Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Voeding & groei situatie

<<

Wasmand

Kletskop

Berichten: 508

Geregistreerd: 09 Okt 2013 21:19

Bericht 12 Mei 2017 15:06

Re: Voeding & groei situatie

Zelf ben ik geen fan van de cb artsen hier. Het moest altijd snel, snel en hebben diverse dingen over het hoofd gezien oa afplatting.
Ik ben dus zelf hulp buite het cb om gaan zoeken.
Ik denk dat het verstandig is om een lk in te schakelen maar dat doe je al. Wacht even af wat zij hiervan vind anders kan je altijd gaan bijvoeden oid.
Succes
<<

Anoniem193

Bericht 12 Mei 2017 15:09

Re: Voeding & groei situatie

Aanleggen. Bij elk kikje en zo vaak mogelijk. Dat helpt beter (voor o om te groeien en voor jouw productie) dan welk hulpmiddel dan ook. Dat je het ene moment meer kolft dat het andere moment is niet zo gek. Als O die voedingen live bij je zou drinken, drinkt hij ook de ene keer meer dan de andere, alleen weet je dat dan niet.
Zolang hij op zijn eigen curve lijntje zit en niet ineens weer flink gaat dippen, vrolijk en alert is tussendoor etc, zou ik stoppen met kolven en flesjes geven en gewoon weer zoveel mogelijk live gaan voeden.
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4571

Geregistreerd: 09 Feb 2014 15:55

Bericht 12 Mei 2017 15:14

Re: Voeding & groei situatie

Het is vrij logisch dat er verschil zit in zijn gewicht van vanmorgen en van vanmiddag, hij heeft misschien meer voedingen zijn lijfje, minder gepoept of geplast of het zijn de normale schommelingen in gewicht zoals je die zelf ook zult kennen.

Onze zoon groeide ook niet, vanaf 2 maanden tot hij 5 maanden was bleef zijn gewicht nagenoeg gelijk (in de lengte groeide hij wel). Omdat ik ook wel enige controle op zijn gewicht wilde hebben wij zelf een weegschaal gekocht en weegden we maximaal 1x per week op een vaste dag en tijdstip. Dit zou ik je dus aanraden. Je moet dan wel zelf die discipline hebben om niet vaker te wegen. Ik zou niet vaker wegen omdat je in mijn ogen voornamelijk naar je kindje moet kijken (is hij tevreden, ontwikkelt hij zich goed, is hij alert) en in mindere mate naar het gewicht.
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8820

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:17

Bericht 12 Mei 2017 15:19

Re: Voeding & groei situatie

Ach wat vervelend Marin dat jullie je zo'n zorgen maken.
Ik zou hem idd toch proberen zo veel mogelijk zelf te voeden en als je het idee hebt dat hij niet zo veel drinkt die zelfde borst bij de volgende voeding weer eerst aanbieden, zodat hij daar ook de vette achtermelk nog van binnen krijgt. En misschien kan die andere lactatiekundige ook een keer langs komen om te kijken hoe hij drinkt.
En wat de anderen ook aan zeggen, zijn gewichten eens invullen op de curve van borstvoeding.com, daar kwam bij F een veel mooier lijntje uit dan bij die van het cb.
29 augustus 2012
27 februari 2016
18 juni 2020

Mijn blog
Mamajezzblog
Instagram
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 40331

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 12 Mei 2017 18:20

Re: Voeding & groei situatie

We hebben zelf een weegschaal inderdaad. Gelukkig kan ik prima de verleiding weerstaan 'm elke dag te wegen (bij mezelf niet haha).

Nou, door het hogere gewicht van bij het CB vanmiddag zijn we toch wel weer even gerustgesteld. Nog steeds onder gemiddeld maar wel beter. Ik probeer mijn man steeds duidelijk te maken dat onder het gemiddelde ook goed genoeg kan zijn zolang hij z'n eigen curve volgt en het goed doet, maar dat is lastig uitleggen aan iemand die zo puur naar de statistiek kijkt. Dat vind ik heel lastig. Ik raak dan compleet in de stress door zijn bezorgdheid. Maar waar hij redelijk rationeel bezorgd (als in kijkend naar de feiten) is en direct oplossingen zoekt, raak ik in paniek en emotioneel. Dat is mijn moeder hart denk ik. Ik kan het niet goed uitleggen maar hij ziet die - 2 curve en vindt dat per definitie zorgwekkend, terwijl ik me dan afvraag wat die curve betekent, wat zijn de implicaties daarvan? Kwantitatief versus kwalitatief denk ik. Dat botst want dan lijkt het alsof m'n man mega bezorgd is en ik niet. Ik probeer te vertrouwen op het geheel. En juist daar raak ik gestrest van als hij dat dan in twijfel trekt. Plus een stukje faalangst denk ik. Ik doe zo keihard m'n best. Ik wil met liefde kolven, extra aanleggen, nog steeds elke nacht om de drie uur opstaan voor voeding ipv hem door proberen te laten slapen, alles doen, maar wat als het niet genoeg is?

Enfin, ik heb een tweede lactatiekundige gebeld voor een second opinion. Die komt maandagochtend en begreep heel goed waarom ik belde. Hopelijk kan die even meekijken of de live borstvoeding nu beter gaat zodat ik daar weer meer vertrouwen in krijg en wie weet nog verder advies geven.
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3248

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:20

Bericht 12 Mei 2017 18:32

Re: Voeding & groei situatie

Maar zit je angst dan niet meer in het idee dat je man misschien vindt dat jij het niet goed doet dan dat je je echt zorgen maakt over O.?
Afbeelding

Afbeelding
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 40331

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 12 Mei 2017 18:34

Re: Voeding & groei situatie

Oh nee absoluut niet. Want dat bevestigt hij ook enorm. Het is meer dat hij het lastig vindt dat hij dan niets concreets kan doen (als in, ik produceer de voeding, hij kan dat niet overnemen) maar hij denkt in oplossingen dus wil iets doen.
Ik bedoel meer dat ik echt probeer naar her geheel te kijken (wat jullie ook al zeggen) en hij naar de harde statistiek kijkt.
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Puck

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 731

Geregistreerd: 28 Dec 2013 09:10

Bericht 12 Mei 2017 18:46

Re: Voeding & groei situatie

Ben je toevallig lid van de Facebook pagina van La Leche League? Als je een beetje door het hoge borstvoedingsmaffia gehalte heenprikt dan denk ik dat je er veel nuttige tips zou kunnen krijgen.

Zoals de meesten voor mij ook al aangegeven zou ik hem bij elke kik aanleggen, 's avonds lekker samen op de bank/in bed en je laren bedienen door je mam ;).

Het lijkt allemaal zo gemakkelijk die borstvoeding, maar man man wat vond ik de eerste weken zwaar bij de 1e. Gelukkig gaat het bij de 2e al ruim 14 maanden als vanzelf. Je inzet en vasthoudendheid zijn in elk geval te prijzen!
13-04-2014
02-03-2016
10-03-2018
25-08-2020
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10139

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 12 Mei 2017 18:46

Re: Voeding & groei situatie

Ik ben het eens met Soekie. Echt bij elk kikje aanleggen.
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3248

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:20

Bericht 12 Mei 2017 20:03

Re: Voeding & groei situatie

Marin schreef:Oh nee absoluut niet. Want dat bevestigt hij ook enorm. Het is meer dat hij het lastig vindt dat hij dan niets concreets kan doen (als in, ik produceer de voeding, hij kan dat niet overnemen) maar hij denkt in oplossingen dus wil iets doen.
Ik bedoel meer dat ik echt probeer naar her geheel te kijken (wat jullie ook al zeggen) en hij naar de harde statistiek kijkt.


Oke gelukkig. Dat zou natuurlijk heel vervelend zijn!
Afbeelding

Afbeelding
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5679

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 12 Mei 2017 20:18

Re: Voeding & groei situatie

Ik heb met S een beetje hetzelfde mee gemaakt, stond er alleen zelf iets anders in dan jullie. Maar ik had een vreselijke hekel om op CB te gaan wegen omdat zij puur en alleen naar dat lijntje keken. Tot ik, toen S 1 werd een arts trof die zei dat het helemaal niet erg is om op de -2 lijn te zitten, want om tot een gemiddelde te komen moeten er ook kleine en grote kindjes zijn, misschien kan je man iets met die uitleg. De -2 lijn is totaal niet erg, als hij die maar consequent volgt en niet van zijn eigen lijntje af buigt. S is nog nooit boven de -2 uit gekomen.

Een andere lactatiekundige lijkt me zeker het proberen waard. Ik zie overigens dat iedereen adviseert weer live te gaan voeden maar dat kon S ook echt niet, zijn mondje was te klein, mijn borst te groot en hij niet sterk genoeg. Wel kreeg ik tips hoe ik de borst puntiger kun maken zodat hij makkelijker kon aanhappen en voordat ik aan het eind van mijn verlof was, was hij sterk genoeg om wel bij mij te drinken. Ik zou O overdag wel blijven aanleggen maar dan om en om, ene voeding wel andere niet en eventueel na kolven als hij bij je gedronken heeft. Zo verleerd hij het niet, maar hou je wel overzicht wat hij drinkt.
Overigens is verschil in kolfopbrengst heel normaal, ik kolfte in de ochtend zo twee voedingen maar in de middag kreeg ik vaak geen volledige voeding bij elkaar.

Met borstvoeding zul je niet snel overvoeden, O neemt wat hij nodig heeft/ kracht voor heeft, dus een minimum uit de fles geven zodat je weet wat hij binnen krijgt lijkt me niet verkeerd, maar die 90cc aanbieden vind ik helemaal geen gek advies, geef gewoon wat meer en kijk of hij het wil drinken, je geeft echt niet teveel.

Ik zou je kolf ook meenemen naar de lactatiekundige en vragen of zij even mee wil kijken als je kolft, dan weet je ook snel genoeg of hij het nog goed doet ed. Overigens was S bij de lactatiekundige ook een stuk zwaarder als op het CB en dat maakte de situatie toen ook minder zorgelijk, blijkbaar zijn die weegschalen dus niet ge-eikt, opzicht geen probleem als je maar met dezelfde weegschaal weegt.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13532

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 12 Mei 2017 21:07

Re: Voeding & groei situatie

Als je je goed voelde bij die eerste lactatiekundige dan zou ik daar gewoon naartoe terug gaan, ik vind het echt onzin om daar uit principe niet meer te komen. Sowieso denk ik dat de kans vrij groot is dat ze niet óók bij het consultatiebureau werkt om klanten te werven, maar gewoon omdat ze niet rondkomt van haar baan als lactatiekundige. Zo denderend verdient zoiets niet. Ik heb vroeger vaak zat telefonische gesprekken gehad met lactatiekundigen die daar niet eens iets voor rekenden. De reden dat ze dáár werkt zal zijn dat haar expertise gewoon op dat gebied is.

En verder zou ik de vraag of haar adviezen waardevol zijn en of ik me goed voel bij die vrouw ook het belangrijkste zijn.

Als het jou niet uitmaakt welke lactatiekundige je hebt dan is dit verder niet relevant, maar mijn ervaring is dat er best verschil in kan zitten, als je die mevrouw die bij het CB werkt een goede vond zou ik dus nogmaals niet om die reden op zoek gaan naar een ander. Ze zal er echt niet minder goed om zijn.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Spencer

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10825

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:18

Bericht 12 Mei 2017 21:13

Re: Voeding & groei situatie

Ik zou nog even terug komen op het clusteren. Ik zag het echt als een enorm goed excuus om helemaal niks te hoeven. Baby lekker badderen, massage en dan een slaappakje aan. Kopje thee, bakje fruit en oordopjes mee naar bed en lekker de hele avond met en klein baby'tje op m'n borst netflixen. Als m'n man thuis was kwam hij er vaak lekker bij zitten, echt zo ultiem knus. Niks moeten, alleen maar voeden en niksen.
R. 2013
D. 2016
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2548

Geregistreerd: 19 Okt 2013 11:39

Bericht 12 Mei 2017 21:50

Re: Voeding & groei situatie

Met het hele borstvoedingsverhaal kan ik je niet helpen want dat heb ik nooit gegeven. Maar wij stonden met onze baby onder controle in het ziekenhuis bij een kinderarts ivm laag gewicht. De kinderarts benadrukte heel erg dat elk kind anders is en die groeilijnen niet zo belangrijk zijn, mits baby groeit. Maar of de baby op de +2 lijn zit of op -2 maakt niet uit. Wat iemand anders al zei, die lijnen zijn gemiddelden en afwijking van de 0 nul is volkomen normaal. En een groei van 70 gram is 3 dagen is gewoon goed. Volgens diezelfde kinderarts is een groei tussen de 120 (dacht ik) en 200 per week prima. Niet teveel stressen dus, volgens mij (en deze cijfers toch?) doet die kleine van je het gewoon goed.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10225

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 12 Mei 2017 21:53

Re: Voeding & groei situatie

Marin schreef:We hebben zelf een weegschaal inderdaad. Gelukkig kan ik prima de verleiding weerstaan 'm elke dag te wegen (bij mezelf niet haha).

Nou, door het hogere gewicht van bij het CB vanmiddag zijn we toch wel weer even gerustgesteld. Nog steeds onder gemiddeld maar wel beter. Ik probeer mijn man steeds duidelijk te maken dat onder het gemiddelde ook goed genoeg kan zijn zolang hij z'n eigen curve volgt en het goed doet, maar dat is lastig uitleggen aan iemand die zo puur naar de statistiek kijkt. Dat vind ik heel lastig. Ik raak dan compleet in de stress door zijn bezorgdheid. Maar waar hij redelijk rationeel bezorgd (als in kijkend naar de feiten) is en direct oplossingen zoekt, raak ik in paniek en emotioneel. Dat is mijn moeder hart denk ik. Ik kan het niet goed uitleggen maar hij ziet die - 2 curve en vindt dat per definitie zorgwekkend, terwijl ik me dan afvraag wat die curve betekent, wat zijn de implicaties daarvan? Kwantitatief versus kwalitatief denk ik. Dat botst want dan lijkt het alsof m'n man mega bezorgd is en ik niet. Ik probeer te vertrouwen op het geheel. En juist daar raak ik gestrest van als hij dat dan in twijfel trekt. Plus een stukje faalangst denk ik. Ik doe zo keihard m'n best. Ik wil met liefde kolven, extra aanleggen, nog steeds elke nacht om de drie uur opstaan voor voeding ipv hem door proberen te laten slapen, alles doen, maar wat als het niet genoeg is?

Enfin, ik heb een tweede lactatiekundige gebeld voor een second opinion. Die komt maandagochtend en begreep heel goed waarom ik belde. Hopelijk kan die even meekijken of de live borstvoeding nu beter gaat zodat ik daar weer meer vertrouwen in krijg en wie weet nog verder advies geven.


Ten eerste heb je dan niet gefaald, maar je stinkende best gedaan!
En ten tweede...er bestaat gelukkig kunstvoeding waar je dan mee kunt aanvullen.
Waardevolle tips hier!
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Patsy

Bericht 12 Mei 2017 22:54

Re: Voeding & groei situatie

Ik weet weinig van borstvoeding, maar het staat me wel bij dat de curve van het cb vooral gericht is op baby's die flesvoeding krijgen en dat baby's die borstvoeding krijgen vaak lichter zijn.

Als zijn lijntje nu niet afbuigt en hij is vrolijk, blij, tevreden en plast en poept goed, dan gaat het ook goed. Daar mag je op vertrouwen.

Wel rot zeg! Ik snap dat je hier rete onzeker van wordt.
<<

Pitty

Bericht 13 Mei 2017 00:08

Re: Voeding & groei situatie

Op mijn mobiel, dus geen zin om veel te typen. Maar je hebt dikke kinderen, zoals mijn P, E en F, en je hebt de scharminkels, zoals mijn L en A. Als ze maar groeien! En op welke lijn je zit, maakt werkelijk geen bal uit.

Petje af voor je doorzettingsvermogen! Ik zou ook gewoon bij ieder geluidje gaan aanleggen en savonds lekker clusteren.
<<

Orchidee1

Noob

Berichten: 81

Geregistreerd: 02 Sep 2016 10:41

Bericht 13 Mei 2017 06:13

Re: Voeding & groei situatie

Ik kan me jouw zorgen zo goed voorstellen en herinneren. Hier ook een kindje die al 5 jaar op -2 zit.
Ze had heel weinig behoefte aan voeding, steeds kleine beetjes, soms maar 20cc per voeding :(
Nu, 5 jaar verder, is het een lange, slanke meid, kerngezond.
Maar het 1e wat ik nog steeds vraag als ze bij de oppas is geweest: Heeft ze goed gegeten?
<<

Anoniem197

Bericht 13 Mei 2017 06:19

Re: Voeding & groei situatie

Over het verschil tussen jouw man en jij, die curve is alleen belangrijk om zijn eigen lijn te laten volgen, niet de gemiddelde lijn. Ik had altijd zware kinderen maar ze volgde altijd hun eigen lijn. Pas als hij echt afweek, begon ik mij zorgen te maken.
En nog een inkoppertje die je zelf ook wel weet maar die ik toch even wil zeggen. Stress zorgt voor minder productie. Ik zou dus ook bij ieder kikje aanleggen, ook in de doek.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 13 Mei 2017 06:51

Re: Voeding & groei situatie

Ik kan niet meer slapen...

Allereerst, petje af voor wat jullie allemaal voor O doen en ondernemen. Je doet het fantastisch.

In elke vraag van de eerste post zie ik het CB staan. Hoewel ik niet vind dat je het CB helemaal moet gaan negeren, zou ik het wel een stuk losser laten. Zij zijn een monitorende, adviserende instantie, waarbij mijn ervaring is dat de verschillende verpleegkundigen er verschillende meningen op na houden wat goed/slecht is. Zie dan maar eens als jonge ouder eruit te filteren wat 'klopt' en wat niet, en ook nog eens bij jouw visie past.

De lijntjes gaan over gemiddelden. En zoals iemand al zei, moeten daar ook lichtere baby's voor bestaan. Zolang O niet (meer) afvalt en een eigen lijn gaat volgen, is het prima. En nog belangrijker; als de verdere ontwikkelingen goed gaan, hij tevreden en alert is, dan zou ik echt proberen om het gewicht een beetje los te laten. Ik heb niet het idee dat het jullie geluk overschaduwt, maar het brengt gevoelsmatig wel heel veel frustratie en stress met zich mee. Als O op de +2 zou zitten, zou je je dan ook zorgen maken? (Mijn zoon zat dus ruim in de plus en ik moest maar minder gaan voeden, niet gedaan)

Hoe waren jullie curves trouwens toen júllie baby waren? Alhoewel dat misschien moeilijk vergelijken is, omdat jullie misschien flesgevoed waren. We keken hier ook naar onszelf. 'Jullie zoon is wel klein' kregen we te horen. 'Wij zijn ook niet groot', zei mijn man dan. Klaar, volgend punt.

Ik vind het wel bizar dat er zoveel verschil tussen CB's zijn. Vanwege de verhuizing zijn we terecht gekomen bij een andere CB en deze sluit zoveel meer aan bij mijn eigen visie. Ik zat bij de eerste afspraak met geknepen billen toen het over (avond)eten ging. Nee hoor, gaat prima was het devies en geen dwang uitoefenen, dat werkt averechts. Zo staan wij er ook in (overigens niks tegen ouders die het anders zien en doen). Ik ben ze gaan volgen op Facebook en ze quoten veel Kiind artikelen, helemaal fijn.

Verder wat betreft de kolf en het kolven, er zijn volgens mij al veel tips gegeven waar je iets mee zou kunnen.
L2014 & H2017
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3248

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:20

Bericht 13 Mei 2017 06:53

Re: Voeding & groei situatie

De cb arts legde het bij mij laatst zo uit:
De gehele curve, dus van -2 tot +2 moet je zien als 100 kinderen op een rij van klein naar groot. Kind 1 is het alleskleinst en kind 100 het allergrootst. Maar!! Alle kinderen vallen nog wel binnen het gezonde. O. staat dan misschien nu op plek 10, of misschien 5 maar nog wel bij de gezonde kindjes.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Fauve

Major Yipyapper

Berichten: 2685

Geregistreerd: 02 Sep 2013 22:40

Bericht 13 Mei 2017 10:16

Re: Voeding & groei situatie

Ahhh Marin, je doet zo je best! Heb met je te doen.
Ik kan je verder geen tips geven over of je hem juist zoveel mogelijk moet aanleggen, omdat je dan wel eerst moet weten of zijn drinktechniek juist is en hij goed drinkt aan de borst.
Voor een flesje hoeft hij minder moeite te doen.
Ik heb bij mijn oudste 5 maanden fulltime gekolfd, zij dronk anders 20x per dag 1 minuut en kwam bijna niet aan. Ik hield me toen niet aan de rekensom van LLL omdat ze daar ook niet van aankwam. Ik ben toen de flessen gaan ophogen, had toch enorme productie. Ik gaf 120 cc om de drie uur (behalve s nachts want N sliep meteen door) en toen groeide ze ineens hard. Volg je eigen gevoel hierin, geloof dat je er best rustig en nuchter onder blijft. Zolang hij niet afvalt, lusteloos is, zware plasluiers heeft en gele spuitluiers, gaat het goed, denk ik maar.
Hoe zijn zijn plasluiers Marin? Vallen die met een plof op de grond? Ik voedde trouwens niet op N's verzoek want ze vroeg nooit en kwam nooit ervoor, maar op mijn verzoek. Het is nog steeds een slechte eter trouwens. Alles mondjesmaat en op mijn verzoek. Ze zal nooit om eten vragen, ook een bak chips of lekkere snoepjes voor haar neus interesseren haar niet.
En de jongste... tsja... die eet alles wat los en vast zit. En drinkt nog steeds aan de borst 4x. Zolang hij nu zijn lijntje gaat volgen, al is het op -2, is het goed, toch?!
04-2014
10-2015
<<

Anoniem250

Bericht 13 Mei 2017 13:10

Re: Voeding & groei situatie

De opmerking over er moeten ook kleine baby's zijn om tot een gemiddelde te komen klopt. Maar dat betekent niet dat het daarmee een - lijn in de curve altijd oké is. Op een gegeven moment wordt er ook gekeken naar een lengte die klopt bij de verwachte lengte gekeken naar erfelijkheid. Als dat niet overeenkomt, zoals bij mijn kinderen, dan wordt door de kinderarts van alles onderzocht. Dat is natuurlijk helemaal niet aan de orde bij een baby van twee maanden. Maar het is ook niet zo dat een -2 curve niks betekent. Het is zeker iets om nauwlettend op te volgen.
<<

Fiwen

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 24 Apr 2014 13:38

Bericht 13 Mei 2017 14:28

Re: Voeding & groei situatie

Even los van of hij nu wel of niet goed groeit en op welke lijn hij zit. Als je heel eerlijk bent, wat zou jij het liefst willen met de voeding? Wat geeft jou het meeste rust en vertrouwen en de minste stress?
Is dag volledig aan de borst, is dat kolven en bv via de fles geven of is dan overstappen op kv? Er is hierin geen fout antwoord. Jij moet het doen en als bv geven je zo veel stress oplevert moet je je afvragen of je dat wel wilt en wat voor jou haalbaar is. En dan heb ik het niet alleen over fysiek.
Wij kunnen jou 101 adviezen geven maar jij moet het doen. Wij kunnen tot in den treuren tegen je zeggen dat hij aan de borst er meer uit krijgt en dat je meer aan moet leggen maar als jij daar geen vertrouwen in krijgt dan is dat niet de manier voor jou. En dat is prima, je faalt niet en je bent al zeker geen minder goede moeder of zo.
Je bent normaal zo'n zelfverzekerde vrouw en wat ik nu in bijna al je berichten lees ben je zo onzeker en wil je het zo perfect doen dat ik het gevoel heb dat je er bijna zelf aan onderdoor gaat.
Denk ajb ook aan jezelf, een mama die goed in haar vel zit is minstens net zo belangrijk voor jouw prachtige mannetje. En welke of hoe hij zijn voeding krijgt... Zolang hij voldoende melk krijgt doe je het goed. Wat de meningen van anderen hier ook over zijn. Je doet het toch nooit volgens iedereen goed en er zijn en blijven altijd mensen die commentaar hebben op je manier van (op)voeden.
Zolang jij en je man samen achter een bepaalde keuze staan is het prima en heeft niemand anders daar iets mee te maken.

Denk aan Elsa 'laat het los, laat het gaan' het komt allemaal wel goed!
Grote meid: 25-08-2010
Kleine meid: 15-09-2016

http://www.juulsoof.nl
Instagram & Facebook: @juulensoof
<<

Tiara

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 364

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:05

Bericht 13 Mei 2017 14:43

Re: Voeding & groei situatie

Zeker de borstvoedingscurve gaan volgen! Bij het CB zat mijn dochter ook altijd te laag en kreeg daar vaak commentaar op maar bij de bv curve was het prima.

Verder veel live voeden en wat ook goed helpt voor de productie is om hem in verschillende houdingen te voeden. Verder met cluster dagen vaak aanleggen.
En volg hem, soms zit er wat langer tussen de voeding maar dat regelt zich vanzelf.
Probeer te kijken naar bijv hoeveelheid plasluiers, dan zie je of hij genoeg drinkt. En verder niet elke dag wegen. Dat geeft alleen maar meer stress.
Overigens zou t mij niet uitmaken dat ze bij het CB werkt juist fijn denk ik, dan begrijpt ze je ook beter.
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers