Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Sollicitatietopic

<<

Anoniem222

Bericht 19 Mei 2014 16:29

Re: Sollicitatietopic

Fijn lampenkapje! Succes!
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4568

Geregistreerd: 09 Feb 2014 15:55

Bericht 19 Mei 2014 22:52

Re: Sollicitatietopic

Filmpje is klaar, motivatie is klaar, cv is klaar....nu kan ik het dus versturen. Spannennnnnnd!
<<

Anoniem222

Bericht 20 Mei 2014 09:23

Re: Sollicitatietopic

Super spannend! Succes!
<<

Anoniem56

Bericht 20 Mei 2014 16:07

Re: Sollicitatietopic

Ik heb echt even jullie hulp nodig.. Ik heb een vacature gevonden, heel iets anders dan wat ik nu doe. Maar wel mijn droomrichting! Ik ben een paar jaar geleden ook begonnen aan een opleiding van de LOI in die richting, maar nooit afgemaakt omdat ik geen zicht op werk had en door de financieen. Inmiddels zou ik die opleiding wel kunnen afmaken en dat wil ik ook heel graag!

Maar hoe moet ik hier een goede brief over schrijven? Het is zo'n andere richting! Zeg maar een doktersassistente die financieel medewerker wil worden, zoiets :p

Hoe verwoord ik op een mooie manier dat mijn huidige beroep niet mijn ding is en dat ik mijn droom wil gaan waarmaken? Help!
<<

Anoniem185

Bericht 20 Mei 2014 17:41

Re: Sollicitatietopic

Cirene, ik zou gewoon duidelijk beschrijven wat jij hier nu ook vertelt. Dat je heel erg gemotiveerd bent, maar dat je eerder de kans niet hebt gehad dit te doen. Dat je deze kans heel graag zou krijgen en met beide handen aan zou pakken omdat dit je droom is.

Ik ben net opgebeld door de organisatie waar ik al voor werk, daar had ik een open sollicitatie gedaan. Er waren geen vacatures in de stad waar ik nu werk, maar een dorp er naast (dus een andere locatie van het verpleeghuis) had wel een vacature. Ik mag donderdag langs komen voor een gesprek en mag geen 'u' tegen die mevrouw zeggen. En ik moest mijn tomtom maar aansluiten want als je er nog niet bent geweest ligt het in the middle of nowhere aldus die mevrouw. Heb net gekeken maar de vacature staat nog niet online, dus ik denk dat ik een goede kans maak!
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4568

Geregistreerd: 09 Feb 2014 15:55

Bericht 20 Mei 2014 20:28

Re: Sollicitatietopic

Cirene, inderdaad gewoon je persoonlijke verhaal vertellen. De stappen die je al hebt ondernomen, waarom je de switch wilt maken, wat je geleerd hebt uit je huidige sector. Zulke dingen! Succes :)

Lampenkapje, klinkt goed, succes!
<<

Jente

Kletskop

Berichten: 887

Geregistreerd: 02 Mei 2014 14:43

Bericht 21 Mei 2014 14:19

Re: Sollicitatietopic

Cirene, gewoon solliciteren en in je brief uitleggen hoe het zit. Eventueel kun je vooraf ook al bellen met een vraag en als het een gezellig gesprek is even laten doorschemeren hoe graag je dit wilt.

Lampenkapje, succes!

Ik zit met een probleem. Mijn vriend en ik hadden allebei een baan, dat ging super enzo. Mijn vriends contract loopt in januari af en daarom hebben we besloten om dan op wereldreis te gaan. Ik zou dan ook mijn contract opzeggen. Maar... ik had het zo slecht naar mijn zin, dat ik heb besloten om eerder mijn contract op te zeggen en nu ben ik dus op zoek naar iets tot januari, want die reis staat al vast.
Nu belde er net een vrouw van een uitzendbureau dat ze een baan voor me heeft; een jaarcontract ivm zwangerschapsverlof! Ik wil haar niet vertellen dat ik in januari weg ga, want ik denk dat ze me dan niet wil helpen. Maar stel dat ik die baan krijg, dan vind ik het lullig dat ik na een half jaar moet opzeggen (dat kan wel gewoon, er is een maand opzegtermijn). Wat moet ik nu doen? Voor mezelf kiezen en die baan nemen? Of is dat te lullig tegenover het bedrijf die dan na een half jaar weer op zoek moeten naar iemand anders voor een half jaar?
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 4576

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 21 Mei 2014 17:54

Re: Sollicitatietopic

@ Whoop!... Baan nemen en dan in december een beetje aangeven bij het uitzendbureau dat het toch niet echt iets voor jou is of zo. Een leugentje kan best. Andersom liegen veel werkgevers ook van alles bij elkaar (bijv. voldoende werk terwijl dat er niet is achteraf etc..).

Het voordeel om juist dan via een uitzendbureau te werken. Ook jij mag en kunt besluiten om van de een op andere dag thuis te blijven en in principe hoef je daar ook geen reden voor te geven. Zij kunnen namelijk ook op elk moment besluiten dat je de volgende dag niet meer hoeft te komen werken.
<<

Anoniem56

Bericht 22 Mei 2014 06:34

Re: Sollicitatietopic

Spannend Lampenkapje, heel veel succes vandaag!

Ik heb m'n sollicitatiebrief verstuurd gisteravond. Nu dus maar afwachten...
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4568

Geregistreerd: 09 Feb 2014 15:55

Bericht 22 Mei 2014 09:05

Re: Sollicitatietopic

Goedzo Cirene :)

Whoop, ik zou het doen. Als ik in jouw positie had gestaan zou ik dezelfde twijfel hebben, maar egoistisch doen is nu misschien wel goed. Bovendien is opzeggen een van je rechten, dus ze kunnen behalve teleurgesteld niet echt boos zijn.
<<

ellibre

Kwebbel

Berichten: 443

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:23

Bericht 22 Mei 2014 09:48

Re: Sollicitatietopic

Ik zou me echt zeer onprettig voelen bij zo'n situatie en er niet aan beginnen.
<<

Anoniem222

Bericht 22 Mei 2014 09:56

Re: Sollicitatietopic

Oh ik zou dat gewoon doen. Het kan toch ook gebeuren dat je het gewoon echt niet naar je zin hebt en daarom eerder weggaat. Het is heel lastig om nu werk te vinden en zeker als je bij voorbaat al aangeeft dat het tijdelijk is. Dus ik zou nu zeker aan jezelf denken. Die werkgever vindt wel weer iemand anders.
<<

Jente

Kletskop

Berichten: 887

Geregistreerd: 02 Mei 2014 14:43

Bericht 22 Mei 2014 10:31

Re: Sollicitatietopic

Ik ben net bij dat bedrijf op gesprek geweest. Het was echt heel leuk, een IT bedrijf, dus vooral mannen. Maar er zijn 5 vrouwen en de sfeer is heel erg goed en gezellig.
Ze hebben nog een paar andere kandidaten en ze willen ook nog 2e gesprekken, dus ik moet afwachten of ik door ga naar de 2e ronde. Ik denk dat ik het doe als ik de baan krijg. Het is onder mijn niveau, dus ze kunnen denken dat ik verder ga zoeken en dan zou ik ook iets anders (en vast) kunnen krijgen. Dat is het risico met iemand aannemen die te hoog opgeleid is, dus ik moet me er inderdaad niet lullig om voelen.
<<

Anoniem185

Bericht 22 Mei 2014 16:19

Re: Sollicitatietopic

Ik ben aangenomen! Was een heel relaxed gesprek van 10 minuutjes, heel informeel. Eigenlijk was het gelijk goed. Ik moest voor de formaliteit nog een paar casussen oplossen, maar ik kreeg te horen dat ik heel snel en goed reageerde er op. Het is dus geregeld.

Het is een jaarcontract voor minsten 24 uur, maar aangezien er langdurig zieken zijn kon het dat het een groter contract zou worden. Nog even afwachten!
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8472

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 22 Mei 2014 16:24

Re: Sollicitatietopic

Leuk Lampenkapje! Wat voor baan is het?
<<

Anoniem185

Bericht 22 Mei 2014 16:26

Re: Sollicitatietopic

Als basisverpleegkundige in een klein woonzorgcentrum met 60 bewoners en een kleinschalige groepswoning voor PG.

Super leuk, ze willen me wel eerst in deze baan een jaartje laten groeien en dan mag ik daarna naar het centrale gebied van de instelling zegmaar, waar meerdere groepswoningen zitten, revalidatie, somatiek en extramuraal etc.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8472

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 22 Mei 2014 16:28

Re: Sollicitatietopic

Super gaaf! Fijn dat er ook doorgroeimogelijkheden zijn.
<<

Jente

Kletskop

Berichten: 887

Geregistreerd: 02 Mei 2014 14:43

Bericht 22 Mei 2014 23:59

Re: Sollicitatietopic

Gefeliciteerd Lampenkapje!

Ik had een gemist gesprek en er was een voicemail ingesproken. Het was iemand van een bedrijf dat ze een gesprek willen. Fijn dat er nu eindelijk een beetje schot in een paar sollicitaties komt. Morgen dus even bellen om een dag en tijd af te spreken.
<<

Mezzoforte

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 468

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 23 Mei 2014 13:32

Re: Sollicitatietopic

Sarah1985, hoop dat jullie snel wat vinden. Kan me voorstellen dat deze situatie energie vreet.

Lampenkapje, wat een goed nieuws! Gefeliciteerd :D

Hier gaat het nog niet echt denderend. Wel weer aantal sollicitaties gedaan, en deze week ook weer door aantal recruiters benaderd. Maar ik geef gewoon eerlijk aan dat ik zwanger ben, dat zie je nu toch al een beetje als ik op gesprek zou gaan, tja en eerlijk is eerlijk veel bedrijven zitten er niet op te wachten een zwangere die nog maar een paar maanden kan werken aan te nemen. Maar ik blijf volhouden, wie weet kom ik nog wel ergens een leuke tijdelijke vacature tegen.
<<

Anoniem222

Bericht 23 Mei 2014 14:29

Re: Sollicitatietopic

Gefeliciteerd Lampenkapje!
Fijn Whoop!
Balen Mezzo.. Lijkt me ook lastig, zwanger solliciteren!

Ik heb de competentietest gehaald met de hoogst haalbare score. Dat is heel fijn maar ze hebben de vacature wel ingetrokken haha! Nou hebben ze me uitgenodigd om op gesprek te komen voor een andere (hogere) functie, heel leuk, maar ik weet niet of het echt iets voor mij is. Ik ga er sowieso heen en dan zie ik het wel!
<<

Jente

Kletskop

Berichten: 887

Geregistreerd: 02 Mei 2014 14:43

Bericht 23 Mei 2014 14:36

Re: Sollicitatietopic

Mezzo, gewoon doorzetten, er is vast iemand die kan bedenken dat je 'maar' zwanger bent en dat je na je zwangerschap een goede medewerker kunt zijn!
Harri, spannend! Waarom denk je dat die functie niks voor jou is?

Ik werd gebeld en ik mag dinsdag op een 2e gesprek komen. Helemaal leuk dus!
Dat bedrijf van de voicemail heeft nog niet teruggebeld, maar aangezien ze daar tot 11 uur 's avonds en ook zaterdagen werken kan het prima zijn dat ze nog niet eens begonnen is met werken. Hopelijk belt ze vandaag, ik vind het wel fijn om nog een 2e optie te hebben.
<<

Prosecco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1997

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:55

Bericht 23 Mei 2014 18:16

Re: Sollicitatietopic

Ik heb een dilemma: op een vacaturesite staat nu weer dezelfde vacature als waar ik een paar maanden geleden voor op gesprek ben geweest. Dat gesprek ging goed, voor mijn gevoel was er een klik maar ik was het niet geworden. Toen heb ik nog een mail gestuurd wat daar de reden van was en of het zin had een volgende keer weer te reageren. Daar heb ik helaas nooit antwoord op gehad. Dit kan komen doordat de man waarmee ik het gesprek had direct daarna op vakantie is gegaan, of ze hadden er gewoon geen zin meer in.
Maar de functie en het bedrijf lijken mij nog steeds super leuk. Het dilemma is dus: weer solliciteren of niet?
Als ik dan weer ga solliciteren wil ik eigenlijk een mail maken met dat ik al eerder op gesprek geweest ben en nu nog steeds geïnteresseerd ben, goed idee of niet?
<<

Anoniem185

Bericht 23 Mei 2014 18:20

Re: Sollicitatietopic

Ik zou dat inderdaad wel doen Prosecco, en misschien ook benoemen dat je het nog een keer probeert omdat je geen uitsluitsel hebt gekregen op je mail of je niet meer hoeft te reageren. En dat je dus nog steeds geïnteresseerd bent en het je een hele leuke functie lijkt. Dan kunnen ze zelf kijken wat ze er mee doen, toch?

Het kan een miscommunicatie bij hun zelf zijn geweest, dus ik zou het gewoon proberen als ik jou was!
<<

Anoniem56

Bericht 24 Mei 2014 13:10

Re: Sollicitatietopic

Gefeliciteerd Lampenkapje!

Prosecco, ik zou het gewoon proberen, niet geschoten....

Ik heb helaas al een afwijzing binnen van m'n sollicitatie, er waren kandidaten die beter in het profiel passen. Had het ook eigenlijk al verwacht. Alleen nou was ik gisteren bij m'n hypotheekadviseur (van een bank) en die zei opeens, wil je geen hypotheekadviseur worden? Je hebt er erg veel verstand van en we zoeken nog iemand! Nou is het grappig, want een vriendin van me werkt bij een andere grote bank en zij had het ook al eens tegen me gezegd. Dus misschien is dat wel een serieuze optie. Het ligt me inderdaad wel en heb er inderdaad al wel wat verstand van. Ga er nog eens over nadenken.
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4568

Geregistreerd: 09 Feb 2014 15:55

Bericht 24 Mei 2014 13:15

Re: Sollicitatietopic

Lampenkapje, wat goed en leuk! Gefeliciteerd.

Prosecco, ik zou het ook doen. Gewoon ook benadrukken dat je een fijn gesprek gehad hebt en dat het nog steeds jouw droombaan is. Misschien nog iets vertellen wat je in de tussentijd gedaan hebt? (Of is het heel kort geleden?) Eventueel kun je natuurlijk ook bellen, dat is wel sneller en duidelijker wellicht.

Cirene, jammer van je afwijzing, maar niet geschoten is altijd mis. Moet je voor hypotheekadviseur niet eerst een opleiding volgen? Of zou je dat vrij gemakkelijk kunnen doen?
VorigeVolgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers