Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Sollicitatietopic

<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2630

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:20

Bericht 25 Feb 2014 22:10

Re: Sollicitatietopic

Silly One en Lemon: Spannend!

Marley: Ik snap de frustratie helemaal, is ook erg herkenbaar!

Ik had dus anderhalve week terug gereageerd op een vacature die ik echt heel leuk vond. Vandaag belde Start (ging via hen): ik word het (waarschijnlijk) niet want ze hebben al een paar goede kandidaten waarmee ze ook al gesprekken voeren. Maar ze vonden me toch best goed bij de functie-eisen passen en dus wilden ze me niet meteen afwijzen maar 'bewaren' voor als het met die anderen toch niets werd, of voor als ze weer een soortgelijke (of andere passende) vacature hebben. Donderdag mag ik langskomen voor een gesprekje om te zien of ze nu of in de toekomst misschien toch iets voor me kunnen betekenen, een intake dus. Dus toch een beetje positief want de andere mensen hadden allemaal een afwijzing per mail gekregen. Ze kwam nu ook met een vacature aan, maar die was in de plaats waar ik eerder werkte en daar ben ik dus juist gestopt omdat dat -ivm met reistijd en zoontje- te ver weg was. En dat had ik haar net daarvoor verteld. Maar goed, het was goed bedoeld.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11243

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 25 Feb 2014 23:48

Re: Sollicitatietopic

Vandaag werd ik gebeld en morgen mag ik op gesprek komen. Op zich wel grappig dat ik pas na het gesprek in de mail las om welk vak het gaat. Het konden er twee zijn, maar ze kiezen toch voor wiskunde/rekenen ipv biologie terwijl ik beide heb gegeven. Het eerste gaat wel mijn voorkeur naar uit.

Lookie hopelijk biedt donderdag je een hoop duidelijkheid en kan jij het UZB ook duidelijkheid geven met betrekking tot jou eisen.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Anoniem238

Bericht 27 Feb 2014 10:54

Re: Sollicitatietopic

Dacht, laat ik maar weer is een reactie plaatsen in een topic met vele lotgenoten :palm:.

@ Harrrison, heb je nog gevraagd wat ze van je brief vonden?

@ Miss Energy, en inmiddels al wat gehoord? Hoop dat je snel duidelijkheid hebt!

@ Marley, balen dat je alsnog bent afgewezen. Heb je inmiddels al contact gehad met het uizendbureau of ze wel vacatures hebben die beter bij jouw profiel aansluiten?

@ Madam & Lemon, welkom in dit topic! In wat voor vakgebied zoeken jullie vacatures?

@ Silly One, heel veel succes vandaag met je gesprek :dance:!
Hoop dat ze daarna snel laten weten of je het geworden bent of niet...

@ Nigella, ben jij ook op zoek naar werk of inmiddels een baan gevonden? Op dit moment ben ik Linked In ook aan het ontdekken, ben bezig om er een proffesionele pagina van te maken.

@ Lookie, balen dat je het niet bent geworden. Wel fijn dat het uitzendbureau je in portefeuille wil houden. Succes vandaag met je intakegesprek!

Inmiddels ben ik nu een maand actief aan het solliciteren en 21 sollicitaties op gerichte vacatures verder. Heb nu nog 5 sollicitaties lopen (dus 16 keer afgewezen..) Gisteren nog een telefonisch sollicitatiegesprek gehad voor een vacature bij een uitzendbureau, ze vond mij geschikt, alleen de vacature werd al ingevuld door een stagiaire. Nu houdt ze mij in portefeuille.

Zit een beetje te twijfelen, in mijn woonplaats zoeken ze bij een groot bedrijf medewerkers voor de klantenservice (telefonisch) en daar kan je je via het uitzendbureau voor inschrijven. Nu loopt mijn huidige contract per 1 juni af en had ik met mijzelf de ''afspraak' dat ik als ik nog geen nieuwe baan heb per 1 mei, ik zou ga kijken naar vacatures bij callcenters / klantenservices (wil liever een meer uitdagende baan die beter past bij mijn HBO-opleiding en werkervaring). Maar nu kwam ik deze vacature tegen en die is per inschrijving. Zou ik mij wel inschrijven of toch wachten tot 1 mei met de kans dat ik iets leukers heb gevonden?
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2979

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 27 Feb 2014 17:21

Re: Sollicitatietopic

Ik hoor hopelijk deze week nog wat (is me wel toegezegd).

Moeilijk hè, vacatures zoeken die enigszins passen? Ik was in het begin heel kritisch qua vaardigheden waar een bedrijf om vroeg, of ik die wel had? Voldoe ik wel aan de eisen? Ik merk dat een aantal van mijn oud-studiegenoten praktisch nergens op schrijven omdat ze vinden dat het niet 'past'. Zelf lees ik de omschrijvingen onderhand wat ruimer en zie ik wel meerdere dingen die zouden passen...

De sfeer op mijn huidige werk ik echt af en toe om te huilen! Dan krijg ik een expert-vraag van de directeur en dan geef ik antwoord... en word ik gewoon niet serieus genomen; loopt hij naar een andere collega die hetzelfde zegt. Daarnaast is de communicatie echt brak: we zitten praktisch nooit meer fatsoenlijk bij elkaar en veelal gaat het via de e-mail. Vooral na vertrek van een medewerker (zonder overdracht) is de taakverdeling soms onduidelijk, maar volgens mij merkt de baas het niet eens! Een andere medewerker gaat nu ook afbouwen en vertrekt binnenkort. Het team wordt zo wel snel kleiner...
08/2018
05/2021
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2979

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 27 Feb 2014 18:13

Re: Sollicitatietopic

Ze houden zich heel netjes aan de afspraken, ik ben zojuist gebeld: Ik mag op een tweede gesprek!

Eigenlijk hebben ze 1 vacature, maar ik ben ook interessant voor een andere functie en wordt daar ook op voorgedragen. Het kan dus zo maar zijn dat ze 2 mensen aannemen! Komende woensdag heb ik drie keer een sessie van drie kwartier met diverse mensen. Ik ben benieuwd! Ik ben in ieder geval akkoord van mijn huidige werkgever dat ik woensdagmiddag vrij ben :D
08/2018
05/2021
<<

Anoniem54

Bericht 27 Feb 2014 18:55

Re: Sollicitatietopic

Ik heb reactie op mijn 1e sollicitatie. Ik ben niet uitgenodigd.

Misschien arrogant maar ik had dit niet verwacht. Ik heb best wel een goed cv! Helaas
Ik solliciteer trouwens via het buitenland, iemand enig idee of dit een nadeel is? Ik ben vaak in nl dus evt gesprekken zouden geen probleem moeten zijn.
<<

Anoniem186

Bericht 27 Feb 2014 19:44

Re: Sollicitatietopic

Lemon, misschien kan je die uitleg erbij zetten?


Ik heb gister ook weer gesolliciteerd. Lekker dichtbij huis en 22 uur per week verdeeld over 4 dagen. Dat zou perfect zijn, als dochter straks naar de basisschool gaat.
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2630

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:20

Bericht 27 Feb 2014 21:40

Re: Sollicitatietopic

Jans, klinkt perfect! Hopen dat je voor een gesprek mag komen.

Miss Energie: Goed nieuws! Zo te horen maak je echt een goede kans, wat fijn.

Lemon, wat jammer. Soms denk je inderdaad helemaal aan de eisen te voldoen maar dan is het blijkbaar toch niet goed genoeg. Ik vraag me dan vaak af hoeveel 'perfecte' sollicitanten er waren.

Boekenwurm, misschien gewoon inschrijven en mocht je toch wat anders vinden kun je het vast nog afzeggen. Misschien niet heel netjes, ik zou me zelf ook bezwaard voelen, maar meerdere lijntjes uitgooien is ook wel logisch als je werk zoekt, daar kan zo'n bedrijf vast ook wel begrip voor opbrengen.

Vandaag gesprek gehad bij Start. Ze vond mijn CV heel goed en ook goed aansluiten bij het werk wat ik zoek. Wel bleek deze intercedent over alleen callcentervacatures te gaan en dan vooral in een ander deel van de provincie. Ze vroeg me waar mijn voorkeur naar uit gaat (administratief) maar ik gaf aan het vrij breed te zoeken en dat ik de locatie momenteel belangrijker vind dan het werk op zich. Toen besloot ze mijn CV door te sturen naar een intercedent bij Start die over de adm vacatures gaat, én in een plaats dichterbij mijn woonplaats zit. Voor mij dus veel beter. Hopen dat ik daar ook nog een gesprekje kan hebben want aan dit gesprek had ik voor mijn gevoel niet zo veel,helaas.
<<

Anoniem186

Bericht 03 Mrt 2014 08:34

Re: Sollicitatietopic

Hebben jullie wel eens bij dezelfde organisatie tegelijkertijd meerdere sollicitaties gedaan?
De organisatie waar ik vorige week had gesolliciteerd heeft nog een vacature uit staan. Andere regio en andere functie. Maar ik wil daar eigenlijk ook wel op reageren.
Zal ik dat gewoon doen? En zal ik dat dan ook in m'n brief zetten?
<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5437

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 03 Mrt 2014 09:13

Re: Sollicitatietopic

Jans ik zou dat gewoon doen. En in principe hoef je dat niet in je brief te zetten lijkt mij.
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
<<

Anoniem215

Bericht 03 Mrt 2014 14:56

Re: Sollicitatietopic

@Boekenwurm, Eigenlijk solliciteer ik op van alles. Ik heb ruim 5 jaar als invaller in de zorg gewerkt maar geen diploma daarvoor. Ze vragen bij alle zorgvacatures om een diploma, helaas.
Ik heb de opleiding sociaal juridische dienstverlening gedaan, ik moet alleen mijn laatste jaar herkansen.
Ik werk nu als huishoudelijke hulp bij de mensen thuis. Maar dat is maar een paar uurtjes per week.
Mijn voorkeur gaat uit naar een administratieve baan.
Ik heb 1 dag via het uitzendbureau bungalow huisjes schoongemaakt en dat was pittig. Dat hou ik geen paar dagen vol.

@MissEnergy, succes woensdag.
@ Jans, ik zou het ook doen. Ik zou het niet per se in je brief vermelden.
<<

Anoniem186

Bericht 03 Mrt 2014 22:17

Re: Sollicitatietopic

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb net weer gesolliciteerd en het niet in m'n brief vermeld. Deze functie sluit veel beter aan bij m'n opleiding en ervaring. Het is alleen wel een stuk verder weg dan die andere.
Maar ik heb nu in ieder geval m'n kansen gespreid. Duimen draaien!
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2630

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:20

Bericht 03 Mrt 2014 22:45

Re: Sollicitatietopic

Spannend Jans!

Toevallig heb ik ook net 2 sollicitaties bij hetzelfde bedrijf gedaan (en ook niet in de brief vermeld), voor de eerste functie ben ik al min of meer afgewezen, ze hadden al gesprekken met een geschiktere kandidaat gehad. De andere functie, die me nog leuker lijkt, heb ik nog niets over gehoord dus ik wacht het af. Hoop echt dat ik op gesprek mag komen want het lijkt me een erg leuke functie bij een bedrijf wat me ook leuk lijkt. Vandaag nog een andere sollicitatie gedaan bij een winkel waar ik graag kom,daar hadden ze nu ook een vacature. Afwachten dus weer.
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3528

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 03 Mrt 2014 23:18

Re: Sollicitatietopic

Ik kan me hier inmiddels ook melden. Ik ben net afgestudeerd dus nu op zoek naar een baan. Nu eerst nog vacatures vinden waar ik uberhaupt op kan reageren :laughcry:
<<

Anoniem186

Bericht 04 Mrt 2014 09:08

Re: Sollicitatietopic

Lookie, lekker bezig!

Girli, succes! Wat voor werk zoek je?
<<

Anoniem238

Bericht 04 Mrt 2014 15:06

Re: Sollicitatietopic

@ Miss Energy, vervelend dat je in een niet prettige sfeer op je werk moet werken.

@ Lemon, ik herken die reactie dat je het niet verwacht had eigenlijk best wel. Elke keer weer als ik solliciteer, denk ik nu moet het toch een keer raak zijn (in 2010 80X een sollicitatie verstuurd en zit sinds februari 2014 ook al weer bijna tegen de 30 sollicitaties aan).
Geen idee of het voor een werknemer een bezwaar is dat je uit het buitenland solliciteert, als je de baan krijgt kom je toch weer in Nederland wonen?

@ Jans, top dat je weer gesolliciteerd! Klinkt als een goede baan, wanneer is de sluitingsdatum?
Ik heb regelmatig bij dezelfde organisatie op meerdere vacatures gesolliciteerd, wel met voor een vacature een eigen brief.

@ Lookie, jammer dat het gesprek bij Start een beetje tegenviel. Heb je inmiddels al meer gehoord of je op een andere vestiging op gesprek mag komen? Wel goed dat je meerdere sollicitaties hebt lopen.

@ Girli, welkom in dit topic! In wat voor sector zoek je werk?

Ben nu inmiddels officieel een maand aan het solliciteren en bijna 30 sollicitaties verder. Heb er nu nog 7 of 8 lopen...
Heb ook gereageerd op een interne vacature die vandaag is gesloten (ben extern bij mijn huidige werkgever) Helaas voor mij heeft er ook een interne kandidaat gereageerd, dus daar wordt eerst een gesprek mee gevoerd en als ze er met haar niet uitkomen, word ik uitgenodigd voor een gesprek.
Merk aan mezelf dat ik het emotioneel heel zwaar vind om constant afgewezen te worden en opnieuw te solliciteren met het vooruitzicht dat ik per 1 juni werkloos ben,,,
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3528

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 04 Mrt 2014 16:26

Re: Sollicitatietopic

Ik heb de opleiding T.oegepaste P.sychologie afgerond en ik kan eigenlijk in veel verschillende plekken terecht. Echter, omdat de opleiding zo nieuw is, bestaan er amper/geen vacatures waarbij naar mijn opleiding wordt gevraagd.
<<

Anoniem186

Bericht 04 Mrt 2014 16:41

Re: Sollicitatietopic

Boekenwurm, de sluitingsdatum is morgen en vanaf dan zou ik binnen 2 weken meer horen. Ik ben echt benieuwd. Ik voldoe aan alle eisen, maar er zijn er natuurlijk altijd die nog net wat meer ervaring hebben.
Poeh, 30 sollicitaties al! Je hebt je best gedaan! Hopelijk zit er gauw iets voor je tussen, nog voordat je werkloos raakt.
Ik ben sinds 1 januari werkloos en ik begin het echt zat te raken.
In welke richting zoek je?

Girli, dat ken ik inderdaad niet. Is dat hbo of wo? Heb je wel al wat ervaring in die sector opgedaan?
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11243

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 04 Mrt 2014 18:22

Re: Sollicitatietopic

Gesprek ging woensdag op zich wel goed, maar het was allemaal wazig. Snel gegaan, niet echt een beeld kunnen krijgen van de school vooraf omdat ik zelf niet echt gesolliciteerd heb. Vrijdag hebben ze denk ik gebeld ( anoniem) toen ik in de les zat maar ze hebben geen voicemail ingesproken. Dus ik kan ook niet terug bellen aangezien ik niet weet wie gebeld heeft. Nu is de school dicht vanwege de vakantie dus moet ik nog een week wachten op antwoord.

Verder meiden succes met solliciteren, ik blijf ook verder zoeken en ga niet op deze school wedden om het maar zo te zeggen.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3528

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 04 Mrt 2014 18:59

Re: Sollicitatietopic

Jans schreef:Girli, dat ken ik inderdaad niet. Is dat hbo of wo? Heb je wel al wat ervaring in die sector opgedaan?
Dat is hbo. Ik heb al wat ervaring qua stage, maar daar hebben ze geen plek voor me. Voor mijn afstuderen had ik een opdrachtgever in Amerika, dus helaas daar ook geen werkopties.

Hopelijk horen jullie snel wat S-O en Jans!
<<

Anoniem275

Bericht 05 Mrt 2014 23:20

Re: Sollicitatietopic

ik heb niet het hele topic doorgespit, maar wil iedereen in ieder geval heel veel succes wensen, ik hoop dat jullie gauw een (nieuwe) baan vinden!
zijn de meesten werkloos, of op zoek naar wat nieuws?

ik heb mijn brief net afgerond voor een nieuwe functie, ik lees 'm morgen nog eens na en ga 'm dan vrijdag versturen.
ik werk momenteel als verpleegkundige en ga solliciteren op een opleidingsplaats voor oncologie verpleegkundige (specialisatie). ik heb het prima naar mijn zin op het werk, dus als het niet wat wordt is het ook niet erg, maar dit is een kans die ik wil grijpen! ik ben heel benieuwd of ik op gesprek mag komen...
<<

Anoniem99

Bericht 05 Mrt 2014 23:40

Re: Sollicitatietopic

Ik zou meeschrijven hier, wil het feit niet dat ik alweer ben aangenomen door een detacheringsbureau waar ik een contract heb gekregen voor een jaar. Ik krijg sowieso uitbetaald, ook al lopen er geen projecten. Mijn huidige contract liep tot 20 mei, maar ik begin met ingang van 10 maart al met een project via dat detacheringsbureau.

Maar goed.. ik ben nog steeds niet afgestudeerd... *zucht*

Iedereen succes met solliciteren!! Ik hoop dat het geluk jullie kant snel op komt waaien. Ik stuur je alvast iets!
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3528

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 05 Mrt 2014 23:51

Re: Sollicitatietopic

Ik heb vanochtend gebeld naar een bedrijf om te vragen of een open sollicitatie op prijs werd gesteld en dat ga ik nooit meer doen. Er was geen interesse en dat geeft niet. Ik heb alleen niet mijn enthousiasme kunnen tonen en niet mijn gegevens achter kunnen laten. Volgende keer stuur ik gelijk een brief + CV. Dan kunnen ze me in ieder geval in gedachte houden voor wanneer er wel een vacature is.

Ik had nog een ander lijntje via iemand lopen, maar dat is ook vrijwel doodgebloed. Erg jammer!
<<

Anoniem186

Bericht 06 Mrt 2014 09:30

Re: Sollicitatietopic

Jammer is dat, girli. Korte lijntjes werken het beste. Ik kreeg een vacature van een vriendin bij haar op het werk. Dat was erg leuk werk, maar voor 32 uur en het is 5 kwartier enkele reis. Dat wordt me teveel. 5 kwartier enkele reis vind ik niet erg, maar dan niet meer dan 3 dagen. Ze wilden helaas niemand aannemen voor minder dan 32 uur.

Sienna, gefeliciteerd!! Wat fijn! Nu nog afstuderen!

Bubble, spannend, leuk!!
Ik ben idd werkloos.
<<

Anoniem238

Bericht 06 Mrt 2014 12:07

Re: Sollicitatietopic

Weer een paar daagjes verder, wat wordt er veel gereageerd in dit topic!

@ Jans, wat een lange reactietermijn, daar wordt ik altijd heel zenuwachtig van :eyes:. Ben heel benieuwd wat je te horen krijgt! Jammer dat de andere functie voor jou urentechnisch niet haalbaar is, wel lief dat je vriendin meedenkt!

@ Silly One, wat vervelend dat het sollicitatiegesprek zo warrig verliep. Irritant dat ze anoniem hebben teruggebeld en dat je nu nog zo lang moet wachten totdat je zelf terug kan bellen. Logisch dat je verder blijft solliciteren...

@ Bubble, stoer dat je een brief gaat versturen! Je hebt in ieder geval werk en dat solliciteert altijd makkelijker dan als je werkloos bent.

@ Sienna, dat gaat lekker snel, gefeliciteerd!! :smile: :smile: Ik ontvang graag wat geluk. :^^:

Dinsdagavond heb ik gesolliciteerd op een vacature en gisteren mocht ik al op gesprek komen. Het gaat om een administratieve vacature tot aan het eind van het jaar en ze mogen 3 mensen aannemen. Gisteren en vandaag zijn er gesprekken geweest met 10 mensen, van die 10 mensen mogen 4 mensen door naar het 2e gesprek aankomende dinsdag en uit die 4 mensen worden 3 mensen aangenomen en per 17 maart beginnen. Wordt vandaag teruggebeld of ik bij de laatste 4 hoor. De medewerkster van het uitzendbureau gaf mij een goede kans, maar het is altijd afwachten.
Spannend :palm: :palm:!
VorigeVolgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers