen hem gedoucht, aangekleed en de fles gegeven en vervolgens hij weer in de mc en heb ik nog even met T gezwommen en zijn we allebei gaan douchen. Tegen 12.00 uur waren we weer thuis. Een hele ochtend op pas, maar erg leuk en gezellig.

@ Fenix, leuk dat het bij jullie ook goed gaat en babyzwemmen is zo leuk. De kilo's maakt niets uit of je moet je er zelf heel onprettig bij voelen.

@ all, M deed het gisteren super goed na het zwemmen. Alleen bij het naar bed gaan om 19.00 uur had hij het even heel moeilijk en was hij heel hard aan het krijsen. Daarna wel goed in slaap gevallen. Ga hem nu zo voor het eerst een fles van 180 cc aanbieden. Even aankijken hoe hij daar op reageert.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem315

Bericht 22 Jan 2014 11:56

Re: najaar 2013 mama's!

Fenix, leuk wat van je te horen! Fijn dat het zo goed gaat. Joh, je wordt heus niet nagefloten in het zwembad. Gewoon gaan meid! En al 10 kilo kwijt, dat is toch al een hele prestatie!
Oeh, Lelystad is voor mij een stuk dichterbij... Anders moeten we maar een datum- en plaats planner aanmaken ofzo en dan gaan stemmen?

Suus, wat lief dat je thuis bent gebleven. Die akelige prikken ook.. Fijn dat het voorlopig even de laatste zijn.

All, N. maakt inderdaad waarschijnlijk een sprongetje door. Ze is in totaal 3 nachten ontregeld geweest + gister de hele dag wakker en huilerig. Afgelopen nacht heeft ze het goed gemaakt: 9,5 uren. Hopelijk is het dan nu voorbij. Arm frummeltje.. Ik ben benieuwd of dit de 5/6 weken of de 8 wekensprong is. Ze kan namelijk al lachen en gericht kijken en volgen, ook heeft ze al tranen bij het huilen, dus het lijkt op de 8 wekensprong.
Ik ga nu even de auto in om een zwangere vriendin te bezoeken en morgen heb ik nacontrole en -gesprek bij de gynaecoloog van het ziekenhuis. Ik ben een beetje zenuwachtig voor die controle, want ik wil weten of de hechting goed gesloten zit en of m'n baarmoedermond dicht zit (denk het wel, want geen bloedingen meer), maar goed... Zulk soort onderzoekjes vind ik niet zo prettig :(
<<

Anoniem315

Bericht 24 Jan 2014 12:00

Re: najaar 2013 mama's!

Alles was goed. Zo stom he... tijdens de bevalling lig je compleet open en bloot en maakt het je niet uit wie er om je heen staat mee te gluren (althans, mij boeide het vrij weinig) en gister ging ik echt met zeer veel ongemakkelijkheid mijn broek uit. Maar het stelde weinig voor.
De knappe gynaecoloog :love: (nog net zo knap als in the heat of the moment) heeft eigenlijk weinig bekeken, alleen de hechting. Die zag er goed uit. Ik mocht ook nog fijn even met een spiegeltje gluren :palm:
En hij zei: 'Hopelijk tot ziens!' :wtf: Hopelijk niet! Ja, ik ga wel in het ziekenhuis bevallen bij een eventuele volgende baby, maar dan hoop ik niet dat er een gynaecoloog nodig is. Hoewel... deze handsome guy... Hmm.. :hulde:
<<

Spencer

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10804

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:18

Bericht 24 Jan 2014 12:33

Re: najaar 2013 mama's!

Geef je z'n naam even door tegen de tijd dat ik bij een tweede de keizersnee ga plannen?
R. 2013
D. 2016
<<

Anoniem315

Bericht 24 Jan 2014 12:36

Re: najaar 2013 mama's!

Ja hoor, ik deel hem met veel liefde :thumbup:
<<

Valerie

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 653

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:25

Bericht 24 Jan 2014 12:45

Re: najaar 2013 mama's!

Hi, laat ik ook maar eens wat van me horen (lees soms mee maar steeds geen zin om uitgebreid te reageren omdat typen op m'n mobiel zo langzaam gaat).
Ons meisje is nu 10 weken en laat nu ca3 uur tussen de voedingen, dag en nacht. Heel blij mee want eerder was het echt veel vaker dat ze wilde drinken. Daardoor heeft ze qua gewicht een inhaalslag gemaakt en zit nu op het gemiddelde van de groeicurve.
De helft vd nacht slaapt ze op mij omdat ze anders last heeft van opkomend melk.
Verder slaapt ze heel veel, vraag me wel eens af of het niet teveel is maar ja alle kindjes zijn uniek en ze heeft de slaap blijkbaar nodig. Ik heb daardoor nooit uitgeruste nachten.
Ik geniet enorm van haar, ze lacht veel, speelt heel veel mer haar handjes en begint van alles in haar mondje te stoppen. Zo schattig om die smakgeluidjes te horen.
Ondanks dat ik nu weinig actief ben hier lijkt het me wel heel leuk om ook te meeten! Zelf woon ik in A'dam en heb helaas geen rijbewijs. Dus even kijken hoe ik dat ga doen.
Make happy memories
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11087

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 24 Jan 2014 23:38

Re: najaar 2013 mama's!

Nou, E. had dinsdagavond 38,8 . Ze heeft heerlijk geslapen en woensdagochtend was haar temperatuur weer gezakt naar 37,3. Ze was nog wel wat huileriger dan anders, maar gisteren was ze weer helemaal haar tevreden en vrolijke zelf :)
Ik heb gebeld met het ziekenhuis en over 1,5 week kunnen we al terecht voor de echo van haar heupjes. Hopelijk is alles gewoon in orde.

Vanaf morgen zijn E. en ik een hele week alleen, mijn man moet een week naar het buitenland voor zijn werk. Ik vind het erg spannend! Natuurlijk redden we ons wel, maar ik vind het vooral 's avonds wel heel fijn dat we normaal gesproken de zorg kunnen delen. E. en ik hebben al allemaal gezellige dingen gepland, dus hopelijk vliegt de week voorbij.
Het weekend erna gaan we met zijn drietjes een weekendje naar centerparcs :)

@ Fenix: leuk om weer wat van je te horen. Je dochter scheelt niet veel met de mijne, E. was dinsdag op het cb 6750 gram en 63 cm. En gewoon lekker gaan zwemmen hoor!

@ Exo: Fijn dat alles goed was!

@ Valerie: Leuk om weer wat over jullie te lezen. Het klinkt alsof je meisje het hartstikke goed doet :)
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 24 Jan 2014 23:46

Re: najaar 2013 mama's!

Dolphinne schreef:Ik ben weer thuis.
Mn vriend was blij dat ik er weer was. Ze heeft het grootste deel van de avond gehuild. Af en toe even 10 min rustig en dan weer huilen. Ze heeft bijna 2 flesjes van 110ml gedronken. Van de tweede was 20 over.
En net bij mij nog een paar slokken gehad en toen viel ze al snel in slaap. Nu slaapt ze op mijn buik.
Ze was ook erg moe, maar kon dus eerder niet in slaap vallen of maar een paar minuutjes.

Ik denk dat we mss maar wat meer moeten oefenen met in bed/kinderwagen slapen overdag ipv op mijn buik.


Ik lees dit nu pas hoor, maar had je vriend het ook geprobeerd met een gedragen kledingstuk van jou? Dat werd mij gezegd.
L2014 & H2017
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11087

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 24 Jan 2014 23:53

Re: najaar 2013 mama's!

Over de meeting, Lelystad vind ik eigenlijk wel een erg goede optie! Is voor mij maar 1 uur en 11 minuten met de auto :)
Wanneer zouden jullie ongeveer willen afspreken?
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers