Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Winter 2013/2014 mama's!

<<

Anoniem6

Bericht 21 Okt 2013 15:04

Re: Winter 2013/2014 mama's!

uiltje Leuke kamer! Ik heb in mijn brief ook niet vermeld dat ik zwanger ben.Ik denk niet dat ik veel kans maak omdat ik pas na mijn verlof beschikbaar ben. Maar wie niet waagt wie niet wint toch;) Ik heb op dit moment nog een baan tot 31 dec loopt mijn contract. Omdat ik er 3 heb gehad moeten ze mij nu vast geven vanwege de crisis is nog niet bekend of dat gaat gebeuren. Mochten ze mij vast geven wil ik in de toekomst toch naar een andere baan kijken omdat het lastig combineren met kinderen is.
Succes met je sollicitatie!

Over de pyjama's": je kan eens bij HEMA,hunkemoller en h&m kijken. Ik vind dat deze nog vaak wel leuke dingen hebbe.

Mouette Geen tips voor de planken. Heb er ook wel eens voor gekeken maar is inderdaad erg prijzig! Heb je ook wel eens via marktplaats gekeken?
Helaas zijn ook hier striemen herkenbaar. Ik had er al een paar op mijn benen en heupen vanuit mijn pubertijd. Helaas zijn door de zwangerschap nog meer striemen ontstaan op mijn heupen. Ook heb ik ze op mijn onderrug,borsten,billen en knieholtes :thumbdown:
Leuk dat jullie de meubeltjes in elkaar zijn het zetten, ben benieuwd naar het resultaat!

Kajaka Leuk die 3d echo's! Ik denk een jongetje!

SteepBeterschap met je kleine man! Hopelijk kan je vanavond met je man voor het geboortekaartje gaan zitten dan kan je dat ook weer van het lijstje afstrepen.

StokstaartjeToch gezwicht voor het geslacht.. Leuk een meisje!

Happydobby Met plafond gaat het slecht zie update hieronder :thumbdown: Leuk dat je naar Anouk bent geweest maar die stoeltjes zijn inderdaad verre van comfortabel!


Nou er is iemand van de woningstichting geweest. De beste man is 5 min binnen geweest en plafond is voor eigen rekening. Hun zijn daar niet voor verantwoordelijk. Ik wordt echt financieel loopt het even wat minder lekker en we krijgen er steeds maar nieuwe kosten bij! Van de week deed de stofzuiger het niet meer nadat mijn schoonouders deze gebruikt hadden. We hebben van hun gister een stofzuiger meegekregen die hun als reserve gebruiken. Ik zet dat ding aan vliegt er mega veel stof uit en ligt de hele gang onder het stof. Ik dacht dat ik gek werd!!
Ik baal echt zo erg van steeds die tegenslagen. Had gehoopt dat kamertje inmiddels wel af zou zijn :(
Ik krijg ook steeds meer pijn aan mijn buik en rug. Mijn vriend ziet dat geloof ik niet helemaal in waardoor ik nog steeds bijna alles in huis doe. Ik moet altijd dingen vragen en meestal vergeet die het dan nog om te doen.
Morgen weer beginnen met werken en zie er tegenop. Gelukkig hoef ik niet meer zolang meer te werken.

Sorry voor mijn klaagmodus!
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3612

Geregistreerd: 08 Sep 2013 10:40

Bericht 21 Okt 2013 15:18

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Penelope: vervelend dat het allemaal tegenzit zeg! Ook jammer dat jouw vriend nog niet echt inziet dat je het een stuk zwaarder hebt op dit moment. Vervelend dat je er tegenop ziet om te gaan werken morgen. Is het misschien een optie om eventueel minder uren te gaan werken?

Uiltje: mooi kamertje!

Stokstaartje: Wat leuk een meisje! Al jurkjes aan het shoppen? :wink:

Ik weet niet meer wie het vroeg maar ik krijg een suikertest omdat ik overgewicht heb. Dit doen ze bij mij in het ziekenhuis standaard als je een BMI hebt van boven de 30. Ik moet nuchter prikken en dan een suikerdrankje drinken en vervolgens na twee uur weer prikken.

We hebben behang besteld met roze paddenstoeltjes. Echt heel erg leuk. Als het kamertje af is zal ik een foto maken en hier posten. Wij zijn nog druk opzoek naar een geboortekaartje. We komen er niet echt aan uit. We hebben de naam nu wel definitief vast staan dus dat is wel leuk. Mijn man vraagt nu ook elke dag: "Hoe is het met jou en ......." Zo grappig om haar nu bij haar naam te noemen. Nu maar hopen dat ik mij niet verspreek als er iemand anders bij is haha.
<<

Anoniem6

Bericht 21 Okt 2013 15:54

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Isabel, Ik zit al gedeeltelijk in de ziektewet. Werk nog maar 5 dagen van 6 uur per dag.
Wat ik geteld heb hoef ik in totaal nog maar 8 dagen te werken tot mijn verlof in totaal. Die wil ik wel gewoon afmaken.

Jullie behang klinkt erg schattig! Ben benieuwd naar de foto als het af is:)
Leuk dat jullie de naam hebben vast staan. Wij hebben ook een meisjes en jongensnaam vast staan maar afgelopen weekend begon ik weer over de namen te twijfelen...
Wij hebben sinds 2 weken een geboortekaartje wat we leuk vonden gevonden/laten aanpassen. We vonden het ook erg moeilijk om iets leuks te vinden!Nou ik ben maar wafels gaan bakken om mijn frustratie kwijt te kunnen. :laughcry:
<<

Le Chat Noir

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:54

Bericht 21 Okt 2013 17:00

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Ik zag dat Steep naar mij vroeg :-), vind het alleen zo lastig om hier ineens binnen te komen vallen. Was ik altijd redelijk trouw met schrijven, bijv in het moeilijk zwanger worden topic, zo weinig puf om te schrijven heb ik nu ik zwanger ben haha.

Ik werk inmiddels halve dagen omdat ik veel harde buiken had en bekkenklachten. Dit is nu de 2e week dat ik rustiger aan kan doen en ik moet zeggen dat het echt veel scheelt. Hopelijk hou ik t zo nog een tijd vol. Verder groei ik snel en is mijn baarmoederstand alsof ik een week of 4 verder ben.
De kindjes doen het verder super goed en zijn oook goedgekeurd bij de 20 wk echo. Ik begin ze nu steeds meer te voelen. Dat is echt wel leuk. Voel t natuurlijk aan alle kanten haha.
We zijn ook voorzichtig bezig met het kamertje. Volgede klus is het schilderen van 1 muur. Dan nog paar plintjes plakken waar eerst een grote kast stond. Dan is de basis klaar en kunnen de meubeltjes er in enzo :-D.
Verder hebben we de kinderwagen al en ben ook al wat kleertjes aan t shoppen geweest enzo. Oja en al 8 pakken Pampers gehaald, toen ze laatst met 50% korting waren haha! Ben nu ook aan t speuren voor de box en autostoeltjes...
We waren al aan t kennismaken met gastouders enz maar nu hebben schoonouders en ouders ineens toch zoiets dat ze beide wel een dag willen oppassen. Zou mooi zijn als ze t definitief gaan doen..ik vind het echt tegenvallen hoe duur het is! Nu krijgen wij er natuurlijk ook gelijk 2.
Dat was even wat een korte samenvatting :-).

Ik zal ECHT mijn best doen vanaf nu ook op jullie te reageren :-).
Afbeelding
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 745

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:01

Bericht 21 Okt 2013 20:03

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Bedankt voor de reacties voor het kamertje :D

Kreeg vandaag een berichtje van vriendin liedje van Marco Borsato met slaap maar :heart: erg mooi !
Hier vandaag last van de rug dus zit nu lekker op de bank met een kruik in me rug, gelukkig helpt dat wel.

@penelope, jeej balen is dat zeg van de woningbouw altijd vervelend die extra kosten bah.
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 745

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:01

Bericht 22 Okt 2013 11:48

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Ben vanmorgen bij de verloskundige geweest voor controle/
Doordat ik misselijk ben en soms last heb van mijn bovenbuik wouden ze me testen op zwangerschapsvergiftiging .. gelukkig zaten er geen witte bloedlichaampjes in mijn urine maar was de glucose iets te hoog.
Nu moet ik morgen 3 keer gaan bloed prikken maar ben me toch onzeker nu bah :(
<<

Anoniem6

Bericht 22 Okt 2013 15:23

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Even ego: Ik heb een vast contract gekregen :cheering: :cheering: Ik moet wel 4 uur inleveren en ga naar 24 uur maar voor nu ben ik blij! Het is voorlopig vastigheid en in de toekomst zie ik wel weer verder:)
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 22 Okt 2013 15:32

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Goed nieuws Penelope! Hoef je ook niet meer te solliciteren! Gefeliciteerd!

Uiltje; probeer je niet te druk te maken. Als je het hebt kun je met wat aanpassingen in je dieet prima de diabetus onderdrukken.

Ik weet niet wie het vroeg, maar over de kraamzorg.. Bij Ruben kwam ze aan huis en stelde allerlei vragen. Over hoe ons huishouden werkt, wat we van de kraamzorg verwachten, wat voor type bij ons paste. Verder heeft ze een boel uitgelegd over hoe kraamzorg werkt, wanneer we moesten bellen. Ze hebben echt goed geluisterd en ik had zo'n onwijs fijne kraamhulp, die zich echt hard voor me heeft gemaakt en heeft ruzie gemaakt met het hoofdkantoor (ik had extra uren nodig omdat Ruben teveel afviel en ze wilde blijven om te helpen om de bv goed op gang te krijgen). Echt zo'n fijne kraamhulp.. Ik had het ook echt moeilijk toen ze weer wegging.

Edit: te snel op plaatsen gedrukt!

LCN! Jeej! Ik ben blij met je update. Voel je niet schuldig dat je niet actief mee schrijft hoor. Ik vind het alleen leuk om te volgen hoe jij je 2ling zwangerschap beleeft. Ik zag je buikfoto idd, je groeit mooi! Pak idd je rust maar goed, jij hebt 2 meisjes waar je voor moet zorgen en jezelf natuurlijk ;-)
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Le Chat Noir

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:54

Bericht 22 Okt 2013 20:27

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@uiltje: hopelijk zijn je bloedsuikers in orde. Niet te druk maken hoor!
@penelope: gefeliciteerd met je vaste contract, mooi aantal uren toch?
@steep: klinkt als een super kraamhulp! Hopelijk krijg ik ook zo iemand! Hoe beleef jij je 2e zwangerschap?

Vandaag kon ik eindelijk sinds 2 a 3 wk weer een blokje om met de hond, ging steeds niet door pijn of dat ik ineens zwart voor mn ogen werd etc. Nu ging t best goed, beetje rustig aan uiteraard. Hopelijk blijft dit zo!
Afbeelding
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 745

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:01

Bericht 22 Okt 2013 20:38

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Bedankt meiden voor jullie reactie :) ben wat gekalmeerd nu en mag vrijdagochtend bellen voor de uitslag van de bloedtesten.

Penelope gefeliciteerd !! fijn zeg :)
Le Chat Noir, fijn zeg dat je even naar buiten kon , hopelijk blijft het zo !
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3612

Geregistreerd: 08 Sep 2013 10:40

Bericht 23 Okt 2013 14:24

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Penélope schreef:Even ego: Ik heb een vast contract gekregen :cheering: :cheering: Ik moet wel 4 uur inleveren en ga naar 24 uur maar voor nu ben ik blij! Het is voorlopig vastigheid en in de toekomst zie ik wel weer verder:)


Wat fijn! Gefeliciteerd!
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3342

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:09

Bericht 23 Okt 2013 17:13

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@penelope, balen van je plafond, en wat fijn dat je een vast een contract hebt.

@LCN, wat fijn dat de ouders willen oppassen. Anders is het duur he!

@uiltje, hopelijk is je glucose niet te hoog.

Hier net bij de vk geweest, in vergelijking met mijn eerdere zwangerschap voel ik dit kindje niet vaak dus ik krijg vanavond een ctg in het ziekenhuis.
de vk hoorde veel vruchtwater en hartje klonk prima maar voor de zekerheid een ctg.
M:21072011
J :08012014
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3612

Geregistreerd: 08 Sep 2013 10:40

Bericht 23 Okt 2013 18:00

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Happydoppy: fijn dat het hartje prima klonk. Ik heb zelf niet de vergelijking met een vorige zwangerschap dus ik weet niet wat "normaal" is om te voelen qua hoeveelheid beweging zeg maar. Maar ik snap wel dat als het minder is in vergelijking met de vorige zwangerschap dat je je dan zorgen maakt. Fijn dat je voor de zekerheid een CTG krijgt.

Uiltje: hopelijk heb je goede bloeduitslagen. Spannend!

LCN: fijn dat je weer even buiten kon wandelen. Hopelijk kan je dit nu vaker gaan doen.

Ik merk dat ik de baby sinds een paar dagen "anders" voel dan voorheen. Eerst voelde ik alleen een soort kriebeltje. Die voel ik nog steeds wel als ze achter mijn placenta ligt (deze ligt aan de voorkant maar niet laag). Aan de zijkanten en onderin mijn buik voel ik echt plopjes. Best wel hard ook. Vooral als ik zit of 's avonds in bed lig. Ik had gisterenavond ook voor het eerst dat ik daardoor niet kon slapen en echt probeerde haar een beetje te duwen zodat ze anders zou gaan liggen haha. Zou het nu nog lang duren voordat mijn man het ook kan gaan voelen? Daar zit hij zo op te wachten haha!
<<

Anoniem6

Bericht 23 Okt 2013 18:17

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Lcn Leuk om je weer terug te zien! Vervelend dat je zoveel last van bekkenklachten had, fijn om te merken dat minder werken je goed doet. Heerlijk dat je weer een blokje om kan hopelijk kan je daar nog vaker van genieten!
Tja ik had liever mijn contract van 28 uur behouden. Het is op mijn werk sowieso anders ik werk gemiddeld 8 dagen en dan 4/5 vrij dit zullen nu dan 6 dagen vrij worden. Even kijken hoe het dadelijk in de praktijk gaat werken.

Uiltje Hoe is het bloedprikken gegaan? Maak je maar niet te druk om de glucose!

Happydobby Ik voel mijn baby ook niet heel vaak. Volgens mij is het gewoon een rustig kindje ( heeft die niet van mij) maar ik heb dan ook geen vergelijkmateriaal. Ben benieuwd hoe je ctg was.

Isabel Toen bij mij de bewegingen gingen veranderen in plopjes kon mijn vriend de baby ook voelen. Hopelijk kan je man haar ook snel voelen!

Ik ben benieuwd hoe het met Tsjip gaat heb haar al een tijdje niet meer in ons topic gezien.

Nou ik ben gister met de auto op apk geweest en afgekeurd! Heb hem maar daar gelaten zodat die vandaag gerepareerd kon worden. Heb hem toen straks opgehaald en ben 300 euro lichter aan reparatiekosten....
Hopelijk is dit de laatste financiële tegenvaller!
Vandaag 7 uur gewerkt i.p.v 6 uur en ben doodop. Viel ook pas om 5:30 in slaap vannacht en om 7:30 moest ik opstaan.
Maandag is mijn laatste werkdag en ga ik lekker met verlof!
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 23 Okt 2013 22:17

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Het zit lekker mee allemaal Penelope.. Komen er nieuwe onderdelen in of gereviseerde?

Isabel; ik hoop dat je vriend gauw de kleine mag voelen! Dat is.zo leuk!

HD; hoe was de ctg?

We zijn uit het kaartje! Was 3 seconden.. "ja, nee, nee, nee.." nou versturen naar de drukker dan maar! Zo maar eens kijken of ik mijn bevalplan nog ergens kan opduikelen, die zal vast ook binnenkort besproken moeten worden.
Ik heb nog niks gehoord van mijn kraamzorg, iemand enig idee wanneer die intake ongeveer plaatsvind. Ik weet t niet meer haha.
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Anoniem6

Bericht 23 Okt 2013 22:59

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Je bedoeld onderdelen van de auto? Zitten 2 nieuwe banden bij en die zijn nieuw en nieuwe koplamp en iets met afstellen van uitlaatgassen. Weet ook allemaal niet precies eerlijk gezegd.

Bij ons wordt de intake tussen de 32 en 34 weken altijd gedaan. Ze zou maandag bij ons komen maar dat moet ik verplaatsen.
Fijn dat jullie uit het kaartje zijn. Ik ga volgende week mijn bevalplan typen heb wel al groot gedeelte op klad staan.
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 23 Okt 2013 23:04

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Hmm dat zijn idd wel onderdelen die nieuw moeten geloof ik..
Ik denk dat ze bij mij ook wel rond die tijd bellen, ik heb een telefonische intake.

Morgen weer naar de vk, ben benieuwd of de kleine al is gedraaid, ik geloof het niet haha.. Nou zolang hij/zij dat bij de controle daarop maar wel is..
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 745

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:01

Bericht 24 Okt 2013 09:23

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Ik heb net de verloskundige gebeld voor de bloeduitslagen... ijzer was goed :cheering: alleen de uitslag van de glucose was er nog niet daar kan ik pas morgenvroeg voor bellen aangezien het ziekenhuis vannacht pas de resultaten naar de verloskundige opstuurt :) Zit nog een dagje in spanning, hoop dat ze goed zijn want we gaan morgen ook weekendje weg met de familie van mijn vriend.
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3342

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:09

Bericht 24 Okt 2013 11:29

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@isabel, kleintjes gaan steeds harder bewegen, het kan dus kloppen dat je het steeds weer anders aan gaat voelen.

@penelope, balen van je auto. Ik had dat ook met oudere auto's. Nou weet ik niet hoe oud die van jou is, sinds wij 2 jaar terug een auto van 5 jaar oud kochte hebben we geen kosten meer gehad. (alleen grote beurt)

@steep, hier al de telefonische intake gehad. Althans, ik was het vergeten dus ze hebben me de papieren verstuurd.

@uiltje, hopelijk is alles goed.

Gisteren bij de vk lag ons kindje met het hoofd naar beneden, in de avond ctg + echo gehad. baby lag dwars volgens de echo, dat draaien voel ik dus niet. baby reageerde wel flink op het ctg. ik heb voldoende vruchtwater en baby zag er goed uit.
M:21072011
J :08012014
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 24 Okt 2013 21:04

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Poehhh ff ego hoor.. Jeetje wat een kak dag! Eerst controle bij de vk. Alles is wel prima, formulier meegekregen voor het bloedprikken en dat mag ik gaan doen over 1, 5 week. Bloeddruk was goed naar hoger als normaal. Toen ik op de controlebank ging liggen om het hartje te luisteren en de ligging te controleren draaide de baby van stuit naar normaal! Super om te zien, maar halleluja wat een pijn.. Vanaf toen is het gezeur begonnen. Gaande de dag kreeg ik steeds meer pijn in mijn buik. Zo hard als een voetbal en als de baby bewoog ging ik letterlijk door de grond van de pijn. Ik kon (kan) niet meer rechtop staan van de pijn. Toevallig via fb een oud teamgenoot gesproken die gynaecoloog is en het klonk haar in de oren alsof de baby is teruggedraaid en mij als boksbal heeft gebruikt.. Helemaal bont rn blauw van binnen dus.. Bedankt he baby, dit geeft weer ff een nieuwe dimensie aan pijn..
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Stokstaartje

Kwebbel

Berichten: 363

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:50

Bericht 25 Okt 2013 12:37

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@Penelope: whaaaah wat goed meis!!! :cheering: :bounce: Gefeliciteerd :cheering: Jammer van die 4 uur, maar misschien veranderd dat nog wel weer in de toekomst!! Jeetje wat een tegenslagen heb je zeg! Ik vind dat het nu wel even klaar mag zijn. Stomme woningbouwvereniging heb jij zeg! Echt heel raar. Ik zou even uitzoeken of dat echt wel zo is of dat ze je ergens voor op laten draaien wat eigenlijk voor hun is. Oeh lekker zeg maandag verlof! Had je een week vakantie nog voor je verlof dan? Hoeveel dagen moet je dan nog in totaal?

@Happydobby: wat fijn dat de CTG ook goed was!!!

@Steep: oeh dat is vervelend zeg dat je zoveel pijn hebt! Hopelijk gaat het vandaag weer wat beter. Wat fijn dat jullie zo snel uit het geboortekaartje waren zeg. Dat zal hier waarschijnlijk niet gebeuren net als met de naam. Ook naar beide nog niet gekeken :nopompom:

@Isabel: wat leuk dat je de kleine steeds beter voelt. Het is heel verschillend wanneer je man het kan voelen. Ik voelde het zelf al met 16 weken en mijn vriend pas bij 24 weken. Hopelijk duurt het bij jullie niet zolang

@Uiltje: fijn dat je ijzer goed was. Hoe is de uitslag van je glucose??

@Suikertest: mijn uitslag was goed. Zeer goed zelfs. Bloedglucose was bijna niet gestegen dus mijn lichaam kan het suiker zeer goed afbreken aldus de VK. Arbo arts wilde ook een Hb weten, omdat ik zoveel vermoeidheidsklachten heb. Deze was 6.6, volgens mijn VK nog niet te laag (6.3 was de grens), maar omdat ik wel klachten heb en van 8.5 gekomen ben kreeg ik wel 1 tabletje ferro per dag. Een beetje extra kan geen kwaad..

@Geslacht: ik heb het voor het grootste deel wel voor mijn vriend gedaan. Voor mij hoefde het nog steeds niet perse ondanks dat ik wel nieuwsgierig ben natuurlijk, maar ik had het wel vol kunnen houden als ik het echt wilde. Ben al helemaal gewend aan het feit dat het een meisje is en geen jongen. Nog geen jurkjes geshopt hahaha.

@Werken: nou afgelopen maandag bleek maar weer dat ik me echt niet aanstel (soms moet ik mezelf nog even overtuigen) Halverwege de dag was het al mis. Nog geprobeerd door een hele tijd te gaan zitten, maar het wilde gewoon niet meer. Naar mijn begeleider gelopen en verteld en mocht toen meteen naar huis. Het was toen 2 uur half 3 ofzo en moet normaal tot 4 uur werken.

Dinsdags een afspraak bij de arboarts gehad. Gedeeltelijke ziektewet t.g.v. zwangerschap, dus halve dagen werken. In overleg met mijn leidinggevenden moest ik passend werk vinden en afspraken maken over werktijden en werkzaamheden.
Dit zijn we overeengekomen:
- halve dagen van 10 - 14, normaal moet ik om half 8 beginnen, maar doordat ik wat verder weg woon moet ik vroeg op en door een langere opstartperiode 's ochtends en moeilijk/slecht slapen mag ik later beginnen zodat ik op een fatsoenlijke tijd op kan staan.
- wel gewoon op de OK
- geen leerdoelen meer, wat ik oppik is mooi meegenomen
- ik doe wat ik kan en geef aan wat ik niet kan en als ik moet zitten
- 34 weken met verlof (sowieso door ziektewet natuurlijk, maar wilde het daarvoor ook al)
- terugkomen na de bevalling voor 32 uur i.p.v. 36 uur. Scheelt me in 2 weken een complete dag werken

Ene kant voelt het als een opluchting, ik kan de rust nemen die ik nodig ben dus zal me hopelijk snel wat beter voelen.
Andere kant voelt het ergens toch nog wel een beetje als falen. En mijn moeder vraagt steeds of ik wel weg mag enzo. Omdat ik deels in de ziektewet ben. Vroeger als je in de ziektewet was dan kreeg je weleens onverwacht controle, maar ik heb zoiets van als ik gewoon de uren werk die ik moet werken zit mijn 'plicht' erop en mag ik daarbuiten net zoals normaal gewoon weg toch?? Ik snap best dat ze het raar vinden als ik ergens ga staan te verven of sauzen haha, maar ik mag toch wel eventjes winkelen (urenlang slenteren hou ik toch niet vol) of boodschappen doen of zoiets als ik me goed voel?
Afbeelding
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 26 Okt 2013 09:37

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Wat is er ontzettend veel geschreven dames, heel leuk! We gaan alleen nog niet zo snel als de Voorjaarsmama's haha!

@ Stokstaartje: Wat fijn dat je nu tot een overeenkomst bent gekomen met je werkgever, die voor beide partijen werkbaar en acceptabel is. Voel je je nu ook beter erbij? Wat leuk dat je een meisje krijgt! Gefeliciteerd.

@ Suikertest: Ik heb het ook gehad in verband met mijn gewicht/BMI. Mijn voormeting was 5.2 en nameting 6.3. In het ziekenhuis mochten ze geen uitspraken doen over het wel/niet goed zijn, maar ik kon de waarden zelf meelezen en ik weet heus wel hoe Google werkt. Oftewel, ik wist direct dat het wel goed zat.

@ Penélope: Meer van huis uit werken is geen optie, ik ben eigenlijk al heel blij dat ze me die vrijdag toestaan. Er is ook nog heel veel dat ik moet overdragen en dat is toch 'live' het beste te doen. Ik hoop ook de komende weken nog naar klanten toe te kunnen, ik gebruik hiervoor de maandag t/m woensdag, de andere dagen houd ik zou vrij mogelijk. Wat ontzettend klote van je plafond en APK keuring, wat zijn dat vervelende tegenslagen zeg! Gaat het verder nog wel? Hoe lang moet je nog werken? Je hoeft je echt niet te verontschuldigen voor het klagen hoor, dat is toch niet meer dan logisch. Ik hoop dat het nu gewoon even klaar is met tegenslagen en dat de babykamer toch snel af is! In elk geval heb je een kleine meevaller met je contract, wat fijn!

@ Steep: Hoe is het inmiddels met je rug? Heb je die acupunctuur nou al kunnen proberen? Hoe is het inmiddels met je zoontje? En die draai klinkt inderdaad ook wel heel pijnlijk. Is het beurse gevoel inmiddels weg?

@ Ooh La La: Joepie je hebt weer een ticker! Geweldig dat je er ook in hebt kunnen zetten dat het een meisje is. Toch is een kindje krijgen ook goed voor je huis; ik bedoel, opruimen moet je haha!

@ Mouette: Wat werk en leer jij ontzettend veel! Geen wonder dat je geen energie hebt om mee te schrijven, maar fijn dat het voor je te doen is en jij je goed voelt. Je schreef dat je misschien de kleine niet meer ziet tot de geboorte, maar je krijgt toch sowieso nog een liggingsecho? Tot nu toe heb ik geen nieuwe straie, ik heb nog wel mijn 'oude' straie (wit) van mijn pubertijd. Ik hoop dat het hierbij blijft, maar ik groei ineens hard (ook in kgs)! Wat leuk dat je bezig bent geweest met meubels. Ik kan nog niets inrichten, omdat mijn man nog bezig is. Ik ben er zeker van dat het wel goed komt, maar als ik dan ook weleens zie dat dames die minder ver zijn al bijna klaar zijn... *slik*. Ik heb geen tips voor steigerhout, Marktplaats levert ook niets op neem ik aan?

@ Isabel: Hoe was de suikertest? Ik ben benieuwd naar jullie kamertje. Wat lief dat je man de kleine al bij naam noemt. Wij zijn er nog steeds niet uit, "na de babykamer" zegt mijn man steeds. Mijn man heeft de baby vorige week met 28 weken (pas) gevoeld, maar dat komt door een combinatie van dingen; de kleine stopt elke keer als hij zijn hand op mijn buik legt, mijn man heeft het geduld niet om lang te wachten en 's avonds op bed is het meestal het duidelijkst, maar ik lig er vaak (veel) eerder in dan mijn man. Ik ga ervan uit dat het voor jullie niet zo lang meer duurt, meestal rond de 24w dacht ik?

@ Uiltje: Ik heb je kamertje gezien, wat ontzettend leuk! Goed gedaan! De kleine voel ik 's nachts niet zo veel, ik slaap er voglens mij gewoon doorheen. Als ik naar de wc ben geweest, voel ik hem wel vaak eventjes, maar ik sukkel zo weer in slaap. Ik heb ook geen tips voor een pyama, ik loop eigenlijk tegen hetzelfde aan. Ik wil een paar goede pyama's, ze hoeven nog niet eens hip of mooi te zijn, maar ik wil ze vooral praktisch. Vooral ook omdat ik borstvoeding wil gaan geven en mij niet half te moeten ontdoen van kleding omdat ik wil voeden. Hoe is het met het bloedprikken gegaan? Veel plezier dit weekend!

@ Kajaka: Wat een mooie echo zeg! Ik denk aan de hand van de foto zelf aan een kleine jongen, maar ik heb het al zo vaak fout gehad dat je mij er echt niet op vast moet pinnen. Wat betreft het voelen van de kleine, hebben wij precies dezelfde ervaring. Zodra mijn man zijn hand op mijn buik legt, kapt hij ermee. Gelukkig is mijn man ontzettend geduldig.

@ Happydobby: Is je rug inmiddels bijgekomen van je Anouk-avontuur? Fijn dat de CTG goed was.

@ LCN: Wat leuk om een update van je te lezen, alleen jammer dat je lichamelijke klachten hebt. Jullie zijn al een eind op weg met regelen, maar ik denk dat je dat ook wel nodig hebt. Tweelingen komen doorgaans eerder natuurlijk. Fijn dat je het beter trekt met minder werk en wat leuk dat je de kleintjes goed voelt.

@ Tsjip: Inderdaad, ik heb je net zoals Penélope al een tijdje niet 'gezien', hoe is het met je?


Mijn kleine menneke heeft mijn ribben gevonden, althans hij ligt bij voorkeur rechts dus hij duwt ook tegen mijn rechterribben aan. Het is nog niet pijnlijk, maar soms voelt het gewoon of er iets dwars zit. Ik weet ook niet of hij nu nog stuit ligt of 'goed', maar gisteren moest ik hem voor het slapen gaan echt even naar beneden duwen, maar nu weet ik niet of ik tegen zijn hoofd of billen heb geduwd. Ik merk ook dat als ik nu op mijn rug lig, dat alles naar beneden duwt en dat is niet zo'n prettig gevoel. 's Nachts omdraaien is echt een karwei, net als opstaan om naar de wc te gaan. Ik schrok ook wel wat ik ben aangekomen sinds vier weken geleden. Ik heb wel wat ongezondere dingen gegeten, maar ik had niet verwacht dat het zo 'dramatisch' was. Ik ga weer even goed opletten, maar de factor dat écht de boosdoener is, is dat ik niet zo veel beweeg als eerst. Ik hoop gewoon dat ik na de geboorte er weer tegen aan kan.

Maar... ik geniet met volle teugen van de kleine man! Als hij actief is en ik moet eigenlijk naar de wc ofzo, dan wil ik niet omdat ik er zo van geniet. 's Nachts slaap ik er eigenlijk zo goed als doorheen, dus 's avonds geniet ik met volle teugen.

Verder gaat het wel allemaal, ik vind steeds dat ik niet mag klagen, eigenlijk gaat van alles volgens het boekje. Alleen wat betreft dingen regelen, kaartje, kamer, opvang, bla. Het komt allemaal wel, maar gewoon wat langzamer haha!

Fijn weekend allemaal!
L2014 & H2017
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3612

Geregistreerd: 08 Sep 2013 10:40

Bericht 26 Okt 2013 09:55

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Mzcharlotte: fijn dat het allemaal zijn gangetje gaat en dat je er zo van geniet om je kleintje te voelen bewegen!

Ik heb gisteren de suikertest gehad. Ik weet niet of het een met het ander te maken heeft maar sinds gisteren ook ontzetten last van brandend maagzuur. Ik heb vanmiddag een high tea dus ik ben er niet zo blij mee. Ik heb geen waardes gezien bij het bloedprikken. Ik kreeg geen vingerprik maar echt buisjes bloed uit de binnenkant van mijn elleboog. Ik vond dat drankje niet zo lekker maar ik vond het eigenlijk vervelender dat ik er misselijk van werd. Maar goed dat zit er ook weer op en maandag krijg ik de uitslag. Verder hier geen bijzonderheden eigenlijk. Fijn weekend allemaal!
<<

Kajaka

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2636

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:15

Bericht 27 Okt 2013 12:22

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Penelope, wat vervelend al die tegenslagen. Gaat het inmiddels al wat beter? Wat betreft het kamertje baal ik ook wel een beetje. Alles staat, maar de commode lades slijten aan, dus daar moeten ze nog voor langs komen. Nu kan ik nog niet m'n spulletjes mooi in de kasten leggen en goed gaan inventariseren wat ik nog nodig ben. En wat fijn van je vast contract! Daar mag je in deze tijd heel blij mee zijn.

Le chat noir, wat fijn dat ouders en schoonouders misschien willen gaan oppassen. Zou zeker heel veel schelen, helemaal met 2 natuurlijk. Mijn moeder gaat straks ook op de kleine passen.

Isabel, ik voel de baby ook steeds anders. Ze krijgen natuurlijk ook steeds meer kracht. Maar vooral bovenin mijn buik aan de zijkanten voel ik nu soms echt iets hards. Ik gok de hakjes van de voetjes. Vind het echt een grappig gevoel. Kan er enorm van genieten. Gelukkig nog geen pijnlijke schopjes gehad.

Steep, wat fijn dat jullie uit het kaartje zijn. Hier moeten we nog beginnen met zoeken. Gelukkig komen er voor ons nu even wat rustigere tijden aan. Bouw van de garage is zo goed als klaar, dus binnenkort gaan wij er ook maar eens voor zitten.
Ik ben van de week gebeld door de kraamzorg. Ze komt 6 november langs voor een huisbezoek(ben dan 30 weken zwanger). Maar merk dus wel dat dat bij iedereen anders is.
Au, dat draaien klinkt ontzettend pijnlijk, maar hopen dat de baby dat niet te vaak gaat doen!

Happydobby, wat fijn dat alles er goed uitzag.

Stokstaartje, wat fijn dat je het even wat rustiger aan kan doen op je werk. En je moet het niet als falen zien. Een kindje bij je dragen is gewoon zwaar. En als je dan ook nog veel moet staan, dan houd het op een gegeven moment op. Ik ben ook ontzettend op na een hele dag. Sta ook veel. Kan wel achter een kassa gaan zitten, maar ook dat is niet fijn met een buik die in de weg zit. Ik moet nog 5 weekjes. Maar weet ook niet of ik de dagen van 7:30 tot 17:00 tot het laatst ga volhouden eerlijk gezegd.

Mzcharlotte, ik vind het inderdaad ook niet fijn om op mijn rug te liggen. Heb dan ook altijd het gevoel dat ik moet plassen. En ik slaap dan niet eerder weer in, nadat ik naar de wc ben geweest. Ik slaap dus meestal op m'n zij. Tegen mijn zijslaapkussen aan. Ik ben echt ontzettend blij dat ik dat ding gekocht heb. Weet niet of ik zonder nog goed zou slapen.

Uiltje, was de uitslag goed? En ben je nu lekker een weekendje weg geweest?

Reacties op mijn echofoto's, hier wordt dus ook steeds een jongen gezegd. Dat is dus ook wat iedereen zegt die de foto's ziet. We zullen het zien in Januari. Ik heb nu wel wat meer druk achter een jongensnaam gezet, haha. Een meisjesnaam hebben we wel, maar we komen echt niet uit de jongensnaam.

Ik ben vrijdag weer voor controle geweest. En omdat ons kindje wat aan de grote kant is heeft de verloskundige ook weer een echo gemaakt. Het kindje blijft aan de grote kant (loopt ongeveer een weekje voor in groei), maar het was nog niet verontrustend. Waarschijnlijk blijven ze het wel in de gaten houden. Bloeddruk en ijzer was allemaal helemaal goed. Wel heb ik op aanraden van de verloskundige lactulose gehaald. Ik heb namelijk over de hele dag een vol en misselijk gevoel. En omdat m'n stoelgang ook niet super is, raadde ze me aan dit eens te proberen. Dat volle gevoel kon ook van m'n darmen komen. Het proberen waard. Al merk ik nog niet veel verschil. Ja het naar de wc gaan gaat wel makkelijker maar het volle gevoel blijft.
De kraamzorg heeft gebeld, en die komen 6 november langs voor het huisbezoek. Verder geen bijzonderheden hier.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 27 Okt 2013 20:35

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Even een rare vraag: wat gaan de dames die na Kerst zijn uitgerekend eigenlijk doen met Kerst?

Normaal gesproken gaan wij weg, wij vieren het niet met familie/vrienden. Nu twijfel ik wat ik wil doen. We zijn het er over eens dat we ook dit jaar niet naar familie/vrienden willen. We wonen erg klein dus het is ook amper een optie om mensen hier uit te nodigen (ja max. 2). Ik vind reserveren in een lokaal restaurant (ik woon in een grote woonplaats met veel keuze) ook lastig, omdat ik niet weet hoe ik me dan zal voelen, ik ben dan immers ruim 37 weken zwanger. Het is natuurlijk een optie om de reservering te cancellen, maar wat leg je eventueel (houdbaar) klaar om dan toch thuis te koken?
L2014 & H2017
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers