Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Winter 2013/2014 mama's!

<<

Kajaka

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2644

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:15

Bericht 30 Sep 2013 19:03

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Hier gaat het ook goed! Al ben ik s'avonds na een dag werken wel helemaal kapot. Lig nu ook kapot op de bank. Morgenavond mag ik weer naar de verloskundige. M'n moeder gaat eens een keertje mee. Die was helemaal blij.

Wij hebben de babykamer besteld en die komt vrijdag( en de box, kinderwagen en badje). Van het weekend hebben we 1 wand metallic grijs gesaust. Ben erg tevreden over het resultaat.

Ik ben van plan om na m'n verlof gewoon 32 uur te blijven werken. M'n moeder gaat oppassen en die is alle dagen beschikbaar straks. Daarnaast neemt m'n man waarschijnlijk ouderschapsverlof. Zodat hij 1 dag in de week bij de kleine is. Dan moet m'n moeder nog 2,5/3 dagen oppassen.
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 745

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:01

Bericht 30 Sep 2013 20:19

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Hier ook weer een berichtje, had afgelopen weekend vriendinnendag en we bleven allemaal slapen bij een vriendin.
Was erg gezellig maar was wel erg moe zondag. Zondag heerlijk even gefietst en door de stad gelopen :)
Vriendlief is begonnen met schuren zaterdag en het is hem heel erg mee gevallen, heeft de helft van het kamertje al af en gaat zaterdag het laatste deel schuren :D en dan keer avond alles witten en dan de stickers opplakken. Ben wel blij dat het hem is meegevallen had er stiekem wel een hard hoofd in :nerd:

Verder gaat het hier goed, moet woensdag weer naar de verloskundige voor controle en ga dit keer alleen aangezien mijn vriend moet werken en me moeder moet werken.

Ik heb nul uren contract en mag momenteel niet werken ivm agressie op de groep waar ik sta dit ivm eigen veiligheid. Werk in de gehandicaptenzorg, na mijn zwangerschap ga ik werken en past mijn moeder op als ze kan :) ze heeft ook aangeboden 1 vaste dag in de week te willen oppassen maar dit moeten we nog even bekijken hoe dit gaat lopen met mijn werk.
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 01 Okt 2013 10:09

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Uiltje; op wat voor groep werk je nu dan? Meer EMB?

Kajaka; fijn dat je je lekker voelt! Als alles binnenkomt is het zo leuk! Jij blijft nog veel werken zeg na je bevalling! Is dat iets wat je zelf wil of is het niet anders mogelijk met jou functie?

@All; pfff deze ochtend kan ik niet eens water binnen houden helaas. Poeeh ik heb hier echt geen zin in! Ik had vandaag een cursusdag, maar ik ben niet gegaan. Na mijn verlof maar inhalen..
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 745

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:01

Bericht 01 Okt 2013 11:41

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Steep, nee geen EMB het is intensieve gedragsproblematiek, veel een op een begeleiding. Ze hebben in het verleden gehad dat een collega die zwanger is in de buik is geslagen (gelukkig goed afgelopen) en nu mag je maar tot 16 weken op de groep staan of tot zolang het niet zichtbaar is dat je zwanger bent. Zelf ben ik nog wat stevig en ben vorig jaar veel afgevallen en droeg altijd wijde kleding dus het viel bij mij nog niet zo snel op ;)

Vervelend zeg dat je je niet lekker voelt! Ik heb dat ook al sinds vorige week, me maag voelt zo opgeblazen en soms maagzuur wat omhoog komt.. bah niks aan.
Vanavond hebben wij een cursusavond in het ziekenhuis Bevalling & Kraamtijd ben benieuwd wat dat inhoudt, volgende week hebben we ook een rondleiding door het ziekenhuis en daarna uitleg over borstvoeding. Kreeg via oud buurmeisje de tip dat het ziekenhuis hier bepaalde cursussen gratis aanbiedt voor zwangeren en ben wel benieuwd.
<<

Anoniem6

Bericht 01 Okt 2013 16:01

Re: Winter 2013/2014 mama's!

**
Laatst gewijzigd door Anoniem6 op 05 Jan 2014 18:18, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Kajaka

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2644

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:15

Bericht 01 Okt 2013 18:12

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Nee ik werk 32 uur als assistent afdelingschef in een supermarkt. Nouja ik heb een contract voor 32 uur. Daarvan moet ik er ongeveer 30 werken. Het is te verdelen over 3,5 dag. Zoals ik er nu tegenaan kijk lijkt me dat best te doen met de kleine. Misschien valt het me wel vies tegen, maar ik kan makkelijker naar minder uur dan dat ik er weer uren bij ga krijgen. Dus wil het eerst wel aanhouden.
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 01 Okt 2013 21:36

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Aah vandaar! Ik blijf de 20 uur werken dat ik al deed. Dat vind ik een prettig aantal uur.

De baby is mij flink pijn aan het doen! Ze ligt met de voeten naar beneden en ze schopt achter maar schaambeen. Het doet echt zo'n pijn en het wordt waarschijnlijk alleen maar erger. Dit herinner ik me totaal niet van Ruben.. Het doet gewoon echt pijn en de onderkant van mijn buik doet ook mega pijn. Dezelfde pijn als steken in je zij, maar dan constant en onderin mijn buik.. bleeh!
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 02 Okt 2013 13:57

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@ Uiltje: Hoe gaat het inmiddels met de misselijkheid? Ik hoop dat het niet aan heeft gehouden.

@ Happydobby: We hebben niet in Londen gestudeerd, we zijn er samen op de bonnefooi naar toe gegaan. We zijn er aardig geslaagd en hebben de mogelijkheid gehad om door heel Engeland te reizen. Ik zou heel graag terug willen, maar weet ook dat de ervaring niet gelijk zal zijn. De O2 is heel gaaf voor een show, ik ben er ook weleens naar Snow Patrol geweest. Hoe gaat het vandaag met je misselijkheid?

@ Penélope: vervelend dat je je beroerd hebt gevoeld. Wat fijn dat je nog maar een maand hoeft te werken. Ik heb nu vakantie, maar moet daarna nog 10 weken. Ik zie er eigenlijk best tegenop, maar ik weet zeker dat het voorbij vlíégt! Mijn man is bezig met de badkamer, maar het wil allemaal niet zoals hij dat voor ogen had en dat frustreert hem mateloos. Ik kan inmiddels wel weer naar de wc, maar die staat ook nog niet vast. Het is even doorbijten...

@ Isabel: op de helft (en een beetje) - gefeliciteerd! Leuk joh! Fijn dat het beter gaat met de harde buiken en dat je nu halve dagen werkt.

@ Ooh La La!: Gefeliciteerd - een meisje!

@ Kajaka: Ik ben ook (continu) zo moe en zeker na een activiteit. Ik kan nu wel weer slapen. Ik ga na het verlof ook 32 uur werken voor zolang ik dat werkbaar vind.

We zijn afgelopen weekend naar Londen geweest. Het was supergaaf en gezellig, maar ondanks dat ik heel zorgvuldig had afgewogen wat we wanneer zouden doen (en daar echt beperkingen in heb aangebracht), heb ik het heel moeilijk gehad en was ik super vermoeid. Het is zelfs zo dat ik heb besloten om voor de bevallig niet meer weg te gaan.

Daarbuiten kreeg ik op dag twee enorme last van mijn billen/onderrug (beetje rond mijn stuitje). 's Nachts deden mijn heupen ontzettend pijn. Het zitten en opstaan deden me het meeste pijn. Het is net of ik al een enorme buik heb, zo moeilijk sta ik op (wat dus niet het geval is). Het gaat nu wel wat beter, maar ik kan gewoon niet rustig aan doen. Ik heb gisteren direct een afspraak gemaakt met de fysiotherapeut, ik hoop dat hij/zij een aantal oefeningen kan geven, waardoor ik niet dadelijk een ziektewet in hoef.

Gisteren hebben we ook een echo gehad, weer op de hogeschool. Van te voren zei ik gekscherend tegen de kleine: "Kom, we gaan die studenten flink voor de gek houden". In de eerste instantie lag hij te slapen en ik dacht bij mezelf: "Hee, dat was de afspraak niet" en warempel begon hij een partij te bewegen. Ontzettend leuk. Hij heeft nog meerdere malen laten zien dat hij écht een jongen is en de studenten konden geen liggingsbepaling doen want als ze het probeerden uit te drukken, bewoog hij en ging hij weer anders liggen. Het was ontzettend grappig. Zelfs de begeleider kon me geen (goede) foto meegeven haha!
L2014 & H2017
<<

Stokstaartje

Kwebbel

Berichten: 363

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:50

Bericht 02 Okt 2013 14:51

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@Charlotte: hahahaa hij luistert dus goed naar je!! Wat vervelend dat je zoveel pijn hebt gehad. Hopelijk helpen die oefeningen van de fysio!

@All: ik zou na de bevalling eerst 36 uur gaan werken, omdat ik het gevoel had dat dat moest ofzo i.v.m. de opleiding. Maar deze kan ik ook als 32 urige werkweek gaan doen. Dus heb toch besloten dat ik dat ga doen. Denk ik. Voelt een beetje als falen (ben perfectionistisch). Ook ik heb altijd pijn aan mijn rechterbekkenhelft. Ene dag erger dan de andere dag. Het nadeel is dus dat ik voor mijn gevoel niet naar een bekkenfysio kan, omdat ik het idee heb dat die alleen over dag werken en dan ben ik aan het werk of school. En heb nog maar 24 uur staan om vrij te nemen dus heb ook geen mogelijkheden om er voor vrij te nemen voor mijn gevoel, want wil ook nog wat uren achter de hand houden voor noodsituaties. Ook had ik bedacht om tot 36 weken door te werken, maar ook daar begin ik heel hard over te twijfelen. Omdat ik het zo druk heb met school en verbouwing ben ik bang dat ik straks niet goed uitgerust ben als ik tot 36 weken door werk. Vanavond moet ik weer naar de verloskundige en krijg ik een extra echo ter compensatie dat onze 20 weken echo niet leuk was. Ik wil eigenlijk nog steeds het geslacht niet weten, dus ben benieuwd of ik dat daar ook nog vol kan houden. En natuurlijk of de beeb het een beetje geheim kan houden. Niet dat we direct het geslacht vol in beeld krijgen hahaha.
Afbeelding
<<

Anoniem6

Bericht 02 Okt 2013 22:14

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Herkennen jullie dat je de babykleding af en toe gaat bekijken en opnieuw vouwen/sorteren!
Ik had vanavond weer eens zin om de kleding te bekijken en te sorteren. Dit is de garderobe van onze uk!

Afbeelding De broekjes en truitjes in maat 50 50/56 56

Afbeelding rompers gesorteerd op maat en mouwsoort.

Afbeelding
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 02 Okt 2013 22:55

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Halleluja wat heb jij een boel.. Ik moet nog beginnen met ruinte maken en de kleren van Ruben bij elkaar zoeken.
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Stokstaartje

Kwebbel

Berichten: 363

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:50

Bericht 03 Okt 2013 09:11

Re: Winter 2013/2014 mama's!

woow penelope wat al veel kleertjes zeg! Ik heb bewust nog niet zoveel gekocht, omdat ik mezelf ken en weet dat als ik het geslacht weet ik toch kleertjes voor een jongen of meisje heb hihi..Ik zie er wel hele leuke dingen tussen zitten! Ik herken je gevoel! Ik wil ook steeds alles weer opnieuw bekijken hahaha. Ik heb alleen alles nog in dozen en plastic zitten i.v.m. de verbouwing. Hopelijk zijn we daar snel mee klaar en kunnen we eindelijk ook de spullen in elkaar zetten!

@All: hier gister naar de verlos geweest en echo gehad. Wat was het fijn om weer naar ons hummeltje te kijken! Het is me gelukt om niet naar het geslacht te vragen haha. Tijdens de echo voelde ik de baby bewegen en een seconde later bewoog het beeld. Zoo bijzonder moment om te zien wat er in je buik gebeurd en je het tegelijkertijd voelt!
Afbeelding
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 03 Okt 2013 09:27

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Welke maten heb jij allemaal Penélope? Wat een garderobe zeg, maar wel leuk. Bij ons staat de kast nog niet, dus ik moet het doen met 3 plastic tassen en een rugzak. We hebben van maat 50 t/m maat 68, waarvan 80% zeker gekregen/tweedehands gekocht.

Oh trouwens, ik zie nu ook mijn buik af en toe bewegen (sinds de echo op dinsdag met 25+3). Meestal weigert hij als ik naar mijn buik zit te kijken, maar ik kan hem zo af en toe toch een beetje foppen haha! Daarnet zat hij tegen mijn duim aan te boksen/trappen. Zo ontzettend leuk!
L2014 & H2017
<<

Stokstaartje

Kwebbel

Berichten: 363

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:50

Bericht 03 Okt 2013 10:31

Re: Winter 2013/2014 mama's!

ja leuk he charlotte! Mijn buik beweegt af en toe ook! Mijn vriend heeft het ook al gezien...:D Ik heb tot nu toe alleen 1 shirtje in 50 viel redelijk groot en was niet meer in 56 en de rest allemaal in 56. Of de combimaat 50/56. Ow en een jasje/vestje in 62. Die was niet meer in 56, maar ik dacht hij moet toch over de kleertjes heen dus een beetje groter is niet zo heel erg. Ik heb kleertjes voor een week dus 7 complete pakjes. Ik dacht in de tussentijd krijg ik vast wel nieuwe van het kraambezoek en anders hoop ik zelf weer in staat te zijn om nieuwe te kopen hahaha.

Ik heb weer wat nieuws ben ik bang. Vannacht was ik wakker, omdat ik gevoel had heel nodig te moeten plassen. Dus ik naar de wc, komt er nog niet eens een volwaardige plas :thumbdown: Weer gauw naar bed gegaan was ik klaar wakker en kon gewoon niet meer slapen. Uur later weer gevoel te moeten plassen, weer bijna niks en giga honger dus maar even een toetje gegeten. Snel weer in bed gegaan, maar nog steeds klaarwakker. Dus heb lekker van half 4 tot 6.15 ofzo wakker gelegen en om 6.45 ging de wekker van mijn vriend en 07.30 van mezelf. Kortom ik voel me behoorlijk brak nu.

Hebben jullie al nagedacht over het bevallen? Zeg maar waar en hoe? En gaan jullie dit vastleggen in een bevalplan? Ik wil heel graag thuis bevallen middels een onderwaterbevalling. En het liefst zo veel mogelijk zelf doen, zelf aanpakken, als de situatie het toelaat pas later controleren enz...Heb gister even gevraagd en gelukkig doet mijn praktijk onderwaterbevallingen :cheering: Moet alleen zelf voor een bad zorgen dus die ga ik denk ik maar huren...
Afbeelding
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 745

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:01

Bericht 03 Okt 2013 15:07

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Penelope : ja zal foto plaatsen zodra het klaar is :)
Jeej jij hebt al veel kleding zeg, ik heb vergeleken met jou amper wat :P Ik loop ook wekelijks wel tussen de kleertjes te neuzen en recht te leggen ;)

Mzcharlotte : Misselijkheid houd nog wel aan af en toe, heb gisteren gevraagd bij de verloskundige en toen zei ze dat de baby tegen mijn maag aan drukte en daardoor kon het inderdaad voorkomen dat ik last heb van maagzuur. Weet nu iig waar het vandaan komt :)
Wel leuk gehad in Londen dus :D , wij willen ook nog weekendje weg voordat de kleine komt me vriend kiest en boekt wat dus ik laat me lekker verrassen .
Wat leuk zeg van de echo !

Stokstaart ; Ik ken het wij willen ook niet weten wat het word en denk als ik eenmaal weet wat het word ik los ga met kopen ;) Nu hebben we 4 a 5 pakjes in neutrale kleuren en we hebben wel een blauw en rose shirtje gekocht :)
Wat grappig dat je dat zo voelde en daarna zag, bijzonder hoor !
Dat van het plassen en slecht slapen heb ik ook 2 weken gehad , gelukkig daarna wel over gegaan maar slaap nu soms zo licht en ben dan eind van de middag helemaal gaar :P

All ; We zijn dinsdag naar een voorlichtingsavond over Bevalling en kraamtijd geweest, mochten ook nog even in de verloskamer kijken. Ze lieten allerlei plaatjes zien bij de powerpoint waarvan ik dacht wil ik dit wel zien :nerd: maar goed ben iig voorbereid :) Was wel een interessante avond en hebben we ook wel wat aan gehad . Gisteren ben ik nog bij de verloskundige geweest en hebben we het hartje geluisterd en heeft ze gevoeld hoe het kindje lag en zag er allemaal goed uit. Heb al een afspraak staan voor in november voor de groei echo en over 3 weken weer op controle :).
Ben net even bij de Kruidvat geweest vanwege de aanbieding op de voordeelkaart, heb twee pakken new born pampers gekocht. Nu ga ik denk ik morgen nog even naar de Etos want die heeft ze morgen ook in de aanbieding.

Ik wil graag op het ziekenhuis bevallen en heb nog niet echt nagedacht op welke manier ik wil gaan bevallen. Wanneer ga je eigenlijk het bevalplan bespreken ?
<<

Anoniem6

Bericht 03 Okt 2013 15:18

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Charlotte, dit is alleen maatje 50 en maat 56. 2 pakjes zijn combinatiemaat 50/56! Ik heb ook wel wat tweedehandse dingen denk 50% nieuw en 50% tweedehands. Hou erg van merkkleding en dat kan ik allemaal nieuw ook echt niet betalen zo is het wat leuker voor de beurs! Het is inderdaad ook erg veel wat ik heb maar ben dol op winkelen.
Schattig is dat als de buik zo beweegt hé!

Uiltje, ik ben ook geen goede graadmeter wat betreft kleding die je nodig hebt. Wij weten het geslacht overigens ook niet dus erna ga ik nog eens een keer los met roze of blauw :cheering:
Met 34 weken wordt het bevalplan/ de bevalling besproken.

Stokstaartje, Wij weten ook niet wat het wordt maar vind het wel handig om wat meer pakjes te hebben omdat ik vanuit het werk weet dat het snel vies wordt. Ik ben ook dol op kleding dus dat speelt ook wel mee...
Ik heb al over de bevalling nagedacht wist al voor de zwangerschap hoe ik het graag wilde! Ik ga thuis in bad bevallen en wil alles zo natuurlijk mogelijk daarom doen wij ook de cursus hypnobirthing is erg gericht op natuurlijke bevalling. Er zijn wel een aantal punten die ik anders wil dan een "standaard" bevalling! Bijvoorbeeld ik of mijn partner pakken het kindje aan, geen voortijdige syntoprik voor de placenta, partner kleed de baby aan, borstcreawl en zo zijn er nog een aantal dingen! leg alles vast in een bevalplan maak eentje voor de verloskundige en een nood mocht ik onverwacht in ziekenhuis terecht komen. Wij kopen een bevalbad omdat prijs met huren niet ontzettend veel scheelt en daarbij ik het luxe nest bad wil en deze is niet te huur.
<<

Stokstaartje

Kwebbel

Berichten: 363

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:50

Bericht 03 Okt 2013 16:38

Re: Winter 2013/2014 mama's!

wij hebben wel een beetje dezelfde gedachten geloof ik! Ik weet ook al jaaaren dat ik graag in bad wil bevallen! Ook die borstcrawl is iets wat mij heel mooi lijkt!
Afbeelding
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:09

Bericht 04 Okt 2013 13:33

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@penelope, ja het gaat snel, ik vind dit zelfs nog sneller gaan dan bij de eerste. beviel de eerste indruk van het ziekenhuis je?
jeetje, jij hebt veel pakjes, ik heb er nu 2 bijgehaald maar straks met de babywas zie ik wel wat ik wegdoe van de eerste.

@ohlalaa leuk een meisje!

@kajaka, fijn dat je moeder gaat oppassen.

@mzcharlotte, ook al bekkenklachten? is pijnlijk he,

@stokstaartje, ook al in bad bevallen, dat lijkt me ook wel wat.

Hier een rotnacht gehad, zoon wilde niet slapen, is voor het eerst sinds maanden, bij ons bed laten slapen maar daardoor sliep ik niet, ik heb vanavond nachtdienst en ik begin er tegenop te zien, ook al moet ik nog maar een paar keer.
Van de week bij de vk geweest, ligging was niet te voelen door mijn voorliggende placenta. verder was de vorige mijn antistoffen van mijn schildklier op het randje dus ik moet met 30 weken weer prikken, als hij dan hoger is betekend dit 48 uur in het ziekenhuis blijven vanwege controles bij ons kindje.
Hartje en baarmoeder waren verder goed en ik heb bandenpijn. bij de eerste nooit gehad. ik hoor zoon niet meer dus ik duik mijn bed in.
M:21072011
J :08012014
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 06 Okt 2013 09:10

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@ Stokstaartje: Hoe is het nu met je nachtrust?Ik heb wel nagedacht over waar ik wil bevallen, nl. het ziekenhuis, en bepaalde wensen wil ik wel vastleggen in een geboorteplan. Eigenlijk sta ik er verder een beetje 'go-with-the-flow' achtig in. Als we het bijvoorbeeld niet meer redden om naar het ziekenhuis te gaan, dan niet.

@ Uiltje: Wat leuk dat jullie nog een weekend weggaan. Weet je al wel wanneer? Ik ben nu wel klaar met reizen, ik vond het eigenlijk best zwaar. Ik weet niet wat je vriend in gedachten heeft en wat het budget is, maar ik zou wel de nadruk leggen op comfort oftewel een redelijke kamer met een comfortabel bed waar je je kan terug trekken als je het voor gezien wilt houden voor die dag. Fijn dat de misselijkheid verklaarbaar is. Ik heb ook wel het zuur vooral als hij wat actiever is, en maagpijn als ik me druk maak (stress of actief zijn) dus dat probeer ik nu te vermijden. Ik ben nooit echt misselijk geweest, maar die maagpijn is denk ik mijn vervanging daarvoor. Wow, jouw verloskundige praktijk is er vlot bij om een groeiecho in te plannen!

@ Penélope: Jullie hebben al aardig nagedacht over de bevalling zeg! Wat grappig dat de bevalling over minder dan vijf weken al wordt besproken, dan gaat het allemaal zo écht worden, denk ik. Als je geboorteplan vormen begint te krijgen, zou je deze dan eens naar mij willen pm'en? Ik denk dat er een aantal dingen zijn waar ik hetzelfde over denk en die ik niet moet gaan vergeten.

@ Happydobby: Het blijkt niet echt mijn bekken te zijn, gelukkig vertoon ik totaal geen bekkeninstabiliteits-kenmerken. Het is waarschijnlijk wel het gevolg van de 'versoepelings'-hormoon die je in de tweede helft van de zwangerschap aanmaakt in voorbereiding op de bevalling. Het probleem concentreert zich in mijn rug/bil (rechts). Afgelopen vrijdag heeft de fysio me aardig te pakken genomen; 'het kan wat beurs voelen', zei ze nog. Ik had een mega blauwe plek man! Maar toch vrijdag weer!
Wat vervelend dat je nu tegen nachtdiensten op begint te krijgen. Afgezien van de tijd van de dag dat je wakker moet zijn, leken nachtdiensten mij altijd rustiger/makkelijker dan dagdiensten, maar dat is niet zo?
Wat fijn dat met de baby alles goed is, maar wel balen van de bandenpijn en de mogelijke medische indicatie voor observatie. Of heb je daar niet zo'n probleem mee?

@ Alle andere meiden: Hoe gaat het bij jullie?

Ik heb me de afgelopen dagen onwijs rustig gehouden en dat was wel even lekker. Onze badkamer is eindelijk bruikbaar, maar er zijn nog wat details die gedaan moeten worden. Mijn man is er hard mee bezig. Hij is ook begonnen in de babykamer, maar feitelijk heeft hij alleen nog 'maar' de leidingen gelegd voor de extra electra. Wij hebben een 1940-flat, waarbij er maar één stroompunt in de slaapkamers was en de verplichting om bijvoorbeeld een tafellamp op die specifieke plek te zetten. We wilden niet met stekkerdozen werken (gevaarlijk) en in de toekomst bij verkoop is het ook wel handig dat er extra contacten zijn. Mijn man had eigenlijk klaar willen zijn met de badkamer en de muren van de babykamer, maar door vertragingen gaat dat niet lukken. Ik stress 'm daar totaal niet over, hij baalt er meer van dan ik. Dat komt te meer omdat hij nu elk weekend in ieder geval één dag moet klussen.

Maar... ik ben wel benieuwd hoe andere babykamers inmiddels zijn?! Hoe gaan de vorderingen daar? Foto's!!

Verder begin ik morgen weer met werken, dan is het nog maar tien weekjes! Ik vind het echt zo snel gaan ineens.

Gisteren was ik even gestresst want ik had vrijdag de baby naar mijn gevoel minder gevoeld, en zaterdagochtend kreeg ik geen contact. 's Nachts is hij erg rustig ook. Ik stond eigenlijk op het punt om de verloskundige te bellen, maar besloot nog even te wachten en toen werd hij dus actief. Nu begint hij ook pas weer te bewegen na een hele rustige nacht (en ik ben alweer een uur wakker). Maar dan verbouwt hij de boel ook wel hoor!

Ik heb trouwens nog twee algemene vragen (misschien weet jij het (nog) Happydobby?);
- Nieuwe kleding wordt gewassen voor gebruik. Tot welke maat of leeftijd moet je nieuwe kleding wassen? Voor mezelf doe ik dat eigenlijk niet. En wat van de tweedehandse kleding? Ik heb deze kleding gekocht/gekregen van mensen die ik ken.
- Hoeveel pakken luiers koop je van welke maat? Eén pak maat één, wat nog meer?
L2014 & H2017
<<

Stokstaartje

Kwebbel

Berichten: 363

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:50

Bericht 06 Okt 2013 12:49

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Het wakker liggen heeft hier gelukkig maar 1 nacht geduurd. Verder slaap ik naar mijn idee te licht en ben veel moe. Ik ben vreselijk toe aan vakantie maar heb er geen dagen voor dus dat wil niet meer. Ik zie er zo tegenop dat ik straks weer een aantal weken tot mijn verlof op de OK moet staan. Ik zou gewoon alle kleding wassen. Klaar is klaar en je weet ook niet hoelang het bij de bekenden al in de kast heeft gelegen i.v.m. stof. Luiers twijfel ik ook over. Heb nu 1 pak maat 1, maar dat lijkt me zo vreselijk weinig. Maar ja moet je dan nog een maat 1 erbij kopen of koop je dan een maat groter?
Afbeelding
<<

Anoniem6

Bericht 07 Okt 2013 20:54

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Wat blijft het hier maar stil meiden! Hoe gaat het met iedereen?

Habbydobby,
De indruk van het ziekenhuis was prima maar hoop er natuurlijk niet terecht te komen. Hoop gewoon lekker thuis in bad te bevallen en erna lekker met ons 3en het bed in te duiken :heart:
Ik heb ook veel last van bandenpijn met name als ik s'avonds in bed lig is erg pijnlijk met draaien.
Heb nu sinds een paar dagen ook constant pijn rond mijn navel. Op internet lees ik dat het van de banden komt herken jij het?
Wat vervelend dat je schildklierwaarde verhoogd is.

Mzcharlotte Fijn dat jullie badkamer ver klaar is. Knap dat je tot 36 weken door wilt blijven werken! Ja hoor ik zal je mijn geboorteplan sturen ga er binnenkort aan beginnen. Heb wel al de opzet in het klad opgeschreven maar moet het nog netjes uitwerken.
Mijn schoonouders komen in de herfstvakantie helpen met de babykamer afmaken. Het plafond moet bijgewerkt worden, de lamp ophangen en het wandrekje ophangen. De boom is besteld maar die zijn dan helaas nog niet binnen zijn omdat het op onze wens ontworpen is duurt de levertijd langer.
Ik heb ook wat tweedehands kleding maar doe gewoon alles wassen van te voren. Hoelang je het moet wassen heb ik eigenlijk ook geen idee van denk sowieso wel de eerste maanden.Babyhuidjes zijn zo kwetsbaar. Voor mijzelf was ik ook niet van tevoren hoor!


Met mij gaat het wel oké! Merk nu echt dat het stukken zwaarder wordt met tillen en bukken. Veel last van mijn banden en maagzuur. Nu gelukkig een paar dagen vrij!
We hebben net de proefdrukken van de geboortekaartjes besteld hebben er iets aan laten aanpassen. Ben eens benieuwd! Via een andere site die ik had uit het topic wat ik heb geopend ook een proefdruk besteld.
Vorige week onze laatste les hypnobirthing gehad toch wel jammer dat het maar 4 lessen waren.
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 07 Okt 2013 21:19

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Ja erg stil haha!
Penelope; ik herken je klachten over je navel! Poeeh! Alsof mijn navel scheurt :s. Schijnt ook dat de huid bij je navel erg gevoelig is. Wij zijn nog niet over het kaartje uit, nog teveel opties. Maar eigenlijk wil ik het volgende week wel klaar hebben. Hoe zijn de lessen bevallen?

Stokstaartje; ik was ook alle kleertjes en strijk ze ook. Dat moest bij Ruben, strijken ivm bacteriën. Volgend mij heb ik dat rond week 35 gedaan. Sowieso in mijn verlof. Ik heb nu trouwere 4 midpakken maat 1. 1 pak van pampers er 3 van de kruidvat. Ik kan me namelijk herinneren dat ik pampers vond stinken, maar die van de kruidvat wat stug vond.. De kruidvat kan ik makkelijk ruilen voor een maat groter en dan haal ik gewoon pampers.

Over het bevallen ben ik nog niet uit. Bij Ruben ben ik uiteindelijk in het ziekenhuis bevallen en daar kwamen ze erachter dat hik een sterrenkijker (ipv dat het kindje naar je rug kijkt zoals het hoort, keek hij naar mijn buik) en had het weleens anders kunnen aflopen. Maar mijn man wil graag dat ik thuisbeval, dat vind hij mooier, prettiger. Ik weet het dus nog niet.

Hier gaat alles zo zo. Als ik me rustig houdt gaat de dag prima! Alleen wel elke avond een steenharde buik, samen met dat ik me heel paniekerig voel. Niet relaxt maar ik had dat ook bij Ruben dus ik maak me geen zorgen. Verder ga ik eens kijken hoe het zit met acupunctuur. Tegen de misselijkheid en de pijn in mijn bekken. Baat het niet dan schaad het niet in dit geval denk ik.

De baby laat zich trouwens goed voelen, ik voel me (nu al) echt beurs.
Hier trouwens geen sprake van een babykamer. De baby komt bij ons op de kamer de eerste paar maanden. En het liefste krijgt de baby een eigen kamer in ons nieuwe huis. Anders gaat hij bij Ruben op de kamer.
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3612

Geregistreerd: 08 Sep 2013 10:40

Bericht 09 Okt 2013 09:02

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Even een kort berichtje van mijn kant: we hebben de 20 weken echo gehad en we krijgen een meisje :cheering: Alles zag er helemaal goed uit gelukkig! Ik zal van de week even op iedereen reageren. Fijne dag allemaal!
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 745

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:01

Bericht 09 Okt 2013 14:10

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@mzcharlotte, ja kijken er ook naar uit :) We willen in november gaan , we zijn nog aan het rondkijken. Ja ik wil ook een goed bed en een badkamer waar de douche het liefst niet in het bad zit ;). Ja misselijkheid is gelukkig bij vlagen dus dat scheelt wel. Ja ze waren er vroeg bij want ik had aangegeven dat dan mijn vriend ook mee wou en ze hebben die maand maar beperkt avondspreekuur en ze hadden nog een tijdstip open staan dus ze heeft meteen voor mij vast gezet :) vond ik wel fijn dat ze daar zelf mee kwamen.
Wel fijn dat de badkamer opschiet, en ach komt vast allemaal wel goed :D .
Fijn dat je de baby dan toch gevoeld heb, ik heb dat soms ook wel maar de verloskundige zei dat het na de 28ste week echt dagelijks moet voelen en dat het nu af en toe nog wel eens voor kon komen dat je aantal dagen niks voelt.. maar toch maak ik me dan ongerust :nerd:
Heb jij al fotos van de babykamer? :D Wij willen deze maand de babykamer af hebben dus zodra hij klaar is zal ik hier fotos neerzetten :D
Ik heb 2 pakken van maat 1 , hoorde van mijn schoonzus dat er per dag ongeveer gemiddeld 6 luiers per dag doorgaan . Heb ook al een pak van grotere maat en haal er misschien vrijdag nog een bij (etos heeft ze dan voor 4,99).


@stokstaartje, ja erg is dat he die vermoeidheid :( Kun je niet aangeven dat je andere werkzaamheden doet dan op de OK staan?

@Penople, wij moeten ons ook nog verdiepen in de geboortekaartjes, maar eens keer voor gaan zitten dan :).
Nog aanraders voor sites eventueel?

@steep , Vervelend zeg van je buiken, maar rustig aan doen ! Wie weet helpt de acupunctuur voor je :)

@Isabel, leuk zeg ! Geniet er van en nu kun je lekker veel meisjeskleren gaan shoppen !

Hier gaat het verder wat goed, mijn buik begint nu echt te groeien :) Erg leuk om te zien, moet wel zeggen dat ik moet wennen om je buik te showen aangezien ik normaal altijd mijn buik wou verbergen :nerd: maar ben wel trots op mijn buik nu !
Van het weekend nichtje te logeren gehad van 3,5 jaar , tjonge wat waren wij gesloopt zondagavond :D maar het was erg gezellig !
Ben vandaag gebeld door de kraamzorg en ze willen komen voor een kennismakingsgesprek eind deze maand, hebben jullie deze al gepland staan? En wat moet ik eigenlijk ervan verwachten heeft iemand daar een idee over? Kun je dan je wensen doorgeven wat je wil of niet wilt?
Gisteravond hebben we een rondleiding gehad in het ziekenhuis op de kraamafdeling en op de verloskamer, dit was erg interessant. Ook uitleg gehad over eventuele verdovingsmanieren tijdens de bevalling, weten jullie al waar jullie voorkeur eventueel naar uit gaat?
Komt zoveel informatie op me af soms dat ik door het bomen het bos niet ziet en in mijn omgeving zijn er nog niet veel kleine kinderen of moeders aan wie ik het kan vragen dus vind het fijn dat het via hier kan :D
<<

Stokstaartje

Kwebbel

Berichten: 363

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:50

Bericht 09 Okt 2013 14:34

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@Isabel: wat leuk isabel! En wat fijn dat alles er goed uit zag!!

@Uiltje: ik denk niet dat dat mogelijk is aangezien ik leerling ben dus juist op de OK moet staan. November begint in eerste instantie mijn omloopstage. Dus dan moet ik juist leren hoe ik omloop bij een operatie. Dus ben bang dat ze daar niet meer akkoord gaan, omdat ik dan in principe andere dingen doe waarvoor ik momenteel aan de slag moet.

Bij mij is de kraamzorg al geweest. Ze vragen je bijvoorbeeld hoe je huishouding is samengesteld, medicijnengebruik of je daar hulp bij nodig bent, huisdieren, allergieën, voorkeur voor een kraamverzorgster, of er een stagiaire mag komen tijdens de kraam tijd, of een stagiaire bij de bevalling mag zijn. Verder geven ze wat tips over kruiken controleren, kleertjes wassen, maxicosi proberen van tevoren zodat je weet hoe het werkt, vluchttas. En dat je klossen moet halen enzo.

Ik ben nog niet in het ziekenhuis geweest en weet ook niet of ik dat wel wil. Maar aan de andere kant dan weet ik wel een beetje hoe het gaat als ik wel naar het ziekenhuis moet. Pijnbestrijding heb ik nog niet over nagedacht omdat ik liever geen pijnbestrijding wil dus wou ik dat op me af laten komen. Wel doe ik de cursus samen bevalling en de volgende keer gingen we praten over de mogelijkheden van pijnbestrijding dus dat zie ik dan wel weer hahaha
Afbeelding
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers