Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Winter 2013/2014 mama's!

<<

Anoniem16

Bericht 11 Dec 2013 00:06

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Oooh spannend Luce. Dat wordt fb in de gaten houden ;) Alvast veel succes.

Over pijnstilling bij bevallen. Ik heb het beiden keren niet gehad en ook echt geen seconde nodig gevonden. Ik vond het echt een eitje over het algemeen. Alleen die laatste weeën waren minder leuk maar ik ga liever bevallen (maar wil geen kind meer) dan dat ik naar de tandarts ga.
Ik heb echt een enorme pijngrens maar bij de tandarts ben ik doodsbang.

Edit; bij N heb ik continue bij mezelf gedacht; dit hoef ik hierna noooooooooit meer te doen. Dit is de laatste keer dat ik ooit ga bevallen. Dat hielp enorm goed. 'hou vol dit hoeft hierna nooit meer, nooit meer '.
<<

Anoniem6

Bericht 12 Dec 2013 08:26

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Succes Luce!
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 12 Dec 2013 08:27

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Oh ja! Zet 'm op Luce! Veel succes en hopelijk een voorspoedige bevalling toegewenst!
L2014 & H2017
<<

Le Chat Noir

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:54

Bericht 12 Dec 2013 08:29

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Succes Luce! Ben benieuwd!

@printje: je stelt me weer gerust ;-)
Afbeelding
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 12 Dec 2013 09:27

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Zo laat ik ook maar weer eens wat schrijven haha!

Allereerst Luce succes vandaag! Ik hoop dat het allemaal heel voorspoedig verloopt! Fijn trouwens dat het allemaal goed is qua hemofilie!

Tsjip volgens mij gaat het wel goed met je he? Op de lichamelijke klachten na dan, maar helaas het ff bij. . Lekker hoor dat je bv zo goed loopt! En het klinkt alsof je idd erg krachtig aan het persen was als je haar bijna lanceerde! Ik ben jaloers op je, ik wil ook mijn kleintje vasthouden.

Exo dat klinkt goed zwaar allemaal! Persen op eigen kracht lijkt mij, net als Luce, wat overbodigmaart
je hebt het toch maar mooi geflikt! Goed joh! Hoe gaat het nu met je?

Pijnstilling heb ik bij Ruben wel gemist; maar das ook niet vreemd. Ik ben toen van 5cm naar volledig gegaan in 20 min :nerd: . Ik had er wel om gevraagd maar er was gewoon geen tijd meer voor.
Verder zie ik wel onwijs op tegen de bevalling. Ik weet nu wat het is een Ik vond onwetendheid die ik had bij Ruben toch een stuk fijner. Al heb ik wel altijd hetzelfde geroepen als Printje (liever bevallen als naar de tandarts). Maar de baby zal er toch uit moeten :laughcry:

All hier bijna alles voor elkaar! Alleen de keuken liggen nog bij mijn schoonzus maar die haalt mijn man vandaag op. Het wiegje staat klaar, bed op klossen, tassen ingepakt en instructies voor de oppas voor Ruben zijn ook klaar (Ik maak graag instructies wat betreft Ruben haha). Vandaag maak ik de uilen Mobile af (eindelijk! ), hal Ik de maxi cosi, wagenbak en badje naar boven.

Verder nog leuk en spannend huis nieuws! We hebben kijkers gehad en hebben een bod uitgebracht! Veel te laag dus wij hebben een tegenbod gedaan. Nu wilde zij liever nog een keer kijken en dat is gisteravond gebeurd. Volgens de makelaar zat zij de woning al helemaal in te richten (wat gaat schilderijen moesten komen en hoe de banken moesten staan), maar haar zoon, die een huis met meerdere verdiepingen is gewend, vroeg zich af waar de rest van de ruimte was :laugcry:. Maar zijn moeder heeft gezegd dat hij toch niet lang meer thuis woont en ze niet om hem een groter huis gaat kopen als ze er uiteindelijk alleen woont. Vrijdag horen we meer! Ik hoop zo dat we eruit gaan komen!
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Anoniem6

Bericht 12 Dec 2013 11:05

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Steep De keuken ligt bij je schoonzus? :nerd: Lekker is dat als je alles klaar hebt staan hé! Dat gaf mij toen zoveel rust. Wat fijn dat jullie een bezichtiging hebben gehad hopelijk accepteert ze jullie bod! Zou een mooie afsluiter van het jaar voor jullie zijn. Ik zag de mobile op Facebook. Is erg leuk geworden :)

Tsjip Wat schrijf je toch heerlijk volgens mij zit je op een mooie roze wolk :) Ik hoop dat ik je snel mag volgen!

Uiltje/b] Bleek je uiteindelijk blaasontsteking te hebben?

[b]Pijnstilling
Mijn intentie is om absoluut zonder pijnstilling te bevallen. Staat ook in mijn geboorteplan dat ik dit niet aangeboden wil krijgen. Ik vind dat er vaak erg makkelijk wordt gedacht over pijnstilling. Ik vind het apart als mensen van te voren al weten pijnstilling te willen hebben denk laat het eerst eens op je afkomen en het van het moment laten afhangen. Mensen die een al eens bevallen zijn kan ik het mij meer bij voorstellen. In het voorbeeld van Luce kan ik mij voorstellen dat ze het graag wil als ze het al 2 keer als zwaar heeft ervaren.
Ik weet vanuit mijn werk wel de mogelijkheden en verschillen van pijnstilling en heb me er verder niet in verdiept. Iemand vroeg naar de waterinjecties. Ik heb van 2 verloskundige positieve verhalen over de werking gehoord. Beide toegepast tijdens een thuisbevalling. Het schijnt inderdaad wel iets pijnlijker te zijn maar dat zal je op dat moment niet uitmaken. Het is wel de meest natuurlijke pijnstilling.


Vanmorgen controle gehad bij de vk en alles was goed! Ze schat de baby op 3600 gram bij de geboorte. Hij/zij groeit nog iedere week volop daarom denkt ze dat ik voorlopig niet ga bevallen en ik rekening moet houden over tijd te gaan.
Het rommelt hier al sinds zondag en merk dat slechte slapen ook langzaam gaat opbreken. Ben er langzaam wel klaar mee wil graag de baby ontmoeten. Maar ik ben bang dat het hier een kerstbaby gaat worden.
Ik hoop gewoon heel erg dat ik thuis in bad kan bevallen ben soms zo bang dat het niet door kan gaan door evt complicaties zou ik echt erg vinden al hou ik het wel in mijn achterhoofd.
Verder is de gastouder nu geregeld. We hebben iemand gevonden waarbij we ons prettig voelen dus dat is ook weer een zorg minder.

Verder geen nieuwtjes! Alles staat en ligt klaar. Mijn lijstje is afgewerkt en heb verder ook niks meer te doen.
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 12 Dec 2013 11:27

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Keuken is natuurlijk kruiken! Haha! Stomme autocorrect ;)

Van dat rommelen wordt je ook moe. Ik heb het ook, elke dag. Vervolgens kan ik savonds niet in slaap komen en Ruben wordt ook gemiddeld 1 keer per nacht wakker.
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Anoniem6

Bericht 12 Dec 2013 11:31

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Haha ik was al het bedenken wat je zou bedoelen.
Ja vervelend is dat hé! Dat het gewoon doorzet of ophoudt want hier kan ik ook niks mee. Ik moet eerlijk bekennen dat ik op dit moment blij ben dat hier geen ander kindje rond rent lijkt me erg pittig. Ik heb ook echt veel moeite met inslapen en dan slaap ik net moet ik weer plassen. Afgelopen dagen was de kat krols dus deed ik ook geen oog dicht. Deze werd alleen rustiger als ze op mijn buik mocht liggen en ik haar deed aaien :laughcry:
<<

Anoniem6

Bericht 12 Dec 2013 11:33

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Van het zwangerschap zwemmen zijn ook weer 2 meiden bevallen waarvan eentje 36+2 was maar alles is prima verlopen. Merk dat ik dan toch een beetje soort van jaloers wordt dat iedereen "voor kruipt"! Ik ben ook gewoon zo nieuwsgierig naar de baby en de bevalling. Maar goed ik moet maar geduld hebben.
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 12 Dec 2013 11:45

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Ook fijn zo'n poezenbeest haha! Onze hond heeft er af en toe ook een handje van, alleen dat hij met z'n 50 kilo Nog gewoon boven op me ploft alsof hij een chiwawa is..
Ruben heeft ook voor het eerst ontstoken ogen. Echt weer perfecte timing. Mijn man heeft nu ook een rood of een Ik voel in 1 of ook de irritatie opkomen. Vanmiddag maar ff desinfecterende handengel halen dus..
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Mouette

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 536

Geregistreerd: 02 Sep 2013 21:07

Bericht 12 Dec 2013 12:29

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Goedemorgen!

Ik heb een dagje vrij vandaag dus tijd om even lekker bij te lezen! Het gaat wel hard met de pagina's nu zoveel meiden met verlof zijn.

@ Tsjip: Gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter. Wat een plaatje is het!

@ Penelope: Kop op, je hebt nog heel wat weekjes de tijd om lekker thuis te kunnen bevallen. Geef de moed niet op :wink: !

@ Luce: Zet hem op vandaag! :dance: Nog eventjes en je hebt je derde mannetje in je armen. Wat een fijn nieuws dat hij geen hemofilie heeft.

@ Le Chat Noir: Fijn dat alles goed gaat met jou en je 2 meiden. Ik zag in het buikjestopic dat je buik nu ook wel flink begint te groeien. Mooi! :heart:

@ Steep: Fijn dat alles klaar is voor de komst van de baby. En wat spannend van jullie huis. Ik hoop voor je dat het allemaal gauw rond komt. Waar willen jullie naar toe verhuizen?

Hier gaat alles verder goed. Het aftellen tot mijn verlof is nu wel echt begonnen. Hoewel ik me lichamelijk nog prima voel merk ik dat mijn hoofd steeds minder bij werken en steeds meer bij de komst van de baby is. Ik heb de afgelopen weken nog even flink geshopt en heb nu een mooie garderobe bij elkaar voor ons kleine mannetje. Ik ben gezwicht voor een paar lieve pakjes bij Zara en 2 pakjes van Imps&Elfs (gelukkig wel met 30% korting).
Verder vanavond alweer de laatste keer hypnobirthing, echt een fijne cursus is dat. Ik merk dat ik echt veel heb aan de ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken.
Afbeelding
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 745

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:01

Bericht 12 Dec 2013 14:01

Re: Winter 2013/2014 mama's!

ha meiden,

hier even kort berichtje van mij.
De urine was goed alleen gisteravond weer hele erge pijn gehad en de verloskundige gebeld, moest op bed gaan liggen met een kruik en twee asprines . Nacht gelukkig goed doorgekomen zonder pijn en vanmorgen weer contact gehad met de verloskundige. Ik heb last van indalen en waarschijnlijk voor weeën word straks terug gebeld en mag vandaag of morgen voor extra controle komen en moet nu vooral rustig aan doen en niet teveel zitten.

@Luce heel veel succes vandaag!
<<

Tsjip

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1316

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 12 Dec 2013 20:51

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Wat vliegen de dagen voorbij op moment zeg! Vanmiddag was ik beneden begonnen met een reactie typen maar de kleine meid kwam er tussendoor. Nu dus poging 2.

Penelope: dat van de pijnbestrijding snap ik ook niet zo goed. Probeer het eerst zonder zou ik zeggen en als het dan echt niet gaat kan het altijd nog. Ik vind het van mezelf ook best 'stoer' dat het zonder pijnbestrijding gelukt is allemaal. Ik heb ook best mijn momentjes gehad dat ik aan pijnbestrijding dacht maar zodra de pijnlijke wee minder werd vergat ik dat meteen alweer.
Wat vervelend dat je zo slecht slaapt en dat het al zoveel rommelt. Ik duim voor je dat je ook snel bevalt! Kennismaken met je kindje is zo ontzettend mooi en echt niet te beschrijven! Ik zit inderdaad echt wel op een roze wolk en ik hoop er nog lang op te blijven zitten. Zo'n klein hummeltje helemaal van jezelf is geweldig! Nog even en jij mag het ook meemaken!
Ik hoop trouwens ook dat je lekker thuis in bad kunt bevallen. Maar hoe erg ik ook tegen het ziekenhuis op zag, het is me reuze meegevallen. Ik ging naar het ziekenhuis met de gedachte dat we ons kleine meisje gingen ontmoeten en dat maakte een hoop goed.

Steep: Lichamelijk gaat het beroerd maar verder voel ik me heel goed. Vervelend dat je tegen de bevalling op ziet. Het moet toch gebeuren en misschien valt het allemaal wel mee. Zodra je je kindje bij je hebt is de pijn vast alweer vergeten misschien moet je dat maar onthouden. :yes:
En wat goed nieuws van de kijkers!! :cheering: morgen horen jullie al meer en ik duim dat ze met goed nieuws komen! Wat zou dat fijn zijn zo voor de bevalling!

Met mij gaat het heel langzaam iedere dag een beetje beter. Gister ben ik de hele middag beneden geweest en vandaag ook weer een hele periode. Maar dat valt wel tegen hoor. Het is nog erg vermoeiend en down under is het beneden zijn ook goed te voelen. Zo had ik me de kraamtijd niet voorgesteld. Wel kan ik sinds 2 dagen Fem uit haar bedje halen, gewoon zittend met haar knuffelen en zelf haar kleertjes uitkiezen. Allemaal van die kleine onnozele dingen maar o zo fijn! Verder neemt mijn man alle zorg zoveel mogelijk nog op zich zodat ik meer energie heb om gezellig beneden te zijn met z'n drieën. Nu lig ik bijvoorbeeld alweer in bed en mijn man zit beneden met Fem. Voelt zo eenzaam maar het kan nog even niet anders.
De kraamzorg was gister ook alweer voor het laatst. Sjonge wat was dat heerlijk en wat gingen die dagen snel! Gister wel even een traantje omgelaten. Het gaat allemaal zo snel! Vandaag was het voor mijn man wel rennen en vliegen. Fem en ik hebben aandacht en hulp nodig en het huishouden gaat ook gewoon door. Maar daar komen we ook weer doorheen.
Met Fem gaat het nog steeds heel goed. Ze drinkt goed, slaapt goed en ook haar luiers zijn goed. Alleen het zittend voeden is nog niet helemaal haar ding. Daar moet ze nog aan wennen maar we blijven oefenen.
Dat was voor nu weer even een update. Steep en Penelope: ik duim voor jullie dat het snel gaat beginnen!
04-12-2013
03-05-2016Instagram: Huis4_
<<

Anoniem315

Bericht 13 Dec 2013 17:55

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Luce schreef:Exo, ik vind het juist heel apart dat ze je geen weeënopwekkers hebben gegeven. Op eigen kracht doen put namelijk over het algemeen onnodig uit. Ik heb dat bij de oudste gehad. Uiteindelijk wel opwekkers gehad na een uur maar een uur voornamelijk op eigen kracht geperst. Ik kon echt pas na 2 weken weer een klein stukje lopen in de buurt, omdat mijn lichaam gewoon zo moe was. Bij de jongste had ik goede persweeën en dat verschil heb ik echt gemerkt. Ben jij niet bekaf dan? Hoe lang heb je geperst?


Ik ben al weer aardig op de been, voel me overdag heel fit. Wel durf ik nog niet naar buiten, om een wandelingetje te maken, bang om halverwege licht in m'n hoofd te worden, maar dat komt vanzelf wel een keer. Ik wil niks overhaasten en 'kapot' maken.
Het persen heeft iets minder dan een uur geduurd. Op zich kon ik dat wel aan. Ik had, bij wijze van, nog wel even door gekund. Heb ook nauwelijks wanhoop gevoeld. Wel had ik, toen ze er uit was, behoorlijk trillende benen. Mijn hele lijf trilde trouwens, maar vooral die benen.. Ik kon niet meer stoppen. Dat geeft natuurlijk wel aan dat m'n lichaam behoorlijk wat te voortduren heeft gehad.
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 13 Dec 2013 18:16

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Owja!!! Dat trillen! Dat was ik helemaal vergeten!

Ik zat vandaag nog te bedenken welk gevoel me nog het meest bij is gebleven, lichamelijk dan wel te verstaan.. in mijn beleving duurde het heel kort maar ik kan me het nog zo goed herinneren, het brandende gevoel als het hoofdje staat. God dat vergeet ik echt niet meer haha!

Doe maar lekker rustig aan en luistert naar je lichaam Exo; als jij nog niet naar buiten wilt doe je dat lekker niet. Hoe gaan de nachten?

Ik kan me voorstellen dat je geniet van de kleine dingetjes die je kan doen Tsjip! Ik heb wel blij om te lezen dat het langzaamaan ook lichamelijk wat beter gaat.

Uiltje; heb je die extra controle nog gehad?

Rommelt het weet de hele dag. Vandaag was de datum die ik zelf had berekend aan het begin van deze zwangerschap. Ik ben ook mega onrustig, maar datligt er denk ik aan dat we niks van de makelaar hebben gehoord :(
We hebben het kantoor gebeld en daar heeft ze niet hem gebeld en onze makelaar zelf was er niet dus als ze haar gemailt heeft weten we het pas maandag.. Ik heb dus de hele dag in spanning gezeten om niks.
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 13 Dec 2013 18:28

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Nou mijn man heeft net een mailtje van onze makelaar! Die vrouw gaat van het weekend eerst nog met haar zoon Door de wijk heen rijden en dan horen we maandag meer. Van haar natuurlijk logisch maar bah Ik wil gewoon duidelijkheid! Ik kan hier echt totaal niet tegen haha
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Anoniem315

Bericht 13 Dec 2013 18:41

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Steep schreef:Owja!!! Dat trillen! Dat was ik helemaal vergeten!

Ik zat vandaag nog te bedenken welk gevoel me nog het meest bij is gebleven, lichamelijk dan wel te verstaan.. in mijn beleving duurde het heel kort maar ik kan me het nog zo goed herinneren, het brandende gevoel als het hoofdje staat. God dat vergeet ik echt niet meer haha!

Doe maar lekker rustig aan en luistert naar je lichaam Exo; als jij nog niet naar buiten wilt doe je dat lekker niet. Hoe gaan de nachten?

Rommelt het weet de hele dag. Vandaag was de datum die ik zelf had berekend aan het begin van deze zwangerschap. Ik ben ook mega onrustig, maar datligt er denk ik aan dat we niks van de makelaar hebben gehoord :(
We hebben het kantoor gebeld en daar heeft ze niet hem gebeld en onze makelaar zelf was er niet dus als ze haar gemailt heeft weten we het pas maandag.. Ik heb dus de hele dag in spanning gezeten om niks.


Ik heb niks van het hoofdje gevoeld. Ik voelde wel dat het eruit was, maar heb het niet als pijnlijk ervaren. Ik wilde zelfs door persen, maar gelukkig was ik niet eigenwijs en heb ik direct geluisterd naar de verloskundige. Tijdens de volgende pers was ze er (binnen 1 wee zowel hoofdje als schouders dus). Nina heeft het ook niet benauwd gehad en ze hoefde ook geen hartslagmeter op het hoofd geprikt, thank god. Daar was ik zo bang voor. Ik vind dat zó zielig..

De nachten gaan goed. Vannacht heeft ze geslapen van 2 tot 7. Alleen in de avond begint ze onrustig te worden. Dat was in de buik ook zo. Vooral het stuk tussen 11 en 1 uur 's nachts. Gister was ze echt ontroostbaar. Zo frustrerend! Ik kan daar nog niet zo goed tegen, word dan bijna wanhopig en heb zo met haar te doen... :(

Spannend zeg! Ik hoop voor je dat het plotseling ineens begint en vooral niet te laat! Ik ken de ellende van wachten.. Heel irritant.
Wat vervelend van je makelaar en van de onzekerheid. Hopelijk krijgen jullie ook daar snel een doorslag in. Komt vast goed :hug:
<<

Anoniem6

Bericht 13 Dec 2013 19:43

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Exo, Fijn dat het persen je mee is gevallen ondanks persen zonder persweeën. Goed dat je naar je lichaam luistert. Dat wandelen komt nog wel.
Wat naar dat ze gisteren zo ontroostbaar was. Had ze last van krampjes?
Fijn dat de nachten zo goed gaan!

Steep, Nog even geduld dit weekend. Hopelijk horen jullie maandag iets! Kan me voorstellen dat het frustreert en je graag wil weten waar je aan toe bent.
Hier blijft het ook op en af gaan met rommelen. Je hebt nog een paar uur te gaan voordat 13-12-13 om is.. Dus wie weet;)
Wij hebben in begin altijd geroepen dat we denken dat het de 15e komt ben benieuwd of het gaat uitkomen. Denk het niet, krijg steeds meer het gevoel dat wij een kerstbaby gaan krijgen :muts:

Tsjip, Het straalt van je berichten af hoe zeer je geniet:) Heel goed dat je zo naar je lichaam luistert. Hopelijk ben je snel opgeknapt. Doe maar lekker rustig aan!

Mouette, Ik geef de moed zeker niet op maar gisteren had ik even een dip momentje. Ik heb inderdaad nog 3 weken de kans om thuis te bevallen maar de bloeddruk begint langzaam wel omhoog te kruipen. Daarbij heb ik ook een verhoogd risico op zwangerschapsvergiftiging en hoge bloeddruk. Maar goed ik had ook een verhoogd risico op vroeggeboorte en een te klein kindje. Baby ligt voor op groei en aangezien ik al 39 weken ben is van vroeggeboorte ook geen sprake meer.

Zara en imps en elfs hebben leuke dingen hé? Ik heb er ook een paar pakjes van. Heb je een afbeelding van de kleertjes?
Heb je het boek van de hypnobirthing ook al gelezen? Is anders ook nog een aanrader.


Hier verder geen nieuwtjes. Het blijft wat rommelen maar nog zonder resultaat.
Vanaf vandaag heeft mijn vriend 3 weken vakantie zou wel leuk zijn als de baby dan besluit binnenkort te komen.
<<

Stokstaartje

Kwebbel

Berichten: 363

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:50

Bericht 13 Dec 2013 22:17

Re: Winter 2013/2014 mama's!

hallo Meiden,

hier na een aantal weken weer een teken van leven van mijn kant. Ik wil zo graag op alles reageren, maar dat is teveel om allemaal terug te lezen en persoonlijk te reageren. Heb wel alles meegelezen ( en af en toe een snelle reactie in andere topics geplaatst). Wat komt het ineens dichtbij allemaal nu er al een aantal zijn bevallen!!!

Ik zal vanaf nu meer tijd hebben om mee te schrijven en zal even een update plaatsen over mezelf. Na een aantal weken nog druk in het nieuwe bezig te zijn geweest zijn wij afgelopen weekend eindelijk verhuisd!! En omdat deze week normaal gesproken mijn eerste volle verlof week zou zijn hadden we deze week een vakantie geboekt. We zijn dus sinds maandag al aan het vertoeven in een landal park. Gek hoor ineens zoveel rust. En nog ben ik helemaal kapot en moe terwijl ik niets doe. Ik vroeg me vandaag echt even af hoe ik de afgelopen weken vol heb kunnen houden. Als we weer terug zijn wordt het dozen uitpakken en kamertje verder inrichten!

Verder gaat het met de kleine meid erg goed. Trappelt er af en toe flink op los ondanks dat ik nu 35 weken zwanger ben.
Heb het idee dat de bewegingen hier niet minder gaan worden hahaha. Bij de groeiecho zou madame een week achter liggen op de groei volgens de metingen (30 weken terwijl ik 31 weken zwanger was), maar bij de volgende controle kwam ze volgens het aantal cm's weer op schema dus ze heeft vast een groeispurtje gehad. Verder heb ik al 2 a 3 weken regelmatig harde buiken. Dacht eerst dat het kwam door alle stress en drukte, maar nu tijdens de vakantie blijft dat hetzelfde. Volgens de VK moest ik me er al niet te druk om maken, omdat het verder niet pijnlijk was en ik op dagen dat ik weinig deed net zoveel harde buiken had als op drukke dagen.

@Exo: nogmaals van harte gefeliciteerd met je prachtige dochter! Wat fijn dat het zo goed met haar gaat en jij je ook steeds beter gaat voelen. Lijkt me erg zwaar persen zonder persweeën. Naar mijn idee mis je dan toch een bepaalde kracht en leiding van je lichaam.

@Luce: Van hart gefeliciteerd met jullie zoon!! En wat fijn dat je in bad hebt kunnen bevallen!!! Ben wel benieuwd of je nog pijnbestrijding nodig hebt gehad deze keer..

@Steep en Penelope: wat spannend zeg dat het steeds zo rommelt bij jullie. Lijkt me ook frustrerend! Want je vraagt je dan toch wel af of het door zet of niet....Je wilt zo graag je kindje ontmoeten dat het me teleurstellend lijkt als het weer niet doorzet...

@Uiltje: hoe is het nu met je??

@Pijnbestrijding: Mijn eerste intentie is het zonder pijnbestrijding te proberen. Als ik het nodig ben kan het altijd nog denk ik maar.
Afbeelding
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 745

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:01

Bericht 13 Dec 2013 22:20

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Steep spannend zeg van de makelaar, hoop voor jullie dat ze met goed nieuws komen !

Exo wat fijn dat de bevalling je is mee gevallen en doe maar rustig aan ! :)

Tsjip, wat fijn dat je zoveel geniet :)

Penople, spannend zeg ! Hopelijk heb je gauw je kleine bij je :)

Stokstaartje , wat fijn dat je verhuisd bent en nu heerlijk een weekje aan het bijkomen bent ! Geniet er van met elkaar :)

Ik ben donderdagmiddag naar de verloskundige geweest waar mijn bloeddruk niet in orde bleek, de onderdruk was te hoog ik had 95/125 en ze heeft ook nog inwendig gevoeld , bleek dat ik donderdagavond wel indalingsweeen heb gehad maar alles zat gelukkig nog dicht en had dus nog geen ontsluiting. Ze heeft meteen de groei echo gedaan , zou deze eerst de 19de hebben gelukkig was dat allemaal goed en liep iets voor en ons kindje weeg nu 2600 gram :) . Vervolgens heeft ze nog urine afgenomen en toen gaf de test aan dat ik witte bloedlichaampjes in de urine had en ben doorgestuurd naar het ziekenhuis en heb daar 3 kwartier aan de ctg gezeten en is er bloed en urine afgenomen. Urine was gelukkig schoon en ze hebben geen witte bloedlichaampjes gevonden gelukkig, bloed was ook goed en ctg ook. Alleen mijn bloeddruk was nog steeds het zelfde, na overleg mocht ik wel naar huis en moet morgenvroeg om 10:00 weer naar het ziekenhuis voor extra controle. Morgenvroeg ga ik weer aan de ctg en gaan ze ook urine,bloeddruk en urine weer na kijken en dan word er besloten hoe verder. Heb drie opties als de bloeddruk niet goed is, of weer naar huis en om de zoveel dagen voor controle terug naar het ziekenhuis, of medicatie of een paar dagen opname ter observatie.
Vannacht ook slecht geslapen door het malen van alles en spanning wat eruit kwam, gelukkig overdag vandaag wel geslapen en nu maar afwachten hoe nu verder morgen.
<<

Stokstaartje

Kwebbel

Berichten: 363

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:50

Bericht 13 Dec 2013 22:45

Re: Winter 2013/2014 mama's!

jeetje wat balen zeg uiltje. Hopelijk zakt je bloeddruk nog weer!
Afbeelding
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 13 Dec 2013 22:47

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Poeh Uiltje Ik hoop dat je morgen gewoon naar huis mag een dat het gewoon rustig blijft een goed gaat!

Stokstaartje lekker druk geweest dus met een verhuizing en vakantie! Fijn dat het goed gaat met de kleine meid!

Penelope Het moet nu wel heel rap gaan wil ik nog bevallen vandaag haha. Kan trouwens ook niet want mijn man is vandaag de kruiken op gaan halen bij zijn zus, maar die is vergeten om de kruikzakken mee te geven; ondanks dat ik haar had geappt. Ik haal morgen nieuwe bij de hema, ben het zo zat. Iedere keer wordt er wat vergeten of is er weer iets kwijt. Schoonzus beweerde ook bij hoog en laag dat zij mijn kolf niet had. Ik heel de hut op de kop gezet. Man in de auto gezocht en zelfs op zijn werk. Wat blijkt, ligt het gewoon bij haar in de kast.. Ja ik ben lichtelijk gefrustreerd over haar gedrag ;-)
Zelf denk ik dat de baby ook met kerst wordt geboren, kerstnacht ofzo haha. Of anders pas 4 januari..

Edit: autocorrect is a bitch :-P
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Anoniem6

Bericht 13 Dec 2013 23:02

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Wat balen uiltje van je bloeddruk. Hopelijk zijn de controles morgen goed en is je bloeddruk weer gezakt.

Haha steep kan mij voorstellen dat ze je frustreert! Mogen jullie een kruikenzak van de Kraamzorg gebruiken? Bij ons mag dat niet en gebruik ik hydrofiele doeken ervoor.
Vind altijd vervelend om tegen de gezinnen te zeggen dat niet mag want praktisch ieder gezin heeft ze extra gekocht.

Wil je de datum van vandaag nog halen moet je inderdaad opschieten. Soms hoor je wel eens van die turbo bevallingen dus zeg nooit nooit.

stokstaartje lekker dat jullie een weekje weg zijn. Geniet ervan! Fijn ook dat de verhuizing achter de rug is. Dat zal je veel rust geven!
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 13 Dec 2013 23:14

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Ik heb dezelfde kraamzorg als bij Ruben. Toen hebben ze er niks van gezegd en nu ook niet. Maar als het niet zou mogen liggen er genoeg hydrofielen haha. Wat is eigenlijk de reden dat het niet mag?
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Anoniem6

Bericht 13 Dec 2013 23:18

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Omdat de kruik in een kruikenzak kan gaan rollen en dan dicht tegen het kindje kan komen waardoor het kan verbranden. Als je het in de doek wikkelt wordt een knoop gemaakt waardoor kind nooit tegen de warme kruik kan komen en de kruik ook niet kan rollen.


Grr wordt gek van nieuwsgierige mensen! Krijg steeds meer Facebook verzoeken van mensen die ik amper ken of niet wil kennen. Mensen die niet eens hoi zeggen als je ze tegen komt maar wel vrienden willen zijn.
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers