Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Avondeten gezellig met kids

<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4547

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 08 Jul 2017 22:59

Avondeten gezellig met kids

Als we aleen eten met dochter gaat t redelijk goed. Tuurlijk fiept ze wel eens, probeert ze wat, of treuzelen masr dat is te overzien.
Maar als de kids van vriend er zijn is t 9 van de 10 x feest. Voor hun, want wij vinden t minder ;) t begint al vaak met gefiep over t feit dat ze t niet lusten, of iig 1 ding van t avondeten. Maar dat getreuzel.. ze raken zo afgeleid door elkaar, zitten vaak te geinen of te spelen waardoor ze niet goed (door)eten. Soms wel eens gezellig, maar iedere x maakt dat we t niet altijd kunnen hebben.
Stilte aan tafel willen we ook niet. T eten hoort voor ons ook wel bij een gezellig samen zijn. Maar hoe maken we de grens duidelijk? Ze zien elkaar natuurlijk ook maar om t weekend, dus mss is t dat. Maar dan nog
Hoe gaat dat bij jullie?
E april 2013
R juni 2017
Y november 2018
<<

Wasmand

Kletskop

Berichten: 509

Geregistreerd: 09 Okt 2013 21:19

Bericht 09 Jul 2017 07:54

Re: Avondeten gezellig met kids

Zitten de kids naast elkaar dat ze aan elkaar kunnen zitten?
Misschien kan je een afspraak maken....eerste 10 minuten stil eten en dooreten daarna mogen ze kletsen en wat langzamer eten.
Is het een idee om bij het koken te betrekken zodat ze het ook leuk vinden om te eten.
Eventueel laat je ze het toetje maken Een vlaflip is leuk en makkelijk om te maken en lust iedereen, of saroma pudding dat was bij ons vroeger feest.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 09 Jul 2017 08:22

Re: Avondeten gezellig met kids

Ik kan niet zien wát het getreuzel precies inhoudt en hoeveel tijd het in beslag neemt. In de eerste plaats zou ik denken meer tijd te nemen dan normaal om de redenen die je zelf aangeeft. Hier mag speelgoed niet aan tafel en wordt er gegeten wat de pot schaft (en zo niet dan niet), dat zijn m.i. prima regels waar geen discussie over gevoerd hoeft te worden. Maar wat Wasmand aangeeft, zou ik ze misschien meer betrekken bij het eten (bereiden) en de keuze van het eten (en dan natuurlijk niet patat, pannekoeken, enz).
L2014 & H2017
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4547

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 09 Jul 2017 09:26

Re: Avondeten gezellig met kids

Qua eten kiezen we vaak al geen 'apartere' dingen, is t vaak gewoon een x aard/vlees/groenten of pasta. Soms bijv wel een x broodje hamburger, maar dan krijgen ze weinig groenten binnen (prima voor een x), maar wil de een alleen een broodje, de ander juist alleen vlees etc. In principe prima, dan eten ze maar niet alles op ((kunt ze niet dwingen), maar leuk is anders om dat meteen te horen als je aan tafel zit.
En kiezen mogen ze ook wel eens. Of hebben we lekkere toetjes.

T getreuzel zit em ook vaak in elkaar uitdagen. Ze hebben geen speelgoed aan tafel, maar spelen met elkaar. Door te praten, elkaar na te praten, dingen te vragen zoals kun je dit? En vaak is t dan weer enorm lachen en blijven ze dat herhalen. Soms wel grappig hoor, en t mag ook best gezellig zijn, maar als ze daardoor 45 min doen om hun bord leeg te eten..Want ze leiden elkaar af. Waar ze zitten maakt niet veel uit, ze doen t met woorden en oogcontact.
Soms reageren we ook leuk door te zeggen; wie kan er dit? En dan zelf bijv een hap nemen. Maar zelfs dat kunnen ze overdrijven door bijv super grote happen te nemen, waardoor er geknoeid wordt, waardoor er weer gelachen wordt :palm:
E april 2013
R juni 2017
Y november 2018
<<

Boerenkool

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1227

Geregistreerd: 17 Dec 2014 21:51

Bericht 09 Jul 2017 10:01

Re: Avondeten gezellig met kids

Haha. Klinkt mij als een supergezellige bende aan tafel. Ik vind 45 minuten niet eens zo heel lang. Eten lijkt wel het hoofddoel terwijl het m.i. de gezelligheid met elkaar zou moeten zijn om op die manier de focus op het eten te weerleggen.
Enige wat me hier vervelend aan klinkt is de ondankbaarheid van het soort eten als ze het niet lekker is.
Sorry heb geen tips verder.

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers