Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Sollicitatietopic

<<

oasis

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1040

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:03

Bericht 02 Jun 2015 20:13

Re: Sollicitatietopic

Ja inderdaad, het is fijn een back-up te hebben maar zou graag een leuke baan vinden. Wie weet, heb nog een maand!
Waiting for a change to set us free
Waiting for the day when you can be you and I can be me
Waiting for hope to come around
Waiting for the day when hate is lost and love is found
Waiting for a change - Christina Aguilera
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2693

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:55

Bericht 03 Jun 2015 16:03

Re: Sollicitatietopic

Pff ik kom mij ook maar hier melden. Op zich wel blij met mijn werkzaamheden en heb nog een half jaar een contract, maar ben er wel een.beetje klaar mee. Wil er verder niet over uitwijden, maar voel mij niet echt gewaardeerd, tijd om iets nieuws te zoeken! Net wel iets gezien, maar helaas maar 14-21 uur. Te weinig, maar misschien dat ik wel reageer, al is het maar voor de ervaring!
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6541

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 08 Jun 2015 14:53

Re: Sollicitatietopic

Iemand anders nog nieuws?

Ik wel. Bij een sollicitatie ben ik toch niet door naar de volgende ronde, dat was na het telefonische gesprek. Ze vonden me een goede kandidaat maar dachten dat de vorm van het werk niet bij me paste. Ik denk wel dat ze daarin gelijk konden hebben, maar toch jammer. Van een andere sollicitatie zou ik vorige week wat horen, maar dat gebeurde maar niet dus had ik hen gemaild, er stonden ineens nog andere gesprekken gepland en ze waren er nog niet uit, dus nu hoor ik als het goed is deze week wat. Ik verwacht echter niets meer daarvan.
Van het gesprek dat ik als eerste had had ik vorige week al telefoon gehad, de vacature zou voor vier dagen zijn, maar door fusies van afdelingen bleek het toch maar om twee dagen te gaan. Omdat het niet bepaald bij mij in de buurt was, hadden ze dus zelf maar de conclusie getrokken dat ze mij niet vroegen, ze vonden het niet eerlijk tov mij als ik zo ver zou moeten reizen voor twee dagen en bovendien mijn contract zou moeten opzeggen (maar dat ga ik sowieso doen want ik ben mijn werk echt heel erg zat). Ik heb toen aangegeven toch nog wel interesse te hebben (ik vond het juist wel relaxed, twee dagen ver heen en weer reizen vind ik prima, hoef ik er tenminste niet heen te verhuizen, want het zou niet mijn eerste keuze zijn qua woonomgeving zeg maar), dus dat ze mij alsnog mochten benaderen als ze van gedachten zouden veranderen. Had ik niets meer van verwacht, maar vandaag belden ze toch nog, of ik toch voor een tweede gesprek wil komen, en dat ze echt serieus zijn en dat HR daar ook bij zit voor de arbeidsvoorwaarden. Spannend dus! Ik heb dat gesprek volgende week. Ondanks dat het dus maar twee dagen is ben ik er wel heel blij mee, want het is een hele goede kans en het staat sowieso supergoed op mijn cv. Alleen ben ik nu dus nog even een beetje in shock, want dit had ik niet meer verwacht! :banaan:
Bij het werk op projectbasis heb ik overigens de eerste uitnodiging voor een project al binnen! Ook leuk, alleen moet ik dan nog even kijken of dit specifieke project te combineren valt. Zou wel fijn zijn, want dan kweek ik daar wat goodwill en kan ik dat er naast gaan doen om wat meer uren te maken.
Oh en donderdag heb ik dus ook nog een gesprek staan, dat zou ook voor 1 of 2 dagen maar zijn, maar wel helemaal aan de andere kant van Nederland tov die baan van dat tweede gesprek (ik woon heel centraal dus ik solliciteer over bijna heel Nederland), dat zou qua aantal uren natuurlijk heel handig zijn, maar qua locaties niet echt. Maar ik ga er zeker nog wel heen, ben wel benieuwd!
<<

Ilovethe90s

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3152

Geregistreerd: 03 Sep 2013 22:14

Bericht 08 Jun 2015 15:18

Re: Sollicitatietopic

Kijk Mizz_S, dat is een aangename verrassing! Succes met je gesprekken!

Hier ook weer goed nieuws; a.s. donderdag heb ik ook een sollicitatiegesprek. De afgelopen tijd vooral veel afwijzingen gehad (soms wel 250 reacties op een vacature, vorige week zelfs eentje 700!). Dit lijkt me echt een hele leuke baan, is voor 2 dagen per week en qua dagen ideaal (ma & di).
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6541

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 08 Jun 2015 15:55

Re: Sollicitatietopic

Ilovethe90s, wow 700 reacties! Dat is gewoon bizar. Ik heb ook al wel vaak afwijzingen gehad waarbij er heel veel (200 ofzo) mensen hadden gereageerd, maar 700 is wel heel extreem. Maar wat fijn dat jij ook een gesprek hebt, succes alvast!
<<

Anoniem205

Bericht 08 Jun 2015 16:00

Re: Sollicitatietopic

Hier helaas ook alleen maar afwijzingen, met als nietszeggende reden dat ik niet aansluit bij het functieprofiel. Dan denk ik: heb je mijn brief en CV wel bekeken... Maar goed, dat houd je altijd. Nu dus weer verder zoeken en ik heb er totaal geen zin in!
<<

Anoniem147

Bericht 08 Jun 2015 16:01

Re: Sollicitatietopic

Super fijn Mizz_s en Ilovethe90s!
Hopelijk zijn jullie straks allebei aan de slag bij een leuke werkgever!

Ik kom echt niets tegen. Vorige week werd ik gebeld door een uitzendbureau dat ze iets hadden. Dus ik was langs geweest om te kijken of het iets was. Ze vonden mij heel geschikt maar ik vond de functie echt niet bij mij passen. Het was ook maar tijdelijk tot september en verplicht 36 uur. Nou vind ik dat laatste niet zo heel erg tot september (daarna start mijn studie) maar dan wil ik dat wel op een plek waarbij ik denk dat ik dat ook volhoud. Hier was het 36 uur lang alleen maar klanten bellen en afspraken inplannen. Ze zochten ook iemand die niet op haar mondje was gevallen en ik presenteerde mijzelf alsof ik wel dat type was. Het ding is dat ik helemaal niet zo ben!

Ik baal er soms best van dat mensen door mijn spontaniteit denken dat ik heel commercieel of gehaaid ben want zo zie ik mezelf totaal niet. Ze vroeg nog waar mijn interesse wel lag en dat zou ze in mijn dossier schrijven. Ik gaf ook nog aan dat ik gesolliciteerd had op een andere functie van hun (voeding rondbrengen in het ziekenhuis) maar daar krijgen studenten psychologie/pedagogiek etc. voorrang. Ze had nog wel een functie als beddenwasser maar dat zou echt niet bij mij passen. Veel te eentonig en afgezonderd. Het kwam er op neer dat ik niet tussen die personen die daar werkte paste. Nouja, dat vind ik ook wel weer heel belangrijk haha.

Al met al weer terug bij af. Wel een leuk gesprek gehad, dus ik hoop dat als ze een nieuw project of iets hebben ze aan mij denkt ;) Ik solliciteer dan natuurlijk sowieso, maar het zou leuk zijn als ze mijn CV herkent.
<<

Madame Butterfly

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 794

Geregistreerd: 10 Sep 2013 16:12

Bericht 08 Jun 2015 16:06

Re: Sollicitatietopic

Is die Visual Merchandiser vacature ook niks geworden, Marni of gewoon geen nieuws?
<<

Anoniem147

Bericht 08 Jun 2015 16:13

Re: Sollicitatietopic

Madame Butterfly schreef:Is die Visual Merchandiser vacature ook niks geworden, Marni of gewoon geen nieuws?


Niets van gehoord :thumbdown:

Ik zag er nu ook eentje bij ZARA maar daar heb ik al 2x eerder op gesolliciteerd (een jaar geleden en 1,5 jaar geleden) en beide keren niets gehoord. Ik heb eigenlijk ook geen 'zin' meer om hier mijn tijd aan te besteden. Er staat verder ook geen nummer bij om te bellen. Alleen een solliciteer knop. Heel flauw vind ik dat.
<<

Madame Butterfly

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 794

Geregistreerd: 10 Sep 2013 16:12

Bericht 08 Jun 2015 16:16

Re: Sollicitatietopic

Jammer! Ik denk dat je er heel goed in zou zijn en het ook leuk zou vinden. Je hoeft er ook niet commercieel gehaaid voor te zijn, maar wel commercieel inzicht hebben en dat heb je, denk ik, wel. Zou 't toch nog eens bij Zara proberen, you never know!
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7085

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 08 Jun 2015 16:21

Re: Sollicitatietopic

Idd gewoon proberen! Niet geschoten is altijd mis :ja: wie niet waagt wie niet wint.
<<

Anoniem205

Bericht 10 Jun 2015 20:44

Re: Sollicitatietopic

Marni: nee heb je, ja kun je krijgen ;-) Heb je op dit moment werk?
Tabbie, hoe gaat het bij jou? Jij wilde toch naar een ander vakgebied? Lukt het een beetje met het schrijven van motivatiebrieven?

Hier zijn al mijn sollicitaties op niks uitgelopen. Al heb ik van 1 nog niks gehoord. Maar verwacht niet daar überhaupt nog iets van te zullen horen.

Ik werd vandaag via-via benaderd voor een tijdelijke interim klus. Daar hoop ik morgen meer over te horen, want dat zou eventueel betekenen vrijdag op gesprek en maandag starten. Daarnaast heb ik een functie hier bij huis gevonden. Ik had in februari al eens bij hen gesolliciteerd, maar de functie was te licht (veel te veel administratie) en nu komt er een functie voor 3 dagen per week die echt perfect zou zijn. Vlakbij huis (fietsafstand). Heb de recruiter een mailtje gestuurd of ze wil dat ik een nieuwe motivatie stuur, of dat mijn motivatie van februari voldoende aanknopingspunten vormt om nog eens met me in gesprek te gaan.

En gisteren werd ik ook nog via-via benaderd voor een functie, die officieel nog niet bekend is maar wel uitgezet gaat worden. Ook op fietsafstand. Mijn berichtjes op LinkedIN dat ik een nieuwe opdracht zoek per direct werkt dus toch wel ;-)
<<

Anoniem205

Bericht 12 Jun 2015 12:01

Re: Sollicitatietopic

Ik heb zojuist met een recruiter gesproken en ga as woensdag op gesprek voor een nieuwe interimklus. Spannend! Is een onderwijsinstantie, dus een heel andere CAO. Wel een leuke klus lijkt het me, orde op zaken stellen ivm langdurige ziekte. Fingers crossed dus! Verder niks lopen, helaas..
<<

Ilovethe90s

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3152

Geregistreerd: 03 Sep 2013 22:14

Bericht 12 Jun 2015 20:36

Re: Sollicitatietopic

Wat jammer dat je geen geschikte vacatures tegenkomt Marni. Ik vind vacatures zonder contactgegevens ook irritant. Vaak hoor je inderdaad helemaal niks van die bedrijven. Zo jammer.

Oreo, balen zeg! Ik hoop dat er snel iets leuks op je pad komt.
En succes woensdag!

Mijn gesprek is verzet naar volgende week. Ze hadden me verkeerd ingepland.

Daarnaast kreeg ik nog een mail van een bedrijf dat ze mijn gegevens even achter de hand houden en dat ik binnen 2 weken meer hoor. Heb bedankt voor de terugkoppeling en gezegd dat ik hoop dat de volgende mail een positief bericht bevat.

Gisteren werd ik via een vacaturesite benaderd door een directeur van een bedrijf en hij stuurde me een vacature van zijn bedrijf door. Vandaag telefonisch contact gehad en daarna gesolliciteerd.

Nu de komende weken wachten op goed nieuws...
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6541

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 15 Jun 2015 20:11

Re: Sollicitatietopic

Jeej, ik heb de baan! :cheering:
Het is 'maar' 0,4 fte, dus twee dagen. Maar aan de telefoon zei ze dat het om 3 fte ging, dus ik heb er nog wat bij weten te praten! En het salaris is ook niet bepaald verkeerd, het officiële bod krijg ik nog, maar ik ken de salarisschaal en ik heb al zitten rekenen, en ik ga er nauwelijks op achteruit, zelfs met het laagste salaris uit die schaal, terwijl ik nu gemiddeld 3,5 dag werk. Het werk lijkt me ook echt heel leuk, ik heb er echt zin in. Ik ben blij! :smile:
<<

Anoniem122

Bericht 15 Jun 2015 20:19

Re: Sollicitatietopic

Gefeliciteerd Mizz_S! Wat voor werk ga je doen?
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6541

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 15 Jun 2015 20:33

Re: Sollicitatietopic

Ik doe het even met puntjes, en liever niet quoten want ik wil het weer weg kunnen halen ivm privacy, maar do.ce.nt op een h.bo.
<<

Anoniem122

Bericht 15 Jun 2015 20:35

Re: Sollicitatietopic

Tof! En wat fijn dat je kwa salaris niet zoveel in hoeft te leveren nu je 1,5 dag minder gaat werken!
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6541

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 15 Jun 2015 22:37

Re: Sollicitatietopic

Ja dat is zeker fijn. En ik heb nog gehoord dat ik op hun kosten een cursus mag volgen, en ik krijg er dan ook uren voor.
Maar goed, zelf vind ik twee dagen werken (want daar komt het op neer 0,4 fte) wel weinig, dus ik wil nog iets gaan zoeken voor ernaast. Ik heb dus nog wel een bedrijf waar ik dingen op projectbasis kan doen, maar ik heb daar nog geen beeld bij wat daar de regelmaat van zou kunnen zijn. Dus ik hou de komende tijd mijn ogen open. En anders ga ik sowieso iets van vrijwillligerswerk doen hoor.
<<

Anoniem205

Bericht 16 Jun 2015 11:35

Re: Sollicitatietopic

Gefeliciteerd Mizz_S!
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6541

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 17 Jun 2015 09:53

Re: Sollicitatietopic

Dank je!
<<

Ilovethe90s

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3152

Geregistreerd: 03 Sep 2013 22:14

Bericht 17 Jun 2015 10:58

Re: Sollicitatietopic

Gefeliciteerd Mizz_S!
<<

Anoniem205

Bericht 17 Jun 2015 16:52

Re: Sollicitatietopic

Hier ook goed nieuws!
As maandag starten bij een nieuwe interim functie. Ben ik weer een maand of 3 onder de pannen! Zin in!
<<

Anoniem301

Bericht 18 Jun 2015 08:31

Re: Sollicitatietopic

Gefeliciteerd Oreo, spannend. Succes maandag!
<<

Anoniem147

Bericht 18 Jun 2015 10:19

Re: Sollicitatietopic

Super fijn Oreo!

Hier helaas weer een paar afwijzingen gehad maar net gesolliciteerd op een leuke parttime functie bij een kleine woonwinkel. Dat zou echt iets voor mij zijn. Hopelijk is mijn cv nu ook wat passender bij de functie omdat ik een diploma m.b.t. interieur heb. Ik merk dat ik nu echt mega enthousiast ben maar diep van binnen is er dan ook weer dat stemmetje 'Dit lukt vast ook niet.. Als dit niet lukt dan ben je echt een sukkel.. Waar moet je dan in hemelsnaam werken'.. Ik kom dan echt vanuit een positieve flow in een negatieve spiraal terecht. Echt jammer, alsof mijn zelfvertrouwen een beetje bij beetje afbrokkelt.
VorigeVolgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers