Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Winter 2013/2014 mama's!

<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:09

Bericht 09 Okt 2013 15:47

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@mzcharlotte, ik heb kleding uitgewassen tot maat 74 geloof ik, toen ermee gestopt. nieuwe slaapzakken waste ik wel steeds uit.
Tweedehands had ik ook wat, allemaal uitgewassen.
luiers, ik had bij M. 4 pakken in maat 1, je doet 1 week met een pak ongeveer. ik zou er 2 of 3 halen en daarna kijken, tussen maat 1 en 2 zit niet heel veel verschil geloof ik.
Ik ben bij zoon met een spoedkeizersnee bevallen en we moesten toen uiteindelijk 5 dagen blijven. Mocht ik dus 48 uur moeten blijven en deze keer vaginaal bevallen schiet ik er voor mijn gevoel weer niks mee op.

@penelope, pijn rond de navel zegt me niks, het rekt wel allemaal uit he.
wat weinig lessen hypnobirthing zeg, jammer!

@isabel, wat leuk een meisje!

@uiltje, ik heb bij de eerste een infuus met pijnstilling gehad, helpt voor geen meter, mocht je toch pijnstilling willen, neem een ruggeprik!

hier geen verandering, nog steeds verkouden, veel last van maagzuur.
M:21072011
J :08012014
<<

Kajaka

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2659

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:15

Bericht 09 Okt 2013 19:16

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Het blijft inderdaad best stil hier, maar ik vergeet ook steeds om te schrijven, of ben te moe om te reageren..

Penelope, hier gaat tillen en bukken ook steeds lastiger. Schoenen even strikken gaat niet meer zo soepel, haha. Heb trouwens s'avonds en s'nachts last van m'n rug. Als ik eruit moet om te plassen, wat gemiddeld zo'n 4-5 keer is, strompel ik erover.

Mzcharlotte, hier hoefde er niet heel veel te gebeuren aan het kamertje. We zijn hier vorig jaar komen wonen en toen was alles geverfd, nieuwe vloer erin gekomen enzo. We hebben nu alleen een wandje metallic grijs gesaust. Ben erg tevreden over het resultaat. Ook staan de meubels er inmiddels in. Zal eens even kijken of ik een fotootje kan plaatsen.

Steep, wat vervelend dat je zoveel last hebt van misselijkheid. Hopelijk heb je baadt bij de acupunctuur.

Isabel, leuk!! Een meisje.

Uiltje, leuk hè, die groeiende buik. Ik krijg trouwens vaak te horen dat m'n buik nog helemaal niet zo groot is voor het termijn. Vorige week zei m'n bedrijfsleider het, en maandag een andere collega. Hier nog geen telefoontje van de kraamzorg gehad, maar volgens de verloskundige zou dat niet lang meer duren.

Stokstaartje, bij jou de cursus samen bevallen al begonnen? Wij beginnen volgende week woensdag, ben benieuwd!!

Happydobby, vervelend dat maagzuur. Ik heb er vooral s'avonds last van.

Hier weinig verandering. Ik vind dat de tijd maar snel gaat. Na deze week nog 7 weekjes werken en dan heb ik al verlof. Echt niet te geloven.
Het kamertje is hier qua grote dingen wel klaar. Al moet er een nieuw zijschot aan het bedje komen, omdat er over de hele lengte een dun scheurtje zit. En de commode lades slijten aan. Wordt allemaal geregeld. Nu kan ik gaan shoppen voor de aankleding van het kamertje. Zal zo even een paar foto's plaatsen.
<<

Kajaka

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2659

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:15

Bericht 09 Okt 2013 19:22

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Ze zijn niet heel duidelijk, heb ze met m'n telefoon gemaakt. Maar hebben jullie een beetje een idee :D.


Afbeelding
Afbeelding

Rolgordijnen zijn besteld. En boven de commode komt nog een plankje.
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 09 Okt 2013 20:18

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Mooi hoor!!! Ik mis het wel om geen kamertje aan te kunnen kleden. Maar ik ga gewoon los als we een nieuw huis hebben gevonden (en onze oude hebben verkocht...).
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:09

Bericht 09 Okt 2013 21:05

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Leuk begin kajaka.
M:21072011
J :08012014
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3615

Geregistreerd: 08 Sep 2013 09:40

Bericht 11 Okt 2013 20:34

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Mooi kamertje Kajaka!
Steep: vervelend dat je nog steeds zo misselijk bent. Ik heb er sinds deze week ook veel last van terwijl ik in het begin helemaal niet zo misselijk ben geweest eigenlijk. Ook speelt nu mijn maagzuur op.
Uiltje: ik heb ook een rondleiding over de verloskamers gehad en de kraamafdeling. Weet je al of je op de verloskamers gaat bevallen of ga je dit alleen doen als je pijnstilling wilt? Ik moet op de verloskamers bevallen omdat ik onder controle sta bij de gynaecoloog.

Ik weet niet meer wie wat vroeg maar ik was alle nieuwe kleertjes ook uit. We hebben geen meisjes in onze omgeving dus we zullen weinig kleertjes van iemand anders overnemen. Ik heb dus nog alleen maar nieuwe kleertjes voor de baby. Ik merk dat we nu pas aan het nadenken zijn over geboortekaartjes en welke spullen we allemaal nog moeten aanschaffen. Door de echo van afgelopen week is het allemaal "echter" geworden lijkt het wel.

We hebben vandaag het kamertje, de box, matrasje en behang gekocht. We hebben nu dus eigenlijk alle grote aankopen gedaan. We gaan maar één wand behangen in het kamertje en laten het behang op de andere muren zitten net zoals het plissé gordijntje. Wel hebben we ook overgordijnen besteld om het kamertje wat meer aan te kleden. Er hoeft dus niet veel te gebeuren. Het kamertje wordt trouwens over drie weken geleverd, vind ik ook wel fijn. Ik was namelijk bang dat het nog 10 weken kon gaan duren (was bij onze kinderwagen zo) en wil het graag voor mijn verlof allemaal in orde hebben.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 12 Okt 2013 07:41

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@ Penélope: Wat fijn dat je het geboorteplan met me wilt delen. Ik heb echt de moed niet om er aan te beginnen. Niet omdat ik het eng vind ofzo hoor, maar het voelt zo als huiswerk haha! De badkamer is min of meer klaar, we kunnen weer douchen en naar de wc, maar er moetne nog wat puntjes op de i zetten. Het houtwerk moet geverfd worden en we moeten nog een douchescherm bestellen en plaatsen. Wij zijn dus totaal nog niet aan de babykamer begonnen, althans de bedrading is geplaatst voor de nieuwe elektra, maar that's it. Ik ben erg benieuwd naar jullie babykamer hoor! Als je een proefdruk bestelt, moet je dan ook al de tekst zoals die zou moeten worden, aanleveren? Want we hebben een kaart voor ogen, maar we hebben nog niet eens zijn naam of tekst (versje enzo). Hoe zijn je vrije dagen?

@ Steep, ben je inmiddels uit het kaartje? We zijn 'al' een halve week verder :^^: haha! Op wat voor manier voel je je paniekerig, over de baby of over of je alles wel op tijd geregeld krijgt? Ik merk namelijk dat ik me soms best wel zorgen kan maken over de gezondheid van de baby. Vorige week voelde ik hem een dag iets minder dan normaal of niet bewust, toen zat ik best wel even in de rats. Gelukkig doet hij het nu weer goed, soms lijkt het of hij via mijn navel naar buiten wilt. Heb je al iets met acupunctuur kunnen doen? Lucht het op?

@ Isabel, gefeliciteerd, wat leuk een meisje. Ik heb het idee dat het hier echt zo'n 50/50 gaat wat betreft geslacht. Ben je inmiddels los gegaan met kleertjes kopen? Gaaf hoor dat je alle grote inkopen inmiddels hebt en dat het zo snel wordt geleverd.

@ Uiltje: Wij hebben nog geen foto's van de babykamer want het is nog volledig één stofhoop haha, maar zodra ik iets van een toonbaar kamertje heb dan kom ik 'm absoluut showen. Ik kijk er enorm naar uit, maar ben verrassend genoeg (normaal totaal niet namelijk) erg geduldig. Komt ook omdat ik mijn man niet wilt opjagen.
Ik heb afgelopen week veel aan je buik-opmerking gedacht. Mijn buik heeft best wel een groeispurt genomen en normaal verberg ik het ook echt. Nu loop ik er half mee te koop en mensen zeggen ook dat ik er supergoed uit zie. Die vermoeidheid heb ik dan maar goed gemaskeerd!
De kraamzorg is er vlot bij, ik dacht altijd dat ze in de zevende maand kwamen. Maar volgens mij gaan ze inderdaad peilen wat je wensen zijn en uitleggen wat ze precies doen. Ik vond het erg belangrijk dat ze 'iets' weten over borstvoeding, maar de kraamzorg waar ik bij ben/ga, hebben zelfs lactatiekundigen dus dat is wel prettig. Wij hebben volgende maand een informatie avond in het ziekenhuis.

@ Stokstaartje, bij jou zijn ze van kraamzorg wel heel vlot zeg!

@ Happydobby, heel erg bedankt voor je tips wat betreft het wassen en de luiers!

@ Kajaka, dat heb ik ook inderdaad het te moe zijn om te reageren. Daarom ga ik er zaterdag 's morgens voor zitten als mijn man nog ligt te slapen. De kat die normaal om mij heen draalt is ook even rustig, dus het kan. Mooie babykamer, het begin is er! Ik vind het wel heel stoer die metallic grijs, maar je kunt het makkelijk op twee manieren decoreren (schattig en stoer).


Met mij gaat het wel goed. Ik ben deze week voor het eerst weer aan het werk gegaan na de vakantie en het valt best wel zwaar. Ik heb nu nog 9 weken tot mijn verlof en ik moet nog zó veel doen. Ik heb besloten om voglende week een tijdsplanning te maken en wat dingen te prioriseren. Andere items moet ik maar overdragen. Ik ben ook gevraagd om training te geven, maar ik heb tegen mijn baas gezegd dat ik denk dat ik dit niet red. Ik vind het nu al lastig om hele dagen te werken, ik ben echt aan het einde van de dag kapot. Gelukkig gaan ze kijken naar iemand anders.

Met mijn gezondheid gaat het verder wel. Ook ik heb last van maagzuur, de kleine vindt het leuk om over mijn blaas te rollebollen en soms trekt mijn huid een beetje. Ik blijf voorlopig even bij de fysio lopen, want het is ook wel prettig dat iemand mijn onderrug goed masseert. Ik blijf het alleen lastig vinden om niet in mijn voorkeurshoudig te slapen, dus daar komt denk ik ook wel een stukje vermoeidheid vandaan.

Overigens ben ik volgens mij een stukje slijmprop verloren. Ik wist niet dat het kon, maar het schijnt ook gewoon weer terug te groeien. Ik voelde me gewoon prima, geen harde buiken of wat dan ook, dus ik maak me niet echt zorgen.
L2014 & H2017
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 13 Okt 2013 07:54

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Mijn schoonouders zijn gisteren geweest. Zij had een hele tas met babyspullen mee en ik begrijp écht dat het heel lief bedoeld is. Ik bedank ze altijd voor alles. Ik durfde het niet meteen te bekijken waar ze bij waren, dus ik heb netjes gewacht. Er kwamen allemaal hondenharen af, ik vond een bierdopje in de tas, de geur vond ik smerig. De stoffen spullen (voornamelijk dekbedjes) waren nog wel netjes, wel een rare geur, maar een vreselijk design en de gebruiksvoorwerpen die er inzaten plakten. :pale: Hier en daar haalde ik mijn neus op uit het "iew wat vies" gevoel, maar ik vind het echt evengoed lief dat ze dit meeneemt en aan ons denkt.

We hebben haar gisteren ook stofjes voor een boxkleed gegeven, die ze dan meteen af wilt hebben. De baby gaat immers vanaf dag 1 in de box, vindt ze. Wij hebben haar op het hart gedrukt dat het écht geen haast heeft. Ik weet dat nog niet, als er geen boxkleed is dan niet in elk geval. "Als mama chillt op de bank, kan de baby prima in de box", terwijl ik denk dat ik dan liever even samen, huid op huid, op de bank 'chill'. Ik ben het niet oneens met haar, het zal allemaal wel kunnen, maar ik weet niet of ik het wil.

Ik ga er dan niet tegenin en knik overal een beetje op, ze bedoelt het immers goed. Ze vroeg ook kort hoe ik me voelde en mijn standaard antwoord is 'ik mag niet klagen'. Vervolgens vertelde zij dat zich ge-wel-dig voelde tijdens haar zwangerschappen, dat het de beste tijd in haar leven was. Ik ervaar het als een noodzakelijk gegeven, maar ik geniet er wel degelijk van en vind het ook echt heel bijzonder. Maar de beste tijd? Nee, zo ervaar ik dat niet. Verder moest ik wel gniffelen, want haar vriend probeert ook altijd uit te leggen waar bepaalde babyspullen voor zijn. Maar het gaat dan niet over technologische hoogstandjes, maar juist over de meest eenvoudige dingen (uh, dat snap ik zelf ook wel). Ook hem laat ik gewoon zijn gang gaan, hij bedoelt het ook goed.

Zo'n avond bevestigt voor mij (en ook voor mijn man hoor, wij denken hier echt hetzelfde in en ik 'voer' hem geen gedachten) hoe lijnrecht onze levens en gedachten tegenover elkaar staan.
L2014 & H2017
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 752

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:01

Bericht 13 Okt 2013 19:22

Re: Winter 2013/2014 mama's!

kajaka leuk kamertje zeg !

Hier een druk maar gezellig weekend achter de rug , nu dus heerlijk op de bank met een dekentje :).
Merk dan echt wel dat ik soms op de rem moet trappen omdat ik me verder eigenlijk wel goed voel maar als ik dan thuis even zit wel last krijg van vermoeidheid enz :P
We hebben een geboortekaartje uitgezocht :cheering: hebben wel een jongens en meisjes variant , proefdruk kwam gisteren binnen en moet alleen nog even stukje tekst dik laten drukken maar verder ziet het kaartje er goed uit !
Begin morgenavond met de bevallingscursus , ik ben erg benieuwd en hoop dat we een leuk groepje hebben.
Verder een rustig weekje voor de boeg en daar ben ik wel blij om :).
Zaterdag gaat mijn vriend kamer verven en dan zodra de verf droog is gaan eindelijk de stickers erop :dance: .

Even vraagje weten jullie toevallig of er een site bestaat waar je eventueel kraamcadeaus kunt invullen en dan aan mensen een linkje kunt geven en waar kunnen ze afvinken wat er gehaald is zodat mensen het niet dubbel gaan kopen?
Krijg namelijk veel vragen voor eventuele kraamcadeautjes straks :) en dit leek me wel handig maar weet niet of het bestaat.
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3615

Geregistreerd: 08 Sep 2013 09:40

Bericht 13 Okt 2013 19:39

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Uiltje: volgens mij kan dat www.lijstje.nl. Daar zou je eens kunnen kijken.
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:09

Bericht 13 Okt 2013 19:43

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@mzcharlotte, hier stond gelijk de box en M sliep erin als wij beneden zaten. Dus als hij bij ons lag en hij viel in slaap dan legden we hem in de box. Kraamzorg ging dan stofzuigen zodat hij er aan wende.
maar het hoeft natuurlijk niet, ik wilde niet dat hij alleen boven lag.

Jammer van die vieze spullen!

@isabel, dan leveren ze snel, hier bij zoon ook in de rats gezeten omdat ze later leverden, ergens belachelijk dat het soms meer dan 10 weken moet duren.

@uiltje, zoiets? http://www.lijstje.nl
Welke cursus doe je?

wat een baggerweer vandaag! ik ga bankhangen!
M:21072011
J :08012014
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 752

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:01

Bericht 13 Okt 2013 19:48

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Bedankt voor de tip ga even op lijsjte.nl kijken dan :)

@Happydobby wij hebben ook een box gekocht en willen ook graag die gaan gebruiken voor als ik bijvoorbeeld het huishouden wil doen of even de handen vrij wil hebben en dat hij/zij wel in de kamer blijft.
Maar kun je de baby al in de kraamweek daar al aan laten wennen? Dan is dat misschien indd wel een idee om zo te beginnen.
Volgens mij heet de cursus samen bevallen maar op de site word het gewoon aangegeven met zwangerschapscursus onder begeleiding van een fysiotherapeute :)

Ja het is echt van dat weer dat je lekker binnen op de bank met kop thee en ik heb nu wel erg veel zin aan chocolade maar dat is nu niet in huis :( :nerd:
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 752

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:01

Bericht 13 Okt 2013 21:00

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Ben al meteen aan de slag gegaan op lijstje.nl ;)
Mocht iemand nog handige tips hebben om te vragen als kraamcadeautjes gooi maar in de groep !
Heb nu bijvoorbeeld , aantal voorleesboekjes , badspeeltjes, muziekmobiel, zonneschermen van woezel en pip voor in de auto,kraambezoekboek & babys eerste jaar van Pauline Oud, zwemband en een nachtlampje.
Heb nogal een grote familie die hecht is en kreeg van het weekend al enkele keren de vraag of we al cadeautjes wisten :)
<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5426

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 13 Okt 2013 23:01

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Ik zou vooral veel waardebonnen van de Hema, v&d (ook hele leuke babykleding) en van een babyspeciaalzaak bij jou in de buurt vragen.
En ik weet niet of er eventueel groepen samen een 'groot' cadeau willen geven maar een kinderstoel (wel bijzetten welke kleur), vervolg-auto-stoel groep 1. Of daar waardebonnen voor vragen (en dan aangeven voor welk doel).
Mocht je al een bankrekening hebben voor de kleine de rekeningnummer doorgeven dat mensen eventueel daar geld op kunnen storten (is bv in België vrij normaal, noemen ze daar een pamper-rekening).
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 752

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:01

Bericht 14 Okt 2013 09:28

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Ja daar zat ik ook al aan te denken aan waardebonnen, schrijf ik er gewoon bij op :)
En die van de kinderstoel is ook wel een goede die schrijf ik ook op, heb namelijk cadeautjes in allerlei prijzen er op staan.

Schrok net even wel, ging naar de wc kwam er een slijmpropje uit van 2 a 3 cm , heb gelijk de verloskundige maar gebeld want zat toch wel even in de stress. Gelukkig was het niks, kon wat gestolde afscheiding zijn... poeh gelukkig maar !
<<

Stokstaartje

Kwebbel

Berichten: 363

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:50

Bericht 14 Okt 2013 14:39

Re: Winter 2013/2014 mama's!

woow wat veel geschreven dames.
@Kajaka: LEUK kamertje!! Wij hebben ook 2 muren grijs en eikengrijze laminaat in de babykamer

@Uiltje: ja dan zou ik ook even schrikken hoor. Goed dat je gebeld hebt. Daar zijn ze voor en fijn dat het niets te betekenen had. Waauw zeg al een kaartje uitgezocht. Wou dat ik tijd had om me daar mee bezig te houden. Heb al amper tijd om hier te reageren haha. Moeten ook hoognodig naar een kaartje en naam kijken. Straks is de baby geboren en hebben we nog niets

@charlotte: ja en dan stond er zelfs nog ergens dat ze contact zouden opnemen voor een intake rond de 20ste week dus eigenlijk waren ze nog laat ook hahaha. Vervelend is dat het met je schoonouders. Je wilt ze niet voor de kop stoten omdat ze het allemaal heel goed en lief bedoelen, maar eigenlijk kun je het spul als ik je zo hoor meteen de kliko ingooien omdat het niet meer bruikbaar is. En juist omdat ze het zo lief bedoelen kun je dat ook nog niet over je hart verkrijgen

@All: ik heb net 2 afspraken gemaakt 1 voor een suikertest aankomende vrijdag en 1 voor een 3D/4D echo aankomende zaterdag. Helemaal zin in!!!!Die echo dan he die suikertest had ik liever overgeslagen hahaha
Afbeelding
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:09

Bericht 14 Okt 2013 15:46

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@stokstaartje, waarom krijg je een suikertest?
M:21072011
J :08012014
<<

Stokstaartje

Kwebbel

Berichten: 363

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:50

Bericht 14 Okt 2013 15:59

Re: Winter 2013/2014 mama's!

omdat ik bij de intake al een paar kilo gegroeid was en toen net boven een BMI van 30 uitkwam. 30.1 wel te verstaan :thumbdown:
Afbeelding
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:09

Bericht 14 Okt 2013 16:03

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Stokstaartje schreef:omdat ik bij de intake al een paar kilo gegroeid was en toen net boven een BMI van 30 uitkwam. 30.1 wel te verstaan :thumbdown:


aha, ik heb met de eerste bloedtest bloedgeprikt na de lunch en mijn suiker was 6.5. Nu wilde ze dus met 30 weken nogmaals prikken maar ik heb het geweigerd :P
M:21072011
J :08012014
<<

Anoniem6

Bericht 14 Okt 2013 16:24

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Happydobby, Klopt zijn jammer genoeg maar weinig lessen maar ze duurde wel 3 uur per les. Maar ik had het liever wat meer verdeeld gezien. Helaas herkenbaar van het maagzuur met name in de avond en nacht. Opzicht helpen mij rennies wel redelijk jou niet?

steep Jullie appartement stond te koop toch? begrijpelijk dat je geen babykamer gaat maken. Hopelijk wordt het snel verkocht!! Voor jou herkenbaar die pijn aan de navel inderdaad soms alsof het gaat scheuren. ik heb een navelpiercing gehad maar die heb ik al jaren niet meer in en voelt op plek van litteken erg pijnlijk aan.
De lessen zijn goed bevallen alleen jammer dat er zo weinig zijn. Alles wat ik geleerd heb spreekt mij wel aan en hoop dat ik het kan toepassen tijdens de bevalling. Moet de oefeningen eigenlijk meer doen maar ben er wat laks in.....
Had je al een afspraak gemaakt bij de acupunctuur?
Leuk dat je de baby zo goed voelt mijne is best rustig alleen minder voor jou dat zelfs beurs aanvoelt.
M.b.t de bevalling zou ik als ik jou was gewoon op dat moment beslissen waar jij je fijn en veilig bij voelt. Misschien vind je het heerlijk thuis en wil je niet weg maar misschien voelt het voor jou dan niet prettig en wil je liever in het ziekenhuis. Ik zou de optie open houden in jou geval:)

IsabelLeuk een meisje! Al lekker roze dingen geshopt?

Uitlje Ons kaartje komt van het uilennestje maar is aangepast aan onze smaak! Erg fijne service daar en ze passen gratis kaartjes aan naar je wens. Onze voorkant is anders dan het bestaande kaartje. Ik heb laats een topic geopend en daar kwamen ook veel sites in voor. Wij hadden bij Lilybird ook een leuk jongens en meisjes kaartje gezien.
Bij mij komt eind deze maand de intaker van de kraamzorg. Tijdens de intake wordt eigenlijk besproken wat je allemaal in huis moet hebben. De uren waar je recht op hebt. Zelf kan je ook wensen aangeven bijvoorbeeld een kraamverzorgster die niet rookt of geen stagiaire etc.

Stokstaartje Wat heb je al vroeg de intake gehad! Hier is dat altijd pas met 33/34 weken.
Hoezo krijg je een suikertest?

Kajaka Vervelend is dat als je s'nachts veel moet plassen ik heb dat ook. Slaap sowieso al weken slecht helaas:(
Mooi kamertje hebben jullie!

Charlotte Haha ja het is ook wel een beetje huiswerk dat geboorteplan schrijven maar ik vind het erg leuk om te doen.
Wij hadden op een site 2 proefdrukjes besteld en kregen wij gewoon een voorbeeld. Nu had ik vorige week 2 kaartjes laten ontwerpen en daar hadden we wel de namen opgezet en bij beide een ander gedichtje om te kijken wat we het leukste vonden staan. Maar ik denk dat als je via een gewone site een kaartje besteld gewoon een proefdruk ontvangen zonder je eigen gegevens.
Ik had het ook het idee wat slijmprop te zijn verloren maar het kan ook goed een prop gestolde afscheiding zijn. Ik heb ook nergens last van dus maak me er niet druk om.
Fijn dat ze iemand anders hebben gevonden om de trainingen te geven. Ik begin echt af te tellen naar mijn verlof echt knap dat je tot 36 weken wil werken!


Zo volgens mij heb ik iedereen gehad om op te reageren! Mijn kat is geloof ik erg nieuwsgierig wat ik hier typ want ze zit op mijn schouder mee te kijken. De andere ligt lekker naast mij. Ze zijn altijd al aanhankelijk maar nu willen ze altijd bij me liggen. s'nachts slaapt eentje op mijn buik en de andere naast mijn gezicht op het kussen.. En soms liggen ze beide op me. Niet altijd even prettig maar vind het zo schattig:)
Volgens mij begint de nesteldrang bij mij toe te slaan. Ik wil een hele andere inrichting we zijn maar begonnen met de eethoek te verplaatsen en andere accessoires. Eigenlijk wil ik ook een andere bank en de paarse muur in de woonkamer bruin of beige verven.... Ik bedacht mij vorige week ook om 23:00 s'avonds dat de box opgezet moest worden zodat ik daar een goed plek voor kon vinden omdat onze woonkamer klein is en zodat de katten eraan kunnen wennen. Mijn vriend heeft dit nog braaf gedaan en toen kwam ik tot de conclusie dat het toch wel veel plek in beslag neemt of hij hem weer wil afbreken maar dat vond hij toch iets te ver gaan haha :angel:
Afgelopen donderdag hebben we weer een medische echo gehad vanwege de afwijking en risico's die tijdens de combinatie test waren gevonden en alles was weer prima :cheering: Kleintje woog 1400 gram. Ze hadden ook weer een 3d echo gemaakt zal een foto onder het bericht plaatsen.
Net ook bij de verloskundige geweest en alles was prima. De kleine heeft net als mij ook een negatieve bloedgroep dus ik hoefde gelukkig geen spuit :thumbup:
Verder tel ik langzaam naar mijn verlof af kijk er erg naar uit omdat het zwaar en vermoeiend begint te worden. 10 november gaat mijn verlof in maar misschien plak ik er nog een paar dagen voor moet morgen even bellen erover.

*foto weggehaald omdat er mijn voorletters en achternaam op staat*
Laatst gewijzigd door Anoniem6 op 15 Okt 2013 12:25, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:09

Bericht 14 Okt 2013 16:44

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Die middelste is mooi penelope. :thumbup:
M:21072011
J :08012014
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 14 Okt 2013 16:47

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Happydobby schreef:Die middelste is mooi penelope. :thumbup:


Inderdaad. En... dare I say it... ik vind het wel een beetje een meisjesgezichtje. :dance:

Oh wee als ik het verkeerd heb. :( In dat geval, bij voorbaat sorry.
L2014 & H2017
<<

Anoniem6

Bericht 14 Okt 2013 17:07

Re: Winter 2013/2014 mama's!

mzcharlotte schreef:
Happydobby schreef:Die middelste is mooi penelope. :thumbup:


Inderdaad. En... dare I say it... ik vind het wel een beetje een meisjesgezichtje. :dance:

Oh wee als ik het verkeerd heb. :( In dat geval, bij voorbaat sorry.Haha dat zei een collega van mijn vriend ook echt een meisje! Over een aantal weken zullen we het weten of het een meisje is of een zoon met een vrouwelijk gezicht :razz:
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 752

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:01

Bericht 15 Okt 2013 16:43

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Heb gisteren de eerste bevallingscursus gehad was erg leuk :)
Ging de eerste les vooral over bekken oefeningen en wat ontspanningsoefeningen.
Was wel leuke groep, gemengd kwa leeftijd dus dat is wel leuk :) Aantal weten al wat het geslacht van hun kindje word en de jongens zijn duidelijk in de meerderheid ;) ben erg benieuwd naar ons wondertje.
Heb vandaag wel erg veel last van mijn onderrug, gisteren teveel gedaan en erg onrustig geslapen vannacht :(

@isabel , ik wil wel graag op de verloskamer bevallen ook als ik geen pijnstilling wil, voel me daar denk ik wat zekerder voor aangezien ik nogal een denker ben en soms iets te paniekerig word ;) dit geeft mij gewoon wat meer rust :)

@peneplope, Ok ja denk niet dat ik een stagaire er bij wil hebben ;) maar zijn wel even indd dingen om over naar te gaan denken. Grappig he van de katten , die van mij zijn ook zo aanhankelijk de laatste tijd. Eentje wil steeds op mijn buik liggen :P . Je vriend is er maar druk mee ;) Wel fijn dat je geen spuit hoeft te hebben !
En wat een mooie fotos ! :heart:
<<

Anoniem6

Bericht 15 Okt 2013 19:27

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Uiltje, Wat voor cursus doe je precies? Fijn dat de 1e les al leuk was!
Vervelend dat je vandaag veel last van de rug hebt dan moet je vanavond maar lekker bankhangen ofzo.


Ik ben heel blij want ik heb een bevalbad compleet met accessoires tegen een mooie prijs kunnen overkopen van iemand :cheering: Diegene is er zelf niet in bevallen en voor mij scheelt het wel wat geld!
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers