Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Sollicitatietopic

<<

ellibre

Kwebbel

Berichten: 443

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:23

Bericht 25 Jun 2014 10:16

Re: Sollicitatietopic

Ik meld me hier ook, al is mijn situatie wel anders dan die van de meeste dames hier. Ik heb namelijk nog een baan maar ben op zoek naar iets anders. Het heeft heel lang geduurd om het te accepteren en toe te geven, maar het specialisme waarvoor ik in opleiding ben vind ik niet leuk genoeg meer om mee door te gaan. Dit weekend heb ik de knoop doorgehakt en een open sollicitatie geschreven aan een ziekenhuis waar een aantal collega's zeer enthousiast over waren. Ik heb hem gisteren gemaild en werd net gebeld dat ik volgende week vrijdag op gesprek mag komen. Heel spannend voor mij, ik geef er een hoop voor op, en dit ziekenhuis is ook wel echt mijn eerste keuze. Andere opties betekenen al gauw een uur of meer reistijd, nu kan ik op de fiets naar het werk.
<<

Jente

Kletskop

Berichten: 880

Geregistreerd: 02 Mei 2014 14:43

Bericht 25 Jun 2014 10:28

Re: Sollicitatietopic

Wickie schreef:Wow Whoop dat klinkt idd wat overdreven....wordt je designer ofzo?

Nee, daarom is het ook zo overdreven. Het is een baan als teamleider in de food-afdeling. Ik zou dan leidinggevende van zo'n 6 mensen worden en met hen de bistro/Swedish food market gaan runnen.
<<

ellibre

Kwebbel

Berichten: 443

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:23

Bericht 25 Jun 2014 13:55

Re: Sollicitatietopic

Dat is inderdaad wel erg overdreven, Whoop, ik zou me aan het lijntje gehouden voelen en me afvragen waar die andere gesprekken dan goed voor waren.
<<

Anoniem56

Bericht 26 Jun 2014 14:25

Re: Sollicitatietopic

Paar pagina's terug heb ik geschreven over dat ik hypotheekadviseur wil worden en ik keer wilde meelopen. Vanmorgen na het ondertekenen van de offerte de stoute schoenen aangetrokken en het gevraagd. De adviseur reageerde verbaasd maar positief, hij gaat het vragen aan zijn baas en belt me. Dus spannend! Ik hoop dat hij een goed woordje voor me doet en dat het mag.
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4568

Geregistreerd: 09 Feb 2014 15:55

Bericht 26 Jun 2014 15:00

Re: Sollicitatietopic

Cirene schreef:Paar pagina's terug heb ik geschreven over dat ik hypotheekadviseur wil worden en ik keer wilde meelopen. Vanmorgen na het ondertekenen van de offerte de stoute schoenen aangetrokken en het gevraagd. De adviseur reageerde verbaasd maar positief, hij gaat het vragen aan zijn baas en belt me. Dus spannend! Ik hoop dat hij een goed woordje voor me doet en dat het mag.


Stoer hoor! Ik hoop het ook voor je :)
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3180

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:35

Bericht 26 Jun 2014 22:28

Re: Sollicitatietopic

Ellibre: wat spannend: hou je bij deze evt nieuwe baan wel genoeg uitdaging over?
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Anoniem51

Bericht 27 Jun 2014 10:54

Re: Sollicitatietopic

Even een vraagje namens m'n vriend, hij is bezig met het schrijven van een sollicitatiebrief. Nu staat er in de vacature dat je je brief moet sturen naar persoon A (waarschijnlijk hoofd P&O, we noemen haar even mevrouw Jansen), maar dat je voor eventuele vragen terecht kunt bij persoon B, telefoonnummer **** (Laat zeggen, meneer de Wit, manager van het filiaal waar de vacature is). Welke aanhef is dan netter om bovenaan de brief te gebruiken? Alleen 'geachte mevrouw Jansen'? Of krijg je met 'geachte mevrouw Jansen, dhr/meneer (?) de Wit' meer credits, omdat meneer de Wit waarschijnlijk uiteindelijk ook voor een groot deel doorslag zal geven in het aannemen of afwijzen van je sollicitatie?
<<

Anoniem313

Bericht 27 Jun 2014 11:13

Re: Sollicitatietopic

Wat ik zou doen in zo'n geval is bellen (altijd bellen!) naar meneer de Wit met een inhoudelijke vraag over de functie. Bij de afsluiting van dat gesprek vraag je of je de brief nou aan hem of aan Jansen zult richten. En dan weet je het, en kom je in de brief hoe dan ook nog even terug op het zeer prettige telefoongesprek dat je hebt gehad.
<<

Anoniem51

Bericht 27 Jun 2014 11:23

Re: Sollicitatietopic

Dat is een idee, dank je!
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4568

Geregistreerd: 09 Feb 2014 15:55

Bericht 27 Jun 2014 11:58

Re: Sollicitatietopic

Caulfield schreef:Wat ik zou doen in zo'n geval is bellen (altijd bellen!) naar meneer de Wit met een inhoudelijke vraag over de functie. Bij de afsluiting van dat gesprek vraag je of je de brief nou aan hem of aan Jansen zult richten. En dan weet je het, en kom je in de brief hoe dan ook nog even terug op het zeer prettige telefoongesprek dat je hebt gehad.


Exact dit!
<<

ellibre

Kwebbel

Berichten: 443

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:23

Bericht 27 Jun 2014 13:20

Re: Sollicitatietopic

Rapa nui, ik verwacht er juist meer uitdaging in te vinden omdat het specialisme veel breder is dan wat ik nu doe.

Dundas, ik denk dat gewoon adresseren aan persoon A prima is, maar je kunt inderdaad altijd even bellen. Dan moet je vriend wel een paar relevante vragen hebben, anders kan het misschien juist in z'n nadeel werken.
<<

Anoniem301

Bericht 27 Jun 2014 16:47

Re: Sollicitatietopic

Hoi!

Ik heb een nieuwe baan, ben zo blij! Als Project Assistente.
Ik heb woensdag een eerste gesprek gehad, was een superleuk gesprek. Het zou 30 minuten duren en het gesprek duurde ruim een uur, dus dat was al een goed teken.

En gisteren een tweede gesprek gehad met de manager, ook weer een heel leuk gesprek, leuke manager ook.
Ook weer ruim een uur gekletst meer eigenlijk, en toen heeft hij de afdeling laten zien en me aan een aantal mensen voorgesteld.

Zojuist belde hij me en zei "Ja ik vond het wel zo netjes om je even persoonlijk te spreken. Helaas moet ik je mededelen (ik dacht, oh nee toch) dat ik de andere kandidaat af heb moeten bellen" haha ik schrok me rot! En binnen drie maanden wil hij me overnemen van het uitzendbureau. Ik zal 36 uur gaan werken, maar op vrijdag mogen we in de baas z'n tijd om 15:45 naar huis.

Het is wel iets totaal anders dan een secretariële functie, dus zal alles moeten leren, dat vind ik wel spannend. Mijn weekend kan in ieder geval niet meer stuk!
<<

Anoniem222

Bericht 27 Jun 2014 16:51

Re: Sollicitatietopic

Jaa zo leuk, volgens mij past dit echt bij je!
<<

Anoniem301

Bericht 27 Jun 2014 16:54

Re: Sollicitatietopic

Harrison schreef:Jaa zo leuk, volgens mij past dit echt bij je!


Oh ik hoop het zo! Voornamelijk wordt er met SAP (ken ik) en CRM (ken ik niet) gewerkt. Maar goed, gewoon goed opletten en alles opschrijven :smile:

Oh en ik moet 1 keer per jaar naar Duitsland of Parijs een weekend om een presentatie te geven en de uitjes zijn ook super, zo zijn ze bijvoorbeeld al een keer naar Euro Disney geweest met z'n allen en een overnachting, of een kookworkshop van Ramon Beuk met overnachting. Whoehoe!!!
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4568

Geregistreerd: 09 Feb 2014 15:55

Bericht 27 Jun 2014 17:04

Re: Sollicitatietopic

Wow Carrie wat leuk! Gefeliciteerd :)

Ik heb een nieuwe vacature gevonden en ik twijfel of ik zal reageren. Ik ben dus nog aan het afstuderen (eind augustus klaar). Mijn afstudeerrichting en interesse ligt in de bedrijfsmatige kant van de zorg. Deze functie is op een middelbare school. De functie is dus heel leuk, maar de branch ligt mij minder. Wat zouden jullie doen?
<<

Anoniem56

Bericht 27 Jun 2014 18:08

Re: Sollicitatietopic

Carrie, gefeliciteerd met je nieuwe baan!

Green Pepper: Tsja moeilijk. De vraag blijft natuurlijk, lijkt het je leuk? Heb je meteen werk nodig na je studie, of kan je ook wel even zonder? Dan zou ik wel reageren en anders niet.

Ik ben niet meer gebeld door de adviseur, kan wel janken :( Hij zei gisteren dat hij het aan z'n baas zou vragen, die hij nog wel zou zien die dag. Pfff, wat moet ik nou? Ik wil zó graag iets anders gaan doen en ik denk écht dat dit iets voor me is. Ik trek het ook gewoon echt niet meer op m'n werk, ga al een jaar met dikke tegenzin.
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:18

Bericht 27 Jun 2014 19:37

Re: Sollicitatietopic

Gefeliciteerd Carrie! En een baas met humor is altijd goed :smile:
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2630

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:20

Bericht 27 Jun 2014 20:35

Re: Sollicitatietopic

Carrie, gefeliciteerd! Klinkt als een erg leuke baan!

Cirene, wat balen dat je niet bent teruggebeld. Ik zou er zelf nog een keer over bellen denk ik, dan houd je het warm.

Ik ben ook weer druk met solliciteren, heb inmiddels meerdere dingen lopen. Gisteren ben ik naar een bedrijf toegegaan met mijn sollicitatiebrief, om hem persoonlijk langs te brengen (tip van het forum). Denk wel dat het een goede zet was, het leek wel een bedrijf wat hier open voor stond. Ik heb kort een praatje gemaakt met degene die mijn brief on ontvangst nam, helaas was de baas er niet want anders had ik daar ook wel even een praatje mee mogen maken zei ze. Dus hoop dat dat positief voor me uitpakt want het lijkt me een leuke baan!
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8072

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:36

Bericht 27 Jun 2014 21:43

Re: Sollicitatietopic

Fijn Carrie!! En leuk om te lezen Lookie, hoop dat het helpt!

Ik had vandaag een sollicitatiegesprek met een oude klasgenoot van de basisschool hahaha zo grappig!! Er zijn 5 kandidaten voor 2 dezelfde functies met evenveel uren. Was een leuk ontspannen gesprek. Hoop maandag een positief telefoontje te krijgen!!
30-04-2017
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2630

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:20

Bericht 28 Jun 2014 12:51

Re: Sollicitatietopic

Ik duim voor je Wickie!
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4568

Geregistreerd: 09 Feb 2014 15:55

Bericht 28 Jun 2014 12:57

Re: Sollicitatietopic

Cirene schreef:Green Pepper: Tsja moeilijk. De vraag blijft natuurlijk, lijkt het je leuk? Heb je meteen werk nodig na je studie, of kan je ook wel even zonder? Dan zou ik wel reageren en anders niet.Haha, dat is exact mijn dilemma. Mijn inkomen is niet noodzakelijk, nu redden we het ook op mijn vriend zijn inkomen. Ik weet niet of ik nu al moet reageren op functies die niet 100% matchen.
Ik denk dat ik maar gewoon reageer, want reageren is natuurlijk iets anders dan de baan direct krijgen ;)
<<

Anoniem301

Bericht 28 Jun 2014 12:59

Re: Sollicitatietopic

Bedankt voor de felicitaties! Ik hoop dat jullie allen ook snel een leuke baan vinden die bij je past. Heel veel succes!
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4568

Geregistreerd: 09 Feb 2014 15:55

Bericht 28 Jun 2014 13:00

Re: Sollicitatietopic

Oh, Cirene, misschien kun je in de loop van komende week nog eens bellen? Dan laat je blijken dat je het echt serieus meende!
<<

Siep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3506

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:43

Bericht 29 Jun 2014 10:10

Re: Sollicitatietopic

Wauw super Carrie, gefeliciteerd!
Oktober 2016 Juni 2018
Maart 2021⭐
<<

Anoniem78

Bericht 29 Jun 2014 15:09

Re: Sollicitatietopic

Ik heb vrijdag een sollicitatiebrief gestuurd op een vacature die ook die dag geplaatst was. Ik werd zaterdagochtend al gebeld door de directrice, ze was ff op school om wat te werken en zag mijn mail. Of ik woensdagmiddag op gesprek wil komen omdat ze zeer enthousiast is over mijn brief en cv. Ik werk nu in het speciaal onderwijs(cluster 4) en de vacature is voor het speciaal basisonderwijs. De directrice zei dat haar roots ook in cluster 4 liggen en dat ze heel positief is over mensen uit die tak. Ze bracht alles heel luchtig: woensdag gesprek met haar en 2 collega's, daarna laat ze me de school even zien, ik zou er sowieso een jaar fulltime aan de slag kunnen, eigen klas. Eventueel daarna een vast contract als het van beide kanten bevalt. En dat ik woensdag maar lekker mezelf moet zijn, dan komt het wel goed.....

Ik was echt aan het trippen toen ik de hoorn oplegde....dit zou TE mooi zijn. Fulltime baan in de woonplaats van mijn vriend(ik ga in de zomer bij hem intrekken) en ze is nu al zo rete positief. Ik merk wel dat ik een druk voel, ik moet mezelf nu wel bewijzen woensdag, dat ik echt zo goed ben als zij denkt :omg:
VorigeVolgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers