Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13058

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 11 Jul 2017 07:38

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Elliot schreef:
Lejow schreef:
Elliot schreef:Jee lejow wat doe je hier raar over joh, mijn punt gaat geloof ik een beetje langs je heen.
Tuurlijk is het niet expres gegaan, dat zeg ik ook nergens. De school heeft echter ook niet geprobeerd de afspraak te verzetten, toen ze er twee weken van tevoren achter kwamen dat het gelijk viel. Ook hebben ze voor wat betreft de klassenfoto geen alternatief geboden op een andere dag. Zoiets is gewoon verboden omdat het in strijd is met de Algemene wet gelijke behandeling.
Dit heeft niks met "de school een slechte naam bezorgen" te maken, het is puur een principekwestie waar jurisprudentie over nodig was. Dat ligt er nu.Dat hebben ze absoluut wel.
Ze hebben de fotograaf voor de portret foto's op een andere dag terug laten komen, planning technisch was de klassenfoto niet meer mogelijk. Daarom heeft de adjunct zelf een foto gemaakt, zodat in dat opzicht toch iedereen er op stond.
En met een beetje camera ziet dat er prima uit.
Je moet ook kijken naar wat er in je macht ligt om het nog te kunnen verplaatsen. Het is niet dat ze achterover geleund hebben en dachten, helaas pindakaas, niets aan te doen.

In de uitspraak staat dat deze foto's, gemaakt door de adjunct directeur, niet de officiële klassenfoto's hebben vervangen. Die foto's hebben dus niet de waarde die de officiële klassenfoto's wel hebben (officiële foto's hangen in de klas/school, de nieuwe foto's niet). Daarmee is dus dat onderscheid gemaakt.
Je maakt het nu heel emotioneel, terwijl het gewoon een hele feitelijke situatie is. Vanwege een feestdag zijn deze leerlingen niet in de gelegenheid geweest om op de foto te gaan, de school heeft niet voldoende gedaan om deze fout te herstellen. Een rechter heeft dit aan de wet getoetst en daaruit blijkt dat er sprake is van onrechtmatig handelen is.

Wie zegt dat de stap 'praten' is overgeslagen? Dat maak jij er nu van, er blijkt nergens uit de uitspraak dat er niet is gesproken. En een verstoorde relatie tussen de school en de ouders hoeft ook helemaal niet zo te zijn. Er worden nu allerlei dingen bijgehaald die niet ter zake doen.

Ik vind je mening overigens niet raar, je hebt het recht op je mening. Maar de manier waarop je het verkondigd, zo heftig, dat vind ik raar. Ik snap niet waarom je dit zo persoonlijk opvat.Dat heb ik hier eerder al getypt.

En tuurlijk is de relatie wel verstoord. Ga jij nog gezellig met iemand door een deur die jou voor de rechter gesleept heeft? Er zullen op die school ook een hele hoop ouders zijn die mijn mening delen, voor hen sta je nu bekend als 'die ouders die'.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15236

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 11 Jul 2017 07:42

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Nou, als de mensen op school net zo heftig reageren als jij is die relatie inderdaad wel verstoord, maar als je een klein beetje afstand neemt van de zaak en het puur feitelijk bekijkt dan zou je je toch moeten kunnen voorstellen dat het puur een principekwestie is geweest, dat er nu jurisprudentie over ligt en dat de zaak daarmee opgelost is. Klaar, en weer door :)

♥♥


insta: perron.26
<<

Anoniem236

Bericht 11 Jul 2017 07:49

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Het offerfeest is geen officiële feestdag. De school had de optie geboden om zo vroeg mogelijk in de ochtend de foto s te maken, moslim ouders die dat wilden hebben daar gebruik van gemaakt.
Als je kind 100x huilend vraagt waarom zij niet op de foto staat, heb je als ouders nog wel een taak om je kind te leren met teleurstellingen om te gaan.
Volgend jaar nieuwe foto, de school zal nu wel 3x nadenken voor ze een datum prikken.
<<

Anoniem313

Bericht 11 Jul 2017 08:33

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Lejow en DdL: als jullie het hier niet mee eens zijn, zou het logischer zijn je pijlen te richten op de Leerplichtwet, en niet op de rechter of de ouders.

Ik vond deze column van Ozcan Akyol wel aardig:

http://www.ad.nl/binnenland/is-de-leerp ... ~af6eea0e/
<<

Sawadee

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2402

Geregistreerd: 02 Jan 2016 15:21

Bericht 11 Jul 2017 08:42

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Het is toch een keuze om op die dag niet te komen? Ze hadden ook ff in de ochtend vroeg kunnen komen en daarna verder gaan met dat offerfeest.
<<

Anoniem313

Bericht 11 Jul 2017 08:46

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Sawadee schreef:Het is toch een keuze om op die dag niet te komen? Ze hadden ook ff in de ochtend vroeg kunnen komen en daarna verder gaan met dat offerfeest.


Ja, dat had gekund.
<<

anoniem203

Bericht 11 Jul 2017 09:21

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Echt en dat allemaal om een simpele foto.. Er wordt een dag vastgezet voor een schoolfoto. Al voor dat het nieuwe schooljaar begint. Kan je niet heb je gewoon pech klaar. Pa en ma in kwestie wisten dus al heel lang deze datum en hadden al veel eerder aan de bel kunnen trekken. Ik vind dit echt gewoon een beetje zielig doen om niks en een flut reden om extra geld te innen. En als die foto echt zo belangrijk was liet hem/haar dan 10 minuten naar school gaan voor die foto en klaar. Maar een schadevergoeding eisen en nog krijgen ook vind ik gewoon echt te bizar voor woorden..
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13058

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 11 Jul 2017 09:28

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Ava schreef:Echt en dat allemaal om een simpele foto.. Er wordt een dag vastgezet voor een schoolfoto. Al voor dat het nieuwe schooljaar begint. Kan je niet heb je gewoon pech klaar. Pa en ma in kwestie wisten dus al heel lang deze datum en hadden al veel eerder aan de bel kunnen trekken. Ik vind dit echt gewoon een beetje zielig doen om niks en een flut reden om extra geld te innen. En als die foto echt zo belangrijk was liet hem/haar dan 10 minuten naar school gaan voor die foto en klaar. Maar een schadevergoeding eisen en nog krijgen ook vind ik gewoon echt te bizar voor woorden..En ook hier ben ik t mee eens
<<

Fauve

Major Yipyapper

Berichten: 2685

Geregistreerd: 02 Sep 2013 21:40

Bericht 11 Jul 2017 12:35

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Als ze het zo erg vonden, hadden de ouders de kinderen ook 15 min kunnen brengen om daarna weer naar huis te gaan.
Dit hebben moslimouders ook gedaan, volgens reacties van Turkse moeders op Facebook over dit item.

Ze hebben er gewoon een slaatje uit willen slaan denk ik, 10.000 euro eisen. Eens kijken hoe gek ze zijn in dit land.

Relatie met de school is ook verstoord. Ik zou als leerkracht geen les willen geven aan kinderen van wie de ouders je voor een foto al aanklagen bij de rechtbank.

Wat een farce dus.
04-2014
10-2015
<<

Anoniem201

Bericht 11 Jul 2017 13:15

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Aanklagen in de rechtbank en hier een forse schadevergoeding voor eisen, gaat echt enorm te ver. Dat de rechter erin mee is gegaan voor een deel vind ik beschamend.
Wat hiervan gaat komen is dat dadelijk voor elk dingetje een aanklacht wordt ingediend.
Stel je kind is chronisch ziek en kan niet komen die dag. Moet het dan ook maar aangeklaagd worden omdat het discriminatie is tegen de chronisch zieke mensen? Kom op waar gaat dit naar toe?
Ik ben blij verrast te lezen wat de reacties op social media zijn. Zelfs van de moslim mensen die verbaasd reageren en dit echt te ver vinden gaan.
Het zegt dus meer over die ouder die op een belachelijke manier een punt wilt maken dan over het hele moslim geloof.

De school heeft nota bene ook nog alles bewerkstelligd om de kinderen alsnog op de foto te krijgen. En dan toch aanklagen. Wauw.
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1739

Geregistreerd: 19 Apr 2015 15:48

Bericht 11 Jul 2017 14:20

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Ik zou zelf nooit een school aanklagen om zoiets.
Maar als ik de uitspraak lees komt daar duidelijk naar voren dat de school zegt van alles gedaan te hebben maar dit allemaal niet heeft kunnen bewijzen. Waarbij ik dus echt wel mijn twijfels heb of dat ze alles wat ze gezegd hebben ook op die manier hebben uitgevoerd. Want volgens mij zijn een aantal dingen heel makkelijk te bewijzen als ze dat daadwerkelijk gedaan hebben. Die bewijzen kon de school niet leveren. Dus de rechter heeft gewoon gehandeld naar de wet.

En dat de relatie verstoord is lijkt mij duidelijk gezien de kinderen ook niet meer op die school zitten. De kwestie is van september 2015 en in januari 2016 zijn de kinderen van die school af gegaan.
<<

Geel

Bericht 11 Jul 2017 14:45

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Ik snap eerlijk gezegd wel dat Lejow er zo opgewonden over is, en het misschien persoonlijk opvat, omdat ze zelf geregeld tegen verschillende belangen van ouders aanloopt. Het lijkt me verdraaid lastig om docent te zijn. Je bent een belangrijke instantie in het leven van het kostbaarste bezit van ouders. En die ouders kunnen veel verschillende wensen hebben waar jij je toe moet verhouden. Ik denk dat Lejow zich de positie van de school gewoon goed kan voorstellen en vanuit hen denkt en daardoor plaatsvervangend boos wordt.

Zelf vind ik het erg raar en ook wel een beetje verdrietig dat je een school hierom gaat aanklagen. Maar goed, ik hoor sowieso veel verhalen over het onderwijs die ik raar vind (bijv. dat je aan het einde van het jaar cadeaus geeft aan leerkrachten. En cito-toetsen in kleuterklassen.). Ik wil graag terug naar dertig jaar geleden.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13058

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 11 Jul 2017 16:51

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Geel schreef:Ik snap eerlijk gezegd wel dat Lejow er zo opgewonden over is, en het misschien persoonlijk opvat, omdat ze zelf geregeld tegen verschillende belangen van ouders aanloopt. Het lijkt me verdraaid lastig om docent te zijn. Je bent een belangrijke instantie in het leven van het kostbaarste bezit van ouders. En die ouders kunnen veel verschillende wensen hebben waar jij je toe moet verhouden. Ik denk dat Lejow zich de positie van de school gewoon goed kan voorstellen en vanuit hen denkt en daardoor plaatsvervangend boos wordt.

Zelf vind ik het erg raar en ook wel een beetje verdrietig dat je een school hierom gaat aanklagen. Maar goed, ik hoor sowieso veel verhalen over het onderwijs die ik raar vind (bijv. dat je aan het einde van het jaar cadeaus geeft aan leerkrachten. En cito-toetsen in kleuterklassen.). Ik wil graag terug naar dertig jaar geleden.


Dank je wel Geel, dat vind ik lief.
Is namelijk ook exact mijn punt.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13058

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 11 Jul 2017 16:52

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

En als het al zo lang geleden is, vraag ik me ook af: waarom kom je er nu pas mee?
<<

Anoniem313

Bericht 11 Jul 2017 17:06

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Lejow schreef:En als het al zo lang geleden is, vraag ik me ook af: waarom kom je er nu pas mee?


Als je de uitspraak leest, zie je dat ze daar in oktober 2016 mee gekomen zijn, en niet nu.
<<

Mamsie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2110

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:58

Bericht 11 Jul 2017 17:11

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Geel schreef:Ik snap eerlijk gezegd wel dat Lejow er zo opgewonden over is, en het misschien persoonlijk opvat, omdat ze zelf geregeld tegen verschillende belangen van ouders aanloopt. Het lijkt me verdraaid lastig om docent te zijn. Je bent een belangrijke instantie in het leven van het kostbaarste bezit van ouders. En die ouders kunnen veel verschillende wensen hebben waar jij je toe moet verhouden. Ik denk dat Lejow zich de positie van de school gewoon goed kan voorstellen en vanuit hen denkt en daardoor plaatsvervangend boos wordt.

Zelf vind ik het erg raar en ook wel een beetje verdrietig dat je een school hierom gaat aanklagen. Maar goed, ik hoor sowieso veel verhalen over het onderwijs die ik raar vind (bijv. dat je aan het einde van het jaar cadeaus geeft aan leerkrachten. En cito-toetsen in kleuterklassen.). Ik wil graag terug naar dertig jaar geleden.


Mee eens!
GVS Let me love you a little more before youre not little anymore.
<<

Anoniem304

Bericht 11 Jul 2017 17:41

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Lotus schreef:Het offerfeest is geen officiële feestdag. De school had de optie geboden om zo vroeg mogelijk in de ochtend de foto s te maken, moslim ouders die dat wilden hebben daar gebruik van gemaakt.
Als je kind 100x huilend vraagt waarom zij niet op de foto staat, heb je als ouders nog wel een taak om je kind te leren met teleurstellingen om te gaan.
Volgend jaar nieuwe foto, de school zal nu wel 3x nadenken voor ze een datum prikken.

Schoolfoto's zijn nu van de baan denk ik.
<<

Pippa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2963

Geregistreerd: 11 Apr 2017 10:46

Bericht 11 Jul 2017 17:46

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Maar het offerfeest is van te voren niet precies bekend, staan 3 dagen voor uitgetrokken, dus dat is voor een school wel lastig(er) te plannen als een fotograaf het heel druk heeft.
11-2017 ♥
12-2021 ♥
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13058

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 11 Jul 2017 17:51

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Caulfield schreef:
Lejow schreef:En als het al zo lang geleden is, vraag ik me ook af: waarom kom je er nu pas mee?


Als je de uitspraak leest, zie je dat ze daar in oktober 2016 mee gekomen zijn, en niet nu.


Dat weet ik, maar de situatie gebeurde in september 2015 al.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13058

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 11 Jul 2017 17:52

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Cotton schreef:
Lotus schreef:Het offerfeest is geen officiële feestdag. De school had de optie geboden om zo vroeg mogelijk in de ochtend de foto s te maken, moslim ouders die dat wilden hebben daar gebruik van gemaakt.
Als je kind 100x huilend vraagt waarom zij niet op de foto staat, heb je als ouders nog wel een taak om je kind te leren met teleurstellingen om te gaan.
Volgend jaar nieuwe foto, de school zal nu wel 3x nadenken voor ze een datum prikken.

Schoolfoto's zijn nu van de baan denk ik.


En schoolreisjes, en uitjes naar de kinderboerderij, en schoolfeesten en groep 8 musicals.
<<

Raven

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2376

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:39

Bericht 11 Jul 2017 18:00

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Ik ben het eens met Lejow.

Ik verwacht sowieso van een openbare school dat ze daar juist helemaal niets met geloof doen.

En dat de officiële vrije dagen op een school christelijke feestdagen zijn komt doordat Nederland van origine een christelijk land is.

Daarbij vind ik het net zoiets als de ikea aanklagen, omdat ze geen halal eten verkopen. Dan moet je er niet heen gaan.

Als je wilt dat een school rekening houdt met jou feestdagen, moet je ze op een school van dat geloof doen.

Ik ben niet katholiek en vroeger zat ik dus op een christelijke basisschool, want er was niets anders in de buurt en mijn moeder had geen auto.
Ik moest terwijl alle kindjes leuk met het vormsel bezig waren rekensommen maken op de gang. Dat voelde behoorlijk als straf.
Ons engeltje *26-11-2012 - 04-12-2012*

Onze grote vent 22-08-2016

Onze kleine meid 27-02-2018
<<

Anoniem315

Bericht 11 Jul 2017 18:16

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Ik ben het ook eens met Lejow (en Mamsie en Geel en Lotus en Raven, etc).

Op mij komt het over als een slimme list. Heeft niks met het kind zelf te maken.
<<

Anoniem313

Bericht 11 Jul 2017 18:31

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Raven schreef:
Als je wilt dat een school rekening houdt met jou feestdagen, moet je ze op een school van dat geloof doen.


Nee, dat moet je niet, volgens de wet op de leerplicht. Deze stelt dat iedereen het recht heeft zich te onttrekken aan school op basis van religie.

Daar kun je het van harte mee oneens zijn - ik ben het daar persoonlijk mee oneens. Maar dan ben je het dus oneens met de Leerplichtwet, en niet met de rechterlijke uitspraak of de ouders.
<<

Anoniem278

Bericht 11 Jul 2017 18:38

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Wat ik eerlijk gezegd totaal niet begrijp is waarom het zo ver heeft moeten komen? Ik kan dat ook nergens écht lezen. Wel speculaties natuurlijk maar dat kan ik zelf ook wel.

Wat maakt dat je er niet onderling uitkomt? Is het dan puur een principe kwestie?

Ik snap goed dat de mensen die in het onderwijs werken hier op een bepaalde manier op reageren, zeker omdat dit soort situaties vaak een precedent schept voor toekomstige voorvallen.
Dan denk ik, 'stel je kind moet een jaar over doen, ga je dan ook de school aanklagen?'
<<

Anoniem313

Bericht 11 Jul 2017 18:42

Re: Schadevergoeding voor 2 kids niet op klassenfoto

Dat vraag ik me ook af, Quizzle. Als ik de tijdlijn goed begrijp zitten de kinderen daar inmiddels niet meer op school. Misschien hebben ze bewust gewacht (ivm schade voor de kinderen door een verstoorde relatie), misschien is er eerst gepraat, en zijn de kindéren van school gehaald toen men er niet uitkwam. Misschien kwamen ze na verloop van tijd een gehaaide jurist tegen die een civiele procedure wel zag zitten. Of misschien zijn het akelige mensen die de school dwars willen zitten.
VorigeVolgende

Terug naar Algemeen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Arizona