Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Baby met koorts

<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 4765

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:12

Bericht 30 Jun 2017 07:51

Re: Baby met koorts

Fijn dat jullie weer thuis zijn!
Bij R zagen ze tijdens de 20 weken echo een heel iets grotere nierbekken dan toegestaan, dus kregen we met 32 weken nog een extra echo om te checken. Als hij dan nog steeds een te groot nierbekken zou hebben, had hij na de geboorte antibiotica moeten krijgen om dit wat jullie nu mee hebben gemaakt te voorkomen.
De echoscopiste zei toen inderdaad al dat artsen heel vaak niet meteen aan de nierbekken denken en het afdoen als een huilfase, wanneer een kindje er echt ziek van is. Super goed dus dat je naar je eigen gevoel hebt geluisterd!
Hopelijk is ze snel weer helemaal de oude.
10.04.17
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3305

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:16

Bericht 02 Aug 2017 17:00

Re: Baby met koorts

Ik zal nog even een update geven omdat jullie allemaal zo lief meegeleefd hebben!

Bij een vervolgecho na 2 weken, was de afwijking in het nierbekken afgenomen tot normale proprties. Ze wilden echter toch nog een onderzoek doen om te kijken of er urine terug kon stromen van de blaas naar de nieren. Dus met een catheter contrastvloeistof in de blaas brengen en dan met rontgen kijken waar het heen gaat. Daar hebben we gisteren de uitslag van gekregen en er zit dus toch iets niet goed, er is inderdaad een reflux zoals ze dat noemen. Komende week hebben we overleg met de eigen kinderarts en zij gaat ons zeer waarschijnlijk doorverwijzen naar een kinderuroloog. Afhankelijk van welke gradatie de reflux heeft, zijn er verschillende soorten behandelingen, varierend van afwachtend in de gaten houden tot een operatie om de boel te herstellen. Ik heb al gelezen dat kleine kinderen vaak nog over zoiets heen kunnen groeien, dus ik ga er wel een beetje van uit dat die operatie niet nodig is.

Als deze aandoening niet opgemerkt wordt, kan er blijvende nierschade optreden. Zeker als urineweginfecties lastig te diagnosticeren zijn, zoals bij kleine kinderen. Ik ben zo blij dat dit goed opgepakt is en als ik die arts van de huisartsenpost ooit nog eens tegenkom...
AfbeeldingAfbeelding
<<

Anoniem253

Bericht 02 Aug 2017 17:34

Re: Baby met koorts

Wow wat heftig maar wat enorm fijn dat het zo serieus bekeken is en ze er op tijd bij zijn. Hoe gaat het nu met jullie meisje?
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 35807

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 02 Aug 2017 17:51

Re: Baby met koorts

Nou jeetje hee, inderdaad zo goed dat je naar je eigen gevoel hebt geluisterd.
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8010

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:45

Bericht 02 Aug 2017 20:22

Re: Baby met koorts

Niekske schreef:Als deze aandoening niet opgemerkt wordt, kan er blijvende nierschade optreden. Zeker als urineweginfecties lastig te diagnosticeren zijn, zoals bij kleine kinderen. Ik ben zo blij dat dit goed opgepakt is en als ik die arts van de huisartsenpost ooit nog eens tegenkom...


Je kan dot aangeven bij je eigen huisarts met de vraag of hij dit met de betreffende arts wil opnemen als leerpunt. Bij mijn nichtje was een hersenvliesontsteking over het hoofd gezien en die is op aandringen van mijn zus wel gezien door een kinderarts die het direct constateerde. De huisarts van de hap heeft haar later nog gebeld met excuses en bedankt voor de terugkoppeling. Het was voor haar wel een bepaalde afsluiting om hier melding van te maken.

Wat vervelend voor jullie meid Niekske, fijn dat de kinderarts dit zo oppakt en hopelijk groeit ze er nog overheen!
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3305

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:16

Bericht 01 Dec 2017 16:21

Re: Baby met koorts

Ik up mijn eigen topic even... we hebben nog steeds geen duidelijkheid. Er zijn diverse onderzoeken gedaan en we weten inmiddels dat haar nieren normaal functioneren, maar haar rechternier bestaat uit twee delen en heeft een dubbele verbinding. En in een van die verbindingen zit die reflux. Maar hoe de constructie precies zit, kunnen ze niet in beeld brengen en dus komt er een kijkoperatie. Vandaag te horen gekregen dat dat tussen kerst en oud & nieuw zal zijn. Ik vind het erg spannend, maar kijk wel uit naar meer duidelijkheid.

Want wat me zo enorm tegen staat is dat ze sinds ze in juni uit het ziekenhuis kwam, al antibiotica slikt. En de laatste tijd is ze weer zo vaak ziek... ik kan me niet voorstellen dat zoveel antibiotica goed is voor een immuunsysteem dat nog in ontwikkeling is. Ik weet wel dat het voornamelijk virussen zijn die een baby krijgt, maar toch zit het met niet lekker. Ik weet dat antibiotica effect heeft op de darmflora. M is veel aan het overgeven en houdt nu al drie dagen amper eten en drinken binnen. Huisarts heeft ons weer doorverwezen naar de kinderarts, ik hoop zo dat al dat medisch gebeuren snel klaar is!

Ik weet niet precies wat ik hiermee wil, even van me af schrijven denk ik...
AfbeeldingAfbeelding
<<

Anoniem316

Bericht 01 Dec 2017 16:33

Re: Baby met koorts

Ach jee.. wat ontzettend sneu voor M maar ook ontzettend vervelend voor jullie. Lijkt me zo erg om je kind zo te zien.
Hopelijk hebben jullie snel duidelijkheid. Knuffel!
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6247

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 01 Dec 2017 21:35

Re: Baby met koorts

Goed dat er een kijkoperatie komt. Spannend maar wel belangrijk om die reflux in kaart te brengen.
Ik snap dat je baalt van die antibiotica maar zolang er urine terugstroomt moet ze dat denk ik wel blijven gebruiken.

Hopelijk weten jullie snel meer!
2016
<<

Anoniem253

Bericht 02 Dec 2017 11:22

Re: Baby met koorts

Ah wat naar Niekske! Wel fijn dat er nu meer duidelijkheid komt. Ik hoop dat de kijkoperarie meevalt, veel sterkte alvast!
<<

Anoniem228

Bericht 02 Dec 2017 15:16

Re: Baby met koorts

Wat naar Nieske! Kan mij voorstellen dat je een dubbel gevoel hebt bij de operatie.
Ze is nog zo klein.

Mijn zoon heeft ook al heel wat AB in zn korte leven gehad. Ook langere periodes achter elkaar.
Ben er zelf geen voorstander van en alleen als het moet.
Ik geef hem probiotica als ondersteuning voor zijn weerstand.
Wellicht iets om naar te kijken. Ze hebben het in poedervorm voor hele kleintjes dus dat deed
ik over een hap eten.

Sterkte!
Vorige

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Rebecca