Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Sollicitatietopic

<<

Anoniem205

Bericht 06 Feb 2015 17:30

Re: Sollicitatietopic

Gefeliciteerd Lampenkapje! Fijn dat ze je graag willen hebben. Stom van dat andere bedrijf...

Nijntje, wat goed dat je weer op gesprek mag komen! Ik duim voor je!

Hier vandaag 2 gesprekken gehad bij 2 verschillende uitzendbureaus voor specifieke functies. Ene is in mijn geboortedorp, 24 uur pw zelf in te delen. Eerst op uitzendbasis, maar daarna mogelijkheid tot vast. Een superleuk gesprek en een goede klik met de intercedente. De andere is een tijdelijke functie, vervanging vanwege ziekte, in een dorp iets dichterbij. Maar de intercedente van het tweede gesprek had nauwelijks interesse in me, leek wel. Bij beide functies word ik voorgesteld.

Dus hopelijk hoor ik aankomende week meer over 3 functies. Fingers crossed, anders ga ik vanaf maandag gewoon weer aan het solliciteren :) Nu even genieten van mijn zoon-vrije uurtjes :) Die heb ik achtergelaten bij mijn moeder waar mijn vriend hem straks ophaalt (anders bleef ik heen-en-weer rijden).
<<

Pannetoet

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1318

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:10

Bericht 13 Feb 2015 12:05

Re: Sollicitatietopic

Ik ga ook even mee kletsen als dat goed is :)! Ik ben eind oktober afgestudeerd en ik kon tm eind januari bij mijn stage blijven dus ik zit nu 2 weken thuis, helaas. Druk aan het solliciteren maar zoals jullie ook wel weten is het niet heel veel. Toch heb ik een sollicitatie lopen :D Vorige week op gereageerd (klantenservice medewerker) en ik heb ondertussen een taaltest gehad, type-test, uitleg/informatie en vandaag een rollenspel en ze is tevreden dus ze gaat mij aanbevelen daar en nu is het wachten een uitnodiging :banaan: Het is niet helemaal mijn richting (Frontoffice/Receptie) maar ik wil graag werken en het lijkt mij wel leuk! Dus ik hoop het zo!

@ Oreo: Spannend! Heb je al iets gehoord? Best grappig dat mensen zo verschillend kunnen zijn en dat je bij één een goed gevoel hebt, leuk gesprek en bij de ander compleet het tegenovergestelde..
Wat als het lukt
<<

Anoniem185

Bericht 13 Feb 2015 16:50

Re: Sollicitatietopic

Hier een ontwikkeling. Ik ben ineens toch bij die andere (waar ik tweede keus was) wel ook aangenomen. Dat was mijn eerste keuze. Het is een rare dag. Ik ben nu ineens 1e keus wan die ander kan pas 1 mei beginnen en ik was vrijwel gelijk, en ik kan 1 maart beginnen. Dus of ik wil beginnen 1 maart.
<<

Anoniem301

Bericht 13 Feb 2015 16:53

Re: Sollicitatietopic

Lampenkapje schreef:Hier een ontwikkeling. Ik ben ineens toch bij die andere (waar ik tweede keus was) wel ook aangenomen. Dat was mijn eerste keuze. Het is een rare dag. Ik ben nu ineens 1e keus wan die ander kan pas 1 mei beginnen en ik was vrijwel gelijk, en ik kan 1 maart beginnen. Dus of ik wil beginnen 1 maart.


Jeetje Lampenkapje wat kan het dan raar lopen ineens! Weet je al wat je gaat doen?
<<

Anoniem185

Bericht 13 Feb 2015 16:55

Re: Sollicitatietopic

Ik heb heel de dag getwijfeld. Voel mij bezwaard om die 2e keus van mezelf op te zeggen, waar ik al ben aangenomen. Ik update vanavond nog even! Ga waarschijnlijk toch voor mijn 1e keus.
<<

Anoniem185

Bericht 13 Feb 2015 18:50

Re: Sollicitatietopic

Oke.

Organisatie 1: Is mijn voorkeur qua afdeling. Zeer interessant voor op mijn CV. Hier ben ik in december op gesprek geweest, het niet geworden, gevraagd voor een andere functie. Op gesprek geweest daarvoor, weer te horen gekregen dat ik 2e keus was, maar dat ze zeker een plaats voor me hadden, ze wisten alleen nog niet waar. Nu belt hij een week later terug op, dat hun 1e keus heeft laten weten pas 1 mei te kunnen beginnen. Daarom is hun keuze verschoven naar mij, omdat ik 1 maart kan beginnen. Kennelijk is die 1e keuze dan toch niet zo sterk een 1e keuze, anders zouden ze daar wel even op kunnen wachten. Het team is met de nieuwe persoon (ik eventueel) erbij compleet. Ze kunnen me volledig inwerken, hebben hier capaciteit voor. Inwerkperiode wordt geschat op 1 jaar, in dat jaar werk je ook geen nachtdiensten. Al vanaf het eerste gesprek had ik een goed gevoel bij de organisatie en bij het afdelingshoofd en zijn superior. Hier hadden ze mijn master ook nodig en zijn er kansen om als master projecten te doen. Deze plek is op 5 minuten van mijn huidige faculteit.

Organisatie 2: Gesprek verliep moeizaam, er was weinig kennis van het feit dat ik handelingen in Nederland niet mocht doen die Belgen wel konden. Ze hadden mij direct als eerste keus, maar in hoeverre is dat iets waard als ze omhoog zitten en 3 voltijdse contracten nodig hebben? Ik heb hier een meeloopdag gedaan. Prima afdeling, niet mijn gebied maar dat kan het altijd worden. Interessant voor op mijn CV. Afdelingshoofd was een heel aangename man, het team is jong maar geeft veel ruimte voor nieuwe mensen en helpt met leren. Echter door de onderbezetting is er weinig mogelijkheid mij in te werken en er wordt verwacht dat ik tegen mei wel al grotendeels ingewerkt ben. Twee maanden dus, met minimale begeleiding. Voor vragen kan ik wel altijd bij het afdelingshoofd terecht, maar hij gaf zelf aan dat ik hier dus heel goed over na moet denken. Ik heb deze baan geaccepteerd omdat optie 1 was afgevallen. Als ik in eerste instantie daar was aangenomen had ik dit niet aangenomen. Mijn master opleiding is hier niet echt een toevoeging, maar ik krijg wel de kans hem af te maken. Later mag ik nog een vervolgopleiding doen voor een specialisatie. Deze plek is op 30 minuten van mijn huidige faculteit. Hier heb ik dus al toegezegd dat ik kom werken vanaf 1 maart en we zijn bezig alle papieren in orde te maken. Ze ondersteunen hierbij heel goed en ik heb een prettig gevoel bij deze werkgever.

Loon is bij beiden het zelfde, ook bij beiden krijg ik betaald studieverlof tot 120 uur per jaar en nog wat andere voordelen. Dat is dus allemaal gelijk. Het is ook beiden even lang reizen (scheelt 3 minuten ofzo).
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6888

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 13 Feb 2015 19:20

Re: Sollicitatietopic

Pfff moeilijke keuze. Heb geen tips.. Maar ik zou denk ik toch wel voor optie 1 kiezen. Daar voel je je goed bij, zoals ik het zo lees.
<<

Mezzoforte

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 468

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 13 Feb 2015 19:26

Re: Sollicitatietopic

InweCulnamo, ik snap heel goed dat je in eerste instantie niet zo blij was. Maar inderdaad, je bent in ieder geval binnen, hoop voor je dat ze je snel meer uren kunnen bieden!

Oreo, ik zoek niet veel vacatures via Linkedin, zorg wel dat mijn profiel up to date is want ik merk wel dat mijn profiel de laatste tijd vaker bekeken wordt. Gesprek bij de bank was geregeld via recruiter die mij op Linkedin gevonden had :)

Lampenkapje, gefeliciteerd met je baan!

Nijntje, in ieder geval weer een gesprek op de planning, dat is altijd fijn.

Oreo, had je al wat gehoord n.a.v. je laatste gesprekken?

Pannetoet gezellig dat je mee komt schrijven. Hopelijk heb je snel succes met je sollicitaties.

Update over mezelf. Deze week een gesprek gehad met recruiter, die gaat me voorstellen bij een bedrijf. Vandaag gebeld door iemand die mij op werk.nl gevonden had (goh, de wonderen zijn de wereld nog niet uit), maar door problemen met de site (huh, echt? :P ) kon hij nu alleen nog mijn naam en telefoonnummer zien. Ik moest mijn CV even doorsturen dat ging hij bekijken, en wie weet daar op gesprek. Zelf 2 sollicitaties gedaan afgelopen week maar altijd even afwachten wanneer je wat hoort
<<

Anoniem205

Bericht 13 Feb 2015 19:52

Re: Sollicitatietopic

Even kort en ego, zoon ik namelijk al een week van de rel dus vraagt rete veel aandacht :-(

Bedrijf 1 zou 'begin deze week' wat laten horen. Je raadt het al: niks
Bedrijf 2 (uzb) belde vandaag dat het betreffende bedrijf zelf iemand heeft aangenomen :-(
Bedrijf 3 (uzb 2) belde woensdag einde middag of ik donderdagochtend op gesprek kon. Er was iemand uitgevallen. Nou, dat lukte niet want geen oppas. En voor een tijdelijke baan ga ik niet zó veel moeite doen.

Onze vve-beheerder heeft me gister half gekscherend een baan als officemanager aangeboden, voor in eerste instantie 16u pw... Maar da's niet wat ik zoek
<<

Anoniem185

Bericht 13 Feb 2015 19:58

Re: Sollicitatietopic

Mezzo, dat klinkt hoopvol dat ze je zelf zoeken en moeite doen!
Oreo, misschien hoor je van bedrijf 1 nog wel iets? Jammer van 2. Bedrijf 3 snap ik niet zo. Er was iemand uitgevallen, van de sollicitatieronde? En dan mag je ineens op gesprek komen? Dan zou het van mij al niet meer hoeven... Snap dat je daar ook niet zo veel moeite voor wilt doen! Hopelijk gaat het snel beter met je zoon!
<<

Anoniem205

Bericht 13 Feb 2015 20:01

Re: Sollicitatietopic

Ja, zoiets Lampenkap. Bedrijf had een aantal kandidaten uitgenodigd, daar zat ik (nog) niet bij. En nu wilde uzb mij ertussen proppen. Maar voor een baan voor 2 a 3 maanden ga ik me niet in allerlei bochten wurmen!

Bedrijf 1 denk ik ook niet dat t wat wordt. Is vijf dagen en dat vind ik eigenlijk teveel. Maar goed, volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Eerst zoon maar weer in t gareel krijgen ;-)
<<

InweCulnamo

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 298

Geregistreerd: 08 Feb 2014 15:01

Bericht 16 Feb 2015 21:37

Re: Sollicitatietopic

Als ik het zo lees zou ik zeker voor optie 1 gaan lampenkapje. Voornamelijk omdat je hier zelf zo'n goed gevoel over had.

Positief dat je zelf gebeld bent Mezzoforte. Hopelijk hoor je er nog meer van

En begrijp ook dat je niet zo veel moeite wilt doen voor iets tijdelijks Oreo.

Verder ben ik vrijdag begonnen op mijn nieuwe werk. En omdat het de bedoeling is dat ik zo snel mogelijk ingewerkt word hadden ze me gelijk ook ingepland voor het hele weekend, en zondagnacht +maandag ochtend zodat ik alle diensten al eens had meegemaakt. Ik denk dus haast wel dat ze voldoende diensten voor me zullen hebben :)

Het was de bedoeling dat ik deze dagen 'over' zou staan, vanwege het inwerken. Maar de tweede dag was er al gelijk een collega ziek waardoor ik het hele weekend + maandagochtend al als tweede stond. Vond dit zelf geen probleem, en eigenlijk liep het gelijk wel lekker. Cliënten reageerden ook gelijk heel goed op me en accepteerde , tot verbazing van mijn collega, eigenlijk gelijk bijna alles van me. Al met al heb ik er een positief gevoel over :).
<<

Anoniem205

Bericht 17 Feb 2015 17:22

Re: Sollicitatietopic

Gisteren weer 5 sollicitaties verzonden. Een afwijzing al op zak, helaas
En gisteren ging de telefoon dat ik toch op gesprek mag komen bij dat bedrijf waar ik eerst voor moest schuiven.
Vandaag kreeg ik bericht van bedrijf 1 dat ze as maandag gaat beslissen met wie ze verder gaat, dus daar zou ik ook nog bij kunnen zitten.

Zit iig niet stil, en daarnaast geniet ik van mijn kleine grote man :)

Inwe, wat goed! Wanneer hoor je definitief meer?
<<

Anoniem185

Bericht 21 Feb 2015 00:11

Re: Sollicitatietopic

Ik heb vandaag bij organisatie van optie 1 getekend! 2 maart begin ik.
<<

Anoniem205

Bericht 22 Feb 2015 01:05

Re: Sollicitatietopic

Lampenkapje schreef:Ik heb vandaag bij organisatie van optie 1 getekend! 2 maart begin ik.


Gefeliciteerd!!!
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6888

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 22 Feb 2015 15:50

Re: Sollicitatietopic

Gefeliciteerd Lampenkapje
<<

Mezzoforte

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 468

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 22 Feb 2015 20:43

Re: Sollicitatietopic

Even snel een update. 13 februari mijn laatste post in dit topic. Een week later gesprek gehad en direct aangenomen bij bedrijf waar ik voorgesteld was. Arbeidsvoorwaardenvoorstel is prima, contract is in de maak, en 2 maart begin ik.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6888

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 23 Feb 2015 10:52

Re: Sollicitatietopic

Super mezzo!
<<

Anoniem185

Bericht 23 Feb 2015 12:02

Re: Sollicitatietopic

Gefeliciteerd Mezzo!
<<

Anoniem205

Bericht 23 Feb 2015 18:41

Re: Sollicitatietopic

Fijn Mezzo, geniet ervan dat je weer kunt werken!

Ik ben vrijdag op gesprek geweest bij een bedrijf in de buurt voor een tijdelijke functie. Super leuk gesprek, echt een klik en ik had echt het idee dat ik het zou worden. Word ik vandaag gebeld dat ik het niet ben geworden. Want ik zou niet enthousiast genoeg zijn geweest... Mijn CV was beter dan degene die het nu geworden is, maar ze vroeg zich af of ik het wel echt wilde :wtf:
<<

Anoniem185

Bericht 23 Feb 2015 18:46

Re: Sollicitatietopic

Wat een rare afwijzing dan Oreo...
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:18

Bericht 23 Feb 2015 19:06

Re: Sollicitatietopic

Feli Mezzo!

Jeetje Oreo, daar zou ik echt nog even vragen over stellen...
<<

Anoniem205

Bericht 23 Feb 2015 19:08

Re: Sollicitatietopic

Ja...
dat was dat bedrijf waar ik eigenlijk ook maar even alles moest verzetten om de volgende dag op gesprek te kunnen komen toen er iemand was uitgevallen.

Nog een afwijzing gekregen vandaag, was een superleuk gesprek 2 weken terug, echt een klik. Maar ik ben niet 40u beschikbaar en ken het programma waar ze mee werken niet. En dat is wel super belangrijk. Kijk, dat zijn logische redenen om iemand af te wijzen. Daar kan ik ook concreet wat mee. Maar met bovenstaande dus niet...

Nijntje, heeft geen zin. Ging via een uzb. Ik ben er wel klaar mee. De baan krijg ik er toch niet mee.
<<

Ilovethe90s

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3150

Geregistreerd: 03 Sep 2013 22:14

Bericht 24 Feb 2015 10:35

Re: Sollicitatietopic

Misschien een tip voor vandaag voor de werkzoekenden met een Twitteraccount:

Eerste banendag op Twitter

De eerste Europese banendag op Twitter is dinsdag een feit. In Nederland worden dan met de hashtag #JouwBaan vacatures geplaatst en banen gezocht. UWV is in ons land de helpende hand van Twitter bij de organisatie van deze banendag. Remco Icke van UWV vertelt.

Wat staat er te gebeuren?
In verschillende Europese landen zoals Engeland, Frankrijk, Duitsland en Nederland organiseert Twitter een banendag. In Nederland plaatsen bedrijven vacatures met de hashtag #JouwBaan. Werkzoekenden kunnen ook tweeten met deze hashtag, bijvoorbeeld hun vaardigheden en gezochte baan. De bedoeling is dat werkgevers en werkzoekenden zo op een informele manier met elkaar in contact komen. Een eerste kennismaking.

Hoe kunnen werkzoekenden tussen al die vacatures met dezelfde hashtag de juiste vinden?
Naast de hashtag #JouwBaan zullen er meer hashtags worden toegevoegd in de vacature, bijvoorbeeld #ict of #techniek.

Welke bedrijven doen zeker mee aan deze Twitter-banendag?
Zo'n 20 grote bedrijven en organisaties hebben zich aangemeld. Onder andere NS, T-Mobile, RTL Nederland, maar ook het Rijk. En wij grijpen deze banendag aan om 130 trainees te werven. We zoeken net afgestudeerde jongeren die nog geen baan hebben kunnen bemachtigen. Zij kunnen een jaar lang kennis en ervaring op doen bij UWV. Bedrijven die mee willen doen aan de Twitter-banendag hoeven zich overigens niet aan te melden. Elk bedrijf, ook als er maar 1 werknemer wordt gezocht, kan twitteren met #JouwBaan.
<<

Ilovethe90s

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3150

Geregistreerd: 03 Sep 2013 22:14

Bericht 24 Feb 2015 10:40

Re: Sollicitatietopic

Gefeliciteerd met je baan Lampenkapje! Zoals je de situaties hebt beschreven denk ik dat je een goede keuze hebt gemaakt door voor bedrijf 1 te kiezen. Succes!

Mezzoforte, ook jij natuurlijk gefeliciteerd!

Dat is een vreemde reactie Oreo, zeker omdat je er zelf in 1e instantie een goed gevoel bij had. Jammer dat je toch ook weer wat afwijzingen hebt moeten incasseren.

Ik mag morgenmiddag ergens op gesprek komen, het is in 1e instantie een vacature voor 16 uur per week maar daar zouden nog een paar uurtjes bij kunnen komen.
VorigeVolgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers