Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Sollicitatietopic

<<

Hunt

Kwebbel

Berichten: 488

Geregistreerd: 11 Nov 2013 12:24

Bericht 26 Mrt 2015 11:44

Re: Sollicitatietopic

Gefeliciteerd Miley! :banaan:
<<

Ilovethe90s

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3154

Geregistreerd: 03 Sep 2013 22:14

Bericht 26 Mrt 2015 16:56

Re: Sollicitatietopic

Gefeliciteerd Miley! Fijn dat je nu van die onzekerheid af bent.
<<

Ilovethe90s

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3154

Geregistreerd: 03 Sep 2013 22:14

Bericht 26 Mrt 2015 16:59

Re: Sollicitatietopic

Ik heb besloten volgende week contact op te nemen met een oud werkgever van me, hij heeft nu zijn eigen uitzendbureau in de branche waar ik toen in zat. Ik ben er 11 jaar uit geweest en ben benieuwd of ik nog kans maak om daar weer werk in te zoeken. Hij kan me vast goed advies geven en dat ik dan weer koopavonden en/of zaterdagen zal moeten werken zal wel even slikken zijn maar dat went vanzelf weer.
<<

anoniem196

Bericht 02 Apr 2015 14:06

Re: Sollicitatietopic

Iemand op zoek naar een baan als P.R consultant? in de omgeving van A.mersfoort.

Stuur mij even een PM voor de link
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5813

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 02 Apr 2015 17:37

Re: Sollicitatietopic

Ik was altijd Nederlandse juf, maar door onze reis heb ik dat opgezegd. Kan in toekomst wel weer terecht maar ga me nu richten op prive les. Dat is echter laat in de middag, als de kinderen van school komen (elke dag andere kinderen). Dus ik wilde overdag weer wat doen. Heb eerder in de kinderopvang en thuiszorg gewerkt, maar dat is beide beetje onder mijn niveau. Nu had ik op 22 uur case manager gesolliciteerd in een Out Of Home Care programma, spannend, want heb maar 1 manager baan gehad. En nu mag ik op gesprek komen! 28 april, vet spannend. 7 andere kandidaten. Het is met name een baan waar ik training geef aan vrijwilligers, werving, PR en de intake van nieuwe jongeren. Officiele rapporten schrijven en leiding geven hoort erbij. Nu dus duimen, want het is een hoge positie binnen dit gerespecteerde bedrijf en lekker veel $$ en benefits en perfect qua uren. Dus wil heel graag! Nog 3 weken wachten..
Afbeelding
Afbeelding
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8816

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:17

Bericht 09 Apr 2015 14:51

Re: Sollicitatietopic

Ik kom me melden in dit topic...heb op dit moment nog twee banen (allebei ongeveer 12 uur p.w.)
Maar helaas wordt mijn contract niet verlengd in het verzorgingshuis.
Ik heb dus nog wel een baan, maar ik zou gewoon zo graag wat meer uren willen werken en het liefst 1 baan hebben...en dan ook iets waar ik voor geleerd heb!
Heb allemaal open sollicitaties verstuurd vanmiddag....dus nu maar weer afwachten!
29 augustus 2012
27 februari 2016
18 juni 2020

Mijn blog
Mamajezzblog
Instagram
<<

Anoniem122

Bericht 18 Apr 2015 08:11

Re: Sollicitatietopic

Heb je inmiddels al iets gehoord Jezzie?

Ik heb woensdag ook weer een sollicitatiegesprek. Hebben jullie misschien tips? Dit wordt mijn eerste "echte" sollicitatiegesprek, heb in het verleden ook wel gesprekken gehad voor bijbaantjes natuurlijk, en afgelopen 2 maanden ook 2 gesprekken in België gehad voor een baan in mijn vakgebied, maar die gesprekken gingen toch geheel anders als ik in NL gewend was. Veel minder serieus etc.

Nu heb ik woensdag een gesprek bij het bedrijf waar ik al eerder 2,5 jaar gewerkt heb, voordat ik aan mijn studie begon en heb daar met veel plezier gewerkt en ook was het bedrijf enorm tevreden. Een vacature in mijn vakgebied, en het leuke is; 1 van de 2 personen met wie ik het gesprek heb, is de oude bedrijfsleider van de vestiging waar ik voorheen werkte. Hij was niet mijn direct leidinggevende, maar hij stond daar net boven.
Hopelijk kent hij mij dus nog! (Is 4,5 jaar geleden dat ik daar wegging).
Ik wil die baan ECHT enorm graag! En wil me dus zeker goed voorbereiden en heb geen idee wat ik kan doen aan voorbereiding.. Ik ken het bedrijf natuurlijk (Heb daar de planning gedaan voor de werkplaats, en heb nu gesolliciteerd op een vacature in de werkplaats, weet niet in hoeverre hij mij nog kent, weet dat ze destijds enorm tevreden over mij waren en ben bang dat ik daardoor misschien juist te makkelijk over de sollicitatie denk.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10186

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 18 Apr 2015 10:01

Re: Sollicitatietopic

Succes MPR! Gaat Thailand niet meer door?
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Anoniem122

Bericht 18 Apr 2015 11:07

Re: Sollicitatietopic

Dankjewrl! Dit jaar sowieso niet meer, helaas geen toestemming vanuit hoofdkantoor qua budget dit jaar, dus wil zsm aan de slag hier om werkervaring op te doen.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10186

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 18 Apr 2015 12:34

Re: Sollicitatietopic

Ach wat jammer! Verstandig om hier in elk geval ervaring op te doen!
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Anoniem122

Bericht 18 Apr 2015 12:41

Re: Sollicitatietopic

Ja idd jammer, wilde eerst echt voor tijdelijk werk zoeken, maar dit is een bedrijf waar ik ook echt wel voor lange tijd zou willen werken. Dus we zien wel hoe de toekomst loopt, misschien dat ik over een jaar, of over twee jaar alsnog naar Bangkok kan, heb ze dan ook meer te bieden natuurlijk.
<<

Anoniem147

Bericht 18 Apr 2015 13:28

Re: Sollicitatietopic

Ik kom ook weer mee posten. Ik zit nu in een opleidingstraject tot kraamverzorgende maar het is zo anders dan ik mezelf had voorgesteld. Ik heb vooral heel erg veel moeite met de onregelmatigheid, niet weten waar ik aan toe ben (we werken niet op rooster) en werken in het weekend. Daarnaast voel ik mezelf totaal niet uitgedaagd op gebieden waar ik dat wel wil. Voel mezelf echt met de dag suffer/dommer worden. Dit klinkt misschien heel negatief maar zo voelt het voor mezelf.

Ik ben voordat ik op vakantie ging naar Curaçao al aan het zoeken geweest naar wat ik dan wel graag zou willen. Ik heb sinds ik mijn Havo diploma heb gehaald al vaker nagedacht over de Pabo maar aangezien ik best faal angstig ben (geweest) en vooral rekenen niet mijn hele sterke kant is heb ik daar nooit wat mee gedaan. Nu heb ik een aantal weken geleden een gesprek gehad met een opleidingsbegeleider en dat was zo erg verhelderend, leuk en fijn. Ik ga gewoon weer een nieuwe kant op en in september 2015 starten met de Pabo. Ik ga hem volgen in deeltijd en qua tijd staat er 4 jaar voor. Omdat ik al een Hbo diploma heb kan ik op sommige trajecten in aanmerking komen voor vrijstellingen waardoor het mogelijk is om de opleiding in 3 jaar af te ronden, maar ik ga in eerste instantie gewoon uit van 4 jaar.

De maandag wordt een lesdag en 1 dag in de week loop je stage. Deze stage dag mag je zelf bepalen aan het begin van het schooljaar.

Ik ben dus op zoek naar een nieuwe baan voor ongeveer 20-24 uur, doordeweeks en geen avondwerk. Verder vind ik het prima om tegen minimumloon te werken want dat doe ik nu ook maar dan staan daar wel mijn kleine eisen van hierboven tegenover haha.

Maar goed.. Tot zo ver even weer kort mijn verhaal. Ik hoop echt dat dit dan mijn richting zal zijn. Ook is het hele traject natuurlijk niet goedkoop en ga ik het (voor het eerste in mijn leven) allemaal zelf betalen. Mijn eerste hbo studie is betaald door mijn ouders en deze studie nu wordt betaald door de werkgever.

Natuurlijk heb ik nu nog werk, dus ik solliciteer vanuit een werkende positie. Ik twijfel nog of ik mijn studie wil afmaken (moet nog 300 uur werken en 4 weken naar school, waarvan het eindgesprek in september) of dat ik per direct ga solliciteren en dan waarschijnlijk meer zekerheid heb als ik in september begin aan de Pabo.

Voor iedereen in dit topic veel succes met zoeken!
<<

Anoniem117

Bericht 18 Apr 2015 13:46

Re: Sollicitatietopic

Ik vind het knap van je Marni, dat je (nog steeds) de motivatie hebt om je om te scholen en iets te vinden dat echt bij je past. Het is misschien een lange weg, maar uiteindelijk loont het wel als je iets vindt waar je tot je recht komt. Jammer dat kraamverzorgster het niet is, ik begrijp trouwens heel goed waarom. Toen ik zag wat het werk echt inhield toen dacht ik nog aan jou.

Ik ben inmiddels alweer 6 jaar geleden afgestudeerd in een richting die ik echt leuk vond. Ik heb daar nooit werk in gehad. Nu zit ik in een sollicitatieprocedure. Ik heb inmiddels een gesprek en twee casussen gehad. Over de casussen waren ze 'zeer te spreken'. Volgende week heb ik weer een gesprek. Ik ben benieuwd. Deze functie sluit, hoewel het wel erg commercieel is, het beste aan bij mijn competenties en vraagt in ieder geval WO niveau.
<<

oasis

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1040

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:03

Bericht 18 Apr 2015 13:48

Re: Sollicitatietopic

Wat goed dat je je droom waar gaat maken, Marni! Respect!
Kan je wel zomaar stoppen met je huidige opleiding?

AnnaK, dat klinkt goed zeg! Zo zie je maar, de volhouder wint. Succes met het gesprek!

Qua werk heb ik nog niks, helaas. Solliciteer bijna elke dag maar ik hoor niks of krijg afwijzing.
Ik kan in de zomer terug naar mijn oude werk maar eigenlijk wil ik wat anders..Ook omdat ik dan mijn HBO diploma eindelijk heb.
Waiting for a change to set us free
Waiting for the day when you can be you and I can be me
Waiting for hope to come around
Waiting for the day when hate is lost and love is found
Waiting for a change - Christina Aguilera
<<

Anoniem117

Bericht 18 Apr 2015 13:55

Re: Sollicitatietopic

Demotiverend Oasis. In wat voor richting zoek je is? Gefeliciteerd met je diploma.

Wel fijn dat je iets achter de hand hebt, mocht het niet lukken met solliciteren. Al is werk waar je niet voor gestudeerd hebt en onder je niveau ligt meestal toch niet zo leuk. Tenminste zo heb ik het ervaren. Ik heb 5 jaar functies uitgeoefend die eigenlijk niet bij me pasten.
<<

oasis

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1040

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:03

Bericht 18 Apr 2015 14:19

Re: Sollicitatietopic

AnnaK, ik studeer deze zomer af in de Communicatie, ben vooral geinteresseerd in het journalistieke/creatieve deel van de opleiding dus zo'n baan zou ik wel willen. Helaas heb ik - buiten mijn stages - weinig ervaring. Daarom denk ik aan een master.

En klopt wat je zegt, werk wat iedereen kan doen (dus zonder diploma) en wat onder je niveau is, is echt niet leuk.
Totaal geen uitdaging. Maar helaas moet ik wel een inkomen hebben, dus als ik niets anders vind moet ik wel. Hopelijk tijdelijk, kan van daaruit natuurlijk wel verder zoeken weer.
Waiting for a change to set us free
Waiting for the day when you can be you and I can be me
Waiting for hope to come around
Waiting for the day when hate is lost and love is found
Waiting for a change - Christina Aguilera
<<

Anoniem147

Bericht 18 Apr 2015 19:29

Re: Sollicitatietopic

oasis schreef:Wat goed dat je je droom waar gaat maken, Marni! Respect!
Kan je wel zomaar stoppen met je huidige opleiding?

AnnaK, dat klinkt goed zeg! Zo zie je maar, de volhouder wint. Succes met het gesprek!

Qua werk heb ik nog niks, helaas. Solliciteer bijna elke dag maar ik hoor niks of krijg afwijzing.
Ik kan in de zomer terug naar mijn oude werk maar eigenlijk wil ik wat anders..Ook omdat ik dan mijn HBO diploma eindelijk heb.Ja dat kan ik doen. Heel erg aardig is het niet natuurlijk want ze hebben iets van €1000,- betaald en daarnaast heb ik tot nu toe nog alle uren die ik gewerkt heb meegelopen met iemand. Er staat alleen niets in mijn contract over opleidingen afmaken en eventuele kosten die daar aan verbonden zijn. Ze werken pas dit jaar met contracten dus ik denk eigenlijk dat ze hier gewoon niet aan gedacht hebben. Ook is er nog nooit iemand gestopt met de opleiding via de werkgever waar ik voor werk. Maar ik word gewoon echt heel ongelukkig zo. De laatste week van mijn huwelijksreis zag ik de berg van werken alweer groeien. Mijn man vond dat ook echt niet leuk en zei dat ik daar niet aan moest denken maar het voelt echt als een blok aan mijn been.

Heel veel succes met je gesprek Anna! En wat fijn dat het op je niveau is. Ik heb nog nooit op 'niveau' gewerkt behalve met stages en dat is gewoon niet te doen voor langere tijd. Ik hoop dat je het voor elkaar gaat krijgen!

Wat vervelend Oasis. Wel fijn dat je je diploma hebt in de zomer. Ik heb een propedeuse communicatie en solliciteer ook wel eens in die richting, maar ik weet dan gewoon dat het onzin is om te solliciteren. Er zijn zoveel mensen die wel het hele diploma hebben plus daarbij nog werkervaring. Echt heel lastig. Ik keek toen voornamelijk in de PR richting en dan bij interieur of mode bedrijven maar die vroegen altijd AMFI kandidaten.

Ik hoop dat er snel iets op je pad komt waarvan je denk 'Yeah!' en dat je dan uitgenodigd wordt :banaan:
<<

oasis

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1040

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:03

Bericht 18 Apr 2015 19:32

Re: Sollicitatietopic

Ik zou dat wel even goed navragen Marni, voordat je dadelijk alles moet terugbetalen. Ik ben wel eens op een informatie avond geweest voor bbl verpleegkunde en daar werd er bv wel gezegd dat als je eerder stopt, je alles moet terugbetalen (incl boeken zelfs).

Verder: lief van je, ik hoop ook dat ik kan zeggen dat ik met plezier naar m'n werk ga ooit :)
Heel veel succes met je carriereswitch!
Waiting for a change to set us free
Waiting for the day when you can be you and I can be me
Waiting for hope to come around
Waiting for the day when hate is lost and love is found
Waiting for a change - Christina Aguilera
<<

Anoniem147

Bericht 18 Apr 2015 20:04

Re: Sollicitatietopic

Dankje!

Volgens mij kunnen ze mij verder niets maken als het niet in mijn contract staat. In de CAO staat er ook niets over. Ze weten ook dat ik het niet heel erg naar mijn zin heb en hebben wel aangegeven dat ze liever hebben dat ik nu stop omdat ze tijd en moeite in mij investeren of doorga en dan gewoon in september vol in dienst kom. Maar ik kan niet stoppen omdat ik het geld nodig heb. Dat maakt het wel allemaal een stuk lastiger.

In september loopt sowieso mijn contract af. Dus beloven dat ik in dienst blijf doe ik ook niet.

Gewoon onhandig allemaal. Het handigste zou zijn het afmaken en dan stoppen.
<<

Anoniem122

Bericht 20 Apr 2015 10:06

Re: Sollicitatietopic

Lastige keuze Marni! Jammer dat het je zo tegenvalt, hopelijk vind je snel een oplossing! Als het nog tot september is en je dan je diploma hebt, zou ik het wel afmaken en het gewoon een half jaar proberen. Wie weet bevalt het werk wel meer als je echt zelfstandig werkt en je je eigen draai kan vinden en misschien ook zelf meer diepgang kan geven aan je werk? Door bepaalde cursussen te volgen op het gebied van BV bijvoorbeeld?

Ik zit zelf ook met klein "dilemma". Ik heb deze week dus een sollicitatiegesprek bij een bedrijf waar ik eerder gewerkt heb, echter op een andere vestiging. Nu heb ik met 2 personen het gesprek, waarvan 1 van de 2 destijds de leidinggevende was van de vestiging waar ik gewerkt heb. Lunchten ook met enige regelmaat samen (in een groep met 4/5 mensen). Het is inmiddels 5 jaar geleden dat ik daar gewerkt heb en weet dus sowieso niet of hij mij nog herkent, maar hoe doe ik dat in het gesprek? De andere persoon ken ik helemaal niet.
Spreek ik ze beide met U aan of spreek ik hem wel gewoon met je en jij aan (zoals destijds ook)? Beide voelt "raar", al is vousvoyeren naar beide wel de veilige keuze denk ik?
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8465

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 20 Apr 2015 11:25

Re: Sollicitatietopic

Ik zeg eigenlijk nooit u in dergelijke gesprekken volgens mij. Is zo afstandelijk. Hmm, misschien ook omdat ze altijd over mij dingen willen weten.. Wellicht heb ik gewoon nooit u/jij hoeven te zeggen. Dus m'n tip: gebruik gewoon jullie :p
<<

Anoniem122

Bericht 20 Apr 2015 16:15

Re: Sollicitatietopic

Hmm ja gelijk met "jij" gaan beginnen bij iemand die ik niet ken, vind ik ook niet echt netjes.. Twijfel twijfel!
<<

Anoniem147

Bericht 20 Apr 2015 18:09

Re: Sollicitatietopic

Ik spiegel altijd. Als mensen met U spreken doe ik dat ook. Als iemand ineens in de 'jij' vorm gaat spreken doe ik dat ook als dat prettig voelt in het gesprek. Als ik een bepaalde afstand voel blijf ik u zeggen tot iemand zegt dat ik 'jij' mag zeggen.
<<

Anoniem147

Bericht 20 Apr 2015 18:11

Re: Sollicitatietopic

Ik heb net trouwens een brief verstuurd naar een school hier heel erg in de buurt. Ze hadden verder geen specifieke opleidingseisen (ondersteunend personeel), dus ik hoop dat ik een klein kansje maak.
<<

oasis

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1040

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:03

Bericht 20 Apr 2015 19:24

Re: Sollicitatietopic

Marni schreef:Ik spiegel altijd. Als mensen met U spreken doe ik dat ook. Als iemand ineens in de 'jij' vorm gaat spreken doe ik dat ook als dat prettig voelt in het gesprek. Als ik een bepaalde afstand voel blijf ik u zeggen tot iemand zegt dat ik 'jij' mag zeggen.


Dit doe ik ook altijd. Ik vind het niet netjes overkomen als je meteen met 'jij' aanspreekt, ookal ken je ze al. U komt in mijn ogen professioneler over.

@Marni: tof, hoop dat je op gesprek mag! Wat voor functie is het?
Waiting for a change to set us free
Waiting for the day when you can be you and I can be me
Waiting for hope to come around
Waiting for the day when hate is lost and love is found
Waiting for a change - Christina Aguilera
VorigeVolgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers