Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Sollicitatietopic

<<

Anoniem178

Bericht 19 Dec 2014 16:49

Re: Sollicitatietopic

Tof Lampenkapje!

Vandaag heb ik misschien wel een miljoen keer mijn mail gecheckt. Ik zag in de statistieken van mijn blog dat ze hoogstwaarschijnlijk mij aan het natrekken waren. Snel nog profielfoto op FB veranderd omdat die net wat beter overkomt. :laughcry:
Maar net gebeld dat ik uitgenodigd word! Ben echt blij. Had een enorme gok genomen door in mijn motivatiebrief het alleen maar over mijn hobbies te hebben. Werkervaring hebben de meeste sollicitanten, dus dit leek me een mooie manier om mezelf te onderscheiden.

Ik vind het wel een mooi pluspunt dat ze niet op me afgeknapt zijn terwijl ik accessoires voor mijn katten print. :laughcry:
<<

Anoniem185

Bericht 19 Dec 2014 17:00

Re: Sollicitatietopic

Haha Rovine!
Succes met je gesprek!
<<

Mezzoforte

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 468

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 19 Dec 2014 17:25

Re: Sollicitatietopic

Voor alle sollicitanten in dit topic, veel succes met de sollicitaties. Verder fijne feestdagen gewenst, ik ga in 2015 weer volop solliciteren en me weer melden in dit topic, nu eerst even genieten van de eerste weken van mijn zoon (vandaag een week oud).
<<

Anoniem185

Bericht 22 Dec 2014 08:00

Re: Sollicitatietopic

Zojuist mijn ontslag ingediend op mijn huidige werk. Ik had een vast contract, maar heb dit opgezegd. Een groot risico in deze tijd, maar ik ben liever werkeloos dan ongelukkig en heb de financiële vrijheid om dit zo te doen.

Ben nu bezig om een gelijkstelling in België aan te vragen, maar mijn gemeente werkt niet echt mee. Om een gelijkstelling te krijgen heb ik een VOG nodig, en om een VOG aan te vragen heb ik een werkgever nodig die ik niet kan krijgen zonder gelijkstelling...

Nu door naar mijn werk en daar de bom laten vallen dat ik net mijn ontslag heb ingediend!
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2754

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:55

Bericht 23 Dec 2014 00:49

Re: Sollicitatietopic

Kan je je niet bij een uitzendbureau aanmelden Lampenkampje? Dan kan je via hen een vog krijgen, moet je warschijnlijk wel zelf betalen, maar dat is 3 tientjes. Wie weet ook nog wat tijdelijk werk te krijgen.
Succes!
<<

Anoniem205

Bericht 23 Dec 2014 17:26

Re: Sollicitatietopic

Wat knap Lampenkapje, dat je je ontslag hebt ingediend! Dapper, maar begrijpelijk! ALs je de mogelijkheid hebt, dan idd gelukkig zijn!

hier een vacature gevonden die bij mij aansluit, maar ik heb er toch zo'n hekel aan om in het Engels te solliciteren! mijn engels is prima, maar creatief brieven schrijven in het engels vind ik erg moeilijk!
<<

Anoniem185

Bericht 23 Dec 2014 18:55

Re: Sollicitatietopic

Ik had als 'noodgreep' naar de overheidsdienst in België een mail gestuurd met het formulier en het verzoek of ze dit wilden invullen. Guess what! Krijg ik vanochtend al een ingevulde versie terug. Direct naar het gemeenteloket hier gegaan om het rond te krijgen en mijn VOG is nu aangevraagd.

Volgens mij is alles nu in gang gezet om mijn documentatie rond te krijgen en door te kunnen sturen naar Brussel. Uiterlijk 13 februari (maar hopelijk al eerder) kan ik alles op de post doen en dan zou het drie weken kunnen duren voordat in Brussel alles rond is.

Er valt wel echt een 'last' van me af nu het duidelijk is dat ik weg ga bij mijn huidige werk.


@ Oreo, een Engelse sollicitatiebrief lijkt mij ook moeilijk om te schrijven hoor! Hopelijk lukt het een beetje.
@ Jorja, ja ik heb hem nu zelf betaald, maar dat kan ik via de belastingaangifte proberen terug te vragen... Hoewel mijn schoonmama al zo lief is om te zeggen dat ik alle kosten die ik hier voor maak van haar cadeau krijg voor mijn verjaardag. Dus eigenlijk kost het me alsnog niets!
<<

Anoniem205

Bericht 23 Dec 2014 21:03

Re: Sollicitatietopic

Lampenkapje, wat fijn dat de overheidsdienst in België dit voor je heeft willen doen! Wat super chill!
Kan me voorstellen dat er een last van je afgevallen is. Moet zeggen, begin dit jaar heb ik eenzelfde iets gedaan. Ik had alleen geen vaste baan maar een uitzendbaan. Ik was ongelukkig in mijn toenmalige functie, ging met lood in mijn schoenen naar het werk en kwam 's avonds uitgeput en overstuur thuis. Mijn vriend vroeg toen op de man af "waarom stop je niet gewoon" en mijn enige reden was de financiele situatie. Hij heeft aangegeven dat dat geen issue moest zijn en toen heb ik de volgende dag direct mijn baan opgezegd. Last viel van mijn schouders en ik had een week later weer een andere baan.

Kortom: ik snap wat je doormaakt en vind het knap dat je die keuze hebt gemaakt!

En die sollicitatiebrief van mij... het komt vast wel goed! Functie is wat ik zoek en in mijn dorp, dus ik zou op de fiets naar kantoor kunnen. Helaas wel 32-40 uur (ik zou liever minder werken) maar er zitten veel doorgroeimogelijkheden in het bedrijf...
<<

Anoniem185

Bericht 30 Dec 2014 21:31

Re: Sollicitatietopic

@ Oreo, ben benieuwd of het bij jou iets wordt!

Mijn gesprek is vandaag geweest...
Het gesprek is goed verlopen, hij gaf aan dat ik een sterke kandidaat was en wilde graag open kaart met me spelen. Op de dienst waar ik op solliciteerde had een oud-collega van dat team gesolliciteerd. Die was naar een andere dienst gegaan, maar wil nu terug naar haar oude baan. Zij wil echter maar 80% werken en de jobtime is 100%. De kans is groot dat zij aangenomen gaat worden voor deze dienst, maar dan zou de plek op haar dienst vrijkomen. Hij zag mij ook wel op die dienst werken, zeker met mijn masterstudie als achtergrond. Nu heeft hij gevraagd of ik dit een optie vind en ik heb aangegeven dit graag te willen. Het is een complexere dienst met meerdere specialismen op één afdeling. Het zou een zwaar jaar worden met mijn masterstudie en nieuw op deze dienst met vele leermogelijkheden.

Dat ik mijn gelijkstelling nog niet heb is geen probleem, ik zou eerst als zorgkundige daar aan het werk gesteld kunnen worden om de afdeling te leren kennen. Wel zou het nog een aantal weken duren omdat protocollair de vacature eerst via enkele handen moet gaan voordat hij intern en extern wordt uitgezet.

Morgen krijg ik in ieder geval te horen wie het is geworden voor de dienst waarvoor ik oorspronkelijk op gesprek ben gekomen. Grote mogelijkheid dat het die ene ervaren persoon is. In dat geval krijg ik direct instructies hoe ik contact op kan nemen met het diensthoofd van de andere dienst waar haar positie vrij komt. Ik hoef dan geen gesprek meer met het afdelingshoofd, omdat ik dat vandaag al heb gehad en hij tevreden was. Mocht zij niet gekozen worden of toch last-minute afzeggen (omdat ze 100% van haar eisen bijvoorbeeld), dan is de kans heel groot dat ik het word.
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:18

Bericht 30 Dec 2014 22:15

Re: Sollicitatietopic

Dat klinkt heel goed Lampenkapje!
<<

Anoniem286

Bericht 03 Jan 2015 22:47

Re: Sollicitatietopic

Ben benieuwd naar een update Lampenkapje!
<<

Anoniem185

Bericht 04 Jan 2015 00:32

Re: Sollicitatietopic

Zij is het inderdaad geworden. Ben de 31e hier over gebeld en er werd nadrukkelijk gevraagd over drie weken op de officiële manier op haar positie die dan vrij komt te solliciteren. Nogmaals te horen gekregen dat ik direct met het hoofd mag gaan praten. Verder mocht ik als ik vragen had altijd tussendoor bellen.

Ondertussen ben ik ook door buurtzorg benaderd. Zij zoeken een wijkverpleegkundige die wil beginnen met een 0-uren contract met vooruitzicht op vaste uren. Heb gezegd dat ik geïnteresseerd ben, maar even de andere optie wil afwachten. Krijg morgen hun kaartje en kan dan bellen als ik er wil werken. Er komt geen vacature voor open te staan, dus die plek gaat niet zomaar 'weg'.
<<

Anoniem205

Bericht 05 Jan 2015 13:00

Re: Sollicitatietopic

Aan de ene kant balen, Lampenkapje, aan de andere kant wel fijn dat ze meteen meedachten en je op een andere plek ook wel zien werken! Ga je over 3 weken solliciteren op die andere dienst?

Mijn brief is vandaag de deur uit gegaan. De man van een oud collega heeft een goed woordje voor me gedaan bij de afdeling, dus dat is fijn. Nu afwachten, op 9 januari sluit de vacature. Heb online inmiddels meer vacatures gevonden, ook een aantal hier in de buurt. Dus ik ga weer in mijn pen klimmen! Gelukkig kan zoon zich inmiddels 5-10 minuutjes vermaken in de box, zodat ik online kan speurneuzen :)
<<

Anoniem205

Bericht 05 Jan 2015 13:48

Re: Sollicitatietopic

Oh, ik heb morgen al gesprek bij het bedrijf waar ik net gesolliciteerd heb :) :cheering:
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6940

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 05 Jan 2015 13:59

Re: Sollicitatietopic

Ik ga proberen hier ook maar mee te schrijven. Ik heb wel werk, maar ik vind het al een tijdje niet zo leuk meer. Het is na een aantal jaar saai geworden en ik mis de uitdaging heel erg. Ook zijn er geen doorgroeimogelijkheden. Tijd om wat anders te zoeken dus. Ik ben al wel een tijdje aan het solliciteren, maar gewoon zo af en toe een briefje als ik toevallig wat leuks zag, niet heel fanatiek, omdat ik ook nog gewoon werk heb natuurlijk. Nu ben ik toch wat fanatieker geworden, ik heb de afgelopen vakantie wat dingen verstuurd, en heb nu acht dingen lopen. Ik heb net wel een mail ontvangen voor een oriënterend gesprek, maar dat is al as donderdag en het gaat niet lukken om dan vrij te nemen op mijn werk (ik zit in de onderwijssector, dus ik kan niet zomaar niet komen oid), dus ik ben aan het proberen dat te verplaatsen.

Spannend Oreo! Succes alvast! Om wat voor functie gaat het, of wil je dat niet zeggen?
<<

Mezzoforte

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 468

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 06 Jan 2015 12:02

Re: Sollicitatietopic

Ik ben inmiddels ook weer begonnen met solliciteren, heb gisteren mijn eerste brief verstuurd voor een functie als finance manager. Kreeg vanochtend een vrij informele mail (past bij hoe het bedrijf overkomt) met een bevestiging van ontvangst, en dat ze op 9 januari gaan kijken naar alle sollicitanten en bepalen wie ze uitnodigen. Dan hoor ik meer.
<<

Anoniem185

Bericht 06 Jan 2015 18:45

Re: Sollicitatietopic

@ Oreo, ja ik ga solliciteren op die andere dienst. Moest even omschakelen, maar het lijkt me een super leuke baan. Wat leuk dat je nu al een reactie hebt en op gesprek mag komen, veel succes!

Mizz_S, hopelijk komt er snel iets op je pad waar je wel je uitdaging in kunt vinden!

Mezzoforte, ik duim voor je!

Zojuist kreeg ik telefoon dat ik ben uitgenodigd op een gesprek voor een vacature waarop ik eigenlijk dacht geen kans te maken... Ze zoeken iemand met 4 jaar ervaring (ik ben nog maar net afgestudeerd) en die ervaring heeft met leidinggeven (heb ik ook niet, alleen bij mijn vrijwilligerswerk). Verder wilden ze eigenlijk iemand die al gespecialiseerd was, maar was het ook een optie om de specialisatie te gaan volgen, wat mij wel heel leuk lijkt. Over twee weken heb ik daar een gesprek. Ben zeer benieuwd, maar ik vertrouw het niet zo. Ik ben kennelijk uitgenodigd door de stagiaire (hoorde ik via de telefoon iemand zeggen), dus ik vrees dat ik gewoon een 'leerobject' ben voor haar.
<<

Anoniem286

Bericht 06 Jan 2015 20:29

Re: Sollicitatietopic

Wat vreemd Lampenkapje, wel fijn dat er nog wat in de planning zit mbt die andere baan. Hopelijk wordt het wat. Is dat dan ook in belgie?
<<

Anoniem185

Bericht 06 Jan 2015 20:50

Re: Sollicitatietopic

Die baan waarvoor ik al een beetje een 'in the pocket' gevoel heb is in België, deze is gewoon in Nederland. Bij buurtzorg heb ik nog een optie en dat is ook in Nederland.

Ach, voor dit 'nieuwe' gesprek krijg ik in ieder geval mijn reiskosten terug, werd me aan de telefoon al verteld.
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2630

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:20

Bericht 06 Jan 2015 21:21

Re: Sollicitatietopic

Oreo, spannend! Succes!

Lampenkapje, wel apart ja. Gelukkig heb je over die andere sollicitatie wel een goed gevoel, en zo heb je meerdere kansen: erg fijn.

Ik solliciteer ook nog steeds regelmatig. Nu krijg ik misschien een kans om bij een bedrijf 3 maanden een opleiding te volgen (praktijkgericht) in een functie waarin ook regelmatig vacatures zijn en (heb ik gehoord) weinig mensen met vakkennis. Deze week hoor ik of ik dit mag doen, ik hoop het zo want het is iets wat ik heel leuk vind en het bied weer wat meer kans op een baan.
<<

Anoniem205

Bericht 06 Jan 2015 21:53

Re: Sollicitatietopic

Het gesprek heb ik gehad. Was niet een standaard gesprek, ik ben "gewend" dat je altijd eerst jezelf aan de hand van je CV moet voorstellen. Dit helemaal niet. Vacature was niet helemaal wat ik zoek, heel erg administratief (meer secretarieel) dan het vakgebied waarin ik zoek. Eind volgende week hoor ik meer. Denk niet dat ze voor mij kiezen, omdat ik volgens mij overgekwalificeerd ben. Maar als ze wel voor mij zouden kiezen, zeg ik denk ik geen nee. Het is hier 5km vandaan namelijk, grote organisatie, etc.

Heb alweer nieuwe vacatures gevonden via linkedin, dus ik ga lekker verder met solliciteren. CV in het Engels heb ik inmiddels toch al af :)
<<

Anoniem185

Bericht 07 Jan 2015 11:46

Re: Sollicitatietopic

Oh my, het is niet alleen een stagiaire die bij mijn gesprek aanwezig is, er is vier man bij. Gelukkig wel eentje die ik ken. Maar vier man vind ik wel wat intimiderend. Die man van belgie was alleen en dat was een heel relaxed gesprek.
<<

Fjell

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1579

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:27

Bericht 07 Jan 2015 12:09

Re: Sollicitatietopic

vier man is best veel ja. Dat zou ik ook wel wat intimiderend vinden! Veel succes! Je leert er in ieder geval altijd wat van. Wel fijn dat je zo verschillende dingen hebt lopen! :)

Lookie, dat klinkt wel echt goed! Mooie kans om zo wat te gaan leren en helemaal mooi dat je het erg leuk vind!

Oreo, dat klinkt ook goed! Zou denk ik ook wel ja zeggen als ze je willen. Je bent dan toch eerst weer bezig en lijkt mij echt fijn, werk zo dicht bij huis.

Ik had gistereren een sollicitatiegesprek. Had er vantevoren echt zin in want het leek mij een leuk bedrijf maar het gesprek ging echt niet goed.. Vrij aan het begin van het gesprek werd de vraag gesteld waar ik mij over 5-10 jaar zag staan en het antwoord wat ik daar op gaf beviel ze niet en ze bleven daar maar op doorgaan. Kreeg ook het gelijk het gevoel dat ze al hadden besloten dat ik niet geschikt was.. Ze hebben verder ook niet heel veel vragen meer gesteld en het ook verder niet echt over bedrijf of mij gehad. Vond het een raar gesprek, het liep gewoon echt niet. Waar ze over vielen is dat ik zei dat ik nog wel een droom heb om in de toekomst in Scandinavië te gaan wonen. Dat was dubbel 'verkeerd' want ik had gebrek aan ambitie want anders zou ik nu daar al wel wonen en ze zouden dan voor niks in mij gaan investeren want ik zou dan toch weg gaan. Nu had ik het er later nog met vrienden over en zij zeiden ook van je weet toch nooit wat de werkgever wil horen en je kunt het best gewoon eerlijk blijven. Daar voel ik mij ook het fijnst bij. Ik kan ook niet na een gesprek van 5 minuten zeggen dat ik mij over 5 jaar een afdeling zie leiden o.i.d. .. Maar ja, uiteindelijk passen het bedrijf en ik gewoon niet bij elkaar en ik ga gewoon weer verder op zoek :)
-Jeg har det som plommen i egget-
<<

Anoniem321

Bericht 07 Jan 2015 14:31

Re: Sollicitatietopic

Spannend, Lampekampje, wel veel, 4 man! Ik heb ook eens een sollicitatie gevoerd met 4 mensen. Netjes aangekleed etc, bleek ik compleet overdressed te zijn en waren het echt hele gewone relaxte mensen, haha.

Oreo, ben benieuwd of het iets wordt!

Fjell, zo kan een gesprek ook verhelderend werken. Het is niet alleen eenrichtingsverkeer waarin de werkgever bekijkt of hij jou in dienst wil hebben, maar ook jij kunt kijken of het iets voor jou is. In dit geval dus niet. Volgende keer beter!

Lookie, duimen maar dus of je die opleiding mag gaan volgen!

Ik ben sinds kort zelf ook aan het solliciteren. Het gaat niet zo goed in het bedrijf waar ik werk en er moeten zeer waarschijnlijk 3 man uit (we zijn met 10 man) Als mijn baas het afspiegelingsbeginsel toepast (wat verplicht is) sta ik als eerste op de nominatie.
Nu heb ik afgelopen zondag gesolliciteerd op een functie bij een bedrijf dat onderdeel is van een grotere organisatie. Nu belden ze me vanochtend dat die functie vergeven is, maar dat ze me wel willen spreken ivm een andere functie in het overkoepelende bedrijf. Het klinkt allemaal wel goed en nu heb ik morgen al een kennismakingsgesprek. Ben erg benieuwd!
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2630

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:20

Bericht 07 Jan 2015 21:02

Re: Sollicitatietopic

Ragazza, dat klinkt inderdaad positief! Ze hebben blijkbaar wel echt interesse voor jou. Hopen dat hier iets uit voortkomt.

Fjell, jammer dat het gesprek op deze manier verliep. Maar inderdaad, als er geen klik is dan is het misschien ook niet dé baan voor jou. Het is ook zo lastig, je weet gewoon nooit wat ze van je willen horen. Eerlijk en dicht bij jezelf blijven is dan wel het beste wat je kunt doen, dan vind je uiteindelijk wel een baan die écht bij je past.
VorigeVolgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers