Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Boeken over opvoeden

<<

Anoniem260

Bericht 04 Jul 2017 22:26

Re: Boeken over opvoeden

Beetje off topic want ik kom niet met boekentips, maar t zet me aan het denken... Ben ik nou een hele ontaarde moeder als ik geen boeken lees, geen opvoedvorm 'kies' en maar gewoon wat doe?
<<

Geel

Bericht 04 Jul 2017 22:49

Re: Boeken over opvoeden

Nee tuurlijk niet joh. Ik vind t gewoon fijn om info tot me te nemen als ik voor m'n idee draal. Maar iedereen heeft z'n eigen behoeftes op dat gebied. Ik vind t juist altijd erg bewonderenswaardig als mensen vanuit zichzelf goed in t vizier hebben hoe 'het moet' of hoe ze iets willen. Lukt me wel steeds beter trouwens, hoera.
<<

Geel

Bericht 04 Jul 2017 22:51

Re: Boeken over opvoeden

Carrie schreef:Hier heb ik haar ook geleerd dat de prullenbak vies is en dat ze er niet mee mag spelen maar ze mag er wel iets vies' ingooien. Dus volgens mij doe je het prima. Maar als je voelt dat je er een boek bij nodig hebt voor meer ondersteuning moet je dat natuurlijk doen! Ik denk er niet teveel bij na en doe 'gewoon' wat goed voelt en tot nu toe werkt dat prima haha
Ahh, dit vind ik leuk om te lezen.
<<

Femm

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1553

Geregistreerd: 17 Jan 2016 11:10

Bericht 04 Jul 2017 22:52

Re: Boeken over opvoeden

Jerry schreef:Beetje off topic want ik kom niet met boekentips, maar t zet me aan het denken... Ben ik nou een hele ontaarde moeder als ik geen boeken lees, geen opvoedvorm 'kies' en maar gewoon wat doe?


Nee hoor.
Januari 2012
Augustus 2014
Juli 2016
<<

Anoniem245

Bericht 05 Jul 2017 07:48

Re: Boeken over opvoeden

Ik zal nooit een boek lezen over opvoeden, en ik doe dus ook maar wat :)

Ik kan mij niet voorstellen dat je een methode kiest om je kind op te voeden, sowieso is elk mens anders, dus ook kinderen. Ik kan begrijpen dat je tips kunt gebruiken om met situaties om te gaan maar een hele methode, nee.
<<

Anoniem328

Bericht 05 Jul 2017 07:53

Re: Boeken over opvoeden

Een boek is ook niks voor mij denk ik. Een gebruiksaanwijzing zou wel prettig zijn :smile:
Ik heb ook totaal niet voor ogen hoe het moet en of ik wwl of niet goed bezig ben. Ik doe de hele dag maar wat!
<<

Lexi

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1600

Geregistreerd: 13 Jul 2015 09:12

Bericht 05 Jul 2017 08:47

Re: Boeken over opvoeden

Ik geloof ook niet zo in methodes om op te voeden. Ik heb wel wat boeken gelezen maar als ik zie dat mijn twee kinderen eigenlijk allebei al een andere benadering nodig hebben dan kan ik me niet voorstellen dat ik echt op zou voeden volgens de methode van zo'n boek. Meer dan wat tips die van toepassing waren heb ik er dan ook niet uitgehaald.
2010 2012
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3236

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 05 Jul 2017 08:54

Re: Boeken over opvoeden

Ik denk dat er niet veel ouders zijn die volgens een boek opvoeden. Ik vind het leuk om sommige boeken te lezen en pak daar ook echt wel bepaalde dingen uit, maar dat houdt niet in dat ik mijn kinderen volgens die boeken of methode opvoed. De boeken die ik noemde passen wel bij de manier waarop ik mijn kinderen opvoed, ik zou niet snel een Triple-P boek gaan lezen bijvoorbeeld want dat past niet bij me.
Mijn dochter en zoon zijn ook totaal verschillend en wat bij de een werkt, werkt bij de ander totaal niet. Ik doe waar ik me het best bij voel en dat komt niet uit een boek.
Vorige

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers