Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Fotografie Topic

<<

Zero

Bericht 08 Jun 2015 19:01

Re: Fotografie Topic

Oh was het de 1.4? Ik weet het niet meer. Ik wist ook niet dat je naar 6D was gegaan, wist wel dat je twijfelde maar dacht dat je Nikon gebruiker was (maar als ik me goed herinner was je dat eerst ook en heb je nu dus toch de overstap gedaan?)
En je bedoelt een 24-70 neem ik aan - die lens is ook wel bloedjemooi. Die zou ik graag willen, maar daar heb ik het budget niet voor...
Ik huur hem overigens wel regelmatig.


Marin - We gaan steady, maar er moet wel echt een grotere stijgende lijn in gaan komen. Ik heb in elk geval contractverlenging bij mijn andere baan, wat heel erg fijn is en ook rust geeft voor mijn portemonnee, maar ik wil echt een frisse wind door de tent hebben (en gelukkig M ook) om er toch nog meer uit te trekken.
Ik wil me nu echt gaan specialiseren op nog maar een paar dingen en daar exclusiever in worden. Met de bruiloften gaat het al de goede kant op dit jaar, en newborns kan heel lucratief worden. Ik wil juist niet meer zo veel dingen tegelijk doen, ben liever goed in 3 dingen dan middelmatig in 10.

Ik wil ook weer een expo gaan organiseren voor mijn (oud) leden van de club. En dan zelf ook mee gaan doen, dus mezelf er weer toe zetten om werk voor mezelf te gaan maken...


Hoe is het verder met jullie foto lust? Marin, jij gaat in september weer beginnen toch?
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 08 Jun 2015 19:31

Re: Fotografie Topic

Nee, ik bedoel echt de 28-70, dat is de voorganger van de 24-70.
Ben inderdaad overgestapt van Nikon naar Canon.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem119

Bericht 08 Jun 2015 19:35

Re: Fotografie Topic

Klinkt goed Zero. Heel goed om je ook wat meer te specialiseren. Is m weer beter in andere dingen? Zo kan je goed combineren.

Ik heb vandaag een leuk bedankje gekregen, een Rituals pakketje, voor de vele foto's die ik maak voor het interne bedrijfs tijdschrift.

Ik maak daar elke editie foto's voor tegenwoordig, maar doe dat altijd gratis (wel onder werktijd, en anders tijd voor tijd), maar toch leuk om eens gewaardeerd te worden. Heb vandaag ook hele mooie foto geschoten daarvoor!
<<

Zero

Bericht 09 Jun 2015 00:39

Re: Fotografie Topic

@Susan: Dat is een oldtimertje dan, of niet? Die werden volgens mij vanaf 2002-2003 al niet meer gemaakt... (wil niet zeggen dat ie het niet prima kan doen natuurlijk, maar ik heb hem nooit in mijn line up gehad - ik ken hem totaal niet)


@Marin: Als ik het op het moment even bekijk is M niet echt beter in andere dingen. Ik ben meer op specialisatie en bijscholing gefocust van ons twee, maar dat is voor mij ook 10 x makkelijker omdat ik geen gezin heb. M is wel met me eens dat we moeten gaan specialiseren, maar het is niet de bedoeling dat we beiden ons ding gaan kiezen. Als ik bijv uit zou vallen voor een bruiloft, moet zij natuurlijk dezelfde stijl en kwaliteit kunnen maken. Dus het zou ons niet echt helpen als de een ergens (veel) beter in werd dan de ander. Dat zou ook met boekingen scheef kunnen gaan lopen.
We willen ons echt samen gaan focussen op 2 a 3 dingen als grootste opdrachten.

Wel leuk dat ze je toch wat geven voor je foto's! Het is gewoon leuk om er wat voor te krijgen, ook al doe je het met plezier voor ze!
<<

Anoniem205

Bericht 09 Jun 2015 11:09

Re: Fotografie Topic

Bij wie ben je op workshop geweest Zero?
Leuk dat je bent gegaan! Is ook leuk om te doen. Mijn ding is het (vooralsnog) niet. Ik kan me nog goed voor de geest halen waar de fotografe toen bij S mee bezig is geweest... dat geduld en die tijd heb ik gewoonweg niet. En super leuk ook dat jullie een "frisse wind" door het bedrijf heen gaan halen!

Hoe bevalt de 6D jullie, Susan en Zero? Ik wil ook gaan upgraden, al is dat nog wel even een lange termijn project. De 50mm 1.8 gaat er hier ook uit, daar gaat ook een 1.4 voor komen. En daarnaast dus ook nog (ooit) een fullframe.
Denk dat ik mijn 100mm 2.8 er ook uit ga doen, al mag dat niet van Charles omdat zij denkt dat ik er spijt van ga krijgen :P Maar ik heb die lens in 4 jaar tijd ongeveer 4x gebruikt. Ding staat alleen maar te niksen in de kast.

Hier ben ik aan het kloten met mijn website. Ben 'm aan het herbouwen via WordPress. Ben al zover dat ik een aangekocht thema online heb staan, maar meer nog niet, hahaha. Gelukkig heb ik nu alle tijd van de wereld :)

Afgelopen vrijdag ben ik met Charles op pad geweest. Super leuk, maar bloedje heet. Wel erg gezellig en weer mooie foto's voor mijn portfolio. Gisterochtend een klein meisje op de foto gezet en straks ga ik fotograferen in de plaatselijke wolwinkel :cheering:

Marin, fijn dat je onder werktijd foto's mag maken. Dat scheelt altijd weer :) En leuk dat je een rituals pakketje hebt gekregen! Cool!
<<

Anoniem237

Bericht 09 Jun 2015 13:40

Re: Fotografie Topic

Hey! Ik heb een vraagje!
Ik ben al een paar maanden op zoek naar een cursus fotografie in Drenthe. Het liefste zou ik les krijgen van een (professionele) fotograaf die mij alle ins en outs kan leren over de functies van het toestel en die mij de basis over fotografie goed uit kan leggen. Ik klooi nu maar wat aan maar ik merk ook dat er veel meer uit te halen is dan wat ik nu kan en snap.
Kennen jullie toevallig iemand die dit doet of dit zou willen? :) Thanks!
<<

Anoniem119

Bericht 09 Jun 2015 13:46

Re: Fotografie Topic

Zou je evt naar Groningen willen of persé Drenthe?
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10317

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 09 Jun 2015 16:21

Re: Fotografie Topic

Leuk Zero. Ik ga juist stoppen met newborns. Vind het teveel werk en zeker dalijk met een baby.
Mijn favoriet is toch nog wel buiten gezinsshoots. Lekker beetje tutten enzo.
Ik heb paar maanden geleden de d610 met een sigma art lens gekocht. Wat ben ik daar gek op.

Oreo, maak jij nu veel foto's van jullie zoon? Of valt dat wel mee?
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Anoniem205

Bericht 09 Jun 2015 16:28

Re: Fotografie Topic

Met mijn camera bedoel je? Mwah, valt wel redelijk mee. Niet altijd zin in. Moet ik het weer in de pc laden, bla bla bla. Mijn iphone wordt meer gebruikt. Maar soms wel hoor! Laatst had ik eigenlijk een reportage, maar die ging niet door omdat mijn vriend mijn autosleutels mee had (en geen reservesleutels). Dus toen heb ik zoon maar gebruikt voor de foto's. Dat is 5-10 minuten leuk, daarna heeft hij er genoeg van.
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10317

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 09 Jun 2015 16:30

Re: Fotografie Topic

Hahaha ik denk dat de iphone hier ook meer gebruikt gaat worden.
Eigenlijk wel zonde. Maar kinderen zitten er ook niet altijd op te wachten he.
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Anoniem237

Bericht 09 Jun 2015 18:51

Re: Fotografie Topic

Marin schreef:Zou je evt naar Groningen willen of persé Drenthe?

Als het dé kans van mijn leven is wil ik er wel een stukje voor rijden. :wink:
<<

Anoniem119

Bericht 09 Jun 2015 19:03

Re: Fotografie Topic

Ik wil wel balletje opgooien in m'n netwerk, voor met name Drenthe en evt Groningen. Wat voor camera heb je en wat zou je willen leren? Wat zou je over hebben voor een workshop qua budget?
<<

Zero

Bericht 09 Jun 2015 19:38

Re: Fotografie Topic

@ Oreo: Ik denk dat de 6D heel geschikt voor je kan zijn (mist je natuurlijk budget hebt voor een 5) hij is namelijk vrij licht voor een camera (en tillen is niet altijd even fijn geweest voor je) maar je moet je wel afvragen of je niet de snelheid gaat missen. Dat verlies je natuurlijk sowieso als je naar full frame gaat, maar M vind dat volgens mij (het enige) nadeel er aan.
Persoonlijk doe ik niks met 7 a 8 beelden per seconde, ik ben een moment afwachter. Maar ik zie wel wat ze bedoelt.

Of je je 100 mm weg moet doen... het was niet die L versie toch? De vraag is eigenlijk waarvoor je hem heb gekocht en dacht te gebruiken. Als je het toch niet doet (het is een macro, right?) dan sja... liggend geld dan in mijn ogen. Er uit en iets zoeken wat je wel denkt te gaan gebruiken.
Huren kan namelijk altijd nog.

Oh en de workshop heb ik gehad van Brenda Olie. Hele leuke vrouw, ook heel open over alles! Erg fijn!


@Sam, ik snap wel dat je gaat stoppen, lijkt me ook zeker veel om te combineren, newborns en je eigen kleintje straks!
<<

Anoniem205

Bericht 10 Jun 2015 09:42

Re: Fotografie Topic

Ik wil idd naar FF, maar heb het geld gewoon niet voor een 5D mark III. Scheelt zo idioot veel! En 2e hands zie ik ook niet zitten. is hij zoveel trager dan de 7D dan?

De 100mm is idd een macro. Dus idd liggend geld. Maar, ik heb toen met dat huwelijk van M&B er wel een paar prachtige plaatjes mee geschoten. Ware het niet dat dat de 5e keer was dat ik 'm gebruikte... Had 'm idd voor macro gekocht, maar heb daar nooit meer wat mee gedaan.
<<

Zero

Bericht 10 Jun 2015 11:10

Re: Fotografie Topic

Ehm ja, de 7D is 8 bps (de mark 2 zelfs 10) en de 6D slechts 4,5 bps. Daarnaast verlies je ook een heleboel AF punten, de 6D heeft er 'slechts' 11 terwijl de 7D er 19 heeft en de mark 2 zelfs 65.
(M heeft de mark 2 op het moment waardoor ik de 6D het meest gebruik)

Persoonlijk vind ik al die dingen opwegen tegen het full frame aspect mits je het echt gebruikt. Ik heb niks aan 10 bps. Iets meer AF punten waren fijn geweest, maar ja - de 6D is nu eenmaal een gestripte versie van de 5D. Een reis/reportage versie eigenlijk. Ik ben er heel tevreden over, een mark 3 zit bij ons ook gewoon niet in het budget en op het moment ook niet echt nodig... we redden het prima met de 6D.
<<

Anoniem237

Bericht 11 Jun 2015 13:25

Re: Fotografie Topic

Marin schreef:Ik wil wel balletje opgooien in m'n netwerk, voor met name Drenthe en evt Groningen. Wat voor camera heb je en wat zou je willen leren? Wat zou je over hebben voor een workshop qua budget?
Ik heb een Nikon D50 maar heb geen idee of dit een geschikt toestel is hoor. Heb de camera gekregen van een tante die hobby fotograaf was. Het liefste zou ik leren welke functies de camera allemaal heeft, wat ze inhouden en hoe je ze optimaal gebruikt. Verder echt de basis qua verlichting en goeie poses. Ik wil uiteindelijk graag vooral foto's maken voor een eigen te maken kappers modellenboek. Qua kosten weet ik eigenlijk niet wat normaal is...
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 11 Jun 2015 13:29

Re: Fotografie Topic

Zero schreef:Ehm ja, de 7D is 8 bps (de mark 2 zelfs 10) en de 6D slechts 4,5 bps. Daarnaast verlies je ook een heleboel AF punten, de 6D heeft er 'slechts' 11 terwijl de 7D er 19 heeft en de mark 2 zelfs 65.
(M heeft de mark 2 op het moment waardoor ik de 6D het meest gebruik)

Persoonlijk vind ik al die dingen opwegen tegen het full frame aspect mits je het echt gebruikt. Ik heb niks aan 10 bps. Iets meer AF punten waren fijn geweest, maar ja - de 6D is nu eenmaal een gestripte versie van de 5D. Een reis/reportage versie eigenlijk. Ik ben er heel tevreden over, een mark 3 zit bij ons ook gewoon niet in het budget en op het moment ook niet echt nodig... we redden het prima met de 6D.


Ik ben ook erg tevreden met de 6D. Ben de 5D mark III ook niet gewend, heb er nooit mee gewerkt dus ik ben geen dingen gewend die ik nu op de 6D mis.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Zero

Bericht 17 Jun 2015 22:40

Re: Fotografie Topic

Ik ben nu op zoek voor props voor newborn - Sam, je zei dat je ging stoppen, zijn er misschien nog props waar je vanaf wil die ik van je over kan kopen?
Ik ben nu op facebook aan het struinen en heb al wat leuke dingen gevonden, maar ik heb een klein budget. Uitdaging dus :) maar wel leuk!
<<

munk

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 578

Geregistreerd: 18 Sep 2013 19:59

Bericht 25 Jun 2015 15:00

Re: Fotografie Topic

Iemand ervaring met de D610 van Nikon en de nikkor 24-70 2.8? Hoe bevalt deze?
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6114

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 25 Jun 2015 15:39

Re: Fotografie Topic

Mijn vriend heeft een 24-70, wel van canon maar was daar altijd wel tevreden over geloof ik. Hij gebruikt m bijna niet meer omdat hij grotendeels met 12-24 schiet.

Ik heb sinds dit weekend een 10-18 voor mijn 1100D, ben heel benieuwd naar wat hij mij op kan leveren op vakantie straks
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10317

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 25 Jun 2015 15:40

Re: Fotografie Topic

Wat zoek je Zero?
Munk ik heb de d610, geweldig toestel. Met de sigma art 50 mm. Charles heeft de exacte combinatie.
Als je wilt mag je de mijne best keer proberen.
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

munk

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 578

Geregistreerd: 18 Sep 2013 19:59

Bericht 25 Jun 2015 22:44

Re: Fotografie Topic

Ik had eerst mijn oog laten vallen op de canon 5d III, daarna op de nikon D810. Maar nu krijg ik deze door een EB collega in de worp geschoten. Hij is te zwaar voor haar polsen en is een half jaar jaar oud. Ik kan hem voor een leuke prijs overnemen incl de lens omdat ze weer terug gaat naar een kleiner crop model. Ik ben nooit zo van de tweedehands, maar aangezien ik haar een beetje ken vrees ik dat ik overstag ga ;-).
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6114

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 26 Jun 2015 06:55

Re: Fotografie Topic

Heb je nu canon of nikon Munk? En heb je die camera van je collega als eens vast gehad? Ik vind het zo belangrijk hoe hij vasthoudt, een canon ligt mij daarin beter dan een nikon.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10317

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 26 Jun 2015 07:52

Re: Fotografie Topic

Ik zou het meteen doen.
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17045

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 26 Jun 2015 10:47

Re: Fotografie Topic

munk schreef:Ik had eerst mijn oog laten vallen op de canon 5d III, daarna op de nikon D810. Maar nu krijg ik deze door een EB collega in de worp geschoten. Hij is te zwaar voor haar polsen en is een half jaar jaar oud. Ik kan hem voor een leuke prijs overnemen incl de lens omdat ze weer terug gaat naar een kleiner crop model. Ik ben nooit zo van de tweedehands, maar aangezien ik haar een beetje ken vrees ik dat ik overstag ga ;-).


Wat een awesome 'verspreking' :lol:
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
VorigeVolgende

Terug naar Hobby's, uitgaan & vrije tijd

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers