Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


najaar 2013 mama's!

<<

Pomodori

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 520

Geregistreerd: 02 Sep 2013 20:28

Bericht 06 Jan 2014 13:41

Re: najaar 2013 mama's!

Even snel een ego berichtje van mij, later een uitgebreidere reactie. (morgen wellicht)

Ik ben momenteel op het werk, mijn eerste werkdag na de vakantie en verlof. Tot op heden gaat het werken goed en thuis ook. Meneer heeft inmiddels twee keer de fles gedronken vandaag en beide keren 100 cc. Dat is voor hem hartstikke goed. Hij klooide nogal, want we zijn te laat weer begonnen met de fles geven. Maar het gaat dus lekker. Fijn! Zit ik hier op het werk ook weer een stuk geruster.
augustus 2013
<<

Anoniem315

Bericht 06 Jan 2014 14:47

Re: najaar 2013 mama's!

Pomodori, wat fijn zeg!

Nillis, heerlijk, zo'n vrolijk mannetje. Wat je borstvoeding betreft: ik kan begrijpen dat je langer had willen volhouden, maar in deze situatie kun je bijna niet anders. En vergeet niet dat je het al hartstikke lang volgehouden hebt!

Dolphinne, wat vervelend dat ze zo wakker is en slecht slaapt. N. heeft ook wel eens een paar uren onrust en dan heeft ze waarschijnlijk ook last van de darmen. Ik leg haar dan schuin omhoog, tegen mijn benen aan en masseer haar buikje. Vaak valt ze dan in slaap of wordt ze in elk geval rustiger. Soms helpt echter niks. Het voelt soms zo machteloos he.. :(

Suus, lekker dat je kunt wennen :) Goed geregeld :thumbup:

Tummy, vervelend zeg :( Arm kleintje... Goed om te horen dat het wel iets verbeterd. Succes met werken weer en ook alle goeds voor 2014!

All, vanochtend naar het cb geweest. Alles was helemaal goed. Ze is al 4 cm gegroeid in de lengte (van 48 naar 52) en ze weegt 8 pond. Volgens de groeicurve is ze gemiddeld. Ze heeft een voorkeurshouding, waardoor de ene kant iets afgevlakt is (schuin achterhoofd), maar in het aangezicht zie je niks en volgens de arts hoefden we ons er niet zorgen om te maken. Ze beweegt haar hoofd zelf goed, dus er zit niks vast ofzo. Haar doorslaapritme zet stevig door. Laatste voeding vindt meestal rond 23.00u of 23.30u plaats en dan wordt ze bijna standaard om 7.30u weer wakker, na de voeding pakt ze meestal weer 3 of 4 uren. Echt een lekkere slaapkop dus (en dan kan ik lekker nog even uitslapen). Overdag is ze overigens wel veel wakker. Prima ritme dus!
<<

Aardbei

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 243

Geregistreerd: 03 Sep 2013 09:00

Bericht 07 Jan 2014 11:54

Re: najaar 2013 mama's!

Hoi meiden,

ook weer eens een berichtje van mij, ben weer terug in het land der levenden ;)
ik zal eerst even heel snel mijn verhaal vertellen van de afgelopen 7 weken en dan ga ik teruglezen! Ben ze benieuwd nog naar de verhalen van iedereen! Vooral Dolphinne, exo en bruintje beer (volgens mij), die moesten nog bevallen na mij!

Ik heb best wel een heftige bevalling gehad, ik werd op vrijdagmiddag 15 november om 12.00 ingeleid door middel van een ballonkatheter. Vlak na het plaatsten tot ongeveer 18.00 uur had ik wel last van pijnlijke harde buiken maar daarna zakte het weer weg. Mijn man is om 21.00 naar huis gegaan. Slechte nacht gehad, lag met nog iemand op een kamer en dat slaapt toch niet echt lekker. Vanaf ongeveer 5 uur kreeg ik weer last van pijnlijke harde buiken. Om 8 uur was mijn man weer in het ziekenhuis en om kwart voor 9 ging ik even douchen, waardoor de harde buiken wel erger werden. Om 9 uur kwam de gynaecoloog toucheren en zat ik al op 4 cm ontsluiting. De harde buiken waren dus niet echt harde buiken meer maar weeën :wink: Ik mocht gelijk naar een geboortesuite en mijn vliezen werden gebroken. Vanaf toen ging het best snel voor mijn gevoel. Om half 10 kreeg ik een infuus met weeenopwekker en om half 12 zat ik op 6 cm. Ik had echt onwijs last van rugweeen die ik absoluut niet weggezucht kreeg dus ik heb om pijnmedicatie gevraagd. De anesthesist had op dat moment geen tijd dus ik kon geen ruggenprik krijgen, ik heb dus een prik pethidine gehad. Een uur later had de anesthesist tijd en vroegen ze of ik nog steeds een ruggenprik wilde. Door de pethidine had ik totaal geen rugweeen meer en de weeën in mijn buik kon ik best gemakkelijk wegzuchten. Ik zat ook al op 8 cm een uur na de prik dus ik had zoiets van: het gaat nu zo snel, laat maar zitten. Dat was een klein inschattingsfoutje :wink:
Weer een uur later zat ik op 9 cm en kreeg ik heel erg persdrang. Maar omdat mevrouw nog steeds die goed was ingedaald en nog half schuin lag kwam die laatste cm maar niet. Al met al met ik vanaf kwart voor 2 tot kwart voor 5 gedaan over die laatste cm, dus drie uur met persdrang, dat was echt een hel. Ik moest ook op mijn zij liggen zodat ik volledige ontsluiting zou krijgen en omdat T. haar hartslag steeds daalde als ik op mijn rug lag. Toen ik volledige ontsluiting had gingen ze eerst wat bloed afnemen bij T. om te kijken of er genoeg zuurstof in zat, ik denk om te kijken of ze de bevalling zou trekken. Ze maken dan een sneetje in haar hoofd en nemen wat bloed af. Dit was goed dus ik mocht gaan persen. Na twee weeën op mijn rug moest ik weer op mijn zij gaan liggen en persen. Uiteindelijk een uur geperst maar ze kwam er niet uit, dus toen is het een vacuümbevalling geworden. Nadat eerst de pomp er twee keer afgeschoten was zijn ze maar gaan trekken toen ik niet eens een wee had omdat ze eruit moest. Ze legden haar in eerste instantie bij mij, maar binnen een paar seconden werd ze weer teruggepakt omdat ze slap was. Ze heeft 5 minuten wat zuurstof gehad en vanaf toen deed ze het perfect!
Voor mij is de nasleep nog wat langer geweest. Door alle kracht die er op mijn lichaam is geweest werkte mijn blaas niet meer. 6 uur na de bevalling hebben ze met een katheter 1,5 liter uit mijn blaas gehaald (een 'normale' capaciteit is 0,5 liter). Hierna heb ik nog 2,5 week met een vaste katheter in gelopen, eerst met een zak eraan, daarna met een kraantej die ik zelf moest bedienen. Daarna heb ik ook poosje een paar keer per dag mezelf moeten katheteriseren. Paar keer vanwege die katheters ook een fikse blaasontsteking gehad. Maar sinds 30 december ben ik weer helemaal 'gezond'!
Tussendoor ook nog borstvoedingsproblemen gehad waardoor op de 4e dag er 's avonds met spoed een kolf in huis moest komen en T. haar eerste flesje kunstvoeding kreeg. Mijn borsten en tepels waren zo gestuwd dat ze niet meer kon aanhappen, toen ze eindelijk haar flesje kreeg had ze al bijna 8 uur geen eten gehad, het arme ding. Ik ben toen later nog verder gaan proberen met borstvoeding maar het koste me op dat moment te veel energie. Die had ik meer nodig om zelf lichamelijk weer te herstellen. Ik moest zo vaak naar het ziekenhuis of de bekkenbodemfysio, of de lactatiekundige kwam weer thuis dat ik die 'strijd' er even niet bij kon hebben. Ik vind het wel jammer maar goed, ze heeft in ieder geval 3 weken volledig borstvoeding gehad, al is het dan maar via een flesje.

Pfffffff het is toch nog een heel verhaal geworden, en dan is dit de verkorte versie :wink: Als ik het zo lees dan denk ik echt, het stelt allemaal niet zoveel voor, maar heb de eerste paar weken toch best wel als zwaar ervaren.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem315

Bericht 07 Jan 2014 12:09

Re: najaar 2013 mama's!

Oef, nou, dat klinkt best heftig. Er is, zo te lezen, veel gebeurd in heel korte tijd! Gelukkig gaat het nu goed met je en leuk dat we weer wat van je horen.

Hoe gaat het nu met je meisje?
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11110

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:38

Bericht 07 Jan 2014 12:30

Re: najaar 2013 mama's!

Dat klinkt inderdaad behoorlijk heftig, Aardbei! Gelukkig gaat het nu eindelijk beter :)
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Aardbei

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 243

Geregistreerd: 03 Sep 2013 09:00

Bericht 07 Jan 2014 12:51

Re: najaar 2013 mama's!

Het gaat supergoed met haar! Ze is echt een supervrolijk kind en ligt bijna de hele dag te lachen en te kletsen. Ze wil alleen wel heeeeeel veel aandacht, maar goed, zo'n kleine uk kan zichzelf waarschijnlijk nog niet vermaken. Ze vindt zichzelf ook echt geen baby meer, wil niet meer lekker bij je liggen, maar mevrouw wil 'zitten'. 's Avonds hebben we ook al heel wat kilometers afgelegd door het huis want ze wil veel rondgedragen worden en alles bekijken. En dan ook met haar rug tegen je buik en toch zeeeker niet met haar buik tegen je buik. Ze heeft dus echt een aardig eigen willetje!
Ze slaapt ook alleen 's middags van ongeveer 1 tot 4, verder is ze bijna de hele dag wakker op wat hazenslaapjes van 10 minuten na. Ze gaat ook pas 10 uur 's avonds slapen dus ben wel heel de dag met haar bezig.

Hier even wat foto's van mijn dametje:

**
**
Laatst gewijzigd door Aardbei op 10 Jan 2014 12:48, in totaal 1 keer gewijzigd.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11110

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:38

Bericht 07 Jan 2014 13:36

Re: najaar 2013 mama's!

Mooi meisje, Aardbei, en wat een bos haar! Had ze dat bij de geboorte al?
En je bent inderdaad wel druk met haar. Hoe gaan de nachten? E. slaapt ook nauwelijks overdag, alleen bij mij na het drinken en soms in de box. Zelfs in de draagdoek kijkt ze nu liever om zich heen dan dat ze even slaapt. Maar ze kan zich inmiddels prima een tijdje alleen vermaken. De mobile vindt ze al een hele tijd leuk om naar te kijken en ze begint nu ook dingen te pakken. En die geluidjes de hele tijd, zo schattig! Ze houdt hele verhalen :heart:
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Aardbei

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 243

Geregistreerd: 03 Sep 2013 09:00

Bericht 07 Jan 2014 13:43

Re: najaar 2013 mama's!

Pomodori: Hoe was het werken weer? Viel het tegen of mee? Alles goed gegaan met eten ook?

Suus: Haha wat leuk om te lezen van het douchen en drinken tegelijk! Ik geef geen borstvoeding meer maar soms als ze op mijn borst ligt is ze echt aan het zoeken, ik vind dat zo zielig! En leuk he, dat ze zo bezig zijn met 'praten'. Ik vind dat zo gezellig. En ze had inderdaad mij de geboorte al zo'n bos met haar, het wordt nu steeds lichter. De nachten gaan op zich prima, alleen duurt haar 'nacht' van 21.00 tot 04.00. Soms wat langer. Dus nu even uitproberen hoe we dat kunnen gaan verplaatsen.

Exo: Wat heerlijk dat jullie al zo'n lekker nachtritme hebben zeg! Hier zit er vaak ook niet minder dan 7 uur tussen nu, maar haar laatste fles is vaak al om 9 uur :( Ik heb een keer geprobeerd haar om half 12 nog een keer wakker te maken maar toen kwam ze prompt gelijk om half 3 alweer dus dat werkte ook niet echt. Gelukkig hebben we ook af en toe dagen dat ze om 6 uur pas komt dus even aankijken of dat langzaamaan meer wordt.

Dolphinne: Wat fijn dat ze zo lekker slaapt in de doek zeg. En wordt ze ook weer rustig wakker? Als ik T in de doek hebt en ze wordt wakker zet ze het gelijk op een krijsen omdat ze dan niet kan bewegen. Woest is ze dan. Ik merk ook dat T trouwens aan het einde van de middag en 's avonds eerder honger heeft dan de rest van de dag.

Nillis: Ik vind het zo knap dat jij alles kolft en dan met de fles geeft. Ik heb dat drie weken gedaan en toen was ik er helemaal klaar mee. Misschien ook wel omdat ik alles via schema's moest doen (plassen, drinken, kolven, voeden), ik was de hele dag bezig met mijn 'administratie'.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem16

Bericht 07 Jan 2014 14:26

Re: najaar 2013 mama's!

Wow aardbei wat een knapperd. Ik vind haar een mooi, en ondeugend/ wijs gezichtje hebben.
<<

nillis

Kletskop

Berichten: 501

Geregistreerd: 03 Sep 2013 08:49

Bericht 07 Jan 2014 14:38

Re: najaar 2013 mama's!

@ Aardbei, wat fijn om weer wat van jullie te horen. Voor jullie ook een heftige periode geweest. Ik vind het knap dat je het nog 3 weken hebt volgehouden. Ik ben nu helemaal gestopt met kolven en M krijgt de laatste flesjes uit de vriezer nu. Denk alleen morgen nog en dan is het op. Heb ik het 3 mnd volgehouden. M heeft wel de eerste 4,5 week aan de borst gedronken, daarna ben ik pas begonnen met kolven. Lijkt me ook wel zwaar dat ze nog zo weinig slaapt, dan ben ik gefrustreerd als M na 2,5 uur alweer voor een fles komt.

@ Pomodori, hoe is het gegaan op het werk?

@ Suus, redt, jij het ook met werken?

@ Jet, jij bent ook weer begonnen en lukt het om te werken en de twee meiden erbij te hebben?

@ all, nou M heeft zijn eerste ochtendje kdv erop zitten. Hij was heel rustig toen ik hem ophaalde, maar thuis aan het krijsen. Dus toch maar eerst een fles gedaan, zat ondertussen 3 uur tussen en daarna maar weer ingebakerd naar bed, waar hij sliep voordat het muziekje van het muziekdoosje was afgelopen. Even kijken hoe hij vanmiddag te pas is. Ik ben vanmorgen even bij een vriendin gaan thee drinken. Nu maar even een hele lading strijkgoed gaan wegwerken.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Pomodori

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 520

Geregistreerd: 02 Sep 2013 20:28

Bericht 07 Jan 2014 15:34

Re: najaar 2013 mama's!

@nillis, Jouw eerste werkdag komt ook dichtbij. Heb je er zin in? Veel succes in elk geval! Fijn dat het wennen op het kdv goed lijkt te gaan. Best een hoop nieuwe indrukken ook voor M. Jammer van de borstvoeding, maar 3 maanden is ook al hartstikke goed. En alsmaar kolven is niets aan, al knap dat je dat zo lang hebt volgehouden.

@aardbei, wat een bos haar zeg! Mooie meid! Klinkt als een erg pittige bevalling. Pfff. Kan me best voorstellen dat je het borstvoeden dan er niet ook nog bij kan hebben. Dat niet willen liggen is erg herkenbaar. L wil ook niet meer bij je liggen. Liggen is voor baby's. En dat is hij niet. Hij kan wel aardig alleen spelen onder de babygym. Daar ligt hij zo een half uur tegen de beestjes boven zijn hoofd te meppen.

@exo, wat een heerlijk ritme heeft jullie kleintje zeg. En zo snel al. Lekker hoor! En ze doet het prima, fijn is dat. En het wordt alleen maar leuker nog. Maar het gaat inderdaad hard, heel hard...

@Dolphinne, op mijn eten letten heeft bij L niet echt geholpen. Ik had niet het idee dat het daar aan lag. Alleen verse jus heb ik een poosje echt niet meer gedronken. Op een gegeven moment had hij zo'n last van zijn buik en het gebruikelijke hielp niet (masseren, fietsen met de beentjes, drinken etc) dat we toch maar eens infacol hebben geprobeerd. dat scheelde aanzienlijk. Meneer kon veel beter windjes laten en daardoor had hij een stuk minder last van zijn buik. Het was zo naar om te zien dat het mannetje had.

@Suus, goh morgen ook weer aan de slag. Tijd vliegt he! Heb je er zin in? Die geluidjes zijn zo schattig ja. Vanmorgen werd L ermee wakker. We hebben even een tijdje liggen luisteren in bed naar al dat gebrabbel alvorens hem uit bed te halen en te voeden. :heart: Hij heeft ook een kleine week alleen maar bellen geblazen. De hele dag door. Ook zo geweldig om te zien. Doet E dat ook al? En die handjes tijdens het voeden heel bekend. L loopt de hele tijd in mijn kleren te graaien of hij aait met zijn hand mijn borst de hele tijd. Zo schattig.

@Tummy, Jullie ook het beste voor 2014 gewenst. Hopelijk vanaf nu alleen maar een stijgende lijn. Zielig he als zo'n kleintje zoveel pijn heeft en je niet meer weet hoe je het kunt wegnemen. Maar gelukkig gaat het beter en zijn jullie erachter wat ze heeft.

@Jet, ik had nog mooi je foto gezien, erg leuk van je meisjes! En hoe is je eerste dag werken gegaan gisteren?

@catgirl, hier hebben we ook geen ritme. Meestal slaapt L in de avond zo tussen 22.30 - 23.30 en dan tot 06.00 - 08.30. het verschilt heel erg. En dan de dag eet L op zijn verzoek. Vaak is dat elke drie uur. Meestal dan zo'n twee uur wakker en dan een kleine drie kwartier slapen en dan weer twee uur wakker waarin hij ook eet. Maar echt een ritme is er niet.

@all, zo ik ben weer helemaal bij. :)
Gisteren mijn eerste werkdag is hartstikke goed gegaan. Qua werk zat ik er zo weer in. Net alsof ik niet vijf maanden was weggeweest. Kolven op het werk lukt gelukkig ook goed, al is het wel apart om dat te gaan doen op kantoor. En je moet er wel echt aan denken om te gaan.
Thuis ging het met L en pap ook prima. Meneer dronk erg lastig uit de fles, maar dat is nu een stuk verbeterd. Hij heeft in drie keer 400cc opgedronken. Meer was er niet. Hij blieft geen diepvriesmelk en ik had niet meer vers op voorraad. Donderdag weer werken en dan is hij voor het eerst een dagje bij oma. Ik moet nog even extra melk bij elkaar sprokkelen morgen.

Vandaag weer voor de inentingen geweest, nummer drie. Het ging gelukkig goed. Meneer is alleen nu al een poos wakker. Hij wil niet gaan slapen. (typ nu ook met ventje op schoot). Verder is hij alweer 67 cm en 7.090 gram. Druk met voorbereiden op de tandjes. Hij zevert wat af. Heel wat natte shirts al. Hij is zondag van zijn rug naar zijn buik gerold en kan het nu dan twee kanten op, omrollen. Leuk om te zien, al die ontwikkelingen. Het is een heerlijk mannetje, lekkere lachebek ook. :heart:
augustus 2013
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11110

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:38

Bericht 07 Jan 2014 22:44

Re: najaar 2013 mama's!

Nillis, ik begin morgen weer met werken, dus nog even afwachten hoe dat gaat. Ik vind het erg spannend!

Pomodori, E. wordt ook vaak brabbelend wakker en is dan heel geduldig. Je zou denken dat ze haast heeft met drinken na zoveel uren slaap, maar ze wordt pas druk als ze de borst ziet, dan is het aanvallen! En belletjes blazen en vooral kwijlen doet ze heel veel :wink:
Fijn dat je eerste werkdag goed ging! Hopelijk kan ik dat morgen ook zeggen :) En hij groeit goed zeg! Draaien doet E. nog helemaal niet.
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Aardbei

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 243

Geregistreerd: 03 Sep 2013 09:00

Bericht 08 Jan 2014 14:17

Re: najaar 2013 mama's!

Printje: Dank je! :) En wijs is ze zeker. Mevrouw vindt zichzelf al ongeveer anderhalve week toch echt geen baby meer wil niet meer lekker bij je liggen. Ze wil het liefst rechtop rond worden getild (met haar rug tegen mijn buik) en dan het hele huis door. En als ze op schoot is wil ze rechtop zitten. Ik meen me nog te herinneren dat jouw N. ook al zo snel wilde zitten etc. toch?

Nillis: Ach, meestal vind ik het wel gezellig hoor met haar en dat ze veel wakker is. Alleen gisteren was een dramadag. Ik kon haar niet even 5 min wegleggen of ze begon alweer te huilen. Ze heeft ook maar 2x een half uur geslapen tussen 9 uur 's morgens en 10 uur 's avonds. Was gesloopt! Daarentegen heeft ze vannacht heerlijk van 10 tot half 7 geslapen! Hoe is het gisteren bij jou nog gegaan? Was M 's middags weer wat gekalmeerd?

Pomodori: De babygym vindt ze nog niets aan haha. Maar goed ze is ook pas 7,5 week. De laatste paar dagen vindt ze ineens wel de mobile boven haar box interessant om naar te kijken, maar ook niet voor langer dan 5 minuten nog :) Ach, komt allemaal vanzelf! Wat fijn dat het zo goed ging met L gisteren, dat geeft je toch wel een goed gevoel denk ik. En die gaat als een speer zeg, 67 cm! En wat goed dat hij kan rollen, echt heel leuk om al die ontwikkelingen zo te zien.

Suus: En? Hoe ging je eerste dagje werken? Viel het mee?

All: Zo, hier gisteren een lekker vermoeiende dag gehad. T zat niet goed in haar vel en heeft tussen 9 uur 's morgens en 10 uur 's avonds maar 2x een half uur geslapen. Ik mocht haar ook niet even neerleggen want dan begon ze te huilen (echt heel superzielig verdrietig te huilen, vind dat altijd zo sneu). Om 10 uur 's avonds viel ze eindelijk in slaap en werd vanmorgen pas om half 7 wakker voor eten! Haar laatste fles had ze al om half 9 gehad en toen ze zo lekker sliep dacht ik, ik merk wel wanneer ze weer honger heeft, ik ga haar vanavond niet wakker maken. Toen heeft ze nog tot half 10 geslapen vanmorgen, ook weer van 11 tot half 12 en nu ligt ze alweer een uur. Heeft wat in te halen van gisteren geloof ik :) Ik ben in ieder geval weer bij met mijn was, heerlijk!
Afbeelding
Afbeelding
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11110

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:38

Bericht 08 Jan 2014 20:19

Re: najaar 2013 mama's!

Nou, mijn eerste werkdag zit er weer op. Het ging goed! Was leuk om mijn collega's weer te zien, ze hadden me gemist. Maar wel raar om zo lang zonder E. te zijn. Ik was 7 uur van huis en heb maar een keer gekolfd, 160 cc in totaal, niet superveel dus. Maar zoveel heeft ze ook ongeveer gehad uit het flesje vanmiddag. Ze wilde eerst niet drinken uit het flesje, zei mijn vader, maar uiteindelijk is het gelukt. Ze drinkt blijkbaar pas uit de fles als ze echt honger heeft. Dit in tegenstelling tot de borst, daar wil ze altijd wel uit drinken :wink:
Morgen komt mijn moeder oppassen, hopelijk gaat dat net zo goed. Ik hoef alleen de ochtend gelukkig, maar moet wel om kwart voor 7 de deur al uit. Geen zin in :angel:
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

nillis

Kletskop

Berichten: 501

Geregistreerd: 03 Sep 2013 08:49

Bericht 08 Jan 2014 20:36

Re: najaar 2013 mama's!

@ Suus, wat fijn dat het zo goed is gegaan. Het haat vastmorgen ook goed.

@ Pomodori, ja zaterdag is mijn eerste werkdag. Wat groeit L goed. Hier moet ik volgende week voor de 2e prikjes. Heb M vanmorgen gewogen en hij woog 5,9 kg. Dus groeit ook goed.

@ Aardbei, dat is wel heel vervelend dat het gisteren zo'n vervelende dag was. Hopelijk gaat het snel beter. Heb je inbakeren wel eens geprobeerd. Hier kon zowel T als M goed op slapen, want slaap hebben ze toch ook wel echt nodig. Wel een pittig meisje. M heeft gisteren na de fles wel goed geslapen en 's avonds en 's nachts goed gedronken en geslapen.

@all, hier weinig bijzonderheden. M krijgt vanavond het laatste flesje bv. Verder doet hij het goed. Morgen nog een lekker thuis dagje en dan vrijdagmorgen weer wennen op het kdv en heb ik even een gesprek op het werk. Vrijdagavond gaan vriend en ik nog even lekker uiteten en dan gaat zaterdagmorgen om 7.30 uur de wekker weer. Spannend hoor!
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem16

Bericht 08 Jan 2014 22:31

Re: najaar 2013 mama's!

Aardbei; klopt N is ook een snelle tante. Ze loopt sinds deze week en trots dat ze is. Zij bedacht al heel snel dat ze baby zijn niet het meest leuke vond en ging al snel als een speer.
<<

Anoniem57

Bericht 08 Jan 2014 22:46

Re: najaar 2013 mama's!

Aardbei wat een eigenwijs gezicht heeft ze! Dat wordt een handenbinder!
<<

Anoniem57

Bericht 08 Jan 2014 22:46

Re: najaar 2013 mama's!

Parel schreef:Aardbei wat een eigenwijs gezicht heeft ze! Dat wordt een handenbinder!


Wat trouwens best leuk is hoor, ik spreek enigszins uit ervaring :P
<<

nillis

Kletskop

Berichten: 501

Geregistreerd: 03 Sep 2013 08:49

Bericht 09 Jan 2014 10:14

Re: najaar 2013 mama's!

@ all, hier heeft M gisteren zijn laatste flesje bv gehad, maar helaas verslikte hij zich aan het einde en kwam alles er net zo hard weer uit. Hem vervolgens wel naar bed gedaan en heeft hij toch tot vanmorgen 8.00 uur geslapen.
Nu weer lekker aan het slapen en ik ben op mijn allerlaatste dagje met z'n drietjes vrij heerlijk aan het relaxen met de kids. Hier ook nog even wat foto's van ons mannetje.
Fijne dag allemaal
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Aardbei

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 243

Geregistreerd: 03 Sep 2013 09:00

Bericht 09 Jan 2014 11:08

Re: najaar 2013 mama's!

Nillis: Oh wat een heerlijk ding! Hij ziet er lekker vrolijk en tevreden uit, fijn dat het al zo'n stuk beter met hem gaat!Ik dacht dat inbakeren alleen mocht na keuring van een arts? En ach, zo'n dagje heeft ze gelukkig niet vaak en de verloren slaap heeft ze gisteren echt ingehaald. Ze heeft gewoon van half 2 tot half 6 geslapen gistermiddag! Geniet nog even lekker vandaag!

Parel: Een handenbindertje is ze nu al hoor, alles moet volgens mevrouw haar zin. Dus ben heel benieuwd hoe dat straks gaat worden :)

Printje: Zo, dat is zeker snel met lopen! Daar ga je nog je handen vol aan krijgen!

Suus: Vandaag ook weer goed gegaan?

All: Hier vandaag niets op de planning staan. Afgelopen vrijdag zijn vrienden van ons ook ouders geworden en zaterdag gaan we eventjes bij ze langs. Heb er echt superveel zin in, ben ook zo benieuwd hoe het met haar gaat. Ze liet wel weten dat niet alles helemaal goed is gegaan maar dat ik dat nog wel zou horen.
En wat een verschil zal hun baby al zijn met onze uk, terwijl ze maar 7 weken schelen.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 10 Jan 2014 21:18

Re: najaar 2013 mama's!

Nillis, wat leuk dat je op mijn werk gezwommen hebt! Het is er in vakanties en weekenden idd meestal aardig druk! Leuke foto's van je kleine vent!
Succes morgen met werken!

Pomodori, fijn dat het deze week zo goed is gegaan op je werk!
misschien dan hier toch eens infacol proberen. Ze slaapt overdag nu bijna alleen maar als ze bij me ligt. In de wagen is ze zo weer wakker door krampjes.

Exo, ik heb dat liggen op mijn benen ook eens uitgeprobeerd. Hier vind ze dat ook erg fijn als ik dan haar buikje meteen wat masseer of wat druk geef. Dan zie je haar na een tijdje ontspannen.
Fijn dat alles goed was op het cb.

Aardbei, klinkt als een heftige periode. Mooi meisje hoor (had de foto's van de week al gezien)
Fijn dat het verder goed gaat en leuk weer van je te lezen!
Ik heb N tot nu toe ook steeds weer (half) slapend uit de doek gehaald, dus nog geen driftige momenten gehad!

Suus, fijn dat het werken bij jou ook goed ging! Hoe ging het bij je moeder?

All, hier gaat het goed. D. is ook weer lekker een paar dagen hier. Heerlijk om beide kinderen samen te zien. Vanmiddag in de auto voelde ik me ook erg rijk met 2 kleintjes op de achterbank!
Afgelopen dinsdag bij het cb arts geweest. N. weegt nu 4070 gram en is 53 cm. Ze groeit netjes op de middellijn met gewicht. Verder was ook alles goed!
De laatste dagen ook weer veel krampjes waardoor ze overdag veel wakker is. Maar de nachten gaan wel goed. Afgelopen nacht van 0.00 tot 7.00 geslapen. En toen moest ik haar wakker maken omdat D naar school moest.
Nu ook 2 keer een flesje geoefend. Dat gaat erg goed. Ze heeft hem zo leeg. Ze heeft alleen zeker niet genoeg aan 80 ml. Gisteravond dronk ze daarna nog een hele borst. (En sliep ze dus wel super).
Voor vanavond staat er 100 ml in de koelkast, eens zien of ze dan weer zo goed slaapt haha.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 10 Jan 2014 21:25

Re: najaar 2013 mama's!

Nog even wat foto's spammen!

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11110

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:38

Bericht 10 Jan 2014 22:53

Re: najaar 2013 mama's!

@ Nillis: succes met werken! En mooi ventje heb je.

@ Aardbei: veel plezier met de kraamvisite. Mijn dochter is vijf weken ouder dan de zoon van mijn vriendin, dat scheelde ook al zoveel :)

@ Dolphinne: leuk je kindjes samen, mooie foto's! Fijn dat N. zo goed drinkt en groeit. Wel vervelend van de krampjes.

@ All: De andere dagen werken gingen ook goed. Alle opa's en oma's hebben zich prima vermaakt. E. vond het ook allemaal wel prima en de fles was geen enkel probleem meer. Toch houdt ze (gelukkig!) wel een voorkeur voor de borst :yes: Toen ik haar vanmiddag ophaalde bij mijn schoonouders zat ze net aan de fles. Ze heeft 'm netjes leeggedronken en wilde daarna gelijk verder drinken aan de borst :wink:
Nu lekker vier dagen vrij :D
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Stitch

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 221

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:24

Woonplaats: Zuid-Holland

Bericht 11 Jan 2014 10:54

Re: najaar 2013 mama's!

Hehe, ik heb eindelijk eens even tijd om te reageren. Ik heb steeds de laptop wel aanstaan, en soms zelfs al een deel van een reactie getypt, maar er komt steeds weer wat (meestal M :wink: ) tussen waardoor ik er uiteindelijk niet meer aan toekom om te reageren. Ik lees alles wel mee, dus blijf nog wel een beetje op de hoogte.

Suus, fijn dat je eerste dagen werken meevielen, en dat het goed ging met E bij de opa's en oma's. Hoeveel drinkt E bij jou uit de fles per keer (en om de hoeveel uur?) Ik vind dat nog steeds lastig om te bepalen hoeveel ik meegeef, en hoeveel ik dus ook kolf per keer.

Dolphinne, wat een mooie foto's van jullie meisje! En wat lief die foto samen met D. Ik heb zo'n foto ook van mij bij mijn broer, en dat blijf ik een hele mooie foto vinden. Wat fijn dat je meisje zo goed groeit, en ook al lekker doorslaapt! Nu lekker genieten van je 2 kindjes samen!

Aardbei, wat een heftige bevalling en kraamtijd heb jij gehad zeg! Wel heel fijn om weer wat van je te horen, en dat nu alles goed gaat met jullie beiden! Mooie dametje heb je (ik had de foto's van de week al gezien), eigenwijs koppie ook! Hoe was het op kraambezoek? Wij zijn toen M 3 maanden was op kraamvisite geweest bij ons net geboren neefje, dat was ook zo'n verschil! En dan was M nog niet eens heel groot.

Nillis, wat een vrolijke foto's van M! Heel fijn dat het bij jullie nu ook wat lekkerder lijkt te lopen, en dat M zich nu een stuk beter voelt. Hoe was je eerste dagje werken? Hopelijk viel het mee! Krijgt M nog steeds nexium bij jullie? Wij hadden dat namelijk ook gekregen voor M ipv de Zantac, en het werkte echt super voor zijn reflux, maar hij raakt er echt helemaal verstopt van. Daardoor heeft hij continu last van zijn buik, waardoor hij niet meer doorslaapt, en overdag ook bijna niet meer slaapt, behalve bij mij op schoot. We hadden een heel mooi ritme, maar dat is nu helemaal weg. We zijn nu in overleg met de kinderarts maar weer gestopt, en weer gestart met de Zantac, kiezen tussen 2 kwaden hier dus :thumbdown:

Pomodori, jij ook weer je eerste werkdag gehad, fijn dat het goedging! Ik vond het ook zo raar om te kolven op het werk, maar gelukkig zijn mijn collega's heel behulpzaam met het opvangen van mijn afwezigheid op de groep. En ik ben ook elke keer binnen een half uur weer terug, dus dat is ook wel fijn. Hoe is het nu met je evenwichtsstoornis? Wanneer kon jouw mannetje voor het eerst rollen naar zijn buik? M vind het nog wel prima op zijn rug, en maakt dan ook geen aanstalten om te gaan rollen.

Exo, wat lekker dat N al zo'n mooi ritme heeft! En ze groeit ook goed zo te zien! En die lachjes, :heart: Heerlijk he? Lekker van genieten!

Tummy, wat naar dat je meisje het zo moeilijk heeft gehad, wel fijn om te horen dat het nu de goede kant opgaat! Veel succes met weer gaan werken!

Jet, hoe was het weer om te gaan werken?

Catgirl, wij hebben hier niet echt een ritme meer, M heeft een tijdje om de 4 gedronken, en viel dan meestal tijdens het uitbuiken in slaap. Ik legde hem dan in bed, en dan sliep hij meestal wel tot ongeveer een halfuur voor de volgende voeding. Meestal tussen 22:00 en 23:00 de laatste voeding, en dan weer ergens tussen 6:00 en 7:00 de volgende morgen. Helaas is het nu weer helemaal niks, hij wil overdag niet slapen, en wordt 's nachts elke 10-15 minuten wakker vanaf een uur of 2:30. We zijn nu weer terug overgestapt van zijn medicijnen (zie stukje bij Nillis), en ik hoop dat het nu weer de goede kant opgaat. Vanacht 1 nachtvoeding gedaan om 2:30, en toen heeft hij doorgeslapen tot 8:00 uur, dus hopelijk gaan we nu weer een stijgende lijn zien! Hoe gaat het nu bij jou met de borstvoeding?

All, ik heb nu de meesten weer gehad geloof ik. Ik hoop het nu weer een beetje beter bij te kunnen gaan houden. Helaas gaat het hier nu even niet zo lekker meer. 30 december zijn we bij de kinderarts geweest, en die heeft ook bevestigd dat M inderdaad verborgen reflux heeft. Omdat de Zantac wel iets doet, maar niet heel veel overgestapt op Nexium. Die werkt heel goed voor zijn reflux, hij heeft er bijna geen last meer van. Maar helaas raakt hij er wel heel erg verstopt van, waardoor hij heel de dag flinke krampen heeft, bijna niet meer slaapt, niet meer doorslaapt (elke 10-15 min wakker 's nachts vanaf een uur of 2:30), en door die oververmoeidheid ook niet te genieten is. In overleg met de kinderarts nu dus weer gestopt met de Nexium, in de hoop dat het dan weer beter wordt. Vanacht een nachtvoeding gedaan om 2:30 uur en heeft hij weer doorgeslapen tot 8:00 vanochtend. Daarna ook weer lekker gaan slapen, en hij begint nu weer een beetje wakker te worden. Hopelijk gaan we dus nu weer de goede kant op.
2 Januari heb ik ook weer voor het eerst gewerkt. Ik zag er heel erg tegenop, maar gelukkig viel het me best mee. Het eerste dagje op het kdv ging ook heel goed, en de dagen bij mijn schoonmoeder gelukkig ook. Hopelijk blijft dat zo.
Verder was M gisteren alweer 4 maanden oud, de tijd gaat echt bizar snel!
*weg*

Ik zou het trouwens wel leuk vinden om een keer een najaar 2013 meeting te houden met de kindjes erbij! Zijn er meer die het leuk zouden vinden?
Laatst gewijzigd door Stitch op 17 Feb 2014 15:33, in totaal 1 keer gewijzigd.
If overthinking situations burned calories, I'd be dead.
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 11 Jan 2014 12:08

Re: najaar 2013 mama's!

Ja lijkt me leuk om een keer te meeten!

Leuke foto's Stitch! En fijn dat het met slapen nu weer beter lijkt te gaan.
Afbeelding
Afbeelding
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Archie