Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Fotografie Topic

<<

Anoniem119

Bericht 26 Mei 2014 17:43

Re: Fotografie Topic

Oreo ik heb het letterlijk zo naar het bruidspaar gestuurd, min het zinnetje 'ik zou het fijn vinden als je het gebruikt met watermerk'. Maar wel dat ze eerst de web resolutie krijgen met watermerk, en later alles zonder watermerk op hoge resolutie. Maar degenen die de foto's hebben gebruikt voor hun profiel is niet het bruidspaar zelf, maar familie er van. Daar heb ik ook portretten van gemaakt. Tja. Ik weet niet, wil er ook niet echt iets van zeggen naar die mensen toe, maar wel irritant! Dat instagram filtertje ook echt. :laughcry:

Zero, ik wil heel graag een Maggie maar degene die ik wil passen is niet te vinden :( Misschien nog even bij jullie in 't dorp bellen, daar hebben ze 't toch ook?
<<

Zero

Bericht 26 Mei 2014 17:59

Re: Fotografie Topic

Ja ze hebben zeker Maggies, of die van jou er tussen zit is natuurlijk nog de vraag maar ze zijn wel 'dealer'.
<<

Anoniem205

Bericht 26 Mei 2014 18:30

Re: Fotografie Topic

Stom dan, Marin! Ik zou ook not amused zijn!
Ben echt super benieuwd naar jullie bruiloft, zo spannend :)

Hier gisteren echt geweldige foto's gemaakt in het bos/de heide bij Bilthoven. Wat een geweldige vlakte! En het weer speelde ook mee, mooie wolken bij de blauwe lucht. Echt geweldig. Enige nadeel was mijn hoofdpijn... Nu een newbornreportage bewerken, ook zo leuk weer. En denk dat ik binnenkort een nieuwe achtergrond ga bestellen, met een motiefje. En dan mijn buurmeisje als model gebruiken, samen met haar katten :D
<<

Nathalie

Noob

Berichten: 233

Geregistreerd: 03 Sep 2013 08:50

Bericht 26 Mei 2014 18:41

Re: Fotografie Topic

Zero schreef:Hm ja 3 x optische zoom is vandaag de dag ook niet echt veel. Persoonlijk zou ik ook overstappen op de Canon Powershot reeks (Ixus is altijd meer gericht op design dan functionaliteit, maar er zitten ook prima modellen tussen)
Ik zou twijfelen tussen een SX280 en een SX510 op het moment.

Of nou ja, ik zou helemaal niet twijfelen want ik wil ze allebei niet, maar als ik gewoon een makkelijk compact cameraatje zocht...


Ik ga morgen beide camera's in de winkel bekijken want ik kan zo het verschil niet zien. Alleen dat de ene 20x en de andere 30x optische zoom heeft en dat het uiterlijk verschillend is.

Ik heb beiden camera's gevonden voor €174 en dan kun je nog €35 terug krijgen. Lijkt me wel een goede deal.
<<

Zero

Bericht 26 Mei 2014 22:04

Re: Fotografie Topic

De SX280 heeft digic6 tegenover "slechts" digic4 van de SX510. Dat is opzich opmerkelijk gezien die meer kan zoomen (zou dus lichtgevoeliger moeten) maar die tweede is volgens mij meer gemaakt als vakantie camera.
En er was nog een heel groot verschil, maar dat ben ik al weer kwijt...
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10313

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 26 Mei 2014 22:15

Re: Fotografie Topic

Maar Marin, mogen de familieleden dan niet rechtenvrij die fotos gebruiken?
Dus dat onze ouders dalijk bv fotos door onze fotograaf gemaakt op facebook zetten?

Vandaag 4 verzoeken tot fotograferen gehad van vriendinnen. Super leuk, maar omdat ik nog vooral wil oefenen doe ik t een aantal keer nog gratis om ervaring op te doen. Neem mezelf alleen wel in 'bescherming' door te zeggen dat ik maximaal 1 a 1,5 uur fotografeer. Heb wel eens 4 uur gestaan en 500 foto's moeten sorteren. Aangezien ik alles leuk vind en wil bewerken. Doe ik niet meer... Klinkt dat lullig?
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Anoniem205

Bericht 27 Mei 2014 19:35

Re: Fotografie Topic

klinkt helemaal niet lullig, Sam!
<<

Anoniem119

Bericht 28 Mei 2014 11:56

Re: Fotografie Topic

Sam schreef:Maar Marin, mogen de familieleden dan niet rechtenvrij die fotos gebruiken?
Dus dat onze ouders dalijk bv fotos door onze fotograaf gemaakt op facebook zetten?


Natuurlijk mag dat! Gewoon delen enzo! Maar als je van zo'n foto het watermerk wegsnijdt en er zelf nog een instagram filter over een nauwkeurig bewerke foto gooit, ben je wel een beetje bewust fout bezig. Hoe meer ik er over nadenk hoe meer ik er eigenlijk mee zit. Ik bewerk die foto's niet voor jan lul ofzo.
<<

Zero

Bericht 28 Mei 2014 13:36

Re: Fotografie Topic

Niet doen hoor meis, met dit soort dingen moet je niet blijven zitten.
Het is vaak niet kwaad bedoelt, mensen houden gewoon van die instagram filtertjes en denken er niet bij na dat je moeite doet om je foto's te bewerken (ze denken hoogst waarschijnlijk ook dat je met instagram er een filtertje overheen kwakt)

Wat je eventueel wél kunt doen in het vervolg, is dit in je bestandsinfo zetten.
Maar ik denk dat mensen het dan toch ook wel negeren.
Het is ook niet belangrijk genoeg, een portret van een gast, om je daar echt over druk te maken.
Ik snap hoe het voelt (staat een foto in de krant die ik gemaakt heb zonder naamsvermelding, heb die foto zelf doorgegeven maar had gehoopt dat mensen wel zo vriendelijk waren om mijn naam even te vermelden :palm: ik denk ook soms te makkelijk na over dingen...)
<<

Anoniem119

Bericht 28 Mei 2014 13:48

Re: Fotografie Topic

Thanks for the peptalk! Bedoel je in de EXIF gewoon een soort copyrightje of echt bericht dat men niet mag knippen/bewerken? Want in m'n EXIF zet ik altijd m'n copyright naam en als mensen t op Facebook zetten (wat gewoon mag), staat er bij elke beschrijving van de foto automatisch mijn bedrijfsnaam. De meesten halen dat niet weg dus dat is ideaal :-)
<<

Zero

Bericht 28 Mei 2014 16:14

Re: Fotografie Topic

Ja, bij bruidsfoto's zet ik daar altijd in dat het bruidspaar een licentie heeft, en dat mensen die foto's voor andere doeleinde willen gebruiken even contact op moeten nemen.
Nu lezen ze dat over het algemeen toch niet :eyes: laat staan de instagrammers, maar dan kun je ze er in elk geval op wijzen en (in het aller ergste geval, als dit een stap verder dan Facebook gebruik zou zijn gegaan) erop factureren.
Ze kunnen altijd zeggen dat de de algemene voorwaarden niet hebben ondertekent (zij zijn immers niet het bruidspaar) maar als je in je IPTC aangeeft dat er geen instagram filters over mogen worden gebruikt zonder overleg, dan zijn ze je in elk geval een excuus verschuldigd.

Ik moet ook zeggen dat ik heel veel van dit soort dingen op FB voorbij heb zien komen hoor, zeker van mijn studio opnames.
Mensen die zelf aan de slag gaan met krulletjes en dingetjes en allerlei andere poespas - soms maken ze het best mooi, maar meestal word het kitch.
Dan denk ik ook ach - zolang ze op dat moment mijn naam er maar niet aan verbinden, laat ik het gaan.


Maar dat stukje in de krant was gewoon stom van mezelf. Kan nog steeds niet geloven dat ik niet heb aangegeven dat ik naamsvermelding wil... Nu heeft die krant in het verleden al zó vaak ons er in gezet zonder vermelding, ik zou nu wel beter moeten weten :palm:
<<

Anoniem119

Bericht 28 Mei 2014 17:09

Re: Fotografie Topic

Hahaha ja misschien maar beter ook dat er dan geen watermerk op staat als ze zelf gaan prietpreuten.

En inderdaad heel stom van de krant! Volgende keer echt doen!
Ik sta tegenwoordig best vaak met m'n foto's in het krantje van m'n werk, da's ook het tegenovergestelde.. Dan staat achter elke foto m'n achternaam vermeld. Leuk hoor, maar béétje overdreven om drie keer op een pagina mijn naam te zien! ;)
<<

Zero

Bericht 28 Mei 2014 18:36

Re: Fotografie Topic

Ja, dat is ook weer zo. En het is ook niet dat het me écht wat kan schelen, het lijkt me dat er zelden wat uit komt door een naamsvermelding, het is meer dat je credits voor je werk wil.
(En die geven mijn klanten me wel dus ach...)
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10313

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 28 Mei 2014 18:40

Re: Fotografie Topic

Kun je niet zeggen van 'goh, ik zie dat je er een filter over heen hebt gegooid en dat is prima, maar zou je deze dan niet op Facebook en dergelijke willen zetten want dalijk willen mensen foto's met die filter erover en dat kan ik niet' ofzo?
Lastig lijkt me dat ja....
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Anoniem 52

Bericht 01 Jun 2014 18:46

Re: Fotografie Topic

Na heel lang heel lang niks te hebben gedaan met m'n camera, wil ik toch weer meer gaan fotograferen! En dan ook investeren in een nieuwe lens.. Ik heb nu nog steeds de kitlens maar voel me dan vaak zo beperkt! Is er een 'opvolger'? Geen professionele lens, maar wel een stukkie beter dan de kitlens?
<<

Zero

Bericht 01 Jun 2014 18:55

Re: Fotografie Topic

Er zijn zat opvolgers, maar niet zo een in de zin van "als je de kitlens heb gehad, is dit kitlens 2.0"

Je gebruikt je kitlens voornamelijk om er achter te komen wat je precies leuk vind om te fotograferen.
Wil je dichtbij gaan halen maar toch je groothoek bewaren, dan zou je naar simpele lenzen kunnen kijken die het allebei kunnen (bijv de 18-200 of 18-135 mm ) maar er zijn ook middenzoom lenzen (ik heb zelf een 15-85 mm, vind ik een heerlijke lens) dus sja... het is een beetje afhankelijk van je voorliefde :laughcry:
<<

Anoniem 52

Bericht 01 Jun 2014 19:02

Re: Fotografie Topic

De middenzoom is beetje zoomen maar niet heel ver of zo? Zoiets?

Ik dacht dat ik een portretlens wilde, maar ik mis dan toch wel de mogelijkheid om te zoomen als ik iets leuks verder weg zie..
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6107

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 01 Jun 2014 19:29

Re: Fotografie Topic

Dan moet je al naar meerdere extra lenzen. Ik heb bij mijn camera de kitlens en vriend had voor mij de "plastic fantastic" (50 mm/f 1.8) en de zoom 75-300 liggen dus die kan ik ook gebruiken.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Zero

Bericht 01 Jun 2014 22:45

Re: Fotografie Topic

Bazinga schreef:De middenzoom is beetje zoomen maar niet heel ver of zo? Zoiets?

Ik dacht dat ik een portretlens wilde, maar ik mis dan toch wel de mogelijkheid om te zoomen als ik iets leuks verder weg zie..Ik weet niet hoe vaak je iets heel dichtbij wil halen, maar dan zou ik zeker gaan kijken naar een 15-85 mm of 17-85 mm.
Deze zijn kwalitatief beter dan een 18-200, ondanks dat je daar dan een groot bereik hebt.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 01 Jun 2014 23:10

Re: Fotografie Topic

Ik gebruik voor portretten tegenwoordig bijna alleen nog maar mijn 50mm f/1.4.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Zero

Bericht 05 Jun 2014 12:52

Re: Fotografie Topic

Ik ben echt super blij met mijn nieuwe camera :banaan: :banaan: :banaan:

Als ik de resultaten van de eerste bruiloften bekijk, ben ik echt dik tevreden en zie ik duidelijk verschil.

(voorbeeld in de spoiler)

Ik hoop dat ik er dit jaar nóg meer krijg, heb helemaal de smaak te pakken. Ik moet nu gaan adverteren voor het najaar, maar ik zit een beetje te twijfelen hoe/waar ik ga adverteren...

Spoiler: weergeven
Afbeelding
<<

Anoniem124

Bericht 05 Jun 2014 15:39

Re: Fotografie Topic

Het Kiekerts! Wat voor body hebben jullie en welke lenzen erbij? Wat is/ zijn jullie favoriete lens/lenzen en waarom?
<<

Zero

Bericht 05 Jun 2014 16:13

Re: Fotografie Topic

Ik heb 3 jaar lang met de EOS 7D gewerkt, maar die was gewoon 'op'. Ik heb nu dus een EOS 6D, stap er op (full frame, yolo!) en heb er standaard een 24-105 mm op zitten (we wilden 2 jaar geleden de 24-70 mm kopen maar die was steeds uitverkocht omdat die nieuwe er aan kwam...)
Voor bruiloften zorg ik vaak dat ik er een telelens bij heb (liefst een 70-200 mm)
Op de APS-C gebruik(te) ik een 15-85 mm en een 50 mm 1.8 (en nog een 17-85 mm en meer van die EF en EF-S lenzen die er niet echt meer toe doen)

Ik hou zelf op zich wel van telelenzen op een bruiloft, maar dan absoluut weer niet in een studio.
Dus echt een favoriete lens heb ik niet - ik heb er inmiddels ook al zo veel in mijn klauwen gehad dat ik niet kan kiezen :nopompom:
Eigenlijk wil ik de 24-70 mm nog steeds wel, maar ja... :( duur. Dus huur!
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 05 Jun 2014 16:45

Re: Fotografie Topic

Ik heb een Nikon D5100, dus nog wel een instapmodel, maar ik ben er nog wel heel tevreden mee. Ik ben me wel alvast een beetje aan het oriënteren op de opvolger voor als deze 'op' is maar ik ben er nog niet helemaal over uit. Mijn favoriete lens is de Nikkor AF-S 50mm f/1.4G, die gebruik ik ook verreweg het meeste.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem205

Bericht 05 Jun 2014 19:38

Re: Fotografie Topic

Ik heb de Canon 7D met 50mm f1.8, 15-85 f3.5 (toch, Zero?) en een 100mm f2.8
Ik gebruik de eerste twee erg veel, de 50mm vooral bij Earlybirds reportages en de 15-85 eigenlijk overal voor. Maar, ook ik wil die 24-70 f2.8 hahahaha. Keep on dreaming :)

Die lichtsterke lenzen zijn wel echt mijn favo, ik moet alleen meer die 100mm gaan gebruiken. Misschien leuk voor details, over 2 weken, Zero? Which reminds me: ik moet de 5D van mijn mams gaan fixen!
VorigeVolgende

Terug naar Hobby's, uitgaan & vrije tijd

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers